grzegorz223 Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Grudzień 2015 Rozgrywki ligowe w Hiszpanii 2015/2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Grudzień 2015 Dyscyplina: Koszykówka, Hiszpania, ACB Data: 13.12.2015, godz. 13.00Spotkanie: Sevilla - Joventut Typ: 1Kurs: 2.3Bukmacher: Bet365Analiza: 10 seria spotkań w hiszpańskiej ACB. Gospodarze są dopiero na 15 pozycji w tabeli, z 3 zwycięstwami na koncie, co więcej u siebie odnieśli tylko jedną wygraną z Unicają w połowie października. Poza tym przegrali z Barceloną, Murcią, Bilbao i Valencią w ostatnim meczu. Poza tym wygrali na wyjeździe z najgorszą w lidze Gipuzkoą i Fuenlabradą. Wyniki dość słabe, ale trzeba przyznać, że zespół źle rozpoczął sezon. Bilans na otwarciu 0-4, potem już lepiej bo kolejne 5 spotkań to 3-2. Zespół średnio zdobywa 72 pkt./mecz, martwi trochę skuteczność przeciwników, którzy w meczu z Sevillą notują ponad 58% w rzutach z gry. W zespole jest kilku starych wyjadaczy, najlepszy w zespole to Nachbar, poza tym Bamforth oraz Rodriguez, a jest też np. Slokar. Goście notują bilans 5w/4p. Zaczęli dobrze od 5 wygranych w 6 grach, ale ostatnie 3 mecze to porażki. Zespół średnio rzuca 78pkt/mecz, ale wzrostem ustępuje Sevilli. Ostatnio rozrzucał się pg B. Paul, jego średnia to prawie 16 pkt./mecz. Na wyjeździe Juventut przegrał z Valencią 69:76, Rio Natura 79:83 oraz wygrał z La Bruxia 1 pkt. i z Estudiantes 3 pkt. Goście na pewno są nieźli w tym sezonie, ale ich mecze to zawsze do końca niewiadoma. Tylko z Fuenlabradą róznica między Juventutem a rywalem wynosiła więcej niż 10 pkt. Patrząc jednak na dzisiejszy mecz to Sevilla zawsze jakoś sobie radziła u siebie z przyjezdnymi. W zeszłym sezonie 7 pkt., 2 lata temu 2 pkt., 3 lata meczu 7 pkt. wygrana. Uważam, że forma Sevilli zdecydowanie idzie do góry. Roster Sevilli na pewno porównywalny jeśli nie lepszy od Juventutu, więc gram na gospodarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typer1407 Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Grudzień 2015 Dyscyplina: Koszykówka, Hiszpania, ACB Data/godzina rozpoczęcia: 22.12.2015r./19:30 Spotkanie: Obradoiro CAB vs Real Madryt Typ: Kto wygra pierwszą połowę? Obradoiro Kurs: 4,77 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: Na dziś wybrałem jedno z kilku spotkań z hiszpańskiej ligi koszykówki. Jest to dwunasta seria gier. Jak obecnie przedstawia się sytuacja ligowa obu klubów? Gospodarze zajmują siódme miejsce w tabeli. Ostatnie mecze z ich udziałem nie należą do udanych, albowiem należy wspomnieć o tym, że zanotowali trzy porażki pod rząd. Najwyższy czas przełamać tą złą passę. Przegrali odpowiednio z Gran Canaria, Manresa, oraz ostatnio z Fuenlabrada. Ta ostatnia porażka nie była dotkliwa, albowiem porażka pięcioma punktami. Gospodarze biorąc pod uwagę nowy sezon są silni u siebie, zanotowali zaledwie jedną porażkę przy pięciu zwycięstwach. Uwagę na dobrą postawę podopiecznych Moncho Fernándeza zwrócił Pablo Laso. Zauważył, że są silni na własnym parkiecie. Drużyna gospodarzy gra bardzo dobrze w ataku, cierpliwie tworzą swoje akcje, w obronie mają wiele rozwiązań. Z wielkim szacunkiem wyrażają się o rywale trenerzy Królewskich. Real Madryt to jedna z najsilniejszych ekip w hiszpańskiej lidze koszykówki. O sile świadczą ci wszyscy wymienieni zawodnicy: Rodríguez (20), Llull (6), Mačiulis (6), Reyes (11), Ayón (12) – Ndour (-), Dončić (3), Radončić (-), Carroll (12), Thompkins (10), Hernangómez (9), Taylor (10), którzy w ten sposób punktowali w ostatnim ligowym wygranym meczu z River Andorra. Real ma szeroką ławkę, jednak uważam, że dziś może dać o sobie zmęczenie zwłaszcza w początkowej fazie meczu. Dla Realu będzie to szósty mecz w ciągu szesnastu dni. Tempo niesamowite, czy to wytrzymają. Przekonamy się za kilkanaście minut. Dla mniej odważnych proponuję jakieś dodatnie handicapy w stronę gospodarzy-powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemiczny Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Luty 2016 Dyscyplina: Koszykówka, Puchar Hiszpanii Godzina: 21:30 Spotkanie: Valencia - Gran Canaria Typ: Valencia Kurs: 1.4 Bukmacher: Marathonbet Analiza: Już jutro dwa pierwsze pojedynki ćwierćfinałów hiszpańskiego Copa Del Ray w koszykówce. Mój typ idzie w stronę Valencii choć ostatnimi czasy mnie zawodziła, ale może jutro stanie na wysokości zadania. Bardzo słaby początek roku Valencii w europejskich pucharach gdzie to dała sobie wyrwać praktycznie pewny awans do play-off rozgrywek EuroCup nie miał jednak przełożenia na ligę gdzie utrzymuje cały czas pierwszą miejsce, choć pierwsza porażka na początku lutego z Laboral-em zachwiała tą pozycję. Mimo tego ostatnie dwie wygrane z Oldenburgiem i Joventutem mogą świadczyć o ponownym wejściu na właściwe tory jeśli chodzi o dobra grę i zwycięstwa z niżej notowanymi rywalami. Valencia w ostatnich latach nie wygrała pucharu Hiszpanii tylko z jednego powodu, zawsze na jej drodze w którejś z faz stała Barcelona. W tym roku jednak wydaje się, że jest na tyle mocna żeby powalczyć zarówno z Barceloną jak i Realem o prymat w tych rozgrywkach. Jutro nieciekawy przeciwnik, bo Gran Canaria ma dobrą serię w ostatnich tygodniach przekładających się na 8 wygranych z rzędu (ACB i EC), ale przeciwnicy też mniej wymagający niż jutrzejszy rywal. Może postawić spory opór Valencii, ale w tym sezonie z takimi drużynami jak Real, Barcelona, Valencia nie ma Gran Canaria zbyt dobrego bilansu i wydaje mi się, że w jutrzejszym spotkaniu też nie sprawi niespodzianki. Z wielką trójką grała w tym sezonie 4 krotnie i porażki były wysokie, Valencia (wyjazd) 61:86, Barcelona (dom) 60:88 i 81:96, Real (wyjazd) 68:85. Chyba za daleko Gran Canarii do powalczenia z takimi zespołami, dlatego jutro stawiam na pewne zwycięstwo Valencii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemiczny Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2016 Dyscyplina: Koszykówka, Hiszpania, Copa Del Rey Godzina: 21:30 Spotkanie:Laboral Kutxa - Obradoiro CAB Typ: Laboral (-5,5) Kurs: 1.61 Bukmacher: Bet365 Analiza: Mój jutrzejszy typ będzie dotyczyć spotkania kończącego zmagania ćwierćfinałowe Copa Del Rey pomiędzy Laboral Kutxa i Obradoiro CAB. Dzisiaj doszło już do niespodzianki w pierwszym ćwierćfinale gdzie Barcelona odpadła z Bilbao, dlatego takie kluby jak Laboral mają niepowtarzalną okazję do powalczenia o zdobycie tego trofeum, choć w pojedynku półfinałowym może czekać Real. Laboral jest jak dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania gra równo i dobrze tak w lidze hiszpańskiej jak i w Eurolidze. W ACAB Laboral znajduje się obecnie za wielką trójką ligi (Valencia, Barcelona, Real) mając na swoim koncie 16 wygranych i 4 porażki, a rywale Obradoiro są tylko dwa miejsca nad pozycją spadkową. Laboral również znakomicie radzi sobie w Eurolidze gdzie na półmetku Top 16 w tabeli jest wiceliderem za CSKA wyprzedzając rodzime kluby z Madrytu i Barcelony. O tym jaka różnica jest w sile obydwu zespołów może świadczyć sobotnie spotkanie pomiędzy nimi gdzie Laboral wygrał 86:69 kontrolując wynik praktycznie przez całe spotkanie. Był to drugi mecz ligowy tych zespołów w tym sezonie, a pierwszy również wygrał Laboral 82:75. Podsumowując, jutro nie daję większych szans przeciętniakowi ligowemu w spotkaniu z Laboral-em i spodziewam się wysokiego zwycięstwa ze strony faworytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas92ck Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2016 Dyscyplina: Koszykówka - Hiszpania ACBIHISZPANIZPAN Godzina: 12:30 Spotkanie: Fuenlabrada - Laboral Kutxa Typ: Laboral Kutxa Kurs: 1,83 Bukmacher: Bet365 Analiza: Przeglądają dzisiejszą ofertę koszykówki natknąłem się na kilka bardzo ciekawych wydarzeń, ale postanowiłem zdecydować się na spotkanie z Hiszpanii pomiędzy Fuenlabrada a Laboral Kutxa. W tabeli oba zespoły dzieli mały dystans obecnie Fuenlabrada ma miejsce 7 natomiast Laboral Kutxa zajmuję lokatę 4. Mecz przykuł moją uwagę, gdyż zauważyłem bardzo korzystny kurs na to spotkanie na czystą 2. Jeśli miałbym powiedzieć kilka słów o obu zespołach to gospodarze w ostatnim czasie grają bardzo nierówno przeplatając słabe występy z lepszymi, czyli w kratkę. Ostatnie zanotowali wysokie zwycięstwo z Iberostar Tenerife 67:92, wcześniej po bardzo wyrównanym spotkaniu u siebie zaszli za skórę faworyzowanej Barcelonie która wygrała skromnie 82:84, porażka z Bilbao 86:71 oraz zwycięstwo z River Andorra 80:89. Jak można zauważyć jest to drużyna której nie można lekceważyć, która stawia wysokie warunki grając na własnym parkiecie z silniejszymi rywalami z tabeli. Goście to jedna z najsilniejszych drużyn w Hiszpanii która jest na równi z zespołami takimi jak Real,Barcelona, Valencia,Gran Canaria. W ostatnim czasie Laboral grało bardzo ważne 3 spotkania w Eurolidze - play offy pomiędzy silnym,doświadczonym zespołem z Grecji a mianowicie Panathinaikosem Ateny w których odniosła wyraźne zwycięstwa 84:68 , 82:78 , i wysoka wygrana na terenie gości 75:84. Wszystkie spotkania miałem przyjemność oglądać jeśli chodzi o drużynę Laboral Kutxa w tych meczach pokazali charakter,walkę i skuteczność czy to podczas rzutów osobistych czy z gry. Zespół ten w ostatnim czasie przeszedł niesamowitą metamorfozę która skutkuje regularnymi występami w Eurolidze. Jeśli chodzi o ostatni ligowy mecz na swoim parkiecie z Real Zaragoza 100:71 ten wynik może pozostawię bez komentarza. Wszystkie te czynniki które wymieniłem wskazują że nie widzę innej opcji jak zwycięstwo gości którzy są ekipa o wiele bardziej doświadczoną, bardzo dobrze grającą zarówno z tyłu jak i z przodu, mają zawodników którzy potrafią wziąć ciężar gry na siebie , a przede wszystkim skuteczność zarówno z rzutów osobistych jak i samej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Lowry Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka - Hiszpania ACB Data: 27.05.2016, godz. 21:15 Spotkanie:Real Madryt - UCAM Murcia zgodnie z planem 107 - 103 Typ: over 174.5 OT Kurs: 1.81 Bukmacher: Pinnacle Analiza: Real Madryt rozpoczyna walkę o mistrzowski tytuł.W ćwierćfinale zmierzą się z ekipą UCAM Murcia.Real to czołowa ekipa ACB i finalista zeszłorocznej Euroligi,ale w tym sezonie nie bardzo im poszło i odpadli w serii 3-0 z Fenerbahce (które zresztą dotarło do finału Euroligi).W lidze radzą sobie bardzo dobrze,w sezonie regularnym odnotowali tylko 5 porażek i zajęli drugie miejsce w tabeli.Murcia zajęła 7 miejsce z bilansem 18:16.Dziś postanowiłem skupić się na ilości punktów które padną w tym meczu.Początkowo miałem grać handicap na ekipę z Madrytu ale nie da się ukryć że czasem "kuleją" w obronie i potrafią roztrwonić dużą przewagę,lecz nadrabiają to atakiem.W dwóch ostatnich meczach pomiędzy tymi ekipami padło ponad 180 punktów.Real u siebie to bardzo groźna ekipa i są w stanie wykręcić duże cyfry,więc mam nadzieję że i dziś tak też się stanie.Murcia posiada szeroki skład z zawodnikami którzy potrafią rzucać z dobrą skutecznością a kreowanie gry spoczywa na Facu Campazzo który ten sezon ma bardzo udany.W ekipie królewskich wszyscy są gotowi do gry z wyjątkiem Rudego Fernandeza,który przeszedł operację kręgosłupa i nie jest w stanie grać.Myślę że obie ekipy pójdą na wymianę ciosów i pokryją over który zaproponowałem.Powodzenia. Edytowane 27 Maj 2016 przez Kyle Lowry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Lowry Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka - Hiszpania ACB - Play Offy Data: 29.05.2016, godz.17:30 Spotkanie:Unicaja Malaga - Valencia Typ: Unicaja Malaga OT jednak mógł być inny scenariusz a dokładnie dramat komediowy Kurs: 1.70 Bukmacher: Pinnacle Analiza: Wracamy do Hiszpanii,gdzie postanowiłem upolować kolejny mecz.Valencia prowadzi w serii 1-0,dwa dni temu wygrali u siebie z Malagą nieznaczną różnicą 79-75.Dziś to gospodarze są faworytem i będą próbowali to spotkanie wygrać.Unicaja to solidna ekipa,która występuje też w Eurolidze,w tym sezonie się nie popisali ale w ACB to uznana marka i nie można ich lekceważyć.Valencia występowała w Eurocup,lecz bardzo szybko zakończyli swoją przygodę z tymi rozgrywkami.Nie wyszli nawet z grupy gdzie według mnie były tam ekipy które można było spokojnie ograć (dwie porażki z Limoges i jedna z PAOK).Biorąc pod uwagę to że Unicaja gra u siebie i dodając do tego doświadczenie nabyte w Europie,wszystko wskazuje na to że gospodarze odniosą dziś zwycięstwo i innego scenariusza być nie może.Życzę powodzenia. Edytowane 29 Maj 2016 przez Kyle Lowry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Lowry Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Czerwiec 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka Hiszpania - ACB - Play Offy Spotkanie: FC Barcelona - Laboral KutxaTyp: FC Barcelona (- 6.5 AH,OT) 84-57 łatwo i przyjemnieKurs: 1.85 Data i godzina: 03.06.2016 21:00Bukmacher: Marathonbet Analiza: W półfinale PO w hiszpańskiej ACB,Barcelona będzie podejmować u siebie zespół Laboral Kutxa.Obie drużyny to Wielkie marki i na tym etapie rozgrywek już nie ma żartów.Zacznę od tego,że w tym sezonie (we wcześniejszych też) te ekipy występowały w Eurolidze,Laboral dotarł aż do półfinału lecz przegrali z Fenerbahce Stambuł.Barcelonie nie udało się awansować do Final Four,odpadli po wyrównanej serii z Lokomotivem Kuban.Gospodarze spisują się u siebie znakomicie,w sezonie zasadniczym na swoim parkiecie odnieśli tylko 2 porażki,pierwszą z Valencią a drugą z Realem Madryt (ale to było przed ważnym meczem w Eurolidze),ogólny bilans 29:5.Laboral gra na wyjazdach w kratkę i ciężko będzie im tu odnieść zwycięstwo.Ostatni raz te drużyny spotkały się 29.04.2016 i Barcelona wygrała 89-68.Według mnie i tym razem Barca odniesie zwycięstwo.bo jest to dla nich mega ważny mecz i nie mogą pozwolić sobie na porażkę u siebie.Dodatkowo stawiam handicap - 6.5 na gospodarzy,gdzie moim zdaniem powinni go pokryć.Barcelona ma świetną defensywę,wystarczy spojrzeć w H2H - ten handicap był bardzo często przez nich pokrywany,dlatego pobieram go bez zastanowienia i liczę na sukces.Powodzenia. Edytowane 3 Czerwiec 2016 przez Kyle Lowry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Lowry Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Czerwiec 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka Hiszpania - ACB - Play Offy Spotkanie: Real Madryt - Valencia Typ: Valencia (+ 9.5 AH,OT) trójki im nie siedziały,dramat Kurs: 1.72 Data i godzina: 02.06.2016 21:00Bukmacher: Unibet Analiza: Real Madryt rozpoczyna walkę w półfinałach Ligi Endesa, lecz już dziś wiadomo, że jeden z graczy będzie wspierał go z daleka. Kelvin Creswell Rivers ogłosił na Instagramie, że zdecydował się opuścić madrycką drużynę. Najprawdopodobniej wróci do Stanów Zjednoczonych.Po raz ostatni założył koszulkę Realu Madryt w kwietniu, podczas euroligowej serii z Fenerbahce.W dzisiejszym meczu nie wystąpi również Rudy Fernandez,który przeszedł niedawno operację kręgosłupa.W ekipie Valencii nie zagra Luke Sikma ale zastąpi go Travis Peterson.W ćwierćfinale Real pokonał Murcie 2:1,gdzie dwa mecze były bardzo zacięte i jedno spotkanie Murcia zdołała urwać.Valencia bardzo szybko rozprawiła się z Unicają 2:0.W tym sezonie te drużyny grały za sobą 2 razy,w 1 kolejce ACB Valencia ograła Real w Madrycie 88-82 a potem w 21 kolejce,po spektakularnym rzucie Sergio Lllulla za 3 pkt. z 20 metrów wygrali królewscy 95-94.W ostatnim czasie,spotkania pomiędzy tymi ekipami były bardzo zacięte i spodziewam się że dziś będzie podobnie,skoro Murcia mogła to tym bardziej Valencia.Dwie ważne postacie w zespole gości to Hamilton i Dubljević,którzy mają dobre statystyki w meczach przeciwko królewskim.Spodziewam się bardzo wyrównanego pojedynku i pobieram handicap na Valencie,myślę że na pewno powalczą i kto wie,może zobaczymy nawet dogrywkę.Powodzenia ! Zobacz rzut Sergio Llulla z 20 metrów ! https://www.youtube.com/watch?v=uRAtUYIFFVs Edytowane 2 Czerwiec 2016 przez Kyle Lowry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeloweN Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Czerwiec 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka, Hiszpańska ACBGodzina: 11.30Spotkanie: Barcelona - Laboral KutxaTyp: Barcelona -8 pkt AH OTKurs: 1.84Bukmacher: Pinnacle Analiza: Na jutro wezmę pod lupę spotkanie w półfinale fazy Play off w Hiszpańskiej lidze ACB gdzie Barcelona mierzyć się będzie we własnej hali z Laboral Kutxa. Będzie to 2 spotkanie po blow outcie jaki zobaczyliśmy przed kilkoma dniami. Wtedy 84:57 zdominowali Katalończycy spotkanie i wydaje mi się, że jutro także dojdzie do ich pewnego zwycięstwa. Gospodarze w tej fazie postawili na sprawdzone rozwiązania i pewnych koszykarzy. Nie ma eksperymentowania i dawania odpoczynku najważniejszym graczom. Stąd bardzo pewne zwycięstwa w 1 rundzie z Fuenlabradą 34 pkt i 16 pkt w spotkaniach. Teraz takie spotkanie zakończone pełną dominacją a jeśli wezmiemy problemy i porażkę z kwietnia w Rsie gdzie 89:68 znów lepsi okazali się gracze Barcy to widać jednak inne możliwości. Wąski skład i trudy sezonu + dzielenie go z Euroligą po woli wychodzą gościom którym brakuje sporo . W sumie to widać to po ostatnich meczach on road gdzie regularnie dają sobie wrzucać odpowiednio 93,88,91,93,84 punktów. Barca u siebie zawsze jest bardzo groźna, gospodarze na każdej pozycji posiadają po 2-3 świetnych zawodników. Skład i ławka nieporównywalnie lepsza od tych z Laboralu a obecnie gracze Blaugrany mogą liczyć na wsparcie kibiców i ścian . Barca jest wg mnie w świetnej dyspozycji w ostatnich dniach i szalenie się zdziwę jeśli tutaj linia nie zostanie przełamana na korzyść gospodarzy. Barca u siebie nie przegrała od 5 spotkań i w każdym z tych meczy