Skocz do zawartości

Ekstraklasa 17/18

Typerex

Rekomendowane odpowiedzi

Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzinna: 18:00
Spotkanie: Wisła Płock - Lechia
Typ: 2
Kurs: 2.35
Bukmacher: Totolotek

No i przerwa w rozgrywkach Ekstraklasy za nami. Z pewnością nie tylko ja czekałem na ten dzień, a początek sezonu to zwykle fajna okazja do zarobienia, bo często kursy są mocno zaskakujące i można wyłowić jakąś perełkę. Ja dziś przeglądając ofertę Mega Kursów Totolotka zwróciłem uwagę przede wszystkim na pojedynek inauguracyjny sezonu 17/18 Ekstraklasy, który zostanie rozegrany o 18 w Płocku. W ekipie gospodarzy spory chaos, a po udanym sezonie zwolniony został trener Kaczmarek, jego zastępca Brzęczek mnie nie przekonuje, a dla klubu jeszcze gorsze są okoliczności tej zmiany, bo ponoć szkoleniowca wyrzuciła szatnia, w tym głównie Furman. Lechii znów nie udało się załapać do pucharów, choć była blisko. To dla nich kolejny sezon walki o ligowe podium i kto wie, może odejście Probierza z Jagiellonii im to umożliwi. Na papierze są ekipą z pewnością mocniejszą i moim zdaniem Gdańszczanie wykorzystają problemy w ekipie rywali. W Totolotku można dziś zagrać bez podatku i ja GramGrubo na Lechię.

Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa
Godzinna:20:30
Spotkanie: Pogoń Szczecin-Wisła Kraków
Kurs: 3.00
Ależ ten czas leci. Jeszcze niedawno emocjonowaliśmy się finiszem rozgrywek Ekstraklasy 2016/2017, a już dzisiaj rozpoczynamy pierwszą kolejkę nowego sezonu. O godzinie 20:30 zmierzą się ze sobą Pogoń Szczecin z Wisłą Kraków. Jak dla mnie to drużyna z pod Wawela wyjdzie z dzisiejszego pojedynku zwycięska. W Totolotku super kurs na jej wygraną i minus 6% podatku z apki mobilnej. Wiślacy są w niezłej rozsypce, z klubu odszedł filar drużyny Krzysztof Mączyński i cały czas zalegają z spłatą pensji dla reszty zawodników. I właśnie dla tego będą dzisiaj chcieli pokazać wszystkim niedowiarkom, że mogą wrócić do zwycięskiej formy, zrobią wszystko aby dzisiaj zwyciężyć!

Godzinna: 15:30
Spotkanie: Nieciecza - Jagiellonia
Kurs: 2.65

Wczoraj w Ekstraklasie emocji i niespodzianek nie zabrakło, a wygrana Górnika z Legią to wręcz sensacja. Dziś moim zdaniem czegoś takiego nie będzie i inny z naszych pucharowiczów zainkasuje trzy punkty. Przeglądając oferty polskich firm wpadł mi w oko wysoki kurs na Jagiellonię, a postanowiłem zagrać go w Totolotku, bo choć wyjściowy kurs identyczny jak w STS czy Fortunie to dzięki aplikacji mobilnej połowa podatku i kurs rzeczywisty wychodzi korzystniej. Jagiellonia dobrze zagrała na wyjeździe przeciwko Azerom i zabrakło im trochę szczęścia do wywalczenia korzystniejszego rezultatu, ale remis wyjazdowy nie jest w końcu zły. To dopiero początek sezonu, więc zawodnicy nie są jeszcze zmęczeni, a dzięki wcześniejszemu rozpoczęciu gry o stawkę to drużyna z Białegostoku powinna prezentować się lepiej, są w większym rytmie growym. Nieciecza to zespół solidny, lecz "Duma Podlasia" musi wygrywać takie pojedynki jeśli znów chce skończyć sezon w czubie tabeli.

Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa
Godzinna:18:00
Spotkanie: Korona Kielce - Zagłębie Lubin
Kurs: 2,20
Dzisiaj o godzinie 18:00 dojdzie do pojedynku dwóch drużyn, które będą za wszelką cenę walczyły o zwycięstwo. Obstawiam wygraną Zagłębia, a w Totolotku bardzo dobry kurs. Ponadto świetna promocja na zakłady piłkarskie. Czuję, że drużyna z Kielc, po wielu przedsezonowych zmianach nie wyjdzie z dzisiejszego pojedynku zwycięsko. Zmiana na stanowisku trenera może negatywnie odbić się na zawodnikach. I to zmiana nie byle jakiego trenera, bo Maciej Bartoszek został przecież najlepszym szkoleniowcem zeszłego sezonu Ekstraklasy. Ach! Ta nasza polska piłka bywa niesprawiedliwa.

Godzinna: 20:30
Spotkanie: Wisła - Nieciecza
Typ: 1 [-1.5]
Kurs: 2.9

Dziś wieczorem druga kolejka zmagań w polskiej Ekstraklasie. Pierwsza rundę oglądało się naprawdę dobrze i nie wiem czy to efekt tęsknoty za naszą ukochaną ligą czy też naprawdę sporo szczęścia i to, że trafiłem na te ciekawsze pojedynki. Dziś Totolotek oferuje możliwość zagrania bez podatku w ramach promocji Gram Grubo i ja zamierzam z tego skorzystać, a moim typem jest pewny zwycięstwo krakowskiej Wisły w pojedynku z Niecieczą. Drużyna z Krakowa dobrze weszła w rozgrywki i zwyciężyła w Szczecinia, a kapitalne wejście do Ekstraklasy zanotował Carlistos, jeden z lepszych indywidualnych występów na start sezonu. Nieciecza przegrała u siebie po niezłym meczu w Białymstoku. Teraz Wisła gra przed własną publiką, a Krakowianie na pewno liczą na dobre rozgrywki, bo ostatnie sezony nie układały im się najlepiej. Patrząc na to co oba zespoły pokazały w pierwszej kolejce gospodarze są moim wyraźnym faworytem i moim zdaniem pokryją handicap, ten sezon powinien być dla Wisły naprawdę stosunkowo udany i moim zdaniem mogą powalczyć nawet o ligowe podium.

Spotkanie: Wisła Płock - Lech
Kurs: 2.00

Ta kolejka Ekstraklasy póki co nie zachwyca jeśli chodzi o widowiskowość i poziom. Trzeba liczyć na jakieś niedzielne przełamanie i trochę lepsze widowiska, bo po spotkaniach z soboty i przede wszystkim piątku najchętniej dawno bym zapomniał. Ciekawie powinno być dziś w Płocku, gdzie gospodarze podejmują jednego z trzech polskich pucharowiczów, którzy nadal mają szansę awansować do fazy grupowej. Kurs na Lecha w Totolotku moim zdaniem stosunkowo ciekawy, a sam mecz zapowiada się interesująco. Drużyna z Poznania znów w rotacji choćby bramkarzy, ale kadra "Kolejorza" wydaje się szeroka, a czwartkowy mecz w Lidze Europy był w ich wykonaniu naprawdę świetny, te 2:0 to niski wymiar kary. Moim zdaniem mimo czekającego dwumeczu z Utrechtem Lech poradzi sobie w Płocku i wywiezie cenne trzy oczka.

Spotkanie: Zagłębie - Śląsk
Typ: Under 0.5 w 1 połowie
Kurs: 2.55

Druga seria spotkań Ekstraklasy pokazuje jak specyficzna jest nasza liga, którą czasem po prostu trudno jest kochać. Dobrze, że można chociaż zarobić i dziś poszukam czegoś ciekawego w meczu Śląska z Zagłębiem, bo po ostatnich wieczorach przy Ekstraklasie na wielkie piłkarskie emocje się nie nastawiam. Przeglądając ofertę meczową w Totolotku moją uwagę przykuł przede wszystkim kurs na ilość bramek w pierwszej połowie. Under 0.5 to naprawdę ciekawa propozycja, zwłaszcza gdy przyjrzymy się ligowym trendom. Od 11 meczów nie padła bramka w pierwszych czterdziestu pięciu minutach, to już blisko 500 minut od trafienia Angulo z Legią. Liczę na to, że tak będzie też dziś w Derbach Dolnego Śląska. Kurs 2.55 mnie w pełni zadowala, a jeśli ktoś szuka czegoś dodatowego to Totolotek przygotował też piłkarską promocję promującą granie ako piłkarskiego. Sam trend nie może być jednak jedynym argumentem, bo taka seria zostanie kiedyś w końcu przerwana. Sądzę jednak, że poczekamy do następnej kolejki na bramkę w pierwszej części meczu. Dziś derby, wielka rywalizacja obu drużyn i kibiców, a to zawsze nerwowe spotkania, każdemu zależy przede wszytskim na 0 z tyłu, sporo piłkarskich szachów, a możliwe są też oczywiście wybijające z rytmu racowisko. Nie widzę dziś dobrego klimatu do ofensywnej i ciekawej gry, a 0:0 to możliwy rezultat na koniec meczu, nie tylko 1 części.

Spotkanie: Nieciecza - Zagłębie
Kurs: 2.7

W piątkowe popołudnie tradycyjnie zaczynamy już kolejną serię spotkań polskiej Ekstraklasy. Ostatnia kolejka do najlepszych nie należała i jest to określenie dość delikatne, oby najbliższe mecze stały na wyższym poziomie i przede wszystkim były ciekawsze. Totolotek oferuje dziś możliwość zagrania bez podatku i moim zdaniem warto z tego skorzystać, a patrząc na kursy pierwszego z dzisiejszych spotkań wydaje mi się, że goście z Lubina są dość niedoceniani przed potyczką w Niecieczy. Zwłaszcza jeśli przyjrzymy się formie obu zespołów na starcie sezonu. Nieciecza nie zdobyła jeszcze bramki i przegrała oba spotkania, w których była gorsza od swych rywali. Zagłębie potrafiło w poprzedniej kolejce wygrać mimo ponad połowy pojedynku w osłabieniu, zainkasowali też trzy oczka na inaugurację. Nie grają może porywająco, ale skutecznie i 2.70 to na nich wręcz promocja, zwłaszcza przy tym braku opodatkowania.

Spotkanie: Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Kurs: 2.65
Dziś w meczu przyjaźni zmierzą się ekipy Śląska Wrocław i Lechii Gdańsk. Chyba najwięksi pesymiści nie spodziewali się tak słabego startu sezonu w wykonaniu zespołu Jana Urbana. Nie sądzę, że przełamanie nadejdzie dzisiaj. Obstawiam wygraną Gdańszczan, a w Totolotku świetny kurs na taki wynik i gra bez podatku. Śląsk nie strzelił jeszcze w tym sezonie bramki, widać, że zaliczyli naprawdę niezły falstart. Dla mnie Lechia jest faworytem, nawet mimo braku Rafała Wolskiego i Sławomira Peszki.

Spotkanie: Legia - Sandecja
Kurs: 6.00

Wczoraj było blisko trafienia fajnego kursu na Zagłębiu, ale niestety wszystko zmarnował Polacek w końcówce. Ciężko było jednak przewidzieć taki klops bramkarza w samej końcówce spotkania. Dziś szukam niespodzianki w Warszawie, gdzie mistrzowie Polski podejmą beniaminka z Nowego Sącza. Totolotek oferuje naprawdę fajny kurs wynoszący 6.00 i moim zdaniem to gra warta ryzyka. Legioniści są faworytem, ale słabo weszli w ten sezon ligowy, w dodatku wracają do gry po dalekiej podróży z Kazachstanu, gdzie nie poszło im w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. Nie zdziwi mnie rotacja w składzie i szykowanie się na rewanż z Astaną, bo te dwie bramki są u siebie do odrobienia. Sandecja gra bez kompleksów i pokazała to w Poznaniu urywając punkt Lechowi, zaskakująco dobrze gra znany raczej z ligowych wpadek Gliwa. Charakteru beniaminkowi nie brakuje, a legijny kryzys to okazja do zdobycia punktów z bardzo trudnym rywalem, Górnik potrafił to wykorzystać, więc mistrzowie 1 ligi też są w stanie to zrobić.

Spotkanie: Górnik Zabrze - Wisła Kraków
Typ: 1
Kurs: 2.95
Moim zdaniem grający ciekawą piłkę Górnik pokona w dzisiejszym spotkaniu ekipę z Krakowa. W Totolotku świetny kurs na ich wygraną, myślę,że spokojnie można na nich stawiać. W poprzedniej kolejce mieli po prostu pecha. Dwie czerwone kartki w poprzedniej kolejce kosztowało ich przegraną w meczu z Jagą. Dzisiejszy mecz nazywany jest klasykiem polskiej ligi. Myślę, że dzisiaj będziemy świadkami interesującego pojedynku. Wisła jest na razie niepokonana, ale moim zdaniem dzisiaj ulegnie to zmianie. Górnik pokonując Legię w pierwszej kolejce pokazał, że może być czarnym koniem tegorocznych rozgrywek Ekstraklasy.

Spotkanie: Pogoń - Jagiellonia

W niedzielne popołudnie w polskiej ekstraklasie zostaną rozegrane trzy spotkania, a dwa już o 15:30. Moim zdaniem te zdecydowanie ciekawsze czeka nas w Szczecinie, gdzie gospodarze podejmą u siebie wicemistrza kraju z Białegostoku. Jagiellonia niby dobrze weszła w ligowe rozgrywki i zdobyła komplet punktów w dwóch kolejkach, ale nie przekonywali mnie u siebie. Oni nie zdobyli w końcu jeszcze bramki z gry, a wszystko to po rzutach karnych, z czego ten drugi przeciwko Górnikowi dość kontrowersyjny. Pogoń u siebie to naprawdę groźny zespół, który może sprawić sporo problemów podopieczym Ireneusza Mamrota. W tygodniu Szczecinianie wygrali 5:0 w sparingu i to było dobre przygotanie do ligowego, wówczas błysnął choćby sprowadzony z Lecha Formella. Na papierze Pogoń wygląda naprawdę solidnie, a Skorża to było nie było jeden z lepszych ligowych trenerów. Dlatego też uważam, że po takim kursie w Totolotku warto spróbować na gospodarzy.

Spotkanie: Piast - Śląsk
Kurs: 2.6

Smutny ten środek tygodnia dla polskich drużyn grających w Europie, ale wracamy do gry w Ekstraklasie, a jednym z większych plusów piątkowych starć jest promocja Totolotka pozwalająca obstawiać zdarzenia bez opodatkowania. Ja na dziś wybrałem starcie Piasta ze Śląskiem, gdzie bukmacherzy mieli problem ze wskazaniem faworyta. Ja przechylam się dziś ku póki co zawodzącym gospodarzom, zresztą oba zespoły nie grają najlepiej. Śląsk w poprzedniej kolejce wreszcie wygrał, a Piast dostał aż 1:5 w Poznaniu. To jednak drużyna z ciekawymi nazwiskami, zwłaszcza z przodu i u siebie powinni być już groźniejsi. Czas na trochę magii Kostii, bo Gliwiczanie zamykają aktualnie tabelę. Śląsk jednak specjalnie mnie nie przekonuje i nie sądzę, żeby był w stanie wygrać 2 z rzędu mecz.

Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Wisła Płock - Wisła Kraków
Już za niecałą godzinę dojdzie do wiślanego pojedynku, zmierzą się ze sobą drużyna z Płocka i Krakowa. Moim zdaniem w meczu zwycięży ekipa Kiko Ramireza. Warto na nich obstawiać w Totolotku, niezły kurs i gra bez podatku. Za Białą Gwiazdą przemawia wyższa pozycja w tabeli, większe umiejętności i fakt, że Nafciarze pokonali Wisłę Kraków w lidze ponad 20 lat temu.

Spotkanie:Lechia - Górnik
Kurs: 4.2

Ciekawe spotkanie zapowiada się nam dziś w Ekstraklasie o 15:30. Zwykle o tej godzinie latem te mecze nia zachwycają, ale mam nadzieję, że w Gdańsku miło się dziś zaskoczymy. Piłkarze zarówno Lechii, jak i Górnika udowadniali już, że potrafią w piłkę pograć i można liczyć na widowisko na wysokim poziomie, oczywiście jak na nasze podwórko. Górnik to taka wcale nie cicha rewelacja początku sezonu i jako beniaminek spisuje się doskonale. Gospodarze póki co nie zachwycają, ale mają w składzie ciekawe nazwiska. Ostatnio sporo mówi się jednak o problemach finansowych Gdańszczan, a patrząc na pozytywną atmosferę w Zabrzu po wygranych to stawiam dziś na gości po ciekawym kursie w Totku.

Spotkanie: Nieciecza - Legia
Kurs: 1.75
W dzisiejszym spotkaniu dawny bramkarze Legii Warszawa czyli Jan Mucha stanie na przeciwko swojej byłej drużynie. Tak naprawdę tylko jego wysoka forma i fenomenalne interwencje mogą uchronić Słonie przed porażką. Moim zdaniem nie ma na to zbyt dużej szansy. Legia Warszawa, chociaż podrażniona po odpadnięciu z eliminacji do Ligi Mistrzów, powinna gładko wygrać to spotkanie. Obstawiam ich łatwe zwycięstwo w Totolotku. Niezły kurs i raczej pewny. Jeśli nie stanie się nic nieprzewidywalnego to zespół Jacka Magiery wywiezie z tego pojedynku trzy punkty.

Spotkanie: Jagiellonia - Sandecja
Kurs: 1.75

Wczorajsze mecze Ekstraklasy pozytywnie zaskoczyły, przynajmniej mnie i naprawdę nieźle się to oglądało, zwłaszcza dwa pierwsze pojedynki. Liczę na kontynuację tego trendu w niedzielnych starciach i trochę piłki na stosunkowo wysokim poziomie. Teoretycznie ciekawiej zapowiada się mecz przyjaźni w Krakowie, ale bukmachersko wybieram pojedynek Jagiellonii oraz Sandecji. Zespół z Białegostoku wygrał wszystkie dotychczasowe ligowe spotkania i moim zdaniem dziś gospodarze ten trend podtrzymają. Sandecja jest drużyną waleczną, mają charakter, ale piłkarsko nie widzę w nich odpowiedniej jakości, a popularna "Jaga" powinna się z czasem rozkręcać, bo mimo korzystnych wyników ich gra jeszcze nie zachwycała. Dziś dobra okazja do oprócz zainkasowania trzech oczek to rónież na pokaz ciekawego futbolu, a kurs z Totolotka mnie zadowala.

Spotkanie: Arka - Korona
Kurs: 2.2

Dziś kończymy ligową kolejkę, a jutro znów zmagania naszych zespołów na krajowym podwórku, tym razem w Pucharze Polski. Trzeba przyznać, że tempo kalendarzowe całkiem niezłe, oby na boisku gracze potrafili się jeszcze dostosować. Pamiętając jednak ostatni poniedziałek z naszą ligą jestem nastawiony dość optymistycznie, zwłaszcza że para wygląda stosunkowo podobnie. Znów będzie to mecz z udziałem kieleckiej Korony, a ich rywal to tym razem Arka, jeden z naszych pucharowiczów, w dodatku chyba najbardziej pechowy. W Gdyni mimo odpadnięcia z Ligi Europy wszyscy mogą chodzić z podniesionymi głowami, a po wyeliminowaniu na duńskich boiskach na pewno zechcą odbić to sobie na krajowym podwórku. Dodatkowo wkrótce ruszą najlepsze ligi, więc dziś warto pomyśleć o wpłacie do Totolotka, bo 20% bonus ;).

Spotkanie: Lech - Zagłębie
Kurs: 4.3

Ciekawe spotkanie zapowiada się dziś w Poznaniu. Na trybunach powinno być dość sympatycznie, bo choć oba zespoły nie mają ze sobą oficjalnej zgody to kontakty między tymi klubami są zdecydowanie pozytywne. Na boisku walki z pewnością jednak nie zabraknie, a wydaje się, że szkoleniowiec poznańskiego Lecha powoli zaczyna wyścig o utrzymanie posady szkoleniowca "Kolejorza", bo ten sezon nie rozpoczął się dla Lechitów najlepiej. Wczesne odpadnięcie z Ligi Europy, kompromitacja w Szczecinie w Pucharze Polski, a w Ekstraklasie też szału póki co nie ma. To wszystko jeśli weźmiemy pod uwagę kadrową rewolucję i przynajmniej w teorii stworzenie zespołu gotowego do gry na wielu frontach nie wygląda korzystnie i powoli cierpliwość włodarzy może się kończyć. Zagłębie ma za sobą dobry mecz z Pogonią, wygrali także z Jagiellonią w Pucharze Polski i trochę nie rozumiem tych kursów. Totolotek oferuje na gości ponad 4.0, a patrząc na problemy gospodarzy i formę przyjezdnych wydaje mi się to naprawdę ciekawa propozycja.

Spotkanie: Górnik - Arka
Kurs: 2.0

Sezon piłkarski powoli ruszył już na dobre, dziś sporo emocji w tych najlepszych ligach świata, ale ciekawie powinno być również w polskiej Ekstraklasie. W Zabrzu jedna z rewelacji początku naszych krajowych rozgrywek podejmie gdyńską Arkę, która mimo porażki w Lidze Europy dała sporo pozytywnych emocji swoim fanom, a ostatnio w Pucharze Polski pokazała olbrzymi charakter i odwróciła losy pojedynku ze Śląskiem Wrocław. To na pewno doda przyjezdnym sporego pozytywnego kopa, ale moim faworytem są tu jednak gracze Górnika. Beniaminek z trudem wywalczył awans do Ekstraklasy, ale do najwyższej ligi wszedł znakomicie. Zabrzanie spisują się naprawdę kapitalnie, a imponuje przede wszystkim Angulo, lecz te zwycięstwa to zasługa nie tylko Baska, a całej maszyny Marcina Brosza. Zabrzanie są świetnie zorganizowani i moim zdaniem wystarczy to na waleczną Arkę, a kurs w Totolotu jak najbardziej mnie zadowala i sądzę, że jest wart ryzyka.

Spotkanie: Cracovia - Górnik
Kurs: 3.00

Po tym, gdy wieczorem ruszą zmagania w kolejnym sezonie Bundesligi oraz Primera Division, a jutro także sezon we Włoszech będziemy mieć rozpoczęte wyścigi po mistrzostwo we wszystkich czołowych ligach Europy. W Totolotku można dziś skorzystać z możliwości obstawienia zakładów bez opodatkowania, a patrząc na to jak szeroki jest już wybór meczów to każdy znajdzie coś dla siebie. Ja ostatecznie idę jednak w kierunku naszego ligowego podwórka, bo bardzo zaciekawiły mnie kursy na spotkanie Cracovii oraz Górnika. Dziwi mnie to, że to gospodarze są faworytem bukmacherów, gdyż grają póki co o wiele gorzej od beniaminka. W dodatku mają sporo problemów z urazami, a po przegraniu derbów z Wisłą w tak dramatycznych okoliczościach ciężko będzie im się szybko pozbierać. Górnik jest świetnie zorganizowany, osiąga wyniki i ma świetną atmosferę w szatni, stawianie ich w roli underdoga to spore zaskoczenie.

Spotkanie: Arka - Pogoń
Kurs: 2.5

Dziś najciekawszy moim zdaniem mecz Ekstraklasy zostanie rozegrany w Gdyni, gdzie powalczą ze sobą dwa zespoły, które delikatnie mówiąc za sobą nie przepadają. Nie są to oczywiście te główne derby Pomorza, w których rywalizuje Arka z Lechią, ale starcie przeciwko Pogoni to dla kibiców gospodarzy oraz gości z pewnością ważne wydarzenie. Moim faworytem są tu Gdynianie, którzy od początku sezonu imponują przede wszystkim przygotowaniem fizycznym i determinacją. Leszek Ojrzyński znów stworzył w swoim stylu charakterną bandę i przynosi to coraz lepsze rezultaty. Oferowany przez Totolotek kurs to moim zdaniem lekkie niedocenienie Arki i zamierzam z tego skorzystać.

Spotkanie: Wisła Płock - Legia Warszawa
Kurs: 4.15
Przeciętna forma zespołu ze stolicy oraz ogromna liczba kontuzjowanych zawodników spowodują ciężką przeprawę podopiecznych Jacka Magiery z drużyną z Płocka. Moim zdaniem skończy się to nawet porażką Legii, a dzisiaj w Totolotku świetny kurs na wygraną Nafciarzy. Bez Guilherme, Adama Hlouszka, Michała Kopczyńskiego, Jakuba Czerwińskiego i Miroslava Radovicia legioniści pojadą na niedzielny mecz z Wisłą Płock. Ponadto coraz większe zaniepokojenie dostarcza swoim kibicom Legia swoją tragiczną grą. Dzisiaj również nie przełamią impasu i minimalnie przegrają z Wisłą Płock.

Spotkanie: Górnik - Wisła Płock

Tegoroczna walka w eliminacjach do Ligi Mistrzów i Ligi Europy pokazała w jakim miejscu jest ta nasza liga, a delikatnie mówiąc najlepiej to nie jest. Mimo wszystko trzeba sobie jakoś radzić bez europejskich pucharów, a dzisiejszego wieczora moim zdaniem ciekawie zapowiada się pojedynek w Zabrzu. Totolotek oferuje możliwość grania bez podatku i dziś postanowiłem zainwestować w zespół gospodarzy. Beniaminek robi kapitalną robotę od statu sezonu i jest przede wszystkim znakomicie zorganizowany, a zawodnicy tworzą prawdziwy zespół. Kurs wynoszący ponad 2.0 na Górnik podejmujący u siebie płocką Wisłę to prawdziwa promocja, moim zdaniem warto spróbować.

Spotkanie: Slask Wrocław - Cracovia
Kurs: 2,25
Dzisiejsze spotkanie należy na pewno do tych niezwykłych. A wszystko przez przedsezonowe zawirowania wokół obecnego trenera Cracovii Michała Probierza, który przymierzał się w czerwcu do wykupienia części własności klubu z Wrocławia. Cała sytuacja rozeszła się po kościach i dzisiaj oba kluby znajdują się w odmiennym stanie rzeczy. Dla mnie zwycięzcą tego spotkania zostanie ekipa Jana Urbana. W Totolotku macie świetny kurs na taki typ, a dodatkowo dzisiaj u tego bukmachera można grać bez podatku. W moim mniemaniu Śląsk zacznie dzisiaj odrabiać straty do czołówki ligi, a świetną okazją do tego będzie mecz przed własną publicznością ze słabo spisującą się w tym sezonie Cracovią.

Spotkanie: Korona - Nieciecza
Kurs: 2.2

Wczorajszy mecz w Zabrzu udało się znakomicie wytypować i aż żałowałem postawienia zaledwie czystej wygranej gospodarzy. Dziś idę podobnym tropem jeśli chodzi o spotkanie, które zostanie rozegrane w Kielcach, a Totolotek znów pozytywnie zaskoczył mnie ciekawym kursem na drużynę podejmującą rywala przed własną publicznością. Korona to chyba najbardziej pechowy zespół tej ligi jeśli chodzi o stosunek jakości gry do zdobytych punktów, bo Koroniarze naprawdę grają ciekawy futbol, ale póki co nie przynosił on wielkich sukcesów. Nieciecza za to prezentuje się topornie, nudno, a Rumak chyba nie ma pomysłu na ten zespół. Oby dziś wygrała piłka, a w tę lepiej gra Korona.

Spotkanie: Legia - Zagłębie
Kurs: 4.35

Dobrze względem typowania się ta kolejka póki co układa, więc można trochę zaryzykować w hicie tej serii spotkań polskiej Ekstraklasy. Choć jeśli dotychczasowe pojedynki z udziałem obu zespołom nie zakłamały oczu to nie jest to takie ryzyko jakie mogłoby się wydawać po samych nazwach. Do Stolicy przyjadą dziś "Miedziowi" z Lubina, a zespół Piotra Stokowca naprawdę fajnie wygląda na starcie tegorocznych rozgrywek i dotychczasowe wyniki wydają się nie być dziełem przypadku. Legia za to przeżywa poważny kryzys sportowy i pierwszy od lat brak awansu do jesiennych zmagań w Europie wydaje się tego potwierdzeniem. Kurs oferowany przez Totolotek na taki mecz jest w moim mniemaniu mocno przesadzony, bo Zagłębie przynajmniej do tej pory wygląda jak zespół o wiele lepszy i jest w stanie wygrać dziś na stadionie Mistrzów Polski.

• 2 weeks later...

Spotkanie: Zagłębie - Wisła Płock
Typ: 1 [-1.5]

No i po przerwie na mecze reprezentacji czas wrócić do szarej ligowej rzeczywistości, zwanej także Ekstraklasą. Dzisiejsze pierwsze spotkanie zapowiada się moim zdaniem dość ciekawie, przynajmniej względem typowania. Totolotek oferuje możliwość zagrania bez podatku w ramach Gram Grubo i ja postanowiłem swoje pieniądze ulokować w Zagłębiu Lubin. Gospodarze podejmują dziś płocką Wisłę i moim zdaniem powinni spokojnie wygrać ten pojedynek. Zagłębie gra w tym sezonie naprawdę świetnie, a przed własną publicznością potrafi wręcz niszczyć kolejnych rywali. Kurs 2.7 na wygraną Zagłębia minimum dwoma trafieniami wygląda ciekawie i warto zaryzykować.

Spotkanie: Śląsk - Legia
Kurs: 2.15

Dziś w Ekstraklasie wojskowe derby, czyli starcie Śląska z Legią. Dziwi mnie ten wysoki kurs na Legionistów, bo ci co prawda póki co nie zachwycają, ale po odpadnięciu z Ligi Mistrzów oraz Ligi Europy w pełni mogą i muszą skupić się już na rozgrywkach ligowych. Tym razem podział punktów w niczym nie pomoże, a jak na Ekstraklasę to kadra gości z Warszawy robi wrażenie. Śląśk póki co nie zachwyca zarówno względem stylu, jak i wyników. Legia po tej przerwie reprezentacyjnej powinna być o wiele mocniejsza, a oferowany przez Totolotek kurs jest moim zdaniem bardzo zachęcający, bo różnica talentu między tymi zespołami jest po prostu zbyt duża.

Spotkanie: Nieciecza - Górnik
Kurs: 2.75

Trochę zaskoczyły mnie wystawione przez Totolotek kursy na dzisiejszy pierwszy mecz Ekstraklasy. W Niecieczy gospodarze zmierzą się z rewelacyjnym w tym sezonie beniaminkiem z Zabrza. Stawianie kursów praktycznie na równi, nawet z lekkim faworyzowaniem Niecieczan to moim zdaniem naprawdę ciekawa oferta. Górnik jest kapitalnie zorganizowany w tym sezonie i naprawdę imponuje swoją grą, a Nieciecza to moim zdaniem zespół bez większego pomysłu na grę. Drużyna Mariusza Rumaka specjalnie mnie nie przekonuje, brakuje tam także czysto piłkarskiej jakości. Angulo, Kurzawa czy ta świetnie spisująca się młodzież z Zabrza to drużyna po prostu lepsza i po takim kursie z pewnością warto na nich dziś zagrać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...