Skocz do zawartości

ATP: Miami; WTA: Miami

Gość delpiero88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość delpiero88

ATP - MIAMI

15C60BB4C0BD4F4D8AB6C62B61E1852D.ashx?w=221&h=110

Miejsce: Miami, USA

Ranga: ATP World Tour Masters 1000

Nawierzchnia: Hard

Pula nagród: $4,330,625

Strona oficjalna: http://www.sonyopentennis.com/'>http://www.sonyopentennis.com/

WTA - INDIAN WELLS

15C60BB4C0BD4F4D8AB6C62B61E1852D.ashx?w=221&h=110

Miejsce: Miami, USA

Ranga: Premier

Nawierzchnia: Hard

Pula nagród: $5,185,625

Strona oficjalna: http://www.sonyopentennis.com/

Gość delpiero88

Dyscyplina: Tenis- ATP Miami- kwalifikacje

Spotkanie: Oliver Rochus- Philip Petzschner

Typ: Oliver Rochus

Kurs: 2,10

Godz: 20:00

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20 czasu polskiego, dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku w ramach kwalifikacji do turnieju głównego ATP Miami, w którym to Niemiec Petzschner spotka się z Belgiem Rochusem...lekkim faworytem jest Niemiec, jednak do pojedynku obu panów na pewno kursy się bardziej wyrównają, a nawet to niedługo Belg może być faworytem...dlaczego? Otóż Petzschner wczoraj o 20:30 grał jeszcze w finale turnieju Dallas II w parze z Melzerem...do Miami z Dallas jest około 1300 mil czyli lekko ponad 2000 km...i mam wierzyć, że w niecałą dobę, Niemiec wskoczy do samolotu, będzie leciał jakieś 5 godzin a potem w odstępie kilku godzin, niewyspany i niezaaklimatyzowany wyjdzie i ogra Belga? Jakoś mi się nie chce w to wierzyć...tym bardziej, że Belg miał dużo więcej czasu na zaaklimatyzowanie się w Miami...a i h2h przemawia za Rochusem który wygrał 3 z 4 spotkań pomiędzy oboma panami...jak dla mnie warto spróbować...

Dyscyplina: Tenis ziemny

Spotkanie: Irina Khromacheva vs Yulia Putintseva

Typ: 1 set 2

Kurs: 3,40

Buk: Bet365

Data/godzina rozpoczęcia: 18.03.2013/16-30

Analiza:

Sprawą oczywistą jest fakt, iż nie należy ,,szaleć'' ze stawką jeśli chodzi o jakiś wkład pieniężny w to spotkanie. Jest to mecz pierwszej rundy kwalifikacji kobiet do turnieju w Miami. Warto też zaznaczyć, że są spore rozbieżności wśród dwóch bukmacherów, którzy proponują kursy na to spotkanie. Dla przykładu kurs w Bet365 to 3,40, natomiast w Bwin 2,90. Przechodząc jednak do samej analizy tego spotkania Putintseva jest zawodniczką wyżej notowaną, zajmuje 95 miejsce w rankingu WTA. Na razie bez żadnych większych sukcesów, jeśli chodzi o arenę międzynarodową. Jest to zawodniczka z Kazachstanu. Dwa miesiące temu skończyła dopiero 18 lat. Nie posiada również zbyt imponujących warunków fizycznych. Biorąc pod uwagę 2 ostatnie spotkania przegrała odpowiednio z Petkovic i Agnieszką Radwańską. Wcześniej Kazaszka wygrała z dużo wyżej notowaną Laurą Robson. Jeśli chodzi o Rosjankę przeplata momenty w grze wygranymi jak również i porażkami. Jest jeszcze o kilka miesięcy młodsza od swojej rywalkami. Wygrała dotychczas trzy turnieje rangi ITF w dotychczasowej karierze. Jest zawodniczką leworęczną, a z takimi ciężko się gra. Grywała w ćwierćfinałach, półfinałach, a nawet raz w finale wielkoszlemowym juniorskich turniejów. Przebija się głównie przez te turnieje niższej rangi. W dniu dzisiejszym, w tym spotkaniu o zwycięstwie może zadecydować forma danego dnia, lepsze przygotowanie, itp., a przede wszystkim jeśli chodzi o typowanie zwyciężczyni pierwszego seta wejście odpowiednie w spotkanie-powodzenia

Tenis, WTA Miami

Data i godzina: 18.03.2013, godz. 20:40

Spotkanie: Burdette - Dolonc

Typ: 2

Kurs: 3,55

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Kwalifikacje do WTA Miami. Wybrałem spotkanie, w którym według mnie nie ma faworytki. Bukmacherzy są zupełnie innego zdania, dość wyraźnie faworyzują Burdette. Amerykanka zaprezentowała się solidnie podczas Indian Wells, ale trzeba pamiętać, że jest to zawodniczka z poziomu ITF.

Dolonc jest bardziej doświadczona. Jej poziom waha się między WTA a ITF. Różnie to bywa z jej formą na przestrzeni całej kariery, ale moim zdaniem posiada większe umiejętności niż jej dzisiejsza rywalka.

Nieźle zaczęła sezon, potem przyszła drobna kontuzja i teraz czas wrócić na właściwe tory. Trzeba przyznać, że losowanie jej nie sprzyjało i trafiła na wymagającą rywalkę. Mimo tego jeśli zagra solidne spotkanie to powinna sobie poradzić.

Gość MacieqRuch

Tenis, ATP

M. Russell - J-O. Souza

Typ: Russel -1,5s @ 1,80

Unibet

Na przywitanie się z forum przedstawiam Wam mój pierwszy typ, mianowicie jest to wygrana w dwóch setach Amerykanina, który jest znacznym faworytem w dzisiejszym spotkaniu z Brazylijczykiem. Pierwszym tego czynnikiem jest nawierzchnia, Amerykanin wychowany na dość szybkim hardzie, natomiast J-O zdecydowanie mączka, a w dodatku tam nie prezentuje nic specjalnego, w turniejach ATP World Tour nie idzie mu zupełnie, w Challengerach nieco lepiej, ale to już nie ten sam poziom. Russell ostatnio też nie zachwyca, ale potrafi grać i się zmotywować, w ostatnich meczach przegrał z lepszymi przeciwnikami. Moim zdaniem nie ma argumentów, przeciwko mojemu typu, mam nadzieję, że dość miło zacznę przygodę z forum. Resztę moich typów znajdziecie w moim temacie ;)

Gość daniel221394

Turniej: ATP Miami - Kwalifikacje

Spotkanie: Hajek J. (Cze) - Johnson S. (Usa)

Typ: Hajek J. (Cze)

Kurs: 2,60

Kompletnie nie rozumiem dlaczego Johnson jest tu faworytem. Czech rozbił wczoraj Zvereva który ostatnio spisywał się dobrze. Może ktoś coś wie to proszę o info. Johnson jest faworytem bo co? bo gra na swoich kortach? jak dla mnie kurs jak najbardziej do pogrania.

Turniej: ATP Miami - Kwalifikacje

Spotkanie: Smyczek T. (Usa) - Bachinger M. (Ger)

Typ: Bachinger M. (Ger)

Kurs: 2,25

Panowie wygrali wczorajsze swoje mecze gładko po 2-0, cóż ja mogę powiedzieć coś o formie jak wiadomo kwale nie są transmitowane Powiem tak... według mnie Niemiec miał nieco bardziej wymagającego przeciwnika niż Smyczek. Miałem okazje kiedyś oglądać grę Niemca która wyglądała nieźle, niestety Smyczka w akcji nie widziałem. Nie jest to analiza roku, ciężko nazwać to analizą raczej są to moje przemyślenia. Więc kierując się intuicją dziś stawiam na Bachingera.

poza tym polecam:

Rufin G. (Fra) - Viola M. (Ita) 2 / 1,70 Bet365

Copil M. (Rou) - Struff J-L. (Ger) 1 / 1,70 Bet365

Tenis, ATP Miami

Data i godzina: 19.03.2013, godz. 17:40

Spotkanie: Sock - Ginepri

Typ: 1-2

Kurs: 5,5

Bukmacher: Bwin

Analiza:

II runda kwalifikacji do turnieju głównego w Miami. Amerykański pojedynek, który spokojnie nazwać można młodość kontra doświadczenie. Obu panów dzieli dekada, aczkolwiek ich style gry nie różnią się aż tak bardzo jak wskazywałby wiek. Obaj prezentują "amerykański styl gry", czyli bardzo dobry serwis i FH. Do tego solidna gra przy siatce.

Osobiście widzę dziś zacięty pojedynek, z którego zwycięsko wyjdzie Ginepri. Wydaje mi się, że od momentu, w którym Sock pokonał Raonicia jest przeceniany przez bukmacherów. Ma on wspaniała karierę studencką, ale nie jest to jeszcze gracz, któremu można ufać i stawiać na niego.

Ginepri to niegdyś wielka nadzieja amerykańskiego tenisa, był w półfinale US Open. Niestety kontuzje nie pozwoliły mu rozwijać się tak jakby chciał. Myślę, że dziś zobaczymy Ginepriego w dobry wydaniu i wygra po zaciętym meczu.

Dyscyplina: ATP - tenis ziemny

Data i godzina: 20.03.2013r. 15.00

Spotkanie: Lleyton Hewitt vs Joao Sousa

Typ: 2-0

Kurs: 1.61

Analiza:

Pierwsza runda turnieju w Miami. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem, który łatwo zwycięży jest Hewitt. Kangur wprawdzie ma już swoje lata, ale mimo wszystko trzyma pewien poziom na światowych kortach. Nie wypada mu przegrać z zawodnikiem pokroju Sousa. Portugalczyk na clayu jeszcze jako tako mógłby coś zwojować, ale na hardzie moim zdaniem nie ma żadnych szans. Po prostu korzysta z wysokiego rankingu, który nabił dzięki dobrym challangerom na clayu. Bardzo dobrze, że z tego korzysta. W sumie dzisiaj sport to biznes, a on bierze to co jego. Jednak jego turnieje na tym poziomie rozgrywek z czysto sportowego punktu widzenia nie mają sensu. W tym roku żaden jego występ nie zasługuje na jakiś większy komentarz. Wygrywał z jakimiś przeciętnymi tenisistami (z wyjątkiem może Melzera). Przed tygodniem przegrał w kwalach do Indian Wells i może to nawet lepiej dla niego. W Miami wielkiego show też nie zrobi. Hewitt powinien go łatwo odprawić. W tym roku Lleyton prezentuje się całkiem dobrze pomimo swoich lat, a do jego porażek nie można się przyczepić. W Indian Wells ograł zawsze groźnego Rosola, a przede wszystkim dał sobie radę z Isnerem. Sądzę, że ten mecz będzie szybki i łatwy dla Hewitta. Liczę na szybkie zwycięstwo, które po prostu musi się jutro zdarzyć.

Dyscyplina: ATP - tenis ziemny

Data i godzina: 20.03.2013r. 21.00

Spotkanie: De Bakker - Zeballos

Kurs: 3.00

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Witam gorąco wszystkich użytkowników forum. To mój pierwszy typ tutaj i od razu podaję go do konkursu. Typ o prawdopodobieństwu które wyceniam na około 60% szans powodzenia. Na kort w Miami wybiegną jak że różniący się od siebie zawodnicy. Pierwszy De Berkker - Holender który coś już w tenisie pokazał, na pewno nie jest to ścisła czołówka, ale nie trzeba się jakoś wielce interesować tenisem żeby rozpoznać to nazwisko. W rankingu ATP zajmuje jak na razie 103 pozycje, bo przecież w swojej karierze był już dużo, dużo wyżej. Dziś przyjdzie mi się zmierzyć z Zeballosem, który przynajmniej dla mnie jest anonimowy, jednak będzie trzeba na niego uważać bo to zawodnik z piątej dziesiątki rankingu. Ja jednak pewnie stoje przy swoim i stawiam na Holendra który powinien na swojej ulubionej nawierzchni bez problemu pokonać będącego wyżej w rankingu Argentyńczyka. Jak będzie, przekonamy się już za kilka chwil. Przypomnę jeszcze na koniec, że w jedynym znalezionym meczu przez moją stronkę do statystyk tenisa : De Bekker łatwo pokonał swojego dzisiejszego rywal w stosunku 5:7 2:6, w ówczesnym czasie kursy były bardzo wyrównane, a dziś lekki faworytem jest holender, co mnie z grubsza nie dziwi.

Dyscyplina: ATP – tenis ziemny

Data i godzina: 23.03.2013r. 20.30

Spotkanie: Marin Cilic vs Santiago Giraldo

Kurs: 1.61

Analiza:

Druga runda turnieju w Miami. Wyraźnym faworytem jest Marin Cilic, który moim zdaniem łatwo zwycięży w tym pojedynku. Cilic to gracz wszechstronny potrafiący się odnaleźć na każdej nawierzchni. Ma bardzo dobry serwis, nieźle się porusza po korcie i solidnie potrafi wykończyć każde uderzenie. Na dodatek ma charakter potrzebny zwycięzcom. Przed rokiem odpadł tutaj w trzeciej rundzie po wyrównanym boju z Del Potro. Wówczas forma była chyba nieco niższa niż aktualna dyspozycja Marina. W tym roku Chorwat przegrał zaledwie cztery mecze. Na początek roku po wyrównanym meczu z Paire, ale wtedy dyspozycja jeszcze u Cilica nie była chyba najlepsza. Później z Seppim w Australian Open po pięciu setach. Następnie z Nishikorim i Raonicem. Najbardziej przyczepić można się tylko do porażki z Nishikorim. W tym roku w dwunastu wygranych meczach tylko pięć razy tracił seta (sety) Marin. Jak widać kiedy zwycięża to robi to pewnie. Sądzę, że dzisiaj będzie podobnie. Cilic z Giraldo grał już dwa razy i za każdym razem pewnie wygrywał. Nie stracił z nim seta, ale zagrali dwa wyrównane! Santiago na clayu mógłby postraszyć Cilica, ale na hardzie nie ma większych szans, jeśli Cilic zagra na swoim poziomie i nic mu nie przeszkodzi w grze. Przed rokiem Giraldo odpadł tutaj właśnie w drugiej rundzie, w której ugrał zaledwie dwa gemy z Nadalem. Sądzę, że dzisiaj złapie trochę więcej gemów, może nieco poprzeszkadza Cilicowi. Niemniej jednak Marin powinien wygrać ten mecz w dwóch setach.

Data i godzina: 23.03.2013r.

Spotkanie: Isner - Dodig

Typ: DW 2:0

Kurs: 2.62

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Druga runda turnieju z serii Masters 1000. Big John zagra z Dodigiem. Dodig w 1 rundzie wygrał w 3 setach z przeciętnym Lacko. Dodig dał się przełamać rywalowi aż 4 razy. W meczu z Isnerem nie będzie mógł sobie pozwolić nawet na jedno przełamanie swojego serwisu przez amerykanina. Jak wszyscy wiedzą Isner jest jednym, jak nie najlepszym serwującym zawodnikiem w Tourze. Często doprowadzając do tiebreaka, je wygrywa. Isner to oczywiście nie tylko dobry, potężny serwis, również silny płaski forehand jest jego dużym atutem. W ostatnim turnieju w Indian Wells przegrał w swoim pierwszym meczu w turnieju z Hewittem w 3 setach, wcześniej zaś dotarł aż do półfinału turnieju w Delray Beach pokonując po drodze np Andersona. Dodig w turnieju Indian Wells wygrał dwa mecze, z Pellą i dość nieoczekiwanie pewnie w 2 setach z Benneteau. Uległ Federerowi, gładko w 2 setach. Uważam że Isner spokojnie będzie wygrywał swoje gemy serwisowe, jak nie uda mu się przełamać Dodiga w jednym z 2 setów, to ewentualnego tiebreaka powinien z racji siły serwisu wygrać. Isner gra w swoim kraju, przed własną publicznością napewno będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony, wkońcu to prestiżowy turniej Masters. Polecam 2:0 za średnią stawkę, a wygrana Isnera po kursie w okolicach 1.50-1.60 idealna do dubla.

Dyscyplina: Tenis – WTA Miami

Data i godzina: 25.03.2013r. 22:00

Spotkanie: Sorana Cirstea vs. Jelena Jankovic

Typ: Sorana Cirstea

Kurs: 2.00

Nie ukrywam, że dzisiejszy mój typ jest niejako pokłosiem wczorajszego zwycięstwa Rumunki z Angelique Kerber (64 60), gdzie po początkowych fragmentach gdzie wydawało się, że Niemka zgodnie z przewidywaniami wygra (prowadziła już 3-1). Później jednak Sorana Cirstea z gema na gem odbudowywała się, by już pod koniec pierwszego seta to rywalka była mentalnie rozbita i mimo starać nie potrafiła "wrócić" już w to spotkanie. Dziś przed Cirsteą kolejne ciężkie spotkanie, tym razem z dość nieobliczalną Serbką Jeleną Jankovic. Jankovic ostatnio wygrała co prawda turniej w Bogocie (na mączce) ale już w Indian Wells nie potwierdziła dobrej dyspozycji przegrywając pierwszy mecz z Svetlaną Kuznetsovą. W Miami jak na razie wygrała z Victorią Duval oraz z Nadezdą Petrovą, w obu przypadkach nie były to łatwe zwycięstwa.

W tym roku Jelena Jankovic jakoś nie specjalnie prezentuje się na kortach twardych, wspomniałem już o porażce w I rundzie w IW, wcześniej jednak również w I rundzie pożegnała się z turniejem w Doha (porażka z

Monica Niculescu), w Sydney była II runda ( Roberta Vinci), najlepszy wynik zanotowała natomiast w Australian Open - III runda i porażka z Ana Ivanovic. Występ w Miami jest więc wyrównaniem najlepszego osiągnięcia na kortach twardych w tym sezonie. Czy jest wstanie go poprawić dziś wieczorem? Osobiście uważam, że będzie to bardzo ciężkie zadanie. Wystarczy zobaczyć jakie zawodniczki pokonała na "hardzie" Janković by przekonać się, że nie są to zawodniczki nawet z szerokiego topu: Tamira Paszek, Johanna Larsson, Maria Joao Koehler, Victoria Duval i Nadezda Petrova.

Słów może jeszcze kilka na temat Sorany, otóż Rumunka jak na razie preferuje jedynie grę na kortach twardych - jej bilans to 13 zwycięstw i 8 porażek. Ponadto warto zauważyć, że Sorena ma korzystny bilans spotkań z Jeleną. Grała bowiem z Serbką 4 razy z czego 3 zakończyły się jej zwycięstwami. Czy dziś będzie kolejne zwycięstwo Rumunki? Według mnie szansę na to są naprawdę sporę.

Dyscyplina: Tenis (Turniej WTA w Miami)

Mecz: A. Radwańska - Flipkens

Typ: liczba setów – over 2,5

Kurs: 3,25

Data: 27.03.2013 godz: 00:30

Analiza:

W ćwierćfinale turnieju w Miami polska tenisistka Agnieszka Radwańska zmierzy się z Belgijką Flipkens. Zdecydowaną faworytką bukmacherów jest nasza zawodniczka, ja jednak spodziewam się trudnej przeprawy. Polka ewidentnie podczas turniejów w Stanach Zjednoczonych nie jest w najwyższej formie. W Indian Wells straciła seta z Rumunką Cirsteą, a następnie przegrała 1:2 z Marią Kirilenko. W Miami w miarę gładko pokonała tylko zawodniczkę z Tajwanu, natomiast w meczach z Rybrarikovą i Stephens traciła po secie, i to przegrywając te partie dość wyraźnie.

Z kolei Flipkens jak na swoje możliwości gra ostatnio dobrze i co ciekawe bardzo często toczy trzysetowe pojedynki. W Indian Wells urwała seta samej Wiktorii Azarence, natomiast w Miami pokonała kolejno Szwajcarkę Voegele 2:0 i po 2:1 silną Czeszkę Kvitovą oraz Chorwatkę Tomljanović. Uważam że przeciwko średnio dysponowanej ostatnio Radwańskiej również ma szansę urwać co najmniej jednego seta, nie gra natomiast na tyle równo by pokonać Polkę w stosunku 2:0. Dlatego biorąc pod uwagę wspomniane wyniki uważam że najlepszym typem na to spotkanie jest over 2,5 seta.

W słonecznym Miami odbywa się właśnie turniej WTA. Rok temu wygrała tu nasza Radwańska, w tym roku jest już w półfinale gdzie zmierzy się z faworytką gospodarzy Sereną Williams. Z okazji tego prestiżowego turnieju BetGun.com przygotował konkurs w którym do wygrania są freebety o wartości 40 PLN. Po więcej informacji możecie się udać na ich stronę internetową i w głównym bannerze wybrać Konkurs Miami.

Data i godzina: 29.03.2013r. 00.00

Spotkanie: Tomas Berdych vs Richard Gasquet

Typ: Berdych -1.5 seta

Kurs: 2.23

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:

Ćwierćfinałowy pojedynek na kortach w Miami zapowiada się niezwykle ciekawie. Tym bardziej, że obaj tenisiści spotykali się już ośmiokrotnie, a to będzie ich dziewiąty pojedynek. Dotychczas jest remis 4-4, ale już dzisiaj się to zmieni. Co ciekawe tylko raz zagrali dodatkowego seta, a 7 spotkań wygrywał pewnie któryś z nich. Sądzę, że dzisiaj długiego meczu również nie zobaczymy. Zresztą zagrali oni ze sobą niedawno w Indian Wells i tak również szybko sprawę załatwili. Konkretnie to załatwił Berdych, który aktualnie jest w lepszej dyspozycji niż Gasquet. Tomas w tym roku prezentuje się znakomicie. W Indian Wells przegrał dopiero z Nadalem, ale stawił mu opór. W Miami pomęczył się ze słabymi zawodnikami w dwóch pierwszych rundach, ale później zdemolował Querreya. To z pewnością zrobiło wrażenie. Dzisiaj do meczu przystępuje w roli faworyta i jeśli zagra na swoim dobrym poziomie, to moim zdaniem łatwo wygra. Gasquet to solidny zawodnik, którego zdecydowanie bardziej lubię. Jednak teraz nie ma za bardzo czego szukać w starciu z solidniejszym Czechem. Richard w Indian Wells dobrze zagrał z Tomicem i Janowiczem. Później jednak blado wypadł na tle Berdycha. W Miami w pierwszych dwóch meczach pewnie wygrywał, ale mnie jakoś swoją grą nie przekonuje. Ponadto ciężkie starcie z Almagro – brawa za tą wygraną, jednak sił trochę zostawił. Kort zweryfikuje wszystkie przypuszczenia, życzę zwycięstwa dla Francuza, ale zgodnie z rozsądkiem stawiam na Czecha. Oby serwis siedział Berdychowi, to będzie z górki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...