rzucała conajmniej 84 pkt w meczu. Laboral Kutxa jest solidnym teamem ale on road ostatnie tygodnie nie mogą zaliczyć do udanych. Obrona kuleje co już wcześniej wspominałem a i strzelcy dystansowi nie są tak regularni co w RSie. Ciekawe jak po takim spotkaniu jak w game 1 zachowają się goście bo zostali zniszczeni niemal w każdym elemencie gry. Ja pójdy w stronę gospodarzy. Edytowane 5 Czerwiec 2016 przez SeeloweN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Lowry Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Czerwiec 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka Hiszpania - ACB - Play Offy Spotkanie: Valencia - Real Madryt Typ: Bojan Dubljević over 14.5 punktów słabiutkoKurs: 1.80 Data i godzina: 07.06.2016 21:00Bukmacher: Unibet Analiza: Pierwsza część planu została wykonana.Real Madryt wygrał oba półfinałowe starcia na własnym parkiecie i od finału Ligi Endesa dzieli go już tylko jedno zwycięstwo. Drugi z meczów zakończył z dziewięcioma punktami przewagi nad Valencia Basket Club (97:88). O sukcesie znów zadecydowała ostatnia, świetna w wykonaniu madrytczyków kwarta.Najlepszy w drużynie królewskich był Sergio Llull (19 pkt.) a w drużynie Valencii Bojan Dublijević (również 19 pkt.).Teraz przenosimy się na Game 3 do Valencii,gdzie gospodarze na pewno się postarają i darmo tego meczu nie oddadzą.Dziś postanowiłem pójść w cyferki Czarnogórca.Dwa ostatnie mecze przeciwko Realowi: 13 i 19 pkt. - 7 najlepszy punktujący ligi ACB.Myślę że warto spróbować,więc pobieram linię wystawioną przez Unibet.Powodzenia. Edytowane 7 Czerwiec 2016 przez Kyle Lowry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Lowry Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Czerwiec 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka Hiszpania - ACB - Play Offy Spotkanie: Laboral Kutxa - FC BarcelonaTyp: Ioannis Bourousis powyżej 15.5 punktów 5 Laboral zniszczony Kurs: 1.85 Data i godzina: 10.06.2016 20:30Bukmacher: Betsafe Analiza: Wracamy do Hiszpanii gdzie Laboral Kutxa ponownie zmierzy się z Barceloną.Barcelona prowadzi w serii 2-1,w środę ulegli ekipie z Baskonii 89-83 po dogrywce.Zacznę od tego że świetne zawody zaliczył Ioannis Bourousis.Grecki zawodnik zanotował 32 pkt.10 zbiórek i 4 aysyty.Kiedy Barcelona wyszła na prowadzenie po zdobyciu punktów przez Tomasa Satoransky'ego,drużynie Laboral zostało tylko 0.9 s. i wydawało się że nic już nie może się stać.Wtedy to Adam Hanga przerzucił piłkę przez cały parkiet,złapał ją Bourousis i umieścił w koszu doprowadzając do dogrywki.Laboral Kutxa wygrał mecz i nadal mają szansę na awans,lecz muszą dziś wygrać.Dziś postanowiłem pójść w punkty które ma zdobyć Bourousis.Grek to MVP sezonu regularnego ligi ACB,co zresztą udowodnił w poprzednim meczu.Jego średnia w RS to 15,9 pkt. i 7,4 zbiórki na mecz,jest 6 w lidze pod względem skuteczności rzutów osobistych 88.06 %.Liczę dziś na kolejny dobry występ tego gracza i mam nadzieję że zdobędzie ponad 15 punktów.Powodzenia. https://www.youtube.com/watch?v=tIJx69dHvP8 Edytowane 10 Czerwiec 2016 przez Kyle Lowry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 23 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Wrzesień 2016 Dyscyplina: Koszykówka - Superpuchar Hiszpanii - PółfinałGodzina: 19:00Spotkanie: Laboral Kutxa - Gran CanariaTyp: 2Kurs: 1,82Bukmacher: BetssonAnaliza:Tydzień przed rozpoczęciem ligi ACB Hiszpania cztery najlepsze drużyny poprzedniego sezonu spotkają się w walce o superpuchar Hiszpanii.W pierwszym półfinałowym pojedynku spotkają się Laboral Kutxa z Gran Canaria i to jest tylko przedsmak co nas czeka wieczorem o 21:00 gdzie spotkają się wieczni rywale Real Madryt z Barceloną ale wytypować ten mecz kto wygra jest dużo trudniej niż ten pierwszy półfinał, przynajmniej dla mnie.W tym meczu parę dni temu faworytem bukmacherów byli gospodarze tego turnieju czyli Laboral Kutxa z czym się nie zgadzałem a teraz już kursy pospadały z 2,55 na 1,82 i teraz wydają mi się kursy zgodne czyli praktycznie 50/50. Moim faworytem w tym meczu jest drużyna "gości" czyli Gran Canaria i właśnie taki typ polecam.Laboral Kutxa rozegrali 3 spotkania towarzyskie: pierwszy z nich przegrali nieznacznie lecz przegrali 70:73 z Murcia następnie ograli również nieznacznie 76:72 Tenerife by w trzecim pojedynku ulec 68:73 beniaminkowi. Laboral w tych meczach pokazał się ze słabej strony, rozegrali 3 pojedynki ze średniakami ligi (w tym jeden z beniaminkiem) i wypadli naprawdę blado na tle słabego rywala.Gran Canaria rozegrała 4 spotkania towarzyskie i Oni wręcz odwrotnie wygrali wszystkie 4 spotkania pokazując się z bardzo dobrej strony. W pierwszym meczu ograli Tenerife 77:63 (gdy Laboral ograła ich tylko 4 punktami), w następnym meczu rozbili Unicaja 93:69, kolejnym przeciwnikiem był zespół Fuenlabrada które także rozbili 92:80 a w czwartym meczu rozbili zespół z Bilbao 105:81.Po 1 mieli dużo trudniejszych przeciwników których pokonali dużo łatwiej, są w bardzo dobrej formie na początku sezonu i myślę, że mogą powalczyć tutaj o zwycięstwo całego superpucharu. Myślę, że spokojnie wejdą do finału, jedynie co przemawia za Laboral to ich własna hala ale i tą przeszkodę przejdą goście. Polecam grać zwycięstwo gości.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typer1407 Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Listopad 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka Spotkanie: Real Madryt vs Tenerife Typ: Under 168,5 pkt-a Kurs: 3,25 Bukmacher: Unibet Data/godzina rozpoczęcia: 13.11.2016/12:30 Link do wyniku: http://www.flashscore.pl/mecz/lbAhKCDk/#szczegoly-meczu Analiza: Patrząc na tabelę można by rzec: spotkanie na szczycie, kursy powinny być wyrównane, a jest zdecydowanie odwrotnie. Faworyt jest jeden, jest to drużyna gospodarzy, ale czy słusznie, przekonamy się o tym za około trzy godziny. Spójrzmy w tabelę. Real Madryt po sześciu kolejkach zajmuje trzecie miejsce, ma jeden mecz mniej rozegrany niż Tenerife. Mają na koncie jedną porażkę zanotowaną w ostatniej kolejce z FC Barcelona 85:75. Real dwa dni temu grał z CSKA Moskwa w Eurolidze i przegrał 91-90 po niezwykle zaciętym, emocjonującym meczu. Królewscy świetnie zagrali ten mecz, prowadzili w pierwszej kwarcie już 13 pkt-ami, następnie oddali prowadzenie i wraz z wchodzeniem w mecz tracili przewagę, a nawet przegrywali już czternastoma punktami. Real w tym meczu wyszedł w składzie: Ayon, Doncic, Llul, Maciulis, Reyes. Kluczowym zawodnikiem był Llull. Tenerfie jest niepokonane od pięciu spotkań w meczach wyjazdowych. Zajmują dotychczas pierwsze miejsce w tabeli ACB. Tenerife w Championship League ostatnio przegrało dość niespodziewanie z Strasbourg po dogrywce. W bezpośrednich meczach pomiędzy tymi drużynami zazwyczaj padało dużo punktów, jednak dziś uważam, że może być inaczej. Oczywiście bezpieczniejszą linią jest chociażby under 176,5 pkt-a po średnim kursie 1,83, jednak uważam, że linia zaproponowana przeze mnie jest również przyzwoita-powodzenia Edytowane 14 Listopad 2016 przez typer1407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi