Kpax1985 Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Sierpień 2013 Dyscyplina: Piłka Ręczna, MŚ U 19 Spotkanie: Szwecja-Chorwacja AH (0:3,5) Typ: Szwecja AH -3,5 Kurs: 1.85 Godz: 10 Bukmacher: Betcick Analiza: W odbywających się na Węgrzech Mistrzostwach świata do lat 19 nadeszła faza ćwierćfinałów. Dziś na tapetę wezmę spotkanie Szwedów z Chorwatami, które wydaje mi się bardzo ciekawe do typowania. Od samego początku faworytem tego spotkania wydają się Szwedzi. Bez problemów wygrali swoją grupę nie mając w żadnym ze spotkań najmniejszych problemów. Oczywiście biorę miarę na to, że nie trafili na żadnego klasowego rywala, ale mimo wszystko od samego początku grają bardzo ciekawego szczypiorniaka. W 1/8 przejechali Białoruś jak walec i dziś zmierzą się po raz pierwszy z drużyną, która umiejętnościami dorównuje Szwedom. Chorwaci doznali jednej porażki w fazie grupowej z faworyzowaną Hiszpanią 28-29, ale także pokonali tą samą różnicą Francję i Brazylię. Patrząc na powyższe niewiele brakowało a Chorwaci skończyli by fazę grupową z gorszym bilansem niż mają. Ze strony Chorwatów z pewnością trzeba będzie uważać na Lovro Mihica, który na 58 rzutów zdobył 43 bramki i jest on najskuteczniejszym strzelcem swojej drużyny. Szwedów próżno szukać na czołowych miejscach w tej klasyfikacji strzelców, ale atutem skandynawów nie jest w cale gra w ataku. Oni doskonale spisują się w obronie o czym świadczą tylko 142 bramki stracone w całym turnieju co daje im 3 wynik całych mistrzostw. Nie można również zapominać o dwóch świetnych bramkarzach Szwedzkich. W szczególności Tobias Thulin jest w czołówce klasyfikacji najlepszych bramkarzy turnieju z 45 % skutecznością co po takiej ilości rozegranych spotkań jest moim zdaniem znakomitym wynikiem. Podsumowując uważam, że Szwedzi nie bez kozery są uznawani za faworytów tego mecz i swoją dzisiejszą postawą udowodnią przynależność do światowej elity tej kategorii wiekowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax1985 Napisano 21 Sierpień 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Sierpień 2013 Dyscyplina: Piłka Ręczna, MŚ U 19 Spotkanie: Chorwacja - Niemcy Typ: Chorwacja Kurs: 3,70 Godz: 17.30 Bukmacher: Unibet Analiza: Chorwaci zagrali wczoraj fenomenalny mecz ze Szwedami. Jak widać powyżej sam nie doceniłem ich gry uważając, że Skandynawowie z łatwością pokonają rywali. Marko Mimic z 11 bramkami zagrał kapitalne spotkanie. Jotic i Mihic dołożyli po kilka bramek a w obronie dobrze zaprezentował się bramkarz Mario Cvitkovic z 40 % skutecznością. O Chorwatach sporo napisałem wczoraj. Dzisiaj skupię się na Niemcach. Wszyscy pisali, że ćwierćfinale ze Słoweńcami będzie łatwo gładko i przyjemnie. Mecz wygrali, ale po dogrywce, a kto oglądał ich spotkanie widział co się działo. Mecz był bardzo wyrównany. Prowadzenie zmieniało się raz w jedno raz w drugą stronę. Dopiero w dogrywce Słowenia nie wytrzymała meczu kondycyjnie. Chorwaci doznali jednej porażki z Hiszpanią ale w 1/8 z Austrią i 1/4 ze Szwecją pokazali wszystko co najlepsze i dziś można liczyć, że w takie formie pokonają Niemców, na których bądź co bądź kurs jest bardzo zaniżony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax1985 Napisano 23 Sierpień 2013 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Sierpień 2013 Chorwacja-Dania Chorwacja @5.00 Bwin Typ na swój sposób może szalony, ale mający swoje uzasadnienie. Chorwaci to jak dla mnie rewelacja turnieju, która zdołała już odprawić z kwitkiem Szwedów i Niemców czyli klasowe drużyny. Mam wielką nadzieję, że w dniu dzisiejszym ta drużyna będzie potrafiła wznieść się na wyżyny w meczu z niepokonaną Danią. Duńczycy jak do tej pory wygrywali mecz za meczem, nawet grając na pół gwizdka. Ale należy zauważyć, że oprócz Hiszpanów w półfinale nie trafili na jakiegoś światowego potentata. Chorwaci jak pisałem wyżej odprawili drużyny uznawane za silniejsze i nie jest powiedziane, że dziś będzie inaczej. W meczu z Niemcami Chorwaci cały czas gonili wynik, dopiero w ostatnich 10 minutach odskoczyli rywalom na bezpieczną przewagę. Mam nadzieję, że w dniu dzisiejszym Mamic i Grbavac poprowadzą drużynę do złotych medali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi