Skocz do zawartości

Typy na dzień 24.05.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 4 weeks later...

75688574063605799057.png87060151412930514078.png44444655864176579933.png

USA: NHL - Play Offy 24.05.2013 04:30

Los Angeles Kings - San Jose Sharks

Typ:1 KZ

Kurs: 1,62

Stawka:6/10

Bukmacher: Expekt

To już piąte spotkanie między Królami a Rekinami w tej fazie play off. Po dotychczas czterech meczach rozegranych jest remis 2:2. Dzisiejszy mecz to mecz wydaje mi się że pod dyktando gospodarzy ponieważ pokazują oni że są godną ekipą która zapewne i tak w moim domyśle dojdzie do finału by móc bronić zeszłoroczny tytuł. LA Kings od 12 spotkań nie przegrali na własnym obiekcie. Od czasu gdzy zaczęły się Play Off’y Kings nie zremisowali nawet jednego spotkania i wydaje mi się że na razie do tego nie dojdzie ponieważ są oni w znakomitej formie co widać i co pokazują w każdym następnym meczu. Sharks u siebie udało im się wyrwać te dwa zwycięstwa Kings choć w żadnym z nich nie byli lepszą ekipą od LA Kings. W tym meczu widzę tylko jedną opcje a jest nią wygrana gości w razie czego w końcowym rozrachunku bo nie wiem czy może nie zmiękną im nogi dlatego wolę się zabezpieczyć tym KZ choć moje przeczucia co do tego meczu są jasne. Własna hala oraz swoja publika bardzo dobrze działa na Kings i ich ekipa gra wtedy bardzo dobrze. Sharks nie wiem wydaje mis ie że będą się bronić aczkolwiek dużo tutaj nie wskórają a nie wierze w to że Kings odda mecz na własnej hali by Sharks byli w lepszej sytuacji od nich wracając do domu. Mam nadzieje żę typ okaże się trafny. Jak będzie dowiemy się już jutro koło 7 rano. Powodzenia.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,175.htm#1764483

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:29 ]

:plus: 62

Dyscyplina:Piłka nożna,FRANCJA:National

Spotkanie:Boulogne-Metz

Typ:1

Kurs:2.40

Godz:20:00

Buk:Sportingbet

Ostatnia kolejka francuskiej National pojedynek walczącego o utrzymanie Boulogne z mającym już zapewniony awans do Ligue 2. Metzem.Zespół gospodarzy jest niepokonany u siebie od 22.02.2013 jest to pasmo 7 spotkań bez porazki.Metz nie walczący już o nic widać to było w ostatnim meczu z Cherbourgiem zajmującym przedostatnie miejsce w lidze porażka u siebie 1-3.Moim zdaniem walczący z nozem na gadle gospodarze powinni wygrać z gośćmi ,którzy myślami są już przy następnym sezonie w Ligue2.Radzę postawić jak najszybciej bo do jutra kursy napewno mocno spadną.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,100.htm#1764495

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:29 ]

:plus: 140

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Francuska, godz 20:30

EA Guingamp (-1 AH) - Dijon FCO

TYP: 1

KURS: 2,49

BUK: Pinnacle

Analiza:

Jutro o godzinie 20:30 rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy zespołem Guingamp a zespołem Dijon. Faworytem są gospodarze i

ja również tak uważam że gospodarze ten mecz mogą spokojnie wygrać.

Gospodarze w lidze znajdują się na 3 pozycji z dorobkiem 67 oczek i mają 7 punktów przewagi nad 4 zespołem i 1 punkt mniej od zespołu który jest na 2 pozycji. Pierwsze 3 miejsca awansują lecz na pewno by chcieli zająć 2 miejsce bo od miejsca zależy kwota finansowa jaką dostaną a za drugie miejsce dostaną więcej niż za 3 pozycję. A więc w tej kolejce mogą sobie zapewnić 2 pozycję. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 18 meczy w których to 11 meczy wygrali, 6 meczy zremisowali i 1 mecz przegrali. A więc jak widać na własnym stadionie bardzo dobrze się prezentują. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 4 mecze wygrać i 1 mecz przegrać. A więc są w wysokiej formie.

Natomiast goście tego meczu nie walczą o nic bo są na 6 pozycji z dorobkiem 59 oczek i mogą sobie ten mecz odpuścić. Na wyjeździe rozegrali oni w tych meczach 18 meczy w których to 4 mecze wygrali, 9 zremisowali i 5 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 22 gole i stracili 29 bramek. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 3 mecze wygrać, 1 zremisować i 1 przegrać.

Obie ekipy zagrają bez:

wnudm8pdcofm.jpg

A więc jak widzimy bardziej osłabioną ekipą jest ekipa gości i sądzę że oni ten mecz przegrają również handicap można postawić bo warto po takich kursach grać.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,100.htm#1764501

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:30 ]

:plus: 149

Dyscyplina: Baseball,MLB

Spotkanie: Detroit Tigers - Minnesota Twins

Typ: 2

Kurs: 2.38

Bukmacher: Sportingbet

24.05.2013 01:00

Analiza

Spotkanie w którym liczę na przelamanie zespołu gości.Od osmiu spotkań bez zwycięstwa.taka passa w baseballu nie może długo trwać i w końcu powinna zostać przełamana.Gospodarze ładnie sobie poradzili z indianami na ich terenie.Chociaż że cleveland świetnie sobie radziło pod rząd w bodajże sześciu spotkaniach.wygrywali z każdym.ale passy nie trwają długo.Dziś sądzę że to włąsnie drużyna twins się przełamie i tak samo przełamie tygrysów.Są bardziej od nich zmotywowani.oni są na laurach po ostatnich dwoch wygranych więc teraz nie będą tak gorliwi do wygrania.Jeśli wyjdzie im spotkanie to owszem wygrają i to peirwsze rozpoczynające boj między nimi ale w to wątpię.Myślę że dziś w nocy to Minnesota pokaże klase i wygra dziewietnastę spotkanie.W końcu musza łapać punkty i pokazać że kryzys mają już za sobą a teraz zaczyna się wędrowka zwycięstw w ich wykonaniu.na to liczę i stawiam.

http://obstawianie.com/mlb-2013-vt125104.htm#1764512

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:30 ]

:minus: 150

Dyscyplina:Piłka nożna - Węgry(NB I)

Spotkanie: Lombard Papa - Siofok

Typ: 1

Kurs:2.00

Godz:19.00

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Dzisiaj przeniesiemy się na Węgry do tamtejszej ligi NB I.

W analizowanym meczu spotkają się Lombard Papa oraz Siofok.

W tamtejszej lidze do rozegrania pozostały już tylko dwie kolejki.

Lombard Papa u siebie potrafił zremisować z Gyor oraz wygrać z Debrecen, czyli na swoim stadionie potrafi grać

Siofok zdobył na wyjeździe tylko dwa punkty w czternastu meczach, nawet zdegradowane już Egri zdobyło tych punktów pięć.

Stawiam na jedynkę Lombard dzisiaj wygra i tym samym spuści Siofok do niższej ligi.

http://obstawianie.com/wegry-vt119649.htm#1764526

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:31 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa; g.18:00

Spotkanie: Wisła Kraków - Ruch Chorzów

Typ:Powyżej 3.5 goli

Kurs: 3.50

Bukmacher: Bet365

Analiza:

W ostatnich kolejkach mecze Ruchu Chorzów obfitowały w bramki. Najpierw była porażka 1:2 z Piastem Gliwice, następie szalony mecz w Gdańsku i remis z Lechią 4:4, a w ostatniej kolejce "Niebiescy" przegrali u siebie z Pogonią Szczecin 2:3. Dziś według mnie znów możemy być świadkami sporej ilości bramek. W ekipie Jacka Zielińskiego brakuje bowiem dwóch ważnych obrońców Marcin Baszczyńskiego oraz Macieja Sadloka. Ponadto gra Ruchu w obronie ostatnio naprawdę nie wygląda najlepiej i rywale to starają się wykorzystywać (jak widać po ostatnich wynikach, potrafią to czynić). Nie jest więc też przypadkiem, że Ruch w tym sezonie stracił do tej pory najwięcej bramek spośród wszystkich zespołów Ekstraklasy - 46 bramek.

Osobiście uważam, że będzie to dość otwarte spotkanie. "Niebiescy" do Krakowa na pewno przyjeżdżają po 3 punkty ponieważ ostatnie wyniki sprawiły, że nad strefą spadkową mają już tylko 3 punkty przewagi. Wisła natomiast obecnie może już grać tylko dla kibiców i zapewne będą również będą chcieli zrehabilitować się za porażkę 0:3 ze Śląskiem w ostatniej kolejce gdzie po prostu zagrali bardzo słabo.

Jest więc to spotkanie Ruchu, który ostatnio ma obronę dziurawą jak ser szwajcarski oraz Wisły, która w ostatnim meczu ligowym ze Śląskiem również prezentował jak nie powinno się grać w defensywnie. W obu zespołach sporo zastrzeżeń jest do gry formacji defensywnych. W Ruchu niemal do każdego są roszczone pretensje jeśli chodzi i defensywę, natomiast w Wiśle sporo się mówi i słabej grze bramkarza Miśkiewicza. Myślę więc, że może to być spotkanie w którym zobaczymy kilka bramek. Ja postanowiłem zagrać over 3.5 goli.

http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,275.htm#1764542

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:31 ]

:minus: 200

Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa; g.18:00

Spotkanie: Wisła Kraków - Ruch Chorzów

Typ: ilość rzutów rożnych powyżej 10

Kurs: 2.00

Analiza:

bardzo ważny mecz dla chorzowian, ktorzy bronia sie przed spadkiem. 3 punkty znacznie przybliza ich do pozostania w ekstraklasie. wisla utrzymanie ma juz niemalze pewne. ruch to zespol tracacy i strzelajacy sporo bramek w ostatnich 5 meczach maja bilans bramkowy 9:12, czyli ponad 4 gole na mecz. potrafia stworzyc sporo sytuacji bramkowych, a takze zdobywaja spora ilosc goli. teoretycznie to ruchowi bardziej powinno zalezec na zwyciestwie bo maja konkretny cel - utrzymanie. wisla u siebie rowniez powinna powalczyc o zwyciestwo. krakowianie maja grozny zespol z pilkarzami o klasowej przeszlosci. nazwiska jednak nie graja. ja w kontekscie mojego ypu licze na indywidualne akcje czy to szybkiego maleckiego, sarkiego, boguskiego czy obdarzonego dobra wrzutka kosowskiego. chorzowianie rowniez maja groznych pilkarzy. zienczuk z kapitalna wrzutka, jankowski i janoszka takze powinni wywalczyc kilka rogów. wedlug mnie mecz bedzie szybki, ze spora iloscia goli, akcji i rogow.

http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,275.htm#1764610

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:32 ]

dyscyplina: Piłka ręczna, Toyota Handball Bundesliga

spotkanie: Grosswallstadt - Balingen-W.

typ: 1

kurs: 2,50

godz: 19:45

bukmacher: Bet365

analiza:

przed nami spotkanie 32. kolejki pierwszej ligi niemieckiej piłkarzy ręcznych, do rywalizacji staja drużyny znajdujące się w dolnej części ligowej tabeli, a mianowicie Grosswallstadt i Balingen-W.. Gospodarze dzisiejszego spotkania po rozegraniu 30 spotkań zajmują w tabeli 17. miejsce z dorobkiem 11 punktów, które ta drużyna zdobyła dzięki 4 zwycięstwom, 3 remisom i 23 porażkom. Ich bilans bramkowy wynosi obecnie 738:825. W spotkaniach u siebie Grosswallstadt zdobył 9 punktów dzięki 3 zwycięstwom, 3 remisom i 9 porażkom. Balingen-W. natomiast po rozegraniu 31 spotkań z których 11 wygrali, 3 zremisowali i 17 przegrali zajmują w tabeli 13. miejsce z dorobkiem 25 punktów. Jednak drużyna ta nigdy nie gra rewelacji o czym świadczy ich wyjazdowy bilans, 3 zwycięstwa, 1 remis i 11 porażek. Faworytem dzisiejszego spotkania wydaja się być gospodarze, którzy dobrze graja u siebie, a poza tym mają jeszcze cień szansy na utrzymanie się, wiec dzisiaj pewnie zostawia zdrowie na parkiecie, podczas gdy Balingen gra o nic.

http://obstawianie.com/toyota-handball-bundesliga-vt125215.htm#1764613

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:32 ]

:plus: 150

Dyscyplina.Pilka Nozna Francja Ligue 2

Spotkanie.Clermont - Niort

Typ.x

Kurs.3,30

Bukmacher.Betclic

Data.24.05.2013 g.20.30

Analiza.

Dzisiaj ostatnia kolejka w Ligue 2 i spotkanie pomiedzy zespolami Clermont - Niort.Typuje w tym spotkaniu wynik remisowy.Gospodarze czyli ekipa Clermont to obecnie 15 ekipa tabeli ktora ma na koncie 42 punkty i ma bezpieczna lokate ktora gwarantuje im utrzymanie.Natomiast goscie Niort to sasiad z tabeli majacy 41 oczek i nawet przy dzisiejszej porazce utrzymuja sie w lidze.Dlaczego stawiam na remis...po pierwsze obie ekipy prezentuja zblizony poziom i sa siadami w tabeli wiec prezentuja zblizone umiejetnosci i raczej nie bedzie tu pogromu ktorejs z ekip,a raczej blizej remisu.Po drugie obie ekipy to jedne z tych druzyn co bardzo duzo meczy remisuja i tak -gospodarze 15 remisow a goscie zanotowali 17 takich wynikow...W pierwszym spotkaniu w rundzie jesiennej zanotowalismy remis 1-1 i sadze ,ze dzisiaj na zakonczenie ligi obie druzyny zagraja tak aby nie zrobic sobie krzywdy i spotkanie zakonczy sie wynikiem remisowym.Stawiam na podzial punktow i wynik 1-1.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,100.htm#1764616

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:33 ]

:plus: 230

Gość Hoosen23

Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 2

Spotkanie: Le Mans v Lens

Typ: Obie drużyny strzelą gola

Kurs: 1,83

W końcówce sezonu drugiej ligi francuskiej spotkają się zespoły Le Mans i Lens zajmujące odpowiednio 18 spadkowe miejsce oraz 12. Sprawa wygląda jasno, Le Mans musi ten mecz wygrać żeby marzyć o wyjściu ze strefy spadkowej i przeskoczyć Leval z drugiej strony Lens na pewno będzie chciało poprawić humor kibicom po ostatnich słabych występach: remis 1:1 z Istres i porażka aż 7:0 z Guingamp dlatego sądzę, że w tym meczu zobaczymy przynajmniej po jednej bramce z każdej strony.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-05-27, 17:34 ]

:plus: 83

:minus: 30 brak godziny

słaba analiza

O0aCmFPt-4SlbRAne.png Widzew - Legia MgKb0ohQ-42PZZ07c.png

24.05.2013 20:45

POLSKA: T-Mobile Ekstraklasa

Typ: 1 połowa under 1,5

kurs: 1.41

buk: Expekt

28. kolejka polskiej ekstraklasy zaczęła się nieco wcześniej bo już w czwartek, Piast zremisował u siebie z Koroną 1-1 co daje szanse Śląskowi wskoczyć na miejsce 3 w tabeli. Jednak te mecze nie mają wpływu na dzisiejsze spotkanie. Legia na tą chwilę wyprzedza Lecha o 4 oczka i na pewno będzie chciała wygrać to spotkanie by świętować mistrzostwo w następnej kolejce u siebie na stadionie. Widzew dziś jednak musi powalczyć bo do końca sezonu został 3 kolejki a widzewiacy mają tylko 5 pkt przewagi nad pozycją spadkową. Moim typem w tym spotkaniu jest maksymalnie jedna bramka w pierwszej połowie. Ogólnie rzecz ujmując uważam, że będzie to mecz walki i w pierwszej połowie w ogóle będzie ciężko o jakąkolwiek bramkę. Poza tym 7 ostatnich meczy Legia z Widzewem na Łodzi zdobyła maksymalnie 2 bramki w meczu i uważam, że dzisiaj może się to zmienić, ale więcej bramek padnie w 2 połowie.

http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,275.htm#1764641

:plus: 41

Dyscyplina : Piłka Nożna : ARGENTYNA - Primera División : Torneo Final

24.05.2013 23:10

Spotkanie: Colon - All Boy

Typ : Over 2.5

Kurs : 2.35

Bukmacher : Bet365

Analiza :

Witam w piątkowy pochmurny wieczór. Na mój trzeci typ w tym miesiącu przygoowałem dość egzotyczny typ z mało znanej europejskim kibicom ligi Argentyńskiej. O godzinie 23.10 dojdzie do bądźmy szczerzy mało atrakcjynie zapowiadającego się spotkania. Colon u siebie podejmię All Boy. Mój typ na ten mecz to over 2.5 gola co wydaje mi się ma szansę spełnienia chodź kurs mówi zupełnie co inngo. Bukmacherzy po części mają racje wystawiając takie kursy, w ostatnich pięciu spotkaniach po między obiema druzynami over na padł ani raz. Jeśli chodzi jednak o ostatnie potyczki tych drużyn w lidze to zdarzały się over i to dość często. Jak na razie gospodarze w 14 meczach uzyskali 9 meczów z minimum 3 bramkami, zaś goście na taką samą liczbę rozegranych spotkań pover 2.5 pokryli już mniej bo 5 razy. Jeśli chodzi o tablę to w nij sytuacja wygląda następująco. Goście zajmują pechową 13 pozycje, zaś gospodarze tuż za gośćmi - 14. Na pewno ten mecz pozwoli któreś z drużyn dostać się o kilka pozycji wyżej, jako że jest to początek - dopiero za nami 14 rozzegranych spotkań więc w tabeli ścick. Zakładając że goście wygrają to spotkanie awansują w górę o cztery pozycje, co pozwoli im pewnie trzymać kontrolę nad zespołami w dolnej części tabeli. Nie ma co tu więcej dodwać, typowy mecz na czuja.Dziś przewiduję zacięty mecz i dużo bramek. Może nawet wynik oscylujący w wynikach 2-2, 3-3. Kto wie. Zapraszam na spotkanie które rozpocznie się już niebawem - za 40 minut.

http://obstawianie.com/argentyna-vt118237,25.htm#1753125

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...