JokerPila Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Styczeń 2015 (edytowane) http://www.ausopen.com/index.htmlDrabinka kwalifikacji: kobiety = mężczyżni = http://www.ausopen.com/en_AU/scores/draws/qs/index.htmlPlan gier: Zapraszam do dyskusji i pisania analiz Edytowane 13 Styczeń 2015 przez JokerPila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathew222 Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Styczeń 2015 Dyscyplina: Tenis, Australian Open kwalifikacjeSpotkanie: Nedovyesov A. (Kaz) - Kubot L. (Pol) Typ: Kubot L. (Pol)Kurs: 1.66Data: 15.1.2015 6:00Bukmacher: Bet365 Analiza : Kwalifikacje Australian Open w ktorych zmierzy sie nasz rodak Lukasz Kubot z kzachem grajacym dosc slaby tenis. Kubot jest duzo bardziej doswiadczonym tenisistom ktory bardzo dobrze sie czuje w Australii. Wygral w 2014 roku ten turniej w deblu ze szwedem, bardzo wiele razy pokazywal sie tutaj z bardzo dobrej strony i mysle ze nie powinien miec wiekszych problemow z kazachem. Kubot musi grac w kwalifikacjach z powodu bardzo niskiej pozycji w rankingu, jednej z najnizszej w jego karierze. Polak zajmuje okolo 10 pozycji wyzej w rankingu od Kazacha co jest powodem dosc wysokiego kursu. W pierwszej rundzie turnieju Polak musial rozegrac az trzy sety w pojedynku z Francuzem Geuzem, natomiast Kazach rozegral w pierwszej rundzie w dniu wczorajszym tylko dwa sety, ale zmierzyl sie z jednym z amatorow tenisa. Kubot to duzo wyzsza polks i nasz rodak z dnia na dzien bedzie coraz lepszy, doswiadczenie i umiejetnosci przemiawiaja za Kubotem i wedlug mnie to on wyjdzie zwyciezki z tego pojedynku. Do boju Lukasz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambino Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Styczeń 2015 Dyscyplina: Tenis, Australian Open kwalifikacjeSpotkanie: Teliana Pereira - Ekaterina BychkovaTyp: 2Kurs: 1.68Data: 16.1.2015 2:00Bukmacher: Betsson 2 runda kwalifikacji do turnieju Wielkiego Szlema. Faworytem tego spotkania i to dosyć wyraźnym jest dla mnie Bychkova. W 1 rundzie miała malutkie problemy z reprezentantką gospodarzy Tomic, ale na własne życzenie. Wygrała 6-4 6-7 6-1. Bychkova na hardzie spisuje się dobrze, ma dobry serwis, dużo punktów nim zdobywa. Jej przeciwniczka również wygrała w 3 setach, mimo tego,że przegrywała 0-1 i z przełamaniem w 2 secie. Teliana jednak gra głównie na clayu, a wiadomo że różni się on bardzo od szybkiego hardu. W tym roku grała 2 turnieje i 2 razy odpadała w kwalifikacjach, przegrywając 0-2. Ekaterina natomiast bilans 3-1. Wg mnie jak i bukmachera faworytką jest Bychkova i wg mnie nie powinna mieć problemów z odprawieniem Brazylijki do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathew222 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2015 Dyscyplina: Tenis, Australian Open kwalifikacjeSpotkanie: Melzer J. (Aut) - Munoz-De La Nava D. (Esp) Typ: Melzer J. (Aut) DW 2-0Kurs: 1.80Data: 16.1.2015 3:00Bukmacher: Bet365 Analiza : W dniu dzisiejszym zmierza sie ze soba w kwalifikacjach australian open dwaj rozni tenisisci, jeden preferuje nawierzchnie twarde, inny nawierzchnie z maczki. O czywiscie Melzer uwielbia grac na tego typu nawierzchniach w porownaniu do Hiszpana ktory nie za bardzo za nia przepada co bedzie duzym atutem Melzera w tym pojedynku. Austriak po kontuzji bardzo nisko plasuje sie w rankingu stad musi grac w dzisiejszych kwalifikacjach, jest to juz druga runda kwalifikacji Australian Open. Melzer zajmuje az o prawie 100 miejsc wyzej w rankingu od Hiszpana, jest duzo bardziej doswiadczonym zawodnikiem, wygrywal wiele meczow z zawodnikami z czolowki rankingu, mysle ze w spotkaniu z Munoz-De La Nava D. nie bedzie mial wiekszych problemow i wygra ten pojedynek w dwoch setach. W pierwszej rundzie kwalifikacji wygral bez problemu 2-0 w setach, teraz bedzie tak samo, zawodnik rownie z tak samej niskiej polki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaWiem aTy? Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2015 Broady - Russell Broady @ 1,83 Bet365 5/10 Russell weteran,ale jak dla mnie nigdy nie grał wielkiego tenisa.Bardzo rozchwiany zawodnik.Gem świetnej gry,by zagrać gema w którym połowe piłek wpakuje w siatkę,a połowę wyrzuci na aut.Broady jest leworęczny co już będzie utrudnieniem dla Michaela.Dodatkowo Liam zanotował poprzedniego roku najlepszy dotychczasowy sezon w karierze z bilansem 65/25.Gdzie na hardzie miał 40/12.Russell zeszły rok na hardzie 11/14.Spotkali się Panowie w zeszłym roku w hali gdzie Russell nie miał najmniejszych szans z Brytyjczykiem i dostał 4-6 1-6.Jak dla mnie dość pewna wygrana Liama w tym meczu.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaWiem aTy? Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2015 Chung - Ymer Ymer @ 2,16 Pinnacle 5/10 Dwóch 19-nastolatków zmierzy się ze sobą w pojedynku o turniej główny AO.Bilans na hardzie może tego nie odzwierciedlać,ale w moich oczach dużo lepszym zawodnikiem jest Ymer.Imponował w zeszłym roku swoją grą na mączce przez co zaniedbał hard na którym ogólny bilans ma tylko 12/14,z czego 3/1 w tym sezonie,przy 83/32 Chunga,4/2 w tym sezonie,lecz większość natułuczona w itfach niskiej rangi.Tak jak pisałem Ymer skupił się na clayu gdzie miał bilans 42/10,ale w tym roku już pokazał że potrafi grać na hardzie.Pokonał Sijslinga,Mertla i Paire.Moim zdaniem jest On dużo bardziej wartościowym zawodnikiem.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaWiem aTy? Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2015 Arnaboldi - Lokoli Lokoil @ 2,22 Pinnacle 3/10 Moim zdaniem za dużo na Lokolia.Na hardzie bilans Arnaboldiego to 59/48.To zdecydowanie bardziej zawodnik na mączke.Laurent z bilansem 36/16,niby też bardziej lubi pogrywać na mączce,ale jest dużo bardziej uniwersalnym graczem.Pokonał już w tych kwalifikacjach Bozoljaca oraz Torebko,więc Włoch napewno jest w jego zasięgu.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaWiem aTy? Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2015 Puetz - Jenkins Jenkins @ 2,08 7/10 Pinnacle Jak dla mnie chyba najlepszy bet z tenisa tej nocy.Nie mam pojęcia dlaczego Jenkins jest dogiem.Puetz woli grać na clayu.Jenkins zdecydowanie preferuje hard. Puetz z bilansem 18/13,przy Jenkinsie 86/50.Puetz męczył się de Paulą,a potem na przewagi wygrał z Dzumhurem.Jenkins ograł dużo bardziej doświadczonego Rama oraz Cecchinato. Moim zdaniem kursy wystawione bez głowy i Amerykanin powinien spokojnie ograć w tym meczu Niemca.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaWiem aTy? Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Styczeń 2015 Wang - Jabeur Wang @ 2,45 5/10 Pinnacle Niezrozumiałe są dla mnie te kursy.Moim zdaniem powinny być na odwrót.Jabeur pokonała Bains i Namigatę,czyli tak na dobrą sprawę nic wielkiego.Wang wygrała 2-1 z Kumkhum i 2-0 z Glushko.Bilans na hardzie Chinki to 84/50 jest to jej ulubiona nawierzchni i praktycznie gra tylko na niej.Jabeur miota się pomiędzy mączką i hardem,ale lepiej gra na pierwszej z wymienionych nawierzchni.Na hardzie bilans 42/26.Moim zdaniem Chinka powinna spokojnie ogarnąć.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambino Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Styczeń 2015 Dyscyplina: Tenis, Australian Open kwalifikacjeSpotkanie: Glatch - Voracova Typ: GlatchKurs: 1.80Data: 17.1.2015 06:30Bukmacher: Bet365 Mimo różnicy ponad 400 miejsc w rankingu to stawiam na niżej notowaną Amerykankę. Przebiła się do 3 rundy wygrywając z Dominguez Lino i Moore, tracąc seta z Hiszpanką. Na hardzie sobie radzi dobrze, w karierze ma dodatni bilans i głównie gra na hardzie. W przeciwieństwie do rywalki, które na hardzie ma o 20 mniej zwycięstw niż porażek. Dodatkowo za chwilę 32 lata na karku, a 3 mecz w takich warunkach nie będzie łatwy. Grała z Glatch już 2 razy i dwa razy schodziła z kortu pokonana. Na szybkich kortach Wimbledonu przegrała 4-6 4-6, na wolniejszych w Paryżu 3-6 7-6 0-6! Wszystkie statystyki przemawiają za Amerykanką, również to,że Voracova osiąga dużo lepsze wyniki w deblu niż singlu, co pokazuje że lepiej się czuje na trochę większych wymiarach kortu niż w singlu. Stawiam na młodszą, silniejszą i z lepszym bilansem H2H. Myślę,że Glatch powinna wygrać ten mecz 2-0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi