Skocz do zawartości

Typy na dzień 11.01.2014

Gość delpiero88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość delpiero88

Wzór podawania typów

Dyscyplina: (przydatne szczególnie w przypadku mniej znanych lig i dyscyplin)
Spotkanie:
Typ: (w postaci 1X2 lub nazwy drużyny czy zawodnika, ewentualnie z oznaczeniem handicapu i jego rodzaju - europejski/azjatycki)
Kurs:
Godz:
Bukmacher: (wybrany z listy podanej w regulaminie)
Analiza: 

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina: Pilka nozna Hiszpania Segunda Division

Spotkanie: La Coruna - Girona

Data: 11.01.2014 godz. 18:00

Typ: La Coruna strzeli gola w obydwu polowach - TAK :n:

Kurs: 2.62

Bukmacher: Bet365

Analiza:11 stycznia o godz 18:00 lider hiszpanskiej segundy zespol deportivo la coruna podejmie na wlasnym stadionie przedostatnia w tabeli Girone.Gospodarze lideruja w tabeli z 35 punktami na koncie jednak przewagi na drugim Gijon maja tylko 3 oczka przewagi a dodac mozna ze tylko 1 i 2 miejsce premiowane jest bezposrednim awansem do primera division.Ogolnie w lidze na 20 rozegranych kolejek jak dotad walka jest dosc wyrownana dla przykladu 17 w tabeli Jaen ma 25 punktow a wiec dzieli ich przepasc do lidera a traca nie az tak duzo bo 10 punktow.Tak wiec mysle ze deportivo powinno pokonac girone ktora jest na samym dole w tabeli w dodatku la coruna nie wygrala od 3 spotkan.Dodatkowo ostatni mecz la coruny to spotkanie z 5 stycznia rozegrany na wyjezdzie z Jaen zakonczony wynikiem 0:0 wiec mozna sie spodziewac ze deportivo jakies bramki zdobedzie.Goscie spisuja sie lepiej u siebie na ostatnie 5 kolejek 2 razy przegrali i 3 mecze zremisowali,z czego remisy zanotowali u siebie.Dwie porazki Girony to 5 straconych goli.Oba zespoly graly ze soba 3 razy,dwa z nich la coruna grala u siebie i zdobyla gola w obu polowach a takze je wygrala 3:2 i 5:1.Uwazam i mysle ze wiele wskazuje na to ze la corune stac na zdobycie gola w obu polowach

http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,75.htm#1817454

:minus: 150

Dyscyplina: Piłka Nożna – Premier League 2013/2014

Spotkania: Tottenham Hotspur – Crystal Palace Co wydarzy się PIERWSZE w pierwszych 5 minutach? 00:00 - 04:59

Typy: ZERO (bez bramki, kartki, rzutu rożnego oraz rzutu karnego) :t:

Kurs: 1,85

Buk: William Hill

Data i godzina: 11.01.2014 16:00

Stawka: 4/10

W sobotę o godz. 16:00 Tottenham Hotspur zagra z Crystal Palace w ramach 21. kolejki Premier League. Gospodarze to szósta ekipa angielskiej ekstraklasy, goście zajmują 18. miejsce w ligowej hierarchii.

Spurs pod wodza nowego trenera Tima Sherwooda spisują się bardzo dobrze w rozgrywkach ligowych – odnieśli zwycięstwa z Southamptonem, Stoke i Manchesterem United oraz zremisowali z WBA. Biorąc pod uwagę cały sezon Tottenham spisywał się na White Hart Line przeciętnie – 4 razy wygrał, 3 razy zremisował oraz zaliczył 3 ligowe porażki. 7 z 20 spotkań Tottenhamu kończyło się bez bramek lub wynikiem jednobramkowym.

Crystal Palace zagrało bardzo dobry mecz na Etihad Stadium. Londyńczycy wielokrotnie konstruowali składne akcje ofensywne zakończone groźnymi strzałami na bramkę Joe Harta. Porażkę 0:1 na CoMS należy uznać za duży sukces tej ekipy, do niedawna znajdującej się na samym dnie ligowej tabeli. Ostatni mecz Orłów to remis 1:1 z Norwich. Aż 14 z 20 spotkań Crystal Palace kończyło się wynikami poniżej trzech bramek, a w aż 7 meczach padał tylko jeden gol lub przez 90 minut nie oglądaliśmy ani jednej bramki.

W ostatnich Derbach Londynu padł wynik 1:0 dla Tottenhamu. Bramkę na wagę 3 punktów zdobył w 50. minucie Roberto Soldado z rzutu karnego.

Tottenham jest bardzo mocno osłabiony bowiem w meczu derbowym nie zagra kilku kluczowych zawodników. Paulinho (pomocnik, 17 meczów ligowych/2 bramki) nabawił się kontuzji kostki i jest wyłączony z gry na kilkanaście dni. Gylfi Sigurdsson (pomocnik, 14/3) doznał urazu łydki i powróci do treningów w połowie stycznia. Jan Vertonghen (obrońca, 14/0) wrócił do treningów po urazie kostki, ale jego występ jest mocno niepewny. Erik Lamela (napastnik, 9/0) nabawił się w Nowy Rok kontuzji uda i przez parę dni będzie jeszcze pauzować. Andros Townsend (pomocnik, 14/1), Kyle Naughton (obrońca, 6/0) oraz nowy zawodnik Toronto FC Jermain Defoe (napastnik, 12/0) nabawili się w grudniu kontuzji ścięgien – ich również nie zobaczymy na boisku. Younes Kaboul (obrońca, 3/0) oraz Sandro (obrońca 12/1 + 1 samobójcza z City) wrócili do treningów po kontuzjach ud. Pojawiły się głosy, iż w kadrze meczowej zabraknie również Lewisa Holtby’ego (pomocnik, 12/1). Na placu gry powinni pojawić się natomiast najlepszy strzelec Tottenhamu Hotspur w tym sezonie Roberto Soldado (napastnik, 18 meczów/5 bramek z czego 4 z karnego, powrót po kontuzji uda).

W składzie gości zabraknie Jacka Hunta (złamana kostka), Glenna Murraya (napastnik, 0/0, od maja leczy kontuzje przednich więzadeł krzyżowych), Jerome Thomasa (pomocnik, 6/0, kontuzja pachwiny) oraz Adlene Guédioura (pomocnik, 4/0, uraz żeber). Są to jednak zawodnicy od dawna wyłączeni z gry, więc zespół powinien poradzić sobie z brakiem tych graczy.

Pierwsze 300 sekund meczu bez gola, karnego, kartki i rożnego jest możliwym scenariuszem. Po pierwsze – jest to spotkanie derbowe toteż pierwsze minuty powinny być poświęcone sprawdzeniu dyspozycji dni rywala. Jak widzimy obie ekipy są osłabione, a szczególnie mocno faworyzowani gospodarze. Crystal Palace gra mocno underowo w tym sezonie i być może czeka nas kolejny „ciężki” mecz. Tony Pulis zapewne liczy na wywiezienie z Wart Hart Line jakiś punktów, które pozwolą mu skutecznie realizować misję ratowania ekstraklasy dla Orłów. Defensywnie nastawione Crystal Palace powinno zapewnić nam nudy przez co najmniej pierwsze pięć minut gry.

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,700.htm#1817677

:plus: 85

Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia ( League One )

Spotkanie: Swindon - Peterborough

Typ: 1 :t:

Kurs: 2.25

Data: 11.01.2014

Godz: 16.00

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Zapraszam na rozgrywki angielskiej League One.

W mieście Swindon na stadioni The County Ground zmierzą się ze sobą miejscowy klub Swindon Town przeciwko Peterborough.

Swindon rozegrał w tym sezonie ligowym dwadzieścia trzy mecze w których zdobył trzydzieści cztery punkty po dziesięciu zwycięstwach, czterech remisach oraz dziewięciu porażkach i zajmuje obecnie dziewiąte miejsce w tabeli, bilans bramek 40-31.

Peterborough zdobył trzydzieści dziewięć oczek w swoich dwudziestu czterech spotkaniach w tym sezonie po dwunastu zwycięstwach, trzech remisach oraz dziewięciu porażkach co obecnie daje piąta pozycje w angielskiej League One, bilans bramek 36-30.

Gospodarze u siebie w tym sezonie ligowym zagrali jedenaście razy zdobywając dwadzieścia pięć punktów po ośmiu wygranych, jednym remisie oraz dwóch porażkach, bilans bramek u siebie 26-14.

Goście na wyjazdach zdobyli siedemnaście punktów w swoich dwunastu meczach po za swoim stadionem po pięciu zwycięstwach, dwóch remisach oraz pięciu przegranych, bilans bramek na wyjazdach 23-18.

Moim zdaniem ten mecz na stadionie The County Ground w Swindon które liczy sobie sto pięćdziesiąt tysięcy ludzi zapowiada się bardzo ciekawie a mój typ w tym meczu to jedynka, Swindon u siebie gra bardzo dobrze i jest jedną z najlepszych drużyn na swoim terenie w lidze, strzela bardzo dużo bramek i potrafili odprawiać u siebie lepsze drużyny niż ich dzisiejszy przeciwnik między innymi Coventry a Peterborough tylko na początku sezonu grało dobrze u siebie i dlatego ma dodatni bilans bramek na wyjazdach lecz ostatnio w pięciu wyjazdowych meczach cztery porażki i remis i bilans bramek na poziomie 7-13 czyli nie jest za ciekawie ostatnio dla nich i moim zdaniem gospodarze strzelając tyle bramek na swoim stadionie pokonają gości i trzy punkty zostaną na The County Ground w Swindon.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,125.htm#1817723

:plus: 125

Gość delpiero88

Dyscyplina: Piłka nożna- Ligue 1

Spotkanie: Bordeaux- Toulouse

Typ: X :n:

Kurs: 3,15

Godz: 20:00

Bukmacher: bet-at-home

Analiza:

Tylko zobaczyłem to spotkanie i od razu przyszła mi tutaj myśl, że w tym meczu najprawdopodobniejszą opcją będzie podział punktów. Zespół Bordeaux w sobotę o godzinie 20 podejmie na własnym stadionie ekipę Toulouse. Faworyt? No właśnie trudno wskazać. Dla bukmacherów lekkim są gospodarze, choć jeśli popatrzymy na spadki, to wszystko zaczyna się wyrównywać. Zespół Bordeaux w tym sezonie w 19 spotkaniach zainkasował 31 pkt, wygrywając 8 spotkań, remisując 7 i 4 przegrywając. Zespół przyjezdny w takiej samej liczbie spotkań zainkasował 25 pkt, 6 razy wygrywając, 7 razy remisując i 6 razy schodząc z boiska jako przegrani. Jednym z powodów dla których gram na remis w tym spotkaniu jest fakt, że Bordeaux w tym sezonie w 10 spotkaniach na własnym stadionie zaledwie raz remisowało. Podobnie sprawa wygląda sprawa jeśli chodzi o zespół przyjezdny który w 10 spotkaniach rozegranych na wyjazdach remisował jedynie 2 razy. Dlatego tutaj mam przeczucie, że będzie podział punktów. Tym bardziej, że przemawiają za tym również ostatnie spotkania pomiędzy tymi zespołami. Dwa ostatnie spotkania kończyły się podziałem punktów. W pierwszej rundzie obie ekipy podzieliły się punktami remisując ze sobą 1-1. Jak dla mnie warto spróbować.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-1-vt123330,100.htm#1817738

Dyscyplina: Piłka nożna, Anglia, Premier League

Spotkanie: Southampton FC - West Bromwich Albion

Kurs: 1,75

Godz: 16:00

Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

W tym spotkaniu zmierzą się drużyny, które grają w ostatnim czasie poniżej oczekiwań. Southampton po bardzo dobrym początku sezonu jest teraz w zdecydowanym dołku formy. Przyczyną na pewno jest duża ilość kontuzji. Święci są na 9. pozycji w tabeli lecz ich strata do czołówki jest już duża. Gospodarze w ostatnich 9. kolejkach ligowych zdołali wygrać tylko raz. W ostatniej kolejce przegrali na własnym boisku z Chelsea 3:0. West Bromwich z 21 punktami na koncie zajmują 14. pozycję w tabeli. Goście tego spotkania są niepokonani od 4 kolejek. W ostatniej kolejce zdobyli kompletów punktów pokonując na własnym boisku dobrze spisujący się Newcastle 1:0. Na wyjeździe West Brom wygrał tylko 1 spotkanie z 10 rozegranych, aż 6 razy remisował i 3 razy przegrał. Faworytem według mnie są gospodarze, jest to dobrze poukładana drużyna, mająca problemy kadrowe ale grająca ofensywny futbol. Gospodarze mieli w ostatnich kolejkach bardzo trudnych przeciwników mimo to dzielnie walczyli. W tym spotkaniu powinni przełamać złą passę i zdobyć 3 punkty.

:arrow: Mój typ to 1.

Bilans ostatnich bezpośrednich meczów:

17.08.13 West Bromwich - Southampton 0 : 1

27.04.13 Southampton - West Bromwich 0 : 3

05.11.12 West Bromwich - Southampton 2 : 0

28.04.08 West Bromwich - Southampton 1 : 1

Analiza w dziale oczywiście jest ale nie mogę podawać jeszcze linków.

:plus: 75

Dyscyplina: Tenis, Australian Open, kwalifikacje

Spotkanie: Rola Blaz - Herbert Pierre-Hugues

Kurs: 2.36

Godz: 05:35

Bukmacher: Pinaccle

Analiza:

W 3 rundzie kwalifikacji spotkają się Słowieniec Blaz Rola oraz Francuz Pierre Herbert. Obaj młodzi i głodni sukcesów, co niewątpliwie jest awans do turnieju głównego AO. W 3 rundzie kwalifikacji gra się best of 5, czyli do 3 wygranych setów, a w tym meczu może być to bardzo istotny element. Zacznijmy od mojego faworyta, Rola wygrał dwa pierwsze mecze tracąc seta z groźnym na szybkich kortach Ramem 6-3 3-6 6-3, a także wygrywając bez problemów z Di Mauro. Natomiast Francuz musiał się namęczyć i to bardzo mocno. W pierwszym spotkaniu wygrał z Weintraubem 6-7 6-4 10-8, następnie z Arnaboldim 4-6 7-6 6-2. Jak wiadomo w Australii panują ostre upały, kort twardy więc gra o "parę" ładnych gemów więcej na pewno się odbije na zdrowie Francuza. Strata seta z Żydkiem mnie nie dziwi, natomiast wynik 2 pierwszych setów z Arnaboldim już tak. Jak dla mnie solidniej w tym turnieju prezentuje się Rola, a ustawianie go w roli doga jest dla mnie niezrozumiałe. Herbert ma dobry serwis, ale jeśli nie trafi 1 serwisem to może mieć problemy, gdyż Rola jest leworęczny i posiada ostry return. Serwuje też bardzo dobrze, a na korcie twardym jest to oprócz returnu podstawą do wygrywania spotkań. Podsumowując liczę na zwycięstwo Roli, ponieważ powinien być bardziej świeży od swojego rywala i nie opiera swojej gry przede wszystkim na serwisie, który w razie czego w 5 secie na pewno nie będzie już tak skuteczny.

http://obstawianie.com/australian-open-vt127154.htm#1817845

:plus: 136

Dyscyplina: Piłka nożna, Hiszpania, Primera Division

Spotkanie: Atletico Madryt - FC Barcelona

Typ: over 3,5 :n:

Kurs: 2,50

Godz: 20:00

Analiza:

Jutro oczy całej piłkarskiej Hiszpanii a może nawet całego piłkarskiego świata zwrócone będą na stadion Atletico Madryt, gdzie zespół prowadzony przez Diego Simeone podejmie Barcelonę. Będzie to pojedynek o fotel lidera i emocji na pewno nie zabraknie. Kiedyś mecze pomiędzy Barceloną a Atletico były pełne bramek i otwartego futbolu z jednej jak i drugiej strony. Teraz Simeone w meczach z Dumą Katalonii, skupia się na tym aby przede wszystkim gola nie stracić i obserwujemy więcej wyrachowania i często agresywnej gry ze strony Atletico, zwłaszcza na własnym stadionie przy wsparciu fanatycznych kibiców. Spodziewam się jednak że jutro zobaczymy sporo bramek. Po pierwsze Leo Messi. Wiadomo jak Argentyńczyk wpływa na Barcelonę, widzieliśmy to chociażby w ostatnim meczu pucharowym. Nie ukrywam że wobec jego powrotu jestem pewien że to goście sięgną tutaj po zwycięstwo. Atletico mimo wszystko nie jest tak doświadczoną drużyną, aby notować takie serie bez porażki i grać tak rewelacyjnie w każdym meczu. Barcelona będzie bezlitosna, Curtois nie zdoła wyjmować wszystkiego w nieskończoność tak jak to miało miejsce w meczu z Valencią. Obrona też na pewno popełni jakieś błędy. Miałem okazję oglądać w tygodniu zarówno Atletico jak i Barcelonę i bardziej zachwycili mnie ci drudzy. Atletico poza jedną sytuacją było kompletnie bezradne i aż dziw bierze że nie przegrali tego spotkania 3:1 lub więcej. Wiem że Atletico zagrało bez paru kluczowych graczy, ale mimo wszystko stawiam że doświadczenie i klasa Barcelony weźmie jutro górę i goście strzelą trzy bramki lub więcej a Atletico dołoży coś na otarcie łez co ostatecznie zapewni powodzenie mojego typu.

Analiza w dziale, nie mogę wklejać linków jeszcze

Golden State Warriors - Boston Celtics godz. 4:30

typ: poniżej 196,5 :t:

kurs: 2,95

Buk: Unibet

Po ostatnich nie udanych próbach under/over miałem na chwilę odpuścić temat. Jednak dzisiejszej nocy jest dość szeroka oferta z NBA i wpadło mi w oko jedno spotkanie,mianowicie Golden State z Bostonem . Celtics mają fatalną passę sześciu przegranych meczy pod rząd ,w ostatnich dziesięciu spotkaniach wygrali tylko raz pokonując " Kawalerzystów" 103-100.

W tym meczu gram poniżej 196,5 po bardzo dobrym kursie, Boston zazwyczaj rzuca 90-100 punktów,rzadko przekraczając setkę. Choć np. w meczu z Indianą zdobyli zaledwie 79 punktów. Myślę,że słaba forma Celtów nie pozwoli im na rzucenie zbyt dużo punktów.

Odmienne nastroje panują w Oakland , zespół gospodarzy jest szósty na Zachodzie z dorobkiem 24-14. Po siedmiu meczach na parkietach rywali Golden State powraca do Oracle Arena . Koszykarze z Kalifornii mieli znakomitą passę 10 zwycięstw pod rząd,która została przerwana w ostatnim meczu z Nets 102-98. Byc może zespół złapał zadyszką co też może wpłynąć na zdobycz punktową w tym spotkaniu. Patrząc na ostatnie spotkania Warriors zdarzały im się spotkanie gdzie w ich meczach padało zaledwie 170,175 lub 180 punktów.

W bezpośrednich spotkaniach obu zespołów 196 punktów zazwyczaj było przekraczane,jednak zdarzały się spotkania,jak ostatnie w marcu gdzie padło zaledwie 180 punktów z obu stron lub w grudniu 2012 gdy GSW podejmowali Boston mecz zakończył się zwycięstwem gospodarzy 101-83. Na podobny rezultat liczę w dzisiejszym spotkaniu,bowiem zespół z Oakland jest zdecydowanym faworytem.

http://obstawianie.com/nba-2013-2014-vt126610,75.htm#1817857

:plus: 195

Indiana Pacers vs Washington Wizards 1:00 11.01

typ : Wizards +7,5 :n:

kurs: 2,40

Buk: Unibet

Dwa typy pod rząd wtopka. Myśle że jak większość typujących koszykówkę po ostatnich wynikach. Jak już NYK wygrywa 10pkt z Miami ;o Ale przechodząc do sedna, typuję dziś w stronę niespodzianki ze strony Wizards. Pacers po tragicznym meczu z Atlanta raczej drugiego takiego spotkania nie zagrają. Wizard natomiast przystępują do tego meczu po dwóch zwycięstwach wyjazdowych z NO Pelicans i Bobcats. Widać lekki postęp w grze Wizards, powrót Nene, Beala to na pewno wzmocnienia. Z pewnością na tablicach górować będą na tablicach jednak nieobliczalni Wizard z pewnością mogą powalczyć i zakręcić się koło remisu i pokryć handicap. Indiana często jeśli wygrywa to nie lubi "miażdzyć" i wygrywać kilkoma punktami. Mam nadzieję, że Wash postawi opór faworyzowanej Indianie i będą toczyć równą walkę. Na pewno kurs w okolicach 2,50 jest warty ryzyka :) 7,5 pkt to jednak trochę jest. Dodatkowym + jest ponoć niepewny występ Hibberta. Gdyby go zabrakło z pewnością ułatwiłoby to zadanie gościom, głównie na tablicach i w pomalowanym. W ostatnich pięciu meczach tylko w ostatnim Pacers wygrali 20 punktami, tak to albo wygrywali Wizards albo handicap 7 punktów był typem trafionym : )

http://obstawianie.com/nba-2013-2014-vt126610,75.htm#1817894

Gość hajs_sie_zgadza

Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1

Spotkanie: Ajaccio - Paris Saint Germain

Godzina: 17:00

Typ: over 3.5 :n:

Kurs: 2.60

Bukmacher: Bet-at-home

PSG, lider francuskiej Ligue 1 podejmie wysoce niszowy zespół Ajaccio, które obecnie zajmuje w tabeli miejsce 20 (ostatnie). Fakt że to Ajaccio jest własnie zespołem zamykającym tabelę a Paris St Germain otwierającym jeszcze wzmaga ilość bramek w tym meczu. Dlaczego? Gospodarze na pewno będą chcieli powalczyć z liderem jednak wątpię w ich zwycięstwo i nie ja jeden... jednak mocno naładowani mogą strzelić bramkę a nawet dwie.

W ostatnim meczu tych drużyn (18.08.2013) padł wynik uwaga 1-1 a to PSG było gospodarzem. Znając wynik tamtego meczu Laurent Blanc na pewno nie da odpocząć swoim największym gwiazdom a mowa tu głównie o Zlatanie i Cavanim. Pierwszy z nich ma 15 bramek w Ligue 1 a drugi 13, obaj są najlepszymi strzelcami w lidze. Jeśli nie strzela jeden to uzupełnia go drugi a siła ataku mistrzów Francji zmiecie mizerne Ajaccio.

Obaj trenerzy nie mają większych problemów z kontuzjami czy 'zawiasami' a w ich zespołach brakuje po jednym podstawowym obrońcy: Roland Zubar (Ajaccio) oraz Christophe Jallet (PSG).

Średnia bramek w meczu łącznie:

Ajaccio: 2,5

Paris St Germain: 3,0

brak linku i wklejenia analizy do odpowiedniego działy

Dyscyplina: Piłka Nożna, Włochy, Serie A

Spotkanie: Livorno - Parma

Typ: 2 :t:

Kurs: 2,43

Data i czas rozpoczęcia: 11.01.14 18:00

Bukmacher: ComeOn

Analiza:

Zapraszam na sptokanie włoskiej Serie A. Dziewiętnastą rundę spotkań rozpoczną zespoły Livorno i Parmy. Kibice gospodarzy na zwycięstwo swojej jedenastki czekają od 3 listopada i nie zanosi się na to, by w najbliższy weekend mieli zbyt wiele powodów do radości. Livorno, które zdobyło zero punktów w swoich trzech ostatnich spotkaniach w Serie A, czeka potyczka z rywalem, który od dwóch miesięcy nie przegrał ani jednego meczu. Dobrze dysponowana Parma doskonale zaczęła 2014 rok i wygrała na własnym boisku z regularnie punktującym w minionym czasie Torino 3:1. Spodziewam się, że podopieczni Roberto Donadoniego nie zawiodą i tym razem. Ich dobra dyspozycja powinna im pozwolić wreszcie wygrać na Stadio Armando Picchi, gdzie w sześciu poprzednich potyczkach wywalczyli tylko dwa remisy. Dodatkowo myślę, że może wpaść kilka bramek, czyli dobrą opcją byłby over. Mecz rozpocznie się o godzinie 18:00.

http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1817958

:plus: 143

Dyscyplina: Piłka nożna Championship

Sheffield Wed - Leeds

Typ: X :n:

Kurs: 3,40

Bukmacher:Bet365

Data i godzina: 11.01.2014 13:15

Dziś w pierwszym meczu Championship, ciekawie zapowiada się spotkanie drużyn o całkowicie innych aspiracjach na ten sezon, czyli Sheffield Wednesday które podejmować będzie u siebie Leeds United. Sowy słabo spisują się w tym sezonie i pozostaje im walka o środek tabeli, w tym momencie po 23 kolejkach zajmują dwudzieste miejsce z dorobkiem 22 punktów, tylko cztery zwycięstwa, dwa remisy i dziewięć porażek - bilans bramkowy 25:32. Przewaga nad grupą spadkową to tylko jeden punkt. Natomiast zespół Briana McDermotta gra na razie w kratkę, po 24 meczach zajmuje ósme miejsce i notując dziesięć zwycięstw, pięć remisów i dziewięć porażek, co daje im 35 punktów - bilans bramkowy 35:28. Nie możemy w tym przypadku mówić tutaj o wejściu w nowy rok, ponieważ zespoły nie miały przerwy i są w ciągu rozgrywek, ale fakt jest taki że goście ostatnio słabo się spisują notując w pięciu spotkaniach tylko dwa remisy i trzy porażki. Gospodarze w ostatnich pięciu spotkaniach zanotowali trzy remisy, zwycięstwo i jedną porażkę. Trzeba dodać że liczę też tutaj ostatnie mecze w pucharze. Ostatnie lata i bezpośrednie pojedynki tych zespołów pokazały, że możemy się tutaj spodziewać bardzo zaciętego meczu. Pięć ostatnich bezpośrednich spotkań dało trzy remisy oraz po jednym zwycięstwie i jednych i drugich. Trzeba dodać iż na Hillsborough Stadium ostatnio padały dwa razy remisy 1:1. I w tym meczu spodziewam się podobnego wyniku, jeśli nie identycznego.

http://obstawianie.com/championship-anglia-vt119633,75.htm#1817961

:minus: 200

Dyscyplina: Piłka nożna – Anglia, Premier League

Spotkanie: Hull City - Chelsea

Typ: BTS :n:

Kurs: 2.05

Buk: Bwin

Godz. 13:45

Analiza:

21 serię gier Premier League rozpoczniemy na boisku tegorocznego beniaminka Hull City który będzie podejmował Londyńską Chelsea czyli kandydata do tytułu mistrzowskiego.

Hull nie ma co ukrywać ma jeden główny cel czyli zadomowienie się na boiskach Premier League i realizacja tych planów idzie im bardzo dobrze. Z dorobkiem 23 punktów plasują się w samy środku stawki, jednak cały czas trzeba regularnie zdobywać punkty bo strefa spadkowa wcale nie tak daleko przewaga tylko lub aż sześciu oczek. Beniaminek prawie wszystkie punkty zdobył u siebie bo aż 18, odnotowując pięć zwycięstw, trzy remisy i dwie porażki. Przegrali niespodziewanie z Crystal Palace 0:1 oraz Manu 2:3. Ten drugi mecz widziałem prowadzili po13 minutach 2:0 z aktualnym mistrzem Anglii by przegrać to spotkanie, ten mecz pokazał że defensywa wcale ich atutem nie jest. Jednak pod żadnym względem nie można ich lekceważyć Liverpool uległ tutaj 3:1, a ostatnio zlali aż 6:0 zespół Fulham!! , takie wyniki tylko budują zespół.

Chelsea wraca w tym sezonie z Mourinho do walki o mistrzostwo. Portugalczyk niby ostatnio zdejmował presję ze swojego zespołu mówić że dla nich podstawowy cel to pierwsza czwórka, ale nie ma co ukrywać jest to tylko jedne z jego zagrywek. Mimo że ma młody kadrowo zespół do końca powinni liczyć się w walce o mistrzostwo tym bardziej że mają bardzo szeroką kadrę. Aktualnie są na trzecim miejscu z dorobkiem 43 punktów do liderującego Arsenalu tracą zaledwie dwa oczka.

Londyńczycy ostatnią znajdują się w bardzo dobrej dyspozycji, w ostatnich pięciu kolejkach ligowych wygrali cztery spotkania w tym z Liverpoolem 2:1 i zanotowali jeden remis 0:0 które też jest sukcesem bo grali na boisku lidera. To co jeszcze szwankuje w zespole to gra wyjazdowa gdzie przegrali już trzy mecze tyle sami remisując i odnosząc pięć zwycięstw, bramki 16:11.

Gospodarze to drużyna własnego boiska która nikogo się nie boi jak już pisałem potentatów już tutaj postraszyła i dziś będzie podobnie i minimum bramkę tutaj zdobędą. Może trochę Chelsea ostatnio nie traci bramek ale ta defensywa dalej nie gra wyśmienicie a na tak trudnym terenie będzie miała trochę pracy. Co do Chelsea to takie spotkania trzeba wygrywać i Mourinho doskonale sobie z tego zdaję sprawę w ofensywie może zastosować wiele wariantów dlatego bramka po ich stronie też powinna być formalnością.

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,700.htm#1817976

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania, Primera Division

Typ: 2 :n:

Kurs: 2,25

Data i czas rozpoczęcia: 11.01.14 20:00

Analiza:

Mecz który zdecyduje która z ekip Atletico Madryt czy może FC Barcelona będzie liderem rozgrywek Primera Division po pierwszej rundzie sezonu. Jak na razie obie drużyny idą łeb w łeb mają po tyle samo punktów - 49, ja jednak uważam, że przed dzisiejszym spotkaniem należy większe szansę dawać drużynie Gerardo Martino.

Atletico owszem gra rewelacyjnie w tym sezonie w każdych rozgrywkach, u siebie na Estadio Vicente Calderón notując niemal same zwycięstwa (jeden remis na początku sezonu z Barceloną w meczu o Superpuchar Hiszpanii) jednak ostatnio ich gra wygląda nieco słabiej niż jeszcze np. miesiąc temu. Przynajmniej ja osobiście odnoszę takie wrażenie, wymęczone zwycięstwa z Levante i Malagą oraz remis w Pucharze Króla z Valencią według mnie pokazały, że ta drużyna przechodzi obecnie nieco słabszy okres w swojej grze. Oczywiście to , że taki okres nastąpi był do przewidzenia bowiem nie może grać na wysokim poziomie przez cały sezon grając w sumie 13-14 zawodnikami. Jeśli chodzi o kadrę jaką powołał Diego Simeone na mecz z Barceloną to brakuje jedynie Mario Suáreza, pozostali piłkarze natomiast są do dyspozycji trenera wraz z Juanfranem, który pierwotnie miał ten mecz oglądać z trybun, ale komisja ligi anulowała jego kartkę z ostatniego meczu ligowego i dziś będzie mógł pomóc swojej drużynie w osiągnięciu korzystnego rezultatu.

Jeśli chodzi natomiast o Barcelonę tutaj wydaje mi się, że mamy odmienną sytuację. Gra drużyny z Camp Nou wygląda coraz lepiej również ze względu na to, że coraz mniej zawodników jest kontuzjowanych, na dzisiejszy mecz Martino powołał 22 zawodników, jedynymi, którzy znaleźli się poza kadrą są Jonathan dos Santos, Oier i Isaac Cuenca. W kadrze są natomiast Neymar, Dani Alves i Marc Bartra, których zabrakło w spotkaniu z Getafe. Ponadto oprócz coraz lepszej sytuacji kadrowej również może cieszyć znakomita dyspozycja poszczególnych zawodników jak Fàbregas, Alexis Sanchez czy Pedro, a przypomnę również, że wrócił również do gry Leo Messi, który na dobry początek po kontuzji popisał się dwiema bramkami.

Patrząc więc na formę oraz jak obie ekipy ostatni prezentowały wydaje się, że lepiej prezentowała się ekipa z Katalonii. Nie sądzę również by ostatnie występy Atletico były tzw. zasłoną dymną przed starciem z Barceloną i dziś zobaczymy Atletico jakie oglądaliśmy w większości swoich spotkań w tym sezonie. Warto również pamiętać, że na Vicente Calderón Barcelona w ostatnich latach spisywał się przynajmniej przyzwoicie, nie licząc meczu o Superpuchar Hiszpanii (1-1) w ostatnich latach wygrywała tutaj (3 razy 2-1), a ostatnie zwycięstwo Atletico u siebie z Barceloną to sezon 2009/10 i triumf 2-1.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,300.htm#1817983

WŁOCHY: Serie A 11.01.2014 20:45

Bologna - Lazio

Typ: 1X :t:

Kurs:1,70

Stawka:5/10

Bukmacher:Bet365

Dziś we Włoskiej Serie A, odbędzie się spotkanie między Bolonią która znajduje się na 17 pozycji w tabeli z dorobkiem 15 punktów , a Lazio które jest na pozycji 10 z dorobkiem 23 punktów.Stawiam tutaj na wygraną Bolonii bądź remis ponieważ Lazio to ekipa która zdobywa punkty praktycznie na własnym obiekcie, ponieważ 19 z nich właśnie a własnym boisku zdobyli a na wyjazdach tylko 4. Bolonia mimo iż miała kłopot i zwolniła swojego trenera to na jego miejsce wstąpił właśnie dawny trener Lazio Davide Ballardini. Jest to ciekawe spotkanie w którym nowy trener będzie mógł pokazać że jest dobrym szkoleniowcem i mimo że Lazio to ekipa nie najgorsza stać ich będzie na remis. Ostatni mecz Lazio zagrało z Interem i po dość ciezkim spotkaniu wygrali z Interem 1:0 aczkolwiek mieli dużo szczęścia że gośćie wykazali się taką nie skutecznością. Do ekipy Bolonii wraca jeden z najlepszych strzelców ekipy Diamanti który pauzował jeden mecz oraz obrońca Garcis. Zabraknie natomiast Rocca i Montovaniego niepewne jest także wystąpienie Pereza aczkolwiek nie ma żadnej pewnej informacji że nie zagra. Lazio natomiast straciło parę ważniejszych ogniw. Trzech ważn ych obrońców zabraknie a mianowicie Konko, Cana, I Radu a wystąpienie Diasa stoi pod znakiem zapytania tak jak i Pereza. Najważniejszym osłabieniem jest brak bramkarza Marchettiego która nie zagra po raz drugi, mimo iż w meczu z Interem w Lazio debiutował w tym sezonie nowy trener to wydaje mi się że wygrana z Interem na tę moment mu starczy i teraz czas na pięć minut Bolonni która musi walczyć o utrzymanie, a wygrana z Lazio da kibicom i całemu zarządowi Bolonii jakąś nadzieję że będzie dobrze. Mam nadzieję że osłabienia gości i atut własnego boiska i kibiców dają motywację gospodarzom i że wygrają. Powodzenia!

http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1818030

:plus: 70

Dyscyplina: Skoki, Tauplitz/Bad Mitterndorf

Spotkanie: H2H Peter Prevc - Simon Amman

Typ: 2 :n:

Kurs: 1.95

godzina: 14:00

Bukmacher: Bwin

przed nami pierwsze w tym sezonie zawody w lotach narciarskich, w austriackim Bad Mitterndorf, czyli gratka dla wszystkich specjalistów od skoczni mamucich. Do dzisiejszego pojedynku wybrałem dwóch zawodników, którzy niewątpliwie takimi specjalistami są, czyli Słoweńca Petera Prevca i Szwajcara Simona Ammana. Obaj panowie są obecnie w bardzo dobrej dyspozycji, o czym mogą świadczyć miejsca jakie zajęli w klasyfikacji generalnej zakończonego ostatnio TCS, Amman 3. a Prevc 4. Na treningach przed dzisiejszymi zawodami i w kwalifikacjach skakali bardzo podobnie, a Prevc wyglądał nawet lepiej. Mimo wszystko dzisaj stawiam na Ammana, który zazwyczaj skoki treningowe traktuje bardzo luźno, natomiast w konkursie skacze tak jak przystało na czterokrotnego Mistrza Olimpijskiego.

http://obstawianie.com/skoki-narciarskie-vt663,100.htm#1818041

Dyscyplina: ANGLIA: Premier League

Spotkanie: Hull - Chelsea

11.01.2014 13:45

Typ: 2 :t:

Kurs: 1.60

Analiza: Dzisiaj o godzinie 13:45 meczem Hull City kontra Chelsea rozpocznie się 21 seria gier w Angielskiej Premier League. W pierwszym starciu tych zespołów (i zarazem pierwszym meczem Mourinho

w PL po powrocie) Chelsea zdołała odnieść zwycięstwo 2:0 Sytuacja w ligowej tabeli jasno wskazuje na to iż Londyńczycy chcąc zachować duże szanse na mistrzostwo muszą w dzisiejszym spotkaniu odnieść

zwycięstwo. Nie będzie to jednak łatwe, ponieważ Tygrysy to bardzo solidna ekipa. Zajmują 10 miejsce w tabeli i ostatni mecz u siebie wygrali aż 6:0 z ekipą Fulham! Jest to zatem dobry motor napędowy,

tak wysokie zwycięstwo na własnym obieckie. Dzisiejsze spotkanie zapewne będzie bardzo wyrównane, jednak potencjał jaki ma ekipa gości ( bardzo mocna ławka rezerwowych) sprawi iż to właśnie Chelsea

odniesie w dzisiejszym spotkaniu zwycięstwo. Mój typ 1:2

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,700.htm#1818045

:plus: 60

Dyscyplina: Piłka Nożna, Anglia league Two

Spotkanie: Bristol Rovers vs Exeter

Typ: Bristol :t:

Kurs: 2.15

Bukmacher: William Hill

godzina: 16:00

Analiza:

Zapraszam Was na mecz ligi angielskiej League Two gdzie Bristol Rovers na własnym stadionie podejmie Exteter.Gospodarze to dopiero 22 drużyna tabeli z taką samą liczbą punktów jak będące w strefie spadkowej Torquay czyli 23 pkt.Exeter to natomiast 13 drużyna tej ligi czyli taka drużyna która ani nie ma szans awansować ani spaść z ligi.Dlatego dziś chyba większa mobilizacja będzie po stronie gospodarzy którzy muszą walczyć o to by nie znaleźć się w strefie spadkowej po tej kolejce.Aż 16 z 23 zawodnicy Bristol zdobyli na własnym terenie co pokazują że u siebie moga zagrozić każdemu.Co prawda Exeter też jest mocne na wyjeździe bo pod tym względem to 5 drużyna tabeli ale jak dla mnie to drużyna Bristol okaże się tu mocniejsza.W meczach pomiędzy tymi drużynami przeważnie wygrywają gospodarze dlatego dziś powinno być podobnie.Bristol musi absolutnie zacząć wygrywać jeśli myśli o utrzymaniu w lidze.Ostatnia forma obu drużyn jest porównywalna ale jak dla mnie motywacja jest po stronie Bristol i to oni wyjdą z tego starcia zwycięsko i tak też stawiam.Powodzenia!!!

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,150.htm#1818119

:plus: 115

Dyscyplina- Piłka Nożna-Ligue 1

Spotkanie - Ajaccio - PSG

Typ - PSG (-1) handicap PSG wygra minimum 2 bramkami :n:

kurs: 1,5

bukmacher : WilliamHill

godzina: 17.00

Analiza:

W jednym z dzisiejszych spotkań francuskiej Ligue 1 na boisku zobaczymy jedenastki Ajaccio oraz PSG.Zdecydowanym faworytem tej konfrontacji są piłkarze gości,a każdy inny wynik niż ich pewne i przekonywujące zwycięstwo będzie dla mnie dużą niespodzianką .Ajaccio podobnie jak w poprzednim sezonie jest outsiderem zajmując aktualnie ostatnie miejsce w ligowej tabeli,będąc zdecydowanie najsłabszym zespołem z dorobkiem zaledwie 9 pkt w 19-tu spotkaniach ligowych.Ajaccio nie potrafi wygrać od 12-tu ligowych kolejek,w tym czasie przegrywając aż 9 spotkań i według mnie jest to kandydat nr.1 do spadku.Z kolei ich dzisiejszy rywal-zespół PSG jest liderem tabeli,jednakże ich przewaga nad 2 Monaco wynosi tylko 2 pkt,nad 3 Lille tylko 4 pkt.Widać jest więc że stawka jest wysoka i dlatego tez jestem przekonany że gracze z Paryża nie zlekceważą swojego rywala i podejdą do tego meczu maksymalnie zmobilizowani.Swój ogromny potencjał zespół PSG pokazał w meczu pucharowym z Brestem wygranym 5:2,3 bramki strzelił Ibrahimović,który dzisiaj moim zdaniem znajduje się w znakomitej formie i w dzisiejszym meczu powiększy swój dorobek strzelecki.Reasumując,uważam że forma obu ekip,potencjał a także umiejętności poszczególnych graczy zdecydują o pewnym zwycięstwie ekipy PSG minimum 2-3 bramkami.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-1-vt123330,100.htm#1818143

Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania, Primera Division, godz. 20.00

Typ: X :t:

Kurs: 3,56

Bukmacher: Pinnacle

Analiza: Szlagier dziewiętnastej serii spotkań hiszpańskiej La Liga to spotkanie na Vicente Calderon. Wicelider tabeli - Atletico Madryt, podejmie FC Barcelonę. Oba zespoły mają w tabeli po tyle samo punktów.

Warto przypomnieć mecze z sierpnia 2013 roku: 0-0 i 1-1. Dziś sytuacja może wyglądać bardzo podobnie jak w Superpucharze Hiszpanii. Oba mecze zakończyły się remisem, lecz dzięki bramce zdobytej na wyjeździe po końcowy triumf sięgnęła drużyna z Katalonii.

Nikt tutaj nie będzie ryzykował, ponieważ jest to zbyt ważne spotkanie w kontekście całej rywalizacji o mistrzostwo Hiszpanii i jestem pewien, że zarówno Atletico, jak i Barca byłyby niezmiernie zadowolone z jednego gola.

Barca przystąpi do meczu podbudowana powrotem Leo Messiego. Argentyńczyk wystąpił w pucharowym spotkaniu z Getafe (4:0), zdobywając w nim dwa gole. Atletico, które wygrało pięć ostatnich meczów w La Liga, zremisowało natomiast w Pucharze Króla z Valencią (1:1).

Według mnie goli tutaj wielu nie będzie, nikt nie otworzy w tym spotkaniu gry, a Messi po kontuzji na 90 minut gry też nie jest zdolny. Tak czy inaczej remis wydaje mi się bardzo prawdopodobny.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332.htm#1818156

:plus: 250

Dyscyplina: Piłka Nożna, Anglia league Two

Spotkanie: Manchester United - Swansea

Typ: United powyżej 1.5 kartki :n:

Kurs: 2.50

godzina: 18:30

Analiza:

Kurs jak na drużynę, która ma 3. wynik w lidze pod względem ilości kartek bardzo kuszący. United zebrali w 20 meczach 41 żółtych i jedną czerwoną. Dzisiaj muszą gryźć trawę aby wygrać, bo seria bez wygranej już 3 mecze i to nawet remisu nie ugrali w tych meczach. Ostatnio ze Swansea przegrali w pycharze więc trzeba sie odgryźć. Swansea ma kilku szybkich i przebojowych piarzy, któych cieko jest zatrzymać. Dodatkowo na zawodnikach ciąży presja z powodu słabych wyników i tutaj trzeba robic wszystko, aby zdobyć 3 pkt. Agresji mało pewnie nie bedzie, a biorąc pod uwage, że United łapie sporo kartek, uważam ze ten kurs jest jak najbardziej do gry. Liczę na ostry mecz i pokazanie charakteru piłkarzy Unitedd, którzy musza pokazać, że jeszcze o coś w tym sezonie walczą.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,150.htm#1818161

Dyscyplina: Piłka Nożna, Włochy, SERIA A

Spotkanie: Bolonga – Lazio

Typ: remis :t:

Kurs: 3.20

Data i godzina: 11.01.2014 20:45

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Mecz pomiędzy walczącą o utrzymanie Bolongą, a ekipą Lazio, która zajmuje 10 pozycję w tabeli. Faworytem spotkania, według bukmacherów są gospodarze, na ich zwycięstwo płacone jest 2.2, a na zwycięstwo gospodarzy aż 3.5. Osobiście uważam, że w tym meczu obie ekipy podzielą się punktami. Dlaczego? Po pierwsze, gospodarze u siebie dużo remisują, ich bilans prezentuje się następująco: 2 4 3 10-14. To samo goście w meczach wyjazdowych, nie wygrali jeszcze meczu, za to aż czterokrotnie remisowali: 0 4 5 8-18. Zatem widzimy już z przedstawionych statystyk home/away, że mecz zapowiada się na niezwykle zacięty. Bolonga zagra o przełamanie złej passy, bowiem na 4 ostatnie mecze aż 3 przegrała, w tym odpadła również z rozgrywek Pucharu Włoch. Lazio prezentuje całkiem przyzwoitą formę, ostatnio wygrali na przykład hitowy mecz w z Interem 1-0 u siebie, po całkiem dobrym występie. W tym meczu kilku piłkarzy Lazio nie będzie mogło zagrać, ale wydaj się, że mimo fatalnego bilans na wyjeździe są w stanie ugrać ich „ulubiony” remis.

http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,250.htm#1818181

:plus: 220

Gość Brzuszek

Primera Division - 19. Kolejka

11.01.2013 g. 22:00

GOModJUE-2ZC92xMG.pngElche vs. Sevilla h0QSRGRc-CzyHhqOp.png

Typ: Sevilla over 1.5 gola / 2,15 / Betsson :n:

Bukmacherzy faworyzują w tym meczu gości i im bliżej meczu tym kursy na nich są co raz niższe. W pełni podzielam takie zdanie i moim zdaniem goście wygrają to spotkanie i strzelą co najmniej 2 gole. Elche jest w wyraźnym dołku i w 5 ostatnich meczach mają bilans 1-0-4, podczas gdy Sevilla wyraźnie złapała gaz i w ostatnich 5 meczach ma bilans 4-1-0. Andaluzyjczycy na wyjazdach zaczęli, powiedziałbym, że w swoim stylu, czyli od 3 remisów i 3 porażek. Ostatnie 3 mecze to jednak 3 wygrane, z silnymi na swoich obiektach Villarrealem i Espanyolem oraz Granadą. W każdym z tych spotkań Sevilla strzelała przynajmniej 2 gole. Ostatnio pokonała u siebie Getafe 3-0, więc naprawdę są w formie. Unai Emery robi tam niezłą robotę i widać tego efekty w grze jego zespoły, a także zdobyczy punktowej. W świetnej formie jest Rakitić, który dyryguje grą swojego zespołu, a z przodu szaleje przede wszystkim Bacca wspierany przez Gameiro. Dzisiaj Emery ma do dyspozycji prawie wszystkich kluczowych graczy, zawieszony jest tylko Cala. Po stronie gospodarzy już nie jest tak wesoło. Ostatnia porażka z Barceloną 0-4 oczywiście była wkalkulowana, ale wcześniej 4 porażki w 5 ostatnich meczach już raczej nie. Co prawda były to przegrane minimalne, bo 3 razy przegrywali po 0-1, ale jadnak dorobek punktowy w tych meczach wyniósł 0. Dzisiaj w dodatku zawieszony jest podstawowy środkowy obrońca Botia, a problemy zdrowotne ma prawy obrońca Sapunaru i także może nie zagrać w tym meczu. To byłyby już wyraźne osłabienia dla takiego zespołu jak Elche. Te zespoły ostatni raz mierzyły się w sezonie 2000/01 w ramach Segunda Division i wtedy Sevilla wygrała na wyjeździe 2-1. Nie ukrywam, że dzisiaj także liczę na podobny rezultat. Według mnie w tej chwili Sevilla ma po swojej stronie wszelkie argumenty, aby ten mecz rozstrzygnąć na swoją korzyść w sposób zdecydowany. Moim zdaniem podtrzymają skuteczność z ostatnich spotkań i strzelą przynajmniej 2 gole, które w ostatecznym rozrachunku pozwolą im po tym spotkaniu dopisać kolejne 3 punkty w tabeli.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,300.htm#1818183

Typ: Wygra mecz - FC Barcelona

Kurs: 2,25

Godzina: 20:00

Bukmacher: :bet365:

Analiza:

Już jutro o godzinie 20:00 odbędzie się spotkanie obecnie dwóch najlepszych drużyn w Hiszpanii! Na przeciw siebie stanie Atletico Madryt i lider Primera Division FC Barcelona. Zapewne cała Hiszpania czeka na to spotkanie ale również cała Europa bo drużyna która wygra jutrzejszy mecz zostanie liderem, natomiast w przypadku remisu zadowoleni będą tylko gracze Carlo Ancelottiego.

Uważam, że w jutrzejszym spotkaniu przewodzić na boisku będzie drużyna gości bo chodź dobra gra Atletico nie zdominuje najlepszej drużyny świata do tego aby to oni w tym meczu biegali za piłką. Oblegać bramkę Atletico będzie niesamowita armia mi.n. Alexis, Fabregas, Pedro, Neymar oraz Messi który parę dni temu wrócił na boisko i już strzelił dwa gole. Kontry gospodarzy zapewne będą bardzo ciekawe ale moim zdaniem to drużyna z Katalonii wywiedzie jutro 3 punkty strzelając przynajmniej 2-3 bramki nie tracąc przy tym żadnej. Szykuję nam się bardzo dobre i ciekawe widowisko z udziałem drużyn, które lubią atakować, a nie bronić!

Ostatnie 6 spotkań pomiędzy tymi drużynami:

28.08.2013 SC FC Barcelona 0-0 Atlético Madrid

21.08.2013 SC Atlético Madrid 1-1 FC Barcelona

12.05.2013 D1 Atlético Madrid 1-2 FC Barcelona

16.12.2012 D1 FC Barcelona 4-1 Atlético Madrid

26.02.2012 D1 Atlético Madrid 1-2 FC Barcelona

24.09.2011 D1 FC Barcelona 5-0 Atlético Madrid

typ powtórzony

Dyscyplina: Piłka nożna – Hiszpania – La Liga

Spotkanie: Atletico - Barcelona

Typ: Barcelona wygra i poniżej 2,5 bramki w meczu :n:

Kurs: 4,75

Godzina: 20:00

Bukmacher: William Hill

Najciekawszym spotkaniem 19 kolejki w La Liga jest pojedynek obecnie dwóch najlepszych drużyn w lidze, czyli wicelidera z Madrytu z prowadząca w tabeli Barceloną. Atletico w tym sezonie przed własną publicznością jeszcze punktów nie straciło wygrywając wszystkie 9 spotkań przy bilansie bramkowym 33-6. W 5 ostatnich meczach gospodarze strzelali średnio 4 bramki w meczu z czego połowa to zasługa Diego Costy. Nie liczyłbym jednak na ofensywna grę gospodarzy. Barcelona tylko dzięki niewiele lepszemu bilansowi bramowemu wyprzedza gospodarzy w tabeli. Katalończycy w tym sezonie na wyjeździe zanotowali jedną porażkę z Bilbao 1-0. Atletico to drużyna jednak mocniejsza i wydawać by się mogło, iż mecz dla Barcelony będzie o wiele trudniejszy. Ja jednak sądzę, iż to Barcelona jest faworytem tego meczu i łatwiej będzie im się grało niż z Bilbao, bo nie dość, że Katalończycy słabszą formę mają już za sobą to jeszcze po kontuzji wrócił Messi i to w wielkim stylu strzelając w pucharowym meczu z Getafe 2 bramki. W poprzednim sezonie na Vicente Calderon Barcelona zwyciężył 2-1. Atletico w tym sezonie może się poszczycić najlepszą defensywą w lidze, gdyż w 19 meczach stracili tylko 11 bramek. Barcelona powinna przeważać w tym meczu i strzeli ale strzeli tylko 1 bądź dwie bramki przy wyniku underowy.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,325.htm#1818201

:minus: 200

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...