Skocz do zawartości

Typy na dzień 18.05.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 3 weeks later...

Gość wujekkgb

Piłka ręczna - EHF Cup

Tvis Holstebro-Nantes

Betclic, kurs:3.50

godz. 15:45

Analiza

Tvis to sensacja tegorocznego pucharu EHF na rozkładzie mają zdecydowanie wyżej notowane zespoły Koldingu czy też polskiej Wisły Płock. Ligę w tym roku przegrali gdyż maksymalnie zajmą 5 miejsce co nie wątpliwie dla nich będzie porażką. Dlatego uważam że Duńczycy w tym meczu będą gryź parkiet.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 13:57 ]

słaba anliza, nieuznana

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Niemiecka, godz 15:30

SC Freiburg - FC Schalke 04

TYP: 1 DNB

KURS: 2,20

BUK: MarathonBet

Analiza:

Na jutro wybrałem najciekawszy mecz ostatniej kolejki Bundesligi gdzie zmierzą się ze sobą Freiburg z zespołem Schalke. Oba zespoły walczą o 4 pozycję kto wygra to właśnie znajdzie się na 4 pozycji. Chociaż Schalke wystarczy remis aby pozostać na tej pozycji ale gospodarze na pewno po walczą o tą czwartą pozycję.

Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na 5 pozycji z dorobkiem 51 oczek i do 4 miejsca tracą zaledwie 1 punkt. Na własnym stadionie w tym sezonie rozegrali oni 16 meczy w których to 8 meczy wygrali, 4 mecze zremisowali i 4 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 24 gole i stracili 16 bramek. A więc jest to dla nich bardzo ważne spotkanie. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 2 mecze wygrać i 3 mecze przegrać. Ostatnie dwa mecze wygrali z zespołem Augsburg i zespołem Furth. A więc ostatnio dość dobrze się spisują.

Natomiast goście tego meczu dzięki porażce w ostatniej kolejce utrudnili sobie życie z tym 4 miejsce. Bo od tego meczu zależy wszystko czyli cały sezon. Znajdują się na 4 pozycji z dorobkiem 52 oczek. Musza zremisować lub wygrać aby utrzymać tą pozycję. Na wyjeździe w tym sezonie rozegrali oni w tym sezonie 16 meczy w których to 5 meczy przegrali, 4 mecze zremisowali i 7 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 21 goli i stracili oni aż 27 bramek. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 2 mecze wygrać i przegrać oraz 1 mecz zremisować. A więc wysokiej formy nie prezentują. Potrafią przeplatać dobry mecz z bardzo słabym.

Gospodarze tego meczu zagrają bez dwóch ważnych graczy:

Pavel Krmas OB M:17 G:2 (zawodnik kontuzjowany)

Daniel Caligiuri PO M:29 G:5 (zawodnik zawieszony)

Natomiast goście tego meczu będą musieli zagrać bez 3 zawodników ważnych:

Tranquillo Barnetta PO M:20 G:0 (zawodnik kontuzjowany)

Ibrahim Afellay PO M:10 G:2 (zawodnik kontuzjowany)

Kiriakos Papadopoulos OB M:10 G:1 (zawodnik kontuzjowany)

A więc jak widać oba zespoły mają prawie równą liczbę nieobecnych jeśli chodzi o tych ważniejszych graczy. Ja sercem jestem za zespołem gospodarzy ponieważ życzę im aby zdobyli to 4 pozycję bo przez cały sezo dobrze się prezentowali. Ja stawiam na zespół gospodarzy ale warto również rozpatrzyć 1 DNB.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,125.htm#1763425

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 13:58 ]

:minus: 100

NHL – hokej na lodzie

18.05.2013r. 01.30

Pittsburgh Penguins vs Ottawa Senators

Typ: Pittsburgh -1.5 gola

Kurs: 2.57

Bukmacher: Pinnacle Sports

Faworytem tej rywalizacji są Penguins. Pittsburgh pewnie wygrał pierwszy mecz i dzisiaj powinni dołożyć kolejny punkt w tej serii. Ottawa może być wymagającym rywalem, ale jednak własna tafla i lepsze wrażenie robią Penguins. Sądzę, że dzisiaj łatwo wygrają. Senators pokazali dobry hokej przeciwko Canadiens, ale w tej serii będzie im o wiele trudniej. Vokoun w bramce Pittsburgh zrobi swoje (Fleury to też silny punkt!), zresztą już to pokazał w pierwszym meczu. Ponadto moc ofensywna Penguins przeraża każdy zespół. Senators coś wygrają w tej serii, ale wyeliminowanie pingwinów byłoby sporą niespodzianką. Penguins potrafią wykorzystywać Power play i dzisiaj właśnie na to liczę. Tym bardziej, że Senators „lubią” łapać kary. Handicap spokojnie do pokrycia. Liczyłem, że Ottawa ewentualnie stawi opór w pierwszym meczu, ale zostali zdeklasowani. Dzisiaj również nie powinno być im łatwiej.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,175.htm#1763439

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 13:58 ]

:minus: 150

Dyscyplina:Piłka nożna,FRANCJA:Ligue 1

Spotkanie:Troyes-Bordeaux

Typ:1

kurs:2.10

godz:21:00

Buk:Expekt

Spotkanie 19 drużyny w tabeli Ligue 1 Troyes walczącego o utrzymanie z Bordeaux 8 miejsce w lidze drużyna środka tabeli.Jest to mecz ostatniej szansy dla gospodarzy ,którzy są na fali 2 zwycięstwa z rzędu ,z grającym o pietruszke gośćmi.We wtorek obie drużyny spotkały sie w Troyes w półfinale Pucharu Francji ,gdzie wygrali goście 2-1.Była to dla Bordeaux ostatnia szansa na występ w europejskich pucharach w następnym sezonie,myślę więc ,że zespoły dogadały się oddanie pucharu za punkty dające Troyes nadzieje na utrzymanie w lidze.Kursy lecą szybko w dół więc moja teoria wydaje sie bardzo prawdopodobna. Polecam zagrać.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-1-vt123330,75.htm#1763445

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 13:59 ]

:plus: 110

Dyscyplina: MLB,Baseball

Spotkanie: Oakland Athletics - Kansas City Royals

Typ: 1

Kurs: 2.04

Bukmacher: Pinnacle

18.05.2013 04:05

Analiza:

Hmm, ciężko zaczęło mi się typowanie z MLB.Dwa spotkania pod rząd w plecy to chociaż może w trzecim uśmiechnie się do mnie szczęście jak do niektórych zespołów w trzeciej potyczce.Na dziś spotkanie moim zdaniem w którym to gospodarze powinni być faworytami.Aczkolwiek to na gości jest mniejszy kurs.Ja zaryzykuję i postawię na czystą jedynkę z handi.Oba zespoły mają wygranych po tyle samo meczy chociaż że gospodarze wiecej o pięć porażek i tak samo o wielkość spotkań.Ostatnio dwa mecze w plecy.Grali z liderem ligi.goście grają w kratkę.zwycięstwa przeplatają przegranymi.Dziś jednak sądzę że nie będą mieli tyle szczęścia i bedą musieli uznać wyższość gospodarzy.grają na własnym stadionie, własna publiczność i gorący doping.Myślę że w pierwszym spotkaniu ugrają swoje i wygrają pewnie te spotkanie.

http://obstawianie.com/mlb-2013-vt125104.htm#1763259

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:00 ]

:plus: 104

Gość lukkaz

Dyscyplina: Piłka nożna – Austriacka Bundesliga

Spotkanie: Austria Wiedeń – Neustadt AHC (0:2) (zwycięstwo dwubramkowe = zwrot)

Kurs: 2,34

Buk: Pinnacle

Dziś o godz. 18:30 odbędzie się mecz pomiędzy Austria Wiedeń a Neustadt w ramach 34. kolejki austriackiej Bundesligi. Obie ekipy w tabeli dzieli aż 46 punktów.

Goście to 9. ekipa ligi, w ciągu 33 meczy zgromadziła 30 oczek – dokładnie tyle samo co ostania ekipa Bundesligi Innsbruck. Ostatni mecz między obiema ekipami zakończył się remisem 2:2 więc żadna z ekip nie zdystansowała rywala. Walka o ligowy byt dla obu ligowych maruderów będzie jednak bardzo ciężka – obydwie drużyny w ubiegłej i obecnej kolejce zmierza się naprzemiennie z dwoma kandydatami do mistrzostwa – z Austrią i Salzburgiem.

Neustadt zostało zmasakrowane przez Czerwone Byki aż 0:6 i to w dodatku przed własna publicznością. Katastrofalny futbol: 38% posiadania piłki, 2 razy mniej strzałów niż RBS, ledwie 2 trafienia w światło bramki, 5 żółtych kartek i puentująca wszystko bramka samobójcza – to jedyne określenie na formę tej ekipy. W ciągu 16 wyjazdowych spotkań Neustadt wygrało ledwie 2 spotkania, 3 razy remisowało i aż 11-krotnie przegrywało. W czasie wspomnianych meczy, goście strzelili tylko 12 bramek, tracąc przy tym 36. Najlepszym strzelcem ekipy gości jest Tadić – 5 bramek dla Neustadt są jego autorstwa.

Austria ma 6 punktów przewagi nad Salzburgiem na 3 kolejki przed końcem rozgrywek – jeśli piłkarze ze stolicy odniosą w tym meczu zwycięstwo niemalże zapewnia sobie 24. Mistrzostwo Austrii. Austria pokonała w ostatnim meczu wspomniany Innsbruck 0:3, dzięki trafieniom w końcówce spotkania. Bilans domowy fioletowej jedenastki to 10W-3R-3P, 35 bramek strzelonych i tylko 14 straconych. Najlepszym strzelcem Austrii jest Hosiner – 31 bramek.

Wiedeńczycy nie powinni zaprzepaścić fantastycznej szansy na zdobycie tytułu Mistrza Austrii. Gra przed własną publicznością z rozbitym Neustadt powinna zakończyć się pogromem. Wielka strzelanina we Wiedniu to dobry scenariusz na ten sobotni wieczór.

austria-wien-rapid-wien-21-10-2012.jpg

http://obstawianie.com/austria-vt119692,25.htm#1763459

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:00 ]

zwrot

WŁOCHY: Serie B 18.05.2013 14:30

Cesena - Pro Vercelli

Typ: Over 2,5

Kurs: 1,85

Stawka:6/10

Bukmacher:Expekt

Dzisiejszego dnia o godzinie 14:30 rozpocznie się mecz kończący sezon 2012/13 w Włoskiej Serie . Ciekawym spotkaniem jest, pojedynek między znajdującą się na 14 pozycji Ceseną która to ma 49 oczek na koncie i teoretycznie zagrożona jest miejscem w barażach ponieważ do 18 miejsca ma tylko 3 oczka przewagi, ale w praktyce jest to nie możliwe. Pro Vercelli to ekipa która nie dała rady w tym sezonie zajmują 21 pozycję i na niej skończą obecny sezon. Ponieważ każdy wynik jaki odniosą nie daje im nic.

Mecz ten dla mnie jest ciężki w wytypowaniu zwycięzcy, a jak wiadomo to jest ostatnia kolejka, więc może tutaj się sporo dziać. Ja osobiście rozpatruje ten mecz pod względem bramkowym, ponieważ obie ekipy mają tendencje i do sporej ilości bramek w meczach. Cesena ma na swoim koncie 45 bramek strzelonych i 55 straconych mają średnią 2,5 gola w meczu co jest bardzo przyzwoitą liczbą natomiast goście mają taką samą średnią lecz oni mniej strzelają a więcej stracą ponieważ mają 33 do 66.

W historii grania spotkań obie ekipy zagrały ze sobą 2 spotkania pierwsze z nich to mecz w pucharze Włoch który zakończył się remisem 1:1 natomiast drugie spotkanie to mecz ligowy tego sezony ale rundy jesiennej w której to Cesena w meczu wyjazdowym pokonała ekipę Vercelli 1:3.

Dzisiejsze spotkanie będzie obfitować w ogromne braki składowe ponieważ gospodarze zagrają bez swoich 7 podstawowych graczy z czego 4 z nich to obrońcy któży grali prawie cały bądź po poł sezonu. A zabraknie takich nazwisk jak : Obrońcy : Ceccerelli , Comotto, Volta oraz Rodriguez. Nie zagrają również dwaj napastnicy Graffiedi i Defrel oraz pomocnik Djoković. W ekipie gości natomiast braknie 5 ważnych ogniw takich jak obrońcy Modolo trzech pomocników Grossi, Cristiano,Genevier.

Te ogromne braki dają mi do myślenia czy ten over to dobry pomysł, ale sądzę żę tak ponieważ Cesena wydaje mi się że będzie ten mecz chciała wygrać aby nie spaść nizej w tabeli a Pro Vercelli gra swój ostatni mecz w Serie B więc też będą chcieli coś pokazać że nie spadają jako totalni przegrani. Te ostatnie mecze powinny obfitować w gole moim zdaniem, i typ na over 2,5 mam nadzieje że będzie trafiony. Powodzenia.

Przewidywane składy :

63451137883907051082.png

http://obstawianie.com/serie-b-i-nizsze-ligi-wloskie-vt123384,25.htm#1763489

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:01 ]

Dyscyplina:Piłka nożna - Hiszpania(Liga Adelante)

Spotkanie: Las Palmas - Recreativo de Huelva

Kurs:1.50

Godz:18.00

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Dzisiaj zaproszę wszystkich do Hiszpanii na mecz Ligi Adelante w którym zmierzą się Las Palmas z Recreativo de Huelva.

Las Palmas w pięciu ostatnich meczach u siebie zaliczyło dwie wygrane, dwa remisy i jedną porażkę.

Drużyna gospodarzy walczy o awans do play offów o Primera Division, a nawet jak się bardziej postarają u się ułożą dobrze dla nich inne mecze to mogą awansować bezpośrednio, czyli to dobra motywacja do wygrania dzisiaj u siebie.

Goście natomiast na wyjazdach nie błyszczą, w ostatnich pięciu meczach dwa remisy i trzy porażki.

Recreativo ma siedem punktów przewagi nad miejscem spadkowym a zostały tylko cztery kolejki do końca rozgrywek, czyli już są prawie pewni utrzymania w lidze a na wyjazdach grać nie potrafią i się pewnie skupią na meczach u siebie.

Mój typ to jedynka, Las Palmas będzie bardziej zmotywowane żeby wygrać dzisiejszy mecz bo chcą awansować chociaż do play offów o Primera Division.

http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,75.htm#1763491

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:01 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, II liga zachodnia - Polska

Gryf Wejherowo-Raków Częstochowa

TYP: X

KURS: 3,25

BUK: Bet365

Analiza:

No to czas na mecz Rakowa który wybrał się do Wejherowa na spotkanie z tamtejszym Gryfem. Oba zespoły w tabeli dzielą 4 punkty, praktycznie nie walczą o nic bo są na spokojnych miejscach. Zawodnicy Rakowa na mecz Wyjechali już w piątek do doo pokonania mieli prawie 500km. Ja dzisiaj postawię na remis, już wyczuwałem ten remis w środe gdzie Raków zremisował 0-0 z Kluczborkiem. Zespół wyjdzie najprawdopodobniej najmocniejszym skladem jaim do tej pory dysponują lecz na wyjazdach i ogolnie ta gra ostatnio się nie klei brakuje mądrości w grze jaka była w pierwszej częsci sezonu. Gryf na własnym terenie gra dobrze 6 wygranych 4 remisy i tyle samo porażek, raków natomiast bilans 6-2-6. Gryf w ostatniej kolejce przegrał 1-0 na wyjeździe z zespołem z Chojnic. Wcześniej u siebie pokonali ROW Rybnik 2-1. Raków może zagrać dzisiaj dobry mecz, lecz nie są w stanie wygrać z ich szczęściem oraz nieporadnością w końcówkach pierwszej połowy oraz meczu. W poprzednim meczu jakie te kluby rozegrały padł wynik 1-1. Zawodnicy Rakowa mają problemy z piłkami wrzucającymi czy to ze stałych fragmentów czy też po akcjach, natomiast gracze Gryfa bardzo dobrze przy stałych fragmentach. Odradzający się Raków może zacznie grać piłką tak jak w pierwszej rundzie i wtedy Gryf może mieć problemy z grą, lecz i Raków może mieć problem ze strzeleniem gola tak jak to było w ostatnim czasie, jak dla mnie będzie to drugi mecz z rzędu 'na remis'.

http://obstawianie.com/polska-pozostale-ligi-vt119816,100.htm#1763495

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:02 ]

:minus: 200

Dyscyplina: Piłka nożna, Francja, Ligue 1; g.21:00

Spotkanie: Montpellier - Lille

Typ: 2

Kurs: 2.00

Bukmacher: Expekt

Analiza:

W 37 kolejce francuskiej Ligue 1 mamy kilka spotkań w których grają ze sobą ekipy walczące bądź to o europejskie puchary bądź to o utrzymanie z ekipami, które nie walczą już o nic. Niewątpliwie jednym z takich spotkań jest pojedynek Montpellier kontra Lille. Gospodarze zajmują przed tą kolejką 9.miejsce w ligowej tabeli i nie grozi im już walka o miejsce premiowane grą w europejskich pucharach czy też walka o pozostanie w lidze. Lille natomiast zajmuje 4.miejsce (obecnie gwarantujące grę w Lidze Europejskiej) ale podopieczni Rudi'ego Garcii muszą mieć się na baczności bowiem mają tyle samo punktów co zespół Nice i w każdej chwili mogą stracić miejsce gwarantujące prawo gry w europejskich pucharach. W europejskich pucharach bowiem Lille nie tylko patrzy za siebie ale chyba przede wszystkim przed siebie czyli na 3.miejsce dające prawo gry w eliminacjach Ligi Mistrzów. Na ten moment tracą 3 oczka do Lyonu więc na pewno nie tracą jeszcze wiary w to, że uda im się przeskoczyć Lyon na finiszu rozgrywek.

Jak prezentuje się forma obu zespołów w ostatnim czasie? Montpellier w 5 ostatnich kolejkach potrafiło wygrać tylko raz z najsłabszym w lidze zespołem Brest w pozostałych 4 przypadkach przegrywali swoje spotkania. Lille natomiast w 5 ostatnich kolejkach ligowych zdobyło 8 punktów: 2 razy wygrywając, 2 razy remisując i 1 przegrywając.

Jeśli natomiast chodzi o sytuację kadrową to w ekipie gości nie zagra Ryan Mendes. Po stronie gospodarzy dzisiejszego spotkania straty są o wiele większe ponieważ na boisku nie zobaczymy Hiltona, Congre, Utaki i Saihi, natomiast zawieszony jest Anthony Mounier.

Podsumowując w tym spotkaniu jest jeden zespół, który ma jeszcze o co grać (i jest to niewątpliwie spora stawka) i według mnie to właśnie Lille powinno sobie dziś poradzić i zwyciężyć. Tym bardziej, że Montpellier w ostatnich kolejkach prezentuje już raczej chęć jak najszybszego zakończenia sezonu i nie sądzę by była to dziś przeszkoda nie to przebrnięcia przez ekipę gości.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-1-vt123330,75.htm#1763501

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:03 ]

dyscyplina: Piłka ręczna, Bundesliga mężczyzn

spotkanie: Balingen-W. - HSV Hamburg

typ: Balingen (+3,5)

kurs: 1.93

godz: 19:00

bukmacher: pinnaclesports

analiza:

przed nami spotkanie 31. kolejki pierwszej ligi niemieckiej piłkarzy ręcznych, do rywalizacji staja drużyny znajdujące się obecnie w dwóch różnych rejonach ligowej tabeli, a mianowicie Balingen-W. i HSV Hamburg. Gospodarze dzisiejszego spotkania po rozegraniu 30 spotkań zajmują w tabeli 13. miejsce z dorobkiem 25 punktów, które ta drużyna zdobyła dzięki 11 zwycięstwom, 3 remisom i 16 porażkom. Ich bilans bramkowy wynosi obecnie 851:887. W spotkaniach u siebie Balingen zdobyło 18 punktów dzięki 8 zwycięstwom remisowi, 2 remisom i 5 porażkom. Warto także wspomnieć, że drużyna ta nie przegrała u siebie od 5 spotkań. Hamburg natomiast po rozegraniu 30 spotkań z których 19 wygrali, 4 zremisowali i 7 przegrali zajmują w tabeli 5. miejsce z dorobkiem 42 punktów. W spotkaniach na wyjeździe Hamburg jak na tak potężny klub spisuje się nie specjalnie, bowiem na 15 spotkań wygrał 9, 2 zremisował i 4 przegrał. Sądzę, że Hamburg nieznacznie wygra, ponieważ Balingen jest mocne u siebie, a HSV musi zacząć oszczędzać gwiazdy które będą im potrzebne w finałowym turnieju LM.

http://obstawianie.com/toyota-handball-bundesliga-vt125215.htm#1763508

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:03 ]

Tenis, WTA Kwalifikacje Strasbourg, 14:30 18.05

Katarzyna Piter - Muhammed A.

typ: 2-0

2,50

Bet365

Analiza

Dzis w pierwszej rundzie turnieju kwalifikacyjnego w Strasbourgu, Katarzyna Piter zagra z Amerykanka Muhammed. W akcji z tych dwoch zawodniczek widzialem tylko Polke, jednak po pewnych sprawach wnioskuje, ze jest ona zdecydowana faworytka tego spotkania. Polka na kortach ziemnych sie po prostu wychowala i sadzac po jej stylu gry chyba na nich czuje sie najlepiej. W Katowicach Piter byla bardzo bliska przejscia kwalifikacji, regularnie rowniez wygrywa pojedyncze spotkania na clayu na poziomie ITF. Amerykanka natomiast jesli juz na ziemi, to amerykanskiej, ktora jest zdecydowanie szybsza. Nie znalazlem turnieju w ktorym brala udzial Amerykanka na europejskiej ziemi. Tym bardziej dziwi fakt, ze probuje ona swoich sil w Strasbourgu. Muhammed pewnie jak typowa Amerykanka lubi grac bardzo szybko i ofensywnie, co na ziemi raczej porownywalnych z szybka nawierzchnia skutkow nie przynosi. A Piter coraz donosniej dobija sie bram cyklu WTA, licze na to ze uda jej sie przejsc tutaj kwalifikacje.

http://obstawianie.com/atp-rzym-wta-rzym-vt125516.htm#1763510

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:04 ]

:plus: 150

Dyscyplina - Piłka nożna, Super Lig Turcja

18.05.2013, godz.18:00

Spotkanie - Karademir Karabukspor-Fenerbahce

Typ - Fenerbahce

Kurs - 3.10

Buk - bet-at-home

Analiza :

Na poczatek sytuacja w Lidze tureckiej przed ostatnia seria spotkan, Fenerbahce ma 61 punktow i 2 miejsce w tablei, to nie oznacza, ze spoczywaja na laurach, poniewaz wciaz po plecach depcze im Besiktas z tylko trzemu punktami mniej, wiec do konca Fenerbahce uwazam, bedzie walczylo na najwyzszych obrotach. Dzis bardzo mocny sklad Fenerbahce ale to nie bedzie niespodzianka. Poza gra beda jedynie, obronca Korkmaz, 20 meczy w tym sezonie, zawieszony za czerwona kartke w ostatniej minucie spotkania z Galatasaray w ostatniej rundzie pierwszy bramkarz zespolu Volkan Demirel, Raul Meireles z pomocy, 22 mecze i 2 bramki w tym sezonie, oraz Milos Krasic, 13 meczy w tym sezonie ale bez gola. Jest jeszcze Ozturk, Sahin and Kesimal ale to jest oslabienia malo znaczace.

Karademir Karabukspor ma na swoim koncie 37 punktow, to o punkt wiecej niz Istanbul BB, ktory wciaz walczy o utrzymanie w lidze i dzis oni zagraja z Kasimpasa, gdzie uwazam 3 punkty zdobeda bez problemu. Karademir musi wiec wygrac, ale nie sadze zeby Fenerbahce po ostatniej wygranej nad mistrzem w tym sezonie Galatasaray 2-1 zwolnilo tempo i odpuscilo w tym meczu, tym bardziej, ze Besiktas wciaz jest grze i gra jutro z Kayserisporem. Karademir Karabukspor z tylko jednym zwyciestwem w ostatnich piecu meczach, Fenerbahce o niebo lepszy wynik, trzy zwyciestwa i dwie porazki na koncie. Uwazam, ze dzis bardzo mocny jak zawsze atak Fenerbahce z Moussa Sow and Pierre Webo. Obaj w swietnej formie teraz i powinni cos tu ustrzelic.

http://obstawianie.com/turcja-vt119684,75.htm#1763513

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:07 ]

:minus: 150

T-Mobile Ekstraklasa, Podbeskidzie B-B - Piast Gliwice, 18.05.2013, 15:45

typ: ilość goli +2,5

kurs: 2,1

buk: Expekt

analiza:

Bardzo ważny mecz dla obu drużyn. gospodarze walczą o ligowy byt. co wiecej dostali juz licencje na wystepy w ekstraklasie w kolejnym sezonie. goscie po raz pierwszy w historii maja szanse zagrac w europejskich pucharach. żadna drużyna nie zadowoli sie remisem. w tej rundzie i jedni i drudzy graja calkiem dobrze. atutem jednych i drugich jest zespołowa gra. w podbeskidziu dobra robote wykonuje demjan. wszyscy w lidze wiedza, ze trzeba go pilnowac a on i tak strzala bramki. w piascie wyrożniaja sie podgorski i jurado. piast w 26 meczach zdobył 70 goli co daje niespełna 3 na mecz. w ostatnich 5 meczach 3 skonczyly sie overem 2,5. podbeskidzie w 26 meczach zdobylo 71 goli i zanotowało 2 overy w 5 ostatnich kolejkach. jednak dzis nie mozna juz kalkulowac. zarowno z jednej i drugiej strony. strzelenie gola przez jedna druzyne zmusi druga do otwartej gry. i na to wlasnie czekam. wysoki kurs zacheca do postawienia na ten typ.

http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,250.htm#1763520

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:07 ]

:plus: 110

Dyscyplina: Koszykówka, Francja, godz. 20.00

Mecz: ASVEL Lyon-Villeurbanne - Le Mans [u/o 140,5]

Typ: under

Kurs: 1.962

Bukmacher: Pinnacle

Analiza: Jest to decydujący mecz pierwszej rundy w lidze francuskiej. Po 2 grach wynik serii 1:1, oba mecze wygrywali gospodarze. Lyon jest rozstawiony z nr 3 więc decydujące spotkanie zostanie rozegrane w Astroballe (Villeurbanne). Wyniki playoffów to 69:52 w pierwszym meczu, w Le Mans 63:55 dla gospodarzy. W sezonie 88:81 dla Lyonu oraz 64:60 dla Le Mans. Wyniku dzisiaj typować nie sposób, bo goście na pewno są w stanie ograć Lyon. W obu zespołach jest kilku znakomitych graczy, dwóch Sy, po jednym w obu zespołach, Batista, Issa, Jackson. Ja spodziewam się walki o każdy centymetr parkietu. Mecz ma sporą wagę, tutaj na pewno każda akcja będzie przemyślana, nie ma mowy o szybkich rzutach, oddawanych z nieprzygotowanych pozycji. Na pewno oba zespoły bardzo utytułowane i porażka już w pierwszej rundzie byłaby i dla jednych i dla drugich dość wczesnym zakończeniem sezonu. Typuję wynik podobny do poprzednich i góra 130-135 pkt.

http://obstawianie.com/francja-2012-2013-vt123505.htm#1763535

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:08 ]

Dyscyplina.Pilka Nozna Polska 1 liga

Spotkanie.Zawisza Bydgoszcz-Kolejarz Stróże

Typ.1

Kurs.1,60

Bukmacher.William Hill

Data.18.05.2013 g.19.00

Analiza.

Zawisza Bydgoszcz -kontra Kolejarz Stróże.Nie czarujmy sie jesli Zawisza mysli o awansie musi to spotkanie wygrac tym bardziej ,ze za rywala maja nie grajaca juz o nic ekipe Kolejarza Stroze.Co prawda Kolejarz gra ostatnio niezle bo ma na koncie 3 wygrane i 3 remisy,ale to gospodarze sa bardziej zdeterminowani.Magik Tarasiewicz przyszedl do Zawiszy i ta zaczela wygrywac i caly czas liczy sie w stawce o awans do elity.Zawisza ostatnio gra bardzo dobrze...na 6 ostatnich spotkan 4 wygrane,1 remis i 1 porazka.w ostatnim meczu u siebie pokonali pewnie 3-1 Cracovie jak by nie bylo glownego pretendenta do awansu.Malo tego dzisiaj jej glowni rywale Cracovia i Flota graja w tej kolejce miedzy soba i jest szansa nawet na przeskoczenie obu zespolow w razie wyniku remisowego.Tak wiec dzisiaj gospodarze maja o co grac i przy dopingu wlasnej publicznosci pokonaj ekipe Kolejarza i zbliza sie bardzo do awansu.typuje wynik 2-1 dla gospodarzy.

http://obstawianie.com/polska-i-liga-vt123292,50.htm#1763552

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:08 ]

:plus: 60

http://obstawianie.com/atp-rzym-wta-rzym-vt125516.htm#1763554

Federer R. - Paire B. godz. 20:00

typ: powyżej 2,5 seta

kurs:3,75

Buk: Bet365

W drugim półfinałowym spotkaniu turnieju w Rzymie spotkają się pogromca Janowicza, Federer oraz rewelacja turnieju 24-letni Francuz Paire. Benoit w drodze do półfinału pokonał :

17/05-13 Ćwierćfinały Paire, Benoit vs. Granollers, Marcel 2:0 61 60

16/05-13 R16 Paire, Benoit vs. Del Potro, Juan Martin 2:0 64 76

15/05-13 R32 Paire, Benoit vs. Benneteau, Julien 2:1 67 64 76

13/05-13 R64 Paire, Benoit vs. Monaco, Juan 2:1 76 16 64

Jak widać wczoraj w doskonałym stylu pokonał Hiszpana Granollersa przegrywając tylko jednego gema. W tym turnieju rozegrał już cztery tie-breaki ,trzy z nich wygrał więc jest duża szansa na ugranie seta z Federerem. W tym roku na cegle Francuz wygrał dziewięć z piętnastu spotkań. W poprzednim turnieju w Madrycie przegrał z Nadalem w drugiej rundzie.

36 w rankingu Paire na kortach ceglanych ma do tej pory skuteczność 61,57% i to jest jego najwyższy procent ze wszystkich nawierzchni.

Federer w Rzymie nie przegrał jeszcze seta,jednak wczoraj był już blisko, w Madrycie odpadł szybko bo już w drugim spotkaniu przegrywając z Nishikori 2-1. W kwietniu Szwajcar nie grał w ogóle , we wcześniejszych turniejach tracił sety m.in z Wawrinką,Berdychem , Benneteau(porażka 0-2) oraz Jaziri.

Myslę,że nie z problemami Szwajcar wygra to spotkanie a młody Francuz urwie wielkiemu mistrzowi choćby seta.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-22, 14:09 ]

:minus: 200

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...