Skocz do zawartości

co się liczy: uroda czy osobowość?

Gość torgall

Rekomendowane odpowiedzi

Gość torgall

tak się zastanawiam, czy dzś ktokolwiek zwraca uwagę na to co inni mają w głowie, bo wydaje mi się, że liczy się tylko: kasa i uroda.

jeden będzie wolał urodę a inny osobowość, to indywidualna kwestia co dla kogo się liczy ale skoro o liczeniu mowa to posty w gadańcu Wam się nie liczą %-)

Chodzi o to żeby być jak najbogatszym !!! Bogatym jak Szejk!!!kto nie ma kasy jest nikim!!! Biedacy mogą iść na ryby !!!najważniejszy jest hajs!!! Jak jesteś bogaty rządzisz!!wchodzisz do baru, rzucasz 200 za piwo, mówisz reszty nie trzeba i cały lokal sika w majty i każdy chce być taki bogaty jak ty !!! Pieniądze TO PODSTAWA!!!JESTEŚ BOGATY JESTEŚ SZEFEM!!!WSZYSCY MAJA DO CIEBIE RESPEKT!!!TO JEST WŁAŚNIE SENS BOGACTWA!!! I TAKA JEST PRAWDA!!! JA PRZEPIERDALAM DUŻO BO MNIE TO RAJCUJE !!!PODNIECA MNIE JAK CO DZIEŃ PATRZE W LUSTRO I JESTEM CORAZ BOGATSZY !!!I ZE JAK WYCHODZĘ NA ULICE TO GÓWNIARZE MÓWIĄ " WIDZIAŁEŚ ALE TEN TO MA HAJSU"!!!

Doje**li temat %-)

Uj Ci po urodzie jak na starosc wraz bedziesz szpetny uj Ci po kasie jak do trumny jej nie wezmiesz :bz:%-)

Z drugiej strony lepiej miec kase przynajmniej sie jakos pozyje a jak juz ja bedziesz mial nie bedziesz musial miec urody :cwaniak:

odpowiadam na pytanie...

ani to, ani to

idealna kwintesencja ze wzglądu na to żę pieniądze szcęścia nie dają ale są potrzebne do życia i to jest najważniejsze by przetrwać czy żyć na pozimomie lub troche niżej

urada z wiekiem przemija więc na starość każdy zobaczy co to uroda

osobowość ważna sprawa by przeżyć z drugą osobą dlatego jest tyle na świecie rozwodów, zabójstw itd................. itp .............

Gość Profesor10
je*** hajs , je*** urode trza zyc na lajcie :)):D a nie sie spinac :) nigdy nie wiadomo kiedy fikniesz i bedziesz wachal kwiatki od spodu :)) taka prawda inni pozyja sto lat inni pozyja 25 lat :bz:

a bez jpg to juz całkowicie c**j %-)

• 5 weeks later...

Pany, myślę, że trzeba tu trochę doprecyzować bo żadna babka (poza roksami %-) ) nie patrzy od razu na hajs, itd. Przy pierwszym kontakcie zwracają uwagę przede wszystkim na wygląd, czyli głównie facjata, ale ważny jest też styl ubierania. Jak facet się podoba to ma o wiele łatwiej nawiązać bliższą znajomość. Dalej, jak już obie strony powymieniają się numerami i zaczną od czasu do czasu spotykać babka patrzy głównie na charakter, osobowość, ogólnie co gościu ma w głowie, czym się interesuje i czy generalnie jest ogarnięty , potrafi podtrzymać rozmowe, zainteresować ją czymś więcej niż tylko wyglądem. Dopiero na końcu (a czasem też równolegle z drugim etapem) pojawia się trzeci etap, czyli lustracja majątkowa :smiech: a objawia się to tym, że kobitka zaczyna się bardziej szczegółowo dopytywać co robisz, gdzie pracujesz, czy jesteś zadowolony z tej roboty i czy się opłaca, ale to też bez ciśnienia.

Nie trzeba mieć wcale wypchanego portfela jagiełłami żeby wyrwać na dłużej fajną laskę. Nie wiem skąd u was ten pesymizm i stereotypy. Jakby wszystkie laski patrzyły tylko i wyłącznie na hajs to jakieś 90% Polaków byłoby do usranej śmierci singlami %-) bo przecie nie od dzisiaj wiadomo, że większość w tym kraju żyje za minimalną krajową (albo i mniej) i czy to znaczy, że każdy jest singlem albo ma u boku przysłowiowego paszteta? No way. Więcej optymizmu panowie bo świat nie jest taki szary na jakiego wygląda %-)

Te 3 rzeczy...

Są kluczowe w rozwoju. Przeczytaj, przemyśl, zastosuj.

1. Dojrzej emocjonalnie

Przestań zachowywać się jak dziecko: użalać się, narzekać, obwiniać świat za problemy, atakować siebie lub innych, sztucznie się wychwalać lub poniżać, manipulować, uciekać od odpowiedzialności za własne życie, liczyć na to że ktoś/coś Cię zbawi, strzelać fochy, budować kosztem innych. Czas dojrzeć emocjonalnie, żarty się skończyły i dorosły człowiek taki jak Ty musi myśleć i działać w dorosły sposób. Bycie dzieckiem będzie Cię ograniczać bo zabierze dostęp do efektywniejszych sposobów komunikacji. Mów co myślisz i czujesz, nie graj w "jak mam im to przekazać", nie rób na siłę wrażenia, bądź szczery i otwarty, nie politykuj, nie wchodź w gry.

2. Miej twardą dupę

Bo życie Cię będzie w nią kopać, a im wyżej będziesz, tym mocniej. Żarty się skończyły, każde działanie ma konkretne konsekwencje i popełniane błędy nie oddziaływają już tylko na Ciebie, ale na innych dookoła. Jeśli Ciebie boli, cierpią też inni, jeśli Tobie idzie źle, inni za to płacą rachunek. Czas się wzmocnić, szybciej podnosić, przestać być cierpiętnikiem i egoistą myślącym: "to mój problem" i "jest największy na świecie". Nie ma czegoś takiego jak "twój problem", wszyscy mają do przeżycia to samo życie i choć w różnych formach, to jednak spotykają takie same energie jakich muszą doświadczyć i je opanować. Myślenie "mój problem" to gra ego które identyfikuje się z czymś co tak naprawdę dotyczy wszystkich. Wzmocnij swój tyłek, weź odpowiedzialność za siebie i za świat i działaj.

3. Przestań myśleć czy inni Cię zaakceptują

Bo nie zaakceptują. Daruj sobie myślenie że inni będą Cię chcieli, bo nie będą. Chęć zaimponowania innym, szukanie ich akceptacji albo miłości, próby zdobycia kogoś to droga donikąd powodującą utratę koncentracji i zdradzanie swych ideałów. Świat jest pełen różnych ludzi, niektórzy z nich są wyjątkowo tępi i nie licz na to że ludziom spodoba się to co robisz lub jak to robisz. Zawsze będą tacy którzy uznają że jesteś głupi lub nie taki jak według nich powinieneś, a Ty musisz mieć umiejętność robienia swojego. Jeśli będziesz chciał by inni Cię polubili będziesz szary i przeciętny, a ludzi bez wyrazistych osobowości się nie zapamiętuje. Tak więc, daruj sobie i skup się na tym, co masz w tym życiu do zrobienia. Gwarantuję Ci, że im bardziej konkretny i niepowtarzalny się staniesz, tym więcej nienawiści, zazdrości i innych negatywnych energii doświadczysz. Więc fuck it, rób swoje.

A jak gość ma te 3 opcje?

Wg mnie najważniejsza jest pewność siebie, to jak sam ze sobą się czujesz, to tez przekłada się na hajz, status społeczny, znajomych, dupe. Rozwoj osobisty, charakter, wlasnie czy charakter mozna zmienic? Chetnie poznam wasze odpowiedzi....

Wg mnie pewnosc siebie>>>hajz>>>>uroda

Gość Profesor10

Moim zdaniem gęba Gombrowicza może mówić coś nie coś o zmianie charakteru, bo w każdej sytuacji zachowujemy się inaczej. Czyli jesteśmy zupełnie kimś innym przy rodzicach, kumplach, kobietach, w pracy, na uczelni etc. Więc kiedy jesteśmy tak naprawdę sobą? Bez wątpienia hajs jest bardzo ważny i wpływa na to wszystko co wymieniłeś Mazur. Masz $$$, to masz pewność siebie. Na samym początku ten hajs jest też ważny ponieważ bez niego trudno coś zrobić, później to już całkowicie jak jesteś cebulakiem to prędzej czy później kopnie Cie w dupę, jak nadarzy się okazja. Kobiety to małpy, zanim nie złapię się drugiej gałęzi to się nie puści.

Ja mam sceptyczne podejście do tego, ze względu na to jak mi tam się potoczyło życie %-) Także dla mnie to interesowne suki w większości :bz: Rok temu taki profesorek, od polimerów tutaj taka ciekawostka, na równi pochyłej zobrazował nam jak zachowują się kobiety, nie pamiętam już dokładnie jak to wyglądało, ale wiem, że zapytał jednej dziewczyny, czy ma chłopaka... Ona odpowiedziała, że tak ma. Później zapytał o ulubionego aktora albo piosenkarza. Odpowiedziała. On do niej, żeby wyobraziła sobie, że wieczorem do niej przyjeżdża i proponuje jej szaloną przygodę. Następnie powiedział, że nie musi odpowiadać co by wybrała, bo wszyscy tutaj wiemy jak by to się skończyło :k: Pierwsze wrażenie to też morda, ale później jak nawet raz pukniesz ją, to na dłuższy związek bym nie liczył jak jesteś biedakiem %-)