Skocz do zawartości

Typy na dzień 10.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Gość delpiero88

Dyscyplina: Siatkówka- Liga Włoska mężczyzn

Spotkanie: Macerata- Trentino

Typ: Trentino

Kurs: 1,75

Godz: 17:30

Bukmacher: Bet365

Analiza:

W niedzielę o godzinie 17:30 dojdzie do pojedynku na szczycie ligi włoskiej w siatkówce mężczyzn gdzie Macerata- lider ligi, podejmie wicelidera zespół Trentino. Ciężko na pewno wskazać faworyta tego pojedynku, jednak ja skłaniam się tutaj na postawienie na gości. Głównym powodem tego jest fakt, że Trentino nie gra już w pucharach a dokładnie w Lidze Mistrzów w której to dosyć niespodziewanie odpadła już w pierwszej rundzie play-off z Dynamem Moskwa. Dlatego teraz najbardziej skupiają się na lidze i zajęciu 1 miejsca po rundzie zasadniczej. Jeśli chodzi o Macerate to w top 6 Ligi Mistrzów w ostatnią środę mierzyli się z Cuneo wygrali pewnie 3-0 jednak teraz w tym tygodniu rewanż, którym na pewno bardziej żyją, niż pojedynkiem z Trentino, który na pewno jest prestiżowy. Jeśli chodzi o ten sezon, to obie ekipy grały już ze sobą 3 razy w superpucharze lepsza była MAcerata, w lidze i finale pucharu Włoch Trentino. Każdy z tych pojedynków był bardzo wyrównany. Macerata bilans u siebie 7-1 i porażka jedynie z Modeną, natomiast Trentino bilans na wyjeździe 6-2 i porażki również z Modeną a także Cuneo. Jak dla mnie szybko trzeba brać takie kursy na Trentino, póki jeszcze nie zaczęły spadać.

http://obstawianie.com/lega-pallavolo-2012-2013-vt123572.htm#1734750

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:01 ]

:plus: 75

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 17

Manchester United - Everton

TYP: 1

KURS: 1,83

BUK: William Hill

Analiza:

Jutro o godzinie 17 rozpocznie się spotkanie pomiędzy zespołem Manchesteru United a zespołem Evertonu. Jest to bardzo interesujące spotkanie ponieważ kiedy te dwa zespoły się spotykają na boisku to iskrzy i mecz zapowiada się bardzo interesująco.

Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na pierwszej pozycji z dorobkiem 62 oczek i mają już przewagę 9 punktów nad drugim zespołem. Jeśli będą kolejne mecze wygrywać to mogą już świętować bo City gubią w dosyć głupi sposób punkty i dlatego też jest już taka przewaga nad oboma zespołami. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 12 meczy w których to 11 meczy wygrali i jedynie jeden mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 32 gol3 i stracili oni aż 15 bramek. A to dlatego aż bo jak by nie patrzeć na własnym boisku powinni mniej tracić np. dla porównania Liverpool stracił jedynie 10 goli. Na wyjeździe rozegrali oni 13 meczy w których to 9 meczy wygrali, 2 mecze zremisowali i również 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 28 goli i stracili oni 16 bramek. A więc jak widać Manchester w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze i ciężko będzie go zatrzymać i moim zdaniem już może cieszyć się z mistrzostwa bo 9 punktów w lidze angielskiej jest to za duża przewaga dla innych zespołów. Goście tego meczu w lidze są na 5 pozycji z dorobkiem 42 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to 6 meczy wygrali , 6 meczy zremisowali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 22 gole i stracili 16 bramek. Na wyjeździe rozegrali oni 12 meczy w których to 4 mecze wygrali, 6 meczy zremisowali i 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 18 goli i stracili 14 bramek.

Gospodarze tego meczu w ostatnich pięciu meczach wygrali cztery mecze i jeden mecz zremisowali. W ostatniej kolejce spotkali oni się z zespołem Fulham na wyjeździe i skromnie wygrali 1:0. Natomiast goście tego meczu w ostatnich pięciu meczach wygrali dwa mecze i trzy spotkania zremisowali. W ostatniej koljce spotkali oni się z zespołem Aston Villi na własnym stadionie i nieoczekiwanie zremisowali oni 3:3. A więc jak widać gospodarze lepiej się spisują. Oba zespoły w roku 2012 rozegrały miedzy sobą dwa mecze i w jednym meczu padł remis 4:4 a drugi mecz Everton wygrał u siebie 1:0.

Jeśli chodzi o absencje to zespół Manchesteru nie będzie mógł na pewno skorzystać z:

Darren Fletcher PO M:3; G:1 ; Michael Carrick PO M:24; G:0 ; Ashley Young PO M:15; G:0 ; Phil Jones OB M:8; G:0. Natomiast u gości nie zobaczymy takich zawodników jak: Seamus Coleman PO M:16; G:0; i Tony Hibbert OB. M:5; G:0.

Ja sądzę że ten mecz padnie łupem gospodarzy ponieważ w takiej formie jakiej są to nie sadzę aby goście mieli coś do powiedzenia lecz w takich meczach różne rzeczy się dzieją ale uważam że gospodarze wygrają i padnie również over 3 goli i over 2.5 ;)

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,475.htm#1735183

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:01 ]

:plus: 83

Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania: Liga BBVA

Spotkanie: FC Barcelona - CF Getafe

Typ: 1 (Handicap Azjatycki: FC Barcelona -2,5)

Kurs:1,72

Godz: 12:00

Bukmacher: PaddyPower

Analiza:

W Niedzielne południe prowadząca w ligowej tabeli z dziewięciopunktową przewagą nad Atletico i aż 16 punktową przewagą nad Realem, FC Barcelona podejmie na własnym stadionie zajmujące 12 miejsce Getafe. Zdecydowanym faworytem są gospodarze, którzy na własnym boisku wygrali 9 meczów i tylko jeden zremisowali z Realem Madryt 2:2. Barcelona strzeliła w tych meczach 34 gole (3,4 na mecz) i straciła 8. Getafe natomiast w dotychczasowych 11wyjazdowych meczach wygrało zaledwie 3 razy, 2 razy remisując i 6 przegrywając z bilansem bramek 12:20. W poprzednim sezonie na Camp Nou Barca wygrała z Getafe 4:0, natomiast w tym sezonie w rundzie jesiennej na stadionie zespołu z Madrytu wynik był podobny 1:4 dla FCB. Obie ekipy przystąpią do tego meczu niemal w najlepszych składach. W Blaugranie zabraknie jedynie Xaviego, który zmaga się z lekkim urazem, lecz nie powinno to przeszkodzić ekipie z Katalonii w odniesieniu przekonywującego zwycięstwa i przybliżeniu się do końcowego triumfu w lidze.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:02 ]

:plus: 72

Dyscyplina: Hokej,NHL

Spotkanie: Washington Capitals - Florida Panthers

Typ: 1

Kurs: 2.29

10.02.2013 01:00

Analiza:

Kolejna noc i kolejny dzień zmagań.To co wyrabia Capitals to przechodzi ludzkie pojęcie.Nie pamiętam aby tak słabo przygotowali się do sezonu i dostawali takie baty.Nie idzie im to muszę przyznać ten początek.ale każda czarna seria musi się kiedyś skończyć.Jak na razie na jedenaście spotkań wygrali zaledwie dwa razy.raz zremisowali ale i tak przegrali.Goście w sumie też nie są lepsi bo wygrali na swoje dziesięć spotkań trzy razy.Ostatnio mieli dwa spotkania nie rozstrzygnięte po trzech tercjach więc teraz liczę że trzeci raz z rzędu nie zanotują takiego wyniku.Chociaż w hokeju all jest możliwe.dziś jednak licżę na to że w końcu Washington się obudzi i strzeli w swoim spotkaniu minimum cztery bramki.Grają bardzo underowo. Swoje spotkania wygrali rezultatem 3 do 2.mam nadzieję ze dziś pójdzie im o niebo lepiej i zaczną grać także na takim poziomie do jakiego nas przyzwyczaili w poprzednich sezonach.Nie mają za przeciwnika aż tak dobrej ekipy z górnej półki.Chociaż że Pantery ostatnio się obudziły po fali porażek.Ale otrząsneli się.na to liczę także z Washigtonem. Myślę że dziś pokażą że należy się z nimi liczyć i w końcu zagrają tak że nie pozostawią złudzeń kto jest lepszy na ich tafli.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,25.htm#1735233

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:03 ]

:plus: 129

Prevc - Stoch - 1 1.65 Unibet PS w Willingen - 10.02.13 14:00

Słoweńcy skaczą rewelacyjnie, a Peter wygląda najlepiej z nich. Wydaje mi sie najrówniejszy,Willingen to potężny obiekt(porównywany do mamutów) na którym można bardzo daleko latać. Można wiec sporo zyskać -stracić.Bardzo ciekawa para, myślę ze można spokojnie pograć Prevca bo skacze o tych parę metrów dalej od Kamila. Jest wstanie powalczyć dzisiaj popołudniu o podium podczas zawodów indywidualnych .Po sukcesach w drużynówce Słoweńcy będą skakać na dużym luzie- bez obciążenia na pewno takie wyniki mobilizują i pokazują ze warto dalej pracować.Goran Janus dysponuje niesamowitym potencjałem, obiekt idealnie pasuje do Prevca ,Hvalii i Kranieca, każdy z nich skacze praktycznie bardzo równo, daleko. Ciężko porównywać kwalifikacje i drużynówkę bo wydaje mi sie ze jest to inna mobilizacja gdy zespól jest bardzo mocny pewny i zna swoja wartość walczy do końca o zwycięstwo. Nasi skakali bardzo przyzwoicie. 13 pkt taka różnica po skokach w drużynówce pomiędzy Prevcem a Stochem - przy równych warunkach to dość dużo, nie wydaje mi sie ze Stoch byłby wstanie w 2 skokach przeskoczyć Słoweńca o ok.10 metrów. Prevc będzie dzisiaj skakał bardzo daleko, myślę ze spokojnie pod 140m.http://obstawianie.com/skoki-narciarskie-vt663.htm#1735239

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:03 ]

zwrot

Cagliari Calcio - AC Milan godz. 15:00

typ:2

kurs: 1,96

Buk: Pinnacle

Mecz który stoi pod znakiem zapytania bowiem gospodarze borykają się ze stadionem - nie spełnia on warunków bezpieczeństwa. Także mecz,może odbyć się bez udziału publiczności,co juz daję lekką przewagę Milanowi. Według mnie faworytem są tutaj goście . Rossoneri wygrali trzy ostatnie spotkania i mozolnie pną się w górę po słabym początku. Ponadto nowy nabytek , Mario Balotelli już w pierwszym meczu strzelił dwa gole i myślę,że dzisiaj też coś ukuję. Jeśli nie on to El Shaarawy zapewne trafi do siatki i zapewni zwycięstwo Milanowi jak to robił wielokrotnie w tym sezonie. Ten młody napastnik strzelił już 15 goli w tym sezonie i goni prowadzącego w klasyfikacji strzelców Cavaniego.

Cagliari nie przegrało pięciu ostatnich spotkań i na pewno tanio skóry nie sprzedają,jednak to Milan posiada w swojej kadrze lepszych zawodników i on powinien wygrać ten mecz.

W zespole gospodarzy zabraknie ważnych elementów - Nene, Nainggolana i Avelara. W Milanie natomiast nie zagrają Mexes, De Sciglio, Bonera, Ambrosini, De Jong i Montolivo.

Prawdopodobne składy:

Cagliari: Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Murru, Dessena, Conti, Ekdal, Thiago Ribeiro, Sau, Ibarbo

Milan: Abbiati - Abate, Zapata, Yepes, Constant, Nocerino, Flamini, Boateng, Niang, El Shaarawy, Balotelli

http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,75.htm#1735275

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:04 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Hokej IO Kwalifikacje

Spotkanie: Wielka Brytania - Kazachstan

Typ: over 7.5

Kurs: 3.30

Godz. 12.00

Analiza:

Kadra Kazachstanu: http://stats.iihf.com/Hydra/332/IHM3320KAZ_33_1_0.pdf

I co się wrzuca w oczy, sami zawodnicy z najlepszej ligi (po NHL oczywiście) świata czyli rosyjskiej KHL. Możne też powiedzieć że jest to reprezentacja klubowa gdyż w kadrze jest aż 17 graczy Barys Astana.

W tym przypadku można śmiało powiedzieć że tutaj współpraca klubowa i warianty gry a także zrozumienie będą przeniesione z klubu na reprezentację, dlatego warto wspomnieć coś o sposobie gry ekipy Astany. W lidze ekipa ma pewny udział w PO ale co najistotniejsze jest to ekipa która gra bardzo ale to bardzo ofensywny hokej z bardzo dużo ilością bramek strzelonych i straconych, świadczy o tym średnia bramkowa 6.4 (w lidze jest tylko jeszcze jeden zespół który przekroczył granice 6.0). Bramkarzy na ten turniej mają trzech i wszyscy należą do tych jednych z najsłabszych w lidze ze średnią powyżej 3 bramek na mecz wpuszczonych i ze skutecznością poniżej 90%. W ostatnim test meczu cztery dni temu pokonali Austriaków 1:4. Kilka słów o wczorajszym pojedynku z Francuzami. Pierwsze dwie tercję dość wyrównane jeśli chodzi o strzały na bramkę 10-9 (0:2) i 10-7 (1-1). Co do ostatniej tercji to niesamowity ostrzał bramki Kazachów 18-3 mimo to nie udało im się doprowadzić do remisu. W drugim meczu z najtrudniejszym rywalem i chyba najistotniejszym przegrali 2:3, po strzałach na bramkę widzę że mieli przewagę tylko ze Łotysze mają bardzo dobrego bramkarza.

W tej chwili sytuacja w grupie prezentuje się tak przypomina ze awans ma tylko jedna ekipa: http://www.livesports.pl/mecz/rsmDIdsL/#tabela

Łotwa na 6 punktów i dziś gra z Francuzami którzy mają 3 punkty, i łatwo Łotyszom tutaj nie będzie, Kazachowie też mają trzy oczka. Możliwy jest scenariusz trzy zespoły po 6 punktów i wtedy z tego co się orientuje decydują bramki: Łotwa ma +5, Francja +1, a Kazachowie 0. Czyli wychodzi na to że Kazachowie muszą nadrobić gdzieś z 6-7 bramek czy jest to realne jak najbardziej bo grają ze zdecydowanie najsłabsza ekipą tej grupy, która o nic nie walczy.

Oto skład Wlk. Brytanii: http://stats.iihf.com/Hydra/332/IHM3320GBR_33_1_0.pdf

Kadra składająca się z zawodników rodzimej ligi, tylko dwóch bramkarzy. W pierwszy spotkaniu ulegli Łotwie 6:2, w drugim było lepiej ale tez porażka z Francuzami 4:2, ale nie ma co ukrywać Łotysze na 100% nie zagrali bo w następnym dniu mieli mecz przecież z Kazachami. W obu spotkaniach bronił pierwszy bramkarz reprezentacji 33-letni Lyle, dziś po ciuchu liczę że szansę w ostatnim meczu dostanie jego 11 lat młodszy zmiennik Bowns, mniej doświadczony i po statystykach osiąganych w lidze chyba dużo słabszy.

http://obstawianie.com/inne-ligi-hokejowe-mecze-miedzypanstwowe-vt123491,25.htm#1735283

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:04 ]

:minus: 200

Dyscyplina: Piłka Nożna, Ligue 1

Spotkanie: Lyon vs Lille

Typ: Lyon

Kurs: 2.00

Bukmacher: Unibet

Godzina: 21:00

Analiza:

Kolejna seria spotkań we francuskiej Ligue 1 i kolejny bardzo ciekawy mecz do obstawienia.W wybranym przeze mnie meczu vicelider tabeli Lyon podejmuje na własnym stadionie Lille które ostatnio delikatnie mówiąc nie zachwyca gdyż w ostatnich 5 meczach mają 1 zwycięstwo, 2 remisy i 2 porażki.Lyon natomiast zaliczył ostatnie 3 zwycięstwa, 1 remis i 1 porażkę.Jednak stawia to ich w roli faworyta dzisiejszego meczu.Na Stade Gerland kibice na pewno liczą na 3 punkty i myślę że się nie zawiodą.Lyon w obecnych rogrywkach spisuje się bardzo dobrze zajmując 2 miejsce w tabeli tracąc 6 pkt do PSG które jednak rozegrało już mecz w tej kolejce.Tak więc aby nie stracić zbyt dużego dystansu do PSG, Lyon musi po prostu wygrać co jest bardzo możliwe.Za Lyonem stoi dobra postawa w ostatnich meczach oraz świetna publika która zawsze gorąca wspiera swoich piłkarzy.Dobra dyspozycja graczy Lyonu ma także odzwierciedlenie w pucharach gdzie w Lidze Europejskiej Lyon wygrał zdecydowanie swoją grupę i w czwartej zagra na wyjeździe z Totenhamem.Nie będzie to łatwe spotkanie ale myślę że trener Remi Garde nie będzie dziś oszczędzał swoich rywali gdyż potem ma 4 dni na odpoczynek i przygotowanie do meczu w Anglii a pozatym dzisiejszy mecz z Lille jest bardzo ważny dla układu tabeli a w tym roku to chyba liga jest dla Lyonu najważniejsza.Jeden z najlepszych strzelców ligi francuskiej Bafetimbi Gomis na pewno postara się o bramki dla swojej drużyny.Przejdźmy teraz do Lille.Podopieczni Rudiego Garcii w tym sezonie nie spisują się zbyt dobrze co widać chociażby po występie w Lidze Mistrzów gdzie Lille zajęło ostatnie miejsce w swojej grupie będąc gorszym nawet od Bate Borysów.W Ligue 1 też wygląda to słabo gdyż 9 miejsce jak na taką drużynę to bardzo słaba pozycja.Myślę że dziś nic nie wskazuje na poprawę tej sytuacji dlatego chce postawić na Lyon który w moich odczuciach jest po prostu lepszą drużyną.Obrona Lille popełnia całą masę błędów dlatego taki napastnik jak Gomis na pewno wykorzysta jakiś błąd obrońców i "ukłuje" drużynę gości.Trzeba również wspomnieć o historii meczy tych dwóch drużyn.Mimo iż ta konfrontacja przedstawia się w sposób korzystniejszy dla Lille to jednak trzeba wspomnieć że Lille w całej historii spoktań z Lyonem tylko 2 razy wygrało na Stade Gerland i było to dość w odległych czasach bo 2000 i 2005 roku dlatego też mam powody sądzić ze dziś to Lyon wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku patrząc na formę obu drużyn.

Historia ostatnich 5 spotkań na Stade Gerland pomiędzy Lyonem a Lille:

Lyon 2:1 Lille

Lyon 2:1 Lille

Lyon 3:1 Lille

Lyon 1:1 Lille

Lyon 2:2 Lille

Trzeba więc powiedzieć że historia tych spotkań oraz obecna forma obu drużyn daje nam duże powody do postawienia na Lyon i ja też tak zrobię.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:05 ]

kolejny raz nieliczona do statystyk, brak linka

Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania - Primera Divison

Spotkanie: Barcelona - Getafe

Typ: Lionel Messi powyżej 1.5

Kurs: 2.00

Godz: 12:00

Bukmacher: Betsafe

Analiza: Wyjątkowo, bo o godzinie 12.00 na Camp Nou odbędzie się spotkanie lidera Primera Division - FC Barcelona - przeciwko Getafe. Barcelona mecz ligi mistrzów przeciwko AC Milan rozegra dopiero w przyszłym tygodniu także do dzisiejszego meczu mogą podejść na luzie, grając swoją piłkę i co najważniejsze strzelając dużo bramek. Z pewnością na boisku zobaczymy Lionela Messiego, który na dzisiejsze spotkanie wyjdzie z zamiarem strzelenia kilku bramek - po wczorajszym show w wykonaniu Cristiano Ronaldo będzie chciał wbić swoje gole. Na swoim stadionie Barca rozgrywa spotkania, w których padają przynajmniej cztery bramki. W wyjazdowych spotkania ekipa z Getafe nie spisuje się najlepiej i ze znacznie słabszymi rywalami niż dzisiaj traci sporo bramek. Jeżeli dzisiejszy mecz także będzie obfity w gole to można się domyślić, że Messi będzie autorem przynajmniej dwóch z nim. Argentyńczyk grając na swoim stadionie w pięciu ostatnich spotkaniach Primera Division zdobył aż 11 bramek, co daje nam średnią powyżej dwóch goli na mecz. Wydaje mi się, że na dzisiaj dwie bramki strzelone przez Messiego to typ bardzo możliwy.

Barcelona - Osasuna #Lionel Messi strzela 4 gole,

Barcelona - Espanyol #Lionel Messi strzela 1 gola,

Barcelona - Atletico #Lionel Messi strzela 2 gole,

Barcelona - Bilbao #Lionel Messi strzela 2 gole,

Barcelona - Zaragoza #Lionel Messi strzela 2 gole,

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,150.htm#1735310

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:06 ]

Dyscyplina: Piłka nożna > Holandia Eredivisie, godz. 14.30

Spotkanie: Ajax - Roda JC

Typ: Ajax over 2.5

Kurs: 1.5

Analiza: W tym spotkaniu nikt nie przewiduje innego scenariusza jak wysoka wygrana Ajaxu i przynajmniej 3-4 gole. Ja także sądzę, że Roda nie ma żadnych argumentów w starciu z gospodarzami. Noworoczna passa drużyny Ruuda Brooda zostanie prawdopodobnie przerwana. Bo trzeba przypomieć, że goście wygrali z NEC 2:0 oraz zremisowali 2:2 z ADO oraz 3:3 z Heraclesem. Widać więc, że defensywa gości nie jest mocną formacją. Ajax w tym roku wygrywał 3:0, 3:0, 4:0 oraz przegrał 2:3 (te dwa ostatnie rezultaty z Vitesse). Amsterdam czeka na debiut pozyskanego zimą Cuency z Barcy. Z nim czy bez niego siła ofensywna gospodarzy ogromna. Lukoki, Fischer, Eriksen, de Jong na pewno postarają się o przynajmniej 3 bramki. W pierwszej rundzie Ajax wygrał na wyjeździe 2:1, po golach w końcówce meczu. Tym razem problemów z wytypowaniem wyniku tego spotkania nie ma. Ajax nie powinien mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa. i to wysokiego. Licząc tylko ostatnie 2,5 roku i 7 gier między tymi zespołami, to gospodarze w 5 strzelali po 4 gole, 2 razy po 2 gole, ale w meczach w Kerkrade.

http://obstawianie.com/holenderska-eerste-divisie-i-ligi-nizsze-vt119671,50.htm#1735321

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:06 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna Serie A

Spotkanie: Cagliari vs Milan

Typ: Cagliari - AC Milan (1:0) 2

Kurs:3,20

Bukmacher: Bet-at-home

Przed niedzielnym spotkaniem w lepszej sytuacji kadrowej są miejscowi, chociaż w ich zespole zabraknie ważnych elementów - Nene, Nainggolana i Avelara. Milan ma jednak dużo dłuższą listę absencji, na której znajdują się Mexes, De Sciglio, Bonera, Ambrosini, De Jong i Montolivo.Milan znajduje się w dobrej dyspozycji i choć na Sardynii nikomu nie gra się łatwo, to liczne zawirowania mają w tym sezonie spory wpływ na miejscową drużynę. W takich warunkach z pewnością nie myśli się tylko o jak najlepszym przygotowaniu do kolejnego meczu, co goście powinni wykorzystać. Liczna ze Mario znowu sie pokaze kibicom i strzeli co najmiej 2 bramki na co licze :)

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:07 ]

:minus: 150

Dyscyplina:Piłka Nożna Serie A

Spotkanie:Bologna-Siena

Typ:1

Kurs:1.96

buk:Pinnacle sports

Bolonia powinna wygrać ten mecz, jeśli chcą być daleko od strefy spadkowej do Serie B. Bologna zajmuje 14 miejsce z 25 punktami i bilansem bramkowym 32-33. W domu osiągajają nienajgorsze wyniki 4-4-3 i blans bramkowy 21:14. Mają silny atak Gilardino, Diamanti, Gabbiadini i Kone ci gracze są najlepsi w Bolonii. Tylko jeden gracz w Bolonii Cesare Natali jest kontuzjowany.

Siena zajmuuje przedostatnie 19 miejsce z 17 punktami i różnicą bramek 32-33. Goście mają słaby bilans w spotkaniach wyjazdowych tylko 1 zwycięstwo, 2 remisy i 8 porażek z różnicą bramek 11-20. Siena ma dzisiaj problemy z zawieszeniami nie zagrają Roberto Vitiello, Claudio Terzi i Massimo Paci ,a Nicola Pozzi jest kontuzjowany. Warto jeszcze wspomnieć że drużynę Sieny opuścili w tym roku obrońcy Del Grosso i Contini, a pod koniec zeszłego roku odszedł również napastnik Calaiò który strzelił 4 gole dla Sieny w tym sezonie.Myślę ,że Bolonia odniesienie dzisiaj zwycięstwo i oddali się od strefy spadkowej.

http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,75.htm#1735357

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:07 ]

Dyscyplina: Siatkówka - Plus Liga

Spotkanie: Resovia Rzeszów (-2,5seta) - Trefl Gdańsk

typ: 1

Kurs: 2.0

Godzina:14:30

Bukmacher: Betclic

Analiza:

Na dzisiaj moja propozycja będzie dotyczyć rodzimej Plus Ligi i jednego z dwóch meczów kończących rundę zasadniczą obecnego sezonu. Na przeciwko siebie staną aktualni Mistrzowie Polski z Rzeszowa, którzy gościć będą u siebie Trefl Gdańsk. Wczorajsze wyniki, a dokładniej przegrana akademików z Olsztyna 0-3 z Delectą, spowodowała, że do tego meczu Gdańszczanie przystępują z pewnej 8mej pozycji w tabeli, więc mecz ten dla nich będzie o tzw. pietruszkę. Nie zmotywowana drużyna Trefla, powinna być jeszcze łatwiejszym przeciwnikiem niż to się wydawało przed meczem, możliwe że oprócz braku motywacji ich trener również postanowi oszczędzać siły swoich najlepszych zawodników. Kolejnym argumentem na łatwo zwycięstwo Resovii jest fakt, że to właśnie oni mają o co grać. Zajmują obecnie 5 miejsce w tabeli, a po wczorajszej wygranej Skry tylko 3-2 mają szansę ich przeskoczyć wygrywając choćby to spotkanie za 2 punkty, ale jakby udało się odnieść wygraną za 3 punkty to przy sprzyjającym wyniku Jastrzębia mogą nawet wskoczyć na 3 miejsce w tabeli. Jak widać więc atut własnej hali, brak motywacji przeciwnika no i fakt że jest jeszcze o co walczyć w tej ostatniej kolejce nie pozwala na nic innego tylko na postawienie na Resovię w tym meczy. Do tego też zachęcam i pozdrawiam.

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,25.htm#1735371

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:08 ]

Dyscyplina.Piłka Nożna - Włochy - Włoska Serie A

Spotkanie.Sampdoria - Roma

Typ.obie druzyny strzela gola

Kurs.1,65

Bukmacher.Betsson

Data.10.02.2013 g.15.00

Analiza.

Dzisiaj swoje mecze rozgrywa Wloska Serie A i na rozklad bierzemy spotkanie Sampdoria - Roma .Typuje,ze w tym meczu kazda z druzyn strzeli bramke.Argumenty za tym typem sa nastepujace...Roma to najlepszy atak w lidze po majacym jeden mecz wiecej Juve 49 strzelonych goli na 23 mecze czyli srednia 2,13 gola na mecz...Do trego dochiodzi jedna z najslabszych defensyw obok najgorszej Pescary(stracone 48 goli)maja puszczone 42 gole a wiec srednia na mecz straconych bramek blisko 2 gole...Natomiast gospodarze to taki typowy sredniak troche strzelaja i traca goli,bilans nastepujacy 28-29...Ostatnie spotkania to wygrana u siebie z Pescara 6-0...Natomiast Roma to porazka u siebie 2-4 z Cagliari i remis z Bologna na wyjezdzie 3-3...Tak wiec defensywa jest w oplakanym stanie i nawet przecietna ekipa Sampdorii powinna cos strzelic,a wiadomo,ze w Romie ma kto strzelac i tego minimum jednego trafienia na pewno nie zabraknie...

Historia ostatnich spotkan pomiedzy tymi ekipami,takze przemawia za typem ,ze obie ekipy cos strzela dzisiaj...

26/09/12 SA Roma - Sampdoria 1:1

22/05/11 SA Roma - Sampdoria 3:1

09/01/11 SA Sampdoria - Roma 2:1

25/04/10 SA Roma - Sampdoria 1:2

Tak wiec,reasumujac jestem dobrej mysli i typuje,ze padnie tu nawet over bramkowy i Roma wreszcie bedzie chciala zgarnac komplet punktow.Typuje wynik 2-1 dla Romy.Polecam.

http://obstawianie.com/serie-a-vt123383,75.htm#1735387

:plus: 65

Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Narodów Afryki

Spotkanie: Nigeria - Burkina Faso

Typ: 1

Kurs: 2,10

Godz: 19:00

Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Puchar Narodów Afryki wkracza w fazę finałową, w którym zmierzy się wybornie grająca w tym turnieju Nigeria i totalna niespodzianka - Burkina Faso. Obie ekipy bez porażki, co pokazuje ich mobilizację i siłę. Grali ze sobą w fazie grupowej, gdzie rzutem na taśmę Burkina zremisowało 1:1 strzelając bramkę w ostatnich sekundach meczu. Nigeria zdecydowanie w tym turnieju gra najlepszą piłkę i zasłużenie są w finale. Mieli trochę pecha na początku, gdzie zremisowali dwa razy w fazie grupowej, ale w ostatnim meczu zagrali fantastycznie i zasłużenie zdobyła 3 punkty. Ich siła była widoczna np w meczu z teoretycznie mocniejszym WKS'em gdzie rozprawili się z nimi 2:1, dało im to duży zastrzyk pozytywnej adrenaliny, co pokazali w meczu z Mali strzelając 3 bramki do przerwy. Trener Keshi umiejętnie rotuje składem, wszyscy są szczęśliwi, zdrowi i wypoczęci. Prawdopodobny skład:

Enyeama – Ambrose, Omeruo, Oboabona, Elderson – Mikel, Onazi, Mba – Emenike, Moses, Ideye

Przejdźmy do Burkina Faso, zupełnie nikt nie widział ich w finale, do finału trafili nieco szczęśliwie, bo 2 mecze grali więcej niż 90 minut i wszystko było rozstrzygane w ostatniej chwili, co pokazuje, że grają do końca i mają wielki charakter. Są znacznie osłabieni, bo zabraknie w finale najlepszego strzelca Traore i Pitroipy, który napędzał im grę. Prawdopodobny skład:

Diakite – H.Traore, B.Kone, Koulibaly, Panandetigiuri – Kabore, D.Kone, Nakoulma, Rouamba – Bance, Ouattara

Finał rządzi się swoimi prawami, ale ja myślę, że Nigeria jest tutaj niezbitym faworytem. Pokazali w drodze do finału, że potrafią grać w piłkę i mam do nich pełne zaufanie, a Burkina bez dwóch kluczowych zawodników.

h t t p : / / obstawianie . com / puchar-narodow-afryki-vt120248.htm#1735403

:plus: 110

Dyscyplina: Piłka nożna, Eredivisie

Spotkanie: Ajax - Roda

Typ: over3.5

Kurs: 1.75

Bukmacher: Pinnacle

Godzina: 14:30

Analiza:

22. kolejka najlepszej ligi holenderskiej, Ajax podejmuje na własnym obiekcie Rodę. Ajax obecny wicelider Eredivisie z dorobkiem 43 punktów i stratą zaledwie 4 punktów do lidera PSV zagra z Rodą. Roda spisuje się słabo obecnie tuż nad strefą spadkową z zapasem zaledwie jednego punktu. Ajax ostanie mecze grając u siebie wygrywał z serią czterech zwycięstw z rzędu podchodzi do dzisiejszego spotkania. Roda na wyjazdach gra bardzo słabą piłkę. Atutem Rody jest Belg Maliki, który w tym sezonie dziewięć razy wpisywał się na listę strzelców. Faworytem tego spotkania jest Ajax, analizując poprzednie mecze tych drużyn oraz formę możemy liczyć na mecz pełen emocji i bramek. Zakładam, iż w meczu może paść nawet pięć bramek. Ajax chce odrobić stratę do PSV, a na własnym obiekcie są piekielnie mocni. Roda dziś nie powinna zaskoczyć i będzie musiała na punkty potrzebne do utrzymania poczeka minimum do następnego swojego spotkania.

http://obstawianie.com/holenderska-eerste-divisie-i-ligi-nizsze-vt119671,50.htm#1735411

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:09 ]

Piłka nożna: Primera Division

Data i godzina: 10.02.2013, 17;00

Spotkanie: Saragossa – Real Sociedad

Typ: 2

Kurs: 2,6

Bukmacher: Sportingbet

W drugim dzisiejszym pojedynku zajmująca 16 miejsce w tabeli Saragossa podejmie Real Sociedad, który jest obecnie na 8 miejscu. Gospodarze w 5 ostatnich meczach zdobyli tylko 2 punkty a ostatni mecz ligowy wygrali 22 grudnia. Saragossa to najgorsza drużyna w lidze jeśli chodzi o mecze przed własną publicznością. Ich bilans to 3-1-6 i bramki 11-12. Na domiar złego trener gospodarzy nie będzie mógł skorzystać w 4 zawodników: Franco Zuculiniego, Javiego Cruza, Glenna Loovensa oraz Ivana Obradovicia. Sociedad nie przegrał meczu od 5 kolejek zdobywając w 4 ostatnich meczach 8 punktów. Nie tak dawno goście byli sprawcami największej niespodzianki, gdyż jako jedyni w lidze pokonali Barcelonę 3-2. Baskowie wciąż jeszcze mają szansę na zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów, bowiem strata do 4 w tabeli Malagi wynosi tylko 6 punktów. Saragossa na wyjeździe ma co prawda nienajlepszy bilans 2-3-5,ale za to jest bardzo skuteczna, bowiem w 10 meczach wyjazdowych strzeliła 15 bramek. W pierwszym meczu tych drużyn w Kraju Basków Sociedad wygrał 2-0 i trzeba przyznać, iż wtedy nie był jeszcze w optymalnej formie. Braki kadrowe i słaba postawa Saragossy a z drugiej strony bardzo dobra forma Sociedad stawia gości w roli faworyta tego meczu. Stawiam na zwycięstwo przyjezdnych.

Przewidywane składy:

Saragossa: Roberto - Paredes, Lanzaro, Alvaro, Fernandez - Apono, Movilla, Wilchez, Rodriguez, Montanes - Postiga

Sociedad: Bravo - Bella, Martinez, Elustondo, Martinez - Illarramendi, Pardo, Castro - Griezmann, Prieto, Vela

http://obstawianie.com/primera-division-vt123332,150.htm#1735442

:plus: 160

Dyscyplina-Piłka Nożna-Premier League

Mecz- Mnchester United - Everton

Typ- Liczba goli? Over 2.5

Kurs- 1.74

Bukmacher- Pinnacle

Godz. 17.00

Analiza:

Manchester United: De Gea - Rafael, Evra, Vidic, Evans - Jones, Cleverley, Valencia, Giggs - Rooney, Van Persie.

Jest Ronney i van Persie więc to gwarantuje bramki. Ten duet ciagnie ten zespół i z nimi siła ofensywna jest bardzo mocna. Dodatkowko na bokach obrony Evra i Rafael więc podstawowi zawodnicy, którzy zwiększją sięs ofensywna tego zespołu. Z zapowiedzi Fergusona, ze wystawi rezerwwy skład, bo na tygodniu mecz z Realem zbyt dużo nie wyszło.

Everton: Howard - Jagielka, Neville, Distin, Baines - Gibson, Mirallas, Pienaar, Osman, Fellaini - Anichebe.

Ten skład spokojnie może strzelic gola United. Anichebe jest ostatnio skuteczniejszy od Jelavicia, który marnował ostatnio sporo okazji do strzelenia gola. Jest Fellaini, który bardzo dobrze sie prezentuje w tym sezonie, Baones i Pienaar zawewniają moc w przodzie. Z tyłu bez szału cały sezon, niby wielu goli nie stracili, ale w nimalże w kazdym cos tam straca. United ma sporą szanse na strzeleni przeynajmniej 2 gole. Everton jak to Everton, ostatnio mało nie zbłaźnili sie z Aston Villą, ale udało im sie wyciagnac, ale teraz to jest mecz z mocarzem ligi, a Toffiki lepiej prezentują sie w tych meczach niż ze słabszymi drużynami. Moyes umie grac przeciwko United, rok temu padł tutaj wynik 4-4 i dzisiaj myślę, ze znowu ujrzymy wiele bramek i ciekawy mecz.

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,475.htm#1735453

dyscyplina: Piłka ręczna, Niemcy Bundesliga

spotkanie: TV 1893 Neuhausen - TSV GWD Minden

typ: 1

kurs: 2,10

bukmacher: Bet365

godz: 17:30

analiza;

przed nami niedzielne spotkania 20. kolejki ligi niemieckiej piłkarzy ręcznych, naprzeciw siebie staja dwa zespoły które zajmują miejsca w dolnych rejonach tabeli są to TV 1893 Neuhausen - TSV GWD Minden. Gospodarze dzisiejszego meczu poi rozegraniu 19 serii gier zajmują 16. miejsce z dorobkiem 9 punktów na który złożyły się 4 zwycięstwa, 1 remis i 14 porażek. Ich bilans bramkowy wynosi 494:586. Siedem ze swoich tego sezonowych punktów Neuhausen zdobyło we własnej hali, wygrywając 3 mecze jeden remisując i ponosząc 6 porażek. Minden w tym sezonie spisuje się odrobinę lepiej obecnie zajmuje 14. miejsce w tabeli z 11 punktami, a ich bilans zwycięstwa, remisów i porażek wynosi odpowiednio 4-3-12. Natomiast stosunek bramek to 500:560. Na wyjazdach Minden radzi sobie dużo gorzej w 9 meczach wyjazdowych wywalczyli 2 remisy i ponieśli 7 porażek. Kadrowo oba zespoły wyglądają podobnie, więc przewagę powinien robić atut własnej hali. Sądzę że goście wygrają 2-3 bramkami.

http://obstawianie.com/pilka-reczna-vt62,250.htm#1735467

Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Narodów Afryki

Spotkanie: Nigeria - Burkina Faso

Typ: Strzelec w dowolnym czasie- Emenike

Kurs: 2,50

Godz: 19:00

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Już dzisiaj finał Pucharu narodów Afryki w którym zmierzą się zespoły Nigerii i Burkiny Faso . Nigeria że zaszła tak daleko to mnie wgl nie dziwi ale że Burkina Faso to jestem pod wielkim zaskoczeniem tak potoczenia się spotkania . Ostatnie spotkanie w grupie na tegorocznej imprezie zakończyło się wynikiem 1:1 po wyrównującej bramkę w w doliczonym czasie gry . Jako że kolega wyżej uprzedził mnie z typem na Nigerie to proponuje poszukać zdobywcy bramki i zarazem bohatera tego spotkania jakim według mnie będzie Emenike czyli super szybki wykończeniowiec grający na codzien w Spartaku Moskwa . W meczu w grupie zdołał strzelić bramkę temu zespołowi i uważam że dziś też to uczyni jeśli Nigeria marzy o zwycięstwie w dzisiejszym spotkaniu . Burkina Faso dośc na farcie doszła do finału tych rozgrywek pokonująć takie zespoły jak Togo czy Ghana po dogrywkach . Nigeria wie jak z nimi zagrać aby dzisiaj zdobyć puchar narodów Afryki . Składy u kolegi wyżej dlatego nie będę znów kopiowała . Pozdrawiam

http://obstawianie.com/puchar-narodow-afryki-vt120248.htm#1735486

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:11 ]

zwrot

Dyscyplina-Piłka Nożna-Portuguese Liga

Mecz-FC Porto-Olhanense

Typ-Handicap-2 FC Porto

Kurs-1.91

Bukmacher-WilliamHill

Data-10.02.2013r godz.21.15

Analiza:

W jednym z dzisiejszych spotkań Portuguese Liga na boisku zobaczymy jedenastki FC Porto oraz Olhanense.Zdecydowanym faworytem tego meczu są piłkarze gospodarzy,a każdy inny wynik niż ich pewne i przekonywujące zwycięstwo będzie dla mnie sporą niespodzianką.Porto aktualnie zajmuje pozycje lidera mając tyle samo punktów co Benfika i moim zdaniem o tytule mistrzowskim przesądzą właśnie mecze z rywalami słabszymi pokroju Olhanense.Możemy więc być pewni że gracze gospodarzy nie zlekceważą tego meczu i podejdą do niego zmobilizowani,nie lekceważąc swojego rywala.Jak pokazują ostatni mecze Porto znajduje się w znakomitej dyspozycji,pokonując kolejno pewnie swoich rywali.W znakomitej formie strzeleckiej znajduje się najlepszy strzelec gospodarzy Javi Martinez,który strzelił w tym sezonie już 18 bramek w rozgrywkach ligowych i jestem przekonany że w dniu dzisiejszym powiększy swój dorobek strzelecki.Z kolei zespół Olhanense od początku sezonu okupuje dolne rejony tabeli ligowej,mając aktualnie 2 pkt przewagi nad strefą spadkową.Zespół ten na boisku rywali wygrał zaledwie raz,pomimo tego że grał z rywalami dużo słabszymi od Porto.Jak pokazały wygrane ostatnie wygrane mecze z Guimares 4:0,Gil Vincente 5:0 czy Setubal 3:0 ekipa Porto nie ma żadnych problemów ze strzelaniem bramek i moim zdaniem również w dniu dzisiejszym urządzi sobie kanonadę i wygra minimum 3 bramkami

http://obstawianie.com/portugalia-vt119663,75.htm#1735491

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:11 ]

10.02.2013 21:15

Piłka nożna, Liga portugalska

Porto - Olhanense

Typ: AH(0:2,5) 1

Kurs: 2.04

Betfair

Kolejne spotkanie z serii tych w których bardzo ciężko będzie o jakąkolwiek niespodziankę, tym razem liga portugalska i pojedynek lidera, tj. FC Porto z zespołem walczącym o utrzymanie Olhanense. Gospodarze walczą z Benficą o mistrzostwo i nie mogą pozwolić sobie na jakąś stratę punktów, zresztą jest oto bardzo ciężko w lidze w której dysproporcje są bardzo duże, stąd też tak duża przewaga dwóch najlepszych drużyn nad kolejnymi. Porto jest ostatnio w bardzo dobrej formie, ostatni raz punkty w lidze stracili pod koniec września, u siebie wygrali wszystkie spotkania, zdobywając przy tym 27 bramek a tracąc tylko jedną(!). Dwa ostatnie bezpośrednie spotkania pomiędzy tymi ekipami gdy gospodarzem było Porto zakończyły się ich wygraną 2:0, jednak forma ostatnimi czasy świetna więc dziś mogą stać ich na większą zdobycz, przynajmniej na te 3 bramki które zdobywają średnio w lidze w spotkaniach u siebie. Arbitrem będzie Cosme Machado, który prowadził jedno spotkanie z ich udziałem w zeszłym jak i tym sezonie, oba mecze wygrali po 5:0... Goście to przeciętniak jakich wiele w lidze, na 9 spotkań wyjazdowych wygrali tylko jedno, w 5 spotkaniach nie zdobyli nawet bramki. Dziś też ciężko im będzie o zdobycie bramki, nie dość że Porto u siebie praktycznie nie traci bramek to jeszcze goście nie będą mogli dziś skorzystać z trzech napastników, w tym najlepszego strzelca oraz podstawowego prawego pomocnika. Gospodarze natomiast bez nowych ubytków kadrowych, do dyspozycji Pereiry będą ci sami zawodnicy co w ostatnim spotkaniu.

http://obstawianie.com/portugalia-vt119663,75.htm#1735518

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 02:12 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...