Alibaba Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Październik 2013 ATP Wiedeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 16 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń - debel Spotkanie: Kas C./Marach O. - Huta Galung J./Haase R. Typ: Zakład na set (3 sety) 0:2 Kurs: 3,40 Data i godzina: 16.10.2013 15:15 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Na dziś wybrałem bardzo ciekawe spotkanie deblowe. A dlaczego? Gdyż dziś razem zagra para, która miała "od siebie" trochę przerwy (a dokładnie 2 lata kiedy to rozegrali jedyny pojedynek jako para deblowa, niestety przegrali). Dziś w parze ma Robina Haase'a, który z Igorem Sijslingiem doszli do finału AO (2013) gdzie przegrali z braćmi Bryan - oczywista oczywistość. Dziś myśle, że pójdzie im znacznie łatwiej gdyż Huta z ww Sijslingiem pokonali ostatnio parę z którą dziś mają rozegrać mecz. Dodatkowym atutem jest to, że poprzedni pojedynek odbył się również na twardej nawierzchni, więc wiele z poprzedniego meczu można wynieść - wynik również był 0:2 wtedy. Kas i Marach jakoś wielce parą deblową dla mnie nie są, nigdy na nich nie postawiłem nawet złotówki z racji iż grają bardzo w kratkę, a dziś niestety mają pewną przegraną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 16 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń - debelSpotkanie: Kas C./Marach O. - Huta Galung J./Haase R. Typ: Zakład na set (3 sety) 0:2 Kurs: 3,40 Data i godzina: 16.10.2013 15:15 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Na dziś wybrałem bardzo ciekawe spotkanie deblowe. A dlaczego? Gdyż dziś razem zagra para, która miała "od siebie" trochę przerwy (a dokładnie 2 lata kiedy to rozegrali jedyny pojedynek jako para deblowa, niestety przegrali). Dziś w parze ma Robina Haase'a, który z Igorem Sijslingiem doszli do finału AO (2013) gdzie przegrali z braćmi Bryan - oczywista oczywistość. Dziś myśle, że pójdzie im znacznie łatwiej gdyż Huta z ww Sijslingiem pokonali ostatnio parę z którą dziś mają rozegrać mecz. Dodatkowym atutem jest to, że poprzedni pojedynek odbył się również na twardej nawierzchni, więc wiele z poprzedniego meczu można wynieść - wynik również był 0:2 wtedy. Kas i Marach jakoś wielce parą deblową dla mnie nie są, nigdy na nich nie postawiłem nawet złotówki z racji iż grają bardzo w kratkę, a dziś niestety mają pewną przegraną. 1:2 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 17 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń - debel Spotkanie: Peya/Soares - Dlouhy/Hanley Typ: Zakład na set (3 sety) 2:0 Kurs: 1,80 Data i godzina: 17.10.13 19:45 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Rzadko grywam zakład na sety w debla poza wielkim szlemem, gdzie nie ma "decider point", ale do tego betu mam pełne przekonanie. W tym roku widziałem brazylijsko-austriacką parę tyle razy, że uważam iż obecnie to jest top 5 debla w ATP. Bardzo poukładana gra, oparta na dobrym wyszkoleniu obu graczy, solidnym serwisie i przede wszystkim zgraniu, które wynika z wyjątkowego dopasowania zawodników. Ich tegoroczne wyniki muszą budzić uznanie, a dziś dostają taki "składak" (Hanley/Dlouhy wracają do wspólnego grania po 2 czy 3 latach), który co prawda zagrał w tym roku 4 mecze, ale wygrali tylko 1 z nich z "czarodziejską" parą Shofazyiev/Udomchoke. Co więcej, o ile zawsze ceniłem Hanleya to Dlouhego nie mogę "strawić". Nie można mu odmówić wyników w debla (szczególnie w parze z Paesem wygrywali nawet szlema w Paryżu- ale ten Paes dla mnie to prawdziwy wirtuoz co potwierdził w tym roku ze Stepankiem wygrywając US Open), ale niestety miałem okazję widzieć jego pokazy w singla, które można określić jednym słowem "dramat" a najczęściej na usta cisnęło się "kur... jaki to kołek". Tak na marginesie to też jednak dowodzi jak dalece inny to sport tenis singlowy i deblowy. Jednak to sport zawodowy a nie koncert życzeń, więc nie żyję wspomnieniami o wyczynach Dlouhego i Hanleya i stawiam na parę Peya/Soares, bowiem na dzień dzisiejszy to zdecydowanie lepszy duet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 17 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń Spotkanie: Fabio Fognini ₋ Łukasz Kubot Typ: 2 Kurs: 2,75 Data i godzina: 17.10.13 13:00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Kubot (ATP 74) w I rundzie w bardzo dobrym stylu pokonał Floriana Mayera. Fognini (ATP 17) w I rundzie miał wolny los. Włoch w tym sezonie wywalczył dwa tytuły i są to jego pierwsze trofea w głównym cyklu. Nie jest to jednak tenisista na tyle stabilny fizycznie i mentalnie, by pozbawiać szans Kubota. Fognini w ubiegłym miesiącu w Sankt Petersburgu przegrał z Michałem Przysiężnym. Najlepsze wyniki notuje on na kortach ziemnych. Kubot gdy jest w uderzeniu i nie popełnia zbyt wielu błędów jest w stanie poważnie zagrozić czołowym tenisistom świata. Polak w meczu z Mayerem świetnie serwował i returnował. Moim zdaniem Kubot jest w stanie pokonać Fogniniego, który w turniejach halowych nie czuje się zbyt komfortowo. W Wiedniu w dwóch poprzednich startach wygrał w sumie jeden mecz. Dotarł wprawdzie do finału w Sankt Petersburgu w ubiegłym sezonie, ale to jeden z nielicznych jego udanych startów w hali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 17 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń Spotkanie: Fabio Fognini ₋ Łukasz Kubot Typ: 2 Kurs: 2,75 Data i godzina: 17.10.13 13:00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Kubot (ATP 74) w I rundzie w bardzo dobrym stylu pokonał Floriana Mayera. Fognini (ATP 17) w I rundzie miał wolny los. Włoch w tym sezonie wywalczył dwa tytuły i są to jego pierwsze trofea w głównym cyklu. Nie jest to jednak tenisista na tyle stabilny fizycznie i mentalnie, by pozbawiać szans Kubota. Fognini w ubiegłym miesiącu w Sankt Petersburgu przegrał z Michałem Przysiężnym. Najlepsze wyniki notuje on na kortach ziemnych. Kubot gdy jest w uderzeniu i nie popełnia zbyt wielu błędów jest w stanie poważnie zagrozić czołowym tenisistom świata. Polak w meczu z Mayerem świetnie serwował i returnował. Moim zdaniem Kubot jest w stanie pokonać Fogniniego, który w turniejach halowych nie czuje się zbyt komfortowo. W Wiedniu w dwóch poprzednich startach wygrał w sumie jeden mecz. Dotarł wprawdzie do finału w Sankt Petersburgu w ubiegłym sezonie, ale to jeden z nielicznych jego udanych startów w hali. 2:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 17 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń - debelSpotkanie: Peya/Soares - Dlouhy/Hanley Typ: Zakład na set (3 sety) 2:0 Kurs: 1,80 Data i godzina: 17.10.13 19:45 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Rzadko grywam zakład na sety w debla poza wielkim szlemem, gdzie nie ma "decider point", ale do tego betu mam pełne przekonanie. W tym roku widziałem brazylijsko-austriacką parę tyle razy, że uważam iż obecnie to jest top 5 debla w ATP. Bardzo poukładana gra, oparta na dobrym wyszkoleniu obu graczy, solidnym serwisie i przede wszystkim zgraniu, które wynika z wyjątkowego dopasowania zawodników. Ich tegoroczne wyniki muszą budzić uznanie, a dziś dostają taki "składak" (Hanley/Dlouhy wracają do wspólnego grania po 2 czy 3 latach), który co prawda zagrał w tym roku 4 mecze, ale wygrali tylko 1 z nich z "czarodziejską" parą Shofazyiev/Udomchoke. Co więcej, o ile zawsze ceniłem Hanleya to Dlouhego nie mogę "strawić". Nie można mu odmówić wyników w debla (szczególnie w parze z Paesem wygrywali nawet szlema w Paryżu- ale ten Paes dla mnie to prawdziwy wirtuoz co potwierdził w tym roku ze Stepankiem wygrywając US Open), ale niestety miałem okazję widzieć jego pokazy w singla, które można określić jednym słowem "dramat" a najczęściej na usta cisnęło się "kur... jaki to kołek". Tak na marginesie to też jednak dowodzi jak dalece inny to sport tenis singlowy i deblowy. Jednak to sport zawodowy a nie koncert życzeń, więc nie żyję wspomnieniami o wyczynach Dlouhego i Hanleya i stawiam na parę Peya/Soares, bowiem na dzień dzisiejszy to zdecydowanie lepszy duet. 2:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 18 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń - debel Spotkanie: Peya A./Soares B. - Mergea F./Rosol L. Typ: Zakład na set (3 sety) 2:0 Kurs: 1,75 Data i godzina: 18.10.2013 16:00 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Konsekwentnie gram na parę brazylijsko-austriacką, o której pisałem wczoraj i mnie nie zawiedli gładko odprawiając duet Hanley/Dlouhy 6-2 6-3. Dziś na pozór zdanie wydaje się łatwiejsze co sugerują buki kursami, choć ja osobiście tak tego nie widzę. Myślę, że trochę się nie docenia pary czesko-rumuńskiej. Może Czech nie jest wybitnym deblistą (bo grywa go raczej dla urozmaicenia) jednak w tenisa grać potrafi. Co innego Mergea, który po wybitnej karierze juniorskiej (wygrane singla i debla w szelmach Wimbledon i Australian Open) jako senior skupił się niemal wyłącznie na grze deblowej. Z tym, że bardzo dużo miesza partnerami stąd pewnie jego wyniki nie są tak oszałamiające (jako junior sukcesy osiągał z rodakiem Horią Tecau). Jednak na ich tle Soares z Peyą, przy ich obecnej formie, to będzie próg nie do przejścia. Austriak i Brazylijczyk tworzą tak "kompatybilny" duet, że naprawdę ogląda ich się z prawdziwą przyjemnością. Peya dodatkowo umotywowany występem przed własną publicznością mierzy tutaj w wygraną i nie sądzę, aby Czech z Rumunem mogli im w tym przeszkodzić, choć nie zdziwię się jeśli postawią większy opór niż wczoraj Dlouhy z Hanleyem (choćby z tego powodu, że dysponują dużo lepszym serwisem). Jednak nie na tyle dużym aby urwać im seta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 18 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń - debelSpotkanie: Peya A./Soares B. - Mergea F./Rosol L. Typ: Zakład na set (3 sety) 2:0 Kurs: 1,75 Data i godzina: 18.10.2013 16:00 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Konsekwentnie gram na parę brazylijsko-austriacką, o której pisałem wczoraj i mnie nie zawiedli gładko odprawiając duet Hanley/Dlouhy 6-2 6-3. Dziś na pozór zdanie wydaje się łatwiejsze co sugerują buki kursami, choć ja osobiście tak tego nie widzę. Myślę, że trochę się nie docenia pary czesko-rumuńskiej. Może Czech nie jest wybitnym deblistą (bo grywa go raczej dla urozmaicenia) jednak w tenisa grać potrafi. Co innego Mergea, który po wybitnej karierze juniorskiej (wygrane singla i debla w szelmach Wimbledon i Australian Open) jako senior skupił się niemal wyłącznie na grze deblowej. Z tym, że bardzo dużo miesza partnerami stąd pewnie jego wyniki nie są tak oszałamiające (jako junior sukcesy osiągał z rodakiem Horią Tecau). Jednak na ich tle Soares z Peyą, przy ich obecnej formie, to będzie próg nie do przejścia. Austriak i Brazylijczyk tworzą tak "kompatybilny" duet, że naprawdę ogląda ich się z prawdziwą przyjemnością. Peya dodatkowo umotywowany występem przed własną publicznością mierzy tutaj w wygraną i nie sądzę, aby Czech z Rumunem mogli im w tym przeszkodzić, choć nie zdziwię się jeśli postawią większy opór niż wczoraj Dlouhy z Hanleyem (choćby z tego powodu, że dysponują dużo lepszym serwisem). Jednak nie na tyle dużym aby urwać im seta. 1:2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 20 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń Spotkanie: Haase R. - Haas T. Typ: 1 Kurs: 3,30 Data i godzina: 20.10.2013 13:45 Bukmacher: ComeOn Analiza: Mecz finałowy turnieju ATP Wiedeń na kortach twardych w hali spotykają się doświadczony zawodnik z Niemiec 35 letni Haas będący ostatnio w bardzo dobrej formie i zajmujący 12 miejsce w rankingu oraz moim zdaniem jeden z większych talentów niestety nie w pełni wykorzystanych 26 letni Robin Haase z Holandi. Holender zajmuje obecnie 63 miejsce w rankingu a moim zdaniem ma potencjał na pierwsza 15 rankingu. Ten sezon średni chociaż na kortach ziemnych dwa udane występy finał w Gstadt oraz ćwierćfinał w Kitzbuhel. Tutaj wczoraj ograł w dwoch setach Tsongę jednak Francuz był już myślami przy finale Masters w Londynie. Jednak kursy wystawione na Holendra to moim zdaniem nieporozumienie 3.41 tp lekka przesada. Niemiec ostatnio nie jest w super formie co pokazał mecz półfinałowy z Rosolem i trzeci set z tie breakiem w decydującej partii. W Szanghaju krecz Haasa, w Pekinie porażka w Irundzie. Moim zdaniem Holender może dziś wygrać szanse obu zawodników to 50/50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 20 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Październik 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Wiedeń Spotkanie: Haase R. - Haas T. Typ: 1 Kurs: 3,30 Data i godzina: 20.10.2013 13:45 Bukmacher: ComeOn Analiza: Mecz finałowy turnieju ATP Wiedeń na kortach twardych w hali spotykają się doświadczony zawodnik z Niemiec 35 letni Haas będący ostatnio w bardzo dobrej formie i zajmujący 12 miejsce w rankingu oraz moim zdaniem jeden z większych talentów niestety nie w pełni wykorzystanych 26 letni Robin Haase z Holandi. Holender zajmuje obecnie 63 miejsce w rankingu a moim zdaniem ma potencjał na pierwsza 15 rankingu. Ten sezon średni chociaż na kortach ziemnych dwa udane występy finał w Gstadt oraz ćwierćfinał w Kitzbuhel. Tutaj wczoraj ograł w dwoch setach Tsongę jednak Francuz był już myślami przy finale Masters w Londynie. Jednak kursy wystawione na Holendra to moim zdaniem nieporozumienie 3.41 tp lekka przesada. Niemiec ostatnio nie jest w super formie co pokazał mecz półfinałowy z Rosolem i trzeci set z tie breakiem w decydującej partii. W Szanghaju krecz Haasa, w Pekinie porażka w Irundzie. Moim zdaniem Holender może dziś wygrać szanse obu zawodników to 50/50. 1:2 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi