szczureK Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2008 nie wiem co to jest " numer rozliczeniowy banku '' gdy chce dodac swoje konto bankowe na Moneybookers , i skąd ja mam to wziąść ? HELP ME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amciek Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2008 Istnieją dwa standardy zapisu numeru rachunku bankowego: NRB oraz IBAN. W obrocie krajowym stosowany jeststandard NRB, będący ciągiem 26 cyfr, w tym: * 2 cyfry stanowią liczbę kotrolną wyliczaną według algorytmu MOD97-10 zgodnie z normą PN-ISO 13616, * 8 cyfr stanowi numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku, * 16 cyfr stanowi numer porządkowy rachunku w banku (nadawany według niezależnych procedur banku; w przypadku, gdy bank nadaje numery krótsze niż 16 znaków stosuje się dopełnienie znakami 0 dostawianymi z przodu). W przyjmowanych i przyjmowanych przez banki dokumentach papierowycch stosuję się konwencję zapisu: XX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX czyli w 6 grupach po 4 cyfry poprzedzone 2 cyframi kontrolnymi. W obrocie transgranicznym stosowanym standardem jest IBAN, który w polskim standardzie ma 28 znaków w tym: * dwa znaki będące symbolem kraju wg normy PN-ISO 3166, * 2 cyfry stanowią liczbę kotrolną wyliczaną według algorytmu MOD97-10 zgodnie z normą PN-ISO 13616, * 8 cyfr stanowi numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku, * 16 cyfr stanowi numer porządkowy rachunku w banku (nadawany według niezależn ych procedur banku; w przypadku, gdy bank nadaje numery krótsze niż 16 znaków stosuje się dopełnienie znakami 0 dostawianymi z przodu). W dokumentacji papierowej IBANprzyjmuje postać zapisu: IBAN PLXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX czyli 8 grup po 4 znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczureK Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2008 * 2 cyfry stanowią liczbę kotrolną wyliczaną według algorytmu MOD97-10 zgodnie z normą PN-ISO 13616, * 8 cyfr stanowi numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku, to teraz jak mi napiszesz skad mam to wziaść to bede skakał pod sufit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczureK Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2008 znalazłem gdzie ze jest to ciąg od 3 do 10 liczby z mojego konta , jest to pewne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Levy666 Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2008 PL XX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX to jest te 8 cyfr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skywalker Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2008 znalazłem gdzie ze jest to ciąg od 3 do 10 liczby z mojego konta , jest to pewne ? no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi