duncan Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Luty 2013 ATP - MEMPHIS Miejsce: Memphis, USA Ranga: ATP World Tour 500 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $1,212,750 Strona oficjalna: http://www.memphistennis.com/home'>http://www.memphistennis.com/home ATP - MARSYLIA Miejsce: Marsylia, Francja Ranga: ATP World Tour 250 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: €528,135 Strona oficjalna: http://www.open13.fr/ ATP - BUENOS AIRES Miejsce: Buenos Aires, Argentyna Ranga: ATP World Tour 250 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $493,670 Strona oficjalna: http://copaclaro.com/atp/ WTA - MEMPHIS Miejsce: Memphis, USA Ranga: International Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $235,000 Strona oficjalna: http://www.memphistennis.com/home WTA - DUBAJ Miejsce: Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie Ranga: Premier Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $2,000,000 Strona oficjalna: http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/ WTA - BOGOTA Miejsce: Bogota, Kolumbia Ranga: International Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $235,000 Strona oficjalna: http://www.copaclarocolsanitas.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujek1982 Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Luty 2013 Dyscyplina:Tennis WTA Memphis Spotkanie:Scheepers-Coco Vandewhege Typ:Scheepers 2-0 Kurs:2,20 Bukmacher:Bet365 Godzina:21.00 Analiza: Spotkanie ktorego stawka jest miejsce na drzewku turniejowym zawodow w Memphis.Jest to trzecie spotkanie obu pan.Poprzedie dwa wygrala Scheepers stosunkiem 2-0.Mysle ze i tym razem nie bedzie inaczej.Bezposredni bilan spotkan,zdecydowanie wieksze doswiadczenie w grze na hali nChanelle(przeciwniczka oficjalnie rezegrala ich poki co 5),oraz bardza slaba ostatnio forma Coco sprawiaja Scheepers za pewna faworytke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coolmen7 Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2013 18.02, godz. 18:30 Dyscyplina: Tenis, ATP Marsylia Spotkanie: L.Rosol - J.Janowicz Typ: 1 Kurs: 3,0 Bukmacher: Sportingbet Turniej ATP w Marsylii. Jerzy Janowicz rozstawiony z nr 7 w pierwszej rundzie zmierzy się z ciężkim rywalem jakim jest Czech, Lukas Rosol. Może na wstępie przesadziłem, że to ciężki rywal ale na pewno jest nieobliczalny, z resztą podobnie jak Janowicz, po którym tak na prawdę nie wiadomo czego się spodziewać. Nasz rodak wystąpił w Rotterdamie na początku poprzedniego tygodnia i odpadł w 1 rundzie z Hanescu przegrywając 6:7 3:6, a śmiem twierdzić, że jednak Czech prezentuje wyższy poziom niż Rumun. Rosol grał nie dawno też w turnieju w Zagrzebiu gdzie odpadł z Melzerem 4:6 4:6, ale wcześniej pokonując dwóch innych rywali. Ogólnie patrząc na statystyki z tego roku to Lukas nie odpadł ani razu w 1 rundzie, a grał już turnieje w Doha, Auckland, Australian Open oraz wspomniany Zagrzeb. Za to Janowicz w Auckland porażka w 1 rundzie, Australian Open jakaś byle jaka gra była i 3 runda oraz teraz w Rotterdamie ponownie 1 runda. Nie będę ukrywał, że nie cenię za bardzo Janowicza, dla mnie wybuchło za dużo szumu w okół jego osoby i występie w turnieju pod koniec poprzedniego sezonu gdzie większość tenisistów grała bo po prostu grała... Stąd też kursy w tym meczu oscylujące w okolicy ok. 1.40 na Janowicza i 2.75 do 3.0 nawet na Czecha to lekka pomyłka. Janowicz spokojnie może wygrać ten mecz ale warunek jest taki, że musi dobrze wejść w mecz, łatwo się denerwuje także jak coś będzie nie szło to jeszcze większa szansa jest na trafienie tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2013 Dyscyplina: Tenis, WTA Dubai Spotkanie: Urszula Radwańska vs Jie Zheng Typ: Urszula Radwańska Kurs: 1.73 Bukmacher: Unibet Godzina: 12:15 Analiza: 1 runda mocnego turnieju w Dubaju.Dla obu tych tenisistek nie są to jednak pierwsze mecze w Dubaju gdyż obie musiały przechodzić przez kwalifikacje tego turnieju.Ja za faworyta w tym pojedynku zdecydowanie widzę Polkę.Urszula już kilka razy pokazała że może niedługo dorównać swojej siostrze.Bardzo dobra gra w ostatnich miesiącach spowodowała że Radwańska awansowała już na 37 miejsce w rankingu WTA.Niżej w WTA Tour jest jej jutrzejsza rywalka Jie Zheng.Chinka ostatnio nie ma zbyt wysokiej formy i przegrywa co popadnie.O ile na Australian Open jeszcze zaprezentowała jakiś poziom gdyż awansowała do 3 rundy to jednak turnieje w Sydney, Auckaland i szczególnie Doha to klęska Jie Zheng.Szczerze mówiąc Chinki mogło już nie być w tym turnieju.W 2 meczu kwalifikacji trafiła ona na Ayumi Moritę.Japonka w pierwszym secie po prostu rozbiła Zheng wygrywając 6:2 jednak potem zaczęły jej dolegać problemy zdrowotne co w 3 secie zmusiło ją do kreczu.Również w meczu z Bychkovą Chinka musiała grać 3 sety co pokazuje że nie jest w zbyt dobrej formie.Co innego Urszula Radwańska który przeszłą przez te kwalifikacje jak burza i chyba nie ma się czego bać przed wtorkowym meczem.W 2009 lepsza okazała się Jie Zheng w meczu pomiędzy tymi zawodniczkami jednak młodsza z sióstr Radwańskich była wtedy bardzo młoda i nie grała tego tenisa co teraz.Dla bardziej odważnych polecam nawet zakład 2:0 ale myślę że czysta "1" to bardzo możliwy do trafienia mecz i polecam ten typ gdyż Radwańska jest obecnie lepszą tenisistką niż Jie Zheng. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaxxx0 Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Luty 2013 Dyscyplina:Tennis ATP Memphis Spotkanie: Jurgen Melzer- Igor Sijsling Typ: Jurgen Melzer Kurs: 1.53 Bukmacher:Bet365 Godzina 17.00 1 runda turnieju ATP w Memphis na przeciw siebie staną doświadczony Jurgen Melzer i kilka lat młodszy Sijsling. Zacznijmy od nawierzchni, tutaj w Memphis jest dość wolna jak na hard w USA ,co daje nam przewagę dla Melzera który będzie w wymianach lepszy oraz serwis tak nie będzie pomagał Holendrowi. Po drugie forma Jurgen Melzer ostatnio zabłyszczał w turnieju w Zagrzebiu gdzie przegrał dopiero w finale z gospodarzem Cilicem który grał bardzo dobre zawody. Igor od początku sezonu mnie nie przekonuje , wygraną z Tsongą uważam bardziej za zła dyspozycje dnia Tsongi lub po prostu odpuscil ten turniej . W meczu z Klizanem gdy serwis Igorowi nie siadał w wymianach był bezradny z młodym Słowakiem . W Memphis wydaję mi się że nawierzchnia troszeczkę jeszcze wolniejsza niż w Rotterdamie . Na koniec jeszcze mobilizacja Melzera który broni tu dużo pkt więc napewno będzie tu dążył do zwycięstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koptek Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Luty 2013 Tenis,ATP - SINGIEL: Memphis (USA), twarda (w hali) Melzer J. (Aut) - Sijsling I. (Ned) Typ:DW 2:0 (dla Melzer J. (Aut)) Kurs:2.45 Buk:Pinnacle W dzisiejszym dniu o godz.17:00 odbędzie się spotkanie z uczestnictwem Melzer J. (Aut) i Sijsling I. (Ned).Spotkanie będzie się toczyło na korcie twardym w hali.Melzer J. (Aut) dominuje na kortach o powierzchni twardej natomiast Sijsling I. (Ned) na kortach o powierzchni ziemnej.Buki oceli,że spotkanie wygra Melzer J. (Aut),nie mylą się.Melzer J. (Aut) zajmuje 27 miejsce w rakingu ATP a Sijsling I. (Ned) 71.Australijczyk ostatnio doszedł aż do finału turnieju ATP - SINGIEL:Zagreb (Chorwacja), twarda (w hali),przegrywając w finale z Cilic M.który zajmuje 12 miejsce(nie był faworytem bukmacherów).Jednak ten fakt,że doszedł do finału jest bardzo istotny.Widać,że ostatnio gra dobry tenis.Sijsling I. (Ned) ostatni pojedynek stoczył z Klizan M. (Svk),przegrał go 2:0 chociaż był faworytem bukmacherów.W pojedunku o przegranej Sijsling zadecydowało wyższe miejsce w rankingu Klizan.Melzer J. jest wyżej o jedno oczko niż Klizan M. więc spokojnie powinien sobie poradzić w dzisiejszym meczu z Sijsling I.Tak samo jak wygrał Klizan tak samo wygra Melzer 2:0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GolkeeperSuczi Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Luty 2013 Dyscyplina: TENIS - WTP Data: 19.02 23:15 Spotkanie: Peer S / Scheepers C - Mladenovic K / Voskoboeva G Typ: 0:2 Kurs: 2.10 Bukmacher: Expekt Witam. Dziś nie typowo, po pierwsze typ z dyscypliny która nie jest moją ulubioną, bo tą jest oczywiście piłka nożna. Przychodzi czas na spotkania Deblowe. O godzinie 23:15 czasu polskiego w hali w Stanach Zjednoczonych rozpocznie się ciekawie zapowiadające się spotkanie między Peer & Scheepers a Mladenovic & Voskoboeva. Faworytkami tego spotkania są oczywiście te drugie, które odnosiły większe sukcesy w tenisie ( mówię tutaj oczywiście o Deblu ) bo jeśli chodzi o singiel, to nie ma wątpliwości że Peer jest już rozpoznawalną zawodniczką dla każdego bukmachera. Myślę jednak że dziś odpadną i będą dalej skupiać się na grze w turniejach pojedynczych. Jak wiadomo dla nich priorytetem jest właśnie gra pojedyncza. Zapraszam na spotkanie które niebawem rozpocznie się w Memphis. Dziś trochę uboga analiza, aczkolwiek jutro obiecuję że będzie więcej. JEstem już trochę zmęczony meczami ligi mistrzów które dziś nie wątpliwie przykuły największą uwagę kibiców. Licze na przełamanie tego .dzisiaj i pierwsza wygrana w tym sezonie,rywal w zasięgu jest na pewno a kurs kusi. Dousłyszenia jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CZNM Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Luty 2013 Dyscyplina: Tennis WTA Bogota Spotkanie: Maria Teresa Torro Flores - Mathilde Johansson Typ: 1 Kurs: 2.37 Buk: Bet365 Godz: 16:30 W dzisiejszym pojedynku w Bogocie spotka się hiszpanka która wręcz kocha grę na mączce . wygrywa wszystko na poziomie ITF w ostatnich 39 pojedynkach na tej nawierzchni przegrała tylko w 1 meczu tego sezonu z Argentynką Ormaechea resztę meczy wygrała i tylko 7 razy grała trzy setówki . W poprzedniej rundzie gładko rozprawiła się z Rus 2-0 , jej rywalką będzie francuska która w tym sezonie bez formy oprócz wczorajszej wygranej , raz przeszła pierwszą rundę . Dotego ostatni swój mecz na mączce oficjalny grała w lipcu ( nielicząc wczorajszej wygranej po trzy setówce z Dubois ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaxxx0 Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Luty 2013 Niestety wczoraj Melzer dał ciała na calej linii dziś mamy nowy dzien więc nowe spostrzeżenia do danych meczy : -) Dyscyplina: Tennis ATP Marsylia Debel Spotkanie: Quersi/Rojer - Raiwatana/Raiwatana Typ: 1 Kurs: 1.36 Buk: Bet365 Godz: 16:55 Dziś mi wpadł jako 1 typ z Marsyli gdzie zmierzą się ze sobą 2 deble Quersi/Rojer to bardzo dobra para , może w tym roku niezbyt dobre wyniki lecz myślę że ten turniej bedzie dla nich przełamaniem . Wczoraj ich oglądałem z niemiecką parą wyglądali niezle , w hali się czują bardzo dobrze , dobry bilans. Tutaj rozstawieni z nr.1 myślę że wygrają cały turniej. Bo 2 stronie debel braci którzy na poziomie ATP mało grają bo ranking im na to nie pozwala , średni serwis , slaba technika dobre zgranie pozwala im na osiągniecie dobrych wyników w challengerach któych pare wygrali ale myślę ze tutaj polęgną. Dla odważnych równiez 2-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaxxx0 Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Luty 2013 Kolejny typ : Dyscyplina: Tennis WTA Bogota Spotkanie: Minella-Babos Typ: 1 Kurs: 1.72 Buk: Bet365 Godz: 16:30 Ten typ to dla mnie bet dnia :-) . Minella w 1 rundzie dobrze się zaprezentowała pokonując może już mającą za sobą najlepsze lata Tatiane Malek z Niemiec, ale zaprezentowała się bardzo dobrze. Na ziemi ma podobny bilans z ostatnich czasów do rywalki . Ale według mnie prezentuje tutaj lepszą dyspozycje od Babos. Timea Babos Węgierka wczoraj grała z Hiszpanką Garcią mecz parodia we 2 prawie 40 niewymuszonych błędów jednak i 2 zawodniczka zdobyła więcej punktów na returnie niż przy swoim serwisie. Obie zagrały bardzo słabo na poziomie ITF. Babos broniła 20 break pointów z czego zbyt dużo nie wybroniła . Do tego trzeba dodać ,że grały prawie 3 godziny do tego pózniej Babos grała jeszcze debla więc zmęczenie może dziś odgrywać też jakąś tam rolę ale i bez tego dla mnie faworytką jest Minella . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Luty 2013 Dyscyplina: Tenis, ATP Buenos Aires Spotkanie: Alberto Ramos vs Leonardo Mayer Typ: Albert Ramos 2:0 Kurs: 2.20 Bukmacher: Bet365 Godzina: 19:15 Analiza: 2 runda turnieju w Buenos Aires.Na przeciw siebie staną Hiszpan oraz Argentyńczyk.Albert Ramos to typ takiego tenisisty który gra bardzo dobrze na nawierzchni ceglanej.Jego to jego ulubiona nawierzchnia co widać po wynikach.Swój sezon rozpoczął on na twardych kortach w Auckland.Tam jednak nie wiodło mu się za dobrze.Potem już w 1 rundzie odpadł w Australian Open z Marcosem Baghdatisem.I potem nadeszły te turnieje na które chyba sam Ramos czekał a mianowicie mączka.W Vina del Mar do 3 rundy radził sobie bardzo dobrze.Potem trafił jednak na Horacio Zeballosa który okazał się późniejszym zwycięzcą całego turnieju.W Sao Paulo również nie dopisało mu szczęście.W 2 rundzie trafił na Carlosa Berloqa który jest znany z świetnej gry na mączce.Albert walczył bardzo dzielnie jednak przegrał po dwóch bardzo zaciętych setach.Turniej w Buenos Aires rozpoczął bardzo dobrze.W bardzo łatwy sposób wygrał 6:1 6:0 z Włochem Flavio Cipollą.Teraz jego rywalem będzie faworyt gospodarzy a mianowicie Leonardo Mayer.Argentyńczyk w tym sezonie grał dotychczas w zaledwie 2 turniejach.W Australian Open gładko pokonał go Bernard Tomic w stosunku 6:3, 6:2, 6:3, następnie w Vina del Mar w 1 rundzie bardzo łatwo przegrał w Filippo Volandrim 6:2, 6:1.Teraz gra u siebie i dość dobrze rozpoczął ten turniej.W pierwszym swoim meczu po 3 setach pokonał Simone Bolelliego co było małą niespodzianką.Wyniki we wcześniejszych turniejach mówią jednak same za siebie.Leonardo to bardzo przeciętny gracz z którym Albert nie powinien mieć problemów patrząc że potrafi on toczyć bardzo zacięte pojedynki z zawodnikami wychowanymi na mączce.Co prawda Mayer też jest wychowany na tego typu nawierzchni ale nie jest na tym poziomie co choćby Carlos Berloq czy Horacio Zeballos dlatego sądzę że Ramos spokojnie wygra dzisiejszy mecz 2:0 a i awansuje do kolejnej rundy gdzie w przypadku wygranej zmierzy się ze zwycięzcą pary Gimeno Traver/Stanislas Wawrinka.Warto nadmienić że Ramos grał dotychczas jednokrotnie z Mayerem.Prawie 2 lata temu w Santiago wygrał z Argentyńczykiem 6:4, 6:4.Patrząc na to że jego forma jest teraz jeszcze wyższa wnioskuje że wygra spokojnie ten mecz.Polecam ten typ gdyż kurs na pewno zadowalający a moim zdaniem są duże szanse że wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaxxx0 Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Luty 2013 Witam zgadzam się z postem co do typu powyżej a ja zaprezentuję inny typ z tego turnieju Dyscyplina: Tenis, ATP Buenos Aires Spotkanie: Alberto Montanes- Federico Del Bonis Typ: Del Bonis Kurs: 1.57 Bukmacher: Bet365 Godzina: 17:55 Analiza: Dziś w spotkaniu drugiej rundy mamy spotkanie doświadczonego gracza z młodym graczej przez wielu uwazanym za talent lecz przez kontuzje duzo sttracil a więc Alberto Montanes z Federico Del Bonisem. Alberto Montanes to stary wyjadacz w tym roku na clayu 4-2 lecz jego lata świetności . W tym rou wygran z slabym Andujarem z będącym w Past Prime Massu oraz jak dla mnie zaskakujaca z Lorenzim. Jednak gra Montanesa mi się nie podoba słaby serwis, w wymianach często nie wytrzymuje , popełnia sporo błędów lecz jego przeciwnicy w poprzednich meczach popełniali jeszcze więcej. Federico Del Bonis był uważany za spory talent i może nim dalej jest ale nie ma się co dziwić 2-3 lata temu w challengerach na cegle pięknie pogrywał , miał również pozytywne wybryki w Atp pozniej kontuzja mu się przytrafiła po kontuzji grał troche słabiej a teraz widać że wraca na właściwe tory. W tym roku bilans na cegle 10-2 a więc o wiele lepszy niż jego przeciwnika . Tylko 2 przegrane i to z nie byle kim lecz z samym Rafaelem Nadalem oraz mecz z Gabashvilim który ma jeszcze przebłyski a na cegle to on akurat umiał grać więc ten wynik mnie nie martwi. Del Bonis dobry serwis , dlugie wymiany wytrzyma, niezly backhand , gra u siebie , po prostu jest lepszy i ja tu nie widze innego wyniku niż wygrana Del Bonisa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Luty 2013 21.02.13 / 22:20 ATP Memphis, debel Melzer/Petzschner - Kubot/Nestor Typ: DW 0:2 Kurs: 3,00 Buk: Expekt Zagram w ten sposób bo widzę tu spore szanse na zwycięstwo bez straty seta. Generalnie na oko mecz powinien być bardzo wyrównany, trudno wskazać faworyta o czym dobitnie świadczą kursy, swoją drogą - wystawione bardzo trafnie moim zdaniem. Co więc skłania mnie do gry na "Kubotów" i to jeszcze 2:0? Głównie jest to dość niestabilna forma Melzera, który w tym roku w singlu gra zwyczajnie w kratkę. Dwa mecze wygra, trzy kolejne przegra, trzy wygra, potem dwa kolejne przegra. Gdyby jeszcze przegrywał z topowymi zawodnikami to można by olać tą statystykę, ale tacy zawodnicy jak Jones, Korolev, Golubev (tu Davis Cup) czy Sijsling do orłów nie należą. Jeśli zaś chodzi o zwycięstwa Jurgena to też szału nie ma: Haase, Rosol czy Dev Varman to również nie jest najwyższa półka. No, ale o singlu sie rozpisałem podczas gdy analiza tyczy się meczu deblowego... Tutaj Melzer nie pograł zbyt wiele bo tylko 3 spotkania w tym roku (bilans 2:1) a przeciwnicy też słabi. Tu w Memphis wymęczone zwycięstwo z duetem Cabal/Mayer po supertiebreaku 10:5. Ogólnie rzecz ujmując Melzer w deblu prezentuje się z Petzschnerem póki co jeszcze słabiej niż sam w odniesieniu do singla. O Kubocie i Nestorze nie będę sie długo rozpisywał. Na przetarcie w poprzedniej rundzie odprawili debel Levinsky/Lu 2:0 ale rywale to ogórki więc wygrana nie jest miarodajna. Jednak doświadczenie z gry deblowej Kuboty mają nie mniejsze niż Melzer/Petzschner. Łukasz wiadomo, z wieloma partnerami już grywał, o Nestorze tym bardziej nie ma co pisać, każdy znawca tenisa wie o nim niemal wszystko. Zestawienie Kubot/Nestor jest bardzo ciekawe i naprawdę mogą spokojnie wejść przy obecnym składzie drabinki do samego finału gdzie czekać będą zapewne Byan'owie. Łukasz odpadł już z turnieju singlowego, więc mobilizacja do debla będzie na maksa. Liczę na szybkie 2:0 bo duet austriacko-niemiecki chociaż należy od kilku lat do ścisłej czołówki to początek obecnego sezonu ma wyraźnie słaby, podobnie jak sam Melzer. Dlatego trzeba to wykorzystać i sądzę, że Kubot/Nestor tak właśnie zrobią i wygrają w dwóch szybkich setach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Luty 2013 Dyscyplina: Tenis, Buenos Aires Spotkanie: Tommy Robredo vs Julian Reister Typ: Tommy Robredo 2:0 Kurs: 2.00 Bukmacher: Bet365 Godzina: 17:55 Analiza: Ćwierćfinał turnieju w Buenos Aires.O 1/2 finału w tym spotkaniu powalczy Julian Reister oraz bardzo znany Tommy Robredo.Hiszpan to jak dla mnie duże zaskoczenie tego turnieju mimo tego iż jest już bardzo renomowanym zawodnikiem.Wczoraj sądziłem że Diego Sebastian Schwartzman może pokonać dużo bardziej utytułowanego zawodnika jednak Tommy pokazał wielką klasę wygrywając bardzo łatwo 6:3, 6:1.Wcześniej równie łatwo uporał się z Elisaem wygrywając 6:3, 6:0.Pokazuje to że Robredo czuje się tu bardzo dobrze i patrząc na jego rywala zdziwię się jeśli nie pojawi się w półfinale.Julian Reister to zawodnik który dość szczęśliwie zaszedł aż tak daleko w turnieju.Jako iż grał w kwalifikacjach ma już za sobą 5 spotkań w Buenos Aires.Żadne z nich nie było łatwo wygrane przez Reistera.Prawdę mówiąc już w 1 rundzie kwalifikacji Reister miał wielkie problemy gdyż gdyby nie problemy Pashańskiego, Juliana nie byłoby najprawdopodobniej w głównej drabince.Potem także bez trudu wygrywał z Jungueirą, Olivo, Alundem oraz Bedene (3 z 5 meczy kończyły się 3 setami).Myślę że takie natężenie meczów może mieć spore znaczenie i Julian nie będzie tak świeży jak w pierwszych spotkaniach tego turnieju.Jak na razie dość szczęśliwie przechodzi przez kolejne rundy ale chyba czas zatrzymać się na Tommym Robredo który w Buenos Aires prezentuje świetny tenis.Tommy ma bardzo dobre statystyki w dotychczas rozegranych spotkaniach.Popełnia bardzo mało błędów i dość skuteczny w wykorzystywaniu break poitnów (w meczu ze Schwarztmanem 4/8 więc 50%) czego nie może powiedzieć o Reisterze który w meczu z Bedene wykorzystał 4 na 13 break pointów co daje skuteczność 13%.Trzeba też powiedzieć że Reister jest bardzo nieregularny.Potrafi bardzo łatwo wygrać 1 seta jak to było z Bedene a w 2 partii kompletna odmiana i bardzo zła gra Niemca.Taka gra z Robredo to na pewno nie sposób na ugranie choćby seta gdyż Hiszpan na pewno wykorzysta każdy błąd Reistera.Sądzę że ten typ jest bardzo możliwy patrząc na grę obu zawodników oraz na to że Julian rozegrał już w tym turnieju aż 5 spotkań co może się trochę odbić na jego formie fizycznej dlatego polecam postawić 2:0 na wygraną Robredo bo może to przynieść zysk.Panowie jeszcze nigdy ze sobą nie grali więc statystykami H2H nie można się wzorować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2013 Dyscyplina: Tenis, WTA Memphis Spotkanie: Marina Erakovic vs Sabine Lisicki Typ: Marina Erakovic Kurs: 2.80 Bukmacher: Unibet Godzina: 2:00 Analiza: To już finał kobiecego turnieju w amerykańskim Memphis.Do ścisłego finału doszła Marina Erakovic oraz Sabine Lisicki.Tenisistka z Nowej Zelandii dość nieoczekiwanie doszła aż do tej fazy ale trzeba przyznać że jej gra jest bardzo dobra.Praktycznie z wyjątkiem meczu z Beck w każdym meczu Marina nie była faworytką i co rundę chciałem na nią postawić jednak się wycofywałem ale teraz zdecydowałem postawić na Erakovic gdyż widzę szanse na jej zwycięstwo.Marina w meczach z Arvidsson, Hampton oraz Voegele pokazała bardzo ciekawy tenis który powinien wystarczyć na Lisicką.Solidna gra Erakovic kontra nieregularność Sabiny.Niemka w tym turnieju wygrała już z Keys, Czink, Mladenovic oraz Rybarikovą.Grała 3-setówkę z Czink co pokazuje że nie jest w takiej formie jak kiedyś.Pozostałe mecze kończyła w 2 setach jednak w każdym z nich miała sporo problemów.Z Rybarikovą 2 razy wygrał 7:5 i była blisko porażki.Sądzę że Erakovic prezentuje taki tenis że na pewno może wygrać z Sabine która jeśli nie będzie miała dnia i nic nie będzie jej wchodzić zacznie się denerwować co od razu przełoży się na jej grę.To starcie to niejako rewanż za niedawny mecz w Pattaya.Lisicka wygrała wtedy po 3 setach jednak Erakovic w tym turnieju gra dużo lepiej niż wtedy i na pewno może ją pokonać.Marina zrobiła już w tym turnieju kilka niespodzianek między innymi wygrywając Arvidsson gdzie również kursy na nią wahały się miedzy 2.50-2.90 więc dlaczego znów nie mogłaby pokonać faworyzowanej rywalki.Ich statystyki w starciach H2H to 2:1 dla Lisicki.Ich mecze zawsze były zacięte gdyż ani razu mecz nie zakończył się 2 setami więc na pewno w nocy będzie ciekawie.O rok starsza od swojej rywalki Erakovic powinna dziś pokazać że potrafi walczyć z najlepszymi.Lisicka mimo wygranych nie gra przekonującego tenisa który doprowadzałby do szybkich wygranych.Jej mecze są bardzo zacięte i często wygrywa tylko z tego powodu że rywalki nie wytrzymują presji ale z Erakovic powinno być inaczej.Reprezentantka Nowej Zelandii to grająca bardzo solidny i spokojny tenis który powinien wystarczyć na często denerwującą się Niemkę.Wystarczy także spojrzeć w statystyki które mimo wygranych nie są za dobre dla Lisickiej.Bardzo często Niemka gra 2 serwisem a jeśli już trafi 1 podaniem ma bardzo niski procent skuteczności co na pewno chluby jej nie przynosi.Myślę więc że Erakovic ma realne szanse na wygranie tego turnieju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi