Skocz do zawartości

Typy na dzień 09.03.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy

Spotkanie: Schalke - Dortmund

Typ: Dortmund

Kurs: 2.05

Bukmacher: Pinnacle

15:30

Stawiam na Borussię głownie dlatego, że na tygodniu Schalke grac będzie z Galata o ćwierćfinał i mimo, ze starcie z Borussią toi najbardziej prestiżowy mecz w sezonie dla Schalke to awans byłby dużo wiekszym sukcesem. Poza tym Borussia jest zdecydowanie lepszym zespołem, gubi p\troche pkt na przestrzeni tego sezonu, ale w tych najwazniejszych meczach sa w stanie zagrać bardzo dobre zqwody. W pierwszym meczu przegrali 2-1 u siebie, ale wtedy byli troche okrojeni, bo nie grał Kuba, Gotze, a Schalke było w zupełnie innej formie. teraz Schalke niby wychodzi z kryzysu, ostatnio zwyciestwo pewne 4-1 z Wilkami. teraz jednak poprzeczka znacznie wyżej zawieszona i watpię, aby sprostali. Borussia ostatnio w gazie, zmiazdzyli Schachtar w LM i teraz spokojnie się szykują do stracia z Schal;ke. W LM nie grał Hummels nie wiem czy wróci, ale siła tego zespoły jest w formacji ofensywnej, a tam w formie i Gotze i Reaus i Polacy. Myślę, że Borussie stac na rewanż i zwyciestwo z Schalke.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,75.htm#1743662

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:52 ]

:minus: 100

Gość delpiero88

Dyscyplina: ATP- Indian Wells

Spotkanie: Dodig/Melo-Monaco/Zeballos

Typ: Dodig/Melo

Kurs: 1,50

Godz: 01:10

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Dzisiaj w nocy parę minut po 1 zaplanowane jest spotkanie 1 rundy turnieju ATP Indian Wells pomiędzy parą Dodig/Melo i Monaco/Zeballos. Faworytami tego spotkania jest pierwsza z wymienionych par i wydaje mi się, że bez problemu powinna sobie poradzić w tym spotkaniu. Po pierwsze debel Dodig/Melo ma dużo dłuższy staż jeśli chodzi o wspólne występy. Choć w tym sezonie idzie im przeciętnie, sądzę że tutaj poradzą sobie bez problemu. W tym sezonie odpadali w pierwszych rundach turniejów w Australian Open, Memphis i Delray Beach, dlatego motywacji im na pewno nie zabraknie na ten turniej. To typowy debel na nawierzchnię twardą. Ich przeciwnicy to bardziej singliści niż debliści. Wspólnie grali jedynie w turnieju w Acapulco i Dusseldorfie ale miało to miejsce w 2010 roku. Obaj panowie lepiej na pewno czują się na mączce, dlatego dzisiaj nie będą mieli czego szukać w starciu ze swoimi przeciwnikami. Jak dla mnie kurs wart gry za nawet troszkę większą kasę.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1743742

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:53 ]

:plus: 50

Dyscyplina: NBA

Spotkanie: Sacramento Kings - Phoenix Suns

Typ: poniżej 207 punktów w meczu

Kurs: 1,96

Godzina: 04:00

Analiza:

Wiemy, że ani Sacramento ani Phoenix nie mają już w tym sezonie szans na awans do play off. Wiemy również, że w ekipie Słońc sporo się ostatnio działo i nie za bardzo będą oni być mogli skupieni tylko i wyłącznie na sportowych aspektach gry. Marcin Gortat z nogą w gipsie nie zagra do końca sezonu, a do tego jeszcze 13-letnia córeczka Jermaina O'neala przechodzi poważną operację serca, więc zmiennik Marcina również na parkiecie się nie pojawi (oficjalnie podana została kontuzja gracza).

Dlaczego o tym wszystkim piszę? Ano dlatego właśnie, że dla mnie Sacramento są zdecydowanym faworytem w tym meczu, a z reguły w meczach "do jednej bramki" nie pada zbyt wiele oczek, gdyż słabszy zespół zaniża średnią w meczu.

O ile jeszcze Sacramento rzuca trochę koszy na własnym parkiecie, to Phoenix jest siódmą od końca ekipą w ofensywie, a ich średnia z ostatnich spotkań oscyluje w granicach 80 - 90 punktów. W tym sezonie oba zespoły spotkały się dwa razy i dwukrotnie wygrywały Słońca (u siebie 101:90 - 191 oczek w meczu, i na wyjeździe 106:96 - 202 oczka). Dziś Phoenix raczej tego spotkania nie wygra i na pewno nie zdobędzie setki, a co za tym idzie, średnia punktowa w meczu zostanie obniżona.

Na zakończenie dodam, iż moja średnia, którą sobie zawsze wyliczam w oparciu o różne czynniki, wynosi dla tego meczu 195 punktów. Dziwię się bardzo, że w meczu dwóch czerwonych latarni ligi, na dodatek niezbyt usposobionych ofensywnie, buki wystawiły linię aż 207 i w dniu dzisiejszym będę starał się to wykorzystać.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,250.htm#1743801

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:54 ]

Piłka nożna, I liga Polska

09.03.2013 15:00

Warta Poznań - Arka Gdynia

Typ: 2

Kurs: 2.38

WilliamHill

Pierwsza liga wznawia rozgrywki, spotkanie sąsiadujących ze sobą zespołów Warty Poznań i Arki Gdynia. Patrząc na tabelę czy fakt że gospodarzem meczu jest Warta lekkim faworytem tego spotkania powinna być Warta i tak też było jeszcze kilka dni temu, a na Arkę można było znaleźć nawet 3.10 a na zwycięstwo przynajmniej dwiema bramkami kurs wynosił 7.00. Kursy jednak wyraźnie spadły ponieważ Warta to już zupełnie inny zespół niż ten z jesieni. W Poznaniu nie mają pieniędzy, obecnie pensje są nawet 4-krotnie niższe niż jeszcze nie dawno, odeszli więc prawie wszyscy zawodnicy z pierwszej jedenastki, cała obrona, w pomocy został tylko doświadczony Magdziarz a w ataku Bartoszak. W kadrze na rundzie jesienną jest masa anonimowych zawodników nigdy nie występujących na takim poziomie rozgrywkowym lub mających małe doświadczenie. Oczywiście jest to spora szansa dla nich ale prawda jest taka że jest to obecnie słaby zespół któremu ciężko będzie w tej rundzie o punkty w każdym kolejnym meczu. Zdecydowano się powierzyć zespół swojemu człowiekowi, Wartę poprowadzi w rundzie wiosennej niespełna 30-letni Maciej Borowski, trener bez doświadczenia ale znający realia klubowe. Do klubu na miejsce podstawowych graczy przyszli zawodnicy dużo niższej klasy, trener wie że muszą postawić na defensywę by cokolwiek w tej rundzie wywalczyć więc grać będą z dwoma defensywnymi pomocnikami w składzie. Arka również ma swoje problemy, a wyniki osiągnięte przez zespół jesienią nie były zadowalające choć oczywiście nie jest to zespół na awans. Jednak skład personalny pozwalał oczekiwać kilku punktów więcej na koncie. W przerwie zimowej nie było wielkich ruchów transferowych, odszedł trener Nemec, a zastąpił go jego asystent Paweł Sikora, nie ma przed nim postawionych jakiś specjalnych celów, kibice oczekują przede wszystkim lepszego stylu, bardziej ofensywnej gry. Jeśli chodzi o zawodników to odszedł w dość nieciekawych okolicznościach Formella do Lecha a przyszło kilku piłkarzy z których szansę na występ jutro mają Grzelak Kubowicz i Zwoliński. Zabraknie jutro na środku defensywy Sobieraja (kartki), dlatego też środek defensywy tworzyć będą Brodziński i testowany na tej pozycji w sparingach doświadczony Jarzębowski. Na prawej stronie zagra nowo wybrany kapitan Krajanowski, a z na lewej obronie wymieniony wyżej Kubowicz. Pomoc to prawdopodobnie Radzewicz, Rzuchowski, Szwoch i Grzelak, do tego Kuklis i Marcus da Silva. Skład wygląda naprawdę przyzwoicie choć nadal głównym problemem wydaje się brak silnego napastnika. Problem jest też na bramce, Arka od lat czeka na dobrego specjalistę w tym fachu i jakoś nie może na takowego trafić, obecnie mniejszym złem jest Szlaga i to on powinien jutro zagrać, choć zdarzają mu się spore błędy, jednak i tak wydaje się pewniejszym od pozyskanego przed tą rundą Miszczuka. W sparingach Arka prezentowała się dobrze ogrywając słabszych rywali bez większych problemów, jutro jednak prawdziwy sprawdzian. Świetnie się złożyło że na początek przyjdzie Arce zmierzyć się z tak słabym zespołem, powinni zdobyć trzy punkty, są zdecydowanym faworytem tego spotkania.

http://obstawianie.com/polska-i-liga-vt123292,25.htm#1743807

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:54 ]

:plus: 138

Dyscyplina: Premier League, godz. 16.00

Spotkanie: Reading - Aston Villa

Typ: Aston Villa

Kurs: 3.10

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Villa jest w tym meczu moim zdecydowanym faworyte, a reading jest głównym kandydatem do spadku. Gospodarze to najsłabsza ekipa w stawce pod względem jakości piłkarzy. W tabeli słabsze jest QPR, ale oni mają piłkarzy, którzy wkońcówce sezonu moga pokazac swoje umiejetności i jestem pewien, ze skończą przed Reading. Reading grą nie zachwyca, wszystko niemalże co zdobywali do tej pory zawzięczali atakami na hurra w końcówce, zwłaszcza w styczniu kiedy mieli dużo szczęścia i mieli dłuższą passę bez porażki. Teraz jednak trzeba pokazac, że potrafi się grac cały mecz na dobrym poziomie, anie tylko w końcówce. Oni w mojej ocenie tego nie potrafia i Villa, która ma słaby sezon to wykorzysta. Wykorzysta to, bo jest zespołem lepszym i ma piłkarzy, którzy potrafią przechylic szalę zwycięstwa na swoją korzysc. Głównie mowa tutaj o Benteke, ale również sa tacy piłkarze ja Weimann, Agbonlahor czy N`Zogbia. takze w ostatnim czasie Villa przentowała sie lepiej. Ostatnio przegrali 2-1 z Arsenalem i 1-0 z Cty. W meczu z City było widac duże zaangazowanie i wiarę w sukces, gola stracili po błędzie sędziego, który powinien gwizdnąc faul. Wszystko w tym meczu jet w moim mniemaniu za Villą i stawiam, że odniosą pewne zwyciestwo.

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,500.htm#1743809

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:55 ]

:plus: 210

Dyscyplina: NHL,Hokej

Spotkanie: Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks

Typ: 1 ML

Kurs: 2.25

Buk: Tobet

09.03.2013 03:00

Analiza:

Kolejna noc z najlepszą ligą hokejową świata.Na dziś noc spotkanie niepokonanych od jedenastu spotkań drużyną gości Chicago z drużyną przed ostatnią w tabeli ligowej.Liczę na to że w końcu noga się powinie dla gości którzy już i tak wyśrubowali wspaniały rekord meczy bez porażki.Ostatnio drużyny spotkały się wczoraj gdzie po zaciętym boju wygrali blackhawks. wynik 3 do 2.Twardy opór stawiło im Colorado.W sumie to goście nie za bardzo lubią z nimi grac gdyż patrząc na statystyki to ostatnio częściej wygrywało Colorado niż Chicago.No ale teraz Chicago są we wspaniałej formie i mecze im wychodza.No ale każda wyśmienita passa kiedyś się kończy.myślę że to właśnie może nastąpić i dziś.W ostatnim spotkaniu i nawet Colorado prowadziło po drugiej tercji ale ostatecznie to Blackhawks wygrali.Myślę ze na tafli kawalerzystów dziś Chicago będzie miało ciężko orzech do zgryzienia i może być nawet i koniec passy.Ba nawet być może zostaną w końcu wysoko rozbici i postawieni do pionu że w najlepszej lidze hokejowej świata wszytsko jest możliwe.Każdy zespół ma w swym składzie gwiazdy które potrafią grac i strzelac. Sumasumarum na dziś stawiam w końcu na przełamanie się Colorado które od trzech meczy bez zwycięstwa i zakończenie super punktowej passy Chicago.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1743816

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:57 ]

:plus: 125

Dyscyplina: Piłka nożna – Australia A-League

Spotkanie: Brisbane –Melbourne V.

Typ: over 3 azjan

Kurs: 2.11

Godz.: 9:45

Analiza:

Najciekawsze spotkanie 24-ej kolejki Australijskiej A-League.

Gospodarze Brisbane aktualnie z dorobkiem 28 punktów plasują się na szóstym miejscu ostatnim dającym grę w play-offach. Jak do tej pory wygrali osiem pojedynków w czterech dzieli się punktami a z boiska pokonani schodzili jedenaście razy. Główny cel ekipy to oczywiście pozostanie w czołowej szóstce a sytuacja przedstawia się tak raczej wyżej niże piąte miejsce ciężko będzie wywalczyć do tej pozycji mają stratę tylko dwóch punktów i jeśli dziś wygrają to wskoczą na to pozycję. Zdecydowanie dłuższa jest lista zespołów goniących nawet ostatnie Wellington ma jeszcze szanse strata to sześć punktów. Bramki bo to jest najbardziej w tym typie prezentują się tak 27 strzelone i w ataki Berisha 12 trafień w tym sezonie (rok temu król strzelców), obrona 26 bramki stracone co jest niezłym wynikiem w tej chwili ale dziś nie może wystąpić trójka istotnych graczy odpowiedzianych za grę defensywną dwaj obrońcy Smith i Jurman oraz defensywny pomocnik Murdocca. Co ciekawe gospodarze są najgorzej grającym zespołem u siebie bilans 5-1-4, bramki 17:10. Ostatnie trzy pojedynki to siedem punktów dopisanych do ich konta.

O ekipie gości Melbourne nie raz pisałem i nie raz grałem overy bo jest to ekipa zdecydowanie ustawiona pod grę ofensywną stąd bardzo dużo bramek strzelonych o straconych a mianowicie 41:38 – średnia 3.4. W tej chwili plasują się trzecim miejscu z 39 punktami na koncie strata do lidera to już osiem punktów do wicelidera dwa mniej, przewaga nad czwartym zespołem to zaledwie trzy oczka. Tak jak wspomniałem jest to niezwykle ofensywnie grająca ekipa w której prym wiedzie dwójka graczy Rojas z 14 bramkami i Thompson 7 trafień. Kolejnym dowodem potwierdzającym overowość tej ekipy jest fakt że na wyjazdach są bez remisu bo grają zawsze o pełna pulę, a jeśli już jesteśmy przy meczach wyjazdowych to w tych zdecydowanie częściej tracą bramki. Bardzo dobrą informacją jest powrót pomocnika Floresa który rozprowadza akcję ofensywne. Goście ostatnio mają wahania formy potrafią przegrać aż 6:2 z Central by w następnej kolejce wbić Newcastle pięć bramek.

Dla gospodarzy jest to niezwykle ważny mecz w kwestii dalszej walki o mistrza. Remis przy innych rezultatach może nawet oznaczać wypadnięcie z czołowej szóstki, tak jak wspomniałem dziś są małe problemy w obronnie i myślę że dziś powinni pójść na wymianę ciosów bo goście też obronę mają cienką a nie ma co ukrywać potencjał obu ekip w ofensywie jest ogromny i jak dla mnie na trzech bramkach tutaj się nie skończy. W tym sezonie pierwszy pojedynek w Brisbane zakończył się pogromem gospodarzy 5:0, rok temu dwa pojedynki na tym stadionie i znowu bramek nie brakowało 3:2, 3:1 to tylko utwierdza w typie.

http://obstawianie.com/australia-a-league-i-ligi-nizsze-vt119690,25.htm#1743833

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:58 ]

USA: NHL 09.03.2013 04:30

Anaheim Ducks - Calgary Flames

Typ:1

Kurs:2,00

Stawka:7/10

Bukmacher:Bet365

Dziś w nocy a dokładnie o 4:30 czasu polskiego, w Amerykańskiej NHL odbędzie się spotkanie między zajmującą drugie miejsce drużyną Anaheim a znajdującą się na pozycji 12 drużyną Calgary.W tym meczu moim faworytem są jak zwykle kaczory, które to w tym sezonie spisują się bardzo dobrze ponieważ z 22 spotkań wygrali ich 16 co dało im 35 oczek. Ostatnie mecze Anaheim Kojotami były dość dziwne ponieważ 2 które odbyły się na wyjeździe Kaczory przegrali po dogrywkach bądź karnych natomiast ten ostatni na własnej tafli zwyciężyli. Dziś sądzę że będzie podobnie, Calgary zajmuje 12 miejsce na koncie 22 oczka, ostatnie dwa mecze u siebie Calgary wygrało z Rekinami i Cnucks. NA wyjazdach natomiast nie radzą sobie dobrze , na 8 meczy 5 z nich zakończyły się porażką, nie pokazują zbyt dobrej gry na taflach innych drużyn, w drużynie Kaczorów braknie kontuzjowanych Palmieri i Allen natomiast Calgary wystąpi bez Byrona i Backlunda. Powodzenia.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1743839

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 21:59 ]

:plus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy

971.png Borussia Mönchengladbach - Werder Brema 960.png

Typ: over 2,5

Kurs: 1,77

Data i godzina: 09.03.2013 18:30

Z Polski przenosze sie teraz do typowania niemieckiej Bundesligi. Wybieram tu spotkanie bedace nieco w cieniu derbow Zaglebia Ruhry czyli spotkanie "tej drugiej" Borussii z Werderem. Derby jednak beda o 15:30 a ten mecz zacznie sie ponad godzine po zakonczeniu tamtego meczu, wiec fani ligi niemieckiej na pewno obejrza to ciekawe spotkanie. Obie te druzyny dzieli az 5 miejsc w tabeli (9 i 14) ale tylko 6 punktow. Stawiam tu na spotkanie obfite w gole, ten over 2,5 to nawet taka bezpieczna opcja, bo wydaje mi sie, ze goli padnie duzo wiecej.

Po przerwie zimowej Borussia zanotowala nastepujacy bilans: 2W 4D 3L - wygrane z Fortuna i Eintrachtem, remis i porazka z Lazio w LE, remisy w lidze m.in. z Bayerem i BVB. Z kim mieli wygrac to wygrali, z zespolami silniejszymi remisowali. Werder z kolei w 7 spotkaniach po przerwie zimowej wygral tylko 2 spotkania (z H96 i Stuttgartem), pozostale przegral. Trzeba tu dopowiedziec, ze w tych meczach obrona Werderu prezentowala sie mizernie, bo stracili az 19 goli. Przy okazji strzelili 12 goli co jest calkiem niezlym wynikiem mozna powiedziec, a jednak punktow malo. No bo 7 punktow przewagi nad miejsce barazowym to malo. Moze byc cisnienie jesli dalej beda grali tak, jak do tej pory.

Werder jest druzyna zajmujaca 2 miejsce w klasyfikacji under/over 2,5 w lidze niemieckiej. W ich meczach pada srednio 3,63 gola i w 71% spotkan, a dzielac to jeszcze na dom i wyjazd to na wyjezdzie srednia ich goli strzelonych i straconych lacznie to az 4,08 gola na mecz. Borussia pod tym wzgledem jest nieco nizej, bo over pada w ich spotkaniach tylko w 46% przypadkow a srednia ich goli to 2,79, ale dzielac to podobnie jak wczesniej, to w domu w ich meczach pada srednio 3,09 gola na mecz.

Aktualnie Borussia ciagnie serie 4 spotkan z maksimum 2 bramkami w meczu. Wg mnie to troche za dluga seria jak na lige niemiecka, gdzie goli pada raczej sporo. Werder za to w ostatnich spotkaniach pokazuje ze bramek traci bardzo duzo, ale jednoczesnie duzo strzelaja. Dodatkowo patrzac na historie spotkan tych druzyn, overy padaly bardzo czesto. 4 czy 5 goli na mecz to nie bylo nic nadzwyczajnego.

sob 20/10/12 BUN Werder Brema 4 - 0 Borussia M'gladbach

wto 10/04/12 BUN Werder Brema 2 - 2 Borussia M'gladbach

sob 19/11/11 BUN Borussia M'gladbach 5 - 0 Werder Brema

sob 12/03/11 BUN Werder Brema 1 - 1 Borussia M'gladbach

sob 23/10/10 BUN Borussia M'gladbach 1 - 4 Werder Brema

sob 30/01/10 BUN Borussia M'gladbach 4 - 3 Werder Brema

nie 23/08/09 BUN Werder Brema 3 - 0 Borussia M'gladbach

7 ostatnich spotkan - 6 overow. Dodatkowo Werder w tym sezonie w kazdym meczu na wyjezdzie strzelal i tracil bramke. Co najmniej 1.

Co jeszcze na poparcie tego typu - w Werderze zabraknie 2 istotnych obroncow:

Sokratis Papastathopoulos D 22 1-0 9.3 s,

Sebastian Prodl D 21 1-0 9.3 s.

W zespole Borussii tylko jedno oslabienie:

Thorben Marx M 17 2-2 9.3 s ale mysle, ze za wiele to nie zmieni.

W tym meczu bramki musza padac, bo obrona Werderu jest kiepska a dodatkowo oslabiona. Nawet taki Bayern, grajacy po meczu LM a przed waznym spotkanie w pucharze i powiedzmy sobie szczerze, drugim garniturem strzelil im 6 goli. Ale takie mecze jak z HSV i Freiburgiem, gdzie padal wynik 2:3 dla przeciwnikow czy wygrana 4:1 ze Stuttgartem pokazuje, ze mozemy liczyc na bramki Werderu w meczach z zespolami sredniej polki.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,75.htm#1743848

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:00 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, ANGLIA: Blue Square Premier

Godz:16:00

Spotkanie: Ebbsfleet -Newport

Typ:2

Kurs:1.91

Buk:Sportingbet

W sobotę zagrają ze soba zajmujący przedostatnie miejsce w tabeli Ebbsfleet z zajmującymi 4 pozycje w tabeli Newport.Aktualna forma obu drużyn to 3 z rzędu porażki gospodarzy i 5 zwycięstw pod rząd gości.Gospodarze na swoim boisku notują bilans 4-8-5 a goście na wyjazdach 10-1-4.W piewszym meczu obydwu drużyn Newport wygrał u siebie 1-0.Wszystko wskazuje na Newport i ja muyślę ,że odnoszą zwycięstwo chcą walczyć o awans do League Two a czołówka jest wyrównana 1 miejsce w tabeli od 5 dzielą tylko 4 punkty.Więc nie powinni ich stracić z przedostatnią drużyną w tabeli.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,75.htm#1743850

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:00 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna (1. Bundesliga)

Mecz: Borussia Moenchengladbach – Werder Brema

Typ: liczba bramek gospodarzy (Borussia Moenchengladbach) – over 1,5

Kurs: 2,00

Data: 09.03.2013 godz: 18:30

Analiza:

W 25. kolejce spotkań niemieckiej Bundesligi dojdzie do meczu Borussii Moenchengladbach z Werderem Brema. Oba zespoły spisują się w tym sezonie poniżej oczekiwań swoich kibiców i zajmują miejsca w środku ligowej tabeli. Borussia ma jeszcze szansę na grę w europejskich pucharach, w razie bardzo dobrej końcówki sezonu w zasięgu jest nawet miejsce czwarte, uprawniające do startu w kwalifikacjach Ligi Mistrzów. Werder musi raczej oglądać się za siebie by przypadkiem nie dać się dogonić ekipom walczącym o utrzymanie w lidze.

Faworytem meczu wydają się być gospodarze, ponadto można się spodziewać dużej liczby bramek. Borussia ma pod tym względem dość obiecujące statystyki zwłaszcza na własnym stadionie. W 11 meczach uzyskała bilans bramek 20:14, w każdym meczu w roli gospodarza zdobywając przynajmniej jednego gola. Dość często nie udawało się również zachować czystego konta, defensywa zespołu Gladach nie jest już w tym sezonie takim monolitem jak w poprzednich rozgrywkach, gdy szefem defensywy był Dante. Teraz stosunkowo często przytrafiają się proste błędy, nieporozumienia skutkujące utratą goli. A to oznacza że aby wygrać zapewne będzie trzeba pokusić się o zdobycz bramkową większą niż jeden gol.

W meczach Werderu bramek pada już naprawdę bardzo dużo, w całych rozgrywkach już 87 w 24 meczach, a na wyjazdach bilans wynosi 21:28 w 12 meczach, co daje średnią ponad czterech goli na mecz. W rundzie rewanżowej defensywa Werderu spisuje się fatalnie i dopuściła już do utraty w sumie 19 bramek. Wyniki spotkań wyjazdowych to porażki z HSV 3:2 i Bayernem 6:1 oraz okazałe zwycięstwo w Stuttgarcie 4:1. Jak widać, forma niezbyt stabilna, tylko duża liczba bramek w meczu zawsze się zgadza. Nie widzę powodów by w Gladbach coś miało się zmienić, oba zespoły potrzebują jeszcze punktów by ratować sezon i myślę że od początku narzucą szybkie tempo i będziemy świadkami wielu ofensywnych akcji i bramek. Patrząc na to jak słabo spisuje się defensywa Werderu, myślę że gospodarze będą w stanie zdobyć przynajmniej dwa gole, zwłaszcza że ma już zagrać ważna postać ofensywy – Arango.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,75.htm#1743854

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:01 ]

Dyscyplina: Koszykówka, NBA

Spotkanie: San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers

Typ: San Antonio Spurs (-18 pkt.) , AH

Kurs: 3,40

Godz: 09.03.2013 2:30

Bukmacher: Unibet

Analiza: San Antonio Spurs już tradycyjnie rewelacyjnie się spisuje w sezonie zasadniczym i póki co są najlepszą drużyną jeśli chodzi o bilans: 48 zwycięstw, 14 przegranych. Ich bilans u siebie jest imponujący, bo to 25 zwycięstw i zaledwie 3 przegrane. Spurs u siebie bardzo często wręcz demolują te słabsze drużyny. Niedawno pokonali na własnym parkiecie Detroit Pistons 114:75, Sacramento Kings 130:102, a nawet Chicago Bulls 101:83. Mimo kontuzji Parkera ta drużyna w dalszym ciągu jest niesamowicie mocna dzięki chyba najlepszej ławce w lidze. Portland na wyjeździe regularnie przegrywają, mają już serię siedmiu przegranych spotkań wyjazdowych. San Antonio Spurs ma tak mocną ławkę, że mogą grać na bardzo wysokim, równym poziomie niemal przez cały mecz, więc nie widzę tutaj żadnych szans dla Portland, by mogli chociaż powalczyć. Widzę tutaj bardzo wysoką wygraną San Antonio Spurs.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,250.htm#1743862

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:03 ]

:minus: 200

Dyscyplina : Piłka nożna, Hiszpania: Segunda Division

Spotkanie : Almeria - UD Las Palmas

Typ : Obie strzelą BTS

Kurs : 1.72

Godz : 20:00

Bukmacher : Bet365

Analiza :

Almeria zajmuje drugie miejsce w tabeli bilans bramek 50:30 u siebie 26:10 forma ostatnie pięć spotkań trzy wygrane,jeden remis , jedna porażka.Wygrana z Hercules 0-2,z Ponferradina 4-1,remis z Guadalajara 2-2,wygrana z Sabadell 5-1,przegrana z Real Madrid 2-1 bilans bramek ogólny na pięć spotkań 14:6.

Las Palmas zajmuje 8 miejsce w tabeli tracą do walki o awans jeden punkt.Bilans bramek 43:41 na wyjezdzie 14:25 forma ostatnie pięć spotkań jedna wygrana , trzy remisy , jedna porażka.Remis Barcelona B 3-3,remis z Villarreal 1-1,wygrana z Girona 5-2,przegrana z Alcorcon 3-1,remis z Elche liderem ligi 0-0.

Między sobą zagrali 9 razy a bts padł 7 razy lubią miedzy sobą strzelać bramki zagrałbym over ale wole się zabezpieczyć bts. Jedna i druga drużyna potrafi strzelać . Dziś liczę że obie strzelą i typ po dobrym kursie wejdzie.

http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,50.htm#1743893

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:03 ]

:plus: 72

Dyscyplina: Piłka Nożna, Bundesliga

Spotkanie: Schalke 04 vs Borussia Dortmund

Typ: Robert Lewandowski strzeli gola a Borussia wygra

Kurs: 3

Bukmacher: William Hill

Godzina: 15:30

Analiza:

Kolejna seria spotkań w Bundeslidze i najciekawiej zapowiadające się spotkanie tej kolejki.Są to oczywiście Derby Zagłębia Ruhry pomiędzy Schalke a Borussią.Lekkim faworytem jest BVB i mnie to osobiście w ogóle nie dziwi.Schalke w Bundeslidze nie zachwyca i pomimo 2 ostatnich wygranych mają małe szanse by zagrać za rok w LM chyba że poprzez eliminacje.W obecnej edycji LM już za kilka dni czeka ich mega ważny mecz z Galatasaray i teraz sam nie wiem który mecz będzie dla nich ważniejszy.Bo czy mogliby sobie bardziej odpuścić Derby? Chyba jednak nie ale na pewno w ich głowach będzie siedzieć mecz z Galatą.Z drugiej strony mam BVB która już ma za sobą grą w Lidze Mistrzów i teraz może skupić się na Bundeslidze która jest na pewno dla nich ważna.W Borussi w bardzo dobrej formie jest Robert Lewandowski który po powrocie spowodowanym karą nałożoną na niego po czerwonej kartce w meczu z HSV, spisuje się bardzo dobrze i ma duży wkład w zwycięstwa swojej drużyny.Ostatnio w meczu z Szachtarem nie zdołał zdobyć bramki i teraz na pewno w tak ważnym meczu będzie chciał to uczynić.Ja widzę Borussie jako zdecydowanego faworyta tego meczu bo ich gra zawsze opiera się na dużej ilości sytuacji bramkowych więc jeśli dziś uda się zamienić na bramki chociaż kilka z nich to zwycięstwo moim zdaniem pewne bo dziś przewiduje że obrona BVB nie popełni jakichś wielkich błędów i BVB straci maksymalnie 1 bramkę.Ze strony Borussi tacy zawodnicy jak Lewandowski-Reus-Gotze-Grosskreutz-Błaszczykowski to jak dla mnie gwarancja zdobywanych bramek i dziś nie powinno być inaczej.Liczę na wygraną 3:1 i 2 gole Roberta który co mecz ma masę okazji do zdobycia bramek i dziś będzie musiał coś wykorzystać.Ostatnio wokół "Lewego" robi się wielkie zamieszanie odnośnie jego transferu.Moim zdaniem sam zawodnik powinien uciąć jakiekolwiek spekulacje i potwierdzić lub zaprzeczyć dotychczasowym plotkom.Nie działa to na niego dobrze bo presja jest coraz większa ale dziś moim zdaniem nie będzie to miało większego znaczenie i Lewandowski strzeli gola a jego drużyna zwycięży w jakże ważnym spotkaniu.Borussia na pewno będzie chciała zrewanżować się swoim odwiecznym rywalom za porażkę na jesieni 2:1 na Signal Iduna Park.BVB nigdy nie miało jakiegoś kompleksu Veltins-Areny i dziś liczę że się to nie zmieni a Robert pokaże jakim jest napastnikiem.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,75.htm#1743905

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:04 ]

:minus: 150

Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile Ekstraklasa

Spotkanie - Ruch Chorzów : Śląsk Wrocław ( 2013.03.09 godz. 15:45 )

Typ - Śląsk Wrocław

Kurs - 2.75

Buk - Bet365

Analiza :

Na dziś coś z naszego podwórka T-Mobile Ekstraklasy wybieram spotkanie Chorzowskiego Ruchu z Śląskiem czyli wicemistrza i mistrza poprzedniego sezonu . Ruch w tym sezonie i to od samego początku sezonu gra żle powiedział bym bardzo żle i na dziś zajmuje niby bezpieczne 14 miejsce jednak do samego końca rozgrywek będzie musiał walczyć o pozostanie w T-Mobile Ekstraklasie do tej pory Niebiescy zgromadzili zaledwie 18 pkt ich bilans to 5-3-9 i bramki 16:26 a na swoim terenie przy ul. Cichej 3-3-3 w bramkach 10:11 i jak widzimy same złe statystyki , ostatnio wygrali u siebie z Widzewem 3:0 ale nie uważam żeby to był jakiś początek dobrej serii dla Ruchu . Śląsk natomiast w tym sezonie prezentuje się całkiem nie zle i na dzień dzisiejszy jest wysoko na 5 miejscu z nie wielką stratą nawet do lidera Legii no bo Legia po wczorajszym zwycięstwie ma 37 pkt a gdyby Śląsk zainkasował dzisiaj komplet pkt to będzie miał tych pkt 33 jak na razie ma 30 tak więc mistrz nadal liczy się w walce o największe trofeum . Decyduję się więc dziś na zwycięstwo gości a utwierdza mnie w tym moim typie ich statystyka H2H popatrzmy : na 20 wspólnych meczy bilans 4-4-12 bramki 23:29 na korzyść Śląska no i mecze przy ul. Cichej 2-2-5 bramki 10:11 no a statystyka na chwilę obecną to 5 ostatnie spotkań obu ekip to Śląsk 3-2-0 i 10:5 natomiast Ruch 1-1-3 bramki 5:10 . No i to by było na tyle stawiam na Śląsk !

http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,175.htm#1743911

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:04 ]

Dyscyplina: Biathlon Puchar Świata w Soczi

09.03.2013 13:00

Zakończy na podium?

typ: Andreas Birnbacher

kurs: 3.40

buk: Bet365

Dzisiaj na olimpijskiej trasie w Soczi rozegrane zostaną sprinty pan i panów. Jako pierwsi na trasę wyruszą panowie. Zdecydowanym faworytem jest Francuz Martin Fourcade, lecz ja znalazłem typ z dużo lepszym kursem, a mianowicie to, że Andreas Birnbacher zakończy rywalizację na podium.

Niemiec w klasyfikacji generalnej zajmuje 6 miejsce, lecz ma realną szansę na wskoczenie na 4 lokatę. Mistrzostwa Świata w jego wykonaniu były bardzo słabe. W Nowym Meście zajmował odpowiednio 23 miejsce w sprincie, 22 w biegu na dochodzenie, 8 w biegu indywidualnym i 11 w biegu ze startu wspólnego. W czwartek jednak pokazał, że forma na koniec sezonu jest bardzo dobra, a trasy w Soczi bardzo mu odpowiadają. Zajął w biegu indywidualnym 2 miejsce przy bezbłędnym strzelaniu i bardzo dobrym biegu. Myślę, że dzisiaj w tym 10-kilometrowym biegu, zaliczy dwa celne strzelania i pobiegnie równie dobrze jak w czwartek, a wtedy o jego podium jestem spokojny.

http://obstawianie.com/sporty-zimowe-vt292,175.htm#1743935

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:06 ]

Nalbandian D. - Janowicz J. godz. 21:15

typ : over 22,5 gemy

kurs: 1,99

Buk: Pinnacle

Dzisiaj późnym wieczorem lub nawet w nocy zacznie swoją przygodę z Indian Wells Jerzy Janowicz,jego przeciwnikiem będzie doświadczony Argentyńczyk David Nalbandian. Jak dla mnie będzie to pojedynek rutyny z młodością. Nie znacznym faworytem jest obecnie 93 w rankingu ATP Argentyńczyk. Podejrzewam,że będzie to wyrównane spotkanie i być może nawet dwa sety wystarczą ,żeby przekroczyć 22,5 gema . Janowicz przy swoim serwisie nie powinien mieć problemów z wygraniem gema. Liczę na przynajmniej jeden tie-break tym spotkaniu.

Janowicz swój ostatni turniej grał w Marsylii na hali gdzie dotarł do ćwierćfinału,przegrywając z Berdychem 3-6, 7-60, 3-6, we wcześniejszym meczu również miał tie -break ,którego również wygrał do zera.

Wydaję się,że Jerzyk panuję nad emocjami w decydujących momentach. Jak dla mnie to właśnie Polak jest faworytem tego spotkania.

Nalbandian najlepsze lata ma już za sobą, w ostatnich turniejach grał na innej nawierzchni - cegle . Gdzie wystepował ze zmiennym szczęsciem. Dotarł do finału w Sao Paulo gdzie przegrał z Nadalem,później już było gorzej,druga runda w Bunos Aires oraz jeden mecz w Acapulco.

David rozegrał już jedno spotkanie na kortach Indian Wells pokonując Hiszpana Marcela Granollersa 6-4, 6-2.

Sądzę,że over jest tutaj jak najbardziej wskazany, albo będą trzy sety albo dwa równane kończące się tie - break-ami.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1743939

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:07 ]

:plus: 99

Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia Eredivisie

09.03.2013 godz. 19:45

Spotkanie: Willem II vs. VVV Venlo

Typ: VVV Venlo

Kurs: 2,80

Analiza :

Gospodarze zajmują ostatnią pozycje z dorobkiem 14 punktów i bilansem bramkowym 23-55. Ostatnie mecze to przegrana 2-0 z FC Zwolle, 2-3 z NEC, 4-1 Heracles, 1-3 z Feyenoordem i remis 1-1 z Twente. Dziś zagrają bez: Mitchell Pique OB 15/0, Ruud van der Rijt OB 4/0, Niek Vossebelt PO 22/3, Hans Mulder PO 22/2, Kevin Brands PO 10/0, Ryan Sanusi PO 2/0, Jens Podevijn NP 17/2.

Goście na przedostatniej pozycji z dorobkiem 22 punktów i bilansem bramkowym 28-51. Ostatnie mecze to, przegrana 0-3 z Ajax Amsterdam, remis 2-2 z SC Heerenveen, wygrana 1-2 z NEC, wygrana 1-0 z RKC Waalwijk i przegrana 2-0 z PSV Eindhoven. Dziś zagrają bez Uche Nwofor NP 20/6. ( De oefenmeester heeft een nagenoeg fitte selectie, al is Uche Nwofor nog steeds niet 100%: de bij de wedstrijd tegen PSV afwezige spits heeft de afgelopen dagen weer af en toe met de groep meegetraind, maar hij moest nog wel behandeld worden na de trainingen. )

H2H:

sob 10/11/12 ERE VVV Venlo 4 - 1 Willem II

sob 19/03/11 ERE VVV Venlo 0 - 0 Willem II

pią 05/11/10 ERE Willem II 1 - 4 VVV Venlo

sob 27/02/10 ERE Willem II 2 - 1 VVV Venlo

pią 04/12/09 ERE VVV Venlo 2 - 1 Willem II

nie 10/02/08 ERE VVV Venlo 1 - 1 Willem II

pią 02/11/07 ERE Willem II 1 - 2 VVV Venlo

http://obstawianie.com/holenderska-eredivisie-vt123320,25.htm#1743943

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:08 ]

Dyscyplina: Skoki narciarskie, druzynowka

09.03.2013 16:00

Typ: Polska zwyciezca

Kurs: 2.50

Buk: Unibet

Dzisiaj o godzinie 16:00 rozpocznie sie druzynowy konkurs w skokach narciarskich w Lahti. Faworytem w tym konkursie jest ekipa z... Polski. Kamil Stoch, swiezo upieczony Mistrz Swiata z normalnej skoczni, fantastycznie skakla na dwoch treningach, w ktorych wyprzedzil nastepnego zawodnika o kilkanascie punktow. Maciej kot wygral wczorajsze kwalifikacje, mysle ze nie pokazal wszystkiego na co go stac. Podobnie jak Piotr Zyla, Ktory byl 4 w kwalifikacjach i na jednym treningu drugi za Kamilem Stochem. Czwartym do pokera powinien byc Dawid Kubacki (18 w kwalifikacjach). Druzyna w tym skladzie tydzien temu zdobyla brazowy medal MS tracac do drugiej ekipy - Niemcow 0.8 pkt. Widac, ze nasi chlopcy fajnie skacza, maja potencjal i pokazuja ze sa w stanie walczyc z najlepszymi jak rowny z rownym. W tym roku Polacy w tym lub bardzo podobnym skladzie w druzynowych konkursach byli dwukrotnie na podium - wspomniane 3 miejsce w Predazzo i 2. miejsce w Zakopanem. Czas wiec na 1 miejsce w Lahti. Dobrze sie tu naszym skoczkom skacze i licze na fantastyczny sukces naszej druzyny. Najgrozniejszymi rywalami beda Austriacy - jednak wierze w to gleboko ze Polacy wygraj po raz pierwszy w historii druzynowy konkurs. Trzymam Kciuki !!!

http://obstawianie.com/skoki-narciarskie-vt663,75.htm#1743946

Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy, godzina 15:30

Spotkanie: Schalke 04 - Borussia Dortmund

Typ: wygrana gości jednym golem

Kurs: 3.75

Bukmacher: Betsson

Analiza:

Dziś o godzinie 15:30 derby Zagłębia Ruhry, faworytem w tej konfrontacji są goście mimo tego, że grają oni na wyjeździe. Schalke na dodatek już we wtorek ma bardzo ważny mecz w Lidze Mistrzów z Galatasaray. Borussia Dortmund jak wiemy, awansowała do kolejnej rundy bardzo pewnie remisują w Doniecku 2:2, oraz wygrywając u siebie z Szachtarem 3:0. Dortmund w tym sezonie jest lepszy od Schalke 04, mówi o tym tabela, obecny mistrz Niemiec zajmuje w niej drugie miejsce, a Schalke 04 to obecnie 6 ekipa Bundesligi. Borussia Dortmund w tym sezonie przegrała 4 spotkania w lidze, ich dzisiejszy rywal dwa razy więcej. Borussia Dortmund ma dużo więcej strzelonych bramek od Schalke 04 w lidze, i mniej straconych. Obie drużyny ostatnio w niezłej formie, ostatnie 3 mecze to 2 zwycięstwa, oraz 1 remis. Na wyjeździe w tym sezonie Dortmund przegrał tylko jeden mecz, Schalke z kolei u siebie aż 4. Według mnie faworytem jest Borussia Dortmund, bowiem świadczy o tym już sama tabela, na dodatek Schalke naprawdę nie może grać na 100 procent, bowiem wiemy jak ważna jest wtorkowa konfrontacja z Turkami we wtorek, po trzecie Borussia Dortmund ma dużo lepszy skład od gospodarzy, jest nieprzewidywalny Lewandowski, który potrafi rozegrać świetny mecz. Jest to runda rewanżowa, w Dortmundzie Schalke niespodziewanie wygrało 2:1, więc żółci będą chcieli się zrewanżować. Dortmund jest w dobrej formie, ale Schalke do ogórków nie należy, więc myślę że jeśli goście wygrają to maksymalnie jedną bramką. Najpewniejszym typem w tym spotkaniu jest X2, ale kurs jest marny w okolicach 1.30, myślę że warto zaryzykować i postawić na wygraną gości jednym golem, rozważyć należy również trafienia Lewandowskiego, lub Błaszczykowskiego.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,75.htm#1743993

Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy 1. Bundesliga

Spotkanie: FC Schalke 04 - Borussia Dortmund

Typ:over 2,5

Kurs:1,65

Data: 9.03.2013 15:30

Analiza:

Na dzisiejszy pewniak dnia wybrałem Bundesligę. Do starcia między FC Schalke 04 a Borussią Dortmund dojdzie o godzinie 15:30. Mój typ na ten mecz uważam za dość bezpieczny, powyżej 2,5 goli przy całkiem niezłym kursie. Jeśli chodzi o Schalke, ostatnio prezentują średnią formę. Na sześć ostatnio rozegranych spotkań wygrali zaledwie dwa. 2 marca z Wolfsburgiem (plasującym się na 16 miejscu w tabeli) aż 4:1 oraz z Dusseldorfem tylko 2:1. Poza tym mają na swoim koncie remis z Galatasarayem 1:1 i Mainz 05 2:2. Dotkliwą porażkę zaliczyli z Bayernem, ulegając aż 0:4, z Furth 1:2. W tabeli Bundesligi plasują się dopiero na 10 miejscu. Warto także dodać, że na 24 rozegrane spotkania w tym sezonie, aż 17 z nich zakończyło się wynikiem over 2,5. Dokładnie tak samo jak Dortmund, idealny rezultat. Borussia plasuje się obecnie na bardzo wysokim drugim miejscu za Bayernem, tracąc do nich pięć punktów. Na ostatnie sześć rozegranych spotkań Dortmund wygrało aż trzy, z Sz. Donieck 3:0, z Hannover 3:1, z E. Frankfurt 3:0. Poza tym mają dwa remisy z B. M'gladbach 1:1 oraz z Sz. Donieck 2:2. Przytrafiła im się niedawno także wpadka z Bayernem, ale tylko 0:1. Uważam, że mój typ jest jak najbardziej uzasadniony i ma duże szanse na powodzenie.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,75.htm#1744004

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:09 ]

:plus: 65

Pilka nozna / Anglia / League One

09.03.213 / 16:00

Sheffield United vs Milton Keynes Dons

Typ - Obydwie druzyny strzela gola

Kurs - 1.83

Bet365

Dla gospodarzy bedzie to 36 ligowy mecz w sezonie,dla gosci 35.

Sheffield to obecnie druga sila ligi,dobra forma zespolu sprawia ze awans do wyzszej ligi jest na wyciagniecie reki.

Na chwile obecna wlasnie pierwsze dwa miejsca daja bezposredni awans do Championship.

Dzisiejsi gospdoarze do lidera traca tylko punkt a nad 3 zespolem maja 2 pkt przewagi.

Ostatnie mecze to 4 wygrane i jeden remis.

Goscie plasuja sie na 12 miejscu,spadek raczej im nie grozi - przewaga 14 punktow,druzyna raczej zajmie miejsce gdzies w polowie tabeli na koniec sezonu,no chyba ze zlapia wiatr w zagle i dogonia 6 miejsce zapewniajace gre w play-off'ach do wyzszej ligi,do tego celu na chwile obecna traca 10 pkt.

Ostatnie mecze tej ekipy to jedna pucharowa porazka,3 remisy i zwyciestwo w ostatniej kolejce 3:0 z Doncaster a wiec .... z liderem tabeli.

Sheffield na wlasnym stadionie gra bardzo dobrze i strzela bramki,nie inaczej powinno byc dzisiaj,zespol wciaz walczy o fotel lidera oraz o zachowanie 2 miejsca,goscie natomiast na wyjazdach daja rade strzelac bramki (20) ale tez tyle samo traca (20),po ostatniej kolejce druzyna z pewnoscia jest mocno podbudowana,takie pewne zwyciestwo z liderem tabeli poprawia znaczaco morale w ekipie.

Spodziewam sie dzis dobrego meczu i bramek z obu stron.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,75.htm#1744018

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:09 ]

HISZPANIA: Segunda Division [09.03.2013 20:00]

Spotkanie: Xerez - Guadalajara

Typ: 2

Kurs: 3.00

Buk: Bet365

Dziś te dwa zespoły z zaplecza Primera Division będą walczyły o to by nie stać się zespołami z zaplecza Segunda Division. Oba zespoły bronią się przed spadkiem, takie mecze są potocznie nazywane meczami o 6 pkt. W takich rywalizacjach oczekuje się pełnego zaangażowania. Chęć wygrania jest duża ale w tym meczu nie będzie to łatwa lecz gdy nie ma ryzyka nie ma zabawy, dlatego z miejsca chce się ustosunkować co do stawki [3/10]. Trzeba powiedzieć że Xerez ma dziś ogromny problem, nie jedynym problemem jest zajmowana ostatnia pozycja w lidze. Już nawet pomijając stratę 9 pkt do bezpiecznego miejsca. W dzisiejszym spotkaniu będę musieli występować dość osłabieni z zespołem który nie ma problemów kadrowych. Íñigo Vélez (N 7-1), Álvaro Rey (P 17-3), José Mari (N 11-2), Ruz (O 7-0), Adrián (O 18-2), Mendoza (O 25-0), Iago Bouzón (O 22-0). Jak widać na pierwszy rzut oka zespół może mieć problem z ustawieniem obrony gdyż zabraknie aż 3 kluczowych graczy do tego Xerez to zespół który traci najwięcej goli w lidze. To jednak nie jedyne zarzuty co do dzisiejszych gospodarzy, musiałem długo rozwijać listę ostatnich spotkań żeby odnaleźć zwycięstwo. Ostatnie zwycięstwo odnieśli 04.11.12 z zespołem Hercules. Xerez jest głównym faworytem do spadku myślę że nie ma już dla nich szans. Zaś ich dzisiejszy rywal Guadalajara ma mniej problemów jednak przegrywając w takich meczach może myśleć o spadku, o tym doskonale wiedzą zawodnicy jak i trenerzy. Zespół obecnie zajmuje 17 miejsce (dwa miejsca nad strefą spadkową) atoli tracą tylko 2 pkt do 19 drużyny. Jak już wspominałem problemów kadrowych nie mają, będąc w takiej sytuacji jak są na dzień dzisiejszy muszą taki mecz wygrać ! I ja mam nadzieję że tego dokonają.

http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,50.htm#1744037

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:10 ]

:plus: 200

Piłka nożna, Holandia 1, godz 18:45

Heerenveen - PSV

Powyżej 4.5 gola

3.00

WilliamHill

Na dzisiaj wybrałem ciekawie zapowiadający się mecz w holenderskiej Eredivisie. W 26 kolejce spotkań na Abe Lenstra Stadion w Heerenveen zmierzy się miejscowa drużyna z przyjezdnymi z Eindhoven. Gospodarze w obecnych rozgrywkach nie spisują się najlepiej. Pozycja numer 10 po 25 meczach to jak na ta drużyną osiągnięcie przeciętne. Goście z kolei są liderem rozgrywek jednak ich przewaga nad 2 w tabeli Ajaxem to zaledwie 2 punkty. Typuje w dzisiejszym meczu na grad goli a szczególnie na powyżej 4.5 gola. Do takiego typu skłania mnie przede wszystkim bezpośrednia historia spotkań między tymi drużynami. Ostatnie mecze między Heerenveen, a PSV Eindhoven to niesamowicie wysokie wyniki (5:1, 1:3, 5:1, 1:5). Na ostatnie 4 mecze między tymi dwoma holenderskimi klubami aż 3 razy padł wynik powyżej 4.5 gola. Ogólnie w pojedynkach miedzy sobą drużyny te notują serię 8 pod rząd wyników over 3.5 gola. Poniżej można zobaczyć szczegółowo rozpiskę ostatnich meczy między ekipą z Fryzji, a PSV:

PSV Heerenveen 5 : 1

Heerenveen PSV 1 : 3

PSV Heerenveen 5 : 1

Heerenveen PSV 1 : 5

PSV Heerenveen 2 : 2

Heerenveen PSV 2 : 2

Drugi bardzo ważny argument, przemawiający za tym, że w tym meczu kibice zgromadzeni na Abe Lenstra Stadion zobaczą 5 goli lub więcej są statystyki obu drużyn (w szczególności PSV) z bieżącego sezonu. Otóż przyjezdni z Eindhoven na 25 meczy mieli aż 10 razy over 4.5 gola co jest póki co rekordem ligi. Aż 40% meczy PSV w tym sezonie to wyniki 5 bramkowe lub wyższe. Podopieczni Advocaata w tym sezonie ligowym mieli między innymi takie wyniki jak 7:0, 5:1, 6:0, 6:1, 3:2, 5:0. Jak widać wyniki imponujące. PSV w tym sezonie strzeliło w 25 meczach aż 80 goli daje znakomitą średnią 3.20 gola na mecz. Jeśli chodzi o gospodarzy to nie mają oczywiście tak znakomitych dokonań strzeleckich w tym sezonie ale zaliczyli również kilka bardzo wysokich wyników (4:4, 6:3, 5:1, 3:3). Mogą się również pochwalić tym, że ich gracz Finnbogason jest w klasyfikacji na najlepszego strzelca ligi na 2 pozycji z 19 golami na koncie. Maja więc gospodarze kim postraszyć dzisiaj PSV. Reasumując gospodarzy stać dzisiaj co najwyżej na bramkę lub dwie. Goście są w stanie strzelić znacznie więcej goli o czym świadczą wyniki z tego sezonu (7:0, 6:0) i bezpośrednia historia meczy miedzy tymi klubami (5:1, 5:1). Dzisiaj moim zdaniem na boisku będą rządzić piłkarze PSV. Mój typ to 1:4 dla przyjezdnych i over 4.5 gola.

http://obstawianie.com/holenderska-eredivisie-vt123320,25.htm#1744076

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:10 ]

Gość alvaro

9.03.13 / 21:15

Tenis, Indian Wells

J. Isner - L. Hewitt

Typ: Isner CS 2:0

Kurs: 2,33

Buk: Unibet

Druga runda turnieju ATP na twardych kotach w Indian Wells. Naprzeciw siebie staną Amerykanin John Isner oraz Australijczyk Lleyton Hewitt. Zdecydowanym faworytem do awansu w tym spotkaniu jest dla mnie Isner i to nawet mając na uwadze fakt, iż w statystyce h2h górą jest Lleyton (3:1). Tym bilansem nie ma co zawracać sobie głowy bo wszystkie trzy zwycięstwa Hewitta nad Isnerem miały miejsce dość dawno, bo 3-4 lata temu. Ostatni ich pojedynek miał miejsce w lipcu 2012 w New Haven gdzie na trawie John wygrał dość pewnie bez straty seta (7:6 6:4). Dziś przy odpowiedniej koncentracji we własnym polu serwisowym powinien powtórzyć ten wynik. Szanując przyzwoite statystyki Australijczyka w tym sezonie nie wydaje mi się aby był w stanie zwyciężyć z Isnerem w wojnie na serwisy, a tak właśnie ten mecz będzie zapewne wyglądał. Johna przełamać jest piekielnie trudno, jeśli zaś chodzi o Lleytona to serwis u niego nie jest już tak świetny jak kiedyś. Lata lecą, ręka z roku na rok wolniejsza, widać to również w tym sezonie, widać w ostatnich meczach. Aż cztery z pięciu ostatnich pojedynków Hewitta to trzysetowe spotkania, nie inaczej było w I rundzie z Rosolem. Słabszy okres w drugim secie zaowocował dwukrotną stratą własnego podania z Czechem, który w tym sezonie gra wyraźnie słabo. Mając po przeciwnej stronie siatki Isnera jedna strata podania w dużej mierze oznaczać będzie stratę seta, wiadomo, że Big Johna przełamać jest piekielnie trudno. A dodać do tego należy, że Amerykanin wyjdzie na ten mecz 100% zmotywowany bowiem broni punktów za finał z zeszłego roku, kiedy to po rewelacyjnej grze (i pokonaniu m.in Djokovicia w półfinale) zatrzymał się dopiero na Federerze. Ewentualna porażka z Hewittem oznaczałaby dla Isnera wyraźny spadek w rankingu a do tego Johnny raczej nie chce dopuścić. Hewitt w zeszłorocznym Indian Wells nie grał, dlatego już samym występem i awansem do II rundy zyskał. Wprawdzie może grać bez kompleksów i bez żadnej presji, ale uważam, że to na niewiele się zda. Isner powinien bez problemu rozstrzygnąć to spotkanie na swoją korzyść, całkiem możliwe, że zrobi to nawet w dwóch setach. Jednak wolę zagrać odrobinę ostrożniej typując -2 gemy z opcją zwrotu.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1744084

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:11 ]

Dyscyplina.Piłka Nożna - Holandia - Holenderska Casino Eredivisie (1 Liga)

Spotkanie.SC Heerenveen - PSV Eindhoven

Typ.obie druzyny strzela gola

Kurs.1,50

Bukmacher.Bet365

Data.09.03.2013 g.18.45

Analiza.

Dzisiaj na swoj typ dnia wybieram mecz ligi Holenderskiej pomiedzy zespolami SC Heerenveen - PSV Eindhoven .Jak wiadomo liga Holenderska nalezy do overowych,dlatego stad moj typ,ze minimum po jednym golu z kazdej ze stron zobaczymy.Gospodarze 60% swoich meczow zakonczylo overem 2,5 gola,natomiast ekipa PSVC 88% overow na swoim koncie,co przemawia za tym ,ze z udzialem tych ekip duzo bramek pada...We formie strzeleckiej sa oba zespoly bo na ostatnie 5 spotkan jakie graly w kazdym meczu obie ekipy zawsze strzelaly gola...Po trzecie historia spotkan obu zespolow to istny festiwal strzelecki...

11/11/12 ERED Eindhoven - Heerenveen 5:1

21/03/12 PH Heerenveen - Eindhoven 1:3

18/03/12 ERED Eindhoven - Heerenveen 5:1

18/12/11 ERED Heerenveen - Eindhoven 1:5

10/04/11 ERED Eindhoven - Heerenveen 2:2

07/08/10 ERED Heerenveen - Eindhoven 1:3

14/04/10 ERED Heerenveen - Eindhoven 2:2

16/01/10 PH Heerenveen - Eindhoven 1:3

Ostatnie 8 spotkan pomiedzy tymi ekipami i widac,ze w kazdym meczu obie ekipy pokrywaly ten typ.Dodam jeszcze,ze gospodarze na 12 spotkan w tym sezonie na swoim boisku tylko 3 razy nie strzelili bramki,a jesli chodzi o zespol PSV na wyjazdach to na 12 meczy tylko raz nie strzelili gola przegrywajac 1-0 z Utrechtem.Dla mnie ten typ powinien wejsc na spokojnie bo widac,ze obie ekipy grajac ze soba ida na wyniszczenie.Polecam.

http://obstawianie.com/holenderska-eredivisie-vt123320,25.htm#1744086

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:12 ]

:plus: 50

Gość lolek03

RUMUNIA: Liga I

09.03.2013 18:00

U. Astra - FC Brasov

Typ:1

Kurs;160

Buk: Bwin

Witam dzisiaj 0 godzinie 18 rozpocznie się spotkanie ligi Rumuńskiej pomiędzy Astra - FC Brasov moim typem oczywiście jest Astra ponieważ w tym sezonie dużo lepiej grają od swojego rywala zajmują 2 miejsce z dorobkiem 41 punktów raczej juz w tym sezonie nie mają szans na mistrza ale muszą się starać żeby utrzymać swoje miejsce a nie będą mieć łatwo bo Pandurii też maja 41 punktów więc muszą zwyciężać ale gdzie mają zdobywać punkty jak nie przed własną publicznością. Mają świetnego bramko szczelnego napastnika Fatai z Nigerii Gospodarze na własnym stadionie przegrali tylko raz 3 remisy i 7 zwycięstw. Ich przeciwnicy 8 miejsce z dorobkiem 29 punktów nie potrafią grać na obcym boisku 5 porażek 4 remisy i tylko jedno zwycięstwo. Licze na Astrę i czymam za nich kciuki.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:20 ]

:plus: 60

Zwracaj uwagę na ortografię w następnych analizach %-)

Dyscyplina: Hokej na lodzie, Francja Ligue Magnus, godz. 20.00

Spotkanie: Grenoble - Angers

Typ: under 5,5 bramek

Kurs: 1.9

Analiza: W francuskiej lidze hokeja mamy już sezon zasadniczy za sobą. Po 26 kolejkach ligi, preplayoffach oraz 3 meczach 1/4 finału w playoffach gramy kolejną rundę spotkań ćwierćfinału. Gospodarze zajęli 9 miejsce w sezonie zasadniczym, ugrali 27 pkt., potem wygrali z Gap w preplayoffach 3:0 (2:1, 2:1, 4:1). Znowu goście dzisiejszego meczu to najlepszy zespół w sezonie zasadniczym. Zespół wygrał 21 z 26 gier, zdobył 45 pkt. W pierwszych 2 spotkaniach w Le Haras (Angers) było 3:0 i 4:1 dla gospodarzy. W pierwszym goście nie mieli nic do powiedzenia, choć 2 gole padły w końcówce meczu. W drugim to goście zanotowali więcej strzałów na bramkę gospodarzy. Wczoraj było 2:2 w regulaminowym czasie gry, ale w dogrywce gospodarze strzelili 3 gola i przedłużyli nadzieję na awans. Obie ekipy nie przemęczały się, bo 3 gole padły w ostatnich 15 minutach gry, a obaj bramkarze mieli zaledwie po 19 strzałów do obrony. W tej rundzie gramy do 3 wygranych i ciągle gospodarze są pod ścianą, porażka dzisiaj to koniec sezonu. Nie sądzę, aby w tym spotkaniu było ostre strzelanie. W sezonie 4:1 i 3:2 dla Duc's Angers. Ponadto goście zanotowali aż 15 underów na 26 gier. Gospodarze w sezonie 13 overów dla tak ustawionej granicy, a średnia 6,3gola/mecz. Według mnie w tym spotkaniu nie powinno być więcej jak 5 goli. Każdy mecz będzie tutaj sporo ważył, a głupio stracona bramka może kosztować utratę awansu. Obie ekipy będą raczej uważać na grę defensywną, a tym bardziej gospodarze nie powinni pozwolić na over bramkowy.

http://obstawianie.com/inne-ligi-hokejowe-mecze-miedzypanstwowe-vt123491.htm#1744106

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:18 ]

:plus: 90

Dyscyplina - Piłka nożna : Belgia 2 liga

Spotkanie - Mouscron-Péruwelz vs White Star Woluwé

9.03.2013 godz. 20:00

Typ - Mouscron-Péruwelz wygra

Kurs - 1.80

Buk - Bet365

Dzis wieczorem Mouscron-Péruwelz podejmie u siebie druzyne z 5-tego miejsca w tabeli, gospodarze walczący z oostende o awans do Jupiler League graja do tej pory bardzo dobrze przy tym tracą bardzo malo bramek, ostatnie ich 6 meczy w lidze to tylko 2 stracone bramki (w jednym meczu) reszta bez zadnej straconej. W dodatku te 6 meczy wygrywali i to w druzynami z czołówki, widac w szlagierach radzą sobie bardzo dobrze z oostende wygrana 2:0 i z westerlo 1:0. Goście na wyjazdach grają bardzo źle ostatnie 5 meczy to 1 wygrana , 3 porazki i 1 remis i 2 bramki jedynie strzelone. Wczorajsza wygrana oostende mysle ze tylko ich zmotywuje do dzisiejszej wygranej

http://obstawianie.com/belgijska-2-liga-i-ligi-nizsze-vt119673.htm#1744108

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-11, 22:18 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...