Skocz do zawartości

Typy na dzień 15.05.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 2 weeks later...

Tenis WTA Rzym, 15.05 12:00

Lepchenko - Kirilenko

typ: 0-2

2,25

WilliamHill

Analiza

Jutro druga runda turnieju WTA w Rzymie, a ja wybralem spotkanie Marii Kirilenko z Varvara Lepchenko. Zdecydowana faworytka spotkania wydaje sie byc Rosjanka. Obie zawodniczki nie czuja sie zbyt komfortowo na ziemi, styl gry Marii ewidentnie bardziej pasuje mi do gry na ziemi. Rosjanka mimo swojego dosc ofensywnego nastawienia w meczu, potrafi rowniez zwalniac wymiany, wdawac sie w dluzsze i zaskoczyc duza regularnoscia wracanych pilek na druga strone. Takiej umiejetnosci nie ma wedlug mnie Amerykanka, ktory dazy do jak najszybszego zakonczenia akcji za wszelka cene. Jej styl gry ewidentnie nie pasuje mi do gry na clayu, choc Varvara potrafi wygrywac pojedyncze mecze na ziemi (to pokazuje jak slaby jest poziom damskiego tenisa). Umiejetnosci ogolne sa rowniez po stronie Rosjanki, doswiadczenie i ogranie zdecydowanie rowniez. Przejdzmy wiec do aktualnej dyspozycji, ktora lepsza ma po swojej stronie rowniez Kirilenko. Trzecia runda w Madrycie, tu ogranie bez wiekszych problemow typowej claycourterki - Mediny, bez wiekszych problemow robi wrazenie na takiej zawodniczce jak Amerykanka na ziemi. Bilans spotkan pomiedzy obiema paniami rowniez jest korzystny dla Rosjanki, nie widze wiec zadnego aspektu, ktory bedzie jutro po stronie Lepchenko.

http://obstawianie.com/atp-rzym-wta-rzym-vt125516.htm#1762946

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:46 ]

:plus: 125

UEFA Europa League, Benfica Lissabon - Chelsea FC godz. 20:45

typ: BTS

kurs:1,91

Buk: William Hill

Dziś przed nami finał Ligi Europejskiej. Postanowiłem postawić w tym spotkaniu na strzelenie gola przez oba zespoły. Wiadomo,że finału nikt nie odpuści,zwłaszcza po tym jak oba zespoły nic nie ugrały w tym sezonie. Benfika w miniony weekend przegrała praktycznie mistrzostwo,więc teraz muszą skupić się na LE został im jeszcze puchar. Klub od 1962 roku nie wygrał żadnego trofeum w Europie. Na spotkaniu będzie Eusebio ,który ma wspierać swoją drużynę. Zespół z Lizbony gra bardzo ofensywnie i rzadko nie strzela gola w spotkaniu,taki przypadek zdarzył się w Stambule,w meczu z Fenerbache. Jednak siła napadu Benfiki jest silna i nie sądzę,żeby Cardozo i spółka nie strzelili choć jednego gola.

Chelsea sezon też może uznać,za przegrany. Ubiegłoroczny zwycięzca Ligi Mistrzów , może w przypadku wygranej być posiadaczem obu pucharów przez 10 dni. Tak więc nadarza się historyczna okazja do takiej niecodziennej sytuacji. Anglicy nie mają również problemu ze zdobywaniem goli i przynajmniej w 10 ostatnich spotkaniach gole te zdobywali.

Tak więc uważam,ten typ jak najbardziej wskazany . Spodziewam się wyrównanego spotkania z przynajmniej trzema golami.

Mój osobisty typ 2-1 dla Benfiki.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,150.htm#1762979

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:47 ]

:plus: 91

Liga Europejska - Play Offy Benfica-Chelsea 15.05.2013 20:45

typ 2

kurs 2,690

pinnaclesports

Zapowiada się bardzo ciekawy finał na Amsterdam arena.Delikatnie pogrywam go sobie na rożnych płaszczyznach przede wszystkim jest to jeden mecz a wiec decyduje forma ,plus dyspozycja dnia.Troszkę wyżej oceniam popularnych the blues są w dobrej formie jest parę znaków zapytań- prawdopodobnie zagrają bez Hazarda i Terrego.Kadra mocna- ograna ,doświadczona we wcześniejszej fazie ligi europejskiej można było odnieść wrażenie ze Chelsea gra troszkę nie poważnie jakby za kare w tych rozgrywkach, ale z biegiem czasu pojawiła się szansa na wygranie trofeum -to dlaczego pupile Abramowicza nie mieli by z takiej okazji skorzystać. Z tego co mnie pamięć nie myli nie maja na swoim koncie pucharu UEFA a liga europejska jest w zastępstwie tego pucharu,wiec do gabloty może trawić okazały puchar.Obie drużny graja bardzo ciekawa ofensywna piłkę- grały w rozgrywkach ligi mistrzów i angielski zespól miał spore problemy z orłami z Lizbony.Przede wszystkim Benfica gra bardzo techniczny, szybki football -świetny Cardozo, dużo akcji oskrzydlających.Zdecydowanie lepiej czuja się w ataku niż obronie u Chelsea jest to bardziej zbilansowane.Portugalczycy są w lekkim dołku jeśli chodzi o formę piłkarską obie drużyny grały ostatnio bardzo dużo i Benfica chyba tego tempa nie wytrzymuje. Bolesna porażka w koncowce meczu, który chyba pozbawi ich mistrzostwa Portugalii z odwiecznym rywalem Porto 2-1 (gol Kalvina w 94 minucie) wcześniej wpadka i remis 0-0 na Estoril- trudne boje o ten finał z Fenerbahce.Mieli zdecydowanie mocniejszych rywali na drodze do tego finału NIŻ Chelsea.Myślę ze emocji i dobrej piłki nie zabraknie, polecam pobawić się ja robię to bardzo symbolicznie na ;

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191.htm#1762988

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:47 ]

:plus: 169

Dyscyplina:Piłka nożna - Grecja(Super League - Play Offy)

Spotkanie: Atromitos - PAOK

Typ: 2

Kurs:2.45

Godz:18.15

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Dzisiaj zaproszę wszystkich do Grecji na mecz Super League - Play Offy, którym spotkają się Atromitos oraz PAOK.

Patrząc na główną tabelę sezonu PAOK był niepokonany od dziesięciu kolejek tamtejszej ligi, a na wyjeździe potrafił zremisować z Olympiakosem czyli mistrzem kraju i drużyną lepszą niż jego dzisiejszy przeciwnik.

Goście tego meczu będą też na pewno bardzo zmobilizowani na wygranie całych Play Offów.

Atromitos w meczach u siebie ostatnio nie błyszczał poza ostatnią wygraną z zdegradowanym już wcześniej AEK.

Mój typ to dwójka, uważam że PAOK wykorzysta swoją szansę na wygraną w tym meczu.

http://obstawianie.com/grecja-vt119685,25.htm#1763000

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:48 ]

:minus: 150

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Grecka, godz 18:15

Atromitos Athinon - PAOK Thessaloniki

TYP: 1 DNB

KURS: 2,10

BUK: Expekt

Analiza:

Na dzisiaj wybrałem bardzo ciekawy mecz pomiędzy zespołem Atromitos z zespołem PAOK. Faworytem tego meczu są goście ale kursy są bardzo wysokie. I szczerze powiem że ciężko tutaj faworyta wyznaczyć.

Gospodarze tego meczu w lidze zasadniczej skończyli na 4 pozycji z dorobkiem 46 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 15 meczy w których to 8 meczy wygrali, 3 mecze zremisowali i 4 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 13 goli i stracili 9 goli. A więc jak widać w tym sezonie spisują się bardzo dobrze. W ostatnich 5 meczach wygrali 1 mecz, 2 mecze zremisowali i 2 przegrali. Teraz będą grać w grupie mistrzowskiej gdzie są 4 zespoły i najlepszy zespół zagra w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. A pozostałe 3 miejsca zagrają w kwalifikacjach do Ligi Europejskiej. A więc jest o co walczyć.

Goście tego meczu rundę zasadniczą zakończyli na 2 pozycji z dorobkiem 62 oczek i dzięki temu miejscu w rundzie mistrzowskiej zaczną z dorobkiem 4 oczek. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie 15 meczy gdzie 6 meczy wygrali i zremisowali oraz 3 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 18 goli i stracili 11 bramek. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 4 mecz wygrać i jedne mecz przegrali w pucharze Grecji z zespołem Asteras.

Gospodarze tego meczu wystąpią w najsilniejszym zestawieniu natomiast u gości zabraknie 2 ważnych zawodników:

Sanz GK M:9 (zawodnik kontuzjowany)

Katsikas OB M:17 G:2 (zawodnik kontuzjowany)

Konstantinidis OB M:15 G:0 (zawodnik kontuzjowany)

A więc może bardzo poważnie osłabieni nie są lecz ubytki w składzie mają. Ostatni mecz pomiędzy oboma zespołami na stadionie Atromitosu zakończył się sukcesem gospodarzy którzy wygrali 1:0. Moim zdaniem ten mecz może skończyć się tak samo więc warto zastanowić się nad 1DNB, 1X lub czystą 1.

http://obstawianie.com/grecja-vt119685,25.htm#1763002

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:48 ]

:plus: 110

Dyscyplina:Piłka nożna - Szwecja

Spotkanie: GAIS Goteborg-Ljungskile

Typ: 1

Kurs:2,07

Godz:19.00

Bukmacher: Pinnacle

Analiza:

Szwedzkiej ligi jakoś nigdy nie probowałem grać ale chyba czas zacząć. Dzisiaj stawiam na drużynę która gra u siebie jest to GAIS Goteborg, który podejmuje Ljungskile, mecz ten jest na zapleczu Ekstraklasy szwedzkiej. Sezon dopiero się tam zaczął oba zespoły mają na swoim koncie po 7 oczek, w 5 meczach. Co mnie skusiło do tego typu, mecze bezpośrednie. Zespół GAIS ma jakiś patent na zespół Ljungskile, oba zespoły rozegrały dotychczas między sobą 7 meczy, lecz ani razu nie wygrywała drużyna gości, 6 wygranych zespołu z Goteborga oraz raz padł remis, faktem jest to że oba zespoły miedzy sobą grały ostatni raz 5 lat temu lecz jakiś mimo wszystko handicap dla tej drużyny jest. GAIS jest Beniaminkiem ligi, spadli oni w poprzednim sezonie i na pewno bedą chcieli na nowo awansowac. Fajnie w tym meczu również prezentuje się over Bramkowy któego również polecam przy okazji tego typu. GAIS w tym sezonie u siebie grał 2 razy i zdobył 3 punkty. Natomiast zespół Ljungskile na wyjeździe w tym sezonie zdobył także 3 punkty wygrywajac jeden mecz. Dobrą informacją że w porównaniu z ostatnim meczem ligowym do składu wraca dwóch podstawowych zawodników a są to Andreas Augustsson(3/0) i Mirza Mujcic(2/0), ze skłądu z powodu uraz wypadł Jesper Floren(5/0). Drużyna z Ljungskile nie bedzie mogła skorzystać z R. Iglicar (2/0) oraz D.Bennhage (0/0). Myślę że to gospodarze którzy są kandydatem do awansu dzisiaj pokażą na co ich stać i wygrają dzisiejszy mecz oraz pokryją o2,5 .

http://obstawianie.com/szwecja-vt119661,50.htm#1763005

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:49 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy, Regionalliga

Spotkanie:Viktoria Hamburg-Hamburger SV II

15.05.2013 godz. 19:00

Typ: draw no bet Viktoria Hamburg

Kurs: 2,75

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Victoria Hamburg zagra dzis z Hamburger SV II, tak wiec dwie drużyny z tego samego miasta, dwa zespoły z nadal bardzo ważnym celem w Regionalliga North i obie drużyny beda staraly się wygrać tutaj za wszelka cene, więc musimy byc przygotowani, ze emcz bedzie bardzo ostry i obfitowal w wiele fauli. Przede wszystkim musi wygrac Victoria Hamburg bo brakuje jej więcej punktów niż gosciom, cztery punkty straty do Oberneuland i z dala od degradacji, trzy punkty straty do dzisiejszego rywala i drużyny Hamburger SV II a pozostalo piec gier do konca sezonu dla obydwu druzyn.

Hamburger SV II grał także 29 meczów w tym sezonie, ale wie, że linia ataku Victoria Hamburg jest teraz w świetnej formie po wygranej z Goslarer w ostatnim meczu 4-1, muszą bardzo ostrożnie kryc zwłaszcza Nils Bruning ktory strzelił ładne bramki w ostatnim meczu i ma pięć goli w tym sezonie, a Conrad Azong, 20 lat, jest to gracz z Kamerunu z trzema golami w tym sezonie. Główna strata dla drużyny gospodarzy bedzie to brak Benny Hoose, król strzelców z 7 bramkami na koncie i najlepszy zawodnik tego zespołu. Zagrał tylko 24 minut w ostatnim meczu z Goslarer ale dobrym rozwiązaniem na jego miejscu będzie Sergei Schulz który strzelił w 14 meczach w tym sezonie cztery bramki dla swojego zespołu. Hamburger SV II nie przegral zadnego z ostatnich pięciu meczów, ale myślę, że przegra już dziś.

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,100.htm#1763034

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-17, 18:50 ]

15.05.2013 20:45

fFw3GzRt-jDdaDikb.png Benfica - Chelsea4rCw0wTc-42oFhqvS.png

Typ: x2

Kurs: 1.42

Buk: Unibet, Pinnacle

W dzisiejszym finale dawniej nazywanego Pucharem UEFA obecnie Liga Europejska, zmierzą się kluby Benfica oraz Chelsea. Historia ligi mistrzów pokazuje jasno, że Benfica nigdy nie umiała grać z mocnymi klubami jakim nie wątpliwie jest Chelsea. Oba zespoły spotkały się rok temu i oba mecze wygrała drużyna z Anglii. Dział ten zawiera "pewniaki" z danego dnia, z własnego doświadczenia wiem, że finały jakichkolwiek rozgrywek mają nieobliczalne wyniki, dlatego nie wskazuję jedno znacznie na CFC tylko zagram po niskim kursie z podpórką. Benfica dodatkowo przegrała ostatni mecz w lidze z Porto i może pomarzyć o mistrzostwie pewnie morale tego zespołu są niskie ponieważ prowadzili cały sezon w lidze i w przedostatniej kolejce dali się wyprzedzić

Składy obydwóch zespołów są praktycznie najmocniejsze.

Benfica:

Artur, Luisão, Garay, André Almeida, Gaitán, Matić, Pérez, Óscar Cardozo, Salvio, Rodrigo, Melgarejo.

Ławka: Paulo Lopes, Jardel, Aimar, Urreta, André Gomes, Lima, John.

Chelsea:

Čech, Ivanović, Cole, David Luiz, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Oscar, Torres, Juan Mata.

Ławka: Turnbull, Ferreira, Aké, Mikel, Marin, Benayoun, Moses.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,150.htm#1763054

:plus: 42

Dyscyplina: Piłka Nożna, Anglia, godzina 20:45

Spotkanie: Benfica - Chelsea Londyn

Typ: Benfica

Kurs: 3.10

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Na szybko bo zaraz mecz, dziś o 20:45 finał ligi europejskiej: Benfica Lizbona - Chelsea Londyn, niby faworytem jest Chelsea, ale ja myślę że Benfica może zaskoczyć bo naprawdę jest to bardzo dobra ekipa. Moc ekipy z Lizbony mogliśmy zobaczyć na Camp Nou, gdzie zremisowali 0:0 a okazji by strzelić gola mieli mnóstwo, mimo że Barcelona zagrała składem rezerwowym to postawa Benficii godna pochwały. Jest to zespół bez gwiazd ale jest to zespół. Chelsea Londyn, niby są w formie ale mnie jakoś nie przekonują, cały czas grają bez napastnika bo to co prezentuje Toress to jest dno, z Aston Villa bardzo się męczyli, dopiero czerwona kartka do jednego z graczy rywala pozwoliła odnieść zwycięstwo. Ja stawiam na Benficę bowiem grają fajnie ofensywnie w piłkę nożną, zawsze do przodu, i myślę że to oni będą prowadzić grę a Chelsea z kontry. Jak dla mnie to Benfica dzisiaj wygra, w drodze do finału według mnie wyeliminowali lepsze ekipy: Bayer Leverkusen, Bordeaux, Newcastle United oraz Fenerbahce Stambuł. The Blues z kolei wyeliminowali: Spartę Pragę, Steauę Bukareszt, Rubin Kazań oraz FC Basel. Według mnie bardziej starać się będzie Benfica zdenerwowana po ostatnim meczu ligowym gdzie przegrali na wyjeździe z FC Porto tracąc gola w 91 minucie spotkania, remis dałby im praktycznie tytuł mistrzowski. Chelsea praktycznie zapewniła sobie już 3 miejsce w PL więc może sobie spokojnie dokończyć sezon. Plus po stronie Benficii jest taki że zagra w najmocniejszym składzie, The Blues z kolei bez Terrego oraz przede wszystkim Hazarda. Według mnie mecz bardzo wyrównany szanse daje po połowie, według mnie na Chelsea jest brzemię faworyta i dlatego przegra. W tym roku angielskie ekipy bardzo słabo w europejskich pucharach, szczególnie w LM myślę że brak tytułu w lidze Europy również jest prawdopodobny. Ja stawiam na Benficę, bowiem jest to drużyna, a Chelsea tylko indywidualności, tym bardziej że teren neutralny bo Amsterdam, jeden mecz to warto zaryzykować po takim kursie.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,150.htm#1763056

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...