Skocz do zawartości

Typy na dzień 11.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 2 weeks later...

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder godz. 02:00

typ: Oklahoma - 9,5

kurs: 2,10

Buk: Pinnacle

Po dwóch dniach oba zespoły spotkają się ponownie,tym razem na parkiecie Słońc . Wydaję mi się,że to nie będzie miało większego znaczenia i znów Gortat i spółka dostaną lekcję koszykówki. W piątkową noc Oklahoma rozbiła Suns 127-96. Różnica 31 punktów mówi wszystko za siebie. W tym spotkaniu postanowiłem zagrać handicap 9,5 wydaję mi się,że taką przewagę powinni spokojnie uzyskać Thunder.

Oba zespoły grają ostatnio dość często ze sobą w styczniu na parkiecie w Phoenix ,Słońca przegrały 90-102 , podobnego wyniku spodziewam się w tym spotkaniu. Oklahoma dość wysoko wygrała trzy ostatnie mecze,jednak były to zwycięstwa na własnym parkiecie. Natomiast na wyjeździe przegrali z Cleveland oraz Lakers,dlatego nie będę szarżował z byt wysokim handi.

Suns zajmują ostatnie miejsce na Zachodzie z bilansem 17-34,Oklahoma jest druga 38-12. W zespole Gortata za dobrze się ostatnio nie dzieję,słaba dyspozycja Suns nie wrózy dobrze przed dzisiejszym spotkaniem. Choć Oklahoma na wyjazdach gra słabiej 15-9 to ze słabymi Suns nie powinni mieć problemów. Myślę,że Durant i spółka,który w ostatnim meczu rzucił "zaledwie" 21 oczek,w tym spotkaniu zdobędzie przynajmniej 30 punktów co przybliży OCT do wysokiej wygranej.

Ponadto Oklahoma wygrała pięć ostatnich meczach w Phoenix ,wierzę że tym razem będzie tak samo.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1735404

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:08 ]

:plus: 110

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 21

Liverpool (-2 handicap azjatycki) – West Brom

TYP: 1

KURS: 2,69

BUK: Pinnacle

Analiza:

Jutro o godzinie 21 zakończy się 26 kolejka pierwszej ligi angielskiej a dokładniej Premier League. W ostatnim meczu tej kolejki Liverpool na własnym stadionie podejmie zespół West Brom. Faworytem według bukmacherów są gospodarze tego meczu i ja również uważam że w tym meczu gospodarze powinni wygrać co najmniej różnicą dwóch goli.

Liverpool w tabeli ligowej znajduje się obecnie na 7 pozycji z dorobkiem 36 oczek. A więc jak widać grają poniżej oczekiwań aczkolwiek warto dodać że ostatnie spotkania w ich wykonaniu są bardzo obiecujące i pną się coraz wyżej. Niedawno jak pisałem analizę znajdowali się na 10 miejscu a teraz są na 7 pozycji więc jest progres. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 12 meczy w których to sześć meczy wygrali, trzy mecze zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 22 gole i stracili oni 10 bramek. Na wyjeździe rozegrali oni 13 meczy w których to trzy mecze wygrali, 6 meczy zremisowali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 22 gole i stracili oni również 22 bramek. Warto również dodać że ostatnie trzy mecze na własnym boisku wygrali więc i w tym meczu powinno być podobnie. Natomiast goście tego meczu w lidze znajdują się na 9 pozycji z dorobkiem 34 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to 7 meczy wygrali, 2 mecze zremisowali i 4 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 19 goli i stracili 12 bramek. Natomiast na wyjeździe wiedzie im się gorzej ponieważ rozegrali oni 12 meczy w których to 3 mecze wygrali, 2 mecze zremisowali i aż 7 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 15 goli i stracili aż 23 bramki. A więc jak widać na wyjeździe grają bardzo słabo i w tym meczu upatruję szansę na zwycięstwo Liverpoolu.

Liverpool w ostatnich pięciu meczach wygrał raz dwa mecze przegrał i dwa zremisował. Przegrali oni z Manchesterem United ale tamten mecz był bardzo wyrównany oraz w Pucharze niespodziewanie z Oldham 3:2. Ale w tamtym meczu strasznie skład był pomieszany i ci młodzi zawodnicy sobie przy doświadczonych graczach nie poradzili. Ostatnie dwa mecze na wyjeździe zremisowali odpowiednio z Arsenalem i Manchesterem City. W tych meczach zaprezentowali się bardzo dobrze i byli bliscy wygrania tych spotkań po prostu zabrakło im szczęścia aby wywieźć 6 a nie 2 punkty. Natomiast goście tego meczu w ostatnich pięciu meczach cztery mecze przegrali i jeden mecz zremisowali. W ostatniej kolejce spotkali się oni z zespołem Tottenhamu na własnym boisku i tamten mecz przegrali 1:0.

Jeśli chodzi o absencje to zespół Manchesteru nie będzie mógł na pewno skorzystać z:

Martin Kelly OB. M:4; G:0; Natomiast trener prawdopodobnie będzie mógł skorzystać z dwóch ważnych zawodników z Raheem Sterling PO M:22; G:2; i Daniel Sturridge NP M:4 G:3. Natomiast goście tego meczu nie będą mogli skorzystać z Zoltan Gera PO M:16; G:4; i George Thorne PO M:5; B:0 którzy do końca sezonu już nie zagrają a niepewny występu jest zawodnik George Thorne PO M:18 G:1.

Moim zdaniem ten mecz powinien paść łupem Liverpoolu i sądzę że handicap azjatycki -1.5 warto postawić a nawet handicap -2 oraz warto postawić over 2.5 a sadzę że mecz zakończy się pewnym 3:0 ;)

http://obstawianie.com/premier-league-anglia-vt119634,475.htm#1735543

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:09 ]

:minus: 150

Dyscyplina: Kosz, NBA

Spotkanie: Orlando Magic(+3.5) - Portland Trailblazers

Typ: 1

Kurs: 1.92

Bukmacher: Expekt

11.02.2013 00:05

Analiza:

W końcu po dwunastu spotkaniach w których to Orlando dostawało baty sądzę że w dzisiejszym spotkaniu się nie da.W końcu ugrają jakiś mecz na swoją korzyść.W końcu wygrali jak do tej pory aż czternaście spotkań.Skądś to się wzięło.No goście wygrali aż 25 spotkań ale ostatnio jakaś forma przysiadła. Przegrali dwa wyjazdowe spotkania.Nie znacznie ale zawsze to porażki.myślę że dziś Magic będą tak zdeterminowani i głodni sukcesu że wygrają i bez tego hadicapu na nich.Liczę na to gdyż ile to już można grać tak nie poradnie i byc dostarczycielem punktów dla innych ekip.Potrafią grać i rzucac punkty więc dziś powinni to pokazać.W trzynastym sotkaniu w końcu powinni wyjść z glową podniesioną do gory.Myślę że własna hala i gorący doping kibiców pomoże im odnieść wygraną.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1735554

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:09 ]

:plus: 92

Dyscyplina: Koszykówka NBA

Spotkanie: Memphis - Minnesota

Typ: powyżej 188,5

Kurs: 2,62

Godzina: 00:05

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Zawsze lubię wyszukiwać zaniżone przez buków linie i grać powyżej i choć ostatnio nie wychodziło to najlepiej, to dziś nadarza się ku temu kolejna niezła okazja - powyżej 188,5 w takim spotkaniu za 2,62 to kurs, obok którego nie można przejść obojętnie.

Minnesota to ekipa grająca koszykówkę ładną dla oka, ofensywną i urozmaiconą, i mimo ich ostatniej serii porażek moim skromnym zdaniem z tym zespołem trzeba się liczyć. Memphis z kolei mają bardzo udany sezon i jak na razie najlepszą obronę w NBA, i dlatego bukmacherzy będą na każdy ich mecz podjudzać i wystawiać niskie linie.

Jeśli by grali z Indianą, Brooklyn czy Chicago, to niskie zdobycze punktowe są gwarantowane. Grają jednak z Minnesotą, która potencjał w ofensywie ma całkiem spory (nazywamy ją z kolegami "kolonią rosyjską") i wydaje mi się, że wybrana przeze mnie linia zostanie tu przekroczona i oba zespoły nie będą myśleć tylko i wyłącznie o obronie. 188,5 wydaje się być w sam raz. 193,5 za 3,75 kusi, ale może nie zostać pobite, natomiast 183 za 1,91 wydaje się nieco za mało. Lekko ryzykuję, ale na poniedziałek nie znajdę korzystniejszej oferty i typu, który bym bardziej czuł.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1735569

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:10 ]

:plus: 162

Dyscyplina : Hokej, NHL, godz. 01.00

Spotkanie : Buffalo Sabres - Boston Bruins

Typ : Boston Bruins

Kurs : 2.32

Buk : Pinnacle

Buffalo po 2 zwycięstwach z rzędu podejmowac dzisiaj będzie ekipę z Bostonu. Te 2 wygrane to i tak więcej niz zasłuzyli i teraz Boston pokaże im miejsce w szeregu. Najpeirw wygrali z MOntrealem, zwycięstwo szczęśliwe, poniewaz przegrywali 4-2 w 3. kwarcie, nie mieli pomysłu na grę, ale po głupiej karze 5-minutowej zawodnika rywali udało i się złapac kontakt, a gola na 4-4 strzelili 2 sekundy przed końcem. Wczoraj wygrali wygrali z Islanders z powodu fatalnej skuteczności rywali, którzy oddali ponad 40 strzałów na bramke, przy niecałych 20 zawodników z Buffalo. Teraz graą b2b i Boston spokojnie to wykorzysta. Boston dobry sezon gra, nie ma fajerwerków, ale spokojnie punktują niemalze w każdym meczu. Jedyna porażka w 60` w tym sezonie to własnie mecz z Buffalo, który skończył się wynikiem 7-4 dla Szabel. Teraz bedą chciwli się zemścić, a okazja do tego wymarzona. Największym atutem Szabel jest atak, ale defensywa Bostonu jest jedną z najlepszych w lidze i myślę, ze spokojnie poradzą sobie z ofensywa Szabel, sami potrafią strzelac i to uczynią minimu 3 razy w moim mniemaniu. Boston jest zdecydowanie lepszą ekipa, Buffalo b2b i w dodatku bez porażki w 2 ostatnich meczach. Stawiam na spokojną wygraną gości.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,25.htm#1735578

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:11 ]

:plus: 132

Dyscyplina: Tenis, ATP Rotterdam

Spotkanie: Jerzy Janowicz vs Victor Hanescu

Typ: Jerzy Janowicz (-4,5 gemów)

Kurs: 2.10

Bukmacher: Bet365

Godzina: 11:00

Analiza:

Przed nami 1 runda turnieju w Rotterdamie.Chyba najbardziej interesujące nas spotkanie to mecz Jerzego Janowicz z Victorem Hanescu.Młody Polak zagra z o 9 lat starszym Rumunem ale myślę że tu doświadczenie nie powinno być pomocą dla Victora.Jerzyk w tym sezonie spisuje się raczej poniżej oczekiwań gdyż większość kibiców liczyło pewnie po turnieju w Paryżu że Janowicz zawojuje już ten rok.Trzeba być jednak spokojnym gdyż Jerzyk jest jeszcze młodym zawodnikiem i ma jeszcze czas na wielkie sukcesy.Polak odkupił zaufanie kibiców kiedy wprowadził Polskę do kolejnej części Pucharu Davisa.Janowicz to jednak ogromna siła i wielki potencjał.Victor Hanescu to doświadczony zawodnik ale bez większych sukcesów.W tym roku gra słabo gdyż najdalej doszedł do 3 rundy turnieju w Auckland gdzie grał raczej z anonimowymi graczami.Podczas Australian Open odpadł już w 1 rundzie z Nishikorim po 4-setówce.Ja uważam że Janowicz jest faworytem tego spotkania więc postanowiłem do tego dodań handicap gemowy.Myślę że Polak spokojnie może wygrać z handicapem -4,5 gema gdyż jego serwis jest wielką siłą i na pewno ciężko jest go przełamać.Ja mam nadzieję że Polak pokaże że jest lepszym zawodnikiem niż Rumun i wygra spokojnie w tym handicapem.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:12 ]

typ nieliczony do statystyk

Dyscyplina: Tenis, ATP Rotterdam

Spotkanie: Mathieu P.-H. - Klizan M.

Typ: 1

Kurs: 1,69

Bukmacher: Pinnacle

Godzina: 11:00

Analiza:

Dziś o 11 na korcie zostanie rozegrany pojedynek francusko-słowacki. Moim pewnym faworytem jest tutaj Mathieu, zmarnowany talent, który mógł osiągnąć znacznie więcej w tej dyscyplinie. Obu zawodnikom w tym roku niespecjalnie dobrze się wiodło. Klizan w tym roku wygrał zaledwie jeden pojedynek z Viola Matteo 2:1 46 76 61. Co prawda miewał takich przeciwników jak Malisse, Istomin czy Seppi, jednak jego bilans rozegranych spotkań jest zdecydowanie ujemny. Obecnie zajmuje 33 miejsce w rankingu światowym. Francuz natomiast w tym roku osiągnął już półfinał w Heilbronn w Niemczech, gdzie uległ Berrerowi z powodu kontuzji. Obecnie plasuje się na 54 miejscu rankingu ATP. Uważam, że mój faworyt wygra 2:1 ze Słowakiem.

http://obstawianie.com/atp-rotterdam-san-jose-sao-paulo-wta-doha-cali-vt124596.htm#1735597

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:14 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy: 2 Bundesliga

Spotkanie: Hertha - Union Berlin

Typ: BTS

Kurs: 1,66

Godzina: 20;15

Dziś w niemieckiej 2 lidze odbędzie się mecz kończący 21 kolejkę. Na przeciw siebie staną dwie

drużyny z Berlina. Faworytem tego spotkania są gospodarze, jednak goście mogą powalczyć i zdobyć jakieś punkty.

Gospodarze:

Hertha Znajduje się na 2 pozycji,tracąc do lidera 3 punkty. Wygrywając dzisiejsze spotkanie wskoczą na fotel lidera.

Do tej pory udalo im się wygrać 13 razy, 6 razy zremisować i tylko 1 raz przegrać.

Jest to najbardziej bramkostrzelna druzyna w 2 lidze. strzelili 41 bramek co daje 2,05 gola na mecz.

Stracili 16, czyli 0,8 na mecz.

Ich forma (ostatnie 5 meczy): Z-Z-Z-Z-R

Goście:

Union zajmuje 5 lokatę, z dorobkiem 30 punktów.

W tym sezonie odnieśli 8 zwycięstw, 6 remisów oraz 6 porażek.

Strzelali również często bo 33krotnie, czyli 1,65 gola na mecz. Stracili 28 bramek, co daje 1,4 gola na mecz.

Ich forma (ostatnie 5 meczy): Z-P-Z-Z-Z-Z

Bezpośrednie mecze 4/4 kończyły się BTS. Ze statystyk mecz powinni wygrać gospodarze, jednak nic nie jest przesądzone. Powinno paść kilka bramek, mam nadzieje ze strzelonych

przez oba zespoły.

Mój typ to 2;1

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,50.htm#1735610

:plus: 66

Dyscyplina.Hokej na lodzie - Szwecja - Szwedzka Elitserien

Spotkanie.Rögle BK - Luleå HF

Typ.under 5,5 gola

Kurs.1,55

Bukmacher.Betsson

Data.11.02.2013 g.19.00

Analiza.

Dzisiaj po przerwie na reprezentacje rozgrywki wznawia liga Szwedzka w hokeja i na poczatek zobaczymy jedno spotkanie.A mianowicie mecz pomiedzy Rögle BK - Luleå HF ,a wiec jesli hokej i Szwecja to i under 5,5 gola w meczu...Nie odkryje Ameryki,jak napisze,ze to bardzo underowa liga...Spotykaja sie tutajh ekipy Rogle ktora jak na warunki Szwedzkie troche bramek traci-60,9% to procent meczy z underem 5,5 gola...Moj caly typ opieram jednak na ekipie gosci ktorzy maja wskaznik 82,6% meczy z underm 5,5 gola...a wiec najlepszy taki wynik obok Vaxjo w lidze...Ostatnie mecze Lulea na wyjezdzie to porazka po dogrywce 1-2 z Modo i wygrana 1-0 po karnych z Skellefteaa.Tak wiec defensywa tam po raz kolejny zadzialala...Takze wyniki ostatnich spotkan pomiedzy tymi ekipami takze przemawiaj za underem...

10/01/13 ELIT Luleaa - Rogle 5:2

22/11/12 ELIT Rogle - Luleaa 1:2

03/11/12 ELIT Luleaa - Rogle 1:0

13/09/12 ELIT Rogle - Luleaa 1:3

Na ostatnie 4 mecze tylko jeden wysoki wynik i to na tafli Luleaa,a tak gdy gospodarzem jest ekipa Rogle,to mamy under w meczu...Tak wiec mam nadzieje,ze ekipa gospodarzy postawi w tym meczu na defensywe a nie pojdzie na wymiane ognia, to o wynik mozemy byc spokojni.Polecam.

http://obstawianie.com/liga-szwedzka-2012-2013-vt123444,25.htm#1735628

Dyscyplina: Hokej Rosja VHL

Spotkanie: Almetyevsk - Balashikha

Typ: over 5.5

Kurs: 2.10

Godz. 15:30

Analiza:

Do końca fazy zasadniczej w rosyjskiej VHL pozostało nam tylko sześć kolejek.

Gospodarze ekipa Almeyevsk, udział w PO mają już zapewniony. Aktualnie są na siódmy miejscu, z dorobkiem 81 punktów, jednak mogą zarówno wskoczyć wyżej jak i stracić tą pozycję. Do zdobycia mają maksymalnie 18 punktów i jeśli chodzi o poprawienie pozycji to mogą jeszcze dogonić tak realnie czwartą ekipę Orska do której mają stratę czterech punktów. Zdecydowanie więcej mogą natomiast stracić gdyż czternasta ekipa Voronezh ma realną stratę do odrobienia bo tylko lub aż siedem punktów. Przechodząc do bramek to w 16 spotkaniach udało im się znaleźć drogę do bramki rywali 129 razy co jest na tą ligę przyzwoitym wynikiem, dużo lepiej radzą sobie z bronieniem gdyż na 27 drużyn mają piąty najlepszy wynik pod względem straconych bramek 103, w sumie daje nam to średnią równą 5.0. Na własnym lodowisku bez rewelacji 13 zwycięstw przy 10 porażkach, bramki 61:51.

Ekipa gości Balashikha jeszcze pewnego udziału w PO nie mają, aktualnie na trzynastej pozycji z dorobkiem 75 punktów. Do PO awansuje 16-cie drużyn i nad pierwszą ekipą która do tej grupy się nie zalicza mają siedem punktów przewagi, oczywiście cały czas walczą także o poprawę swoje pozycji i nawet realne wydaje się doścignięcie piątego zespołu do którego strata wynosi siedem oczek. Najważniejsza sprawa to bramki i tutaj jest świetnie, trzecia najlepsza ofensywa z 140 bramkami na koncie i zdecydowanie najgorsza z czołowej dwudziestki defensywa z 142 bramkami straconymi, sumują to wszystko czyni ich to najbardziej overową ekipą ligi z średnia przekraczającą 6.0(tylko jeszcze jedna ekipa przekroczyła tą granicę). Wniosek z tego jest jeden lubią grać ofensywny hokej. Na wyjazdach bilans wyrównany 11 zwycięstw i tyle samo porażek, średnia bramkowa jeszcze większa niż ogólna bo 6.3 – bramki strzelone 67, stracone o dziesięć więcej.

Ostatnie pięć pojedynków gospodarzy to trzy zwycięstwa i dwie porażki, ale co mnie najbardziej zainteresowało to fakt że od siedmiu kolejek są bez spotkania overowego więc pora chyba na przełamanie tej passy. Goście w ostatnich spotkaniach prezentowali się lepiej wygrywając cztery a przegrywając raz po karnych. Co do istotnej dla overa pozycji czyli bramkarzy to gospodarze mają jednego z najlepszych w lidze co może trochę martwić za to u gości dwójka bramkarzy ma średnią bramek wpuszczonych powyżej 3.0, dodatkowo u gości nie zagra obrońca Yeprev 27 spotkań na koncie. Głównym powodem oprócz tego jak gra ekipa Balashikha czyli ofensywnie jest historia spotkań. W tym sezonie pierwsze spotkanie zakończyło się underem 2:2 co jeszcze bardziej przekonało mnie do overa a dlatego że w poprzednim sezonie dwa overy 2:4 i 4:2, dwa sezony temu 3:2 i 4:3, trzy sezony temu 2:7 i 5:2, czyli prawie zawsze oba spotkania kończyły się z dużą ilością bramek w pierwszym meczu się nie udało czyli wychodzi że dziś już będzie lepiej.

http://obstawianie.com/kontinental-hockey-league-2012-2013-vt123402,50.htm#1735642

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:15 ]

:plus: 110

Gość delpiero88

Dyscyplina: Tenis- ATP San Jose kwalifikacje

Spotkanie: Bogomolov A. Jr (Rus)- Sweeting R. (Usa)

Typ: Sweeting R. (Usa)

Kurs: 2,00

Godz: 19:50

Analiza:

Dzisiaj na godzinę 19:50 zaplanowane jest spotkanie 3 rundy kwalifikacji do turnieju głównego w San Jose w którym to zawodnik gospodarzy Sweeting podejmie Rosjanina Bogomolova. Kursy na obu zawodników na ten pojedynek są bardzo wyrównane, ja jednak większe szansę daję Amerykaninowi. Obaj panowie bez wiekszych problemów przeszli dwie pierwsze rundy kwalifikacji. Zarówno Rosjanin jak i zawodnik z USA nie stracili w swoich meczach ani jednego seta. Bogomolov pokonywał kolejno Herberta 6-4,6-4 i potem Lajole 6-1, 6-2. Jeśli chodzi o Sweetinga to najpierw uporał się z Michalicką 6-1, 6-0 a następnie z innym Amerykaninem Wettengelem 6-0, 6-4. Tak naprawdę to dzisiejsze spotkanie dla obu panów będzie prawdziwym testem formy jeśli chodzi o ten turniej. W tamtym tygodniu obaj panowie występowali w turnieju w Dallas, w którym to Bogomolov odpadł już w pierwszej rundzie, natomiast Sweeting w drugiej, ulegając jednak Ginepriemu który doszedł do finału tego turnieju. Biorąc pod uwagę h2h obu panów to zdecydowana przewaga Amerykanina który wygrał wszystkie 3 pojedynki, wszystkie na nawierzchni twardej i tracąc jedynie jednego seta w jednym z tych trzech pojedynków. Jak dla mnie Sweeting to dobra opcja na dzisiaj.

http://obstawianie.com/atp-rotterdam-san-jose-sao-paulo-wta-doha-cali-vt124596.htm#1735673

:plus: 100

dyscyplina: Tenis, ATP Sao Paulo

spotkanie: Ricardo Mello - Leonardo Mayer

typ: 2

kurs: 1.72

bukmacher: Bwin

godz: 20:00

analiza:

przed nami mecze 1/16 finału mocno obsadzonego turnieju ATP w Sao Paulo, rozgrywanego w hali na twardej nawierzchni. Do dzisiejszej analizy wybrałem spotkanie pomiędzy zawodnikami Ricardo Mello i Leonardo Mayer. Mello w rankingu zajmuje obecnie 346. miejsce więc bez większych rewelacji, punkty które dały mu to miejsce zdobywa zazwyczaj w słabo obsadzonych turniejach głównie w Ameryce Południowej. W których to tez nie dochodzi dalej niż do ćwierćfinału. Jego dzisiejszy rywal Mayer to już zawodnik co najmniej o klasę lepszy, w rankingu jest sklasyfikowany na 74. pozycji, czasem również potrafi sprawić niespodziankę wygrywając z wyżej notowanym rywalem. W turniejach w Ameryce Południowej zazwyczaj dochodzi do ćwierćfinału, całkiem przyzwoicie radzi sobie również w Europie. W bezpośrednich pojedynkach obu panów prowadzi Mello, ale ostatnio grali oni ze sobą w listopadzie 2011 roku. Sądzę, że Mayer wygra 2:0 bowiem przemawiają za nim większe umiejętności.

http://obstawianie.com/atp-rotterdam-san-jose-sao-paulo-wta-doha-cali-vt124596.htm#1735675

Jastrzębski - Częstochowa Siatkówka Polska - PlusLiga 11 Lut -18:00

TYP Częstochowa (+2.5) Handicap setowy

2,2

William Hill

Wszyscy wiedza kto jest faworytem i o co gra Jastrzębie. Ja jednak idę delikatnie w stronę gości, może niespodzianki nie będzie ale stać ich na ugranie jednego seta może tego 1-go, albo przy pewnym prowadzeniu 2-0 -w gre podopiecznych Lorenzo Bernardiego wkradnie sie jakaś nerwowość, rozluźnienie- nie pewność. Liczę ze nie utrzymają koncentracji na najwyższym poziomie.Potencjału obu zespołów nie ma co porównywać miejsce w tabeli tez pokazuje o co będą walczyć oba kluby. Ja liczę ze goście pokażą lwi pazur i charakter tak jak pokazywali to w 2 ostatnich spotkaniach; porażka po taibreku z zaksa i zwycięstwo nad skra. Z dobrej strony pokazuje sie Bociek. Grzegorz podtrawi pociągnąć ten zespól do walki- typ for fun pod konkurs myślę ze warty ryzyka.http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639.htm#1735688

Dyscyplina:Hokej na lodzie - Szwecja - HockeyAllsvenskan

Spotkanie:Karlskrona-Almtuna

Typ:2

kurs:2.40

Bukmacher:Betsson

Data:11.02.2013 19:00

Dzisiaj o godzinie 19 w szwdzkiej 2 lidze hokeja zmierzą się ze sobą dwa zespoly zamykające tabele jeden z nich ma jeszcze o co grać(utrzymanie w lidze) a drugiego nic już nie uratuje przed spadkiem.Ich bilanse na 7 kolejek przed końcem wyglądają tak gospodarze 30 punktów w bramkach 86-156 ,a goście 42 punkty 98-126.Aktualna forma wygląda Karlskrona 1zwycięstwo i 4 prażki,a Almtuna 5 porażek w tym 3 po dogrywce gdzie rywalami była sama czołówka tabeli np:porażka z Liderem z Leksands na wyjeżdzie tylko 3-2.Jeśli Almtuna tracąca do miejsca gwarantującego utrzymanie 6 punktów ,chce się jeszcze liczyć w walce o nie musi dzisiaj koniecznie wygrać.PS: bo z kim ma sie wygrywać jak nie z outsiderem rozgrywek.

http://obstawianie.com/liga-szwedzka-2012-2013-vt123444,25.htm#1735744

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:16 ]

:minus: 150

11.02.2013 20:45

Piłka nożna, Setanta Cup

Drogheda - Portadown

Typ: EH(0:1) 1

Kurs: 3.40

tobet

Dziś rozpoczyna się Setanta Cup, w którym w tej fazie zagrają zespoły zarówno z Irlandii jak i Irlandii Północnej a o awansie zadecydują dwa spotkania (rewanże za tydzień). Jeszcze wczoraj można było na zwycięstwo Droghedy znaleźć kurs 2.00, dziś pospadały ale nadal wydają się atrakcyjne. Drogheda to wicemistrz Irlandii, natomiast Portadown walczy o awans do top-six i ma z tym spore problemy. Za gospodarzami przemawia oczywiście prócz atutu własnego boiska fakt że grają w silniejszej lidze od swych rywali, co prawda obecnie jest przerwa w rozgrywkach jednak wyniki sparingów pokazują że forma jest przyzwoita. Jeśli chodzi o gości to możliwe że potraktują dzisiejsze spotkanie ulgowo, dużo ważniejsze jest by dostać się do grupy mistrzowskiej w lidze, a w sobotę grali spotkanie pucharowe, podobnie dwa dni przed rewanżem będą mieli spotkanie ligowe. Drużyny te spotkały się w Setanta Cup w 2006 roku i wtedy pierwszy mecz rozstrzygnął rywalizację, padł wynik 4:0 dla dzisiejszych gospodarzy.

http://obstawianie.com/setanta-cup-vt124601.htm#1735757

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:16 ]

:minus: 200

Dyscyplina: NIEMCY: 2. Bundesliga

Spotkanie:Hertha - Union Berlin

11.02.2013 20:15

Typ: over 2.5

Kurs: 1.79

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:Dzisiaj o 20:15 odbędzie się spotkanie w niemieckiej drugiej bundeslidze. Hertha

podejmie na własnym stadionie Union. Jest to spotkanie derbowe. dlatego przykuwa dużą uwage

w niemczech. Gospdoarze plasują się na drugiej pozycji w lidze ze stratą 3 pkt do lidera, natomiast

goście plasują się na 5 pozycji. Hertha w przypadku zwycięstwa ma szansę zrównać się punktowo

z liderem i walczyćo zwycięstwo w tabeli końcowej. W ostatnich 4 meczech aż trzy krotnie padał wynik overowy.

Dodatkowo zarówno gospdoarze jak i goście grają ostatnio na wysokim procencie skuteczności

i zdobywająsporo bramek. Moim zdaniem dzisiejsze spotkanie będzie bardzo interesujące, a mecz zakończy się

minimalnym zwycięstwem gospdoarzy 2:1

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,75.htm#1735814

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:17 ]

:plus: 79

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...