Skocz do zawartości

Typy na dzień 11.03.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 2 weeks later...

Dyscyplina: Hokej - USA: NHL

Godz. : 0.00

Spotkanie: Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers

Typ: Chicago Blackhawks -1.5

Kurs: 2.30

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Hawks w końcu przegrali w reg time i to nawet lapiej dla mojego typu. W osttanich meczach nie zachwycali jak wcześniej. W ataku nie było takiej płynności, , mecze były bardziej wymeczone niż wygrane, ale to mogło się brac z tego, że wszyscy się na nich patrzyli i zastanawiali kiedy w końcu znajdą pogromcę. Presja była wielka, ale teraz z nich zejdzie i beda mogli grac to co potrafią. Na dzień dobry Edmonton czyli drużyna w strasznym dołku, która ma wielkie problemy ze strzelaniem ,a z tyłu nie ma ani zgrania, ani pewnego goalie i w każdym z ostatnich meczów przyjmują przynajmniej 3 sztuki. Dzisiaj to bedzie absolutne minimum. Chicago ma świetny skłąd, nie są uzaleznieni od jednego gracza jak ostatnio Rangersi od Nasha czy Tampa od Stamkosa. Tam jak sie nawet jeden zatnie to pojawi się inny. Hossa nie trafi, zaraz strzeli Toews. Ten się zatnie to pojawi się Kane. Dzisiaj ich Nafciarze nie powstrzymają. Bo aby powsztrymac taką ekipę to trzeba miec wszystko poukładane z tyłu, swietnego goalie i trochę szczęścia. Oni chyba nie mają nic z tego. Colorado ich pokonało, ale ostanio grali świetny hokej. Ładnie w kontrze, dobrze z tyłu i konsekwencją, a także trafili na dzień w którym w końcu Crawford trafił na zły dzień. No i to własnie kolejny argument za Chicago. Obaj goalie Chicago w granicach 2.00 GAA, ostatnio wpuścił 6 Crawford. Czy dzisiaj znowu bramkarz zawali? Nie ma szans. W mojej ocenie wszystkie argumenty sa po stronie Chicago i gram na ich pewne zwycięstwo.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1744524

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 19:56 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna, Egipt:Pierwsza Liga(Grupa B)

Data: 11.03.2013 godzina 13:00

Spotkanie: Al Ittihad El Sakandary - Petrojet

Typ: Poniżej 2,5 goli

Kurs: 1.50

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Gospodarze to 7 zespół w grupie B na koncie mają 1 zwycięstwo ,1 remis i 3 porażki z dorobkiem bramkowym 1:4 ,czyli bardzo niewielkim.Wszystkie spotkania Al Ittihad kończył z wynikiem mniejszym niż 2,5 bramki a 4 razy nawet z wynikiem mniejszym niż 1,5 bramki.Dzisiejszy rywal Al Ittihad to 3 zespół tej że samej grupy z 2 zwycięstwami ,2 remisami i 1 porażką na koncie i 5:6 w bramkach.Przełożyło się to na 3 undery 2,5 i 2 overy bramkowe.Petrojet w obecnym sezonie dwukrotnie grali na wyjazdach i dwukrotnie zagrali na mniej niż 2,5 bramki.Pojedynki bezpośrednie także pokazują ,że te zespoły lubią grać na niewiele bramek.W 10 bezpośrednich starciach aż 7 razy padało mniej niż 2,5 bramki i 3 razy więcej.Według mnie i teraz padnie mniej bramek.Na koniec dodam ,że w obecnym sezonie w Pierwszej lidze Egipskiej aż 68% kończyło się wynikami underowymi(34/50).

http://obstawianie.com/ligi-afrykanskie-vt119689.htm#1744535

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 19:56 ]

Dyscyplina: NHL

Spotkanie: Minnesota Wild - Vancouver Canucks

Typ: 2

Kurs: 2.35

Bukmacher: Expekt

11.03.2013 01:00

Analiza:

Znowu nocka z NHLem.Jak ja lubię ten sport oglądać a już hokej w wykonaniu graczy z najlepszej ligi świata to już wogle.Na dziś sądzę że moje przemyślenia wejdą bez żadnych ogródek.Goście ktorzy odpoczywali przez dwa dni dziś wyjadą na taflę przeciwnika.gospodarze wczoraj po męczącym spotkaniu wygrali swoje spotkanie na tafli przeciwnika.Jak będzie dziś w nocy?Myślę że na korzyść Orek które ostatnie trzy spotkania nie zaliczą do udanych.Dwa ostatnie ulegli po dogrywkach.dziś sądze że już zadnej dogrywki nie będzie i pewnie wygrają swoje spotkanie na tafli przeciwników.Rywal nie jest z najwyższej półki a taki średniak ligowy.Grają w kratkę więc dlaczego dziś nie mają polec z mocno zdeterminowanymi do zwycięstwa vancouver. Myślę że to będzie jednostronne widowiska w którym zwycięską ręką wyjadą goście.Ostatnie pięć spotkań między tymi drużynami to wygrane dzisiejszych gości.Nie idzie gra Wild z Orkami.Liczę na to także dziś że się Canucks w końcu zbiorą w sobie i pewnie wygrają te spotkanie.Kurs jest wysoki i myślę że warto jest zaryzykować na gości.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1744570

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 19:57 ]

11.03.2013 (0:00)

Koszykówka - NBA

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves

handi -6.5 Mavericks

Kurs: 1.92

Expekt

Expekt jako jedyny jeszcze nie zamknął tej linii także dobrze jest skorzystać.

Do rzeczy...

Obie ekipy reprezentują Konferencję Zachodnią i obie po cichu liczyły, że jakoś może dobiją do Play-offs.

O ile jeszcze Mavs mają jakieś szanse to dla Timberwolves jest to skończony sezon.

Mavericks którzy 2 lata temu świętowali mistrzostwo, sezon temu po bardzo okrojonym składzie odpadli w 1 rundzie PO, teraz po niedoszłych transferowych staraniach opierają się o zawodnikach którzy mają krótkotermionowe kontrakty...wszystko z myślą o mocnych wzmocnieniach w na nast. sezon.

Włodarze Timberwolves przystępując do tego sezonu patrzyli z nadzieją na zbudowany skład.

Jednak czar zaczął pryskać po kolejnych kontuzjach.

Teraz jest wielki szpital, bo nie grają:

Brandon Roy - kontuzja kolana....pewnie będzie kolejna jego emerytura, szkoda bo zawodnik młody i utalentowany

Kevin Love - uraz ręki

Nikola Pekovic - uraz mięśnia brzucha

Malcolm Lee - kolano

Chase Budinger - kolejny z kontuzją....kolana

Andrei Kirilenko - uraz łydki

Takim oto sposobem Timberwolves teraz zbytnio nie mają wiele do powiedzenia.

Mickael Gelabale przynajmniej wykorzystał sytuację i zagwarantował sobie kontrakt do końca sezonu.

Mavericks gdyby nie kilka głupich wtop w lutym, teraz byliby na prawdę blisko 8 miejsca w konferencji.

Tydzień temu zwolnili oni Dominique Jonesa gdzie teraz mają więcej możliwości w rotacji.

Ekipa z Dallas dalej jest w walce o PO, chociaż będzie im coraz trudniej dogonić Utah Jazz, Portland Trailblazers no i Lakersów, którzy po sobotnim zwycięstwie nad Raptors przesuneli się na upragnione 8 miejsce.

Pisząc fachowo...od 8 miejsce dzieli ich różnica 3 zwycięstw.

Lider Dirk Nowitzki przeżywa najgorszy sezon w karierze w NBA, jednak średnia pkt z ostatnich 8 spotkań wynosi 18,5 pkt przy 50,5% celności z gry.

Patrząc na historie pojedynków w tym sezonie, Minnesota wygrała 2 na 3 spotkania.

Jeśli Mavericks chcą jeszcze utrzymać szansę na PO, muszą być konsekwentni i wygrywać z teoretycznie słabszymi ekipami a zwłaszcza taką jak Minnesota Timberwolves która ma do dyspozycji tylko 9 graczy.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,250.htm

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 19:58 ]

:plus: 92

Dyscyplina: Piłka Nożna, Australia - A-League

Spotkanie: Melbourne Heart - Adelaide

Typ: Melbourne Heart

Kurs: 1.95

Godz: 09:30

Analiza: Z samego rana będziemy świadkami kolejne ze spotkań australijskiej A-Ligue. Na własnym stadionie Melbourne Heart podejmie Adelaide. Zacznę od tego, że w tym wypadku miejsce rozgrywania spotkania ma bardzo duże znaczenie. Gospodarze tego meczu mają świetną serię 5 wygranych z rzędu. Zaznaczmy, że te mecze były wygrywane bardzo pewnie w większości przypadków przewagą dwóch bramek. Adelaide w meczach wyjazdowych nie radzi sobie najlepiej. Porażki wynagradza sobie jedynie okazjonalnymi remisami ale i o to jest bardzo trudno. Melbourne miejsca dające możliwość udziału w Play Offach ma na wyciągnięcie ręki (różnica trzech punktów) także będzie to zdecydowanie dodatkowa motywacja. W pięciu ostatnich spotkaniach wyjazdowych drużyna gości zdobyła zaledwie dwa punkty co przy znakomitej passie gospodarzy jest bardzo słabym wynikiem. Stawiam na wygraną Heart po ciekawym spotkaniu.

http://obstawianie.com/australia-a-league-i-ligi-nizsze-vt119690,25.htm#1744600

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 19:59 ]

Dyscyplina: Hokej – NHL USA

Spotkanie: Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres

Typ: over 6.5

Kurs: 2.95

Bukmacher: Bwin

Godz.: 00:30

Analiza:

Philadelphia to jak na razie chyba największe rozczarowanie trwającego sezonu w tej chwili nie łapią się do PO co by było wręcz sensacją jednak jeszcze wiele pojedynków a strata do odrobienia nie jest dużo bo wynosząca tylko cztery oczka. Flyers jest ekipą z niesamowitym potencjałem w przodzie z takimi graczami jak Hartnell, Giroux, Briere, czy świetnie ostatnio spisujący się Voracek i z taką paką każdej ekipie można wbijać bramki. Jednak to co charakteryzuje tą ekipę to słaba gra w defensywie której zdarza się popełniać dużo błędów ale wynika to głównie ze stylu i sposobu gry tej ekipy czyli szybko i do przodu. Taki styl szczególnie prezentują przed własną publicznością gdzie radzą sobie bardzo dobrze siedem zwycięstw pięć porażek bramki 35:33. W ekipie kontuzje dalej leczy dwójka defensorów Walker i Pronger. W bramce dziś podobno awizowany jest nominalnie drugi bramkarz Leighton który jak do tej pory rozegrał jedno spotkanie wpuszczając aż pięć bramek.

Buffalo to jedna z najsłabszych ekip konferencji które jak na razie zajmuje przedostatnią pozycję ale z niezłym dorobkiem punktowym wynoszącym 21 punktów czyli tylko dwa oczka mniej od dzisiejszego rywala. Tak mocnej ofensywy oczywiście jak gospodarze nie posiadają ale nie ma w tej formacji mizerii co potwierdzają bramki zdobyte w ilości 65-ciu. Znacznie gorzej idzie w defensywie gdzie wyniki zatrzymał się na 80 zresztą podobnie jak w Philadelphia co tylko pokazuje słabość ekip w destrukcji. Nie najgorzej radzą sobie w wyjazdach pięć zwycięstw dziewięć porażek co istotne to więcej strzelają i tracą właśnie w roli gości 35:45 - średnia 5.7. Tutaj też dwójka graczy defensywnych kontuzjowanych a w bramce najprawdopodobniej Miller GAA 2.82, 91.5%.

Obie ekipy ostatnie trzy pojedynki przegrały. Flyers u siebie są bardzo groźni w ofensywie a po ostatnim spotkaniu gdzie nie zdobyli bramki (wręcz im się to nie zdarza) będą chcieli powrócić do serii zwycięstw bo taka by im się przydała a gdzie tego nie rozpocząć jak u siebie gdzie potrafią grać z polotem i skutecznie. Buffalo jeśli chce przerwać swoją serie porażek nie może tutaj zagrać defensywnie bo nie tędy droga do zagrożenia Philadelphii grającej u siebie musza dziś zagrać ostrzej w ataku a że to potrafią udowodnili już w tym sezonie z tym rywalem wygrywając u siebie 5:2. Jeśli chodzi o ostatnie spotkania na tafli dzisiejszych gospodarzy to 2:1 (z tego sezonu) 5:2 i 7:2 (z zeszłego). Na koniec jeszcze taka statystyka obie to dwie pierwsze ekipy pod względem największej ilości kar.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,50.htm#1744608

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:00 ]

:minus: 150

Dyscyplina: NBA

Spotkanie: Sacramento - Milwaukee

Typ: poniżej 209,5

Kurs: 2,85

Godzina: 02:00

Analiza:

Grałem dwa dni temu linię poniżej w spotkaniu Sacramento - Phoenix i się zawiodłem, spróbuję więc jeszcze raz. Dziś przeciwnikiem zespołu Sacramento są Kozły, które walczą o play off, a ich spotkania nie kończą się zazwyczaj istną kanonadą.

Jeśli chodzi o gospodarzy, to faktycznie preferują oni szybki styl gry, ale duże zdobycze punktowe stają się ich udziałem jedynie w kilkunastu ostatnich kolejkach. Jeśli cofniemy się o kilka tygodni wstecz, otrzymamy rezultaty pokroju 190 do maksymalnie 200 punktów. Grając po raz kolejny na niską linię liczę na to, że Królowie się w końcu wystrzelali i wysoka granica dawana z uporem maniaka przez buków w końcu obróci się przeciwko nim.

Jeśli spojrzymy na ostatnie spotkanie tych zespołów, to zauważymy, iż skończyło się ono rezultatem 98:85. Ponadto ze statystyk zdobyczy punktowych obu zespołów na przełomie ostatnich 3 sezonów otrzymujemy liczbę 194. Mam nadzieję, że tym razem owe statystyki mnie nie zawiodą i uda mi się zmieścić w założonej przeze mnie linii.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,250.htm#1744647

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:00 ]

HISZPANIA: Primera Division [11.03.2013 20:30]

Spotkanie: Zaragoza - Granada

Typ: 2 DNB

Kurs: 2.55

Buk: Bwin

Jak ja lubię te mecze o 6 pkt :) Dzisiejsi rywale stoczą walkę nie tylko dziś zapewne cały sezon będę się "bili" o u trzymanie. Nie powiem że w tym meczu jest jeden faworyt ale uważam że kurs na gości jest bardzo a to bardzo przesadzony. W meczach bezpośrednich było raczej po równo, w tabeli dzieli ich tylko 1 pkt. Ale ważnym aspektem są osłabienia chyba jak w każdej mojej analizie. Zabraknie dziś m.in. podstawowego bramkarza, oto cała lista: Romaric (P 9-0), Obradovic (O 1-0), Javi Álamo (N 7-0), Zuculini (P 16-1), Adriá Carmona (P 1-0), Apoño (P 23-7), Roberto Jiménez (B 24-0), Loovens (O 12-0). Zaś w zespole Granady prawie bez osłabień ale wspomnie żebyście mogli to sami zweryfikować : Fran Rico (P 0-0), Benitez (P 9-1), Aranda (N 7-0). Co do formy to powiedziałbym że Granada jest w lepsze ale takie zespoły spadkowiczów rzadko wygrywają. Lecz Granada zdołała pokonać Real a cztery mecze wstecz odnieśli zwycięstwo 3-0 z ostatnią drużyną. A Zaragoza nie wygrała od 10 kolejek. Kursy w tym meczu są dość dziwne i według mnie w tym meczu faworytem jest Granada, a opcja z DNB jest szczególnie zachęcająca. Pozdrawiam

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,175.htm#1744655

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:01 ]

zwrot

Dyscyplina: Hokej, Czechy Extraliga. godz. 18.15

Spotkanie: HC Slavia Praha - Rytiri Kladno

Typ: under 4,5

Kurs: 1.885

Bukmacher: Pinnacle

Analiza: I znowu spotkanie Slavii i Rytri. Wczoraj było 4:0 dla gospodarzy i dzisiaj trzeba sięliczyć z podobnym wynikiem. To drugi mecz 1/4 finału playoff w lidze czeskiej. Obie ekipy są zespołami o dobrze ułożonej defensywie, co potwierdził mecz wczorajszy. Po 2 tercjach było 2:0 dla Slavii. W 3 tercji gospodarze w odstępie minuty wykorzystali 2 gry w przewadze i skończyło się na 4:0. W tym sezonie obie ekipy spotkały się 4 razy, a licząc towarzyski mecz z sierpnia 2012 r., to 5 razy. Wszystkie 5 gier wygrała Slavia, licząc od ostatniego: 2:1, 2:0, 4:3 (karne), 3:2 i 3:1 (towarzyski). Wyniki 4:3 i 3:2 to mecze, gdy w Kladnie byli jeszcze tacy gracze jak Jagr, Plekanec i Tlusty. W sezonie zasadniczym gospodarze zaliczyli 23 mecze z 52 z underem 4,5 gola. Średnio w meczach z udziałem Slavii padało 4,8gola/mecz, ponadto ten zespół stracił tylko 111 goli. Goście 19 underów dla takiej granicy. Jest to mecz o dużą stawkę i żadna z drużyn nie zagra otwartego meczu. Gospodarze jak widać są mocni. W bramce gospodarzy wczoraj zagrał Kopriva, obronił 21 strzałów. Dzisiaj chyba wystąpi Furch, który po sezonie zasadniczym klasyfikowany był na drugim miejscu w klasyfikacji najlepszych bramkarzy. U gości J. Chabera, który w rozgrywkach playoff spisuje się bardzo dobrze. W 5 meczach przeciwko bardzo ofensywnym Pardubicom (1/8 finału playoff) wynik ani razu nie przekroczył 4,5 bramki, a Chabera puścił tylko 8 goli, a miał w 2 meczach ponad 40 strzałów do obrony. Wczoraj na 35 strzałów gospodarzy padły 4 gole.

Według mnie wynik powinien być podobny do wczorajszego. Uważam, że w przypadku tych ekip i w tak ważnym meczu nie będzie ostrego strzelania.

http://obstawianie.com/liga-czeska-2012-2013-vt123406.htm#1744675

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:01 ]

:plus: 89

Gasquet R. - Janowicz J. godz. 21:30

typ: over 22,5 gema

kurs: 1,88

Buk: Pinnacle

Ponownie zagram tą samą z Jerzym Janowiczem.Tym razem jego przeciwnikiem będzie o wiele silniejszy zawodnik znajdujący się w pierwszej dziesiątce rankingu ATP Francuz Richard Gasquet,który jest oczywiście faworytem tego spotkania. Ja jednak ponownie liczę na tie-break przynajmniej w jednym secie. Myślę,że jednak Jerzyk przegra to spotkanie w 3 setach,nie mam oczywiście nic przeciwko,żeby wygrał.

Janowicz jak wiemy pokonał Nalbandiana 76 46 63 , Gasguet natomiast wygrał z Bernardem Tomic-em 76 62. Obaj zaliczyli w pierwszym secie tie-break,podejrzewam,że tak będzie i dziś. Francuz jednak w drugim secie gładko zwyciężył Australijczyka . Sądze jednak,że Janowicz stawi większy opór,przede wszystkim liczę na zwycięstwo choćby w jednym secie.

Gasqoet po wygranym turnieju w Montpellier ,trochę obniżył loty,2 runda w Rotterdamie oraz jeden mecz w Marsylii.

Bedzie to pierwsze spotkanie dla obu zawodników,mam nadzieję,że zwycięskie dla naszego reprezentanta.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1744677

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:03 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, Ekstraklasa. godz. 18.30

Spotkanie: Lechia Gdańsk - Korona Kielce

Typ: 2

Kurs: 3,62

Bukmacher: Pinnacle

Po takim kursie uważam, że warto zaryzykować i zagrać na Koronę. Bo na dobrą sprawę za Lechią nie przemawia nic, a Korona wraca do dobrej dyspozycji, do podobnego stylu jak w poprzednim sezonie który dał im 5 miejsce w lidze. Co do samej Lechii to w tej rundzie nie prezentuje nic ciekawego, zagrali bardzo słaby mecz z Polonią, ograniczając się tylko do obrony co dało im remis 1:1, a przed tygodniem nie potrafili ograć Pogoni Szczecin mimo iż już na początku spotkania prowadzili 1:0 i Pogoń grała w dziesiątkę. W spotkaniu tym wykartkowali się Janicki i Wiśniewski i tych zawodników dzisiaj na boisku nie zobaczymy. Korona za to do dzisiejszego meczu przystąpi bez nadal wracającego po kontuzji Vukovicia oraz kontuzjowanego Sobolewskiego. Poza tą dwójką wszyscy zawodnicy są gotowi do gry i głodni zwycięstwa. Wiosnę Korona zaczęła od mocnego akcentu. Ograli Legię po świetnym meczu 3:2, oraz zremisowali dosyć pechowo ze Śląskiem, ale widać w drużynie charakter, walczą o każdą piłkę są bardzo aktywni na boisku. Korona dodatkowo chce w tym meczu przełamać swoją niemoc na wyjazdach no i szansa dzisiaj jest niebywała, bo Lechia jest jak najbardziej do ogrania, osłabiona, tym bardziej, że Wiśniewski którego dzisiaj nie zobaczymy to trzeci najlepszy strzelec drużyny z 4 bramkami na koncie po Ricardinho i Traore którego w Gdańsku już nie ma. Myślę, że Korona ma wiecej atutów żeby wygrać w Gdańsku i powinna dzisiaj ograć Lechię która jest w słabej dyspozycji, kurs do tego tylko zachęca :)

http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,175.htm#1744690

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:03 ]

:minus: 200

Dyscyplina - Piłka nożna Dania Superliga

Spotkanie - Midtjylland : Nordsjaelland ( 2013.03.11 godz. 19:00 )

Typ - czas pierwszego gola 1-15 min

Kurs - 3.50

Buk - Sportingbet

Analiza :

Aktualny mistrz Danii zespół Nordsjaelland wybiera się dziś na stadion Midtjylland gdzie gra im się żle no bo przedstawię bilans 12-7-2 i w bramkach 36:15 , aktualnie Nordsjaelland jest na drugim miejscu w tabeli i po 21 kolejkach zgromadził 38 pkt a na obronę tytułu mistrzowskiego już raczej są bez szans bo ligę w Danii zdominowało FC Kopenhaga która ma ąż 15 pkt przewagi tak więc Nordsjaelland jedynie może walczyć o tytuł wicemistrzowski a przede wszystkim o grę w LM na przyszły sezon ale żeby tak było to trzeba walczyć o to 2 miejsce bo na dziś goście mają tylko 1 pkt przewagi nad FC Randers . Gospodarze natomiast na dalekim 8 miejscu i z 25 pkt na koncie , miejsce niby bezpieczne ale jednak przewaga nad grupą spadkową już nie jest taka bezpieczna i wynosi tylko 4 pkt tak wiec i dla nich ten mecz jest o wiele a że z dzisiejszym przeciwnikiem potrafią grać spotkanie zapowiada się całkiem ciekawe , w lidze Duńskiej dosyć często pierwszy gol w meczu pada już w pierwszym kwadransie gry i właśnie na taki szybki gol w tym spotkaniu liczę . Ostatnie dwa spotkania pomiędzy nimi to tak w meczu pucharowym na stadionie Nordsjaelland i po dogrywce wygrywaja goście 3:2 ale pierwszy gol pada w 10 min a drugi w 14 czyli pierwszy kwadrans i 2 gole natomiast ich pierwszy pojedynek ligowy tego sezonu tutaj na stadionie Midtjylland i wynik 3:1 dla Midtjylland a pierwszy gol to 13 minuta . dlatego ryzykuję że i dzisiaj może być podobnie .

http://obstawianie.com/dania-vt119660,25.htm#1744697

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:04 ]

:minus: 200

Dyscyplina : Piłka nożna, Hiszpania: Segunda Division

Spotkanie : Real Madrid II vs. Hercules Alicante

Typ : 1

Kurs : 1.90

Godz : 21:00

Bukmacher : Pinnacle Sports

Analiza:

Real Madrid II na 15 pozycji z dorobkiem 34 punktów i bilansem 47-48.

Ostatnie 5 spotkań:

pon 04/02/13 LIA Real Madrid II 2 - 1 Almería wydarzenia

sob 09/02/13 LIA Deportivo Xerez 0 - 1 Real Madrid II

sob 16/02/13 LIA Sabadell 3 - 1 Real Madrid II

nie 24/02/13 LIA Real Madrid II 2 - 1 Guadalajara

nie 03/03/13 LIA SD Ponferradina 2 - 0 Real Madrid II

Dziś zagrają bez osłabień, kadra na mecz:

Bramkarze: Tomás Mejías, Andrés Prieto

Obrońcy: Fabinho, Nacho, Iván, Mateos, Casado

Pomocnicy: Juanfran, Casemiro, Borja, Álex, Mosquera, José Rodríguez, Denis, Lucas

Napastnicy: Jesé, Óscar Plano, Morata.

Hercules Alicante na 20 pozycji z dorobkiem 25 punktow i bilansem 27-41. Dzis zagrają bez rezerwowego bramkarza Juan Carlos 4/0, Gilvan Gomes PO 14/2, Pablo Redondo PO 11/0.

Ostatnie 5 spotkań:

sob 02/02/13 LIA Hercules Alicante 3 - 0 Alcorcón

sob 09/02/13 LIA Girona FC 1 - 1 Hercules Alicante

nie 17/02/13 LIA Hercules Alicante 1 - 1 Villareal Zobacz

sob 23/02/13 LIA Barcelona II 1 - 0 Hercules Alicante

nie 03/03/13 LIA Hercules Alicante 0 - 2 Almería

H2H:

pon 08/10/12 LIA Hercules Alicante 2 - 4 Real Madrid II

sob 03/02/07 LIA Hercules Alicante 0 - 3 Real Madrid II

sob 02/09/06 LIA Real Madrid II 0 - 3 Hercules Alicante

sob 04/02/06 LIA Hercules Alicante 0 - 1 Real Madrid II

nie 04/09/05 LIA Real Madrid II 3 - 0 Hercules Alicante

Real wydaje się być w lepszej formie w 5 ostatnich meczach zdobył 9 pkt wygrywając 3 mecze i przegrywając 2. Hercules w 5 meczach zdobył 5 pkt wygrywając ostatni mecz 2 lutego, remisując i przegrywając po 2 spotkania. Dodatkowo 5 ostatnich spotkań rozegranych pomiędzy tymi drużynami na korzyść Realu.

http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,50.htm#1744718

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:04 ]

Dyscyplina: Siatkówka, Plusliga

Spotkanie: Delecta Bydgoszcz vs Resovia Rzeszów

Typ: Resovia Rzeszów (-1,5 seta)

Kurs: 2.20

Godzina: 18:00

Analiza:

2 spotkanie półfinałowe między tymi drużynami w bydgoskiej hali "Łuczniczka".Wczoraj po pasjonującym meczu lepsza okazała się Delecta ale mnie ich gra nie przekonała.Może gram na Resovię z powodu że jestem kibicem Resovii ale... We wczorajszym spotkaniu Resovia można powiedzieć że przegrała na własne życzenie.Spore prowadzenie przez praktycznie cały set i bardzo solidna gra nagle przemieniła się w duży chaos po stronie Rzeszowian co grający średni ale solidny volleyball Delecta szybko wykorzystała.Dziś Rzeszowianie muszą zagrać na 100% bo 2:0 w rywalizacji H2H nie byłoby dobrym wynikiem przed powrotem do Rzeszowa.Na Podpromiu spodziewam się szybkich wygranych w stronę Resovii więc dzisiejsza wygraną Rzeszowian moim zdaniem daje awans do finału.Dziś mobilizacja powinna być po stronie Resovii.Wczoraj nie najlepiej spisywał się Stephane Antiga który gra z kontuzją i jego gra w tym meczu stoi pod znakiem zapytania co na pewno byłoby wielkim osłabieniem zespołu.Po wczorajszej lekkiej niespodziance spodziewam się wygranej Mistrzów Polski i powrotu do Rzeszowa w miarę dobrych humorach.Wynik 3:0 lub 3:1 biorę w ciemno i bardzo liczę na ten typ tak więc polecam ten zakład bo myślę że warto bo Delecta nie powinna być już dziś tak groźna.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,50.htm#1744755

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:05 ]

:plus: 120

Gość delpiero88

Dyscyplina: Tenis- Indian Wells

Spotkanie: Seppi A.-Gulbis E.

Typ: Seppi A.

Kurs: 3,00

Godz: 20:20

Analiza:

Dzisiaj parę minut po 20 rozpocznie się spotkanie 1/16 finału turnieju ATP Indian Wells w którym to Włoch Andreas Seppi podejmie Łotysza Ernesta Gulbisa. Faworytem tego pojedynku jest Łotysz, który w ostatnim czasie jest w dobrej formie, jednak ja tutaj upatruję szans solidnego Włocha. Po pierwsze za moim typem na pewno przemawia fakt, że Gulbis może już trochę odczuwać zmęczenie. Od 23 lutego rozegrał 12 spotkań i wszystkie wygrał. Nie wszystkie jednak pewnie w dwóch setach. Jest to zawodnik obdarazony bardzo dobrym serwisem, jednak słynie z tego, że po kapitalnie rozegranym spotkaniu w kolejnym może przegrać bardzo gładko. Seppi natomiast to solidny grajek, który na pewno będzie w tym spotkaniu dużo bardziej stabilniejszy a jeżeli Gulbis będzie się denerwował na swoją grę, to sądzę, że Włoch wygra to spotkanie bez większych problemów. Gulbis na pewno będzie czuł już w nogach ostatnie tygodnie ciężkiej gry i dzisiaj nie widzę jakoś dla niego szans w tym spotkaniu. W samym Indian Wells rozegrał już 4 spotkania, gdyż musiał przebijać się przez kwalifikacje do tego turnieju. Seppi jest na pewno dużo bardziej wypoczęty, gdyż rozgrywał zaledwie jedno spotkanie w tym turnieju, gdyż w pierwszej rundzie miał wolny los, natomiast w drugiej pewnie w dwóch setach pokonał Brandsa, który w tym sezonie, podobnie jak Gulbis jest jedną z wyróżniających się postaci. Stawiam na zwycięstwo Seppiego.

http://obstawianie.com/atp-indian-wells-wta-indian-wells-vt124774.htm#1744757

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:05 ]

Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Algarve Kobiety

Spotkanie: Szwecja - USA

Typ: 1.połowa - powyżej 2 goli(2 zwrot)

Kurs: 4.65

Godz: 16:00

Trzecia kolejka kobiecego turnieju w piłce nożnej. Moją uwagę zwrócił pojedynek w grupie B pomiędzy reprezentacją Szwecji i Stanów Zjednoczonych. Obie ekipy należą do czołówki światowej, dlatego możemy spodziewać się emocjonującego spotkania. Szwedki w pierwszym meczu z Chinkami zaledwie zremisowały, w drugim było już zdecydowanie lepiej i wygrana nad Islandią 6-1. Co prawda awans do playoffów mają zapewniony w 99%, jednak na pewno dzisiaj tanio skóry nie sprzedadzą. W ubiegłym roku Szwecja przegrała z USA w walce o 3. miejsce Pucharu Algrave, więc przydałby się rewanż i umocnienie swojej pozycji przed dalszą częścią rozgrywek. Jeśli chodzi o Amerykanki to ich forma stoi na wysokim poziomie, o czym świadczą dwie wygrane: z Islandią 3-0 i Chinami 5-0. Jak widać, panie zarówno ze Szwecji jak i USA strzelają sporą ilość goli - liczę na utrzymanie dobrej skuteczności w dzisiejszym meczu i zdobycze bramkowe już w pierwszej połowie. Patrząc w niedaleką historię bezpośrednich pojedynków to w dwóch ostatnich padało po 4 gole z czego po 3 w pierwszej połowie - chciałbym, aby i dzisiaj było podobnie.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:07 ]

brak linka, bez pkt. w statach

Dyscyplina: Siatkówka (Plus Liga)

Mecz: Delecta Bydgoszcz – Resovia Rzeszów

Typ: Resovia Rzeszów

Kurs: 1,70

Data: 11.03.2013 r. godz: 18:00

Analiza:

Już dzisiaj drugi mecz w parze półfinałowej Delecta-Resovia. Wczoraj, po dramatycznym meczu górą byli gospodarze wygrywając 3:2. Myślę że dzisiaj dojdzie do rewanżu i zwycięży zespół z Rzeszowa, co zaraz postaram się uzasadnić.

Otóż poziom sportowy obu drużyn, co potwierdził wczorajszy mecz, jest bardzo wyrównany. Pod względem techniki, gry kombinacyjnej nieco wyżej oceniam Delectę, natomiast Resovia to siła i dynamika. Myślę że po ciężkim i długim wczorajszym meczu dziś górę weźmie lepsze przygotowanie fizyczne Rzeszowian i ich szerszy skład. Trener Kowal ma na każdą pozycję po dwóch wyrównanych zawodników, jeżeli zatnie się Schops to wchodzi Bartman, jeżeli słabsze chwile ma Lotman to może wejść Kovacevic itd. Delecta gra praktycznie jednym składem, a kluczowi zawodnicy jak Masny i Antiga mają już swoje lata i nie regenerują się tak szybko. Dziś to zmęczenie może zaważyć na wyniku, jeśli gospodarzom zabraknie precyzji i dokładności to mogą mieć poważne kłopoty.

Dodatkowo ważnym elementem gry Rzeszowian jest mocna zagrywka. Wczoraj nie funkcjonowało to najlepiej i nie udało się odrzucić gospodarzy od siatki. Dziś powinno być już łatwiej, oswoili się z obiektem i zagrywka powinna już działać jak należy. Myślę że Resovia wyjdzie bardzo zdeterminowana, druga porażka stawiałyby ich już pod ścianą w rywalizacji play-off więc od początku muszą zagrać agresywnie i dać z siebie wszystko by wygrać. Mecze ze Skrą pokazały że są w stanie to zrobić. Z kolei w Delekcie na pewno lekkie odprężenie po wczorajszym zwycięstwie i nie chce mi się wierzyć by gospodarze byli w stanie w ciągu dwóch dni zagrać dwa mecze na takiej koncentracji i odnieść dwa zwycięstwa nad takim rywalem jak Resovia.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,50.htm#1744767

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:07 ]

:plus: 70

Dyscyplina:KoszykówkaEUROPA: Puchar VTB Promo

11.03.2013 17:00

Spotkanie:Azovmash Mariupol(+9)-Khimky M.

Typ:1

Kurs:1.87

Buk:Betsson

Dzisiaj na Ukrainie odbędzie sie mecz w ramach rozgrywek Ligi VTB pomiędzy gospodarzami Azovmashem a gośćmi z Rosji Chimki Moskwa.Nie mam wątpliwości ,że Chimki są o wiele lepszym zespołem,ale myślę ,że do tego spotkania przystąpią rozlużnieni myslami będąc już przy czwartkowym meczu Euroligi w Tel Awiwie z Maccabi.Jest to dlanich bardzo ważny mecz,który zadecyduje czy awansuja oni do czołowej ósemki Euroligi.Dzisiaj wystąpią bez bardzo dobrego obrońcy Fridzona (12,7 ppg./2.6rpg/2.4apg! statystyka z VTB United League).Gospodarze u siebie odnieśli dopiero 2 zwycięstwa z Turowem i Kalev,ale przegrywaja nie znacznie np:St.Petersburg 76-81,z Unicksem Kazań 71-78,Lietuvo rytas 88-94.Myślę wieć ,że przy rozlużnionym przeciwniku gospodarze powinni przegrać mniej niz 9 punktami.

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-2012-2013-vt123654,75.htm#1744780

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:08 ]

Dyscyplina: HISZPANIA: Primera Division

Spotkanie:Zaragoza - Granada

11.03.2013 20:30

Typ: 1

Kurs: 2.22

Bukmacher: PinnacleSports

Analiza: Dzisiaj o godzinie 20.30 odbędzie się spotkanie w hiszpańskiej Primera Division

Zaragoza podejmie na własnym stadionie Granade. Gospodarze plasują się na 17 miejscu,

natomiast goście zajmują16 miejsce. Jest to więc bezpośredni pojedynek pomiędzy tymi zespołami.

W przypadku wygranej gospdoarzy zyskają oni lekki komfort psychinczy przed następnymi meczami

mając na uwadze to, że delikatnie oddalą się od strefy spadkowej. Dzisiejszy mecz jest więc

meczem o 6 punktów. W tym sezonei ekipy te mierzyły się ze sobą trzy krotnie. W pucharze króla

na własnym stadionie Zarazogza pokonała Granade. Mam nadzieję, iż dzisiaj będzie podobnie

i gospdoarze pokażą wielką wolą walki i wygrają ten mecz zaangażowaniem i zgraniem zespołowym 1:0

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,175.htm#1744815

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:11 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, Holandia, Jupiler League,

Spotkanie: FC Eindhoven - SC Veendam

Typ: over 2,5

Kurs: 1,55

Godz: 20:00

Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

Jupiler League to chyba najlepsza w Europie liga do obstawianie wysokich wyników. Średnia to aż 2,92 gola na mecz. W rozgrywanym w poniedziałek meczu ostatnie w tabeli FC Eindhoven podejmie 10 SC Veendam. Obie drużyny strzelają i tracą mnóstwo bramek. Gospodarze pomimo ostatniego miejsce, strzelili w 24 meczach 29 bramek, trzymając poziom ponad jednej bramki na spotkanie. Dysponują jedna z najsłabszych defensyw w lidze, gdyż stracili aż 54 bramki. Aż 17 spotkani z udziałem FC Eindhoven kończyło się co najmniej rezultatem trzy bramkowym. Goście mają również imponujący bilans bramek, w 24 spotkanie strzelili 34 i stracili 40 bramek. Dzisiejszy mecz to niemal pewniak na trzy gole.

http://obstawianie.com/holenderska-eerste-divisie-i-ligi-nizsze-vt119671,50.htm#1744822

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:11 ]

przełożone, zwrot

Segunda Division

Spotkanie: Real Madryt B-Hercules

Data i godzina: 11.03.2013 godz: 21.00

Typ: Real Madryt B-Hercules (0:1) handicap-Real Madryt B

Kurs: 3.05

Real Madryt B w roli faworyta spotkania powinien wygrac handicapem .Real zajmuje dopiero 15 miejsce z 34 puktami i musi wygrywac z druzynami z dna jakim jest Hercules bowiem nad strefa spadkowa ma tylko 4 punkty przewagi .W ostatich meczach na wlasnym obiekcie rozgromili Villareal 5:0 iwygrali z Almeria z gory tabeli wiec z Herculesem powinni potwierdzic swoja dobrą gre w ostatnich tygodniach .Goscie zajmuja 21 miejsce i raczej pożegnaja sie z Segunda Division .Real w 5 bezposrednich spotkaniach wygral 4 razy w tym 3 razy prewaga 2 bramek .W jesiennym meczu na stadioie Herculesa wygral 4:2.

http://obstawianie.com/segunda-division-vt119641,50.htm#1744830

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-13, 20:12 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...