Skocz do zawartości

GoldenTowns - Sposób na przyjemny zarobek :)

goldberger

Rekomendowane odpowiedzi

GoldenTowns to przeglądarkowa gra strategiczno - ekonomiczna, w której za zadanie mamy budowę własnego miasta, armii i co najważniejsze kopalni złota z której to w niedługim czasie mamy nadzieje korzystać w postaci realnych pieniędzy.

Najważniejszym celem gry jest jak już wspomniałem jest rozbudowa swojego imperium w taki sposób aby przyniósł jak najwięcej zysków - stworzenie dobrze działającej maszynki ekonomicznej, w której ostatecznym produktem będzie złoto.

Jak dziś pamiętam jak całe forum pochłonęła pewna giere w tenisa - w tym przypadku za dobrze prowadzone miasto możemy w bardzo łatwy sposób zarobić nie małą sumę pieniędzy.

Fenomenem gry jest fakt, że jest strasznie prosta i logiczna. Nie wymaga żadnego kombinowania, tylko odrobiny cierpliwości. W grze nie inwestujemy nic - jest całkowicie darmowa a wręcz przeciwnie możemy bardzo dużo zarobić.

Gra jest w języku angielskim ale nie myślę żeby to był jakikolwiek problem - podpisy są banalne a opisy bardzo proste.

W GoldenTowns, prócz samej budowy naszego miasta, dużą rolę odgrywa "Market" gdzie każdy uczestnik może wymieniać, kupować lub sprzedawać surowce. Gracz może także kupować akcje miast lub państw. Jeśli kupimy akcje aktywnego gracza, można dodatkowo sporo zarobić czyli najprościej pisząc w tej grze rynek rządzi się naturalnymi prawami, tak więc jeśli ktoś na głowę do interesu i dobrze ogarnie rynek może nieźle zarobić.

Następnym i chyba najważniejszym punktem opisu gry jest "współpraca". Jeśli chcesz grać samotnie w GoldenTowns to efekty przyjdą albo późno, albo wcale ponieważ popełnisz wiele błędów już na samym początku a im mniej błędów na początku gry, tym szybciej zarobimy a im więcej informacji zasięgniemy od innych, tym szybciej zbudujemy konkretna mieścinę i będziemy mieli Ojro

Gra jest w 100% wypłacalna i legalna - jest wytworem twórców znanej gry Anno1777

Płatności występujące w grze : (Payza, PayPal, Moneybookers, Neteller, BitCoin, WesternUnion) a to przykład w jaki sposób wytworzony gold wymieniamy na prawdziwe pieniądze.

vnmefc.jpg

wydobyłem wegiel i mi go nie dodalo do zasobow... o co chodzi? skutecznie powstrzymuje to moj rozwoj

w grze GoldenTowns nie ma surowca "węgiel" :lol: a tak całkiem serio napisz więcej o co ci chodzi - bo nie ma możliwości żeby po wytworzeniu surowców przez twój budynek produkcyjny nie otrzymał surowców na twoje konto ...

chodZi o stone, po raz kolejny to samo, produkuję 35, odbieram po upływie czasu a ilość się nie zmienia....

Chyba wiem co się dzieje, na którym poziomie masz Warehouse (Magazyny) jak na 1 lvl to problem rozwiązany, wybuduj poziom 2 ( bo na pierwszym może pomieścić tylko 100j surowca i dlatego nie dodaje ci 35 kamieni :ok:

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Ile czasu trzeba grać, żeby móc wydobyć (wyprodukować?) złoto?

trochę dziwne pytanie - bo złoto możesz tak naprawdę po 4 dniach wyprodukować tylko że jest to kwota w granicach 0.002 więc chyba mało zadowalająca ilość :k: i bardzo kosztowna .... ja gram dwa miechy zrobiłem 1 golda tylko po to żeby kupować energię. A w planach produkcji złota zupełnie nie mam bo się to nie opyla na rynku. A złoto można "zarobić" w różne inne sposoby : jak kupowanie akcji czy sprzedać surowców (zbyt złożone pytanie by odpowiedzieć jednoznacznie) :ok:

Koniec konców - gra polega na "robieniu golda" więc póki co rozwijam wioche i jak tylko poczuję że jest to idealny moment na myślenie o zarobkach to wtedy będę nad tym myślał :ok:

Koniec konców - gra polega na "robieniu golda" więc póki co rozwijam wioche i jak tylko poczuję że jest to idealny moment na myślenie o zarobkach to wtedy będę nad tym myślał :ok:

czyli jednak sporo czasu zajmie ten zarobek ;) ale dzięki za odpowiedź!

czyli jednak sporo czasu zajmie ten zarobek ;) ale dzięki za odpowiedź!

no tak - zgadza się nie jest to kwestia dnia czy dwóch bo by dojść to przynajmniej ciekawych "dopływów" trzeba trochę nad grze posiedzieć :ok:

Nie wiem czemu ale to już 2 osoba która się zarejestrowała z mojego reflinka a nie pojawiła się w moich refach (nadal widnieją tylko 2 osoby waclaw i adrian) ......

Nie wiem o co kaman ? ? ? Miałem ogólnie 9 osoób (ale 7 się wykruszyło i było nieaktywne więc zostały usunięte)

TEMAT ZAMYKAM - wszystkim zarejestrowanym dziękuję a 2 ostatnie osoby które się dzisiaj zarejestrowały - Landzat i 2Le (później napiszę wam PW) :ok:

:piwo1::piwo1::piwo1: