Skocz do zawartości

Typy na dzień 09.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Gość delpiero88

Dyscyplina: Siatkówka- Plus Liga mężczyzn

Spotkanie: AZS Olsztyn- Delecta Bydgoszcz

Typ: AZS Olsztyn

Kurs: 2,50

Godz: 17:00

Bukmacher: Bet365

Analiza:

W sobotę o godzinie 17 dojdzie do bardzo ciekawego spotkania w ramach 18- ostatniej kolejki sezonu zasadniczego w Plus Lidze mężczyzn. W Olsztynie miejscowy AZS podejmie ekipę Delecty Bydgoszcz. Faworytem pojedynku są przyjezdni, którzy obecnie są liderami w lidze, jednak AZS tanio na pewno skóry nie sprzeda. Dla obu ekip to ważne spotkanie. AZS musi wygrać, aby jeszcze mieć nadzieję na awans do play off a co za tym idzie pewne utrzymanie w lidze, natomiast Delecta również powinna wygrać, aby przed play-offami zagwarantować sobie najwyższe rozstawienie, a co za tym idzie większą liczbę spotkań na własnym parkiecie. Ja tutaj skłonię się na postawienie na zespół gospodarzy. U siebie grają naprawdę fajną siatkówkę, o czym świadczą wygrane spotkania choćby z Zaksą czy Lotosem Gdańsk i bardzo wyrównane pojedynki ze Skrą, Resovią czy Jastrzębskim Węglem. Jeśli chodzi o ekipę Delecty, to w tym sezonie grała z AZSem już dwukrotnie, najpierw w lidze, gdzie wygrała na włąsnym parkiecie 3-1, a następnie w pucharze Polski w Olsztynie ponownie wygrała, ale już jedynie 3-2. Dlatego, być może w końcu graczom z Olsztyna uda się wygrać w starciu z Delectą. Co lepsze 4 ostatnie spotkania pomiędzy oboam ekipami w Olsztynie kończyły się po 5 setach na korzyść właśnie graczy z Bydgoszczy. Delecta również trzeba pamiętać, że na tygodniu rozegra rewanż w pucharze Challenge, który musi wygrać, a potem wygrać również złotego seta. Jest to ekipa grająca jedną szóstką, i na pewno, zawodnicy tego zespołu, powoli zaczną odczuwać trudy spotkań. Stawiam w tym pojedynku na zwycięstwo gospodarzy.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,25.htm#1734745

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:46 ]

:minus: 150

Dyscyplina: Koszykówka NBA

Spotkanie: Utah Jazz - Chicago Bulls

Typ: powyżej 185

Kurs: 1,95

Godzina: 04:30

Bukmacher: Pinnacle

Analiza:

I znów wydaje się, że bukmacherzy przeszacowali nieco możliwości gry obronnej Chicago, bądź, jak kto woli, nie docenili możliwości ofensywnych obu zespołów. Patrząc na statystyki linia 185 oczek wydaje się być stosunkowo prosta do przekroczenia i jest to dla mnie na dzień dzisiejszy typ kolejki. Oto krótkie uzasadnienie:

- statystyki w ilości zdobytych punktów przez oba zespoły w dwóch poprzednich sezonach dają średnią 195 (o 9 więcej niż wynosi linia w tym meczu)

- Byki po lekcji, jaką dostali zeszłej nocy od Denver, mogą się jeszcze nie pozbierać i nie bronić na swoim stałym poziomie

- na 25 spotkań rozegranych u siebie w tym sezonie przez Jazzmanów 17 razy została przekroczona granica 185 punktów, raz było dokładnie tyle i tylko 7 razy poniżej

- w 23 meczach wyjazdowych Chicago statystyki też wyglądają budująco: 12 powyżej, 2 even i 9 poniżej

Podsumowując, wydaje mi się, że będzie to ładne dla oka i dość ofensywne spotkanie, a stawiana przez buków linia zostanie przekroczona w połowie 4 kwarty. Zwłaszcza, że oba zespoły mają ostatnio tendencję zwyżkową, jeśli chodzi o zdobycze punktowe.

Dla mnie, jeśli chodzi o statystyki, to typ dnia. Rozważałem jeszcze zwycięstwo Minnesoty u siebie z NY, ale ze względu na 200 ujemnych oczek kary w przypadku nietrafienia nie jestem tego aż tak pewny, żeby zaryzykować typ.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1734851

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:47 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz 04:30

Utah Jazz (-4) - Chicago Bulls

TYP: 1

KURS: 1,96

BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Jutro o godzinie 4.30 polskiego czasu zostanie rozegrane bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy zespołem Utha a zespołem Chicago. Powiem szczerze dziwię się bukmacherom że kursy są tak wyrównane bo uważam że gospodarze ten mecz powinni spokojnie wygrać z zamkniętymi oczami(śmiech). Gospodarze tego meczu czyli zespół Utah w konferencji zachodniej znajdują się na siódmej pozycji z dorobkiem 28 zwycięstw i 22 porażkami. Muszą na własnym boisku wygrywać aby czasem nie znaleźć się poza ósemką bo wystarczy kilka porażek i mogą nie awansować do play off. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 24 mecze w których to 19 meczy wygrali i 5 meczy przegrali. Natomiast na wyjeździe idzie im zdecydowanie gorzej ponieważ rozegrali oni 26 meczy w których to 9 meczy wygrali i aż 17 meczy przegrali. A więc jak widać to na własnym boisku spisują się bardzo dobrze więc powinni mieć duże szanse na wygranie tego mecz. Gdyby na wyjeździ poprawili bilans to tak to znajdowali by się na jakiejś 5 lub nawet 4 pozycji a tak to są na 7 miejscu. Goście tego meczu w konferencji wschodniej znajdują się na bardzo wysokim 4 – tym miejscu z dorobkiem 29 zwycięstw i 20 porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 26 meczy w których to 15 meczy wygrali i 11 meczy przegrali. Natomiast na wyjeździe co może dziwić grają lepiej niż u siebie ponieważ rozegrali 23 mecze w których to 14 meczy wygrali i 9 meczy przegrali. A więc jak widać grają na równym poziomie jeśli chodzi własne czy wyjazdowe boisko. W ostatnich pięciu meczach Utah wygrali cztery mecze i jeden mecz przegrali. Rozegrali cztery mecze na własnym boisku i te cztery mecze wygrali. Natomiast przegrali oni na wyjeździe z Portland 105:99. Ale jak już pisałem na wyjazdach grają słabo więc nie ma co się dziwić. Natomiast goście w ostatnich pięciu meczach wygrali dwa mecze i trzy mecze przegrali. Wszystkie mecze grali na wyjeździe w których to dwa mecze wygrali z Atlantą i z Milwaukee a przegrali z Indianą ,Brooklynem i z Denver. Moim zdaniem mecz będzie wyrównany lecz uważam że gospodarze powinni sobie poradzić i nawet mały handicap można postawić i powinien wejść a więc stawiajcie na zespół gospodarzy ;)

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1734855

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:48 ]

Dyscyplina: PIłka Nożna, Niemcy: Bundesliga

Spotkanie: Bayern Monachium - Schalke 04

Typ: 1 (Handicam Europejski: Bayern Monachium -1)

Kurs:1,70

Godz: 18:30

Bukmacher: Unibet

Analiza:

W sobote będący w świetnej formie Bayern Monachium podejmie na własnym stadionie Schalke 04, które w rundzie rewanżowej wygrało raz z Hannover 5:4, zremisowało z Augsburg 0:0 i przegrało u na własnym stadionie 1:2 z beniaminkiem Furth. W pierwszej części sezonu Bayern wygrał na wyjeździe z Schalke 0:2 a gole zdobyli Kroosi i Muller. W tym sezonie gospodarze u siebie wygrali 7 meczów 2 zremisowali i 1 przegrali zdobyli 26 bramek i stracili 6, natomiast goście w meczach wyjazdowych wygrali tylko 2 mecze 3 zremisowali i 4 przegrali z bilansem bramek 12:16. Bawarczycy mają przewagę aż 12 punktów nad Borussią Dortmund zaś Schalke walczy cały czas o miejsce premiowane grą w Europejskich Pucharach. W ostatnich 5 meczach między tymi zespołami górą był Bayern, ostatni raz miał miejsce 08.01.2013 w meczu towarzyskim wygranym 5:0. Goście przystąpią do tego meczu bez Huntelaara, Kyriakosa Papadopoulosa, Ibrahima Afellaya, Christopha Moritza, Cipriana Maricy oraz zawieszonego za kartki Christiana Fuchsa. Uważam że podopieczni Juppa Heynckesa przy braku kilku ważnych zawodników w zespole Schalke bez większych problemów wygraja ten mecz i umocnią się na pozycji lidera.

:plus: 70

Detroit Pistons(+5,5) - San Antonio Spurs godz. 01:35

typ: 2

kurs: 2,04

Buk: Pinnacle

Będący w bardzo dobrej formie Spurs wybierają się do Detroit i oczywiście są faworytem tego spotkania. San Antonio wygrali jedenaście kolejnych spotkań i cięzko będzie Pistons ich powstrzymać.

Oczekuję kolejnego zwycięstwa w tym meczu Ostróg ,ponadto sądzę że wygrają róznicą przynajmniej sześciu punktów. Patrząc na serię zwycięstw SAS tylko 3 mecze nie były wygranymi z przewagą sześciu oczek,natomiast 3 ostatnie wygrane Spurs to przewaga przynajmniej 10 punktów.

Ten mecz będzie o wiele trudniejszy dla SAS niż ostatnie spotkania,bowiem Pistons minimalnie przegrali u siebie dwa ostatnie mecze z Brooklyn -em 93-90 oraz z LAL 98-97. Jednaktrzy porażki z rzędu dobrze nie wróżą koszykarzą z Detroit .

Liczę na dobrą formę Dannego Greena , który w ostatnim meczu trafił 8/12 rzutów za 3 punkty oraz Tonego Parkera zdobywcy 31 punktów w meczu z Minnesotą . Myslę,że Ci dwaj zawodnicy wspierani przez Leonarda oraz Splittera przyczynią się do wyższego zwycięstwa San Antonio nad Pistons.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1734880

Dyscyplina: hokej,AHL

Spotkanie: Syracuse Crunch - Adirondack Phantoms

TYP: over 5,5

KURS: 2.08

BUK: Pinnacle Sports

09.02.2013 01:30

Analiza:

Typ dość odważny aczkolwiek myślę że jest warty zaryzykowania i postawienia na niego choćby złotówki.Goście chociaż że są na ostatnim miejscu w tabeli to od dwóch spotkań nie strzelili żadnej bramki.dziś z pewnością będą zdeterminowani aby strzelić przynajmniej dwie.Chociaż że grają mecz wyjazdowy to w hokeju to nie przeszkadza aby trafić krążkiem do bramki przeciwników.Mają dziś nie lada zadanie gdyż grają z trzecią drużyną w tabeli która ostatnie dwa spotkania przegrała.Z pewnością dziś za wszelką cenę będą walczyli o zwycięstwo aby nie stracić kontaktu z czołówką konferencji.Crunch ostatnie trzy spotkania to mecze z mnóstwem bramek.Troszkę tego się obawiam bo w hokeju ciężko grać takie mecze w którym skuteczność jest bardzo duża.Jednak dziś myślę że jeszcze pociągną czwarty mecz na over.U siebie i to że nie mają za przeciwnika wybitnego zespołu z dobrą defensywą.Liczę na to że dadzą radę strzelić te minimum cztery bramki ale także tez dadzą się przełamać z bramkami przeciwnikowi. Phantomas na pewno będa bardzo zawzięci w swoich poczynaniach aby strzelic w końcu upragnione bramki.Ile to można w hokeju nie strzelać goli.takie spotkania w końcu się kończą i myślę że to nastąpi właśnie dziś.Myślę że mecz będzie otwarty i obie ekipy zafundują nam wspaniałe widowisko z mnóstwem bramek.

http://obstawianie.com/usa-ahl-vt123699,25.htm#1734887

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:49 ]

:plus: 108

Dyscyplina: Piłka nożna, ANGLIA

Spotkanie: Swansea - QPR

Typ: x

Kurs: 3.63

09.02.2013 16.00

Analiza:

Rywalizujące drużyny są w czołówce ligi, jeśli o chodzi o liczbę remisów, gospodarze 10 a goście 11 remisów. U siebie Swanesa 4 6 2 22-18 a QPR 1 4 7 10-18. H2H, ostatnie 4 mecze Swansea u siebie to 4 remisy i jedno zwycięstwo gospodarzy. Gospodarze tego meczu zajmują w lidze 8 miejsce i są pewni utrzymania, z kolei QPR okupuje ostatnią lokatę tracąc 6 ptk do bezpiecznego miejsca, gwarantującego utrzymanie. W każdym więc meczu muszę grać co najmniej o 1 ptk, co jak widać wychodzi im nie najgorzej. Ostatnie 5 meczów Swansea u siebie to 4 remisy i jedna wygrana. Porażka Swansea mało prawdopodobna, ale remis jak najbardziej.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,75.htm#1734891

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:49 ]

:minus: 200

Mallorca-Osasuna Hiszpania - La Liga Primera

typ 1

kurs 2,2

William Hill 09-02 16-00

Obie drużyny graja bardzo słabo- typ na przełamanie gospodarzy, którzy notują serie 4 porażek z rzędu- ta seria mnie troszkę, dziwi bo zespól miał 2 dobre meczu na przełomie grudnia/stycznia. Zwycięstwo nad Betisem na wyjeździe 1-2 i remis z Atlético Madrid 1-1 potem wszystko sie posypało.Rywal na przełamanie dobry Osasuna gra słabo na wyjazdach bilans 10 ( 1 - 2 - 7 ) 7 : 18 - 5 pkt zespól gra dobrze w defensywie- bardzo agresywnie sporo spotkania kończy sie wynikiem 0-0.Liczę ze po zmianie trenera- stary dobry Manzano tchnie w ekipę z Balearów nowego ducha i ta zacznie grac dużo lepiej. szanse na utrzymanie sa potencjał w ataku jest, jeśli nie popełnia prostych błędów w defensywie, myślę ze goście im nie zagrożą w tym meczu. Tylko żeby nie bylo 0-0- kurs warty pogrania

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332.htm#1734904

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:50 ]

Dyscyplina: Tenis - ATP kwalifikacje Rotterdam

Spotkanie: Dmitry Tursunov - Jesse Huta-Galung

Typ: 1

Kurs: 1.44

Godzina:14:00

Już w przyszłym tygodniu rozpocznie się turniej ATP na twardej nawierzchni w holenderskim Rotterdamie. Moja propozycja będzie dotyczyć kwalifikacji do tego turnieju, a dokładniej meczu pomiędzy zawodnikiem gospodarzy biorącym udział w kwalifikacjach dzięki dzikiej karcie Jesse Huta-Galung (294.ATP), a Rosjaninem Dmitry Tursunov-em (114.ATP). Dość wysoki kurs na Rosjanina zwrócił moją uwagę i dlatego postanowiłem właśnie na dzisiaj ten mecz wytypować jak najpewniejszy. Tursunov w przeciwieństwie do Huta-Galung-a jest zawodnikiem lepiej czującym się na twardej nawierzchni, w tamtym sezonie wygrywał nawet challengery na tej nawierzchni. Doświadczenie też jest po jego stronie, jest to solidny zawodnik grający zazwyczaj w challengerach, natomiast Holender raczej należy do przeciętnych, anonimowych zawodników mających niekiedy przebłyski formy wygrywając z wyżej notowanymi przeciwnikami, zazwyczaj grających w turniejach cyklu futures. Reasumując moim faworytem jest Rosjanin, lepszy na tego rodzaju kortach, bardziej doświadczony i lepszy rankingowo, po stronie Holendra pozostaje jedynie atut gry u siebie. Mimo tego ostatniego argumentu, uważam że będzie to jednostronny pojedynek w którym pierwsze spotkanie pomiędzy tymi zawodnikami w historii zakończy się zdecydowanym zwycięstwem Tursunov-a, który dalej będzie próbował dostać się do turnieju głównego. Zachęcam do swojego typu i pozdrawiam.

http://obstawianie.com/atp-montpellier-zagrzeb-vina-del-mar-vt124562.htm#1734907

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:51 ]

Piłka nożna, Bundesliga

09.02.2013 18:30

Bayern - Schalke

Typ: EH(0:2) 1

Kurs: 2.85

Unibet

Spotkanie 21 kolejki Bundesligi pomiędzy liderem Bayernem Monachium a zajmującym szóste miejsce zespołem Schalke. Normalnie spotkanie to byłoby wielkim hitem, jednak dziś mając na uwadze dyspozycję obu zespołów inny wynik niż pewna wygrana gospodarzy będzie wielką niespodzianką. Bayern wygrywa mecz za meczem i ma już 12-punktową przewagę nad kolejnym zespołem w tabeli, wrażenie robi zwłaszcza bilans u siebie gdzie tylko raz zremisowali a pozostałe mecze wygrywali, często wysoko, ich bilans bramkowy to 25 bramek zdobytych i tylko jedna(!) stracona, niech to służy za cały komentarz do ich formy. W zupełnie odmiennej sytuacji znajduje się Schalke, które pod wodzą Kellera gra bardzo słabo, co najbardziej potwierdziła ostatnia porażka u siebie z najsłabszym zespołem Bundeligi Greuther Furth, a na wyjazdach bilans Schalke to 2-3-4, bramki 12:16. Do tego należy dodać że przed dzisiejszym spotkaniem dużo większe braki kadrowe są w zespole gości, Bayern wystąpi bez Badstubera, a pewny nie jest występ Schweinsteigera, goście natomiast zagrają bez Papadopoulosa, Huntelaara, Marica, Moritza, Affelaya, Obasi a niepewny jest występ Draxlera. Nie ma żadnych przesłanek ku temu by Schalke mogło dziś powalczyć na Allianz Arena, popełniają fatalne błędy w defensywie, w ofensywie też będzie dziś ciężko z tak grającym Bayernem, wydaje się że Bayern dziś zdobędzie pewne trzy punkty, zespoły te towarzysko zagrały niedawno podczas obozu przygotowawczego w Doha, Bayern wygrał 5:0...

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,50.htm#1734929

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:51 ]

:plus: 185

Dyscyplina: BELGIA: Jupiler League

Spotkanie: Lokeren - Waregem

Typ: BTS

Kurs: 1.66

Godzina: 20:00

W sobotni wieczór w Belgijskiej 1 lidze zmierzą się 2 zespoły z gorych miesjc w tabeli.

Lokeren bedzie podejmować na własnym stadionie drużyne Waregem. Obie drużyny dobrze radzą

sobie w tym sezonie.

Gospodarze:

Zajmują 3 miejsce z dorobkiem 44 pkt. Ich dotychczasowe osiągniecia to 13 wygranych, 5 remisów oraz

7 porażek.

Jak do tej pory zdołali strzelić 48 bramek co daje 1,92 gola na mecz, oraz wpuścili 35 bramek czyli 1,4 na mecz.

Ich aktualna forma (5 meczy): R-P-Z-Z-Z

Goście:

Zajmują 2 lokatę z dorobkiem 50 pkt. Jak dotą zdołali wygrać 15 razy, zremisować 5 spotkań oraz przegrać 4 mecze.

Bilans bramkowy wygląda następująco, strzelili 40 bramek czyli 1,6 na mecz, oraz wpuścili tylko 24 co daje im 1 bramke na mecz.

Ich forma (5 meczy): Z-Z-Z-R-Z

Od 2009 roku te drużyny zagrały ze sobą na stadionie Daknamstadion 5 razy przy czym 4 z tych spotkan to BTS.

Mój typ to: 1:2

http://obstawianie.com/belgijska-1-liga-vt119672,25.htm#1734938

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:52 ]

:plus: 66

Dyscyplina-Piłka Nożna-Ligue 2

Mecz-Nantes-Arles

Typ-1

Kurs-WilliamHill

Kurs-1.5

Data-09.02.2013

Analiza:

W jednym z dzisiejszych spotkań francuskiej Ligue 2 na boisku zobaczymy jedenastki Nantes oraz Arles.Zdecydowanym faworytem tej konfrontacji są piłkarze gospodarzy.a każdy inny wynik niż ich zwycięstwo będzie dla mnie sporą niespodzianką.Nantes zajmuje aktualnie 2-gie miejsce w ligowej tabeli,tracąc 3 pkt do prowadzącego Monaco oraz mając 1 pkt przewagi nad Caen i 2 pkt przewagi nad Guingamp.Widać więc jest z tego że każdy mecz jest o wysoką stawkę,gdyż awansują do Ligue 1 3 drużyny a chętnych jest więcej.Dlatego też moim zdaniem o awansie zadecydują właśnie starcia ze słabszymi rywalami pokroju Arles i jestem przekonany że piłkarze gospodarzy zdają sobie z tego sprawę i podejdą do tego spotkania zmobilizowani i nie zlekceważą swojego dzisiejszego rywala.Nantes po chwilowym załamaniu formy wróciło na właściwe tory co pokazały zwycięskie mecze z Tours czy Le Mans,prezentując futbol ofensywny i bardzo efektowny.W dobrej dyspozycji znajduje się najlepszy strzelec Nantes Filip Djurdević,który strzelił w tym sezonie już 15 bramek w rozgrywkach ligowych i według mnie dzisiaj powiększy swój dorobek strzelecki.Dobrą dyspozycją w ostatnim zwycięskim meczu z Le Mans błysnął Aristequieta,strzelec 2 bramek w tym meczu i nie jest wykluczone że trener da mu ponownie szansę zagrać dzisiaj od początku spotkania.Oprócz gry ofensywnej Nantes imponuje w tym sezonie swoja grą defensywną,tracąc tylko 14 bramek w rozgrywkach ligowych i pod tym względem są najlepszą drużyną Ligue 2.Z kolei Arles znajduje się na 2 końcu tabeli i drużynie tej pozostaje wyłącznie gra o utrzymanie.Obecnie mają oni tylko 1 pkt przewagi nad pozostającym w strefie spadkowej Laval,co jest z pewnością spowodowane ich ostatnio słabszą dyspozycją.Ostatnie mecze pomiędzy tymi zespołami na obiekcie Nantes wygrywali gospodarze i jestem przekonany że w dniu dzisiejszym passa ta zostanie podtrzymana i pewnie wygra ekipa Nantes

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,50.htm#1734964

Dyscyplina: Piłka nożna

Spotkanie: Tottenham - Newcastle United

Typ: X2 (remis,zwycięstwo Newcastle)

Kurs: 2.25

Godzina: 13:45

Analiza: Jutro o 13:45 w pierwszym meczu 26. kolejki Premier League, Newcastle United zmierzy się na White Hart Lane z Tottenhamem Hotspur. Sroki po dwóch zwycięstwach oddalają się od strefy spadkowej i liczą na przedłużenie dobrej passy.W poprzedniej kolejce Newcastle wygrało na St. James’ 3:2 z Chelsea i myślę,że aby spokojnie utrzymać sie w lidze dziś Sroki urwą jakieś punkty na tym ciężkim terenie.Newcastle plage kontuzji ma już za sobą i Bardzo dobrą wiadomością jest powrót Cheika Tiote z Pucharu Narodów Afryki i już jutro Alan Pardew będzie mógł z niego skorzystać.Totenham wprawdzie też walczy o miejsce w Lidze Mistrzów jednak myślę,że Sroki z ST.James Park pokażą w tym meczu taki sam charakter jak w spotkaniu z The Blues i sprawią niespodzianke.

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,75.htm#1734980

AFRYKA: Puchar Narodów Afryki - Play Offy

Mali - Ghana 09.02.2013 19:00

Typ under 0.5 gola w pierwszej połowie

kurs 2.75

buk Bwin

Analiza: Poziom gry na tegorocznym Pucharze Narodów Afryki zdecydowanie rozczarowuje.Wszystkie drużyny może poza Nigerią i Burkina Faso grają ospale, szczególnie reprezentacja Mali. Moim zdaniem fakt że Mali gra o trzecie miejsce jest kwestią szczęścia i słabej postawy wcześniejszych rywali.W ostatnim meczu pomiędzy tymi zespołami Ghana wygrała 1-0, mecz odbył się w fazie grupowej tego turnieju więc obraz gry może być bardzo podobny.Jedyna bramka która padła w meczu pomiędzy Ghaną a Mali była z rzutu karnego i wydawało się że sędzia próbuje ,,ubarwić'' mało ciekawe spotkanie, W całym meczu było bardzo mało sytuacji podbramkowych a drużyna Mali momentami wydawała się bezradna.Na tym etapie pucharu każda bramka może mieć decydującą wagę a przy tak ostrożnej grze obu zespołów trudno spodziewać się otwartej gry, stawka jest zbyt duża.W jeszcze wcześniej szych dwóch spotkaniach między tymi drużynami Ghana raz wygrała i raz przegrała 2-0. Spodziewam się defensywnej gry Mali, podejrzewam że gra w pierwszej połowie będzie bezbarwna i nie padną w niej bramki.Biorąc pod uwagę to że na tym turnieju pada bardzo niewiele goli kurs 2.75 który oferuje nam firma Bwin jest atrakcyjny.

http://obstawianie.com/puchar-narodow-afryki-vt120248.htm#1734982

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:53 ]

:minus: 150

Pilka Nozna Premier League

Spotkanie: Stoke - Reading

Typ: X2

Kurs: 1,92

Bukmacher: Bet-at-home

Kolejny grający zaskakująco zespół. Reading na ostanie 6 meczy wygrał aż 4! zaś po jednym zremisował (i to z Chelsea która przez 90 minut prowadziła!), oraz przegrał z Tottenhamem. Stoke na 6 meczy przegrał 4 i dwa zremisował. Dlatego więc Stoke jest stawiany tu w roli faworyta (przełamanie złej passy itd...), tym bardziej że gra u siebie. Dla mnie jednak Reading pokaże tu swoją klasę a żeby zagrać bardziej zachowawczo proponuję właśnie X2 (Ja osobiscie zaryzykuje i zagram czysta 2 po kursie 4.50)

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:53 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division

Spotkanie: Celta Vigo - Valencia

Typ: 2

Kurs: 2,64

Godzina: 18:00

Analiza:

23. kolejka Primera Division, dziś o godzinie 18:00 Celta Vigo zagra z Valencią. Celta po 22.kolejkach zaledwie 20 punktów i zajmuje 18 pozycję w tabeli, w ciężkiej sytuacji jest klub, potrzebują zwycięstw, żeby wyrwać się ze strefy spadkowej. Większa część punktów zdobyta grając na własnym stadionie, bo aż 16 oczek 4 zwycięstwa, 4 remisy i 2 porażki to bilans tych spotkań. Valencia obecnie szósta drużyna ligi jeśli ma jakieś ambicje to takie mecze jak dzisiaj musi wygrywać 34 punkty po 22.kolejkach i realne szansę żeby wskoczyć na koniec sezonu nawet na trzecie, kto wie może i drugie miejsce. W tym jakże optymistycznym wariancie dla piłkarzy z Valencii trzeba było by założyć, że zaczną masowo wygrywać. Valencia na wyjazdach sprawuje się słabo 3 wygrane 2 remisy i 5 porażek, ale pocieszający jest fakt, iż ostatni trzy mecze wyjazdowe wygrali grając kolejno z Osasuną, Granadą i La Corunią. Może przeciwników nie jest najwyższej klasy, ale porównywalny do dzisiejszego rywala. Do tego dochodzi fakt, że w ostatnim meczu Valencia zremisowała 1:1 z Barceloną u siebie, a nawet przy odrobinie szczęścia mogła ten mecz wygrać. Te spotkanie może zmotywowało trochę piłkarzy i uwierzą w swoje możliwości i dziś zagrają dobry mecz.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,125.htm#1735006

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:54 ]

:plus: 164

dyscyplina: Piłka ręczna, Austria panowie

spotkanie: Bregenz Handball - Alpla HC Hard

kurs: 2,00

bukmacher: Sportingbet

godz: 19:00

analiza:

przed nami mecze pierwszej kolejki grupy mistrzowskiej austriackiej najwyższej klasy rozgrywkowej piłkarzy ręcznych, spotkanie pomiędzy zespołami Bregenz Handball i Alpla HC Hard. Jeszcze 2 miesiące temu zdecydowanym faworytem byliby goście, ale teraz bardzo trudno wskazać zwycięzcę. Gospodarze dzisiejszego spotkania w fazie zasadniczej zajęli 4. miejsce z dorobkiem 20 punktów, które wywalczyli odnosząc 8 zwycięstw, 4 razy remisując i ponosząc 6 porażek. Ich bilans bramkowy wyniósł 493:489. Lepiej Beregenz spisywało się u siebie w 9 meczach odnieśli 6 zwycięstw, raz zremisowali i 2 razy przegrali. Alpla HC Hard w fazie zasadniczej zajęli w nie do końca wiem w jaki sposób dopiero 2. miejsce z dorobkiem 28 punktów, na który złożyło się 13 zwycięstw, 2 remisy i 3 porażki. Ich bilans bramkowy wyniósł 513:465. Przyzwoicie Alpa spisywała się w meczach u siebie gdzie odniosła 6 zwycięstw, raz zremisowała i 2 razy przegrała. W dwóch bezpośrednich meczach w tym sezonie padł remis i wygrała Alpa. Sądzę, że dziś wygrają goście, ponieważ są silniejsi kadrowo oraz będą chcieli zatrzeć złe wrażenie z końcówki sezonu gdzie w 5 meczach zdobyli tylko 4 punkty.

http://obstawianie.com/pilka-reczna-vt62,250.htm#1735016

Dyscyplina: Piłka nożna

Spotkanie: Chelsea - Wigan

Typ: over 3,5

Kurs: 2,20

Godz: 16:00

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Dziś krótko, wybrałem ten mecz ze względu na sytuację Chelsea, gdyż muszą bronić miejsca gwarantującego udział w Lidze Mistrzów na następny sezon. Wigan broni się przed spadkiem, więc nie odpuszczą i będą chcieli coś strzelić, a The Blues powinni to wykorzystać, bo mają szybkich skrzydłowych i w końcu skutecznego napastnika. Wigan pod wodzą Martineza w ostatnich pięciu spotkaniach zawsze strzelała chociaż jedną bramkę. Przewidywane składy:

Chelsea: Petr Cech - Ashley Cole, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta - David Luiz, Frank Lampard - Juan Manuel Mata - Eden Hazard, Marko Marin - Demba Ba.

Wigan: Ali Al-Habsi - Maynor Figuerowa, Gary Caldwell, Paul Scharner - James McCarthy, Roger Espinoza, James McArthur - Jean Beausejour, Ronnie Stam - Shaun Maloney, Franco Di Santo.

Mam nadzieję, że obejrzymy trochę bramek, Demba Ba w formie, Eden, Mata i Frank też robią różnicę w przodzie, więc powinno pójść gładko, ale w tym sezonie z niebieskimi nigdy nic nie wiadomo. Wigan w tym sezonie gra fajnie, ale ciągle im czegoś brakuje, są nisko w tabeli i powinni punkty zdobywać. Myślę, że napsują trochę krwi gospodarzom i padnie wynik 3:1/4:2. Powodzenia.

h t t p : / / obstawianie . com / premier-league-anglia-vt119634,475 . htm#1735026

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:54 ]

:plus: 120

Dyscyplina: ANGLIA: Blue Square Półn.

Spotkanie:Droylsden - Gainsborough

09.02.2013 16:00

Typ: DNB Droylsden

Kurs: 3.75

Analiza:

Dziś o 16:00 dojdzie do bardzo ciekawego spotkania pod względem statystyk i historii spotkań pomiędzy Droylsden, a Gainsborough. Gospodarze tego spotkania są w ogromnym kryzysie zajmują dopiero przedostatnią pozycję w tabeli i nie wygrali meczu od 12 spotkań. Znacznie lepiej wiedzie się gościom zajmują 5 miejsce i są wśród zespołów które będą walczyć o baraże. Jednak wrócę do historii spotkań pomiędzy tymi drużynami od 2004 roku można zauważyć iż zespoły wymieniają się wzajemnie punktami. W ostatnich pięciu sezonach były to wymiany 3 punkty za 3 punkty, zazwyczaj wygrywali gospodarze tylko w czterech przypadkach zwyciężali goście. W tym sezonie już odbyło się jedno spotkanie i gospodarze Gainsborough wygrali dość pewnie bo 3:0. Dziś wychodzi ze wszystkich statystyk, że kolej na zwycięstwo Droylsden. Te zwycięstwo zapewne pomogło by im uwierzyć w siebie i dać jeszcze choć trochę nadziei w walce o utrzymanie się w lidze, bo jeszcze zostało bardzo dużo kolejek do rozegrania.

Bardzo fajny kurs na to spotkanie oferuje Bet365 zakład bez remisu moim zdaniem warto pograć po takim kursie :)

http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,75.htm#1735040

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:55 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Primiera Division

Spotkanie: Celta Vigo vs Valencia

Typ: Valencia

Kurs: 2.62

Bukmacher: William Hill

Godzina: 18:00

Analiza:

Kolejna seria spotkań w hiszpańskiej Primiera Division i ciekawie zapowiadające się spotkanie Celty Vigo z Valencią która ewidentnie jest na fali.Gospodarze są dopiero 18 w tabeli i są w dołku natomiast drużyna z Estadio Mestalla zajmuje 6 miejsce i w ostatnich spotkaniach grają na prawdę ciekawy futbol.W ostatnim meczu zremisowali z Barceloną i muszę przyznać że choć byłem za Dumą Katalonii to jednak dość szczęśliwie Barcelona urwała punkt.Valencia zagrała świetne spotkanie i myślę że jeśli choć w większej części zagrają tak z Celtą to mają bardzo duże szanse na wygraną.W ostatnich 5 meczach między tymi drużynami aż 4 razy wygrywała Valencia a tylko raz triumfowała Celta dlatego dziś widzę dużego faworyta w podopiecznych Ernesto Valverde.Valencia walczy o puchary dlatego z drużynami ze strefy spadkowej po prostu musi wygrywać dlatego dziś o 18:00 spodziewam się mocnej mobilizacji ze strony piłkarzy gości którzy muszą wygrać.Roberto Soldado który ma w tym sezonie na swoim koncie 11 zdobytych bramek będzie chciał poprawić swój dorobek i będzie dążył do zdobycia w bramce.W ostatnich meczach jest bardzo aktywny lecz nie ma szczęścia do zdobywania goli dlatego będzie chciał się przełamać i moim zdaniem uda mu się to.Kurs na drużynę Valencii jest bardzo fajny a widzę w nim duże szansę patrząc na obecną formę obu drużyn.

Wyniki ostatnich 5 spotkań między tymi drużynami:

Valencia 2:1 Celta Vigo

Valencia 1:0 Celta Vigo

Celta Vigo 3:2 Valencia

Celta Vigo 0:1 Valencia

Valencia 2:0 Celta Vigo

Widać po tych wynikach że Valencia ma jakiś patent na drużynę Celty i patrząc na obecną formę gospodarzy dzisiejszego spotkania liczę że gracze z Estadio Mestalla pokażą swoją wyższość nad tym rywalem.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:56 ]

brak linka, typ powtórzony, nie liczony do statystyk

Piłka nożna, PERU: Primera Division: Inti Gas - Leon De Huanuco

09.02.2013 19:30

kurs 3.25

Bet365

Dziś zaczyna sie start ligi Primera Division, ciekawe zapewne bedzie to spotkanie. Jest to pierwsza kolejka wiec ciezko coś powiedziec jak te dwie druzyny rozpoczną. Do dyspozycji mamy jedynie informacje w poprzedniego roku. Rok temu na koniec sezonu obydwie druzyny dzieliła różnica tylko 5 punktów, inti gas uplasował sie na 4 pozycji a druzyna Leon na 9-wiątej, sezon tamten rozpoczynał sie podobnie bo juz w 2 kolejce spotkaly sie te druzyny i wtedy ze zwyciestwa cieszyli sie gospodarze czyli gracze Leon De Huanuco (wygrali 1-0). Ich ostatnie 6 potyczek to 3 wygrane Inti Gasu i 3 wygrane druzyny Leon. Mysle ze dzis powtorzy sie historia sprzed roku i znowu to druzyna Leonu zgarnie 3 pkt na samym starcie.

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,25.htm#1735103

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:57 ]

Dyscyplina: PIłka Nożna, Niemcy: Bundesliga

Spotkanie: Bayern Monachium - Schalke 04

Typ: Bayern strzeli powyżej 2.5 gola

Kurs: 1.95

Godz: 18:30

Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Bayern zagra niedługo z Schalke, które jest mocno przetrzebione, a w dodatku znajduje się od dłuższego czasu w fatalneh dyspozycji. Atak popracował tylko w meczu z fatalnym na wyjeździe Hannovere i strzelili 5 bramek, ale i tak stracili aż 4. Do tego ostatnia kompromitacja z Furth. Teraz z Bayernem nie mają najmniejszych szans. Bayern wychodzi bardzo mocnym skłądem z Gomezem na atku, na skrzydłach Ribery i Robben, w pierwszym również Schweinsteiger, który miał nie grac, bo na cos narzekał. Na ofensywnym Kroos, a na bokach Lahm i Alaba. Ten skłąd to chyba najmocniejszy skład i z takim Schalke spokojnie sobie poradzą. Ostatnio obie ekipy spotkały sie w Doha towarzysko i Bayern wygrał 5-0. dzisiaj wcale nie zdziwie się jak taki wynik padnie. Ostatnio Schalke straciło 3 z Freiburgiem, Hannoverm, Stuttgartem i dzisiaj tez bayern postrzela sobie.

http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327,50.htm#1735120

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:57 ]

:plus: 95

Dyscyplina: Piłka Nożna Hiszpania

Spotkanie:Levante-Malaga

Typ: over 2.5

Kurs:2.05

Godz:20:00

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Już po raz kolejny z razu gramy over w Hiszpanii gdzie czasem dosc często możemy znalesc dosc wysoki kurs jak na tak operową ligę jaka z pewnością jest liga hiszpańska . Dzisiejsze spotkanie miedzy drużyną Levante i Malagi z pewnością będzie obfitowało w wiele sytuacji pod bramkowych dla obu zespołów gdyż oba te zespoły preferują ofensywny styl gry i zdobywają dużo bramek ale co za tym idzie tracąc również dużo bramek . Większość spotkań rozgrywających na stadionie Levante kończy się własnie tym overem a drużynie Malagi nie brakuje skuteczności ale również tracą dużo bramek tak jak ostatnio na wyjezdzie z Malorcą 2:3 . W rundzie jesiennej było 3:1 dla Malagi tym razem czas na rewanż? Dosc ciekawą opcją również jest BTS ale uważam że lepiej tutaj poszukac overa bo może być również tak że jedna drużyna zdominuje totalnie mecz w stylu 3:0 , 0:3 . Pozdrawiam

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,125.htm#1735124

Post wyżej do usunięcia

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:58 ]

:plus: 105

Dyscyplina.Piłka Nożna - Hiszpania - Hiszpańska Liga BBVA

Spotkanie.Levante - Malaga

Typ.obie druzyny strzela gola

Kurs.1,79

Bukmacher.Betsson

Data.09.02.2013 g.20.00

Analiza.

Dzisiaj wieczorem w Hiszpanskiej Primera Division dojdzie do spotkania pomiedzy Levante - Malaga.Faworyta w tym spotkaniu trudno wskazac,dlatego typuje,ze w tym spotkaniu kazda z druzyn cos strzeli.Na takie zdarzenie ma fajny kursik 1,79 i uwazam,ze warto ten typ zagrac.Spotykaja sie tutaj dwie bardzo wyrownane ekipy...Levante 9 miejszce w ligowej tabeli i 33 punkty w dorobku,natomiast goscie z Malagi to 3 oczka wiecej w dorobku i miejsce 4...Tak wiec poziom wyrownany i nie bedzie tu jednostronnego widowiska...Malaga 34 gole do tej pory strzelone i ustepuje tylko wielkiej trojce(Barca,Real i Atletico Madryt)pod wzgledem goli...Natomiast gospodarze to typowy sredniak popd wzgledem strzelonych goli,ale u siebie bardzo grozni...Tylko w jednym spotkaniu na swoim stadionie w tym sezonie nie strzelili gola-mecz z Barcelona...W ostatnich dwoch meczach strzelone 4 gole,Malaga natomiast w kazdym z ostatnich pieciu spotkan zawsze cos strzelala...W ostatnim spotkaniu ligowym padl wynik na tym stadionie 3-1 dla gospodarzy.Mysle,ze dzisiaj takze pare goli zobaczymy bowiem obie ekipy maja kim straszyc...Levante to Martins Obafemi,Garcia Ruben i Barkero,natomiast Malaga to Isco,Saviola Javier i Santa Cruz Roque.Typuje tutaj wynik 2-1 dla gospodarzy.Polecam.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,125.htm#1735128

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:58 ]

:plus: 79

Dyscyplina: PIłka Nożna,BRAZYLIA: Campeonato Carioca - Taca Guanabara

Spotkanie: Fluminense - Vasco

Typ: x/1 (ht/ft)

Kurs:5,55

Bukmacher:Bwin

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20.00 rozpocznie sie mecz ligi Brazylijaskiej pomiedzy Fluminense-Vasco.Zdecydowanym faworytem jest druzyna gospodarzy ktora moim zdaniem gra lepszy futbol.Gospodarze rozpoczeli ten sezon rewelacyjnie bez zadnej porazki odniesionej na boisku.Ich bilans meczowy w tym momencie wynosi 3 wygrane i 2 remisy i 0 porazek.Przy stosunku bramek 11:4.Druzyna gosci zajmuje 3 miejsce w tabeli z dorobkiem 9 punktow i bilansem 3 zwyciestw 0 remisow 2 porazki i stosunku bramek 13:9.Ostatnie 2 mecze w lidze goscie przegrali.Moj typ to remis do polowy i wygrana gospodarzy

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:59 ]

brak linka, analiza nie liczona do statystyk

Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania - Primera Divison

Spotkanie: Levante - Malaga

Typ: powyżej 3

Kurs: 2.67

Godz: 20:00

Analiza: W jednym z sobotnich spotkań Primera Division Levante na własnym stadionie podejmie zespół Malagi. Malaga to drużyna, która walczy o miejsce premiowane awansem do Ligi Mistrzów. Trzy punkty w dzisiejszym spotkaniu są bardzo potrzebne, ponieważ na swoich plecach goście czują oddech rywali - kilka drużyn nadal pozostaje w walce o to miejsce (w tym dzisiejszy przeciwnik). Wygrana z Levante nie tylko umocniłaby Malagę na tej pozycje ale także nieco oddaliła jednego z rywali w walce o ten stopień tuż za za Realem Madryt. Ostatnie wyniki obu zespołów wyraźnie wskazują na to, że możemy zobaczyć kilka goli w dzisiejszym meczu. Suma goli w pięciu ostatnich meczach u siebie (Levante) wynosi 16 bramek, natomiast wyjazdowe spotkania (pięć) Malagi to 14 goli. W dwóch ostatnich meczach przeciwko sobie te dwa zespoły trafiły 7 bramek. Obie drużyny potrzebują punktów, obie potrafią grać na niezłym poziomie i obie mają dobrych snajperów. Przy odrobinie szczęścia ten over może zostać spokojnie pokryty. Fakt, że przy trzech bramkach mamy zwrot nieco uspokaja. Moim zdaniem warto zagrać to zdarzenie.

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,125.htm#1735147

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:59 ]

zwrot

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...