Skocz do zawartości

Typy na dzień 13.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 2 weeks later...

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns godz. 04:35

typ: Lakers - 15,5

kurs: 3,25

Buk: Bet365

Po dwóch dotkliwych porażkach Słońc z Oklahomą nie widzę w tym spotkaniu nic innego jak wysoka wygrana Jeziorowców. Przypomnijmy drużyna Gortata przegrała trzy ostatnie spotkania ,w tym dwa bardzo wysoko z OCT najpierw na wyjeździe 127-96,następnie u siebie 69-97,wcześniej przegrali ze słabiutkim Nowym Orleanem. Dwie przegrane ok. 30 punktami nie wróżą nic dobrego Słońcom w dzisiejszym meczu. Wybrałem praktycznie najwyższy handicap jaki wystawił bukmacher i myślę,że jest on w zasięgu Brayanta i spółki.

Przypomnijmy,że Suns ograli dwa tygodnie temu Jeziorowców na własnym parkiecie 92-86. Będzie więc okazja do rewanżu. Po tej porażce Lakers wygrali trzy następne spotkania. W ostatnim meczu LAL przegrali w Miami z Heat 107-97,w tym meczu Kobe Brayant rzucił 28 punktów. Również na wysoką skuteczność liczę w tym spotkaniu. Jeżeli Howard utrzyma wysoką skuteczność rzutów za 2 punkty a Nash ponownie bez błędnie wykonywać będzie rzuty wolne to o wysoką wygraną jestem spokojny.

Lakers ostatni raz u siebie z Suns grali w listopadzie zwyciężając 114-102. W zeszłym roku dochodziło do trzech pojedynków w Los Angeles pomiędzy w/w drużynami oczywiście wszystkie na korzyść gospodarzy.

Coraz głośniej mówi się o przejściu Gortata do Utah wraz z Jared Dudley-em i to jeszcze w tym miesiącu. W zespole źle się dzieje a ostatnie wyniki mówią same za siebie.

Myślę,że warto zaryzykować wysoki handicap w tym spotkaniu.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1735938

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:32 ]

:minus: 200

Dyscyplina: Koszykówka - NBA

Spotkanie: Los Angeles Lakers - Phoenix Suns

Typ: over 199,5

Kurs: 1,85

Godz: 4:00

Bukmacher: Pinnacle

Analiza:

Moja pierwsza analiza spotkania koszykówki, więc za ewentualne pomyłki przepraszam i proszę o poprawienie mnie. Lakersi są stosunkowo daleko od miejsca, które zapewnia play-offy, ale w ostatnich spotkaniach gra coraz lepiej. Klęska z Miami oraz z Bostonem na pewno trochę zraniła kibiców LAL, więc taki słabszy zespół jakim jest Phoenix Suns jest jak kojący balsam. Słońca obecnie mają serię 3 meczów przegranych, z których dwa ostatnie przegrali łącznie 59 punktami różnicy. Lakersi zdobywają punkty, ale potem tracą je z głównymi konkurentami. Ostatnio polegli na Florydzie 97:107, obecnie mają 24 zwycięstw i 28 porażek, co daje im niezłą pozycje na Zachodzie. Głównym aspektem LAL jest Howard pod koszem, który publicznie negował sposób gry swojego zespołu. Nie podjął jeszcze decyzji gdzie będzie kontynuował sezon, ale jeśli LAL nie dojdą do play-offów to pewnie odejdzie. Gasol odpada z powodu kontuzji, conajmniej przez miesiąc. Nash robi wszystko, by pokazać się z jak najlepszej strony. Ostatnio najlepiej prezentuje się Bryant, ale też Earl Clark gra dobrze pod koszem. Gospodarze zdobywają wiele punktów, więc ta linia wydaje się do grania.

Przewidywana wyjściowa piątka LAL: Nash, Bryant, World Peace, Clark, Howard

Słońca przyjeżdżają do Los Angeles, gdzie spotkają się z byłym trenerem D'Antonim i zawodnikiem Nashem. W tym sezonie wygrali 17 razy i przegrali aż 35 co daje najgorszy wynik w swojej dywizji. Na swoim podwórku tylko 5 zwycięstw z ostatnich 27 spotkań. Ich obrona nie jest najlepsza, ale rzucają stosunkowo dużo, więc liczę na over.

Suns: Dudley, Dragič, Tucker, Scola, Gortat

LAL potrzebują wygranej, więc liczę na szybki i widowiskowy mecz, co wiąże się z pokryciem tego typu.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1736068

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:32 ]

:minus: 100

Dyscyplina:Hokej na lodzie AHL

Spotkanie : Manchester Monarchs - Providence Bruins

Typ: 1

Kurs:2.30

Bukmacher: Expekt

13.02.2013 01:00

Analiza:

Kolejna ciekawa noc w akademickiej lidze hokejowej.Na dziś stawiam na przełamanie dla Monarchs.Po czterech wygranych z rzędu przyszedł czas na pięć porażek pod rząd. Wszystkie były na wyjeździe.ostatni bój przegrali nieznacznie bo jedną bramką z dzisiejszymi rywalami.gospodarze mają tyle samo zwycięstw co przyjezdni.Oni w ostatnim spotkaniu ulegli aż 2 do 5.Zostali w końcu przełamani bo ostatnio bardzo dobrze im szło. Mieli wiatr w żaglach i grali jak znut.Ale jak to mowią w końcu passa się kończy.Na to też liczę w dzisiejszym spotkaniu że to monarchs się przełamią na plus.Grają bardzo dobrze u siebie i na to liczę że we własnej hali i tafli poradzą sobie z bruins. Ostatnio dostali baty więc dlaczego i dziś nie mogą.Spadek formy przyszedł i morale spadły.Gospodarze powinni dziś w końcu się obudzić i zaaplikowac gościom z kilka bramek i wygrać pewnie te spotkanie.w ostatnim spotkaniu na tafli Monarchs nie padło wiele bramek ale Manchesters pewnie wygrał 3 do 0.dziś liczę na podobny wynik że to gospodarze będą lepsi i przerwą swą niechlubną passę.dziewiętnaście wygranych bezpośrednio z niczego się nie wzięło więc dziś całym sercem za Manchester Monarchs.

http://obstawianie.com/usa-ahl-vt123699,25.htm#1735550

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:34 ]

Dyscyplina: Koszykówka - NBA

Spotkanie: Golden State - Houston

Typ: Golden State Warriors wygra roznica 21 punktów lub wiecej

Kurs: 9,00

Data/Godz: 4:30 /13 luty 2013

Bukmacher: WilliamHill

Analiza: Typ liczacy na sporo szczescia jednak sprobuje sie skusic. Golden State zakonczylo swoj road trip, przegrali wiekszosc spotkan i po kilku dniach przerwy wracaja wypoczeci do gry. U siebie graja swietnie, po ostatniej porazce 40 pkt z Houston beda chcieli sie zrewanzowac, traktuje bardzo powaznie tego typu zemsty i jestem pewien, że jutro wygraja. Dysponuja wieloma dobrymi zawodnikami, rzutami dystansowymi , wroci Bogut pod koszem z Lee tworza dobry duet pod koszem i wszystko wyglada bardzo dobrze. Houston liczy przede wszystkim na trojki, jak im nie wpadaja to jest kicha, w obronie graja totalna padake. Skupiaja sie wylacznie na ofensywie. Jutro faworytem wg mnie jest Golden State i zmotywowani, dobrze dysponowani, porazka z Dallas byla upokorzajaca ale to byl ich 4 mecz w ciagu 5 dni wiec widac bylo brak sil. Z Houston pokaza klase, nie wiem czy wygraja 21 pkt ale warto sprobowac.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1736200

Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz 03:00

Utah Jazz (-1,5) – Oklahoma City Thunder

TYP: 1

KURS:3,25

BUK: Bet365

Analiza:

Jutro o godzinie 3 w nocy polskiego czasu dojdzie do pojedynku pomiędzy zespołami które znajdują się na w pierwszej ósemce a dokładniej Utah znajduje się na 7 pozycji a zespół Oklahomy jest wiceliderem konferencji zachodniej. Oba zespoły właśnie znajdują się w konferencji zachodniej. Jeśli chodzi o kursu to jest ciekawy kurs na zespół gości a do tego dodać handicap i mamy wysoki powyżej 2 zł kursik. Ale wszystko od początku. Gospodarze tego meczu jak już wcześniej pisałem znajdują się w konferencji zachodniej na 7 pozycji z dorobkiem 28 zwycięstw i 24 porażkami. Na własnym parkiecie rozegrali oni w tym sezonie 25 meczy w których to 19 meczy wygrali i 6 meczy przegrali. A więc widać że dobrze sobie radzą ale ostatnio noga im się podwija dosyć często i ja upatruje w tym szanse. Natomiast na wyjeździe już tak dobrze im nie idzie ponieważ rozegrali oni 27 meczy w których to 9 meczy wygrali i aż 18 meczy przegrali. A więc jak widać na wyjeździe grają słabo. Natomiast goście tego meczu są na drugiej pozycji z dorobkiem 39 zwycięstw i 12 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 26 meczy w których to 23 mecze wygrali i jedynie trzy mecze przegrali. A wiec u siebie grają bardzo dobrze. Natomiast na wyjeździe im również dobrze idzie ponieważ rozegrali oni 25 meczy w których to 16 meczy wygrali i 9 meczy przegrali. A więc jak widać są to kandydaci do tytułu bo grają bardzo równo. Na pewno chcą zająć pierwsze miejsce aby potem trafić na łatwiejszego rywala.

Ostatnie pięć meczy w wykonaniu gospodarzy tego meczu to była gra w kratkę. W ostatnich pięciu meczach wygrali dwa razy i trzy razy przegrali. Wygrali u siebie z zespołem Sacramento i Milwaukee a więc z dość niewymagającymi rywalami a przegrali z zespołem Portland, Chicago (u siebie) i nieoczekiwanie z Sacramento. A więc spisują się słabo ostatnim czasem. Natomiast goście tego meczu w ostatnich pięciu meczach cztery wygrali i jeden mecz przegrali. Cztery mecze pod rząd wygrali odpowiednio z Phoenix (na wyjeździe), Phoenix, Golden, Dallas i przegrali nieoczekiwanie na wyjeździe z Cleveland. Oba zespoły zagrały ze sobą w 2012 roku pięć razy w tym trzy mecze wygrali Oklahoma a Utah wygrali dwa mecze. Ostatni mecz Oklahoma u siebie wygrali 106:94.

Moim zdaniem gospodarze mają szansę na zwycięstwo ponieważ u sibie spisują się bardzo dobrze i ja zagram dzisiaj wysokim kursem i stawiam na zespół gospodarzy z handicapem -1,5 ;)

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1736213

:plus: 225

Dyscyplina: Koszykówka NBA

Spotkanie: Toronto Raptors - Denver Nuggets

Typ: Denver (-3,5)

Kurs: 2,62

Godzina: 01:00

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Niezłą perełkę udało mi się wynaleźć na dzisiejszą noc. Kompletnie nie mam pojęcia, dlaczego bukmacherzy wystawili tak wysoki kurs na Denver i dlatego z wyborem spotkania nie miałem najmniejszych problemów.

Zacząć należy od tego, że to ekipy z kompletnie różnych rejonów tabeli i grające o różne cele. Toronto legitymuje się bilansem 19-32 i zajmuje 22 miejsce, zaś Denver z odwrotnym bilansem 33-19 jest na miejscu 6. Toronto gra koszykówkę nudną i opartą na schematach, Denver zaś to przedstawiciel nowej ery NBA. Toronto gra w kratkę, a Denver odnosi ostatnio zwycięstwo za zwycięstwem.

Seria 9 wygranych gości została dwa dni temu przerwana w Bostonie (po 3 dogrywkach), tak więc nie ma już ciśnienia jeśli chodzi o statystyki, a ze sportowego punktu widzenia można sobie znakomicie tamtą porażkę odbić, jak również odbudować morale zespołu.

Do tego dodać należy statystyki Toronto u siebie (13-13) i Denver na wyjeżdzie (11-15), z których również nie widać dysproporcji, jakiej oczekiwalibyśmy przyrównując bilans domowy do wyjazdowego. Wyniki ostatnich spotkań między tymi zespołami przemawiają również zdecydowanie na korzyść gości (sześć wygranych spotkań z ostatnich ośmiu).

Próbowałem również poszperać na stronie NBA, aby znaleźć coś, co byłoby przyczyną tak wysokiego kursu na Denver, ale niczego godnego odnotowania nie znalazłem. Buki niedowartościowują więc zespołu pod względem sportowym. Ja za to wiem, jak oni grają, i myślę, że dzisiaj wygrają w Toronto zdecydowanie i wysoko i handicap (-3,5) na nich za 2,62 pobieram w ciemno.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1736221

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:35 ]

:minus: 150

Dyscyplina : Hokej, NHL, godz. 01.00

Spotkanie : New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

Typ : New Jersey Devils strzeli powyżej 2.5 gola meczu

Kurs : 1.75

Buk : Bwin

Carolina grała w czoraj więc dzisiaj może odczuwac trudy tego meczy, zwłaszcza, że musieli sie sporo napocić, aby wygrać w Nowym Jorku z Islanders. NIby ten mecz ładnie wygrany, bo strzelili aż 6 bramek, ale dla mojego typu najwazniejsze to bardzo słaba postawa obrony, która dopuściła do 4 trafień Wyspiarzy, a co najdziwniejsze to wszystkie padły w PP. Dzisiaj Diabły, który świetnie ostatnio czują się w tym elemencie będą miały gdzie się wykazać. Diabły, które ostatnio grają świetnie, zarówno w obronie jak i w ataku. 5 zwyciestw z rzędu, każde pokryłoby zwykłe handi, w dodatku grali chociażby z Pittsburg 2 razy, czy z Rangersami. Od poczatku sezonu ładnie sie prezentują w przodzie, fajerwerków nie ma, bo jakis wielkich sum w meczu nie strzelają, ale u siebie wkażdym meczy przynajmniej 3 gole strzelaja. Carolina na wyjazdach w defensywie zbyt dobrze sie nie czuje, co potwierdziła w meczu z Wyspiarzami. U Diabłów ma kto strzelac. Kovalchuk ostatnio w formie, cały sezon nieźle prezentuje się Clarkson, ładnie jak wspomniałem funkcjonuje PP, grają u siebie, nastroje są wysmienite i choć przełamanie ich passy napewno nastapi wczesniej czy póxniej uważam, że w tym meczu ze zmęczonymi zawodnikami Caroliny mogą ładnie nastrzelać.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,25.htm#1736229

Dyscyplina: Piłka nożna, LM

Spotkanie: Real Madryt - Manchester United

Typ: Manchester United powyżej 1,5 gola

Kurs: 3,40

Godz: 20:45

Bukmacher: Bet365

Analiza: Real Madryt jak dla mnie jest trochę za bardzo faworyzowany w tym meczu. Manchester United to jest zdecydowanie najlepszy zespół w Premier League, która to jest jedną z najlepszych lig świata. Potencjał United jest ogromny, ta drużyna podobnie jak Real jest naszpikowana gwiazdami. W 26 meczach ligowych United strzelili aż 65 goli i są zdecydowanie najlepsi w lidze pod tym względem. W LM Uinited zajęli pierwsze miejsce w grupie, a Real dopiero drugie ustępując Borussi Dortmund. Real w tym sezonie nie gra zbyt dobrze jak na swoje możliwości. W LM zajęli w fazie grupowej dopiero drugie miejsce, w Primera Division zajmują dopiero trzecie miejsce ustępując nie tylko Barcelonie, ale też Atletico Madryt. U siebie Real stracił dwa gole z Espanyolem i trzy gole z Sociedad. Skoro te dwie drużyny zrobiły over 1,5 z Realem, to taka potęga jak Manchester United również może to zrobić. Spodziewam się tutaj bardzo ciekawego meczu i wielu bramek, w tym co najmniej dwóch dla Manchesteru United.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,175.htm#1736237

Dyscyplina: Hokej – Rosja KHL

Spotkanie: Barys Astana- UHC Dynamo

Typ: over 6.5

Kurs: 3.25

Godz. 14:00

Analiza:

Po przerwie reprezentacyjne wznawiamy rozgrywki w najlepszej lidze hokeja w Europie rosyjskiej KHL. Większością ekip do końca rudny zasadniczej zostały tylko trzy spotkania do rozegrania.

Ekipa gospodarzy z Astany na co dzień występująca w Konferencji Wschodniej ma do rozegrania tylko dwa spotkania w rundzie zasadniczej. Udział w PO mają zagwarantowany na razie są na szóstym miejscu i mogą jeszcze awansować o jedną lokatę lub spaść o jedną. Już nie raz pisałem o stylu prezentowanym przez tą ekipę a więc ostro do przodu i tym sposobem mają w swojej konferencji najlepszy wynik w zdobytych bramkach 166 i jeden z gorszych w straconych 155 co w sumie musi oczywiście dać najwyższą średnią w całej lidze 6.4. Przed własną publicznością mają bilans plusowy 15 zwycięstw 9 porażki, bramki 88:69 – i znowu najwyższa średnia ligowa 6.5.

Dynamo na co dzień gra w Konferencji Zachodniej im do końca etapu zasadniczego zostały trzy spotkania jednak są to gry treningowe bo już wiadomo że będą trzecią ekipą konferencji. Ich styl gry nie jest aż tak ofensywny ale mogą się pochwalić na zachodzie drugi wynikiem pod względem strzelonych bramek 145 z niezłym wynikiem w defensywie tylko 107 bramek straconych. W meczach po za własną taflą wygrali 15 razy przegrywając 8 spotkań, bramki zdobyte 60, stracone 53.

Przed zmaganiami w reprezentacjach obie wygrały po trzy spotkania i przegrały dwa. Astan jak zwykle dużo strzelała i traciła, a i Dynamo zdarzały się wysokie wyniki jak np. z najsłabszym w lidze Ekaterinburgiem 4:4. Astan gra prze PO dwa ostatnie mecze u siebie a więc będą chcieli fajnie się zaprezentować swoim kibicom grając takim stylem jakim ich przyzwyczaili czyli zdecydowanie do przodu bo w PO będzie trzeba grać już bardziej uważnie. Grając taki hokej potrafią każdemu wbić minimum trzy bramki przy okazji tracą tyle samo. Co do bramkarzy to każdy ma średnią skuteczność poniżej 90% co jest wynikiem porostu słabym. Co do Dynamo to tak jak wspomniałem dla nich są to treningi a więc nie ma tu presji wyniku i na pewno nie będą ryzykować niepotrzebnymi kontuzjami a może trener spróbuje także wykorzystać te spotkania to sprawdzenia innych ustawień w piątkach co by tylko pomogło w overze. Jestem przekonany że przyjmą warunki gry Astany i pójdą na wymianę.

W tym sezonie ekipy spotkały się tylko raz i u siebie w Moskiwe wygrało Dynamo 5:1. Rok temu Astana wygrała na własnym terenie w takim samym stosunku a na wyjeździe znowu przegrała 6:3, a więc bramek nie brakowało.

http://obstawianie.com/kontinental-hockey-league-2012-2013-vt123402,50.htm#1736285

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:36 ]

Dyscyplina:Piłka Nożna

Spotkanie: Real Madryt-Manchester United

Typ: over 2,5 1,50

Bukmacher:Bet-at-home

Szalenie popularne przekomarzania kibiców na temat wyższości ligi angielskiej nad hiszpańską odżyją na nowo. Wszystko za sprawą szlagieru w Champions League pomiędzy Realem Madryt a Manchesterem United.Zdania ekspertów, jeżeli chodzi o szanse awansu, są od samego początku podzielone. Gdyby spoglądać na aktualną formę i ostatnie osiągnięcia klubów, za wyraźnego faworyta uchodziliby United. Historia pokazuje jednak, że wyniku osiągane w kraju nie zawsze przekładają się na te w pucharach. Udowodniła to chociażby londyńska Chelsea, która mimo wypadnięcia z pierwszej czwórki Premier League, została klubowym mistrzem Europy poprzedniego sezonu.Czynnikiem, który może przesądzić o końcowych losach tej rywalizacji, jest zdaniem dziennikarzy kontuzja Ikera Casillasa. Bramkarza, który wielokrotnie był ostoją Realu i reprezentacji Hiszpanii, zastąpi Diego Lopez. Na boisku nie pojawią się także dwaj inni gracze leczący urazy - Raphael Varane i Angel Di Maria. Czerwone Diabły zawitają natomiast do Madrytu z narzekającymi na urazy Jonnym Evansem i Philem Jonesem. Ich występ, jak potwierdzili szkoleniowcy, stoi pod znakiem zapytania. W ataku u boku Robina van Persiego zagra prawdopodobnie Wayne Rooney, a do defensywy po nieobecności w ostatni weekend wróci Rio Ferdinand. Kibice oczekują nadchodzącego dwumeczu tym bardziej, że oba kluby nie spotkały się w meczach o stawkę od wiosny 2003 roku. Awans do półfinału Champions League wywalczyli wówczas Królewscy. W pierwszym meczu na Bernabeu gospodarze zwyciężyli 3:1, a w rewanżu na Old Trafford skromną wygrana odnieśli gospodarze (4:3). Podobnie jak przed dziesięcioma laty, o końcowym trumfie mogą zadecydować detale. Po ciuchu licze na zwyciestwo United jest to bardzo prawdopodone ale stawiam over 2,5 Powodzenia wszytskim !!

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:36 ]

Dyscyplina: Liga Mistrzów

Spotkanie:Szachatar-Borussia

Typ: Obie strzelą tak

Kurs:1.60

Godz:20:45

Bukmacher: William hill

Analiza:

Na dzisiaj jak dla mnie bardzo typ na dzisiejszy wieczór z Ligą Mistrzów . Borussia jedzie na Ukrainie zapewne po korzystny wynik w stylu x2 ale przede wszystkim po bramkę . Borussia ostatnio ciągle pokazuje że zdarzają się jeszcze w jej druzynie braki w obronie co przeciwnic y wykorzystują doszczętnie .Tak jak ostatnio z Hamburgiem 1:4 co prawda 4 bramki stracone przez czerwoną kartkę no ale jednak aż tyle nie powinni stracić . Dzisiaj typ na poprawienia skuteczności ostatnio 3 podane 2 błednie 1 zwrot dlatego dzisiaj jak to nie wejdzie to się bardzo zdziwię Szachtar jeśli mysli o awansie do next rundy musi dzisiaj na pewno cos strzelic a na pewno będą chcieli wygrać . Pozdrawiam

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,175.htm#1736300

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:37 ]

:plus: 60

Dyscyplina: Liga Mistrzów

Spotkanie:Szachatar-Borussia

Typ:Szachatar

Kurs:2,75

Godz:20:45

Bukmacher: William hill

Troszkę dziwią mnie rosnące kursy na gospodarzy.Nie wiem dla czego Bvb ma byc lekkim faworytem tego meczu czy 2 meczu.Obydwa zespoły grały najlepsza piłkę w fazie grupowej LM.Goście czym sie bardzo dziwie sprzedali do Andzy za duże pieniążki swojego, myślę najlepszego grajka jakim byl Willian.Osłabienie duże, ale górnicy z Doniecka jak dla mnie posiadają i tak bardzo dobra przede wszystkim szeroka kadrę- ławkę.Kolonia brazylijska jest bardzo mocna, świetnie sie rozwija Henrich Mchitarjan.Mircea Lucescu dysponuje na prawdę mocna wyrównaną drożyną, może troszkę będzie brakowało rytmu, ogrania meczowego. Grali bardzo mocne sparingi -udział w dobrze obsadzonych turniejach.Jest to zespól ograny doświadczony, myślę ze atutem będzie swoje boisko. Obydwa zespoły graja ofensywny footbal troszkę może przeszkadzać pogoda- zimno.Dortmund nie jest w najwyżej formie troszkę posypała im sie gra w budeslidze (dużo spekulacji na temat Lewego to na pewno nie wpływa na zespól dobrze) pewnie wszystko pójdzie pod LM .Liczę ze gospodarze od razu ruszą na swoich rywali, zdominują ich i zaczyna sobie stwarzać sytuacje bramkowe.Bvb nie gra za dobrze ostatnio w obronie popełniają sporo prostych błędów graja dość wąską kadra co 3 dni.Jeśli pojawiają sie zmiennicy odbija sie to na jakości zespołu.Dla mnie taki kurs to poezja- warta pogrania tak samo jak na MU. Ktoś tu kiepsko szacuje szanse drużyn. Pozdrawiam. http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219.htm#1736313

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:37 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Szachtar Donieck - Borussia Dortmund

Typ: 1 & over2.5

Kurs: 4.10

Bukmacher: Gamebookers

Godzina: 20:45

Analiza:

Dnia dzisiejszego zostaną rozegrane kolejne dwa spotkania 1/8 finału Ligi Mistrzów. Do Doniecka na Donbas Arenę zawitają zawodnicy niemieckiej Borussii Dortmund. To spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, dla niektórych atmosferę pewnie dodatkowo podgrzewa fakt, iż w drużynie z Niemiec grają Polacy, na szczęście nie w moim przypadku. Donbas Arena to bardzo ciężki teren, gospodarze rzadko pozwalają wywieść punkty swoim przeciwnikom z ligi. W fazie grupowej Szachtar zatrzymał na swoim obiekcie Nordsjaelland i Chelsea wygrywając odpowiednio 2:0 i 2:1 i przegrali z Juventusem 0:1, dla którego to zwycięstwo dało awans do dalszej fazy rozgrywek. Mówi się, że Szachtar jest osłabiony po sprzedaży do Anzhi Makhachkala Brazylijczyka Williana. Nie możemy tylko zapominać, że to nie był jedyny piłkarz dzięki, któremu Szachtar wygrywał mecze. Owszem kręgosłup zespół został zbudowany z Brazylijskich piłkarzy, ale brak jednego mimo tego, że świetnego nie przekreśla tej drużyny w walce o zwycięstwa chociażby z takimi zespołami jak dzisiejszy rywal. Borussia to dobry zespół wygrali rywalizację w "grupie śmierci" wygrywając mecz z Realem Madryt, Manchesterem City, Ajaxem. W spotkaniach wyjazdowych dwa remisy, nie potrafili przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę. Z City męczyli się cały mecz Lewandowski nie popisywał się skutecznością marnował stu procentowe akcje. Co będzie w tym spotkaniu? Szachtar jest świadomy, że mecz w Dortmundzie będzie ciężki i dobrze zrobić dobry wynik u siebie i w lepszych nastrojach lecieć na rewanż do Niemiec i bronić wyniku, niż odrabiać straty. Szachtar to w tej chwili jedna z czołowych drużyn w Europie, nie obliczalna i konsekwentna, jeśli podejdą dobrze nastawieni do meczu, i będą konsekwentnie wykorzystywać błędy rywali tak ja w lidze Ukraińskiej to powinni wygrać ten mecz. Jeśli Borussia będzie popełniać błędy, słabą skutecznością będą popisywać się snajperzy to Szachtar może to szybko wykorzystać. Jeśli Szachtar strzeli pierwszą bramkę w meczu to może szybko pójść za ciosem i podwyższyć wynik.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,175.htm#1736315

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:38 ]

Gość delpiero88

Dyscyplina: Piłka ręczna- PGNiG Superliga mężczyzn

Spotkanie: Stal Mielec- Vive Kielce

Typ: Stal Mielec +7,5 bramki

Kurs: 1,75

Godz: 18:00

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 18 dojdzie do pojedynku w Mielcu, gdzie miejscowa Stal podejmie Vive Kielce. Zdecydowanym faworytem jest ekipa przyjzdnych, która w tym sezonie uległa jedynie Wiśle Płock na wyjeździe, jednakwobec obecnych problemów ze składem w ekipie z Kielc, szczerze wątpię aby taki handicap został przez nich pokryty. Vive przyjedzie dzisiaj do Mielca bez Cupica, Strleka, Buntica a najprawdopodobniej również bez Olaffsona. Faktem jest że zespół z Kielc posiada dużą ławkę i na pewno jest kim tych zawodników zastąpić, jednak jeśli chodzi o skrzydła to dzisiaj zagra Tomczak na swoim nominalnym lewym skrzydle natomiast Jachlewski będzie musiał z konieczności zagrać na prawym, co jest rzeczą niezwykle trudną dla praworęcznego zawodnika. Stal Mielec w tym sezonie bardzo dobra forma na własnym parkiecie na 10 spotkań 8 zwycięstw 1 remis i porażka z Wisłą Płock. Co ciekawsze w pierwszym spotkaniu obu ekip w Kielcach, Vive wygrał 39-33 a więc o dzisiejszy handicap jestem spokojny. Vive w weekend gra jeszcze w lidze mistrzów i na pewno również nie będzie się forsować. Do rozpoczęcia spotkania linia na pewno spadnie.

http://obstawianie.com/pilka-reczna-vt62,250.htm#1736317

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:38 ]

Biathlon, 15km pań, Nove Mesto, 17:15 13.02

Palka - Pidrushna

typ: 1

2,1

Unibet

Analiza

Dzis rozegrany zostanie bieg na 15 km pan. My liczymy oczywiscie na wicemistrzynie swiata z biegu poscigowego, Krystyne Palke. Ciekawy zaklad zaproponowal nam dzis Unibet, czy Krysia bedzie lepsza od Pidrushnej? Wydaje mi sie ze jak najbardziej tak. Polka jest w Novym Mescie w swietnej dyspozycji, zarowno biegowej jak i strzeleckiej. 7 miejsce w sprincie, drugie w biegu na dochodzenie to wspaniale wyniki. Olena natomiast jest juz dwukrotna medalistka w Nowym Mescie, glownie dzieki dyspozycji strzeleckiej. Tutaj mamy jednak bieg na 15km i Palka na pewno sporo nadrobi w biegu do Ukrainki. Sadze, ze moze to byc nawet roznica okolo minuty w biegu. Krysia jest tutaj w bardzo dobrej dyspozycji strzeleckiej i mysle, ze dzis rowniez powalczy o medal, a Ukraince nieprzydarzy sie dzis tak dobry wystep jak w dwoch poprzednich startach.

http://obstawianie.com/sporty-zimowe-vt292,175.htm#1736322

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:40 ]

Dyscyplina:Piłka nożna-puchar Kolumbii

Quindio -Once Caldas

Typ:2

Kurs:2.35

Godz:21:30

Buk:Bwin

Trener Quindio wyastawił rezerwy na ten mecz, trener dał odpocząć kluczowym graczą na mecze ligowe,gdyż puchar nie jest dla nich ważny.

Quindio prawdopodobny skład: Oscar Mesa (sekundy gk 0/0), Cristian Peña (df 0/0, 20 lat), Eder Castañeda (df 2/0, 20 roku życia), Mauricio Rodallega (df 0/0), Felipe Rivera (df 0/0, 17 lat), Jaine Barreiro (df 1/0, 18 lat), Carlos Robles (mf 1/0, 20 lat), Jorge Vargas (mf 1/0), Yilmar Filigrana (mf 1/0), André Vieira (att 2/0) y Aldair Murillo (att 2/0).

http://www.copaposto...-postobon-03737

http://www.deportesq...-el-once-caldas

jak widać mało doświadczony i młody skład.

Kilku ważnych graczy z poprzedniego sezonu odeszło Quindio: Otero (najpierw gk 29/0), Torijano (df 26/2), najlepszy napastnik Caicedo (att 26/13 najlepszym strzelcem), Herrera (mf 10/6, 2 strzelców), a najlepiej midifler Murrilo (mf 30/6, 2 strzelców) Tessilo (df 26/0), Castillo (df 23/0), Garcia (att 26/5, 3 strzelcem).

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,25.htm#1736372

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:40 ]

Dyscyplina: Piłka ręczna- PGNiG Superliga mężczyzn, godz. 18.00

Spotkanie: Stal Mielec - Vive Kielce

Typ: Stal Mielec +10,5 bramki

Kurs: 1,85

Bukmacher: William Hill

Analiza: Zgodnie z regulaminem mimo, że podano już ten zakład, mogę go powtórzyć, ale z innym handicapem. A że aż przykro mi przejść obok takiego kursu i to przy takim handicapie to dam ten zakład do Typu Dnia. Dla znawców tematu jest to szlagier tej kolejki, bo do niezłej ekipy z Mielca przyjadą Mistrzowie Polski - Vive Targi Kielce. Stal to jedna z kilku ekip, która chce medalu, oczywiście tylko brązowego, bo dwa pozostałe są dla Wisły i Vive. Gospodarze to co prawda drużyna złożona wyłącznie z polskich zawodników lecz bardzo mocna. W składzie kilka ciekawych nazwisk m.in Szpera, Chodara, Lipka, Gliński, Kostrzewa, Sobut, Babicz. Co więcej u siebie notują bilans 6-1-1, co już pokazuje, że handi na poziomie 10,5 gola dla gospodarze spokojnie wejdzie. Ekipa z Kielc to zdecydowany faworyt tego spotkania, ale goście mają bardzo napięty terminarz i nie sądzę, aby bardzo chcieli wygrywać 10-15 bramkami dzisiaj. Są po ciężkim meczu z Petersbugiem, w którym wyszło spore zmęczenie kilku graczy i ligą i MŚ. Vive wygrało tylko 30:29, a po meczu z Stalą za 3 dni grają arcyważny mecz z Chambery. Vive ma sporo kontuzji, bonieosiągalni będą Rosiński, Cupić i Strlek, nie wiadomo też czy zagrają Olofsson, Lijewski i Grabarczyk.

Ekipa z Kielc nie będzie forsowała tempa i grała na maksa przez 60 minut. Przewaga 5-7 goli na pewno starczy gościom, a ja mam wątpliwości czy aby nie będzie to wyrównany mecz do samego końca. W pierwszym było 33:39 dla Vive, Stal niedawno napędziła strachu Wiśle. Z pewnością gospodarze zmobilizują się na 110% na mecz z Vive i może powalczą nawet o jakiś 1 pkt. Handicapy mocno przesadzone.

[jakby co mam scan zakładu]

http://obstawianie.com/pilka-reczna-vt62.htm#1736379

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:41 ]

:plus: 85

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Real Madryt vs Manchester United

Typ: x2

Kurs: 2.35

Bukmacher: Unibet

Godzina: 20:45

Analiza:

Pierwsze mecze fazy play-off Ligi Mistrzów i od razu klasyk na Santiago Bernabeu.Spotkanie Mistrza Hiszpanii i Wicemistrzem Anglii.Mecz drużyn bardzo utytułowanych które na pewno nie będą chciały odpaść już w tej fazie rozgrywek.Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Real Madryt jednak ja nie rozumiem dlaczego.Real w tym sezonie ma masę problemów które co chwila ich dopadają.W lidze znajdują się na 3 miejscu i tracą 16 punktów do Barcelony dlatego muszą się skupić na Lidze Mistrzów.Masa remisów i porażek sprawiła że Real nie liczy się już w walce o zwycięstwo w Primiera Division i obronienie mistrzostwa.Ich sytuacja nie jest najlepsza choć wydaje się że domniemane kłótnie w zespole powoli zostały zażegnane jednak gra podopiecznych Jose Mourinho pozostawia wiele do życzenia.W Copa del Rey dobrze zaprezentowali się przeciwko Barcelonie choć dość szczęśliwie uniknęli porażki.Jednak po tym dobrym występie i wygranej z Valencią 5:0 znów przyszła gorsza dyspozycja i przegrana z Granadą.Taka gra nie napawa optymizmem patrząc kto jest po drugiej stronie boiska.w Lidze Mistrzów pomimo tego że Real grał w grupie śmierci każdy spodziewał się awansu z 1 miejsca jednak i tu Królewscy mieli swoje problemy przegrywając z Borussią co skazało ich na awans z 2 miejsca i granie z tak mocną drużyną jak Manchester.Czerwone Diabły w tym sezonie spisują się wręcz znakomicie.W lidze prowadzą w tabeli z przewagą 12 punktów nad odwiecznym rywalem City. Natomiast w LM spokojnie awansowali z 1 miejsca w grupie.Transfer Robina van Persie to chyba najlepszy transfer tego roku.Holender spłacił się doskonale i prezentuje bardzo wysoką dyspozycję.Przed meczem wydawało się że lekko przetrzewiona będzie obrona drużyny z Old Traford jednak John Evans oraz Phil Jones wyleczyli swoje urazy.Dodatkowo do kadry wraca Ashley Young co sprawia że Manu pojedzie na Santiago Bernabeu w najmocniejszym zestawieniu.Inna sytuacja panuje w Realu.Po meczu z Barceloną na ustach dziennikarzy był obrońca Varane który zatrzymał Dumę Katalonii.Varane po tym jak zagrał jeszcze w przegranym meczu z Granadą usiadł już na ławce i nie zagrał przeciwko Sevilii.Do składu powrócił Ramos oraz Fabio Coentrao co na pewno jest dużym plusem dla Realu.W bramce zabraknie jednak Ikera Casillasa który leczy kontuzje a w jego miejsce Diego Lopez który jest niedoświadczony w tak ważnych meczach.Wystarczy wspomnieć mecz z Barceloną gdzie ja osobiście miałem wrażenie że gdyby nie obrońcy to Barca "wpakowałaby" zestresowanemu Lopezowi na pewno więcej niż 1 bramkę.Brakowało mu zdecydowania na przedpolu co w starciu z Rooneyem.Van Persiem czy też Hernandezem może być decydujące.Moim zdaniem wcale Real nie musi być faworytem tego spotkania i liczę na to że MANU pokaże swoją klasę.Myślę że grania z podpórką na podopiecznych Sir Alexa Fergusona jest jak najbardziej opłacalne i polecam taki zakład chociażby ze względu na fajny kurs.

Kadra Manchesteru na mecz z Realem:

Bramkarze: De Gea, Lindegaard

Obrońcy: Büttner, Evans, Evra, Ferdinand, Jones, Rafael, Smalling, Vidić

Pomocnicy: Anderson, Carrick, Cleverley, Giggs, Nani, Valencia, Young, Kagawa

Napastnicy: Rooney, van Persie, Welbeck, Hernández.

Kadra Realu na mecz z Manchesterem:

Bramkarze: Diego López, Adán i Jesús.

Obrońcy: Varane, Ramos, Pepe, Marcelo, Albiol, Coentrao, Carvalho i Arbeloa.

Pomocnicy: Alonso, Di María, Khedira, Essien, Kaká, Modrić, Özil i Callejón.

Napastnicy: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín

http://obstawianie.com/typy-na-dzien-13022013-vt124547.htm#1736181

Proszę o usunięcie pierwszego postu gdyż nie podałem linka do typu.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:41 ]

:plus: 135

Gość mateusz55522

Dyscyplina: Piłka Nożna (Liga Mistrzów)

Typ: X2

Kurs: 1.54

Godz: 20:45

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Borussia Dortmund to zespół, który w najbardziej spektakularny sposób awansował do 1/8 LM. W grupie BVB bez problemu rozprawiało się zarówno z mistrzem Anglii jak i Hiszpanii przez co w obecnej edycji można ich uznać za jednego z faworytów.

Postawa BVB, jeśli chodzi o grę na dwóch frontach jest bardzo podobna do tej w zeszłym sezonie. Kadra nie jest zbytnio szeroka co powoduje, że ciężko im pogodzić grę na dwóch płaszczyznach. Poprzedni sezon wyglądał tak: dobra postawa w Bundeslidze i kompletny zawód w LM. Ten sezon jest odwrotny. Mistrzostwo już przegrane z kolei w LM Borussię stać na bardzo dużo co pokazała już w fazie grupowej.

Szachtar Donieck, również awansował z niełatwej grupy, ale na pewno nie zrobił takiego wrażenia jak BVB. Bardzo dużym minusem dla zespołu z Doniecka jest fakt, że rozgrywki ligowe na Ukrainie jeszcze się nie zaczęły, dlatego też ciężko określić formę zespołu.

Ostatni mecz ligowy Borussii bardzo kiepski. Porażka u siebie z HSV może i daje do myślenia, ale ja nie brał bym tego spotkania jako wyznacznika formy zespołu z Dortmundu. W poprzednim roku niejednokrotnie potrafili słabo zagrać w lidze, a potem rozprawić się czy to z Realem czy z Man City. Gra Szachtaru opiera się przede wszystkim na Brazylijczykach, którzy odpowiadają za grę ofensywną zespołu i kreowaniu sytuacji bramkowych. W zimowym okienku transferowym zespół stracił ważne ogniwo Willana za, którego pozyskano bardzo utalentowanego Taisona. Celem gospodarzy na pewno będzie zwycięstwo, ale pójcie cios za cios z BVB może nie skończyć się dla nich dobrze. Mistrzowie Niemiec dobrze grają zarówno z kontrataku jak i ataku pozycyjnego. Defensywa mocna szczególnie środek. Subotić- Hummels to świetna para stoperów jedna z lepszych w Europie. Jeśli mam znaleźć jakąś dziurę to może być nią Piszczek, który nie jest pewny w grze 1vs1 w dodatku gra z kontuzją. Atak BVB również świetny, a tworzą go oczywiście Reus i Gotze. Na szpicy Robert, którego roli w zespole nie umniejszam, ale jego zadania jest proste, przy takiej drugiej linii jaką ma Borussia.

Składy:

Szachtar Donieck:

Pyatov - Rat, Chygrynskyy, Rakytskyy, Srna - Taison, Fernandinho, Stepanenko, Alex Teixeira - G. Mkhitaryan - Luiz Adriano

BVB:

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Blaszczykowski, Kehl, S. Bender - M. Götze, Lewandowski, Reus

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:42 ]

:plus: 54

Dyscyplina: KOLUMBIA: Copa Postobon

Spotkanie: Alianza Petrolera - Real Santander

Typ: 1

Kurs: 1.83

Godz: 21;00

Bukmacher: Bwin

W dzisiejszy wieczór wszystkie oczy będą skierowane na mecze LM. Ja jednak postanowiłem poszperać po innych ligach

i znalazłem Puchar Kolumbii. Staram się nie grać Pucharów bo jak wiadomo nie wiadomo jak zagrają drużyny

dosyć często faworyt przegrywa takie spotkania. Ja jednak spróbuję, jeżeli będzie to nieskuteczny typ to

będzie to mój ostatni typ z Pucharów Krajowych! Przechodząc do rzeczy, drużyna Alianza Petrolera podejmie Real Santander.

Gospodarze to drużyna grająca na co dzień w ekstraklasie Kolumbijskiej, natomiast goście zmagają się z 1 ligą.

Alianza radzi sobie przeciętnie po dwóch kolejkach zajmuje 10 miejsce , natomiast real zajmuje obecnie przedostatnie miejsce

w Primera B. W tamtym roku te drużyny też wylądowały w tej samej grupie w Pucharze. Jednak żadnej z nich nie udało się

wyjśc do fazy Play Off. Petrolera zajęła 5 miejsce z dorobkiem 13 pkt, a Santander ostanie 6 posiadając 5 punktów.

Goście na wyjazdach od 22.02.2012 roku wygrali tylko 2 spotkania, 2 zremisowali oraz przegrali aż 21.

Gospodarze od Marca zeszłego roku u siebie wygrali 13 meczy, 6 razy remisowali oraz 6 razy odnieśli porażkę.

Mój typ: 1:0

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,25.htm#1736409

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:42 ]

:plus: 83

Gość polber

Dyscyplina:Koszykówka-Liga Canal Digital

Spotkanie:Aalborg-Aarhus

Typ:Aalborg Home/Away

Kurs:1.80

Bukmacher:bet365

Dzisiaj o godz.19:00 drużyna Aalborg zmierzy się na swojej sali

z Aarhus.Obie drużyny w czerwonym dole rankingu ligowego-

drużyna Aalburg zajmuje ostatnie miesce dziesiąte a drużyna

Aarhus znajduje się oczko wyżej zajmując dziewiąte miejsce.

Gospodarze ostatnio przejęli drużynę gości 08.11.12 zwycięrzając

64 do 54 to był ich ostatni rozegrany mecz.Aalborg(12) jak i Aarhus(11)

ostatnio zaliczają same porażki.Ostani wygrany mecz drużyny

Aalborg to właśnie Aalburg-Aarhus(64:54),moim zdaniem nie jest

to przypadek.Aalborg ma wielką szansę na zdybycie kolejnych punktów

w tym sezonie tylko 2 punkty w rankingu(Aarhus 10 punktów).Sezon 11/12 był dla Aalborg

lepszy ostatecznie zajmując ósme miejsce a drużyna Aarhus 9 miejsce.

Bukmacherzy są po stronie Aalborg o czym świadczą kursy.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:43 ]

Piłka nożna: Liga Mistrzów

Data i godzina: 13.02.2013, 20;45

Spotkanie: Szachtar - Borussia

Typ: Borussia

Kurs: 2,80

Dziś o 20:45 kolejna odsłona Ligi Mistrzów. W Doniecku Szachtar podejmie Borussię Dortmund. Gospodarze w rodzimej lidze zdecydowanie prowadzą z 13 punktową przewagą nad Dnipro. Ukraińcy dość niespodziewanie awansowali do fazy pucharowej, gdyż wyprzedzili londyńską Chelsea – która jednak wówczas grała bardzo słabo zarówno w lidze jak i europejskich pucharach. Borussia natomiast w lidze niemieckiej nie ma już szans na obronę mistrzowskiego tytułu, gdyż do Bawarczyków podopieczni Kloppa tracą już 15 punktów. Jednakże jeszcze przed sezonem trener gości za najważniejszy cel w tym sezonie stawiał Ligę Mistrzów, dlatego ostatnia wpadka z HSV (1-4) nie robi na mnie wrażenia i nie doszukiwałbym się tutaj słabszej formy Borussi, gdyż wcześniej zanotowali 3 zwycięstwa: z Werderem 5-0, Norymbergą 3-0 oraz Leverkusen na wyjeździe 3-2. Tak więc jedna wpadka nie oznacza wcale kryzysu – wręcz przeciwnie może podziałać mobilizująco na gości. Trzeba również pamiętać, że Dortmundczycy wygrali grupę śmierci, wyprzedzając Real Madryt, Manchester City i Ajax. Szachar w zimowy okienku transferowym sprzedał Williana, który był jednym z najlepszych zawodników jak nie najlepszym Ukraińców i jest to zarazem największe osłabienie drużyny z Doniecka. Kolejnym a zarazem najważniejszym argumentem przemawiającym za zwycięstwem Borussi jest fakt, iż ostatni mecz o stawkę Szachtar zagrał ponad dwa miesiące temu, gdyż przerwa w rozgrywkach na Ukrainie jest równie długa jak w Polsce. Poza tym Borussia jeszcze nigdy nie przegrała z drużynami notując 5 zwycięstw i jeden remis. Patrząc na składy obu drużyn jestem przekonany, że to Niemiecka ekipa wywiezie komplet punktów.

Przewidywane składy:

Szachtar: Pyatov - Rat, Chygrynskyy, Rakytskyy, Srna - Taison, Fernandinho, Stepanenko, Alex Teixeira - G. Mkhitaryan - Luiz Adriano

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Blaszczykowski, Kehl, Gündogan - M. Götze, Lewandowski, Reus

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,175.htm#1736434

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:44 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów, godzina 20:45

Typ: Borussia Dortmund (remis = zwrot)

Kurs: 1.93

Bukmacher: Betsson

Analiza:

Dziś o godzinie 20:45 w Lidze Mistrzów odbędą się dwa bardzo ciekawe spotkania: Szachtar Donieck - Borussia Dortmund, oraz Real Madryt - Manchester United. Ja stawiam w pojedynku ukraińsko - niemieckim, na mistrza Niemiec. Ogromnym minusem po stronie gospodarzy jest to że ostatni mecz o stawkę rozegrali w 2012 roku, przegrany mecz fazy grupowej Ligi Mistrzów z Juventusem Turyn 0:1. Później mistrz Ukrainy grał tylko mecze towarzyskie, ale trzeba jednak przyznać, że Piast Gliwice, czy też Widzew Łódź odstają dużo poziomem od Borussii Dortmund. Szachtar jest do pokonania w LM pokonał tylko 2 razy Duńczyków, oraz w Doniecku Chelsea Londyn 2:1. W 6 meczach 3 wygrane w tym 2 z najsłabszą ekipą nie świadczą wcale o mocy zespołu. Co innego Borussia Dortmund, pewne zwycięstwo w grupie, która została nazwana grupą śmierci. Brak porażki w konfrontacjach w Madrycie z Realem Madryt, czy też w Manchesterze w pojedynku z Obywatelami świadczą dobrze o drużynie, tym bardziej, że oba spotkania mistrz Niemiec zremisował, tracąc braki w końcówkach spotkania. Może Borussia ostatnio zawodzi, ale głównie w meczach w Dortmundzie, na wyjeździe wygląda to dobrze. Ostatnie 10 wyjazdów to 8 zwycięstw, 1 remis, 1 porażka. Zremisowali na wyjeździe z Bayernem Monachium 1:1, oraz przegrali w towarzyskim spotkaniu z Koln. Tak naprawdę Dortmund gra inaczej w Lidze Mistrzów, niż w Bundeslidze, po nieudanym poprzednim sezonie w LM skupili się w tym roku głównie na tych rozgrywkach, udało się wyjść z grupy, a że w lidze niemieckiej nie do dogonienia jest FCB to jest to priorytet mistrza Niemiec. Z klubu z Doniecka odeszła gwiazda William. W Dortmundzie liczę na dobry występ naszych reprezentantów. Dlaczego stawiam, na gości? Według mnie Dortmund całkiem inaczej gra w LM, jak w lidze niemieckiej, jest pełna mobilizacja i chęć awansu, Szachtar nie jest w trakcie sezonu, nie przekonał mnie swoją grą w LM w fazie grupowej. Liczę na minimalne zwycięstwo Borussii Dortmund, i na gola jednego z naszych reprezentantów.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,200.htm#1736439

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:44 ]

zwrot

yscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów, godzina 20:45

Typ: ilość rzutów rożnych powyżej 12

Kurs: 3,00

Analiza:

według mnie spotkanie nie ma faworyta. borussia w lidze mistrzów radzi sobie znakomicie. w lidze troche gorzej. ukraincy walcza na trzech frontach: liga mistrzow, puchar ligi, mistrzostwo kraju. liga mistrzow wydaje sie najwazniejszym trofeum, ktore moga zdobyc poniewaz w lidze maja taka przewage nad reszta, ze moga spokojnie przylozyc sie do europejskich pucharow. oba zespoly preferuja szybka gre. mecz powinien przenosic sie z jednej pod druga bramke. sadze, ze bedzie malo gry w srodku. jedni i drudzy maja bardzo szybkie i mocne skrzydla. licze na sporo wrzutek na lewego i adriano. szachtar mecz o stawke rozgrywal ostatnio w grudniu, ale mimo tego uwazam, ze wlasne boisko jest sporym atutem. borussia nie liczac wpadki z hamburgiem, ale po czerwonej lewego, tez jest w dobrej dyspozycji. w ostatnich dwóch meczach borusii padalo sporo roznych. sadze, ze przed nami ofensywny mecz z jednej i drugiej strony

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,200.htm#1736459

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:45 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...