Skocz do zawartości

ATP: Cincinnati; WTA: Cincinnati

Toshihiko Koga

Rekomendowane odpowiedzi

ATP - CINCINNATI

A1757EFDA24F421DB003A610DE55CE18.ashx?w=221&h=110

Miejsce: Cincinnati, USA

Ranga: ATP World Tour Masters 1000

Nawierzchnia: Hard

Pula nagród: $3,079,555

Strona oficjalna: http://www.cincytennis.com/'>http://www.cincytennis.com/

WTA - CINCINNATI

A1757EFDA24F421DB003A610DE55CE18.ashx?w=221&h=110

Miejsce: Cincinnati, USA

Ranga: Premier

Nawierzchnia: Hard

Pula nagród: $2,369,000

Strona oficjalna: http://www.cincytennis.com/

Dyscyplina: tenis, ATP Cincinnati

Spotkanie: Benneteau J. - Baghdatis M.

Typ: 1

Kurs: 1.98

Bukmacher: Pinnacle Sports

godz: 22:00

Analiza:

przed nami spotkanie pierwszej rundy dość dobrze obsadzonego turnieju na twardej nawierzchni w Cincinnati pomiędzy nierozstawionymi Francuzem Julienem Benneteau, a Cypryjczykiem Marcosem Baghdatisem. Julien obecnie w rankingu ATP sklasyfikowany jest na 34. pozycji dorobkiem 1140 punktów, natomiast Marcos zajmuje w tym rankingu 45 . miejsce dzięki zgromadzonym 935 punktom. Benneteau w tym sezonie spisuje się tak jak w kilku poprzednich czyli utrzymuje się w rankingu około czwartej dziesiątki, w większości turniejów w zależności od losowania wygrywa 1-3 spotkań. Jednak w ostatnim spotkaniu z JJ pokazał się z dobrej strony i w związku z tym można mieć nadzieję, że jego forma zwyżkuje. Baghdatis natomiast to od kilku lat równia pochyła, przegrywa większość swoich spotkań, a wygrane zdarzają mu się sporadycznie. Patrząc na tego sezonowe dokonania obu tenisistów faworytem wydaje się być Francuz, na jego korzyść działa również bilans ich starć gdzie prowadzi Julien 4:2. Dlatego sądzę, że dziś tez zwycięży.

Spotkanie: Tipsarević J. - Querrey S.

Kurs: 2.62

Bukmacher: Pinnacle Sports

godz: 16:00

Analiza:

przed nami spotkanie pierwszej rundy dość dobrze obsadzonego turnieju na twardej nawierzchni w Cincinnati pomiędzy nierozstawionymi Serbem Janko Tipsareviciem, a Amerykaninem Samem Querreyem. Janko obecnie w rankingu ATP sklasyfikowany jest na 19. pozycji dorobkiem 2000 punktów, natomiast Sam zajmuje w tym rankingu 26. miejsce dzięki zgromadzonym 1435 punktom. Janko w tym sezonie spisuje się wręcz tragicznie jak na tak klasowego zawodnika jakim on niewątpliwie jest. Serb przezywa obecnie największy od początku swojej kariery kryzys i pewnie chciałby zęby ten sezon jak najszybciej się zakończył. Przegrywa ze średniakami, żeby nie powiedzieć słabeuszami, jedynie na Rolland Garros potrafił się zmotywować i siłą woli zagrał tam przyzwoicie. Querrey jest natomiast zawodnikiem którego talent nigdy do mnie nie przemawiał podobnie jak jego dzisiejszy rywal ostatnio częściej przegrywa niż wygrywa, a mimo to dziwi mnie tak wysoki kurs na Janko. Dlatego uważam, że warto zaryzykować bo Janko nawet bez formy powinien pokonać Querreya.

Spotkanie: Andujar-Alba P. - Becker B.

Kurs: 2.50

Bukmacher: Bet365

godz: 17:00

Analiza:

przed nami spotkanie pierwszej rundy turnieju rozgrywanego na twardej nawierzchni w Cincinnati pomiędzy dwoma kwalifikantami Hiszpanem Pablo Andujarem, a Niemcem Benjaminem Beckerem. Pablo obecnie w rankingu ATP sklasyfikowany jest na 51. pozycji dorobkiem 890 punktów, natomiast Ben zajmuje w tym rankingu 100. miejsce dzięki zgromadzonym 548 punktom. Andujar w ostatnim czasie notuje bardzo dobre wyniki co znalazło odzwierciedlenie w jego pozycji w rankingu ATP. W kwalifikacjach tego turnieju pokonał dwóch Amerykanów Smyczka i Quigleya. Becker w ostatnich tygodniach również wygląda przyzwoicie w tym turnieju ograł już Kubota i Russella. obaj panowie nie mieli jeszcze okazji zagrać ze sobą więc będzie to ich pierwszy pojedynek. Jednakże typuje zwycięstwo Andujara który jest młodszy i w mojej opinii lepszy.

12.08.13 | 20:00

Tenis, WTA

A. Tatishvili - M. Kirilenko

Kurs: 4,20

Buk: Bwin

Widze w tym meczu duza szanse na niespodzianke. Tatishvili zlapala dobra forme, w swoich 5 ostatnich meczach 4 razy wygrala i tylko raz dala sie pokonac. W Cincinnati pokonala Zheng i Date-Krumm a te Azjatki sa dosyc dobrymi zawodniczkami, takze te zwyciestwa cos znacza. U Rosjanki nie widze formy. Malo grala od Wimbledonu, tylko 2 wystepy i bilans Win-Lose 1-1 wrazenia nie robi. Nie wiem czemu miala by byc taka zdecydowana faworytka do wygrania z Gruzinka a kursy tak sugeruja. Uwazam ze sa duzo zawyzone bo Tatishvili moze sprawic Kirilence duzo problemow a raz juz pokazala ze umie z nia wygrywac chociaz bylo to dawno 2 lata temu w Charleston wygrala 2:1. Wynik jest w pamieci czyli przewaga psychologiczna po stronie Gruzinki. Tak jak wspomnialem na poczatku, Tatishvili zlapala wyraznie forme, od kilku spotkan gra dobre mecze i ma wyniki. O Kirilenko tego samego nie mozna powiedziec bo ani nie grala ostatnio za duzo ani wynikow za bardzo nie miala. To moze miec znaczenie w pojedynku z Gruzinka. Zreszta Kirilenko nigdy nie slynela z pewnosci na gorcie i nigdy nie dawala gwarancji wygranej. Ja myslac o niej mam w pamieci bardziej nierowna forme i dobre wyniki przeplatane kompromitacjami. Urode Rosjanka ma pierwszorzedna ale na korcie juz tak nie bryluje jak na salonach. Duzy kurs na Gruzinke i duze szanse ze sprawi niespodzianke. Tyle mi wystarczy do gry wiec gram i polecam.

Dyscyplina: Tenis – ATP Cincinnati

Spotkanie: James Blake - Jerzy Janowicz AHC (1,5:0 seta)

Typ: 2

Kurs: 2,16

Buk: Unibet

Data i godzina: 13.08.13 2:30

Dziś w nocy, dokładnie o godz. 2:30 polskiego czasu odbędzie się mecz pomiędzy Jerzym Janowiczem a Jamesem Blakem w 1/32 finału turnieju ATP w Cincinnati.

James Blake to gracz doskonale znany fanom tenisa – waleczny Amerykanin grający widowiskowy tenis, ćwierćfinalista US Open 2008 i Australian Open 2005 i 2006. Obecnie Blake jest sklasyfikowany na 97. pozycji w rankingu ATP. To tenisista praworęczny o jednoręcznym backhandzie. Ostatnie dwa pojedynki Blake to porażki po 2:0 z Matoseviciem(56.) i Isnerem (22.).

Polak ostatnio awansował z 18. na 14. pozycję w rankingu ATP i jest najwyżej sklasyfikowanym Polakiem w historii współczesnego tenisa od czasów Wojciecha Fibaka. Jerzyk jest tenisistą praworęcznym o oburęcznym backhandzie. Ostatni turniej Janowicza to występ w Montrealu – po pokonaniu Benneteau i Dancevicia Polak zmierzył się z Rafalem Nadalem. Mimo ambitnej walki Polak przegrał 2:0.

Jerzyk musi ustabilizować formę przed US Open i zwycięstwo do zera bardzo się w tym przyda (ostatnio do zera Jerz wygrał z Kubotem na Wimbledonie). Blake jest w przeciętnej formie i jest rywalem do ogrania. Myślę, że będący na fali Polak wygra ten mecz 2:0.

Jestem przekonany, iż będziemy świadkami świetnego widowiska. Trzymam kciuki za Jerzyka!

Dyscyplina: Tenis - USA, ATP Cincinnati 2:30

Spotkanie: Blake - Janowicz

Typ: Blake pierwszy set

Kurs: 2.75

Analiza:

Spotkanie pierwszej rundy prestiżowego turnieju na kortach twardych w Amerykańskim Cincinnati. 33- letni niezwykle doświadczony tenisista gospodarzy spotka się z Jerzym Janowiczem. Blake to stary wyjadacz jeżeli chodzi o korty twarde i turnieje rozgrywane w swoim kraju. W tym turnieju startował jedenaście razy i tylko dwa razy odpadał w 1 rundzie, a w roku 2007 był tutaj w finale. Ostatnio nieźle spisywał się w Atlancie. Miał okazje w meczu z świetnie ostatnio dysponowanym Isnerem, ale jednak nie wytrzymał w ważnym momencie koncentracji. Janowicz po Wimbledonie odpoczywał. Dopiero zagrał w turnieju w Montrealu. W swojej karierze nie grał za często i zbyt dużo na kortach twardych. Można stwierdzić, że zwykle zawodził . Przegrane z Novikovem, Bakerem czy Bellucim w pierwszych rundach chwały nie przynosi. W Montrealu wygrał po zaciętej walce z Bennteau oraz Danceviciem. W trzecim spotkaniu miał swoje szanse z Nadalem, lecz na własne życzenie nie potrafił dociągnąć wygranego już niemal seta do końca. Tutaj spodziewam się trudnej przeprawy Jurka. Mogą być trzy sety bądź walka w tie breakach bo Blake jak dobrze wejdzie w mecz to jest bardzo groźny od samego początku. Z biegiem czasu Janowicz szanse na wygraną będą rosły.

Dyscyplina: Tenis, ATP Cincinnati

Spotkanie: Vasek Pospisil vs Gilles Simon

Typ: Pospisil

Kurs: 2.18

Bukmacher:Pinnaclesports

Godzina: 17:00

Analiza:

Jak dla mnie jedna z perełek na jutrzejszy dzień.Będący w życiowej formie Pospisil kontra zawodnik kompletnie zagubiony Gilles Simon.Francuz powoli staje się zawodnikiem typu Janko Tipasrevica który miał aspiracje na wielkie rzeczy w ATP a jednak teraz gra bardzo słabo i już nikt nie ma prawa się go obawiać.Po sezonie na trawie Gilles zagrał tylko dwa turnieje na kortach twardych i w obydwóch odpadł już w 1 rundzie najpierw w Waszyngtonie przegrał 0:2 z Tursunovem a potem w Montrealu 1:2 z Davydenko.Ogólnie hard to nie jest jego ulubiona nawierzchnia i na niej nigdy nie grał za dobrze o czym śwwiadczy fakt że mimo iż był już nawet 6 w rankingu ATP to w US Open zaszedł najdalej tylko do 3 rundy a w Australian Open tylko do 2 rundy tak więc hard to ewidentnie nie jest nawierzchnia dla Simona.Francuz to zawodnik tego typu który nie lubi za często samemu kończyć akcji tylko czeka na błąd rywala co mi osobiście się nie podoba i Simona jako tenisisty nie lubię.Teraz przejdźmy do Kanadyjczyka która w sezon na hardzie wszedł znakomicie.Najpierw w Bogocie po 3 wygranych meczach zatrzymał go Falla ale potem było jeszcze lepiej.Wygrał challenger w Vancouver a w Montrealu na jego rozkładzie znaleźli się tacy zawodnicy jak John Isner, Radek Stepanek,Tomas Berdych czy też Nikolay Davydenko a zatrzymał go dopiero późniejszy finalista Milos Raonic więc forma Vaska jest zaskakująco dobra.Idzie w górę rankingu i teraz ma szanse pokonać takiego zawodnika jak Simon i jest to dla niego duża szana bo gra Francuza pozostawia wiele do życzenia.Skoro potrafił pokonać Berdycha czy też Isnera to dlaczego nie miałoby się udać z Simonem.Widzę duże value w tym typie i biorę go w ciemno.Będzie to pierwsze spotkanie tych zawodników, mam nadzieję zwycięskie dla Kanadyjczyka.

Dyscyplina: Tenis - ATP - ATP Cincinnati

Spotkanie: Kevin Anderson - Tommy Haas

Kurs: 1.89

Godz: 17:05

Bukmacher: Betsson

Analiza:

Tommy Haas po niezłym w swoim wykonaniu turnieju w Washington (doszedł do półfinału imprezy przegrywając tam z Del Potro), później nieco rozczarował w Montrealu. W meczu z Marinko Matosevicem nie istniał i przy stanie 0:5 w pierwszym secie postanowił poddać mecz. Według mnie Haas po prostu nie chce wyeksploatować się przed US Open, przypomnę bowiem, że Niemiec ma już 35 lat, więc nie sądzę by był wstanie grać tydzień po tygodniu na najwyższych obrotach, bo kondycyjnie nie dał by rady.

Jego rywalem w I rundzie w Cincinnati będzie Kevin Anderson, według mnie nie będzie to łatwe zadanie dla Haasa. Anderson to zawodnik, który bardzo dobrze serwuje, a jako, że gramy na szybkiej nawierzchni bardzo ciężko Niemcowi o przełamanie i myślę, że prędzej to Anderson przełamie serwis Haasa niż na odwrót. Doskonały przykład jak należy to uczynić pokazał nam oczywiście Marinko Matosevic, który nie dał szans Niemcowi i co ciekawe Haas nie zdobył w tym meczu nawet punktu ze swojego drugiego serwisu!

Kolejna sprawa to jak podejdzie Tommy Haas to tego turnieju, umówmy się nie jest to najmłodszy zawodnik i on doskonale wie, że najważniejszym obecnie turniejem dla niego jest US Open. Być może nie będzie więc chciał się zbytnio przemęczać. Anderson natomiast ma coś do udowodnienia ponieważ w Montrealu odpadł już w I rundzie z Alexandru Dolgopolovem, a przecież wcześniej w turniejach na kortach twardych radził sobie co najmniej przyzwoicie: Washington ćwierćfinał, Atlanta finał, Bogota półfinał. Jak więc widać Anderson ostatnio znajduje się w niezłej formie, bo chyba tak można napisać o zawodniku, który regularnie ostatnio osiąga przynajmniej ćwierćfinał turnieju. W Montrealu się nie udało więc liczę, że Kevin będzie chciał pokazać się z dobrej strony w Cincinnati.

Obaj zawodnicy mieli okazję już grać ze sobą w 2011 w Sztokholmie (hala) wtedy lepszy okazał się Kevin Anderson wygrywając 67(3) 64 64. Liczę, że dziś również to Anderson okaże się lepszy i pokona Haasa.

Spotkanie: Raonic M. - Sock J.

Typ: Raonić -1,5 seta

Kurs: 2.34

Bukmacher: Pinnacle sports

godz: 1:00

Analiza:

przed nami spotkanie pierwszej rundy turnieju rozgrywanego na twardej nawierzchni w Cincinnati pomiędzy rozstawionym z numerem 12. Kanadyjczykiem Milosem Raoniciem, a grającym dzięki otrzymaniu dzikiej karty Amerykaninem Jackiem Sockiem. Milos obecnie w rankingu ATP sklasyfikowany jest na 10. pozycji dorobkiem 2645 punktów, natomiast Jack zajmuje w tym rankingu 87. miejsce dzięki zgromadzonym 611 punktom. Raonić w ostatnim czasie notuje bardzo dobre wyniki, w ostatnim czasie doszedł do finału turnieju w Montrealu, gdzie przegrał w finale turnieju z Rafą Nadalem. Widać, że ostatnio wrócił jego atomowy serwis dzięki czemu bardzo trudno jest go przełamać. Milos jest ostatnio w formie i nawet zawodnicy z top 4 mają z nim duże problemy. Sock natomiast to przeciętny tenisista, jego gra potwierdza trwający od pary lat kryzys Amerykańskiego męskiego tenisa. Wygrywa tylko z tenisistami pokroju Smyczka, czy Younga, natomiast z lepszymi graczami przegrywa z kretesem. Dlatego sądzę, że Raonić wygra bez zbytniego wysiłku w dwóch setach.

Dyscyplina: Tenis, ATP Debel Cincinnati

Spotkanie: Chardy/Gasquet vs Ram/Baker

Typ: Gasquet/Chardy - 1,5 gema

Kurs: 2.02

Bukmacher: Marathonbet

Godzina: 23:00

Analiza:

Mecz deblowy na kortach twardych pomiędzy dość nowymi, starymi parami z którego moim zdaniem zwycięsko wyjdą Francuzi.Ostatnio grali ze sobą w 2009 roku więc dawno temu i radzili sobie na prawdę dobrze/Natomiast para Baker/Ram powraca do grania ze sobą po roku przerwy bo ostatni raz grali w 2012 roku.Ja stawiam tutaj na Francuzów.Chyba każdy wie jacy są to zawodnicy.Obaj grają bardzo technicznie i świetnie grają kątowo i po linii co jest chyba najważniejsze w deblu.Jeremy Chardy jest uważany za swietnego deblistę i zawsze był chwalony przez swoich deblowych partnerów którym był m.in Łukasz Kubot z którym osiągał dobre wyniki.Takie doświadczenia Chardy'ego w połączeniu z takim zawodnikiem jak Richard powinno przynieść dobry efekt patrząc że grają z bardzo średnimi graczami.Zarówno Baker jak i Ram to nie są jak dla mnie zawodnicy na dobrym poziomie tylko bardziej przeciętniacy.Do tego Baker będzie grał w deblu pewnie zaraz po zakończeniu meczu singlowego przeciwko Grigorowi Dimitrovowi i mam nadzieję że nie wycofa się z debla.Gasquet jak i Chardy swoje mecze singlowe mają dopiero jutro wieczorem więc mogą się dziś skupić na deblu i sądzę że będą chcieli pokazać się z dobrej strony.Francuska precyzja powinna tutaj zaważyć na zwycięstwie Trójkolorowych.Ciężko ten typ popierać jakimiś statystykami bo są to dość nowe pary ale patrząc na umiejętności poszczególnych graczy to jak dla mnie Francuzi są lepszymi tenisistami i dziś powinno się to uwidocznić.Myślę że handicap gemowy -1,5 w wypadku zwycięstwa Francuzów zostanie spokojnie wypełniony.Powodzenia!!!

Jest to typ zastępczy za mecz Pospisil vs Simon bo Francuz niestety skreczował przez co będzie zwrot.

Dyscyplina: tenis ATP Cincinati

Spotkanie: Raonić - Tipsarević

Typ: 2

Kurs: 2.27

Buk: Unibet

Godz. 20:30

Analiza:

Spotkanie drugiej rundy turnieju ATP na kortach twardych w amerykańśkim Cincinnati W tym spotkaniu spotkają się 10 w obecnym rankingu Raonić oraz 29-letni Serb Tipsarevic. Ostatnio w lepszej formie był Kanadyjczyk dlatego myślę taki niski kurs na tego gracza. Tipsa odpoczywał i pracował nad poprawienie swojej gry. Dwa miesiące temu każdy pastwił się nad Kanadyjczykiem jaki to jest drewniany, teraz po dobrym okresie gry już większość strasznie optymistycznie go typuje. Sock miał spore szanse wygrać z nim w 1 rundzie, a teraz zadanie będzie jeszcze trudniejsze. Widziałem dłuższe fragmenty Tipsy w meczu z Querreyem i Serb widać łapie lepszą formę. Trzyma piłkę w wymianach a do tego dobrze serwuje. Widać było jak bardzo mu w tym meczu zależało na zwycięstwie. Mobilizował się, pokrzykiwał do siebie bardzo często. Tipsarevic wg. mnie to lepszy tenisista niż młody wieżowiec, w ostatnim czasie brakowało trochę formy lecz myślę, że w najbliższym czasie znowu pójdzie w górę w rankingu. Po takim kursie dzisiaj Tipsarevicia typuję bardzo chętnie.

Dyscyplina: Tenis, ATP Debel Cincinnati, godz. 20.00

Spotkanie: Julien Benneteau - Andy Murray [hc 5,5:0]

Kurs: 1.72

Analiza: Francuz ma szansę pokryć tę linię. Szkot raczej gra tak, aby wygrać, tzn. wystarcza jedno przełamanie i tyle, często też gra takie gemy, w których nie walczy na 100%.Wczoraj Jużnego przeszedł łatwo, ale kto oglądał to wie, że Rosjanin nie zagrał nic. Po prostu przeszedł koło gry. Francuz jest solidny, unika niewymuszonych błędów. W turnieju Western and Southern Open ograł wczoraj Stepanka 2:1, a w pierwszej rundzie nie dał żadnych szans Baghdatisowi 2:0. Według mnie Francuz powinien powalczyć. Taki handicap jest pokryty przy wyniku 6:4 6:3. Sądzę, że Benneteau stać na wygranie 7 gemów ze Szkotem. Murray w zeszłym roku odpadł w Cinncinati w 2 rundzie z Chardym. Nie broni więc w tym turnieju punktów, a US Open za pasem. W poprzednim turnieju, w Montrealu też przeciętne mecze z Granollersem (6:4 7:6), a potem słaby z Gulbisem. W turnieju ograł Jużnego, ale w tej chwili Benneteau to lepszy gracz i w lepszej formie od Rosjanina. Handicap dość wysoki i myślę, że warto zagrać w stronę Francuza.

Dyscyplina:TENIS, ATP CINCINNATI 19:30

Mecz: Raonic - Isner

Typ: Isner 2:0

Kurs: 2.70

Sportingbet

Spotkanie 1/8 finału turnieju na twardej nawierzchni w amerykańskim Cincinnati. W tym spotkaniu zobaczymy pojedynek w wykonaniu dwóch bardzo wysokich zawodników o podobnej charakterystyce. Big John po kontuzji jaka przeszkadzała mu na Wimbledonie wrócił do gry w świetnej dyspozycji. Wygrany turniej w Atlancie + półfinał w Newport oraz przegrany finał w Newport. Widać, że już wypoczął po tych turniejach i w tym obecnym znowu prezentuje się świetnie. Pewne zwycięstwa z Mayerem oraz Gasquetem to potwierdzają. Milos ostatnio także prezentuje się bardzo dobrze. Po okresie słabszej gry teraz znowu pokazuje swój potencjał. Maksymalnie spinał się u siebie w Montrealu, gdzie nie dał rady w finałowym pojedynku z Nadalem. Po tych ciężkich spotkaniach widać mała zadyszkę w tym turnieju. Stoczył ciężki bój z przeciętnym Sockiem oraz trudne spotkanie z Tipsareviciem. Z Serbem w drugim secie miał mnóstwo szczęścia gdy piłka na przełamanie 3-5 w beznadziejnej dla Kanadyjczyka sytuacji weszła po siatce. Wtedy to spotkanie mogłoby potoczyć się inaczej. Według mnie to spotkanie może mieć podobny scenariusz jak to sprzed roku w Toronto. Raonić jako faworyt przegrał 6-7 4-6. Myślę, że jeżeli tutaj przegra pierwszego seta to Isner wygra to spotkanie w dwóch setach.

Dyscyplina: tenis, WTA Cincinnati

Spotkanie: Williams S. - Barthel M.

Typ: Williams -6,5 gema

Kurs: 1.76

Bukmacher: Pinnacle sports

godz: 3:00

Analiza:

przed nami spotkanie 1/8 finału turnieju rozgrywanego na twardej nawierzchni w Cincinnati pomiędzy rozstawionym z numerem 1. Amerykanką Sereną Williams, a nierozstawioną Niemką Moną Barthel. Serena obecnie w rankingu WTA sklasyfikowany jest na 1. pozycji z niebotycznym wręcz dorobkiem 11920 punktów, natomiast Mona zajmuje w tym rankingu 32. miejsce dzięki zgromadzonym 1525 punktom. Młodsza z sióstr Williams jest najlepszą zawodniczką w XXI. wieku, a być może i w całej historii żeńskiego tenisa. Dla większości zawodniczek urwanie Serenie choćby seta jest prawie niemożliwie. Potwierdzają to jej wyniki, od porażki na Wimbledonie z Lisicki wygrała kolejno 11 spotkań tracąc tylko 1 seta. Serena gra siłowy tenis z którym nie radzą sobie inne zawodniczki, przez co tak trudno ja przełamać. Na tym turnieju wygrała z Bouchard 2:1, przegrywając pierwszego seta 6:4, ale można to potraktować jako zapoznanie się nawierzchnia w Cincinnati. Jenak w kolejnych partiach wszystko wróciło do normy i wygrała je 6:2. Barthel to niewątpliwie utalentowana tenisistka jednak jest jeszcze niedoświadczona i słaba fizycznie dlatego sądzę, że nie będzie w stanie ugrać więcej niż 5 gemów w starciu z Sereną Williams.

Dyscyplina: Tenis ATP Cincinnati

Spotkanie: Torsunov - Del Potro

Typ: Torsunov +1.5 set

Kurs: 2.13

Bukmacher: Pinnacle

Godz: 17:00

Analiza:

Spotkanie już ćwierćfinałowe turnieju ATP w Cincinnati. W tej parzy spotkają się doświadczony 30-letni Rosyjski tenisita Dimitri Torsunov z 6 lat młodszym Del Potro. Faworytem bukmacherów jest wyżej plasujący się w rankingu wysoki Argentyńczyk. Wg. tutaj nie należy się nim absolutnie kierować. Torsunov znajduje się obecnie w świetnej dyspozycji. Po raz kolejny w nowy rankingu wskoczy już może nawet do 30. W Washington świetna postawa, gdzie odpadł dopiero po trzech setach w spotkaniu z Isnerem. W tym turnieju gra od samych kwalifikacji cały czas na dobrym poziomie. W turnieju głównym łatwo pokonał Blake, który wydawało się jest w świetnej formie. Wczoraj przejechał się po 4 w rankingu Davidzie Ferrere jak walec, pokonując go 6-4 6-2 nie dając rywalowi szansy nawet na jednego break pointa. Del Potro także utrzymuje dobrą formę. Aczkolwiek od 4 spotkań widać zmęczenie u Argentyńczyka. W Montrealu zakończony występ już na 2 rundzie. W tym turnieju ciężkie spotkania z Davydenko oraz Lopezem. Del Potro w tych dwóch spotkaniach był 6 razy przełamywany. To dobrze nie świadczy o faworycie. W tym spotkaniu spodziewam się, że takie chwile słabości go dopadną i Rosjanin jest w stanie wygrać seta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...