Skocz do zawartości

Typy na dzień 04.03.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania - Primera Divison

Spotkanie: Sevilla FC - Celta Vigo

Typ: Wygrana gospodarzy + powyżej 1.5

Kurs: 1.68

Godz: 21:30

Bukmacher: Betsafe

Analiza: Na zakończenie tej kolejki Primera Divison rozegrane zostanie spotkanie, w którym na własnym boisku Sevilla podejmie zespół Celty. Wydaje się, że Sevilla wróciła do swojej dobrej dyspozycji, szczególnie biorąc pod uwagę mecze rozgrywane jako gospodarz. Cztery wygrane mecze z rzędu pokazują, że drużyna się odbudowywuje i wracają ambicje. Jeżeli chodzi o gości to sytuacja jest dość skomplikowana. Celta broni się przed spadkiem jak tylko może, w meczach u siebie udaje się zdobyć kilka punktów, jednakże mecze wyjazdowe są totalną porażką. W 13 spotkaniach zdobytych zaledwie 4 punkty daje im ostatnie miejsce w klasyfikacji spotkań rozgrywanych poza własnym boiskiem. Sevilla odpadła z wszystkich możliwych rozgrywek poza Ligą także mogą się teraz skupić na pięciu się w górę tabeli. Dodatkową motywacją będzie bolesna porażka w meczu z Atetico, którego stawką był finał Pucharu Króla gdzie przeciwnikiem byłby Real Madryt. Zapewne piłkarze będą chcieli chociaż częściowo wynagrodzić kibicom porażkę w tym dwumeczu pokazując się jak z najlepszej strony. Podsumowując, dobrze grająca Sevilla podejmie Celtę, która w meczach wyjazdowych jest beznadziejna. Faworyt nasuwa się sam. Uważam, że w tym spotkaniu padną co najmniej dwa gole i z pewnością Sevilla zdobędzie trzy punkty.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,150.htm#1741492

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:38 ]

:plus: 68

Dyscyplina: Koszykówka, NBA

Spotkanie: Indiana Pacers - Chicago Bulls

Typ: Chicago Bulls (ML)

Kurs: 3,60

Godz: 04.03.2013 2:00

Bukmacher: Betsson

Analiza: Właśnie kończę oglądać mecz Chicago Bulls-Brooklyn Nets i Chicago naprawdę mnie zaskoczyło. Bulls kapitalnie rozegrali ten mecz, nie dali Brooklynowi żadnych szans. Już dawno nie widziałem tak dobrej gry Chicago Bulls zarówno w defensywie jak i ofensywie. Z taką grą na pewno nie stoją na straconej pozycji w meczu z Indianą. Chicago Bulls doskonale sobie radzą na wyjazdach, mają pod tym względem najlepszy bilans na wschodzie. Na wyjazdach Bulls mają 17 zwycięstw i 11 porażek co jest lepszym bilansem jaki ma Miami Heat. Indiana u siebie jest dobra, ale ostatnio zdarzają im się wpadki jak przegrany niedawno 91:99 mecz z Clippers oraz nie tak dawne porażki z Brooklynem i Toronto. Mecze pomiędzy Pacers a Bulls zawsze są pełne walki w defensywie, tym razem powinno być podobnie. Jeśli Bulls zaprezentują taki poziom gry jak w meczu z Nets, to mają spore szanse na zwycięstwo. Po takim kursie można postawić na Chicago Bulls. Podejrzewam, że w późniejszych godzinach kursy na Bulls będą niższe.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1741835

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:39 ]

:minus: 200

Gość davvidd18

Dyscyplina: PIłka Nożna POLSKA: T-Mobile Ekstraklasa

Spotkanie: Wisła Kraków - Podbeskidzie B-B

Typ: 1

Kurs:1.95

Godz:04.03.2013 18:30

Bukmacher: Bet365

Analiza:Wisła po foatalnym meczy z polonnią powinna sie otrząsnąc i wygrać zacięty macz z Podleskidziem jesli nie chcą spaść lige do dołu to powiini wyrać ten mecz jestem tego pewny dlatego wybrałem ten mecz

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:40 ]

To ma być analiza? :bz:

Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy - 2. Bundesliga

Spotkanie: MSV Duisburg - Eintracht Braunschweig

Typ: 1X

Kurs: 1,67

Data: 4.03.2013 20:15

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Na poniedziałkowy pewniak dnia wybrałem niemiecką ligę. Do pojedynku między MSV Duisburg a Eintracht Braunschweig dojdzie o godzinie 20:15. Wytypowałem dość bezpieczny wynik, a mianowicie zwycięstwo bądź remis dla Duisburga. Jak do tej pory prezentują się w lidze dość średnio. Do tej pory Duisburg zaliczył aż trzy remisy w lidze, z Bochum 2:2, Kaiserslautern 0:0, z Drezno 0:0. Przytrafiła im się jedna dotkliwa wpadka z 1860 Monachium aż 1:3. Ale również mają na swoim koncie zwycięstwo nad Havelse 2:1. Obecnie plasują się na piątym miejscu w tabeli z 9 punktami. Warto dodać, że prezentują bardzo defensywny styl gry, nie wpuszczają wiele bramek, ale także nie wiele goli zdobywają, stąd taka ilość pojedynków zakończonych remisem. Jeśli chodzi o Eintracht Braunschweig, do tej pory w lidze zaliczyli trzy zwycięstwa, dwa remisy i tylko jedną skromną porażkę z 1860 Monachium 1:2. Za to ostatnio triumfowali nad Regensburg 1:0, nad Paderborn 2:1 oraz nad Thun 2:0. Ptrzytrafiły im się niedawno także dwa remisowe rezultaty z Aalem 1:1 oraz z Union Berlin 1:1. W tabeli plasują się na wysokim trzecim miejscu. Uważam, że ten pojedynek nie będzie obfitował w dużą ilości zdobytych goli, sfera defensywna tutaj przeważy.

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,75.htm#1741897

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:40 ]

:plus: 67

dyscyplina: siatkówka, Plus Liga play-off

spotkanie: Resovia Rzeszów - Skra Bełchatów

typ: powyżej 188.5 punktów w meczu

kurs: 2.05

godz: 18:00

bukmacher: Expekt

analiza:

przed nami ostatnie, piąte starcie w fazie ćwierćfinałowy mistrzostw Polski (rywalizacja do 3 zwycięstw), z powodu wielkich perturbacji kadrowych i formowych obu drużyn, los skrzyżował ze sobą już w 1/4 finału ubiegłorocznego Mistrza Polski Rzeszów i Vice Mistrza Bełchatów. Pierwsze dwa spotkania zostały rozegrane w Rzeszowie, które wygrali gospodarze w miarę pewnie 3:1 i 3:2. Na kolejne dwa drużyny przeniosły się do Bełchatowa gdzie w trzecim meczu wciąż aktualni jeszcze Mistrzowie Polski prowadzili już 2:0 w setach by ostatecznie przegrać to spotkanie 3:2, a następnego dnia 3:1. Tak więc przed ostatnim meczem który odbędzie się w stolicy Podkarpacia oba zespoły zaczynają wszystko od nowa remisują, w wygranych meczach i setach i bardzo trudno wskazać faworyta tego meczu, który pewnie skończy się tie-brakiem. Rzeszów będzie miał za sobą całą halę kibiców, natomiast Bełchatów będzie rozpędzony po 2 zwycięstwach u siebie. Ja odrobinę większe szanse daję Resovii, ale jeśli będą oni prowadzili w setach 2:0 to pewnie Nawrocki przesunie Wlazłego na atak i Skra doprowadzi do 5. seta. Tak wiec raczej na pewno ten mecz skończy się w pięciu setach.

pomimo tego, że mam już 5 postów nadal nie mogę wkleić linka, więc go nie wklejam

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:41 ]

:plus: 105

S0vOSSUE-nLDHeODR.png Vs Aulphhm9-UXCe7rMg.png

04.03.2013 (01:00)

Koszykówka - NBA

San Antonio Spurs - Detroit Pistons

typ: Detroit Pistons

Kurs: 9,65

Buk: Pinnacle Sports

Czuję, że wielu z was po zobaczeniu tego typu powiedziało pod nosem 'stuknij się w łeb' bo przecież gram przeciwko jednej z najlepszych drużyn w tym sezonie. Prawda! San Antonio Spurs to świetna drużyna, która potrafi rozgromić obecnie każdą drużynę w NBA. Dlaczego więc stawiam na Detroit? Nie chcę nikogo oszukiwać powód jest tylko jeden. W ostatnim meczu Tony Parker skręcił sobie kostkę i prawdę mówiąc nie wiadomo kiedy możemy spodziewać się jego powrotu... Oglądałem przedostatni mecz Spurs na własnej hali z drużyną Marcina Gortata i można było zauważyć jak ważnym elementem tego zespoły jest Parker - jestem pewien że gdyby nie on nie doczekalibyśmy nawet dogrywki. To tylko jeden przykład, ale nie wiem czy jest tu jakakolwiek osoba która powie mi że Spurs będą w stanie zastąpić takiego gracza.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1742111

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:42 ]

Dyscyplina: NBA

Spotkanie: Houston - Dallas

Typ: Houston (-5,5)

Kurs: 1,91

Godzina: 01:00

Analiza:

Już tylko 22 spotkania zostały do zakończenia sezonu zasadniczego. Dobrze i widowiskowo grające Rakiety zajmują obecnie 14 miejsce, mając jedynie trzy mecze przewagi nad 17 zespołem i doskonale zdają sobie sprawę, że każdy taki mecz, jak ten dzisiejszy z Dallas, jest dla nich z gatunku tych o wszystko. Zwłaszcza, że Dallas jest jedną z tych ekip, które depczą im po piętach, a oprócz nich za plecami Houston czają się jeszcze Lakersi, którzy ostatnio sygnalizują zwyżkę formy.

Jeśli więc Harden i spółka chcą się w tym roku zakwalifikować do play off, na co zdecydowanie zasłużyli, to takie spotkania trzeba spokojnie wygrywać. Harden, Lee, Asik, Parsons i pozostali zawodnicy wykorzystali do maksimum długi sezon i zgrali się na tyle, żeby tworzyć całkiem sprawnie funkcjonującą maszynkę i być drużyną nieobliczalną i stanowiącą zagrożenie dla wszystkich - zwłaszcza na własnym parkiecie. Nie można tego powiedzieć o gościach, którym szyki pokrzyżowała kontuzja Nowitzkiego i którzy jakoś nie mogą znaleźć właściwego rytmu meczowego.

Houston w tym sezonie dwukrotnie ulegli Mavericks i będą mieli w związku z tym podwójną motywację, aby wziąć rewanż, i zdecydowanie jest ich na to stać. Ponadto ostatnio gospodarze zanotowali niespodziewaną porażkę na własnym parkiecie z sąsiadem w tabeli Milwaukee, co im się drugi raz z rzędu na bank nie zdarzy. Linia -5,5 wystawiona przez buków jest tu całkowicie do zaakceptowania, gdyż wydaje mi się, że całe spotkanie będzie pod kontrolą gospodarzy, którzy wygrają wysoko i umocnią swoją pozycję. Wybieram ten typ, gdyż tym razem wydaje mi się korzystniejszy niż granie linii powyżej 217,5 punktów lub więcej (ze względu na nie zawsze ofensywnie usposobiony i długo rozgrywający swoje akcje zespół gości).

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1742171

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:42 ]

:plus: 91

Gość alvaro

4.03.13 / 18:00

Siatkówka, PlusLiga, PlayOffy

Resovia Rzeszów - Skra Bełchatów

Typ: Powyżej 3,5 seta

Kurs: 1,41

Buk: Pinnacle

O meczu tym można by napisać książkę. Niezwykła dramaturgia, emocje, zwroty akcji, siatkówka na najwyższym poziomie, starcie godne finału a jednak to tylko ćwierćfinał... Jedna z tych drużyn będzie musiała zadowolić się max. 5 miejscem na koniec sezonu i będzie to dla niej na pewno sportowa katastrofa, no ale co zrobić, obie ekipy same sobie na taki los zapracowały w sezonie zasadniczym, więc teraz pozostaje jedynie walczyć. W pewnym momencie tej rywalizacji wydawało się, że Resovia przejedzie się po dawnym hegemonie polskiej ligi 3:0 i pewnie awansuje do półfinału. Skra pokazała jednak charakter godny mistrza, odrobiła straty i przed decydującym meczem to ona według mnie pod względem mentalnym stoi na lepszej pozycji, nawet pomimo faktu, że sprawa awansu rozstrzygnie się na Podkarpaciu i tamtejsi kibice zrobią wszystko by maksymalnie uprzykrzyć Bełchatowianom życie. Skra nie wygrała w Rzeszowie od 4 spotkań, czy w tym decydującym będzie potrafiła przełamać złą passę? Tego nie wiem, ale wiem, że obie ekipy są na tyle wyrównane, że powinniśmy być tu świadkami prawdziwej batalii, dlatego wyniku 3:0 w którąkolwiek ze stron absolutnie bym się nie spodziewał. Żadna z czterech dotychczasowych potyczek nie kończyła się takim rezultatem, w dwóch z czterech o losach meczu decydował tiebreak. Co tu dużo pisać - dziś również liczę na świetne widowisko i nie mniej emocjonujący spektakl godny starcia gigantów. Całkiem możliwe, że także w tym rozstrzygającym kwestie awansu pojedynku do wyłonienia lepszej ekipy będzie potrzebne pięć setów.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,25.htm#1742188

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:43 ]

:plus: 41

Dyscyplina: ARGENTYNA: Primera División

Spotkanie: Boca Juniors - Union Santa Fe

Typ:Boca Juniors HC 0-1

Godzina: 00.15

Kurs:2,06

Bukmacher: Bet-at-home

Ja również tak jak użytkownik wyżej stawiam na wygraną Boca tylko że z większym ryzykiem. Boca można powiedzieć że słabo zaczęli sezon jak na taką drużynę. Goście ostatnie lata występowali drugiej lidze (Nacional B) wiec nie było okazji do częstych spotkań z Boca Juniors. Od ich powrotu w 2011 roku do Primera Division rozegrano 3 spotkania. Xeneizes wygrali 2 a w 1 zanotowano remis. Xeneizes w ostatnich spotkaniach u siebie z drużyną Santa Fe wygrali wysoko 4-0 oraz 3-0 dziś spodziewam się wyniku 2-0 lub 3-0. Po środowej wygranej w Copa Libertadores na wyjeździe z Barceloną Guayaquil, nastroje w ekipie Carlosa Bianchiego mocno się poprawiły. Teraz wszyscy czekają na pewne zwycięstwo nad Unionem i przełamaniem passy dwóch spotkań ligowych bez zwycięstwa. Wydaje się, że sztuka ta nie powinna być trudna. Goście nie wygrali od 26 spotkań ligowych (6 kolejnych porażek na wyjeździe) i są murowanym faworytem do spadku z ligi. Patrząc na ich średnią punktów w tabeli descenso wydaje się, że może ich przed tym uratować już tylko cud. W Argentyńskich mediach aż wrze gdyż w tym spotkaniu w ekipie gospodarzy ma wystąpić Juan Riquelme który wraca po 8 miesięcznej przerwie Xeneizes w ostatnim czasie grają praktycznie co trzy dni. W tej sytuacji Bianchi jest zmuszony stosować rotacje w składzie i taka dzisiaj nastąpi w porównaniu do meczu środowego. W obronie dojdzie do tylko jednej zmiany. Matías Caruzzo zagra na środku obrony w miejsce Claudio Pereza. W pomocy za Ribaira Rodrígueza i Nicolása Colazo zagrają Walter Erviti i Juan Riquelme, a w ataku całkowicie nową parę napastników stworzą Santiago Silva i debiutujący w spotkaniu ligowym Sebastián Palacios. Poza wspomnianymi roszadami Bianchi zmieni również schemat gry, ze stosowanego ostatnio 4-4-2 na 4-3-1-2 w którym najlepiej czuje się powracający Roman. Warto dodać, że podczas ostatnich wewnętrznych sparingów znakomicie wyglądała współpraca Riquelme z Silvą. Zwany pieszczotliwie Tankiem (czołgiem) Urugwajczyk strzelił trzy bramki i to wszystkie po asystach Juana. O fatalnych statystykach gości już wspomniałem wyżej. Ich trener Facundo Sava "łapie" się wszelkich sposobów by coś drgnęło w ich grze. Przed dzisiejszym meczem dokona aż dziewięciu zmian w wyjściowym składzie (2 wymuszone). Wątpliwe by to coś dało w starciu z Xeneizes, ale dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe.

Przypuszczalne składy:

Boca Juniors:

Agustín Orión - Emiliano Albín, Matías Caruzzo, Guillermo Burdisso, Clemente Rodríguez - Pablo Ledesma, Cristian Erbes, Walter Erviti - Juan Román Riquelme - Sebastián Palacios, Santiago Silva.

Unión de Santa Fe:

Martín Perafán - Emanuel Brítez, Bruno Bianchi, Nicolás Correa, Guillermo Cosaro - Fausto Montero, Nicolás Bruna, Diego Galván - Andrés Franzoia, Pablo Magnín, Damián Lizio.

http://obstawianie.com/argentyna-vt118237,25.htm#1742201

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:44 ]

:minus: 100

Dyscyplina: ARGENTYNA: Primera División

Spotkanie: Boca Juniors - Union Santa Fe

Typ:Boca Juniors

Godzina: 00.15

Kurs: 1,55

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:

Nie wiem o jakiego kolege wyżej chodziło , dlatego też mój typ jest taki. Boca jestem faworytem tego spotkania i to nie ulega wątpliwosci . Wiele argumentów już napisał poprzednik. Najważniejsze jest to że wraca Riquelme, na pewno postara sie on jak i jego koledzy aby powrót został pozytywnie zapamiętany. Boca właśnie po średnim rozpoczęciu sezonu i po szczesliwie wygranym pierwszym spotkaniu, w ostatnich meczach dużo lepiej się prezentuje , i nie chodzi o same wyniki jak o styl gry . dziś Prawdopodobnie wyjdą innym ustawieniem, ale mysle ze to na pewno nie wyjdzie im na gorsze. Goście narazie zdobyli w 3 meczach tylko 1 punkt , a w ostatnim spotkaniu przegrali na własnym boisku aż 0-3. nie wróże im zdobycia choćby jednego punkty na bardzo gorącym terenie.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:46 ]

brak linka, bez pkt. do stat

Dyscyplina: Piłka nożna – Kolumbia Apertura

Spotkanie: Quindio – Atl. Nacional

Typ: over 2.5

Kurs: 2.19

Bukmacher: Pinnacle

Godz.: 01:45

Analiza:

Większości osób słabo znana liga Kolumbijska, ale udało mi się tutaj znaleźć ciekawy kurs na bramki.

W tej chwili trwają rozgrywki Apertury za większością ekip już pięć spotkań.

Gospodarze zespół Quindio ma za sobą cztery kolejki w których to zdobył zaledwie jeden punkt. Co najistotniejsze nie strzelili jeszcze bramki w rozgrywkach chyba przyszła pora na przełamanie tej kompromitującej statystyki, stracili natomiast pięć. Warto tutaj przytoczyć kilka faktów z poprzedniego etapu. Zajęli trzynastą lokatę strzelając 20 bramek a tracąc pięć więcej w osiemnastu grach – średnia 2.5 co było trzecim wynikiem ligi. Na własnym stadionie ze strzelaniem bramek problemu nie mieli czynili to prawie w każdym meczu. Z tego co widzę to atak w tym sezonie wygląda nawet lepiej niż w poprzednim sprowadzili Brazylijczyka Vieria, Urugwajczyka Biscayzacu i dwójkę Kolumbijczyków Castillo i Mejia. Trzeba to wreszcie wykorzystać na boisku.

Goście podobnie jak Quindo ma na koncie cztery mecze bez przegranego meczu dwa zwycięstwa i dwa remisy. Świetnie na początku sezonu prezentują się w ofensywie na koncie już 10 trafień przy tylko trzech bramkach straconych. W porównaniu z zeszłymi rozgrywkami w ataku ekipy nie doszło do wieli zmiana przyszedł tylko Angel z MLS. A wracając właśnie do poprzedniego sezonu to zajęli wysokie piąte miejsce przegrywając tylko dwa spotkania strzelając 25 bramek a tracąc 14 jeden z lepszych wyników ofensywnych.

Faworytem tego pojedynku są oczywiście goście którzy widać że są w bardzo dobrej dyspozycji, ale że to liga dość egzotyczna i tam własnej boisko jest bardzo dużym atutem idę tutaj w stronę overa. Gospodarze tak jak wspomniałem potencjał z przodu mają muszą się wreszcie przełamać i coś strzelić a gdzie nie lepiej tego zrobić jak nie u siebie. Goście problemów ze zdobywaniem bramek natomiast nie mają i do over zapewne też coś dorzucą. W poprzednim etapie rozgrywek padł bramkowy remis 1:1 na boisku dzisiejszych gości, ale pozostałe spotkania obfitowały już zdecydowanie w bramki, trzy ostatnie spotkania na stadionie Quindio to overy 2:2, 2:1, 1:2 przeplatane także meczami overowymi na wyjeździe. Po takim kursie myślę że warto pójść w overa.

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,25.htm#1742249

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:46 ]

Dyscyplina: Hokej na lodzie, NHL

Spotkanie: New York Rangers - Buffalo Sabres

Typ: Rick Nash strzeli gola w reg time

Kurs: 3.25

Godz: 01:30

Bukmacher: Betsson

Zaczne od tego, ze Szable bedą dzisiaj grały 3 dzień z rzedu i powinny byc zajechane juz na początku jak koń po westernie. Dzisiaj widzę tutaj mocny ogrom. Szable to zespół, który w tym sezonie nie nawojuje, od czasu do czasu zaliczy niezłą serię, a tak po przeżnie bedą "pod formą". Osttanio wygrali 3 mecze z rzedu co czesto im sie nie zdarza, ostatnio 2 dodatkowo pod dogrywce i dzisiaj na wyjeździe z Rangersami nie podejmą w mojej ocenie rękawic. NO bo tak na chłopski rozum nIkt od nich nie wymaga długich serii zwyciestw, dzisiaj graja 3 dzień pod rząd z rzadna krwi ekipa Rangersów. Jak dostana nawet 5-0 to czy ktos bedzie miał prawo im cos zarzucic. W ostatanich meczach pozdobywali trochę pkt i tutaj na zmeczeniu nie będzie im tak zalezało w mojej ocenie na zagraniu jakiegoś szczególnego spotokania. Obrone od początku sezonu mają tragiczną i to się nie zmienia. Czy dzisiaj bedą w stanie powstrzymac gospodarzy? NIe ma mowy. w mojej ocenie 4 bramki to minimum Rangersów w tym meczu. Jak mają tyle nastrzelac to ktos musi sie o to zatroszyc i ja stawiam, że będzie to Rick. Ostatni pare meczów go nie było i druzyna zaliczyła serie porażek, ale wrócił na mecz z Tampą i juz 4-1 i brameczak Ricka, a dodatkowo asysta. Czyli w gazie powinien byc. W tym sezonie jest najlepiej punktujacym zawodnikiem Rangersów, ale głównie to nabija asystai. Ze strzelaniem szału nie ma, ale z kim ma strzelac jak nie ze zmeczoną i fatalna defensywą Szabel? W tym sezonie Nash oddał na bramke rywali 69 strzałów i strzelił 4 gole w 15 meczach. Dzisiaj równiez bedzie miał kilka okazji, bo Szable po prostu nie są w stanie ich zatrzymac. Nash w moeje ocenie swoje w tym meczu zrobi i na to stawiam.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1742283

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:47 ]

:plus: 225

FC Sevilla - RC Celta de Vigo godz. 21:30

typ:1 oraz over 2,5

kurs: 2,20

Buk: William Hill

W ostatnim meczu Primera Division Sevilla podejmie na własnym stadionie Celte Vigo. Faworytem są gospodarze,którzy wygrali 3 ostatnie spotkania na własnym stadionie. Natomiast ich przeciwnik idze w odwrotnym kierunku ostatnie sześć meczy na bosikach rywali to zaledwie jeden punkt. W obecnej chwili gospodarze są na 12 miejscu i do strefy pucharowej tracą 9 punktów. W środę Sevilla odpadła z Pucharu Króla i żeby w przyszłym sezonie zagrać w Lidze Europejskiej muszą teraz skupić się na lidze i wygrywać mecze zwłaszcza na własnym stadionie.

Goście zmienili ostatnio trenera i wygrali na własnym stadionie z Granadą 2-1 ,jednak prawdziwy sprawdzian czeka ich dzisiaj. Celta jest najgorzej grającym zespołem na wyjazdach na 13 spotkań wygrali tylko jeden mecz i jeden zremisowali. Więc nie sądzę,żeby w dzisiejszym spotkaniu nastąpił jakiś przełom. Co prawda myślę,że gościom uda zdobyć się gola jednak nie wystarczy to do zdobycia choćby punktu. Co do overu to własnie trzy ostatnie wygrane Sevilli na własnym stadionie kończyły się zwycięstwami powyżej 2,5 gola. Do tego możemy dodać dwa spotkania w Pucharze Króla ,które również kończyły się overami.

Tak więc uważam,że typ na zwycięstwo gospodarzy z overem jest jak najbardziej wskazane.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,175.htm#1742308

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:47 ]

:plus: 120

Dyscyplina - Piłka nożna

Spotkanie - Esbjerg : Aarhus

Typ - over 2.5 gola

Kurs - 2.07

Buk - Bet365

Analiza :

W Duńskiej Superlig druga odsłona sezonu 2012/13 , na przeciw siebie staną dzis Esbjerg z Aarhus, gospodarze jak na razie na miejscu spadkowym 11 i w tym sezonie pozostaje im walka o być albo nie być w następnym sezonie w Superlig , goscie natomiast są blisko miejsc gwarantujących grę w pucharach europejskich , zajmują bowiem 6 miejsce a na swoim koncie mają 30 pkt i gdyby dzis udało im się wygrać to wskakują na 4 miejsce premiowane własnie grą w pucharach , tak więc jest o co walczyć . Esbjerg w tym sezonie więcej pkt zdobył grając na własnym terenie oto ich bilans 3-2-4 w bramkach 12:11 natomiast wyjazdy 1-5-5 i 6:13 widzimy że i goli więcej u siebie niz na wyjezdzie tak więc liczę na jakąs bramkę z ich strony , gdy zajrzymy do gosci i na mecze wyjazdowe możemy dostrzec 6-0-3 bramki 21:11 oni odwrotnie niż gospodarze lepiej grają na wyjazdach no i przede wszystkim co zauważyć można więcej goli strzelają także w meczach wyjazdowych bo u siebie bilans 2-6-3 bramki 14:16 , dlatego dzis uważam że może over 2,5 gola wejsc spokojnie i tak też stawiam , zajrzałem do ich H2H i tutaj statystyka nam pokazuje że na terenie Esbjerg bilans to 9-2-5 bramki 28:21 co daje srednią na mecz 3.06 dlatego po całkim dobrym jak dla mnie kursie biorę over 2.5 gola .

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:55 ]

:plus: 107

:minus: 30 brak godziny

Gość MintoNN
Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy - 2. Bundesliga

Spotkanie: MSV Duisburg - Eintracht Braunschweig

Kurs: 1,67

Data: 4.03.2013 20:15

Analiza:

Na poniedziałkowy pewniak dnia wybrałem niemiecką ligę. Do pojedynku między MSV Duisburg a Eintracht Braunschweig dojdzie o godzinie 20:15. Wytypowałem dość bezpieczny wynik, a mianowicie zwycięstwo bądź remis dla Duisburga. Jak do tej pory prezentują się w lidze dość średnio. Do tej pory Duisburg zaliczył aż trzy remisy w lidze, z Bochum 2:2, Kaiserslautern 0:0, z Drezno 0:0. Przytrafiła im się jedna dotkliwa wpadka z 1860 Monachium aż 1:3. Ale również mają na swoim koncie zwycięstwo nad Havelse 2:1. Obecnie plasują się na piątym miejscu w tabeli z 9 punktami. Warto dodać, że prezentują bardzo defensywny styl gry, nie wpuszczają wiele bramek, ale także nie wiele goli zdobywają, stąd taka ilość pojedynków zakończonych remisem. Jeśli chodzi o Eintracht Braunschweig, do tej pory w lidze zaliczyli trzy zwycięstwa, dwa remisy i tylko jedną skromną porażkę z 1860 Monachium 1:2. Za to ostatnio triumfowali nad Regensburg 1:0, nad Paderborn 2:1 oraz nad Thun 2:0. Ptrzytrafiły im się niedawno także dwa remisowe rezultaty z Aalem 1:1 oraz z Union Berlin 1:1. W tabeli plasują się na wysokim trzecim miejscu. Uważam, że ten pojedynek nie będzie obfitował w dużą ilości zdobytych goli, sfera defensywna tutaj przeważy.

Chyba masz kolego jakąś inną tabelę bo na tej prawdziwej Duisburg jest na 16 miejscu a Braunschweig na 2 i mają rozegranych po 23 mecze.

Dyscyplina: PORTUGALIA: Segunda Liga

Spotkanie:Olhanense - Braga

4.03.2013 21:30

Typ: Braga over 1.5

Kurs: 1.66

Analiza:

SC Olhanense na 14 pozycji z dorobkiem 17 punktów, bilans bramkowy 21-31. Braga na 4 pozycji z dorobkiem 34 punktów i bilansem bramkowym 44-30.

osłabienia Olhanense:

Pomocnicy: Nuno Piloto 9/0, Luis Filipe 10/0, Fernando Alexandre 15/1, Rui Duarte 20/3

Napastnicy: Jean Yontcha 12/1, Liban Abdi 14/4, Evando Brandao 12/1

Osłabienia Braga:

Obrońcy: Maximilian Haas 4/0, Nuno Coelho 6/0

Pomocnicy: Djamal 6/0, Ruben Micael 13/3, Eder 18/13

na ostatnie 5 meczy tylko 1 nie zakończył się overem bramkowym Bragi.

http://obstawianie.com/portugalia-vt119663,75.htm#1742334

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:57 ]

Gość MintoNN

Dyscyplina: CZECHY: Gambrinus liga

Spotkanie: FC Slovacko - FK Dukla Prague

Typ: over 2.5

Kurs: 2,10

Godz:17:00

Bukmacher: bet-at-home

Analiza: Śledzę już dłuższy czas tę ligę według statystyk te dwie drużyny bardzo często w swoich meczach mają ponad 2 bramki. Myślę więc, że dzisiaj wynik będzie korzystny dla nas, a stawka super.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:57 ]

analiza nieuznana, za słaba

Gość MintoNN

Dyscyplina: ANGLIA: Blue Square Półn.

Spotkanie: Bradford Park Avenue - Workington AFC

Kurs: 1,65

Godz: 20:45

Bukmacher: Bet-at-home

Analiza: Dobra passa Bradford trwa czego nie można powiedzieć o przeciwnikach. W zeszłej rundzie Bradford wygrało na wyjeździe z Workington 1:6. W tabeli różnica 9 miejsc ale najlepszą informacją na temat tego meczu jest bardzo dobra passa Bradford w ostatnich meczach. Dam sobie rękę uciąć, że ten kupon wejdzie dlatego obstawiłem go za bardzo wysoką stawkę ;)

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:58 ]

na dany dzień przysługuje jeden typ :fp:

Dyscyplina.Piłka Nożna - Holandia - Holenderska Gouden Gids Divisie

Spotkanie.FC Den Bosch - FC Volendam

Typ.obie druzyny strzela gola

Kurs.1,48

Bukmacher.Unibet

Data.04.03.2013 g.20.00

Analiza.

Dzisiaj kilka spotkan z bardzo overovej 2 ligi holenderskiej.Moj typ dotyczy meczu pomiedzy zespolami FC Den Bosch - FC Volendam i typuje ,ze w tym meczu kazda z ekip strzeli minimum po jednym golu.Pierwszym argumentem za takim typem jest fakt,ze obie ekipy maja bardzo duzy procent overow w swoich meczach...i tak ekipa FC Den Bosch na 23 mecze 17 wysokich wynikow co daje nam 73,9% overow.Natomiast ekipa FC Volendam jest jeszcze lepsza pod tym wzgledem bo ma 20 wysokich wynikow i procent 83,3,co oznacza,ze obie ekipy bardzo duzo goli strzelaja i traca co dobrze rokuje na ten typ.Drugim czynnikiem przemawiajacym za tym typem jest fakt,ze w ostatnim czasie obie ekipy duzo bramek strzelaly FC Den Bosch 12 strzelonych na ostatnich 5 meczy...natomiast ekipa FC Volendam 21 goli strzelonych na ostatnie 5 meczy.Tak wiec jest duza szansa,ze obie ekipy takze w dzisiejszym meczu podtrzymaja swoja forme strzelecka i troche bramek nastrzelaja.Polecam.

http://obstawianie.com/holenderska-eerste-divisie-i-ligi-nizsze-vt119671,50.htm#1742344

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 01:59 ]

:plus: 48

Dyscyplina: Piłka nożna – Czechy - Liga juniorów U-21

Spotkanie: Liberec U-21 - Slavia Praha U-21

Typ: Azjatycka suma goli over 3.5

Kurs: 1.8

Godz.: 13:00

Analiza:

Dziś po południu rusza kolejna kolejka jednej z moich ulubionych lig. Mam ją pod obserwacją od jakiegoś czasu i już nie dziwia mnie tu hokejowe wyniki spotkań. Najważniejsze, że pada ogrom bramek.

Gospodarzom nie wiedzie się rewelacyjnie, zajmują 13 lokatę w lidze, zatem będzie im dziś ciężko grać z wiceliderem tabeli z Pragi. Ale to nieważne, przejdę do statystyk bramkowych. W pierwszym spotkaniu w tym sezonie miedzy tymi ekipami padł niesamowity wynik 7:2 dla dzisiejszych gości! Slavia w ostatnich 5 spotkaniach ligowych aż 4 razy pokonywała barierę 3,5 bramki ! identycznie w ostatnich 5 meczach przedstawia się to w ekipie Slovanu Liberec, również 4/5 to over 3,5.

Bukmacherzy oczywiście nie za bardzo dają pograć tą ligę, przeważnie wystawiając przed meczem typ over 2,5 z kursem ok. 1,3-1,4 ...Dzieki uprzejmości Bet365 udało sie złapac cos wyżej i uważam to za promocję :ok: Spodziewam sie gradu bramek. Chłopaki sa młodzi , głodni gry, strzelania i na pewno będą chcieli zaspokoić swój apetyt!

http://obstawianie.com/czechy-vt119655,25.htm#1742351

Dyscyplina: Piłka nożna

Spotkanie: Aston Villa - Manchester City

Kurs:2.62

Godz.: 20:00

Analiza

28 kolejka angielskiej Premier League została rozłożona na 3 dni. Większość spotkań została rozegrana w sobotę. Drużyna na którą stawiam o 21:00 na Villa Park rozegra spotkanie z Manchesterem City.W ostatniej kolejce znów w końcówce nie udało się uratować jednego punktu w spotkaniu z Arsenalem.sądze,że tym razem gospodarzom uda sie ugrać choćby jeden punkt,patrząc na tabele bardzo cenny punkt.Drużyna z Manchesteru pokazywała w tym sezonie,że potrafią przegrywać z niżej notowanymi rywalami, mam na myśli wyjazdowy mecz z drużyną Southampton gdzie nasz rodak Artur Boruc zatrzymał dzielnie drużynę City i ci ulegli 1-3. Uważam,że i w dzisiejszym spotkaniu gospodarze sprawią niespodziankę i urwą jakiś pkt wiceliderom.

pozdrawiam

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,500.htm#1742409

:minus: 150

Dyscyplina: Siatkówka, Plusliga Mężczyzn

Spotkanie: Asseco Resovia Rzeszów vs Skra Bełchatów

Typ: Asseco Resovia Rzeszów

Kurs: 1.85

Bukmacher: Unibet

Godzina: 18:00

Analiza:

5 mecz fazy play-off pomiędzy Mistrzem a Wicemistrzem kraju sprzed roku.Teraz już jedna z tych drużyn będzie musiała pożegnać się z walką o medale i ja sądzę a także liczę (jako kibic Resovii) że będzie to Skra Bełchatów.Po 2 wygranych u siebie Resovia poczuła się chyba zbyt pewnie.To rozluźnienie jeszcze bardziej narastało gdy w 3 meczu Resovia prowadziła 2:0.Wtedy Skrze udało się uciec spod noża i doprowadzili do piątego meczu dlatego wydaje się że psychicznie to oni powinni być silniejsi.Ja jednak myślę że wszystko zweryfikuje hala.Na Podpromiu można dziś spodziewać się prawdziwego piekła.Kibice jak zawsze bardzo pomagają siatkarzom o czym świadczą chociażby statystyki.W Rzeszowie Resovia nie zwykła przegrywać i teraz też nie powinno tak się zdarzyć.Po ubiegłorocznym zdobyciu Mistrzostwa Polski odpadnięcie już w 1 fazie play-off było by wręcz wstydem dla drużyny z takim składem.W Bełchatowie było widać mała niedyspozycję Jochena Schopsa który w Rzeszowie grał jak z nut a jego gorsza forma na wyjeździe od razu przełożyła się na wynik.W Bełchatowie siatkarze Resovii ewidentnie odczuwali zmęczenie i natężenie meczy ale teraz po dość długiej przerwie powinni być zregenerowani i myślę że wygrają dziś z nieobliczalną Skrą.Prawda jest taka że ze strony Rzeszowian wystarczy kilka razy zablokować Alexa Atanasijevica i to powinno wystarczyć.Młody Serb to teraz najlepszy zawodnik w Skrze jednak gdy coś mu nie idzie (jak przez 2 pierwsze sety 3-go meczu) cała drużyna mocno na tym cierpi.W słabszej formie jest Wlazły i Winiarski bez których ciężko jest grać dobrą siatkówkę.Mobilizacja jest chyba po stronie Rzeszowa który nie będzie chciał zawieźć swoich kibiców którzy bardzo liczą na swoich siatkarzy.Tak jak już napisałem zatrzymanie kilkakrotnie Atansijevica powinno wystarczyć by kompletnie zagotować Skrę i wygrać ten mecz który da awans do półfinału MP gdzie czeka już Delecta.Resovia u siebie przegrywa bardzo rzadko i dziś myślę że to się potwierdzi a kurs na Resovię bardzo fajny dlatego polecam granie na Mistrzów Polski.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,25.htm#1742414

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 02:00 ]

:plus: 85

Dyscyplina:Piłka Nożna ANGLIA: Premier League

Spotkanie : Aston Villa – Manchester City

Typ : Obię strzelą Bts

Kurs: 1.80

Godz:21:00

Bukmacher:Bet365

Analiza

Gospodarze zajmują 18 miejsce bilans bramek 26:52 u siebie 11:19 forma ostatnie 5 spotkań 1 wygrana,2 remisy,2 porażki bilans 9:10 uzyskanie 5 punktów,przegrana z arsenalem,zwycięstwo z west ham remis z evertonem,porażka z newcastle i remis z west brom każdy punkt jest na wagę złota chcą zostać w lidze . Goście zajmują 2 miejsce bilans bramek 50:24 na wyjezdzie 19:13 forma ostatnie 5 spotkań 2 wygrane,2remisy,1 porażka bilans 7:5,wygrana z chelsea,przegrana z southampton,remis z liverpoolem,remis z qpr,wygrana z fulham , stracili swoje marzenia na wygranie ligi po porażce z southampton . Między sobą grali 28 razy aż 16 spotkań zakończyło się bts. Dziś liczę z aston villa chociaż jedną bramkę i city odpowie golem .

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,500.htm#1742422

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 02:00 ]

CZECHY: Extraliga hokej Play Offy Pardubice-Kladno 04.03.2013 18:15

TYP under 5,5

1,62

Bet365

Oba spotkania w Kladnie były bardzo zacięte i wyrównane zakończyły sie zwycięstwem gospodarzy 2-1 3-2 po dogrywce.Kladno dobrze broni, jest to zespól zdecydowanie underowy- w sezonie zasadniczym 63% spotkań poniżej u5,5- sporo spotkań z ich udziałem kończy sie po dogrywce. Po kryzysie z końcówki rundy nie ma juz mowy, zespól po odejściu czołowych graczy do nhl złapał właściwy rytm i gra bardzo poprawnie, mądrze taktycznie.Dzisiejsze spotkanie będzie bardzo ciekawe Pardubice cały sezon graja bardzo przeciętnie w kratkę. Zespól bardzo groźny na własnym lodowisku, grający bardzo ofensywnie- u siebie w sezonie regularnym ponad 61% spotkań powyżej 5,5 zdecydowanie gorzej na wyjazdach co pokazuje seria z Kladnem.Kursy na zwycięstwo gospodarzy bardzo przeciętne, nie warte grania w okolicach 1,55-1,6 myślę ze gospodarzy stać na wygrana, ale muszą zdecydowanie poprawić grę w ofensywie. U siebie przy wsparciu publiki sa wstanie tego dokonać, ale nie sadze żebyśmy oglądali spotkanie overowe -myślę ze możliwy remis goście będą bardzo zmobilizowanie i uważni zęby nie popełniać prostych błędów w obronie. Co może sie przełożyć na przewagi Pardubic, a to może byc bardzo bolesne w skutkach.Reasumując zobaczymy twarde spotkanie goście przede wszystkim będą bronic, bo taka gra im odpowiada.

http://obstawianie.com/liga-czeska-2012-2013-vt123406.htm#1742426

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 02:01 ]

:plus: 62

WTA - SINGIEL: Indian Wells (USA) - Kwalifikacje, twarda

Pegula J. (Usa) - Lucic M. (Cro)

Typ: Pegula

19:00 - 4 marzec

Kurs 2.01 Pinnacle

Chciałem grać ten typ zaraz z rana i szkoda ,że się zagapiłem ,bo teraz kursy już wyraźnie spadły,ale mimo to warto zagrać. Tenisistki pierwszy raz w karierze się spotkają ze sobą na korcie. Jak widać po kursach nie ma wyraźnego faworyta w tym spotkaniu ,ale szanse typu oceniam na 70% ,a więc naprawdę wysoko , gdyż ponadto Pegula rozgrywać będzie to spotkanie na własnym terenie co na pewno pomoże jej w odniesieniu sukcesu. Czysto oceniając umiejętności tych zawodniczek są na podobnym poziomie ,ale tak jak juz wczesniej wspomniałem dochodzi doping kibiców , który powinien ponieść w ważnych momentach Pegulę i zaprezentuje jeden z najlepszych meczy w karierze. Polecam , co do Lucic to ostatnio ma wyraźnie więcej porażek niż zwycięstw ,dlatego podobnie powinno być i dziś , mimo ,że ta ostatnia porażka z Williams 6-3,6-3 nie zagrała wcale tak źle w tym meczu. Jednak stawiam dzisiaj na Pegulę

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1742429

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 02:02 ]

Gość delpiero88

Dyscyplina: Siatkówka- Plus Liga mężczyzn

Spotkanie: Resovia Rzeszów-Skra Bełchatów

Typ: Skra Bełchatów

Kurs: 2,00

Godz: 18:00

Bukmacher: Betclic

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 18 decydujące spotkanie o awansie do półfinałów Plus Ligi pomiędzy zespołami Resovii Rzeszów i Skrze Bełchatów. No i właśnie kto tutaj ma większe szanse? W dotychczasowych 4 spotkaniach w play-offach pomiędzy oboma ekipami lepsi byli zawsze gospodarze swoich pojedynków. Czy podobnie będzie i dzisiaj? Ja bym nie był tego taki pewien. Jakoś czytając analizy na innych forach czy stronach poświęconych siatkówce, wszyscy trochę podpalają się grając na Resovię. Fakt, przemawia przez nich atut własnej hali, jednak to nie jest wcale decydujący czynnik. W moim odczuciu zdecydowanie ważniejszym czynnikiem jest aspekt psychologiczny. Kto wytrzyma presję, będzie w półfinale. I tutaj właśnie, wydaje mi się, że Resovia po prostu pękła w 3 spotkaniu. Mieli 2-0 w meczach i 2-0 w setach po czym przegrywają spotkanie. Trzeba dodać, że w tamtym spotkaniu mieli również w 5 secie prowadzenie 5-1. W 4 spotkaniu Skra wygrywa dość pewnie 3-1. Widać, że ten zespół na nowo zaczął wierzyć, że wcale ta rywalizacja nie została zakończona. Widać w tym zespole większą zespołowość, natomiast gracze z Rzeszowa, wyglądają na takich, którzy mieli szansę, a a szansa przeszła obok nich. Świetna forma Atansijevica, który w dwóch spotkaniach w Bełchatowie został MVP meczy, zaś w pierwszym pojedynku podczas wręczania nagrody zawołał wszystkich graczy aby razem odebrali tą nagrodę, bo wywalczyli tą wygraną po fajnej walce. Fajne zmiany w przyjęciu daje również Bąkiewicz, taki jak dla mnie drugi bohater tych meczy w Bełchatowie. Ja dzisiaj typuje zwycięstwo wicemistrzów Polski.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,50.htm#1742442

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 02:02 ]

WTA Indian Wells - Kwalifikacje | WTA | Tenis

21:30 Kristyna Pliskova - Grace Min

Kurs: 2.39

Buk: Betsafe

Kwalifikacje do pierwszego w tym roku turnieju Masters. Rozstawiona z numerem 12 Czeszka Pliskova odziwo dostała wyższy kurs na spotkanie z niżej notowana amerykanką Min występującą tutaj z dziką kartą od organizatorów.

Czeszka najwięcej turniejów stara się rozgrywać na nawierzchniach twardych. Mocne pierwsze podanie to jej główny atut, dzięki któremu powoli wspinała się w rankingu dochodząc do koncówki pierwszej setki. Zawodniczka budowała ranking turniejami ITF w tym roku przechodząc o stopień wyżej. Początku sezonu nie może zaliczyć do udanych, ale kwestią czasu jest gdy oswoi się w nowym dla niej otoczeniu.

Szansa jest wyborna bo amerykanka Min niczym specjalnym w serii ITF sie nie wyróżnia. Oczywiście ma tych zwycięstw sporo, ale nazwiska pokonanych jakoś wrażenia nie robią.

Kluczem do sukcesu będzie tylko i wyłącznie fukcjonowanie 1 serwisu.

Co do publiczności na Indian jak co roku to kwalifikacje i pierwsze rundy turnieju głównego nie skupiają ciekawości, a trybuny świecą pustkami.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1742446

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-09, 02:04 ]

:minus: 150

Dyscyplina: Piłka Nożna (Premier League)

Mecz: Aston Villa – Manchester City

Typ: Połowa/koniec meczu: Manchester City/Manchester City

Kurs: 2,05

Bukmacher: WilliamHill

Data: 04.03.2013 godz: 21:00

Analiza:

W spotkaniu kończącym 28. kolejkę spotkań Premier League, walcząca o utrzymanie Aston Villa podejmie obrońcę tytułu, aktualnie drugi zespół w ligowej tabeli – Manchester City.

Gospodarze grają w tym sezonie bardzo słabo, mają najgorszą obronę w lidze (52 bramki stracone) i drugi najgorszy atak (26 goli zdobytych). Również gra na własnym boisku nie stanowi wyraźnego atutu, bilans domowy wynosi 3-4-6 11:19. Drużyny z czołówki przeważnie nie miały większych problemów by wywieźć komplet punktów z Villa Park, Tottenham wygrał tu aż 4:0, nieco większy opór napotkał Manchester United, ale gdy włączył wyższy bieg wygrał 3:2.

The Citizens nie mają tak udanego sezonu jak poprzedni, ale poniżej pewnego poziomu nie schodzą. Szanse na dogonienie lokalnego rywala z Old Trafford są już niewielkie, ale podopieczni Manciniego i tak muszą konsekwentnie gromadzić punkty by nie dać się dogonić drużynom z Londynu i nie skomplikować sobie sytuacji w walce o udział w przyszłorocznej Lidze Mistrzów. Motywacji nie powinno zatem gościom dzisiejszego meczu zabraknąć.

Myślę że dzisiaj zwycięstwo Manchesteru City nie będzie podlegało dyskusji. Goście od początku narzucą swoje warunki gry, szybko obejmą prowadzenie, którego nie oddadzą już do końca. Dlatego decyduję się na typ z prowadzeniem przez Manchester City po pierwszej połowie i wygraniem całego meczu. Warto zaznaczyć że w pierwszym meczu obu drużyn, padł wynik 5:0 dla The Citizens. Dziś aż tak wysoko zapewne nie będzie, ale spodziewam się pełnej kontroli gości nad tym spotkaniem od początku do końca.

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,500.htm#1742445

:plus: 105

Piłka Nożna: Grecja Super Liga, godz. 18.30

Mecz: Veria - Aris Saloniki

Typ:Aris Saloniki

Kurs: 4.05

Pinnacle

Dzisiaj Veria w Stadio Verias spotka się z Arisem w Greckiej Super League. Oba zespoły z dołu ligi właściwie Veria z 23 punktami w 23 meczach i siedzi na 14 miejscu w tabeli, z jednym punktem mniej do nich Aris 22 na koncie i nadal nie są bezpieczni. Veria w ostatnim meczu w środę grała z Panathrakikos w Greckim Pucharze i przegrala 0-1 po zdobyciu gola strzelonego przez Mingasa Christosa w pierwszej połowie. To był decydujący moment w tej grze i Veria nie mogla strzelic gola w następnych minutach wiec sa juz poza burta krajowego pucharu. Aris w ostatnim meczu grał z Olympiakos Pireus 24 lutego i przegrał, ale po dobrej grze 2-1 i wynik byl naprawdę dobry ale tylko dla gospodarzy. W pierwszych minutach Olympiakos strzelił dwa gole, ale druga połowa była po prostu niesamowita dla Arisu, strzelił gola Aggeloudis i mimo wielu szans brakowało skutecznosci dla Arisu i zeszli z boiska pokonani niestety. Olympiakos nie był pewien wygrania tu do ostatnich minut meczu. Aris dzisiaj zagra jeszcze raz z nowym napastnikiem tu z Panionios Ateny Dimitrios Diamantakos i Giannis Gianniotas tuż za nim. Gianni strzelił trzy gole w tym sezonie więc świetnie wygląda na tej pozycji. Veria będzie miała wiele problemów tutaj, Orestes bardzo ważny obrońca z Brazylii jest tu zawieszony po czerwonej kartce w ostatnim meczu ligowym z Xanthi, gdzie jego drużyna wygrała 0-2. Aris powinien wygrać ten ważny mecz, jeśli marzy o następnym sezonie w Super League.

http://obstawianie.com/grecja-vt119685,25.htm#1742454

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...