soren Napisano 30 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Wrzesień 2013 ATP Tokio (Japonia), twarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soren Napisano 30 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Wrzesień 2013 Dyscyplina: Tenis ATP Tokio 01.10.2013 07:00 Tursunov - Roger-Vasselin typ: dw 2:0 kurs: 2.25 buk: WilliamHill Światowa czołówka tenisa zarówno pań jak i panów przeniosła się do Azji, aby wziąć udział w turniejach w Pekinie i Tokio. W stolicy Japonii w poprzednim tygodniu grały panie, teraz zaprezentują się panowie. Jest to mniejszy turniej niż ten rozgrywany w Pekinie, ale obsada jest również bardzo dobra z Del Potro na czele. Ja swoją uwagę skupię jednak na spotkaniu Dmitry Tursunova i Edouardo Roger-Vasselin. Według mnie ten mecz ma wyraźnego faworyta i jest nim ten pierwszy. Tursunov w ostatnich tygodniach wziął udział w dwóch turniejach, najpierw w Sankt Petersburgu, a potem w Kuala Lumpur. W obu tych turniejach odpadł w ćwierćfinale, ale jego tenis mógł się podobać. Najpierw w Rosji pokonał w dwóch setach Baghdatisa i Kravchuka, by w 1/4 przegrać z Sousą, który w ostatnich tygodniach jest w fantastycznej formie (półfinał w Sankt-Petersburgu i zwycięstwo w Kuala Lumpur, gdzie pokonał m.in. Ferrera). Rosjanin w Malezji pokonał najpierw Rama, a potem Carreno-Bustę, by w ćwierćfinale ulec po trzysetowym boju Wawrince. Oglądałem pierwszego seta pojedynku Tursunova ze Szwajcarem i grał on naprawdę świetnie. Bardzo dobrze serwował, całkiem nieźle returnował, a forehandem gonił Stasia po całym korcie. Roger-Vasselin pierwszy swój turniej po US Open rozegrał na hali w Metz, gdzie w pierwszej rundzie pokonał Delbonisa, a w kolejnym meczu nie miał nic do powiedzenia, przegrywając w dwóch setach z Tsongą. Teraz do turnieju w Tokio musiał się przebijać przez dwie rundy kwlifikacji. Najpierw wygrał z Violą 2:0, który nie jest jakimś świetnym zawodnikiem, a potem po trzysetowych męczarniach pokonał będącego od dłuższego w fatalnej formie Kolumbijczyka Fallę. Stawiam w tym meczu na szybkie dwusetowe zwycięstwo Tursunova. Jeżeli Rosjanin zagra choćby 70% tego co pokazał w pierwszym secie z Wawrinką, to Francuz nie będzie miał zbyt dużo do powiedzenia na korcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi