Skocz do zawartości

Typy na dzień 04.01.2014

Gość delpiero88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość delpiero88

Wzór podawania typów

Dyscyplina: (przydatne szczególnie w przypadku mniej znanych lig i dyscyplin)
Spotkanie:
Typ: (w postaci 1X2 lub nazwy drużyny czy zawodnika, ewentualnie z oznaczeniem handicapu i jego rodzaju - europejski/azjatycki)
Kurs:
Godz:
Bukmacher: (wybrany z listy podanej w regulaminie)
Analiza: 

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina: Koszykówka NBA

Spotkanie: Washington Wizards - Toronto Raptors

Typ: 2 :t:

Kurs: 2,45

Godz: 01:00

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Witam. Jutro/dziś w nocy odbędzie się dość ciekawe spotkanie pomiędzy drużyną Marcina Gortata Washington Wizards, a świetnie spisującymi się w ostatnim czasie Toronto Raptors. Faworytem są "Czarodzieje" jednak moim zdaniem Toronto powinno sprawić niespodziankę. Washington Wizards w ostatnich 5 spotkaniach zwyciężyła 3 razy. Pokonali dwukrotnie Detroit Pistons (99:106 i 106 : 82) oraz Boston Celtics. Moim zdaniem nie są to strasznie wymagające drużyny, a wręcz przeciwnie teamy z którymi Marcin Gortat, John Wall, Trevor Ariza czy Bradley Beal powinni bezproblemowo wygrywać. Jednak w meczach z mocniejszymi rywalami zdecydowanie Czarodzieje tracą przewagę. Z Minnesotą Timberwolves przegrali wysoko bo 120:98, a Dallas Mavericks nie miało problemów wygrywając 87:78. Toronto zdecydowanie w ostatnim czasie zaskakuje wszystkich fanów NBA. Wygrywa swoje bardzo ważne spotkania i zajmuje 4 miejsce w Konferencji Wscodniej (warto podkreślić że Washington Wizards jest jedno oczko za nimi miejsce 5.). Prezentują świetną formę na wyjazdach. W ostatnich 5 spotkaniach wygrali 4 razy i przegrali tylko raz. Wygrali ostatnie spotkanie z rewelacją rozgrywek Indiana Pacers, pokonali Byki (Chicago Bulls), New York Knicks dwukrotnie, które co prawda nie jest ostatnio w formie ale nazwa drużyny swoją renomę ciągle ma,, a przegrali z San Antonio Spurs. Pokonali również Oklahomę City Thunder i po tym meczu jedne z portali głośno pochwalił grę Toronto Raptors. Dużą zmianę w Raptorsach dał Greivis Vasquez. Oglądając ostatnie spotkanie tej drużyny spisywał się naprawdę nienagannie. Dobrze pogrywa sobie ostatnio Terrence Ross i DeMar DeRozan choć to nie dziwi. Obaj zawodnicy bardzo często ciągną grę Toronto. Myślę że jednak Washington stylem gry w ostatnim czasie przegrywa z Toronto Raptors. Nie podoba mi się ich gra. Słabo spisuje się bądź co bądź Marcin Gortat mimo ostatnio bardzo efektownego bloku przeciw Pistons. (takie moje zdanie). Średnia 10,6 punktów na mecz i 8,6 zbiórek nie powala jak na Centra. Zdecydowanie wydaje mi się że inaczej spisują się inni centrzy. Myślę że ten mecz Toronto również wygra i pokaże swoją siłę

Analiza jest w odpowiednim dziale jednak z racji że mam za mało postów nie mogę umieścić linku poprzez ochronę SPAM.

:plus: 145

Dyscyplina-Piłka Nożna-Primera Division

Spotkanie- Malaga-Atletico Madryt

Typ- 2 :t:

Kurs - 1,53

Godz.-16.00

Bukmacher- WilliamHill

Analiza:

W spotkaniu tych dwóch drużyn typuję zwycięstwo gości,dla których ten sezon jest najlepszy od wielu lat.Aktualnie zespół Atletico zajmuje pozycję wicelidera,ustępując Barcelonie jedynie gorszym stosunkiem bramkowym.Zespół Atletico przegrał do tej pory zaledwie 1 spotkanie ulegając Espanyolowi i traktuje to jako wypadek przy pracy.Z kolei Malaga to ligowy przeciętniak,plasujący się w środku tabeli,a na własnym obiekcie zespół ten potrafił już przegrywać z Celtą Vigo czy Osasuną,a więc zespołami o dużo niższym potencjale od Atletico.Biorąc pod uwagę formę obu ekip w tym sezonie oraz potencjał tych drużyn to dla mnie faworytem do zdobycia 3 pkt są gracze z Madrytu

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,300.htm#1815266

:plus: 53

ostatni raz zaliczam ci taką analizę

Dyscyplina: Piłka Nożna (FA Cup)

Mecz: Blackburn - Manchester City

Typ: over 3,5 :n:

Kurs: 2,20

Bukmacher: Expekt

Data: 04.01.2014 13:45

W jednym z wielu dziś rozgrywanych meczy FA Cup spotkają się zespoły Blackburn i City. Gospodarze którzy grają na zapleczu Premier League powinni w tym sezonie bić się o awans, ale grają poniżej swoich możliwości zajmując obecnie dopiero dziesiąte miejsce w tabeli i tracą do miejsca gwarantującego przejście do najwyższej ligi aż trzynaście punktów. Goście w lidze grają na wysokim poziomie i zajmują obecnie drugie miejsce, tracąc tylko jeden punkt do Arsenalu.

Ostatnie mecze:

Blackburn Rovers

14/12/2013 16:00 Championship Blackburn Rovers 3 - 2 Millwall FC

21/12/2013 16:00 Championship Yeovil Town FC 0 - 1 Blackburn Rovers

26/12/2013 16:00 Championship Blackburn Rovers 0 - 0 Sheffield Wednesday FC

29/12/2013 16:00 Championship Blackburn Rovers 2 - 3 Birmingham City

01/01/2014 16:00 Championship Leeds United AFC 1 - 2 Blackburn Rovers

Manchester City

17/12/2013 20:45 Puchar Ligi Leicester City FC 1 - 3 Manchester City

21/12/2013 16:00 Premiership Fulham 2 - 4 Manchester City

26/12/2013 18:30 Premiership Manchester City 2 - 1 Liverpool FC

28/12/2013 16:00 Premiership Manchester City 1 - 0 Crystal Palace FC

01/01/2014 13:45 Premiership Swansea City AFC 2 - 3 Manchester City

Jak widać oba zespoły potrafią sporo strzelać a w tym meczu faworytem oczywiście jest Manchester City który sam spokojnie jest w stanie wpakować gospodarzom kilka bramek. Uważam również, że najlepszy strzelec Blackburn Rhodes też będzie w stanie pokonać bramkarza przyjezdnych przynajmniej raz. Pewniejszy wydaje się typ na over 2,5 ale kurs który bukmacherzy oferują na to spotkanie przy założeniu przynajmniej czterech bramek jest bardzo kuszący i prawdopodobny. Spodziewam się tu gradu bramek i pewnego zwycięstwa City.

Przewidywane składy:

Blackburn: J. Kean - A. Henley, G. Hanley, S. Dann, T. Spurr - B. Marshall, L. Williamson, D. Dunn, J. King - T. Cairney, J. Rhodes

Manchester City: C Pantilimon - G. Clichy, J. Lescott, M. Nastasić, D. Boyata - J. Garcia, J. Navas, D. Silva, J. Rodwell, J. Milner - E. Dzeko

http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815277

:minus: 100

Boston Celtics - New Orleans Pelicans godz. 01:30

typ: poniżej 190,5 :t:

kurs: 3,4

Buk: WH

Dziś w nocy Celtics spotkają się z Pelikanami,patrząc na statystyki spotkań bezpośrednich miedzy oba zespołami,rzuciło mi się w oczy,że spotkania kończyły się małą ilością punktów. Ja postanowiłem zagrać jedną z najniższych lin jaką wystawili bukmacherzy mianowicie 190,5 - myślę,że nie zostanie ona przekroczona. Jak wiadomo Boston ostatnio nie rzucał zbyt dużo punktów i rzadko przekraczał " setkę" . Zdarzył im się nawet mecz z Indianą gdy rzucili zaledwie 79 punktów. Nowy Orlean rzuca natomiast dużo i tak samo traci np. ostatni mecz z Minnesotą przegrany 124-112.

Jednak przemawia za mną 5 ostatnich spotkań obu zespołów:

21.03.13 NBA New Orleans Pelicans Boston Celtics 87 : 86

17.01.13 NBA Boston Celtics New Orleans Pelicans 78 : 90

29.12.11 NBA New Orleans Pelicans Boston Celtics 97 : 78

20.03.11 NBA New Orleans Pelicans Boston Celtics 85 : 89

31.12.10 NBA Boston Celtics New Orleans Pelicans 81 : 83

Jak widać padała bardzo mała liczba koszy z obu stron,również dzisiaj liczę na podobne rezultaty.

http://obstawianie.com/nba-2013-2014-vt126610,75.htm#1815303

:plus: 240

Gość sensejjag

Dyscyplina: Hokej, NHL

04.01.2014 4-00

Spotkanie: Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Typ: Ducks -1,5 :t:

Kurs: 2,10

buk: william Hill

Analiza:

Jak długo jeszcze Kaczory nie przegraja u siebie w regulaminowym czasie gry?? Narazie w siedemnastu meczach tego sezonu nikt nie potrafił wygrac tu w sześćdziesięciu minuach i nic nie wskazuje na to by się to zmieniło w nocy z piątku na sobotę. Ich kolejnym rywalem są bowiem Nafciarze z Edmonton, czyli zaraz po Buffalo Sabres najslabsza ekipa w całej lidze. Nie wydaje sie wiec to możliwe by goście zdołali jako pierwsi zrobic coś, czego nie potrafiły dokonać dużo lepsze i silniejsze ekipy, czyli nie dać zdobyć punktów gospodarzom. Jedynymi ekipami, które wygrywały tu po dogrywkach były ekipy Los Angeles Kings oraz New Jersey Devils. Tyle ze było to dośc dawno, bo ponad miesiąc temu, a od tego czasu z niczym do domu wracali stąd ekipy Islanders, Wild, Oilers właśnie, a ostatnio Sharks, którzy ulegli tu aż 3-6. Jedynie Coyotes ugrali tu ostatnio punkt ulegając ostatecznie po dogrywce. Nafciarze dość niespodziewanie w połowie grudnia sprawili gospodarzom sporo problemu. W pierwszej tercji objęli nawet prowadzenie, a w połowie trzeciej doprowadzili do wyrownania. Tyle ze gospodarze nie zawiedli i na trzy i pół minuty za sprawą Pennera zdobyli gola na wagę zwycięstwa. W drugim meczu tych zespołów stawiam jednak na bardziej zdecydowane zwycięstwo. Poza przesłankami czysto sportowymi, czyli tym ze gospodarze to zdecydowanie dużo silniejszy zespół z takimi graczami jak Perry i Getzlaf, którzy w klasyfikacji kanadyjskiej plasują sie w ścisłej czołowce (odpowiednio trzecie i siódme miejsce), jak i atutem własnego lodowiska, ktore jest istną twierdzą jest jeszcze jeden istotny fakt - Oilers dzien wcześniej grali trudny wyjazdowy mecz w San Jose z Sharks. Tam nie mogło być inaczeji skończyło sie pogromem przyjezdnych az 1-5. Podobnego wyniku spodziewam się w drugim meczu w Kalifornii, bo Kaczory sa rownie silnym zespołem co Rekiny. Moim zdaniem w tym meczu nie moze być niespodzianki. Stawiam na demolkę Nafciarzy w Anaheim

http://obstawianie.com/nhl-2013-2014-vt126206,125.htm#1815313

:plus: 110

Dyscyplina: Piła Nożna, Meksyk

Spotkanie: Monarcas vs Queretaro

Typ: HT-X :n:

Kurs: 2.30

Bukmacher: Bet-at-home

Godzina: 2:30

Analiza:

Zapraszam na mecz ligi meksykańskiej gdzie Monarcas na włąsnym stadionie podejmie Queretero.Jest to pierwszy mecz sezonu choć ostatnio zakończył się dopiero miesiąc temu no ale to nic (może nie mam racji nawet ale nie ogarniam tak bardzo piłki meksykańskiej).Ja jednak myślę że znalazłem typ warty do obstawienia.Dwie jak dla mnie równe drużyny powalczą przeciwko sobie o pierwsze punkty w sezonie.O tym że obie drużyny są na równym poziomie świadczą chociażby ostatnie statystyki H2H tych drużyn.Często padały remisy a jeśli jakaś drużyna wygrywała to najczęściej jedną bramką po bardzo wyrównanych spotkaniach.Ja dziś stawiam na remis do połowy bo jak dla mnie obie drużyny w pierwszym meczu sezonu będą się tak jakby "badać" i na pewno nie ruszą od razu do ataku.W moim odczuciu lekkim faworytem tego spotkania jest drużyna gospodarzy więc dla bardziej odważnych graczy polecam granie HT/FT-X/1 (sam gram właśnie ten typ ale tutaj wolę zagrać bardziej ostrożnie).W ostatnich 5 meczach pomiędzy drużynami z Monarcas oraz Queretero aż w 4 starciach do połowy były remisy i to 0:0 dlatego widać że obie drużyny często grają dość kompromisowo i nie rzucają się do przodu na swojego rywala stąd taka bardzo mała ilość zdobywanych bramek.Dlatego też na dziś gramy X do połowy.Jest to pierwszy mecz sezonu dlatego ktoś może powiedzieć że ciężko przewidzieć typy w tej fazie sezonu ale właśnie to mi może pomóc bo na pewno w 1 spotkaniu nikt nie będzie chciał się bardzo odkryć żeby już od początku atakować dlatego remis do połowy całkiem możliwy i tego się trzymajmy.Powodzenia!!!

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,75.htm#1815323

Dyscyplina: Piłka nożna - Szkocja ( Championship )

Spotkanie: Dumbarton - Morton

Typ: 1 :t:

Kurs: 2.15

Data: 04.01.2014

Godz: 16.00

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Zapraszam wszystkich na dziewiętnasta kolejkę szkockiej Championship.

W mieście Dumbarton na miejscowym Strathclyde Homes Stadium spotkają się miejscowy Dumbarton F.C. przeciwko Morton.

Dumbarton rozegrał w lidze osiemnaście meczy w których zdobył dwadzieścia jeden punktów po sześciu zwycięstwach, trzech remisach oraz dziewięciu porażkach i zajmuje obecnie ósme miejsce w tabeli, bilans bramek 24-33.

Morton zdobył dziewięć punktów w swoich osiemnastu meczach po dwóch zwycięstwach, trzech remisach oraz trzynastu porażkach ci obecnie daje ostatnie dziesiąte miejsce w szkockiej Championship.

Gospodarze zagrali u siebie dziewięć meczy w których zdobyli dziewięć punktów po dwóch wygranych, trzech remisach oraz czterech porażkach, bilans bramek u siebie 11-15.

Goście na wyjazdach zdobyli jeden punkt w swoich dziewięciu meczach po za swoim stadionem po jednym remisie oraz ośmiu przegranych, bilans bramek na wyjazdach 7-23.

Mój typ w tym meczu to jedynka, Dumbarton u siebie może nie gra najlepiej jednak potrafi strzelać bramki i w ostatnim meczu u siebie pokonał bardzo dobry na wyjazdach oraz ogólnie w tabeli ligowej Hamilton a Morton jest najsłabszą drużyną w lidze tak samo jak na wyjazdach gdzie już do tej pory stracili ogromną ilość dwudziestu trzech bramek i raczej lepiej nie będzie po meczu z pierwszym w historii mistrzem Szkocji Dumbarton F.C..

http://obstawianie.com/szkocja-puchary-i-pozostale-ligi-vt119629,25.htm#1815337

:plus: 115

Dyscyplina: Piłka nożna - Szkocja

Spotkanie: Motherwell - Inverness

Typ: 1 przelożone

Kurs: 2.15

Data: 04.01.2014

Godz: 13:45

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Sobotnie spotkanie w ramach szkockiej Premiership pomiędzy drugim w tabeli Motherwell a notowanym na 4 pozycji Inverness. Pomimo różnicy zaledwie jednego miejsca obie drużyny dzieli aż 7 oczek. Gospodarze w ostatnim czasie mogą pochwalić się znakomitą formą - wygrali 5 kolejnych ligowych spotkań zrzędu w tym bardzo cenne 1:0 z Aberdeen będący bezpośrednim rywalem w walce o europejskie kwalifikacje. Szansa na dogonienie niepokonanych piłkarzy Celticu jest raczej nikła jednak widmo przyszłorocznych międzynarodowych wojaży powinno być wystarczającą motywacją. Inverness w ostatnich pięciu rozegranych konfrontacjach przegrał aż trzy razy z Aberdeen 3:4, Celtickiem 1:0 oraz z będącymi na przedostatnim ligowym miejscu Ross Country 1:2. Takie wyniki kibiców przjezdnych przed jutrzejszym meczem na pewno nie pocieszają. Mając na uwadze wspomnianą wyżej formę obu drużyn, osiągane wyniki oraz kadry jakimi dysponujący to gospodarze grający na własnym obiekcie i przed własnymi kibicami powinno wygrać. Typuję 2:0 lub 2:1.

Początek meczu już o 13:45.

http://obstawianie.com/scottish-premier-league-vt119630,50.htm#1815352

Mecz: Blackburn - Manchester City

Typ: Manchester City over 2,5 :n:

Kurs: 2,06

Data: 04.01.2014 13:45

Analiza: Dzisiaj jednym z rozgrywanych spotkań w FA Cup będzie pojedynek Blackburn Rovers z Manchesterem City. Moim typem na to spotkanie jest liczba goli gości powyżej 2,5.

The Citizens są obecnie w najwyższej formie od kilku lat i dawno nie widziałem tak pewnej i kompletnej drużyny. City obecnie ma wszystko by wygrać ligę oraz wszystkie krajowe puchary.

Gdyby utrzymali taką forme mogli by napsuć dużo krwi drużynom w Lidze Mistrzów ale to inny już temat. Typ swój opieram na bardzo dobrej skuteczności City w meczach wyjazdowych. Na

6 ostatnich wyjazdowych spotkań w pięciu strzelali więcej niż 3 gole a w sumie strzelili ich aż 17 co robi ogromne wrażenie.

Ostatanie wyniki City na wyjazdach:

01.01.14 PRE Swansea Manchester City 2 : 3

21.12.13 PRE Fulham Manchester City 2 : 4

17.12.13 CAP Leicester Manchester City 1 : 3

10.12.13 LIG Bayern Manchester City 2 : 3

07.12.13 PRE Southampton Manchester City 1 : 1

04.12.13 PRE West Brom Manchester City 2 : 3

Spotkanie z Blackburn mam nadzieje że również będzie owocowało w sporą ilość goli zwłaszcza gości. W składzie City na pewno nie zobaczymy Aguero który jest kontuzjowany.

Jest to dobra okazja dla Edina Dzeko który na pewno powalczy o pierwszy skład i ustrzeli kilka bramek.

Spotkanie to będzie można obejrzeć na żywo w Orange Sport o 13:45.

Mój Typ: 0-3

http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815354

Tenis, ATP Doha, 16:00

Nadal-Monfils

Typ:1 :t:

kurs:1.44

Bet365

Dziś finał pierwszego turnieju ATP w tym sezonie. I już od razu zapowiada sie bardzo ciekawe widowisko . A Mianowice zagrają Rafa Nadal i Geal Monfils. Myślę ze w tym meczu będą niesamowite wymiany. Monfils to zawodnik który biega do każdej pilki. A Nadala przedstawiać nie trzeba. Rafa w tym turnieju gra stosunkowo słabo, ale to przez to ze miał słabych rywali i nie od dziś wiadomo ze niektórzy tenisiści mają problemy z koncentracja w takich meczach./ Nadal w tym turnieju [przegrał seta z Gojowczykem i Kamke. Ale w obu meczach jak i w innych grał dobrze w tedy kiedy trzeba było. Myśle ze dziś juz cały mecz musi zagrać dobrze. Monfils w tym turnieju nie przegrał jeszcze a miał rywali trudnych: Giraldo, Gasquet, Brand i Mayer. Jednak w jakiej formie jest to przekonamy się dziś.

Podsumowując: Ja liczę na niesamowity mecz, jednak Rafa na pewno w tym meczu jest faworytem i myślę ze wygra.

http://obstawianie.com/atp-brisbane-chennai-doha-vt127011.htm#1815381

:plus: 44

Dyscyplina: Anglia, Premier League

Spotkanie: Arsenal - Tottenham

Typ: Powyżej 2,5 :n:

Kurs: 1.74

Godz: 18:15

Bukmacher: Pinnacle

Analiza:

Najciekawszym spotkaniem dzisiejszym w FA Cup są derby północnego Londynu. Smaczku rywalizacji dodaje dobra forma Tottenhamu, który na Emirates Stadium nie jest skazany na pożarcie. Dali radę kilka dni temu na Old Trafford w lidze przeciwko Manchesterowi to w meczu pucharowym tym bardziej są szanse na niespodziankę bo jakby nie było to faworytem są gospodarze. Z tym, że nie skupiam się w tym meczu na tym kto wygra ten mecz a raczej na wielkich emocjach, które mogą dostarczyć nam obie drużyny tego wieczoru z powodu licznych goli w derbach. A historia sprzyja moim oczekiwaniom, ponieważ poza ostatnim meczem ligowym (1:0 dla Arsenalu) tych goli było naprawdę dużo w rywalizacji Kanonierów ze Spurs. Przytoczę wyniki z ostatnich sezonów - 2:1, 5:2, 5:2, 2:1, 3:3, 2:3, , 2:1, 3:0. Czyli liczę na podtrzymanie tendencji. Na to liczą też w Arsenalu bo w ostatnich pięciu starciach tych ekip pięć razy górą był gospodarz. Wenger nie może skorzystać z takich graczy jak Oxlade-Chamberlain, Sanogo, Diaby, Ramsey, Gibbs, Giroud czy Bendtner, ale wrócił Podolski.

Przewidywane składy:

Arsenal: Szczęsny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Monreal - Arteta, Wilshere - Walcott, Rosicky, Cazorla - Podolski

Tottenham: Friedel - Walker, Chiriches, Dawson, Rose - Lennon, Capoue, Dembele, Chadli - Adebayor, Soldado

http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815395

Dyscyplina: Pilka nozna Anglia League Two

Spotkanie: Newport - Northampton

Data: 04.01.2014 godz. 16:00

Typ: Drużyna 1. powyżej 1,5 goli :n:

Kurs: 2.00

Bukmacher: Sportingbet

Analiza:Dzis 4 stycznia moim pewniakiem jest ze zespol Newport strzeli chociaz 2 bramki.Dzis o godz.16 Newport County podejmie na Newport Stadium zespol Northampton.Gospodarze zajmuja 8 miejsce w lidze,maja 37 punktow na koncie i traca tylko punkcik do miejsca premiowanego Play Offami a 7 punktow do lidera wiec sa w grze o najwyzsze cele tej ligi.Dobra passe Newportu popsula ostatnia kolejka w ktorej przegrali na wyjezdzie z drugim w lidze Burtonem 1:0,wczesniej zanotowali 3 wygrane pod rzad a jeszcze wczesniej remis.Goscie w lidze zajmuja ostatnie 24 miejsce z dorobkiem punktowym wynoszacym 19,do wyjscia ze spadku dzieli ich 5 punktow.Northampton gra w kratke to przegrywa to remisuje ostatni mecz wygrali 5 kolejek temu a bylo to 30 listopada na wlasnym stadionie pokonali obecnie 21 druzyne tabeli zespol Accrington 1:0.Cztery ostatnie kolejki gosci to 6 straconych goli,21 grudnia grajac u siebie z 17 wycombe przegrali az 1:4.Oba zespoly graly ze soba raz,pol roku temu wowczas Northampton grajac u siebie wygral 3:1.Newport jest faworytem spotkania i to nie dziwi jednak nie wiadomo czy wygra to spotkanie,w ostatniej kolejce nie zdobyli gola wiec mysle ze dzis grajac z u siebie z ostatnia druzyna zdobeda chociaz 2 bramki.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,125.htm#1815412

Dyscyplina: Piłka nożna, Puchar Francji, 04.01.2014 20:45

Spotkanie: Rennes - Valenciennes

Typ: Over 2.5 :n:

Kurs: 2.20

Bukmacher: Expekt

Analiza:

Mecz dwóch drużyn z dolnych rejonów tabeli Ligue 1 w 1/32 Pucharu Francji. FC Stade Rennes aktualnie na 15.miejscu w lidze podejmie FC Valenciennes, które aktualnie zajmuje 18.miejsce. Faworyta w tym spotkaniu jest więc ciężko wskazać m.in. przez roszady w składach, bo zapewne zarówno jeden i drugi szkoleniowiec dziś wystawią nieco inne "11" niż na mecze ligowe. Wiadomo, że w drużynie Rennes nie ma w składzie : Ndiaye (bramkarz), Boye (obrońca 1M/0G), Hountondji (obrońca 10M/0G), Apam (obrońca), Pajot (pomocnik 9M/1G), Konradsen (pomocnik 10M/0G), Allée (pomocnik 5M/0G) i Romero (napastnik 9M/2G), natomiast w drużynie gości dziś nie zagrają : Charruau (bramkarz), Doumbia (pomocnik 19M/2G), Le Tallec (napastnik 12M/1G), Nguette (napastnik 9M/0G), Pujol (napastnik 9M/3G), Rose (obrońca 7M/0G), Traoré (obrońca), Waris (napastnik), Angoua(obrońca 14M/1G) i Masuaku (obrońca 9M/0G).

Wydaje się więc, że minimalnym faworytem w tym meczu są gospodarze, ale ja postanowiłem nieco inaczej zagrać w tym meczu a mianowicie zagrałem over 2.5 goli. W statystykach u/o 2.5 obie drużyny znajdują się dość wysoko w rozgrywkach Ligue 1. Rennes ma 9/10, natomiast u siebie 5/4, średnia bramek w meczach z ich udziałem 2.4, natomiast u siebie to nawet 2.8, Valenciennes natomiast w lidze ich statystyki to 8/11 ale uwaga w meczach wyjazdowych to już 6/4, średnia bramek w meczach z ich udziałem to również 2.4, a na wyjazdach 2.8. Jak widać obie drużyny statystyki mają bardzo podobne. Jeśli chodzi natomiast o bezpośrednie spotkania między tymi ekipami, to w tym sezonie Rennes grając u siebie zremisowało 2-2, natomiast w poprzednim sezonie Rennes u siebie 2-0, a Valenciennes 4-1. Jeśli chodzi już na sam koniec o formę obu ekip, ale tą pod względem u/o 2.5 to tutaj Rennes w ostatnich 5 meczach ma bilans 4/1, natomiast Valenciennes 3/2.

Myślę, że będzie to mecz otwarty w którym jedni i drudzy będą mieli swoje okazje na bramki. Rennes to drużyna, która u siebie sporo bramek strzela (jak na warunki Ligue 1 i jak na drużynę z dolnych rejonów tabeli) 13 goli ale też trochę ich traci 12, Valenciennes natomiast na wyjazdach sporo goli traci, bo, aż 18 ale też potrafi zdobywać bramki - na wyjazdach zdobyli ich 10. Myślę, że over 2.5 mimo, że kursy sugerują, że jest to mniej prawdopodobnie niż under 2.5 wcale nie jest bez szans. I myślę, że jest to niezły typ na to spotkanie, w który bardzo ciężko wskazać faworyta.

http://obstawianie.com/puchar-francji-vt117969,25.htm#1815418

Dyscyplina: skoki narciarskie, TCS Insbruck

Spotkanie: H2H Kraus - Schlierenzauer (kto wyżej po pierwszym skoku)

Typ: Schlierenzauer :t:

Kurs: 1.85

Godz: 14:00

Bukmacher: Bwin

Analiza:

przed nami trzeci konkurs tegosezonowego Turnieju Czterech Skoczni. Dzisiaj zainteresował mnie kurs na H2H pomiędzy Austriakiem Gregorem Schlierenzauerem, a Niemcem Marinusem Krausem. Bardzo dziwi mnie równy kurs na obu panów, ponieważ moim zdaniem faworytem jest Gregor. Mody Kraus to zdaniem wielu jedna z rewelacji tego sezonu, ja nie do końca tak uważam bo niby w klasyfikacji Pucharu Świata zajmuje 11. miejsce z dorobkiem 212 punktów, ale z tego 80 zdobył w dziwnym konkursie w Kuusamo . Poza tym jego lokaty w konkursach PŚ to 2 razy ósme miejsc, raz 11, a reszta to miejsca poza pierwsza piętnastką, a w Ga-Pa nawet nie zakwalifikował się do drugiej serii. Jego rywalem jest geniusz skoków, żywa legenda tej dyscypliny Schlierenzauer. Choć w tym sezonie jest bez formy i wszyscy o tym wiedzą to i tak odniósł dwa pucharowe zwycięstwa i nawet bez formy u siebie w Insbrucku powinien wypaść lepiej niż Kraus.

http://obstawianie.com/skoki-narciarskie-vt663,100.htm#1815428

:plus: 85

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Puchar Świata

Spotkanie: TCS - Insbruck (AUT)

Typ: H2H (Anders Fannemel - Peter Prevc) : Prevc będzie wyżej sklasyfikowany :t:

Kurs: 1.98

Data i godzina: 4-01-2014 14:00

Buk: Betsson

Analiza:

Prevc złapał bardzo dobrą formę na turniej czterech skoczni. Zaczął od podium w Obersdorfie. W Ga-Pa było słabiej, ale w Insbrucku powinien spisywać się równie dobrze jak w Obersdorfie. Dlaczego? Ponieważ skocznia w Insbrucku należy do ulubionych skoczni Słoweńca, o czym podkreśla w wywiadzie i co ma swoje odzwierciedlenie w wynikach - Peter w ostatnich 3 latach zajmował tutaj najwyższą lokatę ze wszystkich czterech występów w austriacko-niemieckim turnieju. Wczoraj w loteryjnych treningach i kwalifikacjach Prevc także pokazywał, że forma cały czas jest. Na uwagę zasługuje 10 pozycja w kwalifikacjach w których dostał bonifikate +13pkt. Większość skoczków z czołówki w tych warunkach zajęła by miejsce pod koniec stawki (np. Takechi 46pozycja wiatr: +9.3 , Kasai 28pozycja wiatr: +7.7).

Co do Fannemela, oczywiście również wysoka forma na turniej, jednak niestabilna. W Ga-Pa był wysoko, ale w Obersdorfie nie zakwalifikował się do konkursu! Tutaj skakał dobrze i wygrał kwalifikacje, co pokazuje, że będzie dzisiaj pewnie mocny, ale w równych warunkach moim zdaniem słabszy od Prevca. Dodatkowo jest możliwa następująca sytuacja : Norweg skacze w parze z Morgensternem, który jest w takiej formie, że pokonać go Fannemel moim zdaniem nie ma szans. Zakładając możliwość loteryjnego konkursu, co jest zresztą prognozowane, końcówka może skakać przy innych warunkach, niż większość stawki. Jeśli by to wyglądało tak, że przez większość konkursu wiatr będzie pod narty, lub delikatny w plecy, a końcówka będzie miała większe dodatnie bonifikaty, jest możliwe, że Fannemel przegrywając z Morgim, może nawet nie załapać się do piątki Lucky Looser-ów, przez co nie zobaczymy go w 2 serii. Jest to możliwe, zarówno dzięki wspomnianych trudnych warunkach jak i dużej ilości potencjalnych Lucky Looser-ów, gdyż niektóre pary są dzisiaj bardzo wyrównane i mocne (Wellinger-Hayboeck, Matura-Wank, Kasai-Koivuranta, Ahonen-Kofler, Freitag - Velta, Ziobro-Murańka, Fettner - Jacobsen, Takeuchi - Bardal, Kranjec - Loitzl, Ammann - Diethart) -> wystarczy, że 5 par z wymienionych trafi lekko lepsze warunki niż ostatnia para i Fannemel może mieć problem. Prevc takiej sytuacji się obawiać nie powinien, gdyż skacząc w parze z Lamy-Chapuis, nawet gdy dostanie warunki gorsze niż w kwalifikacjach, nie powinien mieć najmniejszych problemów z Francuzem.

http://obstawianie.com/skoki-narciarskie-vt663,100.htm#1815431

:plus: 98

Tenis, ATP Doha

04.01.2013 16:00

Nadal - Monfils

Typ: 2 :n:

Kurs: 3.25

Betfair

Finał turnieju ATP w Doha. Zmierzą się w nim najwyżej rozstawiony Rafael Nadal z Gaelem Monfilsem. Na pierwszy rzut oka oczywistym faworytem wydaje się być Nadal, jednak po przeanalizowaniu faktów wychodzi nam zupełnie coś innego. Otóż, Nadal nigdy na samym początku sezonu nie spisywał się specjalnie dobrze, nie inaczej było w pokazówce przed tygodniem, gdzie grał przeciętnie. No i na tym turnieju mamy tego potwierdzenie, w każdym spotkaniu miewał tu problemy, ledwo udało się skończyć w dwóch setach z Rosolem, stracony set z Kamke, ciężka przeprawa z Gulbisem i stracony set z Gojowczykiem. Natomiast Monfils wygrywał tu bardzo pewnie, widać że świetnie czuje się na tych kortach, gra wyśmienicie, pierwsze podanie na bardzo wysokim poziomie. Pokonał w dwóch setach kolejno: Giraldo, Gasqueta, Brandsa i Mayera, z meczu na mecz prezentując się lepiej. Do tego należy dodać, że w Doha grali już ze sobą dwukrotnie w przeszłości Nadal z Monfilsem i oba pojedynki pewnie w dwóch setach wygrywał Francuz, liczę że i dziś będzie podobnie, to jeden z takich spotkań w których trzeba zagrać mocno po wysokim kursie.

http://obstawianie.com/atp-brisbane-chennai-doha-vt127011.htm#1815436

:minus: 200

Gość delpiero88

Dyscyplina: Siatkówka- Kwalifikacje Mistrzostw Świata Kobiet

Spotkanie: Bułgaria-Czechy

Typ: powyżej 4,5 seta :minus:

Kurs: 3,20

Godz: 16:30

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 16:30 dojdzie do spotkania kwalifikacyjnego do Mistrzostw Świata kobiet w siatkówce, gdzie ekipa Bułgarii zmierzy się z reprezentacją Czech. Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest ekipa Bułgarii, jednak ja idę w inną stronę. W moim odczuciu w tym spotkaniu wielce prawdopodobny tie-break. Dlaczego? Po pierwsze dlatego, że w sumie obie ekipy mają podobne składy. Może lekka przewaga jest u Bułgarek, jednak kurs poniżej 1,3 to jak dla mnie lekka przesada, biorąc pod uwagę fakt, że jest to spotkanie o awans do Mistrzostw Świata. Zwycięzca praktycznie zagwarantuje sobie awans do tej imprezy, gdyż jutro ani Białoruś ani Słowacja nie będą stanowiły żadnego problemu dla tych reprezentacji. Należy również dodać, że 2 najlepsze drużyny z drugich miejsc spośród 4 grup również awansuje do Mistrzostw Świata. Tak więc przegrywając za 3 pkt, oba zespoły postawią się w trudnej sytuacji, natomiast zdobywając 1 pkt za tie break i jutro 3 pkt, to nawet z drugiego miejsca jest pewny awans. Ostatnim powodem dlaczego gram na tie break w tym spotkaniu jest również ostatnie spotkania między oboma ekipami. 4 ostatnie bitwy pomiędzy tymi reprezentacjami zawsze kończyły się w 5 setach. Dlatego jak dla mnie warto spróbować taką opcję.

http://obstawianie.com/spotkania-miedzynarodowe-vt121086,25.htm#1815440

:minus: 150

Dyscyplina: Tenis, Międzynarodowe, Hopman Cup kobiety

Spotkanie: Agnieszka Radwanska (POL) - Alize Cornet (FRA) (-1.5/+1.5)

Typ: 2 :t:

Kurs: 2,50

Data i godzina: 04.01.2014 11:45

Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

Na dzisiejszy pewniak dnia wybrałem tenisowy mecz finałowy pomiędzy Polką a Francuską. Bukmacherzy nie dają dużych szans Alize Cornet na zwycięstwo w tym pojedynku. Ja jednak lubię wyłapywać takie okazje handicapowe jak ten po ładnym kursie. Przegrywam tylko wtedy, gdy Agnieszka wygra 2:0 w setach. Zawodniczki te do tej pory spotykały się dwukrotnie i dwa razy lepsza była Radwańska, w 2009 roku w Linz Polka wygrała 6:4, 7:5, 2 2008 roku we French Open również triumfowała Polka 6:4 6:4. Do tej pory nie straciła z Francuską ani jednego seta. W pucharze Hopmana Agnieszka wygrała z Bouchard w trzech setach 6-3 6-7(7) 6-2, z F. Pennetta 6-2 6-2, ze S. Stosur 3-6 6-4 6-3, więc bardzo dobrze rozpoczęła rok 2014. W turnieju w Instanbule przegrała wszystkie trzy mecze nie wygrywając ani jednego seta, z Kerber, Sereną Williams i Kvitovą. W turnieju w Pekinie przegrała dopiero z Sereną 2-6 2-6. Jeśli chodzi o Cornet, nie spisuje się za dobrze ostatnio. W Tokio przegrała w 1 rundzie ze Stosur, w Pekinie skreczowała w meczu z Schiavone w 1 rundzie, w Moskwie wygrała z Svitolina w setach , żeby w następnej rundzie znów ulec Australijce Stosur. W turnieju WTA Sofia w Bułgarii wygrała z Kirilenko (krecz), a przegrała z Halep i Pavluchenkovą. W pucharze Hopmana wygrała z Medina Garrigues, a przegrała ze Stephens i Kvitovą. W dzisiejszym meczu ja również nie daję dużych szans Francuzce na zwycięstwo. Jednakże uważam, że jest w stanie urwać Polce jednego seta. Przewiduję wynik 2:1 w setach dla naszej zawodniczki.

http://obstawianie.com/hopman-cup-2014-vt127008.htm#1815444

:plus: 150

Dyscyplina:Koszykówka Finlandia

Spotkanie:Tapiolan Honka-Kauhajoen Karhu

Typ:Kauhajoen Karhu wygra pierwszą kwartę [zakład 1x2] :n:

Kurs:2,15

Bukmacher:William Hill

Data i godzina:4.01.2014 14:30

Mecz ligi Finlandzkiej w kosza i pojedynek koszykarzy Tapiolan Honka z ekipą Kauhajoen Karhu.Już na pierwszy rzut oka widać że z kursem jest coś nie tak ponieważ pomimo że obie ekipy dzieli ledwie jedno miejsce w tabeli to różnica w ilości zdobytych punktów 8 oczek.Widać po prostu iż liga podzielona jest na pierwszą piątkę i całą resztę.Gospodarze należą do całej reszty ponieważ pomimo 6 lokaty ich bilans 9-9 w porównaniu do rywali którzy do tego meczu przystępują z bilansem 13-6 wygląda po prostu dość słabo.Warto także odnotować że gospodarze od początku sezonu tylko dwa razy wygrali z ekipami z wiodącej piątki natomiast mecz z dzisiejszym rywalem na wyjeździe przegrali 87-81.Co w tym wszystkim warte odnotowania to fakt że koszykarze Honki mają problem w pierwszych kwartach i to szczególnie w meczach u siebie a najśmieszniejsze jest to że potrafią przegrać pierwszą kwartę z totalnym outsiderem i to dość znacznie a potem wygrać mecz.Dorzućmy do tego dobrą formę gości którzy w ostatnich 5 meczach dali się pokonać tylko raz oraz po prostu lepszy skład bo niby koszykarze Honki mają dość dobrą średnią na pojedynczego zawodnika jednak patrząc na skuteczność,zbiórki ,asysty i straty to tutaj znacznie lepiej wypada ekipa gości.Uważam więc że przy tendencji gospodarzy do przegrywania pierwszych kwart oraz znacznie lepszej formie gości kurs na zwycięstwo w pierwszej kwarcie ekipy Kauhajoen Karhu jest świetną propozycją na to spotkanie.Polecam

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-2013-2014-vt126773.htm#1815452

Dyscyplina: Hokej

Data: 04.01.2014 17:30

Spotkanie: Medvescak Zagreb - Donbass

Typ: +4.5 :n:

Kurs: 1.83

Buk: ComeOn

O 17:30 dojdzie do super fajnego spotkania w ruskim Khl'u.

Niby mecz w lidze rosyjskiej a drużyny jakby nie rosyjskie. W roli gospodarza Medvescak, który swoje spotkania rozgrywa bardzo daleko bo w chorwackim Zagrzebiu a zagrają z ekipą z Ukrainy. Z reguły bardzo im to pomaga bo większość swoich spotkań wygrali przed własną publicznością.

W Arenie Dom Sportova są niezwykle groźni i średnio w spotkaniu zdobywają tam około pięciu goli.

Jest to bardzo trudny teren i już nie jedna drużyna się o tym przekonała. Wyróżniającymi postaciami w ich zespole są:

Kanadyjczyk Cheechoo oraz Amerykanin Vesce. Zespół może na nich liczyć w każdym momencie.

Jest to również interesujący mecz w kontekście tabeli bo różnica między tymi drużynami jest całkiem mała.

Aktualnie to Ukraińcy plasują się na wyższej pozycji a po dwóch porażkach z rzędu pewnie będą chcieli coś ugrać.

Ostatni pojedynek między nimi zakończył się wysokim zwycięstwem Medvescaka:

11.10.13 KHL Donbass Medvescak Zagreb 2 : 5

Dziś są stawiani w roli faworyta i myślę, że może być podobnie.

Na koniec jeszcze dodam że oba zespoły są dość skuteczne i na koncie mają ponad 100 zdobytych goli co pozwala myśleć o bramkach w tym spotkaniu.

http://obstawianie.com/khl-vhl-mhl-2013-2014-vt125979,50.htm#1815458

Pilka nozna / FA Cup

Arsenal Londyn vs Tottenham

Typ - Obie druzyny strzela gola :n:

Kurs - 1.60

Bet - at - home

04.01.2013 / 18:15

Rozgrywki ligowe na chwile schodza na dalszy plan a na pierwszy wchodza rozgrywki w FA Cup.

Arsenal ma jak na razie swietny sezon,forma jest,punkty sa,zwyciestwa sa,bramki tez do tego jest tez wciaz Arsene Wneger i jego problemy z kurtkami rowniez :p

Arsenal grajac u siebie strzela bramki,prezentuje sie solidnie,ma forme,zawodnicy graja dobrze,jest chemia,gol tak wiec z ich strony do przewidzenia.

W ostatnich 13 meczach u siebie Arsenal nie strzelil gola w dwoch meczach z ...Chelsea.

Dzis nie widze innego scenariusza jak po prostu bramki z ich strony.

Tottenham to zespol,o ktroeym juz troche pisalem odnosnie ostatniego meczu z Manchesterem United,wiec niema sensu ponownie tego pisac.

Nawet dla mnie wynik byl mimo wszystko zaskoczeniem,bo United moze nie gra wybitnie w tym sezonie to jednak niespodziewalem sie,ze koguty na tym trudnym do zdoybia terenie wygraja.

Zespol z Londynu juz z nowym trenerem na lawce dzis zagra na Emirates,gdzie obie druzyny pakuja sobie wzajemnie gole.

W ostatnich 9 meczach pomiedzy tymi ekipami bylol az 8 bts'ow,to mowi samo za siebie.

W ostatnich 6 meczach padlo w ich pojedynkach az 27 goli !!!

http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815460

Dyscyplina: Tenis, ATP Doha

Spotkanie: Rafael Nadal - Gael Monfils

Typ: powyżej 2,5 seta :t:

Kurs: 2.50

Godzina: 16:00

Analiza:

ATP w Doha. Finał turnieju w którym to zmierzą się ze sobą Rafael Nadal oraz Gael Monfils. Mecz może być na prawdę na wysokim poziomie, obaj są genialni w obronie, ale i w ataku potrafią zagrać kosmicznie. Do tego Monfils wiadomo jaki to jest typ "showmana" także mecz na pewno godny oglądnięcia. Nadal tutaj jest faworytem ale nie musi tego wygrać, widać, że jego forma jest jeszcze na słabszym poziomie, swoje wygrywa ale stracił sety z Kamke czy Gojowczykiem w tym turnieju oraz spore męki z Gulbisem czy Rosolem. Monfils nie stracił seta jeszcze, na pewno swoje pojedynki wygrywal pewniej niż Hiszpan, a rywali nie miał złych bo Gasquet czy Brands oraz w ostatneij rundzie F.Mayer. Jednak najciekawsze jest porównanie H2H. Otóż, grali ze sobą 10 razy obaj tenisiści i 8-2 jest dla Nadala także bez niespodzianki, ale te 2 zwycięstwa Francuza oczywiście były w tym turnieju w Doha, w roku 2009 oraz 2012 i to Gael wygrywał te spotkania bez straty seta. Monfils kapitalnie serwuje, jak utrzyma podanie to wiadomo Nadala nie jest tak trudno przełamać. Rafa na pewno da od siebie więcej, to jest finał i on nie zwykł ich przegrywać. Monfils na pewno powalczy, liczę na 1 seta dla niego, a później jak Rafa dochodzi do głosu. 3 sety według mnie bardzo realne i tak też stawiam.

http://obstawianie.com/atp-brisbane-chennai-doha-vt127011.htm#1815486

:plus: 150

Dyscyplina.Hokej na lodzie - GB Elite League

Spotkanie.Belfast - Dundee Stars

Typ.1 :n:

Kurs.1,53

Bukmacher.Bwin

Data.04.01.2014 g.20.00

Analiza.

Dzisiaj kolejne spotkanie w lidze hokejowej Wielkiej Brytani i po raz kolejny stawiam na lidera tabeli.Ekipa gospodarzy jak juz pisalem wczesniej to lider tabeli i na dzien dzisiejszy ma w dorobku 49 punktow,natomiat ich dzisiejszy rywal jest na miejscu 4 z dorobkiem 34 oczek zdobytych.Przewga na korzysc gospodarzy duza.Forma takze po stronie hokeistow z Belfastu.Na ostatnie 6 spotkan same zwyciestwa,natomiast hokeisci z Dundee Stars maja na koncie 4 wygrane i 2 porazki.Przegrywali z ekipami z Belfastu 4-2 u siebie i na wyjezdzie Edinburgh 3-2.Za typem na gospodarzy przemawia takze historia spotkan pomiedzy tymi ekipami w ostatnim czasie...

22/12/13 EL Dundee - Belfast 2:4

01/12/13 EL Dundee - Belfast 1:4

20/09/13 EL Belfast - Dundee 5:3

3 spotkania i 3 pewne wygrane dzisiejszych gospodarzy.Tak wiec dzisiaj za gospodarzami przemawia wlasna tafla,publika,forma sportowa i historia spotkan.Nie pozostaje wiec nic innego jak wygrac spokojnie to spotkanie...

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-europejskie-vt126145.htm#1815555

Mecz: Arsenal - Tottenham

Typ: liczba bramek w meczu – over 3,5 :n:

Kurs: 2,50

Bukmacher: WilliamHill

Data: 04.01.2014 godz: 18:15

Analiza:

W najciekawszym dzisiejszym meczu FA Cup dojdzie do pojedynku odwiecznych rywali z północnego Londynu. Oba zespoły znajdują się w niezłej dyspozycji, Arsenal jest liderem Premier League, a Koguty zaczynają łapać oddech po odejściu Villasa-Boasa. Ostatni mecz, który również tutaj analizowałem potwierdził moje przypuszczenia, że wreszcie gra Tottenhamu w ataku zaczyna odpowiadać potencjałowi tego zespołu. Mowa oczywiście o meczu na Old Trafford wygranym z Czerwonymi Diabłami 2:1.

Dziś też spodziewam się dużej liczby bramek. Oba zespoły powinny zagrać ofensywnie, napięty terminarz powoduje że powtórka meczu nikogo nie urządza, a więc nie warto grać na remis. Do tego obie ekipy są na fali wznoszącej, to powinno im dodać pewności i sprawić że powalczą o pełną pulę.

Nie ma już sensu powtarzać statystyk bramkowych obu drużyn z tego sezonu, zwłaszcza że puchary rządzą się swoimi prawami. W każdym razie w ostatnich latach w derbach północnego Londynu z reguły padało sporo bramek, wyjątkiem był mecz ligowy z września tego roku, ale nie ma już Villasa-Boasa więc chyba nie ma kto zepsuć widzom zabawy.

Czekałem niemal do końca by znać już składy i potwierdzają one ofenswyne nastawienie obu ekip, zwłaszcza Tottenham wychodzi dwójką napastników więc powinno być ciekawie.

Oto wyjściowe ustawienia na ten mecz:

Arsenal: Fabiański - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Monreal - Arteta, Wilshere - Gnabry, Rosicky, Cazorla - Walcott.

Tottenham: Lloris - Walker, Chiriches, Dawson, Rose - Lennon, Bentaleb, Dembele, Eriksen - Adebayor, Soldado.

http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815557

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...