Skocz do zawartości

ATP Tokio (Japonia), twarda

soren

Rekomendowane odpowiedzi

Dyscyplina: Tenis ATP Tokio

01.10.2013 07:00

Tursunov - Roger-Vasselin

typ: dw 2:0

kurs: 2.25

buk: WilliamHill

Światowa czołówka tenisa zarówno pań jak i panów przeniosła się do Azji, aby wziąć udział w turniejach w Pekinie i Tokio. W stolicy Japonii w poprzednim tygodniu grały panie, teraz zaprezentują się panowie. Jest to mniejszy turniej niż ten rozgrywany w Pekinie, ale obsada jest również bardzo dobra z Del Potro na czele. Ja swoją uwagę skupię jednak na spotkaniu Dmitry Tursunova i Edouardo Roger-Vasselin. Według mnie ten mecz ma wyraźnego faworyta i jest nim ten pierwszy.

Tursunov w ostatnich tygodniach wziął udział w dwóch turniejach, najpierw w Sankt Petersburgu, a potem w Kuala Lumpur. W obu tych turniejach odpadł w ćwierćfinale, ale jego tenis mógł się podobać. Najpierw w Rosji pokonał w dwóch setach Baghdatisa i Kravchuka, by w 1/4 przegrać z Sousą, który w ostatnich tygodniach jest w fantastycznej formie (półfinał w Sankt-Petersburgu i zwycięstwo w Kuala Lumpur, gdzie pokonał m.in. Ferrera). Rosjanin w Malezji pokonał najpierw Rama, a potem Carreno-Bustę, by w ćwierćfinale ulec po trzysetowym boju Wawrince. Oglądałem pierwszego seta pojedynku Tursunova ze Szwajcarem i grał on naprawdę świetnie. Bardzo dobrze serwował, całkiem nieźle returnował, a forehandem gonił Stasia po całym korcie.

Roger-Vasselin pierwszy swój turniej po US Open rozegrał na hali w Metz, gdzie w pierwszej rundzie pokonał Delbonisa, a w kolejnym meczu nie miał nic do powiedzenia, przegrywając w dwóch setach z Tsongą. Teraz do turnieju w Tokio musiał się przebijać przez dwie rundy kwlifikacji. Najpierw wygrał z Violą 2:0, który nie jest jakimś świetnym zawodnikiem, a potem po trzysetowych męczarniach pokonał będącego od dłuższego w fatalnej formie Kolumbijczyka Fallę.

Stawiam w tym meczu na szybkie dwusetowe zwycięstwo Tursunova. Jeżeli Rosjanin zagra choćby 70% tego co pokazał w pierwszym secie z Wawrinką, to Francuz nie będzie miał zbyt dużo do powiedzenia na korcie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...