Skocz do zawartości

Typy na dzień 06.06.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

27424789168358833927.png87060151412930514078.png86485555421134435339.png

USA: NHL - Play Offy 06.06.2013 02:00

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins

Typ: 1

Kurs:2,35

Stawka:5/10

Bukmacher: Expekt

Dzisiejszej nocy odbędzie się kolejne spotkanie między Niedźwiedziami z Bostonu I Pingwinami z Pittsburgh. Wielu fanów NHL i wielu typerów zapewne zadaje sobie pytania i zachodzi w głowę co się dzieje z Pingwinami. Wpadli do półfinału z mianem najlepszej ekipy sezonu zaraz prze boku z Chicago i pierwsze dwa spotkania u siebie to sromotne porażki. Ja także zachodzę w głowę co jest tego przyczyną, szczerze to odpowiedzi na to pytanie nie mam. Wydaje mi się że ekipa pingwinów za bardzo się spięła w tych pierwszych dwóch meczach to miano drużyny która miała dość do finału stało się dla nich za cieżkie. W dwumeczu który już się odbył jest 9:1 dla Bostonu tak dokładnie i dobrze widzicie jest 9:1 ekipa która w sezonie zasadniczym zdobyła najwięcej bramek bo aż 165 we wszystkich meczach teraz potrafiła zaledwie strzelić jedną bramkę. Ciężki mecz przed ekipą Penguins tej nocy i wydaje mi się że mecz ostatniej szansy aczkolwiek nie wierzę w to że wygrają, nie mają szans z tak dobrze przygotowanymi Niedźwiadkami, którzy wpadli w ten półfinał po to by dojść do Finału i sięgnąć trofeum, Wydaje mi się ze Ekipa gospodarzy nie da spokoju bramkarzowi Pingwinów który chyba jest najsłabszym ogniwem ekipy. A piątka Bostonu? Nie wiem czy można się ich czepiać o coś, szczerze gram na ryzyko ten typ ale czuję ze Boston rozprawi się z Pingwinami bardzo szybko i te cztery mecze im wystarczą by zaczekać sobie w finale na ekię Chicago lub Los Angeles.Jak będzie?? Zobaczymy już tej nocy aczkolwiek czuję że będzie to emocjonujący mecz.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,200.htm#1766213

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:11 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Tenis - Roland Garros

Spotkanie: Azarenka V. (Blr) - Sharapova M. (Rus)

Typ: 2

Kurs: 1,87

Godz: 15:00

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:

Pojedynek Białorusinki z Rosjanką powinien stać na bardzo wysokim poziomie. Pojedynek numeru 2 (Maria Sharapova) z numerem 3 (Victoria Azarenka) światowch rankingów to z całą pewnością jedno z najlepszych spotkań tegorocznego RG u pań. Maria w dotychczasowych meczach RG straciła zaledwie 1 seta. Pokonała do tej pory Hsieh, Bouchard, Zheng, Stephens i Jankowic (2:1). Radzi sobie bardzo dobrze więszkość spotkań wygrywała tracąc około 6-7 gemów. Jest mistrzynią gry na ziemnej nawierzchni, tak naprawdę przegrywa tutaj tylko z s. Williams. Od 10.05.2011 przegrała na tej nawierzchni zaledwie 2 razy, dwukrtonie z Williams. Wygrała rozgrywki RG w zeszłym roku i ma duże szanse na powtórzenie tego osiągnięcia. Azarenka natomiast na nawierzchni ziemnej radzi sobie nieco gorzej. Przegrywa tutaj nie tylko z Williams, ale tez z Cibulkovą, Sharapova i Li N. W tegorocznym RG również oddała zaledwie 1 seta. Większość meczy wygrała bardzo gładko, bez większego oporu ze strony rywalek. W pojedynkach H2H prowadzi Azarenka 7:5, jednak 2 z pośród tych spotkań rozegrane zostały na ziemnej nawierzchni i dwu krotnie górą byla rosjanka. Ostatni raz Panie spotkały się 27.10.12 na twardej nawierzchni. Tamto spotkanie wygrała Maria 2:0 (6:4, 6:2). Sądzę, że tym razem również wygra Maria.

http://obstawianie.com/roland-garros-vt125566,25.htm#1766230

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:12 ]

:plus: 87

Dyscyplina:Hokej, NHL

Spotkanie:Boston Bruins - Pittsburgh Penguins

Typ:2

Kurs:2,75

Data i godz: 6.06.2013 2:00

Bukmacher:William Hill

Analiza:

Na czwartkowy pewniak dnia wybrałem mecz hokejowy, który zostanie rozegrany pomiędzy Boston Bruins a Pittsburg Penguins. Na wstępie jestem zmuszony się nie zgodzić z kolegą powyżej, który twierdzi, że pingwiny zostaną ograne 4:0. Uważam, że to właśnie Pittsburgh wygra 4:3 i awansuje do finału. Oba zespoły w tym sezonie prezentują wyśmienitą formę. Boston jednak prezentuje się minimalnie gorzej od swoich rywali. W 1/8 finału wymęczyli awans grając przeciwko Toronto Maple Leafs (rozgrywka zakończyła się wynikiem 4:3), w 1/4 finału jednak już gładko ograli New York Rangers (rozgrywka zakończyła się wynikiem 4:1). Na 20 ostatnio rozegranych spotkań przegrali osiem. Ostatnia porażka przytrafiła im się 24 maja z New York Rangers, ale tylko 3:4 po dogrywce. W tym momencie mają trzy zwycięstwa z rzędu, z New York Rangers 3:1 oraz niespodziewanie wysokie dwa zwycięstwa nad Pingwinami 3:0 oraz aż 6:1. Oczywiście w moim odczuciu te liczby nie przekreślają wciąż dużych szans na awans zespołu z Pittsburgha. Z pewnością niespodziewali się takiego obrotu spraw, bramkarz nie był w najlepszej dyspozycji, jednakże w czwartkowym meczu ich postawa zmieni się o 180 stopni. W turnieju do tej pory bardzo łatwo im szło, w 1/8 finału pokonali New York Islanders aż 4:2, a w 1/4 finału rozgromili Ottawę Senators 4:1. Warto również dodać, że na ostatnie 20 rozegranych spotkań przegrali tylko siedem. I to ich widzę w roli zwycięzców w jutrzejszym meczu.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,200.htm#1766241

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:12 ]

:minus: 150

dyscyplina: piłka ręczna, D1 Francja

spotkanie: St. Raphael - Dunkerque

typ: 2

kurs: 1,70

godz: 20:45

bukmacher: Unibet

analiza:

przed nami spotkanie ostatniej 26. kolejki francuskiej pierwszej ligi piłkarzy ręcznych, do rywalizacji stają ligowy średniak, drużyna która w tym sezonie ani nie awansuje do europejskich pucharów ani nie spadnie St. Raphael, oraz prawdopodobnie vice-mistrz kraju Dunkerque. St. Raphael zajmuje obecnie 6. miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 27 punktów, które zdobyli dzięki 12 zwycięstwom, 3 remisom oraz 10 porażkom. Ich bilans bramkowy wynosi obecnie 721:719. Z 12 spotkań u siebie Raphael wygrało 8 i przegrało 4. Dunkerque natomiast zajmuje w tabeli 2. miejsce z 37 punktami zdobytymi dzięki 17 zwycięstwom, 3 remisom i 5 porażkom. Ich bilans bramkowy wynosi 718:647. Na wyjeździe drużyna ta wygrała 7 spotkań, 3 przegrała i 2 zremisowała. Raphael gra już tylko o przysłowiowa pietruszkę, natomiast Dunkerque musi wygrać, bo w przeciwnym razie pewnie straci vice mistrzostwo i szanse na grę w LM. Dlatego sadzę, ze goście odniosą zwycięstwo po wyrównanej walce.

http://obstawianie.com/liga-francuska-vt125232.htm#1766246

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:13 ]

:plus: 70

Dyscyplina : Baseball : MLB

06.06.2013 04:10

Spotkanie : Los Angeles Dodgers vs San Diego Padre

Typ : 2

Kurs : 2.95

Bukmacher : Bet365

Analiza :

Na dzisiejszą noc wybieramy spotkanie z najlepszej ligi świata Baseballa a mianowicie MBL. Mecz który postaram się zanalizować to starcie Los Angeles Dodgers z San Diego Padr. Faworytem i to poważnym w tym spotkaniu według bukmacherów jest gospodarz, czyli drużyna z Los Angeles. Ja zupełnie nie mam zamiaru się z tym zgodzić. Wystarczy spojrzeć na tabelę która oczywiście nie mówi nam wszystkiego ale powie sporo. Gospodarze, domniemamy faworyt meczu jest aktualnie na 11 miejscu ligi narodowej z procentowym wskaźnikiem zwycięstwa na poziomie 0.439. Goście - San Diego Padre są... uwaga wyżej od Dodgers'ów o jedno oczko ze wskaźnikiem wynoszącym 0.448 tak więc będzie to mecz, nie boję się użyć tego słowa - wyrównany. Wyrównane były również dwie ostatnie potyczki między tymi drużynami gdzie nieznacznie lepsi okazali się grajki z miasta aniołów wygrywając odpowiednio 2:1 oraz 9:7. Są to wygrane minimalne. Może w MLB panują inne zasady niż w przykładowo siatkówce, ale jeżeli gra 11 z 10 drużyną ligowej tabeli, a kursy na tych minimalnie lepszych są w granicach 3.0 to myślę ze warto spróbować. To przecież sport, a w sporcie niemożliwe jak wiemy nie istnieje i tego będę się trzymał przy typach z kursami oscylujących w granicach 3.0.

http://obstawianie.com/mlb-2013-vt125104.htm#1766249

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:14 ]

:plus: 195

Dyscyplina: Tenis WTA Roland Garros

06.06.2013 15:00

Azarenka - Sharapova

typ: dw 0:2

kurs: 3.05

buk: Expekt

W czwartek na paryskich kortach zostaną rozegrane półfinały turnieju pań. Gdyby Agnieszka Radwańska wyeliminowała Sarę Errani to w 1/2 finału mielibyśmy cztery najwyżej rozstawione tenisistki. Jak pierwsze na kort wyjdą Maria Sharapova, rozstawiona z "dwójką" i Victoria Azarenka, która gra "trójką".

Rosjanka to zwyciężczyni Roland Garros z poprzedniego roku. Mimo, że za bardzo za nią nie przepadam to muszę przyznać, że jest to jedna z najlepszych zawodniczek na świecie. Przed French Open wygrała turniej w Stuttgarcie i była w finale w Madrycie, gdzie przegrała z Williams. Tutaj do ćwierćfinału nie miała żadnych kłopotów, po kolei eliminowała Hsieh, Bouchard, Zheng i Stephens. Wczoraj grała z dobrze dysponowaną Jankovic i przegrała pierwszego seta do zera. Potem to jednak ona zaczęła dyktować warunki na korcie i wygrała dwa kolejne sety 6:4 6:3.

Azarenka przed rokiem odpadła w 1/16 finału. Ostatnio jednak nie zachwyca formą. Wprawdzie była w finale w Rzymie, ale odpadła w Madrycie w drugiej rundzie z Makarovą. Tutaj wygrała najpierw z Vesniną i Beck 2:0, ale w trzeciej rundzie miała nie małe problemy z Cornet wygrywając ostatecznie 2:1. Kolejna runda i wygrana z Schiavone w dwóch setach i w końcu ćwierćfinał z Kirilenko i choć wygrany w dwóch setach, to jednak Białorusinka nie zachwyciła.

Wydaje mi się, że to Sharapova jest na obecną chwilę w lepszej formie i to ona jako pierwsza zamelduje się w finale.

http://obstawianie.com/roland-garros-vt125566,25.htm#1766251

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:16 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna – ME U19

Spotkanie: Portugalia - Czechy

Typ: 1 (EH Portugalia -2)

Kurs: 2,87

Bukmacher: Bet365

06.06.2013 19:00

Analiza:

Kwalifikacje do ME U19 obie ekipy rozpoczęły (a właściwie rozpoczęły drugi etap) od zgoła odmiennych wyników. Portugalia rozgromiła Bułgarię 7:0, a Czesi dostali tęgie lanie od Duńczyków 5:0. W październiku Portugalczycy zajęli 2 miejsce w grupie w pierwszym etapie, mając taką samą liczbę punktów co pierwsza Francja. Młodzi Portugalczycy grają u siebie więc to ich dodatkowy atut. Myślę, że przedstawienie wyników pierwszych meczów mówi samo za siebie jak młode reprezentacje przygotowały się do kolejnego etapu. Z grupy wychodzi tylko jeden team więc mając na uwagę świetną dyspozycję Danii Portugalczycy powinni nastrzelać rywalom jak najwięcej bramek, bo to może zadecydować o kolejności w grupie. W poprzednim etapie właśnie tylko przez bilans bramkowy zajęli drugie miejsce, ale tam przechodziły 2 zespoły, tu już tylko jeden.

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1766265

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:47 ]

:plus: 187

Piłka Nożna, el. ME U19

Spotkanie: Dania - Bułgaria

Typ: 1 (AH -1,5)

Kurs: 1,83

godz: 17:00

Znów bez kursu w Betsson. Kwalifikacje ME U19 i grupa w której mamy dwie marki (Dania, Portugalia) i dwóch kelnerów (Czechy, Bułgaria). W pierwszej kolejce mieliśmy dwa pogromy: Portugalia wygrała 7:0 z Bułgarią, a Dania przejechała się 5:0 po Czechach. Dzisiaj zmieniamy kolejność i Duńczycy zagrają z Bułgarami a Portugalczycy z Czechami.

Aby udowodnić, że to nie przypadek przytoczę pięć ostatnich wyników Danii u siebie. Jest to kolejno: porażka 1:2 z Serbią i zwycięstwa 3:1 z Cyprem, 3:0 z Finlandią, 4:1 z Niemcami i 5:0 z Czechami. A Bułgaria na wyjeździe? Bezbramkowo z Finladią, kolejno porażka 3:0 z również z Finlandią, remis 1:1 z Węgrami, porażka 2:1 z Austrią i porażka 7:0 z Portugalią. Widziałem skróty obu spotkań z tej grupy i nie sądzę by tutaj mogła być niespodzianka.

Tak sobie tylko myślę, czy to nie przypadkiem Czesi byli tacy słabi i ten obraz gry Duńczyków mógł być lekko zamazany z tego powodu. No ale z drugiej strony poprzednie wyniki mnie zbiły z tego rozumowania więc zaryzykuję. Żeby się upewnić na 100% zajrzałem jeszcze w kadry obu zawodników a tam... no właśnie! Duńczycy mają naprawdę zdolną młodzież, a świadczy o tym fakt, że kojarzę nazwiska tych piłkarzy! Bułgaria na tym tle wypada słabo - kluby w których grają ci piłkarze są o poziom niżej i taki też powinien być dziś wynik. Polecam

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1766273

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:53 ]

:plus: 83

Dyscyplina: Tenis, WTA Roland Garros, 2013.06.06, 15:00

Spotkanie: azarenka - sharapova

Typ: ilość gemów powyżej 21,5

Kurs: 1,83

Bukmacher: WH

Analiza:

Bukmacherzy obstawiaja, ze mecz ten rozegra sie w dwoch setach. ja jestem odmiennego zdania. obie panie preferuja silowy tenis, gre z glebi kortu (choc zdarzy sia bialorusince wybrac do siatki) i dobrze serwuja (bardziej w strone rosjanki). gra przy siatce zdecydowanie dla bialorusinki. zgodnie z kursami w bukach obie maja niemale szanse na wygrana. ja sadze, ze przy ich obecnych formach i przy stawce spotkania zadna tego meczu nie odpusci i bedzie wlczyla o kazdego gema. dla mojego typu wystarczy wynik chociażby 7:6, 6:3. zdecydowanie spotkanie powinno byc wyrownane, ale to WTA i tu wszystko moze sie zdarzyc.

http://obstawianie.com/roland-garros-vt125566,25.htm#1766277

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:53 ]

:plus: 83

Koszykówka, EUROPA: Puchar VTB Promo - Play Offy, 06.06.2013 17:00

Spotkanie:Lokomotiv Kuban - CSKA Moscow

Typ: poniżej 140,5

Kurs:1,85

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Dziś o godzinie 17:00 dojdzie do 3 spotkania finału Pucharu VTB pomiędzy dwiema ekipami Rosyjskimi . Faworytem meczu są mistrzowie Rosji, czyli CSKA Moskwa, którzy wygrali 2 pierwsze spotkania na własnym parkiecie z Kubanem 72-65 i 62-54 i w rywalizacji do 3 zwycięstw prowadzą 2-0 . Tak więc dzisiaj może być to ostatnie spotkanie tego finału, jednak Lokomotiv Kuban na pewno będzie chciał wrócić do rywalizacji na własnym terenie. Moim zdaniem będzie to ciężki , wyrównany mecz i najlepszą opcją jest zagranie małej liczby punktów . Kuban , aby móc przeciwstawić się mistrzom kraju, musza zagrać ostro w defensywie, gdyż jeśli CSKA rozpędzi się od początku spotkania to straty mogą być już zbyt duże do odrobienia. Wybrałem poniżej 140,5 pkt w tym meczu. W pierwszych 2 spotkaniach padło odpowiednio 137 i 116 pkt , także widzimy że bardzo underowo i to na terenie CSKA. Moim zdaniem dzisiaj nie warto spodziewać się krótkich akcji i szybkich rzutów. Gospodarze stoją pod kreską i raczej nie pójdą na wymiany ciosów . Oba zespoły spotkały się już w tym pucharze w fazie grupowej na parkiecie Kubanu , gdzie padł rezultat 61-72 . Dzisiaj liczę na podobny rezultat przy tak mało punktujących zespołach grających pomiędzy sobą

http://obstawianie.com/europejskie-puchary-2012-13-vt124668.htm#1766286

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:54 ]

:plus: 85

Dyscyplina: French Open

Spotkanie: Serena Williams - Sara Errani

Typ: poniżej 17.5 gemów

Kurs: 2.00

Bukmacher: WilliamHill

Data (i godz): 06.06.2013

Analiza:

Williams po ciezkim boju z Kuznetsova dzisiaj w mojej ocenie przejedzie sie po Errani. Serenie przedyał sie taki mecz, za łatwo jej szło i nawet jej otoczenie uważa ze taki zimny prysznic spowoduje większa koncetrację i zaagngażowanie. dzisiaj idelana rywalka do powrotu na własciwe tory. Errani niby nr 5 turniej, ale wiadomo, ze w WTA liczą si tylko 3 zawodniczki, a reszta nie ma z nimi prawie zadnych szans oprócz pojedynczych zrywów. Po pierwsze bardzo słaba siła uderzeń Errani. Serwis pierwszy około 120-130 km/h to smiech na sali. Returny beda wracały jak strzały armatnie i o ile Serena bedzie jako tako trafiała to Errani bedzie miała problem i to wielki z utrzymaniem podania. Podanie Serena bardzo mocne i jest na bardzo dobrym poziomie i tutaj return Sary pewnie bedzie polegał na odegraniu w pół kortu o ile przeleci przez siatke. Z taki warunkami nie da sie zbyt wiele zdziałac z Sereną. PO drugie Sara jest mocno wyksploatowana, bo gra tutaj równiez w deblu i myślę, ze tak da z siebie wszystko, bo tam jest szansa na wygranie turnieju. W deblu co prawda sie nie przemęcza, ale zawsze to trzeba sie skoncentrowac, trzeba troche pobiegac, mniej czas na analizowanie rywalki i na odnowe biologiczną. To da o sobie znac. Ja tutaj widze zdecydowane zwyciestwo Sereny i mecz bez większej historii.

http://obstawianie.com/roland-garros-vt125566,50.htm#1766289

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:54 ]

:plus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna – ME U21, Izrael

Spotkanie: Hiszpania U21 – Rosja U21

Typ: Hiszpania U21 handicap azjan -1

Kurs: 1.81

Bukmacher: Pinnacle

Godz. 18:00

Analiza:

Wczoraj rozpoczęliśmy w Izraelu rywalizację w Mistrzostwach Europy do lat 21-en. Dziś zagra grupa B które można zdecydowanie określić grupą śmierci Hiszpanie, Holendrzy, Niemcy i Rosjanie. Pierwsza trójka to kandydaci do tytułu. Kilka słów o rywalizacji Hiszpania i Rosji.

Hiszpania, wiadomo w każdej kategorii wiekowej jest piekielna mocna i rzecz jasna podobnie jest w tej. Są głównym kandydatem do końcowego sukcesu, ale nie ma co się dziwić jak w kadrze mamy takich graczy De Gea podstawowy bramkarz mistrza Anglii, w obronie min. Carvajal najlepszy prawy obrońca Bundesligi który wraca do Realu Madryt, Barta i Montoya już kilka występów w pierwszym zespole Barcelony. Pomoc wygląda świetnie Koke (Atlético Madryt), Asier Illarramendi (Real Sociedad), Thiago Alcantara (FC Barcelona), Isco (Malaga), Camacho (Málaga), Iker Muniain (Athletic), Pablo Sarabia (Getafe), Sergio Canales (Valencia) – wszyscy podstawowi zawodnicy swoich zespołów, w ataku to samo Alvaro Morata (Real Madryt), Cristian Tello (FC Barcelona), Rodrigo (Benfica), Álvaro Vázquez (Getafe).

Z taką kadrą finał to minimum. Tak jak wspomniałem trafili do grupy śmierci i od początku muszą grać na pełnych obrotach. Wszystko wskazuje na to że Rosjanie będą dostarczycielami punktów i dziś Hiszpanie będą grać na 100% bo tylko zwycięstwo się liczy i najlepiej wysokie po przy takie grupie to i bramki mogą ostatecznie decydować. Jeśli chodzi o ich ostatnie wyniki to meczu nie przegrali już bardzo dawno, przy okazji gromiąc niektórych rywali 6:0 z Chorwacją, 5:0 z Danią, 5:2 Norwegów.

Rosjanie mają pech trafić do takiej grypy nikt nie ukrywa w zespole że nie są tutaj na pewno faworytem. Kadar powołana prze trenera wygląda tak: http://www.transfery.info/57868,kadra-rosji-u-21-na-mistrzostwa-europy-dagojew-kokorin-i-czeryszew-maja-blyszczec

Jeśli zestawić to z Hiszpanami to wygląda to po prostu słabo. Ogólnie Rosjanie maja trochę szczęścia że znaleźli się w tym gronie wygrywając baraże z Czechami wcale nie będą lepszymi. Ostatnie spotkania to zwycięstwo z Andorą 0:3 i porażki z Włochami 2:0 i Norwegią 1:2. Nie tak dawno bo w marcu obie spotkały się w meczu towarzyskim górą buli Hiszpanie wygrywając 3:1 dziś liczę na powtórkę.

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1766310

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:55 ]

zwrot

Dyscyplina:Piłka nożna - AUSTRIA( Erste liga - Spadek)

Spotkanie: LASK Linz - Liefering

Typ: 1

Kurs: 1.70

Godz:20.00

Analiza:

Zapraszam na mecz rewanżowy o wejście do finału rozgrywek o awans do Erste ligi.

W meczu tym zmierzą się LASK Linz oraz Liefering.

Obie drużyny zajęły w swoich grupach regionalnych pierwsze miejsca, a w pierwszym meczu Liefering wygrał u siebie 2:0.

Nie ma co porównywać wcześniejszych meczy obydwu drużyn, ponieważ grały w innych grupach regionalnych.

Mój typ to jedynka, LASK Linz zrobi wszystko aby odrobić straty z meczu wyjazdowego i wejść do meczu finałowego o awans, LASK Linz wygra ten mecz.

http://obstawianie.com/austria-vt119692,25.htm#1766312

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:56 ]

Tenis Challenger Furth, 6.06 14:30

Knittel - Kirche

typ: 2-0

2,25

Bet365

Analiza

Dzis w drugiej rundzie turnieju challengerowego w Furth dojdzie do spotkania reprezentanta gospodarzy, Knittela z Brazylijczykiem, Leonardem Kirche. W moim odczuciu zdecydowanym faworytem spotkania wydaje sie byc Niemiec. Obaj panowie spotkali sie jak do tej pory raz, na kortach ziemnych, w Brazylii, wtedy gora byl Knittel, dzis bedzie podobnie. Kirche to w ostatnim czasie bardziej ITFowiec, niz challengerowiec. Widac, ze u z Brazylijczyka z forma nie jest najlepiej. Na poziomie challengerow bowiem odpada najczesciej w pierwszych spotkaniach. Tak bylo w kwietniu i w maju, u siebie w czterech turniejach, Jaziri, Monteiro, Andreozzi, Elias, to jego pogromcy, z zadnym nie udalo sie wygrac nawet seta. Nie powiodlo sie rowniez w Paryzu, porazka w I rundzie kwalifikacji z Herbertem. Tu w pierwszej rundzie ogral anonimowego Niemca, Kerna, choc nie bez problemow. Knittel w ostatnim czasie duzo lepiej, był w polfinale challengera w Turcji. Trzeba przyznac, ze nie rozpieszcza go losowanie, ale z Aguilarem potrafil powalczyc, podobnie było z Ungurem. Forma, wlasna publicznosc i chyba umiejetnosci przewazaja dzis za Niemcem, dlatego typ w jego kierunku.

http://obstawianie.com/challenger-2013-vt124166,25.htm#1766321

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 17:59 ]

zwrot

Dyscyplina: Tenis CHALLENGER - SINGIEL: Prościejów (Czechy), ziemna godz. 14:15

Gabashvili T. (Rus) - Hajek J. (Cze)

Typ: Gabashvili

Kurs 2.80

Bukmacher: Betclic

Wczoraj Rosjanin odprawił 2-0 rozstawioną jedynkę turnieju Floriana Mayera ,w bardzo łatwy sposób , chociaż w drugim secie przegrywał różnicą trzech gemów. Hajek mnie ostatnio nie zachwyca, mimo tego ,że będzie grał na własnych kortach to według mnie nie jest zdecydowanym faworytem ,a co bądź jakimkolwiek tenisistą ,który mógłby osiągnąć lepszy sukces niż ćwierćfinał tego turnieju. Po drodze przeszedł Minara w pierwszej rundzie ,a w drugiej już mial spore problemy z mało znanym Dzumhurem , z którym to wygrał 2-1 , po decydującym trzecim secie w Tajbreku , który wygrał. Gabashvili zaś w pierwszej rundzie miał kwalifikanta Słowaka Mecira , którego gładko odprawił 2-0 , w drugiej rundzie padło na Florania Mayera , rozstawionego jak już wcześniej pisałem z jedynką, według mnie to on był głównym pretendentem do zwycięstwa w tym turnieju ,ale jak ,że już odpadł także zdolny ,ale niezbyt bardzo doceniany Rosjanin , który widać wraca do swojej lepszej formy ,ale teraz z tego co widzę gra głównie w chalengerach i w tych szuka punktów rankingowych ,a przede wszystkim nagród pieniężnych , myślę ,że rywal jest spokojnie do przejścia. Kurs satysfakcjonujący. Polecam.

http://obstawianie.com/challenger-2013-vt124166,25.htm#1766332

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:00 ]

:plus: 180

Piłka nożna, EUROPA: Mistrzostwa Europy U21: Hiszpania - Rosja

06.06.2013 18:00

typ: suma goli Hiszpani +1.5

kurs 1.57

Bet365

Dzis zostaną rozegrane pierwsze mecze w grupie B. Faworytem tego meczu sa gospodarze którzy grając u siebie ostatnio deklasują rywali.

Hiszpanie w kwalifikacjach bardzo latwo zapewnili sobie awans zajmując 1 pozycje w grupie, na 8 rozegranych spotkan mieli imponujący bilans bramkowy 27 strzelonych bramek i tylko 2 stracone.

W grupie 5 mierzyli się jednak ze słabymi rywalami jak Estonia, Gruzja i Chorwacja razem z nimi z grupy wyszli Szwajcarzy. W obecnej grupie B oprócz Rosji mierzyc się będą z Holandia i Niemcami.

Hiszpania deklasowala rywali grając w grupie 5 , ostatnie ich spotkania u siebie to mecz z Norwegia wygrany 5-2 i z Rosja 3-1 dzisiejszym przeciwnikiem.

Starajac się od pierwszych meczy o jak najwyższe miejsce w grupie Hiszpanie powinni dzisiejszy mecz wygrac a przy tym strzelając powyżej jednej bramki.

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1766335

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:01 ]

Dyscyplina: Tenis, WTA Roland Garros

Spotkanie: Serena Williams vs Sara Errani

Typ: W pierwszym secie od 6 do 8 gemów

Kurs: 2.15

Bukmacher: Bwin

Godzina: 16:30

Analiza:

1/2 finał€ wielkoszlemowego turnieju Roland Garros w Paryżu i mecz najlepszej tenisistki na świecie czyli Sereną Williams a Sarą Errani która w moim odczuciu dość szczęśliwie znalazła się tak daleko.Co prawda clay to jej ulubiona nawierzchnia ale spójrzmy chociażby na mecz z Radwańską.Tam Agnieszka gdyby zachowała trochę więcej spokoju i solidności to na pewno nie zakończyłoby się to w 2 setach dla Errani choć były to sety bardzo wyrównane to jednak mam odczucie że tylko na własne życzenie Polka nie zagra dziś z Amerykanką a zagra z nią Włoszka.Wcześniej Sara była jeszcze bliżej wyeliminowania z turnieju kiedy to przegrywała z Carlą Suarez Navarro 1:0 w setach oraz 4:2 w gemach.Potem jednak odwróciła losy spotkania i przeszła dalej.W pierwszych rundach wszystkie mecze wygrała po 2-0 ale dziś moim zdaniem jest skazana na szybką porażkę.W ostatnim meczu Kuznetsova trochę sprowadziła Williams na ziemię i pokazała jej że ją też można pokonać dlatego taki mecz był na pewno bardzo potrzebny Amerykance i teraz nie popełni już takich błędów.Do meczu z Rosjanką Williams rozjeżdżała swoje rywalki tak jakby grała z juniorkami ale Svieta pokazała dobry tenis i była bliska pokonania Sereny.Teraz tak sytuacja już nie może się zdarzyć.To co warte podkreślenia to serwis Errani.W meczu z Radwańską Włoszka praktycznie tylko wprowadzała piłkę do gry nie ryzykując prawie wcale i wtedy miałem wrażenie że taka Williams to z returnu zabiłaby tą drobną Włoszkę i dziś będę miał okazję zobaczyć czy tak na prawdę będzie.Sądzę że tak bo jednak Williams jest specjalistką od kończenia akcji returnem po słabym serwisie rywalki a dziś będzie miała tego na prawdę sporo.Jej serwis jeśli tylko zafunkcjonuje to Errani nawet nie będzie zbliżać się do break pointów a sam na pewno zostanie przełamana dlatego sądzę że 3 gemów w pierwszym secie Włoszka nie ugra po prostu styl Williams jest dla niej zabójczy.Williams pewnie trochę podrażniona ostatnim meczem będzie chciała szybko zakończyć swoje spotkania i dać odpocząć Sarze która jutro ma ważny mecz debla gdzie ma dużo większe szanse na sukces.Tak więc w pierwszym secie dzisiejszego starcia spodziewam się że będzie wynik 6:1 lub 6:2 co da wygraną w zakładzie a kurs na pewno zachęcający tak więc nic tylko grać.

http://obstawianie.com/roland-garros-vt125566,50.htm#1766340

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:01 ]

:plus: 115

Dyscyplina: Piłka Nożna (Mistrzostwa Europy U21)

Mecz: Hiszpania U21 – Rosja U21

Typ: liczba bramek Hiszpanii U21 – over 2,5

Kurs: 2,75

Data: 06.06.2013 godz: 18:00

Analiza:

W pierwszym spotkaniu grupy B Mistrzostw Europy U21 zmierzą się drużyny Hiszpanii i Rosji. Zdecydowanym faworytem tego meczu jak i całego turnieju są młodzi Hiszpanie. Wystarczy popatrzeć na ich skład w którym aż roi się od zawodników odgrywających czołowe role w rozgrywkach Primera Division, albo coraz pewniej walczących o miejsce w składzie potęg tej ligi. Isco, Muniain, Canales, Sarabia czy gracze rewelacyjnego Sociedad Illaramendi i Inigo Martinez. Do tego Montoya, Tello, Thiago Alcantara, Morata czy bardzo skuteczny gracz Benfiki Rodrigo. Bardzo wiele indywidualności, w dodatku dobrze już ze sobą zgranych w rozgrywkach juniorskich, świetnie wkomponowanych w hiszpański system gry. Moim zdaniem to będzie maszyna, która w tym turnieju rozgniecie wszystkich rywali, a mecz z Rosją może być jednym z łatwiejszych patrząc na skład tej grupy.

Dzisiaj spodziewam się mocnego wejścia Hiszpanów w turniej i odprawienia Rosjan z bagażem kilku bramek. Patrząc na potencjał ofensywny Hiszpanii nie powinno to być wielkim problemem. Zresztą wyniki gier eliminacyjnych też pokazują jak silna to ekipa. W grupie Hiszpanie wygrali siedem spotkań, raz tylko remisując i osiągając bilans bramek 27:2. Wygrane 6:0 z Chorwacją czy nawet 3:0 z solidną Szwajcarią muszą robić wrażenie.

Co ciekawe drużyny Hiszpanii i Rosji spotkały się w marcu w meczu towarzyskim i Hiszpanie łatwo wygrali 3:1 Podczas tego samego zgrupowania rozbili jeszcze Norwegię 5:2, więc widać że można od nich oczekiwać popisów strzeleckich i na to też dzisiaj stawiam.

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1766344

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:02 ]

Dyscyplina.Zuzel Eksraliga Polska

Spotkanie Polonia Bydgoszcz - Lechma Start Gniezno : Handicap ( 0 : 13.5 ) HE

typ.2

kurs.1,85

buk.Betsson

data.06.06.2013 g.19.00

Analiza.

Dzisiaj zalegle spotkanie pomiedzy ekipami ktore zamykaja tabele Ekstraligi a wiec mecz Polonia Bydgoszcz - Lechma Start Gniezno.Jak dla mnie spotkanie bardzo wyrownane,a to z tego powodu,ze obie ekipy maja bardzo chimerycznych zawodnikow,ktorzy co mecz jada inaczej...Maly plus dla Bydgoszczy bo jada u siebie ale,zeby dawac takie handi na Gniezno to juz lekka przesada,plus 13,5 punkta dla Gniezna biore i gram to.W Bydgoszczy pewny jedyny Hancock,Lotajew,Buczkowski problemy sprzetowe a Kosciecha i Andersen to slabizna.Przewage moga zrobic juniorzy,ale to takze zalezy jak im wyjdzie bo z Gorzowem blyszczeli a z Toruniem juz bylo slabo.Teraz Gniezno-lider Zagar a potem solidny Watt i dobry na wyjazdach Swiderski.Co raz lepiej jedzie Pedersen ktory odstawil tytan a dodatkowo pojedzie Ulamek zamiast Adamczaka-powinien sie zmobilizowac bo to jego ostatnia szanse i Seba wie o tym...Juniorzy slabsi niz w Bydgoszczy,ale na wyjazdach zawsze pare punktow przywiezli.Reasumujac to Gniezno po za batami w Toruniu wszedzie ukulalo na wyjazdach 40 i wiecej punktow a bylo to w Czestochowie,Gorzowie czy Lesznie...Tak wiec Bydgoszcz nie jest w stanie tyle wygrac,nie wydaje mi sie...Ja po cichu licze na wygrana Gniezna...Polecam.

http://obstawianie.com/speedway-2013-ekstraliga-i-liga-ii-liga-vt124793,25.htm#1766350

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:02 ]

:plus: 85

Dyscyplina: piłka nożna; FINLANDIA: Kakkonen Północ

Spotkanie:VIFK - GBK Kokkola

06.06.2013 17:30

Typ: under 3.5

Kurs: 1.60

Bukmacher: Sportingbet

Analiza: Dzisiaj o godzinie 17.30 odbędzie się spotkanie pomiędzy zespołami VIFK, a GBK Kokkola. Faworytem w tym spotkaniu wydają

się być gospodarze, którzy plasują się na czwartej pozycji, natomiast goście okupuja 8 miejsce. Drużyny dzielą jednak tylko cztery punkty,

dlatego dzisiejsze spotkanie jest bardzo ważne dla obu ekip. Gospdoarze na ostatnich 8 meczy zanotowali aż siedem underów 3.5 Goście

natomiast 2 mecze kończyli z underem, natomaist pozostałe 5 z overem. W historii spotkań między tymi zespołami na 5 ostatnich meczy,

cztery razy padł under 3.5 W mojej opinii dzisiejsze spotkanie będzie bardzo wyrównane i nie padnie w nim wiele bramek. Moim zdaniem

mecz zakończy się remisem 1:1

http://obstawianie.com/finlandia-vt119658,50.htm#1766353

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:03 ]

Dyscyplina: Tenis WTP, Roland Garros, godz 17:45

Williams S. (-6 gema AH) - Errani S

TYP: 1 (w przypadku wygrania 6 gemami zwrot)

KURS: 1,61

BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Dzisiaj postanowiłem napisać analizę do półfinału kobiet a dokładniej do meczu Williams z zawodniczką z Włoch czyli Errani. Włoszcze w tym meczu nie daję żadnych szans na wygranie a do tego uważam że przegra z kretesem. Oczywiście zdecydowaną faworytką jest Amerykanka i tutaj nie mam jakich kol wiek zastrzeżeń.

O turnieju już nie będę pisał ponieważ uważam że każdy wie co to za turniej i jaki jest prestiżowy.

Amerykanka w rankingu jest rakietą numer 1 z dorobkiem 11620 punktów. W tym turnieju gra bardzo dobrze. W pierwszej rundzie zmierzyła się z zawodniczką Tatishvili z którą wygrała gładko 2:0 oddając rywalce tylko 1 gema. W drugiej rundzie również gładko wygrała z Garcią i oddała rywalce 3 gemy. W trzeciej rundzie wydawało się że tak łatwo nie będzie ponieważ zmierzyła się z Cirsteą z którą bardzo gładko wygrała 2:0 i oddała rywalce 2 gemy. W 4 rundzie zmierzyła się z Vinci i również wygrała 2:0. Natomiast w ćwierćfinale zmierzyła się z Kuznersovą i już tak łatwo nie miała ponieważ wygrała mecz 2:1 lecz po zwycięstwie pierwszego seta Rosjanka wygrała drugi i w trzecim znowu lepsza okazała się Amerykanka która wygrała do 3. A więc jak widzimy Amerykanka jest zawodniczką zdecydowanie najlepszą. Warto dodać że ostatnie 3 turnieje czyli w USA, Hiszpanii i we Włoszech ona wygrywała. Więc pokazuje to w jakiej dyspozycji się znajduje.

Natomiast Włoszka w rankingu znajduje się na 5 pozycji z dorobkiem 5835 punktów. W pierwszej rundzie zmierzyła się z zawodniczką Rus i wygrała 2:0. W drugiej rundzie już zmierzyła się z zawodniczką Putintseva z którą wygrała do zera i przegrała 2 gemy. W trzeciej rundzie zagrała z Lisiecką i wygrała do zera a przegrała jedynie 4 gemy. W 4 rundzie zmierzyła się z zawodniczką Suarez z którą to wygrała 2:1 ale warto dodać że przegrała 1 seta ale podniosła się i wygrała dwa kolejne. W ćwierćfinale zmierzyła się z Radwańską i powiedzmy szczerze nasza rodaczka zagrała słabo i dzięki temu Włoszka wygrała pewnie 2:0 (6:4; 7:6). W taki sposób awansowała do półfinału.

Obie zawodniczki grały ze sobą 5 razy i Amerykanka wygrała wszystkie pojedynki po 2:0. Moim zdaniem warto zagrać na Serenę i ja zagram ale na gemy czyli na handicap.

http://obstawianie.com/roland-garros-vt125566,50.htm#1766364

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:03 ]

:plus: 61

Dyscyplina: Piłka Nożna, Międzynarodowe - Mistrzostwa Europy U21

Spotkanie: Hiszpania U21 - Rosja U21

Typ: Hiszpania U21 do przerwy

Kurs: 1.95

Godz: 18:00

Analiza: Drugi dzień turnieju Mistrzostw Europy do lat 21 rozgrywanego w Izraelu. W spotkaniu Hiszpanów z Rosją zdecydowanym faworytem jest zespół Hiszpanów. W składzie młodzików Mistrzów Świata i Europy znajduje się bardzo dużo znanych nazwisk, są to piłkarze, którzy kreowani są na przyszłe gwiazdy dorosłej reprezentacji, między innymi Isco, Montoya, De Gea, Tello czy Thiago. Lista oczywiście jest znacznie dłuższa. Zawodnicy Ci grają ze sobą już od kilku lat przechodząc kolejno przez następne roczniki młodzieżowych drużyn reprezentując swój kraj także jest to zdecydowanie dużym plusem. Hiszpanie są faworyzowani do zwycięstwa w całym turnieju także z pewnością będą chcieli w pierwszym meczu to potwierdzić. Silna grupa, w której się znajdują wymaga zdobycia w dzisiejszym spotkaniu trzech punktów. H2H także jest zdecydowanie na korzyść Hiszpanii także dzisiaj uważam, że wynik już do przerwy będzie korzystny dla faworytów.

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1766370

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:04 ]

Dyscyplina: Baseball, MLB, godz. 19.08

Spotkanie: Detroit Tigers - Tampa Bay Rays : Gracz z największą liczbą Strikeoutów w 1. Inningu

Starting Pitchers: Max Scherzer - Roberto Hernandez

Typ: Max Scherzer

Kurs: 1.6

Bukmacher: Betsson

Analiza: Według wszelkich statystyk Tigers mają patent na zespół Rays. W ostatnich 17 grach goście wygrali zaledwie 4 spotkania. Co więcej tylko w 3 grach Rays uzyskiwali więcej niż 4 runs. Dzisiaj też jakoś nie widzę wielkich szans zespołu przyjezdnych. Ale znalazłem ciekawszy według mnie zakład na ilość strajków picherów w 1 inningu. Na Comerica Park zagrają Max Scherzer, RHP 7-0, 3.42 ERA w zespole Tigers i Roberto Hernandez, RHP 3-5, 4.87 ERA w zespole Rays w roli starterów. Pitcher gospodarzy to jeden z lepszych graczy na swojej pozycji w lidze. Sam bilans o tym mówi, a gdyby w ostatnim meczu nie pokpił sprawy w 8 inningu to miałby 8-0. Tak czy inaczej w sezonie 91 SO, 4 mecze z ponad 10 SO. Tylko w 2 grach w sezonie 6 strików, poza tym od 7 do 12. Hernandez trochę gorszy pod tym względem. 10 gier i 50 SO. 4 mecze z 7 SO w sezonie, ale ostatnio aż 8.2IP gry z Miami i tylko 5 SO. Według mnie Scherzer powinien zaliczyć strików więcej niż jego vis a vis i w 1 inningu i w całym meczu.

http://obstawianie.com/mlb-2013-vt125104.htm#1766390

Gość kamilo003

Dyscyplina: Piłka Nożna - El. ME U21 -

Spotkanie: Polska U21 - Malta U21

Typ: Druga połowa - Polska (-2)

Kurs: 4.20

Bukmacher: Wiliam Hill

Godzina : 20:45

Analiza

Ktoś z organizatorów konkursu w regulaminie napisał że nie chodzi tutaj o '' Ustrzel najwyższy kurs '' a o pewniak dnia. Powiem otwarcie że dziś można znaleźć dość pewniejsze typy od mojego jak na przykład czysta wygrana Polaków po marnym 1.10. Moje zdanie co do tego meczu jest następuje : Polacy ten mecz wygrają, pytanie tylko w jakich rozmiarach, ja uważam że w dużych. Przytoczę kilka meczy owych reprezentacji z ostatnich kilku miesięcy. Polacy pewnie wygrali z Łotwą oraz Litwą w stosunku 4:1 i 3:0. Nasi dzisiejsi rywale doznali dwóch dość owocnych porażek z mało znanymi potęgami w młodzieżowej piłce jakimi są Ukraińcy do spółki z Austriakami. Mecz będzie się odbywał pod dyktando naszych, to nie ulega wątpliwości i pozostaje zadać pytanie w jakim stosunku ten mecz wygramy. Wiadomo że jest to sport w którym zdarzyć może się wsyztsko, ale na pewno nikt nie postawi ani złotówki na wygranie Malty co było by niedorzeczne. Nie można za wiele powiedzieć o tym spotkaniu gdyż to mecz młodzieżówki a te spotkania rządzą się swoimi prawami. Ja jednak jestem przekonany że dziś zobaczymy wynik oscylujący w granicach 5:0 a przynajmniej 3 bramki dla gospodarzy padną w drugiej odsłonie kiedy to Maltańczykom powinno i zapewne zabraknie sił. To tyle jeśli chodzi o młodą reprezentacje, jutro postaram się przybliżyć argumenty za wygraną starszych kolegów - czyli pierwszej drużyny która podejmie na wyjeździe Macedonię.

LINKU NIE PODAM Z POWODU ILOŚCI POSTÓW, JUTRO JUŻ PROBLEMU NIE BĘDZIE ! OPIS W DZIALE TEMATYCZNYM OCZYWIŚCIE JEST.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-06-12, 18:05 ]

:minus: 200

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...