Skocz do zawartości

Typy na dzień 07.03.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina: Piłka Nożna -Concacaf Champions League

Spotkanie: UANL Tigres - Seattle Sounders

Typ:under 2,5

Kurs: 2,10

Bukmacher: Bet-at-home

Data: 7.03.2013 4:00

Analiza:

Na pewniak czwartkowego dnia wybrałem ligę mistrzów Concacaf (dla czołowych klubów pochodzących z krajów Ameryki Północnej). Do ćwierćfinałowego starcia dojdzie między UANL Tigres(meksykański klub piłkarski z siedzibą w mieście Monterrey, w stanie Nuevo León) a Seattle Sounders (amerykański klub z siedzibą w Seattle w stanie Waszyngton). Jeśli chodzi o zespól z Meksyku, na ostatnie sześć rozegranych pojedynków nie przegrali ani jednego. Zaliczyli trzy zwycięstwa nad Cruz Azul, wysokie zwycięstwo nad Tolucą 4:1, 2:0 z Queretaro. Poza tym przytrafiły im się trzy remisy, z Tijuana 2:2, z Santos L 1:1 oraz ostatnio z Monarcas 1:1. Jeśli chodzi o zespół amerykański, spisują się dość słabo w ostatnich rozegranych spotkaniach. Na sześć ostatnich meczy przegrali aż trzy, z Montrealem 0:1, z Los Angeles Galaxy 0:1 oraz 0:3. Z tym samym zespołem wygrali 2:1 19 listopada zeszłego roku. Przytrafił im się także remis z Salt Lake. Obie drużyny stawiają w głównej mierze na defensywę, także w tym meczu nie spodziewam się gradu zdobytych gali.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-concacaf-vt123563.htm#1742823

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:15 ]

:plus: 110

Pilka nozna / Liga Europy / 07.03.2013 / 21:05

Tottenham vs Inter

Typ - 1

Kurs - 1.75

William Hill

Bardzo dobry mecz widze na jutro.

Mecz w ramach przecietnej Ligi Europy,gdzie na White Hart Lane koguty zmierza sie z Nerazzurri.

Dla mnie faworyt tu jest tylko jeden i sa to z pewnoscia gospdoarze.

Tottenham prezentuje sie bardzo dobrze w tym sezonie,w rodzimej lidze zajmuja wysokie 3 miejsce ze strata 5 oczek do Obywateli.

Mecze u siebie koguty glownie wygrywaja,rzadko kiedy zdarza sie porazka,ostatni raz na tym pieknym obiekcie wygral Wigan 1:0 mialo to miejsce 12 spotkan temu,dokladnie 3 listopada 2012 roku.

Od tamtej porazki podopieczni Villasa-Boasa rozegrali przed wlasna publicznoscia 12 spotkan z czego wygrali az 10,w bramkach 25:9 tak wiec bardzo dobrze.

Ostatnio pilkarze z Londynu wygrali derby z Arsenalem 2:1 wiec morale sa bardzo wysokie.

Inter w lidze plasuje sie na 5 pozycji ze strata 12 pkt do lidera Juve tak wiec niema mowy o szansach na tytul.

W klubie przeprowadzono wielkie zmiany jakis czas temu i to juz nie jest ten wspanialy Inter sprzed kilku lat,przybyli nowi zawodnicy i zespol wyglada juz inaczej,to juz inna druzyna,zdecydowanie slabsza niz kiedys.

Kibice maja w tym sezonie rozne nastroje a to ze wzgledu na rozne wyczyny swoich ulubiencow,np.ostatnio kleska wyjazdowa z Fiorentina az 1:4 - mecz arcy tragiczny w wykonaniu Interu a z drugiej strony remis derbowy z MIlanem,awans z Cluj i wygrana z Catabnia 3:2 -> Inter przegrywal juz 0:2.

Kurs jest bardzo dobry,nie widze wiekszych szans dla Interu jutro,Tottenham na fali,przed wlasna publika powinien zrobic sobie zaliczke przed rewanzem.

Nawet ten wielki Inter z Samuelem Eto'o na czele 3 lata temu nie dal rady grajac z Tottenhamem,przegrywajac 1:3,co prawda to juz historia i jutro mecz bedzie inny to jednak jutro Inter jedyne co moze ugrac to remis ale jest to malo realne,wszystko wskazuje na zwyciestwo gospdoarzy.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1742994

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:17 ]

:plus: 75

Dyscyplina: Piłka Nożna -MEKSYK: Copa Mexico - Clausura

Spotkanie:Atlas-Cruz Azul

Typ:1

Kurs:2.21

Buk:Betsson

Godz:04:00

Zaledwie dwa tygodnie temu w pierwszym meczu grupowym pucharu te drużyny spotkały się ze soba zwycięzył Cruz Azul 2-1.jednak zła ich sytuacja w lidze tylko 2 zwycięstwa na dziewięc kolejek zmusiła trenera aby dał odpocząć niemal całemu zespołowi przed ważnym meczem w wweekend z Jaguares,które w tabeli jest drugie od końca.Zagra tylko pomocnik (28 1g),który w lidze nie może grać gdyż jest zawieszony.Atlas dzięki osłabieniu przeciwnika,może wygrać i awansować do kolejnej rundy jako jeden z dwójki zespołów z drugich miejsc z najlepszymi bilansami.Jeden z rywali Queretaro rozegrał już wszystkie mecze a pozostali grają trudniejsze mecze.Atlas wystawi na ten mecz najlepszy skład co nie było dla nich regułą w pucharze,dodatkowo grają u siebie co w meksykańskim futbolu jest małą przewagą ,więc powinni wygrać.

http://obstawianie.com/meksyk-vt123901.htm#1742998

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:25 ]

:plus: 121

EUROPA: Liga Europejska - Play Offy

Benfica - Bordeaux

21.05

Typ: Benfica (-1.5 AH)

kurs: 2.61

buk: Pinnacle

W tym meczu stawiam zdecydowanie na gospodarzy, którzy sa po prostu lepszą ekipą. Bordo nie może się odnaleźć od straty Gouffrana na rzecz Newcastle. Bez niego jakośc druzyny spadła anacznie. Widac to już było w dwumeczu z Dinamem Kijów, przy których wyglądali batrdzo blado i niezasłużenie awansowali do dalszej rundy. Myśle, że teraz Benfica pokaże im miejsce w szeregu. Bezfica to drużyna któa rok w rok rywalizuje w Europie, ma większe doświadczenie i zwłaszcza dobrze prezentuje sie u siebie. W lidze walczą z Porto o mistrza, nikt im nie może zagrozić, dlatego Beznfica nie boi się, że w lidze czeka ich cięzki mecz, bo nawet na pół rezerwowym skłądem biją tak 70 % druzyn. W poprzedniej rundzie wygrali dwukrotnie z Leverkusen czyli zdecydowanie lepszą ekipą niż Bordoeaux. Brodo stara się prezentowac aty-futbol, jak to wielu określa taki styl gry, czyli mało zaangażowania w ofensywie i skupienie sie na defensywie. Benfica ma jednak wszystko, aby ich rozmonotwać. Z dinamem być może wygrali, bo tamci nie byli w rytmie meczowym. Tutaj w moim mniemaniu Bordo nie ma żadnych szans i wynik dwumeczu rozstrzygnie się już w pierwszym meczu.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743024

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:25 ]

:minus: 150

Gość emil1serwusik

Dyscyplina: Koszykówka

Spotkanie: Phoenix Suns- Toronto Raptors

Typ: over 193 pkt

Kurs: 1,92

Bukmacher: Expekt

Data: 7.03.2013 godz. 3:00

Analiza:

Jako pewny typ na jutro wybrałem spotkanie pomiędzy Phoenix Suns a Toronto Raptors. Obie drużyny w tym sezonie spisują się bardzo słabo. Obrona tych zespołów stawia wiele do życzenie przez co zarówno Suns jak i Raptors tracą wiele punktów. Dlatego over 193 jest jak najbardziej realny w tym spotkaniu. Ponadto w ostatnich 15! spotkaniach pomiędzy tymi zespołami zawsze padał over 193. Zachęcam do postawienia tego typu.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:26 ]

:minus: 100

słaba analiza

USA: NHL 07.03.2013 04:00

Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes

Kurs:2,00

Bukmacher:Bet365

Stawka:7/10

Dziś w nocy zostanie rozegrane spotkanie 23 kolejki meczy NHL. W tym spotkaniu które tutaj opiszę spotkają się drużyny kolejno z2 i 7 miejsca. Pojedynek Kaczorów z Kojotami, jest to ich 3 spotkanie w tym tygodniu w poprzednich dwóch które kaczory rozegrały na wyjeździe padły dwa remisy po 4:4. Dziś czuję że będzie inaczej, Kaczory po dwóch porażkach meczowych Kojotami wracają na włąsną taflę, na której zaliczyli 8 zwycięstw i tylko 1 porażkę. Po kiepskich meczach z Kojotami na wyjeździe czas na odkupienie win u kibiców i wygranie tego meczu. Obydwie drużyny wystąpią bez 2zawodników Anaheim nie będzie mieć do dyspozycji Palmieri i Lindholma a Kojoty natomiast zagrają bez Vrbata i Schlemko. Mecz będzie ciężki ale wydaje mi się zę bez gromu bramek stawaim bardziej na zwycięstwo Kaczorów 2:1 bądź 1:0. Zobaczymy jak to spotkanie się potoczy. Życzę powodzenia.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1743062

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:26 ]

:plus: 100

Dyscyplina: Hokej – USA, NHL

Spotkanie: Calgary Flames - San Jose Sharks

Typ: over 5,5

Kurs: 2.20

07.03.2013 03:30

Analiza:

Jedne z czterech spotkań rozgrywanych dziś na taflach najlepszej ligi hokejowej świata.na dziś spotkanie w którym myślę że po wczorajszym zwycięstwie po doliczonym czasie gry ekipa rekinów zwycięży tym razem ale bez żadnych extra time.W końcu strzelili więcej niż jedną bramkę więc myślę że powoli gracze z San Jose wracają do gry i będą się liczyć w walce o play-offy.W końcu sądzę że zagrają tak jak nas przyzwyczaili w poprzednich sezonach a więc bardzo widowiskowo i bramkowo.dziś myślę że w końcu się obudzą i zaczną strzelac te krązki do siatki przeciwnika.I strzelą więcej niż tylko jedną przeciwnikowi.Gracze płomieni grają w kratkę , ostatnio wygrali ale dziś w nocy myślę że będą musieli uznac wyższość graczy z san Jose i dlatego też stawiam na to że tak będzie.Kurs jest wysoki ale mnie nie straszy bo w NHLu all jest możliwe.Sądzę że dziś noc będzie należeć do rekinów którzy zaaplikują gospodarzom przynajmniej ze trzy więcej niż oni sami.A co za tym idzie bramki się posypią.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1743076

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:28 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna (Liga Europejska)

Mecz: Tottenham – Inter Mediolan

Typ: liczba bramek w meczu – over 2,5

Kurs: 1,91

Bukmacher: WilliamHill

Data: 07.03.2013 godz: 21:05

Analiza:

W jednej z najciekawszych par 1/8 finału Ligi Europejskiej spotkają się drużyny Tottenhamu i Interu Mediolan. Kilka lat temu oba zespoły walczyły w jednej grupie w Lidze Mistrzów – wtedy po dwóch świetnych meczach oba zespoły ostatecznie wyszły z grupy – w Mediolanie Inter wygrał 4:3, natomiast na White Hart Lane padł wynik 3:1 dla gospodarzy.

Myślę że znów oba zespoły dostarczą nam wielu emocji i co najważniejsze bramek. Koguty znajdują się ostatnio w wysokiej formie, odniosły kilka cennych zwycięstw i zdobywają sporo bramek. Świetnie gra Gareth Bale, który praktycznie w każdym spotkaniu wpisuje się na listę strzelców, zdobywając wiele pięknych goli. Do składu wraca też Defoe, więc siła ofensywna będzie jeszcze większa.

Inter rozgrywa trudny sezon, po wielu zmianach kadrowych i odmłodzeniu składu, siła drużyny jest mniejsza. Młody trener postawił za to na grę ofensywną i w meczach Interu pada w tym sezonie sporo bramek, w Serie A zarówno u siebie jak i na wyjazdach średnia goli w meczach Interu oscyluje wokół trzech. Podobnie jest w rozgrywkach Ligi Europy – Inter gra nierówno: czasem wysoko wygrywa, czasem wysoko przegrywa, ale trzy gole padały niemal w każdym meczu z udziałem Mediolańczyków.

Myślę że w czwartkowym meczu również nie będzie kunktatorstwa i oba zespoły zagrają otwartą piłkę, walcząc o zwycięstwo. Nie jest łatwo przewidzieć kto wyjdzie zwycięsko z tej próby sił, natomiast jestem przekonany że padnie wiele bramek, a przynajmniej te trzy, dzięki którym polecany przeze mnie typ okaże się trafny.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743112

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:29 ]

:plus: 91

Dyscyplina: NBA

Spotkanie: Golden State - Sacramento

Typ: poniżej 225

Kurs: 1,91

Godzina: 04:30

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Niestety od czasu, jak analizowałem mecze, buki obniżyły linię z 225,5 na 225, ale cóż - jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma.

Być może dałem się nabrać na podpuchę bukmacherów i wysoka ilość punktów do zdobycia skusiła mnie na wystawienie tutaj typu poniżej, ale jest kilka argumentów, o których warto wspomnieć przy analizie tego meczu.

Po pierwsze i najważniejsze, każdy kto interesuje się koszykówką wie, ile trzeba się narzucać i na jakiej skuteczności, żeby razem z przeciwnikiem osiągnąć tak wysoką linię punktową. Jest to jedna z wyższych linii, jakie widziałem w ostatnich czasach i nawet na moje ulubione Houston czy ekipy na wskroś ofensywne pokroju Nuggetsów linie te są nieco niższe i wynoszą około 217-220.

Tutaj tymczasem mamy co prawda zespoły z górnej połówki ofensywnej, ale nie z topu. GSW są aktualnie na 7 miejscu ze średnią 101,3, a Sacramento na 11 ze średnią 98,7, co jest niezłym osiągnięciem, ale na plecy nie powala. Być może buki sugerowały się ostatnią kanonadą między tymi zespołami w Sacramento przed świętami Bożego Narodzenia, kiedy to skończyło się wynikiem 131:127 (bez dogrywki), ale nic nie zdarza się dwa razy. Jeśli zresztą spojrzymy mecz wcześniej, było już 94:92.

Ponadto, z moich wyliczeń średnich zdobyczy punktowych dla obu zespołów na przełomie ostatnich 3 sezonów wychodzi mi 198, więc różnica jest tu niewiarygodna - 27 punktów.

Osobiście nie wierzę, żeby bariera aż 225 oczek została przez te dwa zespoły przekroczona. Będzie dużo punktów, ale nie aż tak dużo i myślę, że choć nie warto naciągać niżej, to w tej nadzwyczaj wysokiej linii powinniśmy się spokojnie zmieścić.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,250.htm#1743129

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:32 ]

:plus: 91

Pilka nozna / Liga Europy / 07.03.2013 / 21:05

Tottenham vs Inter

Typ - X

Kurs - 3.90

Bet365

Spotkanie, którego nie powstydziłaby się sama Liga Mistrzów. Tottenham - obecnie 3 w angielskiej Premier League podejmuje u siebie Inter - 4 jak dotąd siłę Serie A. Anglicy wyeliminowali w ostatniej rundzie po 2 emocjonujących meczach Lyon (2:1, 1:1), natomiast włosi pewnie Cluj (3:0, 2:0). Gospodarze są w naprawdę niezłej formie, od ostatniego starcia w Lidze Europy pokonali West Ham oraz wygrali prestiżowe derby północnego Londynu z odwiecznym rywalem Arsenalem. Gwiazdą zespołu jest będący w życiowej formie Bale, który strzela piękne bramki jak na zawołanie - w ostatnich 3 meczach zdobył 2 decydujące o wyniku bramki. Angielscy dziennikarze obliczyli, że gdyby nie Walijczyk to Tottenham miałby około 15 punktów mniej. Inter najpierw zremisował w derbach Mediolanu a następnie wygrali na wyjeździe z Catanią 3:2. I to właśnie do 3 w tabeli Milanu tracą zaledwie 1 punkt. W ekipie gospodarzy kontuzjowani pozostają Dempsey, Kaboul oraz Sandro. W bramce ujrzymy zapewne Brada Friedela, być może szansę gry od pierwszej minuty otrzyma Lewis Holtby. Pod znakiem zapytania stoją występy Dembele oraz Adebayora. W kadrze Interu znaleźli się m.in. narzekający ostatnio na kontuzje Ranocchia oraz Guarin, a także Antonio Cassano. Liczę na pełną mobilizację ze strony Interu oraz liczę po cichu na małą zadyszkę ze strony Kogutów. Mój typ 1:1. Początek spotkania o 21:05.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743138

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:34 ]

:minus: 200

Dyscyplina - Piłka nożna LE

Spotkanie - Viktoria Plzen : Fenerbahce

Typ - drużyna 1 powyżej 0,5 gola do przerwy

Kurs - 2.05

Buk - Sportingbet

Analiza :

Dziś chciałbym się przypatrzeć na LE i spotkanie naszych południowych sąsiadów Viktorii Plzen

z Tureckim Fenerbahce . Gospodarze mają wspaniały sezon i tak w lidze prowadzą co prawda tylko o jeden pkt nad Spartą ale zawsze miejsce nr.1 , mogą też poszczycić się dobrą serią i tak ostatnie 7 meczy to 6 zwycięstw pod rząd i ostatnio remis , dobrze im też idzie w LE i ostatnie 6 spotkań to 5 zwycięstw i 1 remis a zwycięstwa min. nad Atl. Madryt czy też ostatnio Napoli czyli jest świetnie , dziś na swoim terenie podejmują Fenerbahce i liczę że już w pierwszej połowie zdołają strzelić gola do tego typu pokusiła mnie ich statystyka bo popatrzmy np. w lidze ich stosunek bramkowy to 31:13 a średni czas strzelenia przez nich pierwszego gola to 40 min u siebie i 27 na wyjazdach co przynosi średnią 34 minuta i tak też w dzisiejszym spotkaniu liczę , uważam że forma jaką prezentuje na dzień dzisiejszy Viktoria Plzen pozwoli im wygrać dzisiejsze spotkanie aby do Turcji gdzie gra się raczej ciężko jechać z jakąś przewagą bramkową no i sam kurs 2.05 na zdobycie przez nich gola w pierwszej połowie uważam za wielki i skorzystam !

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:35 ]

Dyscyplina.Hokej na lodzie - Włochy - Serie A

Spotkanie.Valpusteria - Asiago

Typ.1

Kurs.1,57

Bukmacher.Bet365

Data.07.03.2013 g.20.30

Analiza.

Dzisiaj takze biore na rozklad spotkanie hokejowe i takze z mniej popularnej ligi a mianowicie Ligi Wloskiej.Wczoraj liga Francuska weszla pewnie i mam nadzieje ,ze dzisiaj bedzie podobnie.W lidze Wloskiej czas juz na polfinaly i pierwsze spotkanie w parze Valpusteria - Asiago ,gdzie faworytem jest ekipa Valpusteria.Gospodarze to lider po rundzie zsadniczej z dorobkiem 78 pkt,natomiast 57 oczek ugrala ekipa Asiago i zajela miejsce 6.W drodze do polfinalu ekipa Asiago pokonala faworyzowany Bozen(2 miejsce w rundzie zasadniczej) 4-2 w serii,natomiast Valpusteria pokonala takze 4-2 ekipe Rossoblu.Dlaczego warto stawiac na ekipe gospodarzy,gdy Asiago eliminuje jednego z faworytow czyli Bozen.Po pierwsze to Valpusteria zapewne wyciagnie wnioski i nie da sie zaskoczyc gosciom tak jak uczynli to zawodnicy Bozen i beda chcieli juz w pierwszym meczu wyrobic sobie przewage.Po drugie i najwazniejsze to statystyki ich spotkan...

20/12/12 SA Pustertal - Asiago 4:1

22/11/12 SA Asiago - Pustertal 5:2

18/10/12 SA Pustertal - Asiago 5:3

20/09/12 SA Asiago - Pustertal 1:4

10/03/12 SAP Asiago - Pustertal 1:2

08/03/12 SAP Pustertal - Asiago 7:0

06/03/12 SAP Asiago - Pustertal 1:4

03/03/12 SAP Pustertal - Asiago 4:2

26/01/12 SA Asiago - Pustertal 6:5 (OT)

22/12/11 SA Pustertal - Asiago 0:2

Oto ostatnie 10 meczy pomiedzy tymi zepolami i wiekszosc konczyla sie wygrana ekipy Pustertal .Na 10 meczy 7 wygranych i 3 porazki dzisiejszych gospodarzy,a co najwazniejsze w ostatnich 8 meczach 7 wygranych i tylko 1 porazka na wyjezdzie.A co najlepsze gdy byli gospodarzem czyli tak jak dzisiaj na ostatnie 5 spotkan 4 wygrane i 1 porazka w dawnych czasach bo grudzien 2011.Mysle,ze dzisiaj takze potwierdza swoja dominacje nad zespolem Asiago i pewnie zwycieza.Polecam.

http://obstawianie.com/inne-ligi-hokejowe-mecze-miedzypanstwowe-vt123491,25.htm#1743173

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:36 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna LE

Spotkanie: Stuttgart - Lazio

Godz: 19:00

Typ: Lazio

Kurs: 3,61

Bukmacher: Pinnacle

Zacznę moze od tego, iz kurs wystawiony przez buków to jakieś nieporozumienie.

Prawdopodobnie bierze się z tego, że Lazio gra słabo na wyjeździe i w dodatku dostała srogie lanie z Milanem w ostatniej kolejce..

.. ale przepraszam, może warto było by spojrzeć, z kim oni grają !!!

Stuttgart - 11 miejsce w Bundeslidze. W tym roku odnieśli tylko jedno zwycięztwo - z Hoffenheim 1:0. Jaki poziom prezentuje Hoffenheim chyba kazdy wie - walczą o utrzymanie i raczej nic im z tego nie wyjdzie. Co więcej Stuttgart gra znacznie słabiej u siebie niż na wyjeździe.

Dodatkowe value jak dla mnie to fakt, iz Lazio dobrze idzie z niemieckimi zespołami, co pokazali eliminujac w poprzedniej rundzie B. Moenchengladbach.

Reasumując Lazio nie jest może jakimś murowanym faworytem do wygrania tego meczu, ale głupotą było by nie skorzystać z takiego kursu. Według mnie

szanse rozkładaja się tak 40/60 na korzyść Lazio.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743185

:plus: 250

FC Viktoria Plzen - Fenerbahce godz. 19:00

typ: 2

kurs: 3,60

BUK: Bet-at-home

Czesi już osiągnęli sukces awansując tak daleko,choć idzie im znakomicie myślę,że ich przygoda z Ligą Europejską zakończy się na spotkaniach z Fenercahce. Turcy mają za sobą dwa cięzkie mecze w lidze z Besiktasem 2-3 oraz w Pucharze Turcji 2-3. Teraz muszą skoncentrować się na LE . W poprzedniej rundzie Fenerbahce wyeliminowało BATE Borysów wygrywając u siebie 1-0 oraz remisując na Białorusi 0-0. Wcześniej byli w grypie z Marsylią,Borussia M-gladbach oraz AEL Limasoll. Zespół ze Stambułu w grupie wygrał wszystkie mecze wyjazdowe. Myslę,że podobnie będzie dzisiaj.

Czesi niespodziewanie wysoko rozbili Napoli 3-0 oraz 2-0 u siebie. W grupie byli z Atletico,Coimbrą oraz Tel Avivem ,Victoria natomiast wygrała wszystkie spotkania u siebie.

Zapowiada się bardzo wyrównany mecz,nie znacznym faworytem są gospodarze. Jednak uważam,że Turcy mają lepszą kadrę patrząc na nazwiska(chociaż te nie grają) , są bardziej doświadczeni na europejskich boiskach oraz mają większy budżet.

Victoria obecnie lideruje w Gambrinus Liga 1.Miejsce z 38 punktów i 31:13 bramki. Fenerbahce jest trzecie w Süper Lig - 40 punktów i 39:28 bramki.

Każda passa się kiedyś kończy i podejrzewam,że ten moment nastąpi dzisiaj wierzę w wygraną zespołu ze Stambułu.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743196

:plus: 250

Gość delpiero88

Dyscyplina: Koszykówka- Euroliga

Spotkanie: Zalgiris Kaunas- Real Madryt

Typ: Zalgiris Kaunas

Kurs: 2,30

Godz: 18:45

Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 18:45 dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku pomiędzy litewskim Zalgirisem Kaunas a hiszpańskim Realem Madryt. Trudno wskazać zdecydowanego faworyta tego pojedynku. Lekkim na pewno jest ekipa z Madrytu jednak ja tutaj patruję zwycięstwa gospodarzy. Za moim typem przemawia na pewno bilans Litwinów na własnej hali. W dotychczasowych 17 spotkaniach we własnej hali w rozgrywkach Euroligi i Pucharu VTB przegrali jedynie 3 pojedynki. Tutaj przegrywały już takie marki jak CSKA Moskwa (Puchar VTB), Caja Laboral, Armani Milano, Anadolu Efes czy też Unicaja Malaga. Dużo zespołowi Zalgiris daje na pewno żywiołowa publiczność która jest szóstym zawodnikiem w ekipie z Kowna. Jeśli chodzi o graczy z Madrytu to marki tej przedstawiać w sumie nie trzeba. Jest to jedna z najlepszych ekip w Europie, i na pewno tutaj tanio skóry nie sprzedadzą. Jeśli chodzi o tabelę, to Real obecnie lideruje w rozgrywkach z 8 zwycięstwami i zaledwie 1 porażką. Zalgiris ciągle musi szukać zwycięstw aby myśleć o awansie. Obecnie zajmuje 5 lokatę z 4 zwycięstwami i 5 porażkami. Jednak kilka z tych porażek odbyło się w dramatycznych okolicznościach. Chodzi tutaj właśnie o spotkanie w Madrycie, które rozegrane zostało 11 stycznia tego roku w którym to Real wygrał z Litwinami zaledwie dwoma punktami. Dlatego dzisiaj na pewno emocji nie zabraknie. Tym bardziej, ciekawiej zapowiada się tutaj przyjazd Rudego Fernandeza który na pewno będzie wygwizdany przez miejscowych kibiców. Głównie z tego powodu co zrobił w pierwszym spotkaniu. A zresztą zobaczcie sami:

. Tutaj będzie naprawdę gorąco i na pewno będzie iskrzyć. Ja stawiam na gospodarzy tego pojedynku, którzy muszą wygrać aby jeszcze walczyć o pierwszą czwórkę w tabeli.

http://obstawianie.com/euroliga-2012-2013-vt123533,50.htm#1743211

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:37 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Puchary Europejskie - Liga Eurpojeska

Spotkanie: Stuttgart - Lazio

Typ: Powyżej 2

Kurs: 1.57

Bukmacher: Pinnacle

Analiza: Kolejna faza rozgrywek Ligi Europejskiej i kolejne spotkania, w jednym z ciekawszych dwumeczów Stuttgart zmierzy się z rzymskim Lazio. Nie ukrywam, że mam nadzieję, iż w tej rundzie padnie znacznie więcej wyników overowych niż to miało miejsce w ostatniej. Obie drużyny, zarówno Stuttgart jak i Lazio w LE były bardzo bramkostrzelne porównując je do innych zespołów. Stuttgart w ostatnim dwumeczu trafił trzy bramki, Lazio natomiast zanotowało pięć trafień. Obie drużyny grały ofensywnie i w miarę skutecznie także daje to nieco nadziei na kilka bramek w tym meczu. Uważam, że nawet z powodu, iż jest to pierwsze spotkanie nie będzie zachowawczej gry. Te ekipy preferują grę ofensywną. Żadna z ekip nie radzi sobie zbyt dobrze w swoich rodzimych ligach także Puchar może być ich szansą na udany sezon. Chociaż obiecująco wyglądają wyniki jakie padają w ich meczach w swoich ligach, tutaj będzie zupełnie inaczej. W każdym razie liczę na over 2.5 z małą pomocą zwrotu w wypadku tylko dwóch bramek. Uważam, że Lazio jest w stanie pokusić się dzisiaj o bramki, w takim wypadku Stuttgart też powinien coś strzelić aby nie stracić realnych szans na awans. Stawiam wynik trzy bramkowy, najprawdopodobniej 2-1 w którąś ze stron.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743238

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:37 ]

zwrot

ATP - SINGIEL: Indian Wells (USA), twarda

Muller G. (Lux)-Lorenzi P. (Ita)

Kurs:1.63

Buk:Unibet

Analiza:

Dzisiaj o godz.20:00 odbędzie się spotkanie Muller G. (Lux)-Lorenzi P. (Ita).Jest to turniej ATP - SINGIEL: Indian Wells (USA) który jest rozgrywany na powierzchni twardej.Muller G. (Lux) zajmuje 65 miejsce w rankingu ATP natomiast Lorenzi P. (Ita) 49 miejsce.Buki ustalili,że faworytem tego spotkania jest Muller.Ostatnie spotkanie Muller G. (Lux)-Lorenzi P. (Ita) zakończyło się wygraną Muller 2:0 miało to miejsce w turnieju Vienna(Austria) na powierzchni twardej.Muller G. (Lux) gra na każdej nawierzchni dobrze jednak Lorenzi P. (Ita) gra się najlepiej teraz tylko na powierzchni ziemnej.Muller G. będzie chciał się odkuć po przegranej z Michon A. (Fra) była to niespodziewana przegrana.Przegrał w dwóch setach( dwa tiebreak pierwszy 9:11 a drugi 8:10.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1743240

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:38 ]

EUROPA: Liga Europejska - Play Offy

Steaua Bucharest - Chelsea 07.03.2013 19:00

Typ under 2.5 gola

kurs 1.74

buk:expekt

Analiza:Faworytem tego meczu jest teoretycznie Chelsea Londyn. Dla drużyny z Londynu rozgrywki ligi europejskiej nie mają zbyt wielkiego znaczenia.Steaua Bucharest w tym sezonie spisuje się znakomicie, w lidze stracili najmniej goli ze wszystkich drużyn ( piętnaście na dwadzieścia jeden meczy).Chelsea także dobrze gra w defensywie jedynie Manchester City stracił mniej goli w lidze. Steaua Bucharest ma aż dwanaście punktów przewagi nad drugim Astra i Pandurii tak więc spokojnie może skupić się na grze w lidze europejskiej.Podejrzewam że w meczu będzie bardzo dużo kalkulacji, gospodarze będą chcieli za wszelką cenę zachować czyste konto bramkowe a celem gości będzie zachować jak najwięcej sił na niedzielne spotkanie z Manchesterem United (głównym atutem Chelsea w tym meczu będzie zmęczenie fizyczne przeciwnika po meczu z Realem Madryt). Uważam że atut własnego boiska Steauy Bucharest zwiększa szansę na trafienie mojego typu (gospodarze mają większy respekt do przeciwnika). To jest dopiero pierwszy mecz tej fazy pucharu tak więc ewentualne objecie prowadzenia jednej z drużyn nie powinno zmusić drugiej do chaotycznej i brawurowej próby nadrobienia wyniku

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743247

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:39 ]

:plus: 74

Piłka nożna, Zjednoczone Emiraty Arabskie, godz 17:15

Al Wasl - Al Ain

Powyżej 3.5 gola

2.10

Sportingbet

Dzisiaj o godzinie 17:15 w lidze Zjednoczonych Emiratów Arabskich zmierzy się ze sobą Al Wasl i Al Ain. Jest to mecz w ramach 18 kolejki spotkań. Gospodarze po 17 meczach plasują się na 8 pozycji w 14 drużynowej lidze. Goście to lider rozgrywek, który pewnie zmierza po mistrzostwo kraju. Typuję w tym meczu na powyżej 3.5 gola. Po pierwsze Al Ain to najbardziej overowa drużyna w lidze. Średnia bramek z udziałem Al Ain to aż 4.40 gola na mecz. Jest to najlepszy wynik w lidze. W 17 meczach strzelili aż 57 goli. Do tak znakomitych osiągnięć strzeleckich przyczynił się między innymi A. Gyan z Ghany, który ustrzelił dla Al Ain aż 22 gole dzięki czemu przewodzi w klasyfikacji na najlepszego strzelca ligi. Dzisiaj były gracz Rennes i Sunderlandu pokusi się zapewne o kolejne bramki z niżej notowanym rywalem. Po drugie obie drużyny w tym sezonie mają dodatni bilans meczy over 3.5 gola. Gospodarze na 17 spotkań zaliczyli 10 razy over 3.5 gola co daje 58% ogółu wszystkich meczy. Również ekipa Al Ain w tym sezonie zalicza wysokie rezultaty i łącznie na 17 meczy mieli również 10 razy over 3.5 gola. Al Ain zaliczyło między innymi takie wyniki jak 7:0, 5:0, 6:0, 5:2, 4:0, 3:6. Jak widać są to wyniki bardzo wysokie przypominające raczej rezultaty z hokejowych lodowisk niż z zielonych muraw. Jeszcze jeden ważny argument przemawiający za tym, że w dzisiejszym meczu wpadną 4 gole lub więcej jest bezpośrednia historia spotkań między tymi dwoma klubami. Ostatnie spotkania Al Wasl v Al Ain to wyniki 5:0, 2:2, 2:0, 0:0, 3:2, 2:2, 3:1 i 3:1. Jak widać na 8 meczy aż 6 zakończyło się wynikiem over 3.5 gola. Moim zdaniem dzisiaj również w pojedynku tych dwóch drużyn nie zabraknie goli. mój typ to 2:4 dla ekipy przyjezdnych i over 3.5 gola.

http://obstawianie.com/ligi-azjatyckie-vt12315,75.htm#1743253

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:43 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska

Spotkanie: Tottenham Hotspur vs Inter Mediolan

Typ: Garteh Bale strzelcem bramki

Kurs: 2.15

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Pierwszy mecz tej fazy Ligi Europejskiej i chyba najciekawiej zapowiadające się spotkanie tej rundy.Będący w dobrej formie i bardzo dobrze poukładany przez Andre Villasa Boasa Tottenham świetnie spisuje się w tym sezonie o czym najlepiej świadczy forma w Premiere League gdzie zajmują 3 miejsce a ostatnio grają jak z nut.White Hart Lane to na prawdę bardzo trudny teren na którym gra się bardzo ciężko.W tej edycji LE widać że Anglicy chcą wygrać a pomóc ma w tym jeden z najlepszych obecnie zawodników świata a mianowicie Gareth Bale.Walijczyk w ostatnich meczach strzela jak na zawołanie (w ostatnich 5 meczach przynajmniej 1 zdobyta bramka).Obrońcy rywali nie potrafią sobie poradzić z tak szybkim zawodnikiem jakim jest Bale i myślę że dziś nie uda się to obrońcom rywali.Na prawej stronie obrony zagra najprawdopodobniej Cristian Zanetti co będzie idealnym rozwiązaniem dla Garetha.Zanetti mimo swojego ogromnego doświadczenie i dobrej gry nie jest już tak młody, szybki i zwinny jak kiedyś i tak szybki zawodnik jak Bale nie powinien mieć problemów z jego minięciem co będzie mu otwierać wiele szans bramkowych o czym jestem przekonany.Inter ostatnio nie gra jakiejś bardzo dobrej piłki.Remisy i porażki zdarzają się mu coraz częściej (w ostatniej kolejce bardzo szczęśliwa wygrana nad Catanią).Traci wiele bramek i dziś na White Hart Lane powinno się to potwierdzić i sądzę że Gareth strzeli przynajmniej jedną bramkę przeciwko Interowi patrząc na to że naprzeciwko niego zagra mało zwrotny Zanetti co Walijczyk z pewnością wykorzysta.Kurs zaskakująco wysoki patrząc na formę Bale'a dlatego nie pozostaje nic tylko grać.

Przewidywane składy:

Tottenham: Fridel - Walker, Vertonghen, Dawson, Assou-Ekotto - Dembele, Parker - Lennon, Holtby, Bale - Defoe

Inter: Handanović - Zanetti, Ranocchia, Juan, Pereira - Cambiasso, Gargano - Guarin, Palacio, Alvarez - Cassano

sędzia: Antonio Mateu (Hiszpania)

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:43 ]

brak linka, bez pkt. w statach

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska godz. 18:00

Spotkanie: Anzy - Newcastle

Typ: 1/1 (ht/ft)

Kurs: 2,40

Buk: William Hill

W meczu inaugurującym 1/8 Ligi Europejskiej Anży Machaczkała podejmie na własnym boisku Newcastle United. Zdecydowanym faworytem według bukmacherów są podopieczni Hiddninka. „Sroki” mają dość nieciekawą sytuację w lidze, gdyż mają tylko sześć punktów przewagi nad strefą spadkową. W niedzielę przed nimi ważny mecz o „6 oczek” ze Stoke, który powinni wygrać. W szeregach gości zabraknie w meczu z Anży m.in.: Pappisa Cisse, Jonasa Gutierreza, Tima Krula, Fabricio COloccini, Yoana Grouffrana, czy Mathieu Debuchy. Gospodarze dopiero w sobotę wznawiają rozgrywki ligowe, ale mecze z HSV pokazały, iż nadal są w formie. Gospodarze przystąpią do tego spotkania bez znaczących osłabień. Mają spore bogactwo w ofensywie, gdyż grają tacy zawodnicy jak: Eto, Willian, Traore czy Boussoufa. Sądzę, że podopieczni Hiddinka od początku będą mieli inicjatywę i pewnie wygrają to spotkanie. Gospodarze powinni wykorzystać braki kadrowe „Srok” i przybliżyć sobie szansę do awansu do kolejnej rundy.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743291

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:44 ]

:minus: 150

Dyscyplina : Piłka Nożna, Puchary Europejskie - Liga Eurpojeska

Spotkanie : Plzen - Fenerbahce

Typ: Obie strzelą bts

Kurs : 1.90

Bukmacher : Bet365

Analiza:

Plzen są w znakomitej formie rozbili napoli 3:0 i u siebie 2:0 bardzo wysoko zaszli i nie chcą kończyć tej dobrej pasy . Ostatni mecz zremisowali 1-1 z ostrava,zajmują 1 miejsce w lidze czeskiej bilans bramek 31:13.Fenerbahce zremisowali 0-0 z bate a drugi mecz u siebie pokonali ich 1:0.Ostatni mecz przegrali 3:2 z besiktas w lidze tureckiej zajmują 3 miejsce bilans bramek 39:28.

Dziś moim zdaniem minimum obie drużyny strzelą po jednym golu gospodarze w lepszej sytuacji grają mecz u siebie i na pewno będą chcieli to wykorzystać . Liczę że bts po dobrym kursie powinien wejść bo obie drużyny chcą awansować .

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743303

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:45 ]

Dyscyplina: ARABIA SAUDYJSKA: Pierwsza liga

Spotkanie:Al Nasr Riyadh - Al Shabab

07.03.2013 18:25

Typ: over 2.5

Kurs: 1.70

Bukmacher: Bet365

Analiza: Dzisiaj o godzinie 18:25 odbędzie się spotkanie w Arabskiej Pierwszej Lidze.

Al Nasr Riyadh podejmie na własnym obiekcie Al Shabab. Gospdoarze zajmują 5 miejsce

w tabeli z dorobkiem 38 punktów, natomaist goście plasują się 2 oczka wyżej, majac 43 punkty.

Ciężko w tym meczu jednoznaczenie wskazać faworyta. osobiście spodziewam się wyrównanego

pojedynku, ponieważ jak pokazuje historia 3 ostatnie poedynki tych drużyn właśnie

takie były. Warto odnotować iż w tych trzech spotkaniach padł komplet wyników z minimum

trzema bramkami. Ostatnie pięć meczy w ykonaniu gospdoarzy to 3 overy, natomiast

goście zaliczyli tych overów 4 na 5 spotkań. Moim zdnaiem w dzisiejszym spotkaniu

padnie wynik 1:2 po bardzo zaciętej walce i wielu sytuacjach bramkowych.

http://obstawianie.com/ligi-azjatyckie-vt12315,75.htm#1743307

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska, godz 19

Vfb Stuttgart - SS Lazio Roma

TYP: over 2.5

KURS: 2,25

BUK: Pinnacle

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 19 rozpocznie się spotkanie pomiędzy zespołem Stuttgart a zespołem Lazio. Moim zdaniem bardzo ciekawy zakład jaki dzisiaj jest to over 2.5 ponieważ oba zespoły szczelają dosyć dużo bramek. Gospodarze tego meczu w lidze niemieckiej są na 11 pozycji z dorobkiem 29 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni 11 meczy w których to 3 mecze wygrali, 3 mecze zremisowali i 5 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 13 goli i stracili 20 bramek. Na wyjeździe rozegrali oni 13 meczy w których to 5 meczów wygrali, 2 mecze zremisowali i 6 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach13 goli i stracili 22 bramki. A więc jak widać na własnym stadionie grają źle natomiast goście tego meczu w lidze włoskiej są na 5 pozycji z dorobkiem 47 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 14 meczy w których to 10 meczy wygrali, 2 mecze zremisowali i 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 25 goli i stracili 11 bramek. Na wyjeździe rozegrali w tym sezonie 13 meczów w których to 4 mecze wygrali, 3 mecze zremisowali i 6 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 12 goli i 21 stracili.

Oba zespoły lubią strzelać bramki w ostatnich spotkaniach ligi mistrzów gospodarze tego meczu dwa razy kończyli mecz z 2 golami. Natomiast goście w pierwszym meczu w Niemczech z Moenchengladbach zremisowali aż 3:3. Na wyjeździe Lazio strzela jak i traci sporo goli.

Oba zespoły rozpoczną mecz w takich składach:

Stuttgart

Ulreich – Boka, Rudiger, Tasci, Sakai – Gentner, Kvist – Traore, Maxim, Okazaki – Macheda

Lazio

Marchetti – Radu, Ciani, Cana, Pereirinha – Hernanes – Lulic, Ederson, Onazi, Candreva – Kozak

Moim zdaniem w tym meczu padnie over 2.5 goli ;)

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743340

Liga Europejska 2012/13 7.03.2013g 21.00

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska

Spotkanie: tottenham-inter mediolan

Typ g,bale strzeli 2 gole

Kurs: 5.35

Do tego meczu Tottenham przystępuje w roli faworyta i nie bez powodu bowiem koguty droczą od zwyciestwa do zwyciestwa w premier legue zajmuja 3 miejsce .Oba kluby graly ze soba w sezonie 2010/11 w Lidze Mistrzów .Na San Siro Inter wygrywal juz 4:0 ale goscie nie zlozyli broni i zdolali strzelic 3 bramki a konkretnie zrobil to Gareth Bale .W Londynie zas Tottenham wygral 3:1.Na dzie dzisiejszy Bale gra wysmienicie i juz tylko patrzec jak opusci White Hart Lane .W lidze strzelił16 bramek i ustępuje tylko Van Persiemu z 19 bramkami i Suarezowi z 21 bramkami .MYsle ze dzis poownie uprzykszy wieczor Interowi i strzeli minimum 2 bramki

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,100.htm#1743344

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:46 ]

:minus: 200

Gość lolek03

Dyscyplina: Piłka Nożna (Liga Europejska)

Mecz: Tottenham – Inter Mediolan

Typ: Tottenham

Kurs: 1,70

Bukmacher: Bet365

Data: 07.03.2013 godz: 21:05

Witam dzisiaj moją uwagę zwrócił mecz Tottenham – Inter Mediolan moim faworytem są oczywiście gospodarze gdyż ten sezon mają udany. Obecnie zajmują 3 miejsce w lidze Angielskiej. Nie przegrali od 12 spotkań w ostatnim meczu ligowym grali mecz derbowy z Arsenalem wygrali 2:1 mają wspaniałych skrzydłowych Bale i Lennon i mam nadzieje że w końcu odblokuje się Adebayor. Ostatnie na 5 meczy 4 zwyciężyli i 1 remis. Inter w tym sezonie sprawuje się słabo jak na ich możliwości. Na ostatnie 5 meczy 1 porażka 1 remis 3 zwycięstwa.

Ostatnio te drużyny spotkały się w 2010r. w rozgrywkach LM tottenham w pierwszym spotkaniu u siebie wygrał 3:1 ale na wyjeździe poległ 4:3.

Przypuszczalne składy:

Tottenham:

(Br)Lloris,(Obr) Assou-Ekotto, Vertonghen, Dawson, Walker, (Pom) Dembele, Parker, Sigurdsson, Bale, Lennon, (N) Adebayor

Inter:

(Br)Handanovic, (Obr) Pereira, Ranocchia, Silvestre, Nagatomo , (Pom) Gargano, Kovacic, Cambiasso, Guarin, (N) Cassano, Milito

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 18:47 ]

bez pkt. w statach, Henek już podał ten typ, patrz regulamin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...