Gość delpiero88 Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Styczeń 2014 REGULAMIN KONKURSU http://obstawianie.com/regulamin-i-zasady-vt7376.htm Wzór podawania typów Dyscyplina: (przydatne szczególnie w przypadku mniej znanych lig i dyscyplin) Spotkanie: Typ: (w postaci 1X2 lub nazwy drużyny czy zawodnika, ewentualnie z oznaczeniem handicapu i jego rodzaju - europejski/azjatycki) Kurs: Godz: Bukmacher: (wybrany z listy podanej w regulaminie) Analiza: W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu. Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów. Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba. WAŻNE! Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronaldoFCB Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Dyscyplina: Koszykówka, Niemcy BBL Spotkanie: Walter Tigers Tubingen ₋ Alba Berlin Typ: Handicap Alba Berlin (-12.5) Kurs: 1,90 Godz: 16:00 Bukmacher: Bet365 Analiza: W 16 kolejce Niemieckiej Bundesligi Koszykarskiej w niedzielne popołudnie 3 drużyna Alba Berlin podejmować będzie drużynę z ostatniego miejsca Walter Tigers Tubingen. Wyraźnym faworytem jest drużyna gości która walczy o zwycięstwo w lidze (choć będzie to bardzo trudne patrząc na formę Bayernu). Nikogo zapewne nie dziwi że goście są faworytem gdyż w ostatnich 5 spotkaniach zwyciężyli 5 razy. Na wyjeździe także spisują się nie najgorzej. W 5 spotkaniach wyjazdowych 3 razy wygrali i dwa razy ponieśli porażkę. Tubingen zajmuje ostatnie 18 miejsce. W 15 spotkaniach zdołali wygrać tylko 3 razy reszta meczów to porażki. W 5 ostatnich przegrali 4 razy i jeden mecz przeciwko Phoenix Hagen wygrali. Na swojej hali w 7 spotkaniach wygrali tylko raz. W potyczkach pomiędzy tymi drużynami zwycięstwo gospodarze odnieśli ostatni raz 02.01.11 gdzie na własnej hali pokonali swojego przeciwnika ze stolicy Niemiec 74:70. Jednak później odbyły się jeszcze 5 meczy między tymi drużynami. Dwa z nich odbyły się właśnie w takiej formie jakiej odbywać się będzie dzisiejsze spotkanie a więc na hali drużyny Walter Tigers Tubingen. Alba Berlin - Tübingen 71 : 69 Tübingen - Alba Berlin 77 : 78 Tübingen - Alba Berlin 62 : 91 Alba Berlin - Tübingen 76 : 56 Alba Berlin - Tübingen 88 : 76 Mój typ to Handicap (-12,5). Widzimy że tylko w dwóch spotkaniach mój typ sprawdziłby się jednak uważam że z dotychczasową formą gości wygrają spokojnie i bardzo wysoko. Myślę że walka o tytuł dodatkowo motywuje drużynę ze stolicy. Wyniki w tym sezonie wskazują dokładnie dobrą postawę drużyny z Berlina. W 3 spotkaniach na wyjazdach zdołali odnieść ponad 13 punktową przewagę co gwarantowałoby mi trafienie tego typu. Gospodarze zdobywają bardzo mało punktów na mecz. Tylko w 15 spotkaniach zdobyli zaledwie 1057 punktów, a stracili 1248. Dla porównania Alba Berlin ma prawie że identyczną sytuację ale zamieniając te liczby. Zdobyli 1263 punkty, a stracili 1052 (najmniej w całej lidze jak dotąd). Podobnie jak wcześniej analiza jest w odpowiednim dziale. 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czipi75 Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna-Serie A Spotkanie: Fiorentina - Livorno Typ: Fiorentina handicap -1 bramka Kurs: 1,85 Godz: 18:00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: W jednym z dzisiejszych spotkań Seria A na boisku zobaczymy jedenastki Fiorentiny oraz Livorno.Zdecydowanym faworytem tej konfrontacji są piłkarze gospodarzy,a każdy inny wynik niż ich pewne i przekonywujące zwycięstwo będzie dla mnie dużą niespodzianką.Fiorentina zajmuje aktualnie 4 miejsce w ligowej tabeli,dające jej udział w LE,jednakże jestem przekonany że piłkarzy z Florencji to nie satysfakcjonuje,tym bardziej że do 3 Napoli tracą tylko 3 pkt.Widać jest więc że stawka meczu jest wysoka i dlatego jestem przekonany że gracze gospodarzy nie zlekceważą swojego rywala i podejdą do tego meczu maksymalnie zmobilizowani.Fiorentina spisuje się znakomicie w tym sezonie na własnym obiekcie,gdzie do tej pory przegrała jedynie z Napoli,a wygrywając m.in. z Juventusem,Sampdorią czy Veroną,a więc rywalami o dużo większym potencjale niż Livorno.Z kolei goście dzisiejszego meczu to obok Catanii najsłabszy zespół Serie A,który w swoim dorobku ma zaledwie 13 pkt,a z ostatnich 6 spotkań ligowych przegrali aż 5 i jestem przekonany że dzisiaj nie mają większych szans na zdobycie jakichkolwiek punktów w starciu z rozpędzoną Fiorentiną http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1815500 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toshihiko Koga Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 dyscyplina: piłka ręczna, eliminacje do MŚ spotkanie: Grecja - Izrael typ: Izrael (+2) kurs: 1,94 godz: 17:00 bukmacher: marathonbet analiza: przed nami mecz 4. kolejki spotkań w ramach eliminacji do Mistrzostw Świata 2014 w grupie 4. pomiędzy zespołami narodowymi Grecji i Izraela. Grecja to kopciuszek europejskiego Handballu i drużyna, która do tej pory nie wystąpiła w żadnej mistrzowskiej imprezie i pewnie jeszcze długo nie wystąpi. W swojej grupie rozgrywkowej do tej pory Grecja przegrała dwa mecze wyjazdowe 31:24 z Izraelem oraz z Holandią 25:20, a także niespodziewanie pokonała u siebie reprezentację Belgii 31:25. Wśród Greków próżno szukać gwiazd światowego Handballu, również ich liga stoi na raczej słabym poziomie. Warto również nadmienić, że spośród ostatnich 10 spotkań międzypaństwowych wygrali oni tylko raz i ponieśli aż 9 porażek. Izrael natomiast to drużyna, która powoli aspiruje do miana europejskiego średniaka, w grupie eliminacyjnej wygrali u siebie z Grecją 31:24 i Holandią 28:26 oraz nieznacznie ulegli Belgii na wyjeździe 29:28, obecnie liderują w swojej grupie i jeśli chcą myśleć o awansie to muszą pokonać Greków. Typuje w tym meczu minimalne zwycięstwo Izraela, a typ +2 to już wielka ostrożność. http://obstawianie.com/reprezentacje-vt125620.htm#1815548 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maer Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna - Grecja ( Superleague ) Spotkanie: Panionios - OFI Crete Typ: 1 Kurs: 2.45 Data: 05.01.2014 Godzina: 16.15 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Zapraszam na osiemnasta kolejkę greckiej Superleague. W miejscowości Nea Smirni w aglomeracji ateńskiej a na Stadion Nea Smirni zmierzą się w meczu miejscowy Panionios przeciwko OFI Crete. Panionios rozegrał w lidze siedemnaście meczy w których zdobył dwadzieścia punktów po pięciu zwycięstwach, pięciu remisach oraz siedmiu porażkach i zajmuje obecnie dwunaste miejsce w tabeli, bilans bramek 16-20. OFI Crete zdobyło dwadzieścia jeden oczek w swoich siedemnastu meczach po pięciu zwycięstwach, sześciu remisach oraz sześciu porażkach co obecnie daje dziewiątą pozycję w greckiej Superleague, bilans bramek 16-21. Gospodarze zagrali u siebie osiem meczy w których zdobyli czternaście oczek po czterech wygranych, dwóch remisach oraz dwóch porażkach, bilans bramek u siebie 11-8. Goście na wyjazdach zdobyli cztery punkty w swoich ośmiu meczach w delegacji po jednym zwycięstwie, jednym remisie oraz sześciu przegranych, bilans bramek na wyjazdach 5-16. Obecny środek tabeli greckiej Superleague jest bardzo spłaszczony i drużyny z miejsc osiem do piętnaście wygrywając, remisując lub przegrywając jeden lub dwa mecze mogą awansować na wyższą pozycje lub spaść w dalsze rejony tabeli. Mój typ w tym meczu to jedynka, Panionios u siebie potrafi rozegrać bardzo dobre zawody strzelając bramki i moim zdaniem jego celem powinno być przy tak spłaszczonej tabeli awansować tym meczem u siebie jak najdalej od strefy zagrożonej i drużyna z Nea Smirni na pewno o tym dobrze wie a OFI Crete to typowa drużyna własnego podwórka która na wyjazdach traci sporo ze swojego potencjału co widać po ich ogromnej ilości traconych bramek jak są w delegacji i z Panioniosem też pewnie jakieś bramki stracą i moim zdaniem również nie wywiozą żadnego punktu z tego meczu. http://obstawianie.com/grecja-vt119685,50.htm#1815574 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprinter_1989 Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna (FA Cup) Mecz: Manchester United (-1,5) - Swansea Typ: 1 Kurs: 2,25 Bukmacher: Bet365 Data: 05.01.2014 godz: 17:30 W ostatnim meczu FA Cup dzisiejszego dnia mamy spotkanie czerwonych diabłów z drużyną Swansea. Gospodarze są wielką nie wiadomą dla mnie, w lidze grają bardzo słabo zajmując obecnie dopiero siódme miejsce ze stratą jedenastu punktów do prowadzącego Arsenalu, goście natomiast są sześć oczek niżej i bardziej muszą się skupiać na tym aby zdobywać punkty ponieważ nad strefą spadkową nie mają zbyt dużej przewagi. Trzeba zwrócić uwagę na to że zespół Moyesa tylko raz na 28 prób nie awansował do czwartej rundy FA Cup. Jednak trzeba też pamiętać że Manchester ma 48 godzin później mecz w półfinale Pucharu Ligi i trener musi wykazać się odpowiednim zmysłem taktycznym. Z drugiej strony jednak tutaj mamy do czynienia ze słabą drużyną która od siedmiu ostatnich spotkań nie wygrała meczu, mało tego przegrała aż cztery. Poza tym według mnie Swansea bardziej będzie się skupiać na meczach Premier League aby zbliżyć się trochę do czołówki i nie wystawią tutaj swojego najmocniejszego składu, tym bardziej że kolejny mecz w lidze grają właśnie z czerwonymi diabłami. Może trochę zbyt optymistycznie, ale stawiam tutaj na wysokie zwycięstwo gospodarzy. Kłopoty kadrowe Manchester United: Kontuzjowani: Fellaini, Nani, Jones, Van Persie, Rooney, Young. Swansea City: Kontuzjowani: Dyer, Michu, Vorm, Monk. Przewidywane składy: Manchester United: Lindegaard - Butnner, Smalling, Ferdinand, Rafael - Giggs, Fletcher, Januzaj, Kagawa, Valencia - Hernandez Swansea: Tremmel - Tiendalli, Amat, Chico, Taylor - Guzman, Britton, Lamah, Shelvey, Pozuelo - Alvaro Sędzia: Mike Dean http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815593 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Chicago Bulls - Atlanta Hawks godz. 02:00 typ: poniżej 185,5 kurs: 2,50 Buk: WH Dziś również wpadło mi spotkanie,w którym może paść mała liczba punktów. Byki zagrają z Jastrzębiami. Jak wiadomo Chicago nie należy do drużyn wysoko punktujących,ostatni raz sto punktów przekroczyli 14 meczy temu w wygranym meczu z Miami,raz rzucili równo 100. Jednak jest spora ilość spotkań,w których nie przekraczają nawet 80 punktów. Wybrałem linię 185,5 chociaż miałem ochotę zagrać niżej nawet na 180,5 po kursie 3,50. Jednak zdecydowałem,że 186 punktów raczej w tym spotkaniu nie padnie. Atlanta raczej nastawiona na ofensywę,w ostatnich meczach dużo rzucała i dwa razy grała dogrywkę,co nie jest mi na rękę. Jednak w pojedynku z Bostonem,który również stawia na defensywę padły zaledwie 183 punkty. Również w tym spotkaniu licze na podobny rezultat. Warto zwrócić uwagę na pięć ostatnich spotkań obu zespołów: 03.02.13 NBA Atlanta Hawks Chicago Bulls 76 : 93 15.01.13 NBA Chicago Bulls Atlanta Hawks 97 : 58 23.12.12 NBA Atlanta Hawks Chicago Bulls 92 : 75 29.03.12 NBA Atlanta Hawks Chicago Bulls 77 : 98 20.02.12 NBA Chicago Bulls Atlanta Hawks 90 : 79 Jak widać liczba punktów w każdym z tych meczy mieści się w linii 185,5 ,podejrzewam że również tym razem mecz zakończy się jak ostatnio. Ponadto w roku 2011 padło zaledwie 150 punktów. Każdy wynik powyżej 186 punktów będzie dla mnie niespodzianką. http://obstawianie.com/nba-2013-2014-vt126610,75.htm#1815614 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Dyscyplina: Hokej, NHL Spotkanie: Buffalo Sabres - New Jersey Devils Typ: 2 ML Kurs: 1.83 buk: WH 05.01.2014 01:00 Analiza: W nocy taki wybór spotkań w najlepszej lidze hokejowej świata że aż ciężko coś wybrać.No ale jakis typ należy spróbować więc ja stawiam na 33% szans i wybieram wynik nierozstrzygnięty w regulaminowym czasie na tafli w Buffalo.Gospodarze to najsłabsza drużyna w lidze ale mają czasami przeblysk gry i potrafią zaskoczyć.goście troszkę lepiej bo na miejscu dziesiątym i także potrafią wygrać nawet z najlepszymi.ostatnio z Pingwinami.Ale jeśli te zespoły grają miedzy sobą to maja farta do remisów.mało bramek strzelają i dlatego tez sądzę że te nierożstrzygniecia wpadają w trzech tercjach.Ostatnie spotkania na tafli w Buffalo to remisy.Goście od trzech spotkań bez takiego rezultatu.Oba zespoły sa bardzo skore do remisów i myślę że dziś także może się trafić.Zacięte spotkania i niski wynik jest jak najbardziej prawdopodobny.Jesli już jakas druzyna wygra to minimalną bramką aczkowliek wierzę że w regular time będzie nie rozstrzygnięcie.Powodzenia chłopaki , niech wygra lepszy ale dopiero w extra time.Stawiam że wygrają goście!!! http://obstawianie.com/nhl-2013-2014-vt126206,125.htm#1815643 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owenzks Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2014 Dyscyplina Koszykowka NBA Spotkanie : Orlando Magic - Miami Heat Typ 2 ( -11,5) Kurs 2,25 buk : Bet365 05.01. 1:00 Kolejne spotkanie nba, i pierwszy od nie pamiętny czasów dzień bez niespodzianki.. Mam taką nadzieje.. Miami po upokorzeniu ze strony GSW powinno podejść do tego meczu jak to na Miami przystało bardziej zmobilizowane. Na ich drodze zespol Magic.. który potrafił w 48min rzucic az 79 pkt, przeciętnym Cavaliers w dodatku bez ich najlepszego zawodnika. Wydaję mi się że przy takim składzie i ławce wybije Orlando koszykówke z głowy. Co prawda wystep Wade'a nie jest w 100% pewny, jednak ma go kto zastapic. Wciąż czekam na wybitny mecz Lebrona, który może nie obliczył loty tylko po prostu bardziej realizuję się dla drużyny niż samego siebie. Jeśli Wade nie zagra wybrałbym over Jamesa jednak przy jego braku Miami Heat również stac na pokrycie tego handicapu http://obstawianie.com/nba-2013-2014-vt126610,75.htm#1815667 125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zur555 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Biathlon, Bieg masowy, 12:45 Svendsen- M.Fourcade Typ:2 kurs:2.10 Bet365 Dziś przed nami pierwszy bieg masowy w tym sezonie. Po wcześniejszych biegach w Oberhowie zdecydowanymi faworytami są : Svendsen, Bjoerndalen i Fourcade. JA myślę ze wygra ktos z dwójki Bjoerndalen, Fourcade. Svendsen ostatnio poprawił sie na strzelnicy ale dalej nie ma biegu w którym by nie spudlował. A to dziś może mieć decydujący wpływ. M.Fourcade także w tym sezonie na strzelnicy słabo sobie radzi ale znakomicie biega. Myślę ze dzis powinien Fourcade wygrać Svendsenem, E.H. Svendsen dawno nie miał weekendu w którym wszystkie trzy biegi mu by wyszły dobrze, więc ja spodziewam się ze dziś będzie miał ten gorszy dzień. Przy dobrych warunkach na strzelnicy każe pudło może kosztować wiele a jak wiemy Svendsen nie pamięta już kiedy ostatni raz wszystko trafił. Podsumowując: Przy równych warunkach an strzelnicy nie widze szans by Svendsen wygrał z Fourcade. http://obstawianie.com/sporty-zimowe-vt292,200.htm#1815717 110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturowskyCFC Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Pilka nozna Włochy Lega Pro C1/B Spotkanie: Pisa - Barletta Data: 05.01.2014 godz. 14:30 Typ: Drużyna 1. powyżej 1,5 goli Kurs: 2.05 Bukmacher: Sportingbet Analiza:Na dzis moim pewniakiem jest suma goli Pisy powyzej 1.5.Dzisiaj 5 stycznia Pisa podejmie u siebie Barlette w 17 kolejce wloskiej lega pro c1/b. Gospodarze zajmuja 7 lokate i zgromadzili jak dotad 24 punkty.Do lidera traca 8 punktow wiec maja szanse ciagle na awans do serie B.Ostatnie 3 kolejki Pisy to brak strzelonej bramki i dzis licze na przelamanie wlasnie bo graja u siebie z druzyna ktora jest duzo nizej w tabeli i uwazam ze chociaz 2 gole powinni zdobyc.W dodatku pisa 2 ostatnie kolejki przegrala.Dzisiejszy rywal pisy zespol barletta zajmuje 15 miejsce z dorobkiem tylko 11 punktow.Ostatni mecz obu druzyn gdy pisa grala u siebie odbyl sie we wrzesniu 2012 roku wowczas padl wynik remisowy 2:2,wczesniej w styczniu 2011 roku pisa tez grala u siebie z barletta i takze padl wynik 2:2.Dzis duzo wskazuje iz Pisa powinna nie tylko wygrac ale strzelic chociaz 2 bramki i kurs 2.05 jest obiecujacy. http://obstawianie.com/serie-b-i-nizsze-ligi-wloskie-vt123384,50.htm#1815726 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henek Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Pilka nozna / Hiszpania FC Barcelona vs Elche Typ - 1 połowa over 1.5 gola Kurs - 1.80 Pinnacle Sports 05.01.2014 / 16:00 Po dwoch tygodniach przerwy wraca Primera Division. Dzisiaj na Camp Nou faworyt jest tylko jeden i sa nimi gospodarze tego meczu. Wczoraj Atletico Madryt pokazalo po raz kolejny,ze trzeba bedzie liczyc sie z tym,ze do konca beda walczyc o tytul mistrzowski,wygrywajac z Malaga 1:0 wskoczyli na fotel lidera i obecnie maja 3 punkty przewagi nad druga Barcelona. Po dzisiejszym meczu wszystko jednak powinno wrocic na swoje miejsce,a wiec to katalonczycy beda pierwsi. Barcelona grajac na swoim stadionie w ostatnich 37 meczach przegrala tylko 2 mecze,zanotowala tez 4 remisy oraz 31 zwyciestw. W tej fortecy byli w stanie wygrac Real Madryt 3:1 oraz Bayern Monachium 3:0 a zremisowac udalo sie Benfice,Maladze,PSG i Atletico Madryt. W ostatnim ligowym meczu z Getafe bylo juz 2:0 dla gospodarzy,ale forma blysnal Pedro i skonczylo sie 2:5... Elche plasuje sie na slabym 15 miejscu,ma tylko 2 pkt przewagi nad strefa spadkowa. Forma raczej slaba,ostatnie 10 meczy to zaledwie jedna wygrana u siebie z Valencia 2:1,3 remisy i 6 porazek. Co ciekawe Elche ostatnie dwa mecze ligowe przegralo na wlasnym stadionie nie strzelajac nawet jednej bramki,przegrali z Villarreal 0:1 i z Malaga rowniez 0:1... Takie mecze jak ten rozgrywane na Camp Nou sa grane tylko do jednej bramki,goscie dzis zapewne zamuruja bramke od samego poczatku i beda sie skupiac na tym,aby przezyc pierwsze minuty bez starty gola. Barca jednak sile ofensywna ma wspaniala,mimo,ze wciaz zagraja bez Messiego,to jest w formie Pedro,jest tez Alexis czy Neymar,ktorzy gole strzelac potrafia. Do przerwy bez problemowo powinno byc ze 2-3:0,ogolnie sadze,ze gospdoarze dzis postrzelaja troche a kurs bardzo dobry. Mam nadzieje,ze tutaj niespodzianki zadnej nie bedzie w tym typie... http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,300.htm#1815729 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Hokej – Rosja, KHL Spotkanie: Dyn. Moskwa – Barys Astana Typ: over 6.5 Kurs: 2.95 Buk: Bwin Godz. 14:30 Analiza: Dzisiejszy dzień w rosyjskiej lidze KHL zakończymy hitem, broniący mistrzostwa zespół Dynama Moskwa podejmuje na własnej tafli Barys Astana. Dynamo jest w fantastycznej formie siedem meczy z rzędu wygranych, szczególnie ofensywa ostatnio funkcjonuje perfekcyjnie 0:5 z Zagrzebiu, 0:6 ze Spartakiem i ostatnio 6:4 z Omskiem. Ta fantastyczna dyspozycja oczywiście daje pierwsze miejsce na Zachodzie z przewagą siedmiu oczek nad Petersburgiem. Zespół z Kazachstanu który tu już wielokrotnie opisywałem walczy o pierwsze miejsce na Wschodzie do liderującego Kazania tracą pięć oczek ale mają jeden mecz mniej na koncie. W okresie świątecznym też pokazali podobnie jak gospodarze fantastyczną skuteczność 8:2 z Khabarovskiem i 6:3 z Vladivostokiem ale jak to w ich zwyczaju czystego konta nie zachowują. Po nowym roku zwyciężyli na Ukrainie z Podolskiem po karnych 1:2, skończyło się nisko ale jak to się mówi dzień konia miała bramkarz Lisutin który na 40 strzałów skapitulował tylko raz. Krótko podsumowując gospodarze są w świetnej formie strzeleckiej ale to nie dziwi bo potencjał jest ogromny i jeśli to oni będą musieli gonić wynik tak jak ostatnio to może być bardzo żywo, z drugiej strony Astana która gra zawsze bardzo żywo i też jest w świetnej formie. Powinno to być spotkanie na wymianę ciosów przez 60 minut i bramek nie zabraknie. W pierwszym meczu po dogrywce zwyciężył zespół Astany 4:3, ogólnie bezpośrednie spotkania zdecydowanie obfitują w bramki. http://obstawianie.com/khl-vhl-mhl-2013-2014-vt125979,50.htm#1815731 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania Spotkanie: Girona vs Ponferradina Typ: Girona Kurs: 2.20 Bukmacher: Bet365 Godzina: 16:00 Analiza: Zapraszam na mecz 2 ligi hiszpańskiej gdzie Girona na własnym terenie gra z Ponferradiną.Gospodarze tego spotkania zajmują przedostatnie czyli 21 miejsce w tabeli a Ponferradina to 13 drużyna tabeli.Dlatego też można pomyśleć dlaczego stawiam w stronę Girony która notuje bardzo średni sezon.Ja jednak wierzę że dziś Girona się przełamie bo w końcu muszą zacząć wygrywać by się utrzymać w lidze.W dotychczasowych 19 spotkaniach zdobyli zaledwie 21 pkt jednak gdzieś liczę że ten licznik podniesie się do liczy 24.Goście natomiast mają tych punktów o 5 więcej więc wygrana może dać dziś Gironie wyjście ze strefy spadkowej dlatego na pewno przed własną publicznością będą chcieli tego dokonać.Stawiam też w Gironę dlatego że Ponferradina to bardziej drużyna swojego terenu.Na wyjazdach grają dość przeciętnie w 9 spotkaniach zdobyli zaledwie 7 punktów co pokazuje że z tą drużyną bardzo trudno jest wygrać na ich stadionie jednak już u siebie nie jest to takie trudne więc dziś Girona także powinna dać radę.U siebie Girona gra także przeciętnie bo w 9 meczach zdobyli zaledwie 11 punktów ale dziś to się musi zmienić.Jeśli spojrzymy na statystyki H2H pomiędzy tymi drużynami to widać że przeważnie wygrywają gosdpodarze dlatego dziś powinno być podobnie (na stadionie Girony grali 3 mecze i 3 razy wygrali piłkarze Girony) dlatego dziś sądzę że powinno być to samo.Stawiamy więc po takim kursie na Gironę.Powodzenia!!! http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,75.htm#1815740 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzosz1987 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka nożna, Anglia, FA Cup, g.15:15 Spotkanie: Derby County - Chelsea Londyn Typ: Chelsea Londyn -1.0 EH (zakład 3-drogowy) Kurs: 2.15 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Menadżer The Blues Jose Mourinho podkreśla, że dla niego rozgrywki o Puchar Anglii są bardzo ważne, mówi również, że w swojej karierze wiele już tytułów zdobył jednak wywalczenie Pucharu Anglii na Wembley to jest coś niesamowitego. Dlatego też Portugalczyk ma zamiar dziś na Pride Park Stadium wystawić najmocniejszy z możliwych skład oczywiście z zamiarem zwycięstwa. Derby County dzisiejszy rywal Chelsea to natomiast drużyna z Championship, która jednak zajmuje tam wysokie 4.miejsce i zapewne do końca będzie walczyć o awans do Premier League. Dla menadżera The Rams Steve;a McClaren;a niedzielne spotkanie jest natomiast dodatkiem do meczów ligowych oraz okazją zagrania z naprawdę silną drużyną. Jak widać nieco inaczej podchodzą do meczu obaj menadżerowie. Jeśli chodzi natomiast o składy, wspomniałem, że Mourinho ma zamiar zagrać mocnym składem ale z powodu kontuzji nie zagrają na pewno Frank Lampard i Branislaw Ivanovic, w bramce natomiast zapewne zagra Schwarzer, który zastąpi Cecha. Tak ma wyglądać przewidywana "11" The Blues: Schwarzer; Azpilicueta, Terry, Cahill, Cole; Luiz, Ramires; de Bruyne, Mata, Willian; Ba. Jeśli chodzi o gospodarzy to dziś na pewno nie zagra Richard Keogh (obrońca, 20M/1G), nie pewny jest również występ Johnny'ego Russella (napastnik, 20M/5G) oraz Craig'a Bryson'a (pomocnik, 24M/11G). Warto również pamiętać, że Chelsea do tego meczu przystępuje podbudowana ostatnimi dobrymi wynikami w lidze, remis z Arsenalem oraz zwycięstwa z Liverpoolem, Southampton czy Swansea. Ponadto warto zauważyć, że w XXI wieku Chelsea z Derby grało 7 razy i 6 razy te spotkania wygrywało, raz padł remis. Zwycięstwa te były okazałe jak 6-1, 4-0 czy 4-1 u siebie ale również na wyjeździe potrafili wygrać 4-0 czy 2-0 czyli z handicapem brakowym -1.0. Myślę, że dziś Chelsea również nie będzie kalkulowało i postara się rozstrzygnąć rywalizację w 90 minutach pewnie wygrywając, na pewno nie będą chcieli podzielić losu Manchesteru City, który tylko zremisowało i będzie musiał swój mecz powtarzać. Myślę, że granie w tym meczu handicapu -1.0 w stronę Chelsea to dobre rozwiązanie. http://obstawianie.com/fa-cup-vt121401,25.htm#1815745 115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sensejjag Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division 05.01.2014 16-00 Spotkanie: Fc Barcelona - Elche Typ: Barcelona -2,5 Kurs: 1,75 buk: Bet365 Analiza: Po krótkiej przerwie na boiska wybiegaja piłkarze w hiszpanskiej Primera Division. Po wczorajszym cieżko wywalczonym zwycięstwie Atletico w Maladze to zespoł ze stolicy odskoczył Katalończykom na trzy oczka i to oni na początku roku zostali liderami. Ta sytuacja powinna trwać tylko do godziny osiemnastej, kiedy to zakonczy sie spotkanie na Camp Nou, bo każdy inny wynik jak wygrana gospodarzy to byłaby ogromna sensacja. Elche to beniaminek i radzi sobie kiepsko. Niby zajmuja pietnastą lokate w tabeli ale to wcale nie daje im spokoju przed rozpoczynającą sie juz niedługo rundą rewanzową. Goście zdobyli w tym sezonie dopiero siedemnascie punktów, czyli tylko o dwa więcej od osiemnastej Osasuny a tylko punkt bedacymi bezposrednio za nimi piłkarzami Celty i Valladolid. Nie można wykluczyć też ze przebudzą sie piłkarze Rayo i zajmujący ostatnie miejsce Betis (a w piłkarzy Sevilli osobiście wierze bo to dobry zespół i ta pozycja wcale nie odzwierciedla tego co prezentuja piłkarze na boisku no i przede wszystkim ich potencjału). Moim zdaniem przed beniaminkiem spore wyzwanie jakim bedzie walka o utrzymanie się w Primera Division. Co ciekawe Elche większość, bo dziewięć z siedemnastu punktów zdobyli w meczach wyjazdowych, ale szukanie punktów w Katalonii to raczej nie wchodzi w rachubę. W tym sezonie tylko Atletico tu zremisowało ale było to w sierpniu w meczu o Superpuchar, który w ostatecznym rozrachunku był korzystny dla Barcelony (w pierwszym meczu padł remis 1-1 i puchar pozostał w stolicy Katalonii). Poza tym remisem Barca wygrała u siebie pozostałe dwanaście meczy strzelając przy tym czterdzieści trzy gole tracąc ledwie osiem... Spore problemy na Camp Nou stawili gospodarzom piłkarze m.in. Realu, Sevilli, Villarealu czy Espanyolu. Inne ekipy wracały stąd do domu ze sporym bagażem goli, a najbardziej spektakularne zwycięstwa Barcy u siebie to Levante 7-0 na otwarcie sezonu, 4-0 z Ajaxem w Lidze Mistrzów, 4-1 z Valladolid i Sociedad, a w grudniu m.in. 4-0 z Granadą i 6-1 z Celticiem. Piłkarzom Elche bliżej umiejętnościami do piłkarzy Granady czy Levante, nota bene zespołami, z ktorymi w lidze nie potrafili sobie poradzic - odpowiednio porażki 0-1 i 1-2. Tak wiec szukanie najnizszego wymiaru kary to bedzie cel przyjezdnych w tym spotkaniu lub jak to popularnie nazywają kibice Blaugrany - Elche będzie się starało jak najlepiej zaparkować autobus w swojej bramce. Jak wygląda sytuacja kadrowa w zespole gospodarzy?? Do treningów wrócił Messi, ale jego wystep w tym meczu jest niepotrzebny i Martino nie powołal go na ten mecz. Tak samo wygląda sytuacja z Dani Alvesem, którego na prawej stronie zastapi Montoya. Na lewej stronie wraca juz na stałe Jordi Albi, który stracił początkową cześć sezonu. Dobrze wygląda środek Barcy, bo nikt nie jest kontuzjowany - Xavi wyleczył kłopoty mięśniowe, a zawieszonego (czytać wyczyszczonego przed meczem z Atletico) Sergio Busquetsa zastapi Alex Song. A do ataku wraca Neymar który w Getafe pauzowal za żółte kartki i ten jes awizowany do gry w pierwszym składzie. No i do bramki prawdopodobnie wróci Valdes, ktory pauzował ponad półtora miesiąca a jest juz gotowy do gry. Jak widać w Barcelonie wszystko wraca do najlepszego porządku. Wszystko przemawia za gospodarzami. Innego wyniku jak pewne zwyciestwo gospodarzy chyba nikt nie wierzy. Ja stawiam na 3-0 http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,300.htm#1815766 75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolti Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Koszykówka, Hiszpania, godz. 12:15 Spotkanie: Bilbao - Valencia Typ: Valencia (-3,5 pkt) Kurs: 2.25 Bukmacher: Unibet Analiza: Dzisiaj w lidze hiszpańskiej w koszykówce o godz. 12:15 odbędzie się ciekawe spotkanie: Bilbao - Valencia. Gospodarze to obecnie 10 zespół ligi, po 13 spotkaniach ma na swoim koncie 6 zwycięstw, oraz 7 porażek, co ciekawe zespół ten lepiej spisuje się na wyjeździe, niż na własnym parkiecie. W roli gospodarza wygląda to następująco: 2 zwycięstwa, oraz 3 porażki. Przegrali z takimi ekipami jak Zaragoza 86:77, Unicaja 75:68, czy też Gran Canaria 83:72. Niedawno pokonali u siebie Barcelonę, ale popularna Barca ostatnio gra nijako. Goście to z kolei Valencia, jest to obecnie wicelider ligi, ekipa ta po 13 kolejkach ma na swoim koncie 11 zwycięstw, oraz 2 porażki. Przegrali tylko u siebie z Realem Madryt 82:75, oraz na wyjeździe z Barceloną 76:75, oprócz tego same zwycięstwa. Wygrali m.in. na wyjeździe z dwoma zespołami z Euroligi - Laboral Kutxa, oraz Unicaja Malaga. Valencia jest w bardzo dobrej formie, wygrali ostatnie 5 meczów wyjazdowych w lidze, ostatnie 95:77 z Cajasol. W Bilbao nie zagra przede wszystkim ich najlepiej punktujący gracz: Alex Mumbru, co na pewno jest kolejnym argumentem by grać w kierunku gości. Valencia - 2 miejsce w tabeli, Bilbao - 10 miejsce w tabeli patrząc na formę obu ekip goście nie powinni mieć problemów z wygraną, ostatnie spotkanie między tymi ekipami to wygrana Valencii 72:61, dzisiaj przewiduje podobny scenariusz. http://obstawianie.com/hiszpania-acb-vt127041.htm#1815790 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klemensPFF Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina:Hokej na lodzie Słowacja Spotkanie:Zilina-Poprad Typ:Poprad -1 [EH] Kurs:3,40 Bukmacher:Sportingbet Data i godzina:5.01.2014 17:00 Mecz ligi Słowackiej w hokeju na lodzie i spotkanie drużyny Ziliny z hokeistami Popradu.Jak na moje oko kursy są dość dziwne ponieważ pomimo tego że Poprad gra na wyjeździe to warto odnotować że Zilina to swego rodzaju outsider w tym sezonie.Tylko 35 punktów po 37 kolejkach i strata do 9 ekipy w lidze 11 oczek.Forma w ostatnich meczach także nie wskazuje na poprawę.Pięć punków w 10 ostatnich meczach oraz 17 bramek strzelonych przy 47 straconych pokazują w jakim miejscu są obecnie hokeiści Ziliny.Goście natomiast spisują się znacznie lepiej,owszem ich forma nie powala jednak ostatnie 10 meczy to bilans 5-5 i 32-31 w bramkach,a co warte odnotowania z ekipą Ziliny nie przegrali od 11 listopada 2012 a wszystkie mecze w tym sezonie to minimum 5 goli dla ekipy z Popradu i zwycięstwa 5-4 i 7-1 u siebie oraz 5-2 na wyjeździe.Myślę że i dziś będzie podobnie bo nie ma się co oszukiwać że gospodarze są w stanie przeciwstawić się ekipie gości,a mało tego uważam że zwycięstwo będzie dość okazałe dlatego nie rozumiem tak wysokich kursów na handicapy jak i wygraną 60 minutach.Jak dla mnie jest to świetna propozycja.Polecam http://obstawianie.com/liga-slowacka-2013-2014-vt126143.htm#1815805 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanKSG Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Piłka Nożna Serie A Juventus-Roma Typ:Juventus Kurs:1,69 Unibet 5.01.14 20:45 Początek roku, i na początek takie spotkanie! Spotkanie Juventusu, lidera tabeli z wiceliderem, AS Romą, będzie najbardziej emocjonującym meczem w ten weekend w Europie. Juventus, który nie przegrał od października ubiegłego roku, gdzie poległ w spotkaniu wyjazdowym z Fiorentiną, a po drugiej stronie barykady AS Roma, która w tym sezonie jeszcze nie przegrała, aczkolwiek odnotowała pięć remisów, w spotkaniach które powinni byli wygrywać. Juventus w osmiu spotkaniach na swoim stadionie, wygrał komplet, tracąc tylko 4 bramki, strzelając aż 23. Roma na wyjazdach ma bilans 5-3-0, strzelając 15 bramek i tracąc 5. Ogółem Juventus w 17 spotkaniach wygrywał 15 razy, raz remisując i raz musiał uznać wyższość rywali we wspomnianym spotkaniu z Fiorentiną. Roma wygrywała 12 razy i 5 razy remisowali, i w tym momencie tracą do lidera pięć punktów. Juve jest na fali, wygrali ostatnie 11 spotkań w lidze. Obie drużyny zagrają w najsilniejszych składach, w drużynie gospodarzy zabraknie jedynie kontuzjowanego Barzagli, a po stronie gości Balzarettiego. Liczę na wyśmienite widowisko, dwóch najlepszych drużyn w lidze, no i oczywiście zwycięstwa gospodarzy! Składy: Juventus: Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente Roma: De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Dodo, Pjanic, De Rossi, Strootman, Gervinho, Destro, Totti http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1815834 69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KotiCFC Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna, Super League - Grecja Spotkanie: Panthrakikos - Levadiakos Data: 05.01.2014, 16:15 Typ: Panthrakikos -1 EH Kurs: 2.80 Bukmacher: Sportingbet Analiza: W dzisiejszej kolejce ligi greckiej dojdzie do starcia pomiędzy Panthrakikosem a Levadiakosem. Drużyna z Komotini zagra na własnym stadionie w jednym celu, chcę za wszelką cenę zdobyć trzy punkty ze słabo ostatnio spisującą się drużyną Levadiakosu, która zajmuje dopiero piętnaste miejsce w tabeli mając tylko trzy punkty przewagi nad strefą spadkową. Panthrakikos będzie chciał podtrzymać serię dwóch zwycięstw bez straty bramki na własnym stadionie, dlatego też jestem pewien, że będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony kibicom, gdyż drużyna ta zaczęła grać na miarę swoich umiejętności. Levadiakos zaś notuje serię jedenastu meczu bez zwycięstwa na wyjeździe, przy czym tylko raz udało im się zremisować. Typuję pewne zwycięstwo Panthrakikosu, dlatego też możliwe, że przewaga ich będzie większa niż jedną bramką. Bilans pięciu ostatnich bezpośrednich meczów: 18.08.13 Levadiakos Panthrakikos 2 : 2 10.02.13 Panthrakikos Levadiakos 3 : 0 08.10.12 Levadiakos Panthrakikos 0 : 3 07.03.11 Panthrakikos Levadiakos 3 : 1 01.11.10 Levadiakos Panthrakikos 1 : 0 Link do tematu: http://obstawianie.com/grecja-vt119685,50.htm#1815860 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymontom Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina.Hokej na lodzie - Norwegia - Getligaen Spotkanie.Valerenga - Lillehammer Typ.1 Kurs.1,50 Bukmacher.William Hill Data.05.01.2014 g.17.00 Analiza. Liga Norweska w hokeja na lodzie i typ na zwyciestwo gospodarzy w pojedynku z Lillehammer .Kurs w miare na zespol gospodarzy wiec walka nie powinno byc,bo juz roznie bywalo gdy Valerenga byla fawotrytem i kurs byl w granicach 1,20.Dzisiaj graja u siebie i wypadalo by wygrac,tym bardziej,ze stracili oni fotel lidera na rzecz ekipy Stavanger do ktorej traca 2 punkty.Natomiat nad dzisiejszym rywalem maja 12 punktow przewagi wiec przewage widac golym okiem.A ta ekipa wybitnie lezy gospodarzom bo w ostatnim czasie gospodarze regularnie ich lupia... 24/10/13 ELIT Valerenga - Lillehammer 6:3 03/02/13 ELIT Valerenga - Lillehammer 4:1 25/11/12 ELIT Valerenga - Lillehammer 5:1 20/09/12 ELIT Valerenga - Lillehammer 4:0 W ostatnim spotkaniu pomiedzy tymi ekipami na tafli w Lillehammer zwyciezyli gospodarze 2-1,wiec dzisiaj pora na kolejny rewanz i mam nadzieje,ze skonczy sie podobnie jak w pierwszym pojedynku tego sezonu gdzie Valerenga wygrala 6-3.W moim przekonaniu zechca to zleja... http://obstawianie.com/liga-norweska-2013-2014-vt126142.htm#1815900 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna, Primera Division Spotkanie: Real Sociedad - Athletic Bilbao Typ: 1 Kurs: 2,20 Data i godzina: 05.01.14 20:00 Bukmacher: Unibet Analiza: Zapraszam na spotkanie osiemnastej kolejki hiszpańskiej Primera Division, pomiędzy Realem Sociedad a Athletic Bilbao. Hitem pierwszej rundy spotkań Primera Division w 2014 roku będą bez wątpienia derby Kraju Basków. Na Estadio Municipal de Anoeta spotkają się czwarta i piąta drużyna tabeli, dwie dobrze dysponowane i mające spore aspiracje jedenastki. Historia konfrontacji obu drużyn na tym obiekcie minimalnie premiuje gospodarzy, którzy wygrali siedem, a zremisowali sześć z siedemnastu rozegranych potyczek. W zeszłym sezonie jedenastka Realu okazała się dwukrotnie lepsza od lokalnego rywala, którego pokonała u siebie 2:0, a na wyjeździe 3:1. Także i tym razem piłkarze z San Sebastian będą faworytami. W tym sezonie na Estadio Municipal de Anoeta pokonał ich tylko jeden zespół, Atletico Madryt. Teraz, gdy Real jest w formie, którą potwierdził m.in. gromiąc u siebie Osasunę i Betis, nawet nieźle dysponowany Athletic nie może mu zagrozić. Więc nie zostaje mi nic innego tylko typować na zwycięstwo gospodarzy. Mecz rozpocznie się o godzinie 20:00. http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,300.htm#1815905 120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zacharij Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Hokej Data: 05.01.2014 18:00 Spotkanie: MMKS Podhale - Cracovia Typ: +6.5 z dogrywką Kurs: 1.60 Buk: Bet365 O godzinie 18:00 Comarch Cracovia zmierzy się z czerwoną latarnią ligi. Gospodarze zdobyli dotychczas 9 punktów co daje najgorszy rezultat w całej lidze. Typuje w tym spotkaniu over, który powinien dość łatwo się pokryć. Cracovia jest w świetnej dyspozycji a fenomenalną pracę w tym klubie robi Rudolf. Podobnie jak w zeszłym sezonie gdy wszyscy spisywali Pasy na pożarcie, poradzili sobie wręcz fenomenalnie. W obecnym pomimo kilku roszad ( dość istotnych ) to zespół wciąż gra bardzo dobrze. Wola walki, ambicja, ciąg na bramkę, agresja, zgranie czyli wszystko trzeba potrzeba. W ostatniej kolejce wysoko wygrali w Krakowie 8 do 3. Popis Czecha Kostourka oraz Noworyty. Dziś zagrają z zespołem, który ma jeszcze słabszą defensywę pisząc delikatnie bo 162 stracone gole to olbrzymi rezultat. Dziś prawdopodobnie nie mają szans a gdyby urwali punkty to byłaby mega mega sensacja. Oba zespoły większą część swoich spotkań kończyły z overem. Spotkanie z listopada to popis hokejowej gry: 29.11.13 POL Cracovia MMKS Podhale 10 : 5 Uważam, że Cracovia mimo gry na wyjeździe będzie miała okazję do zdobycia wielu goli a szarotki postarają się trafić coś dla swoich kibiców. http://obstawianie.com/liga-polska-2013-2014-vt126141.htm#1815904 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargii Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka Nożna - Serie A Spotkanie: Juventus - AS Roma Typ: Juventus Kurs: 1.67 Bukmacher: Bet365 Analiza: Na niedziele spotkanie na szczycie Serie A w którym Juventus u siebie podejmie zespół z Rzymu.Faworytami wg bukmacherów są gospodarze , którzy zajmują aktualnie pierwsze miejsce z dorobkiem 46 pkt i przewagą 5 pkt nad dzisiejszym rywalem. Juve u siebie gra bardzo dobrze , na 8 meczy wszystkie wygrali strzelając 23 gole i tracąc zaledwie 3. Ostatnio pokonali na wyjeździe Atalantę 4:1 , a wcześniej wygrali z Sassuolo u siebie 4:0.Generalnie mają formę 5 zwycięstw z rzędu.Zespół gości jest aktualnie na drugim miejscu z dorobkiem 41 pkt.Roma po fantastycznym starcie i 10 wygranych z rzędu teraz nieco opuściła z tonu i straciła sporo punktów. Ostatnio pokonali u siebie 4:0 Catanię , a wcześniej zremisowali na wyjeździe z Milanem 2:2.Ogólnie ich spotkania wyjazdowe to 5 wygranych i 3 remisy, lecz te 3 remisy właśnie teraz zanotowali z rzędu z Milanem , Atalantą i Torino.Roma jest aktualnie jedynym niepokonanym zespołem w lidze , lecz myślę , że w niedziele ulegną Starej Damie , która gra u siebie i jest zdecydowanym faworytem tego meczu.Jeśli chodzi o H2H to ostatnio Roma pokonała Juventus u siebie 1:0 , lecz wcześniej w 3 spotkaniach na stadionie Starej Damy to Juve wygrywało i to 4:1 , 4:0 i 3:0.Może nie przewiduje , że jutro wygrają aż tak znacznie , jednak sądzę , że wygrają 2:0 lub 2:1. typ powtórzony...brak linku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balonik19821 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka nożna – Włochy – Serie A Spotkanie: Fiorentina – Livorno Typ: Fiorentina/Fiorentina (połowa meczu/cały mecz) Kurs: 1,83 Data: 05.01.2014 Godzina: 18:00 Bukmacher: William Hill Fiorentina to 4 drużyna w tabeli, która co prawda ma już niewielkie szanse na mistrzostwo, gdyż do Juventusu traci już 13 punktów, ale najważniejszym celem gospodarzy przed sezonem było zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów i ten cel jest wciąż na wyciągnięcie ręki. Szansa więc jest całkiem spora zważywszy, iż do 3 Napoli tracą tylko 3 punkty. Fiorentina do tej pory zdobyła 33 punkty w lidze, czyli ponad dwa razy więcej niż ich dzisiejsi rywale. Fiora przed własną publicznością w tym sezonie ma bilans 5-2-1 i bramki 19-12. Gospodarze w 3 ostatnich meczach przed własną publicznością odnieśli komplet zwycięstw. W październiku we Florencji poległ nawet Juventus przegrywając tu 4-2. Livorno to przed ostatnia drużyna w tabeli, która w 5 ostatnich meczach zdobyła tylko 1 punkt. Bilans wyjazdowy gości to 1-1-5 i bramki 5-15. Jedyne wyjazdowe zwycięstwo jakie odniosło Livorno to z Sassuolo, które wówczas przeżywało ogromny kryzys. 5 ostatnich wyjazdów to same porażki Livorno. Fiorentina zagra dziś bez Gomeza, Hegaziego i Vecino. Livorno również zagra bez kilku swoich zawodników, m.in. bez Emersona i De Lucia. Fiorentina jest zdecydowanym faworytem tego pojedynku i już w pierwszej połowie powinna przejąć inicjatywę i prowadzić w meczu i nie oddać tego prowadzenia do końca spotkania. http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1815932 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Hokej na lodzie, NHL, godz. 19.05 Spotkanie: Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets Typ: 1 [hc 0:1,5] Kurs: 2.28 Bukmacher: Pinnacle Analiza: JETS (19-20-5) at PENGUINS (30-12-1) Last 10: Winnipeg 5-5-0; Pittsburgh 8-2-0 Pittsburgh Penguins ciągle zmagają się z kontuzjami w zespole, ale i tak ciągle wygrywają. Wygrali 10 z ostatnich 12 gier, a co ważne też w nowym roku zagrali tylko jeden mecz i to u siebie z Rangers (wygrana 5:2). Znowu Jets to bardzo nieobliczalny zespół, potrafi i strzelić po 6 goli i potem przegrać z słabszym zespołem. W tym roku zagrali już 3 spotkania, 1, 3 i 4 stycznia, a z Pingwinami będzie ich 3 meczem w ciągu 3 dni. I co ważne trzecim pod rząd wyjazdem. Przegrali w Ottawie 3:4 i w Bostonie 1:4. Dzisiaj też nie liczyłbym na ich wygraną, bo Pingwiny są w niesłabnącym gazie. I mają na koncie 12 kolejnych wygranych w swojej hali. Sporo kontuzji w obu zespołach. U gości Paul Postma (leg), Grant Clitsome (undisclosed), Matt Halischuk (arm) i Jim Slater (groin). Dwaj pierwsi nie grają od dłuższego czasu, dwaj ostatni od kilkunastu spotkań. U Penguins Evgeni Malkin (leg) i Kris Letang (upper body) już od kilku dni trenują i może zagrają, ponadto Dupuis (knee), Beau Bennett (undisclosed), Chris Connor (hand) i Tomas Vokoun (blood clot) na pewno nie zagrają. Tak czy inaczej gospodarze powinni odnieść dzisiaj zwycięstwo. Po prostu siła ofensywna Pingwinów jest nie do zatrzymania. http://obstawianie.com/nhl-2013-2014-vt126206.htm#1815937 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość delpiero88 Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2014 Dyscyplina: Piłka nożna- Serie A Spotkanie: Juventus-Roma Typ: Arturo Vidal strzeli gola Kurs: 3,50 Godz: 20:45 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dzisiaj o godzinie 20:45 dojdzie do hitu we włoskiej Serie A, gdzie lider rozgrywek- Juventus Turyn, podejmie obecnego wicelidera zespół AS Roma. Faworytem są gospodarze, i wydaje mi się, że powinni wygrać to spotkanie. Zespół z Rzymu jeszcze bez porażki w tym sezonie i chyba dzisiaj to się w końcu zmieni. Ja jednak pójdę w inną stronę a mianowicie postawię na strzelca gola w tym spotkaniu. Najpierw miałem dać typ na niezawodnego ostatnio Carlosa Teveza, jednak przeglądając kursy zauważyłem, że kurs na Arturo Vidala jest mocno przesadzony. Dlatego też zdecydowałem się na zagranie na tego zawodnika. Arturo jest w zespole etatowym wykonawcą rzutów karnych. Dlatego jego szansa na strzelenie gola tym bardziej wzrasta. Obecnie obok Teveza jest najlepszym strzelcem w Starej Damie, pomimo tego, że występuje na pozycji pomocnika. We włoskiej Serie A strzelił w tym sezonie 7 bramek w tym jedną z karnego. W Lidze Mistrzów dołożył natomiast 5 bramek, w tym 4 z karnego. Dlatego widać, że zawodnik dobrze radzi sobie w roli zdobywacza bramek i wydaje mi się, że dzisiaj powinien dołożyć do swojego dorobku bramkowego kolejne trafienie a może nawet trafienia. Jak dla mnie warto spróbować. http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1815957 250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi