Skocz do zawartości

Typy na dzień 14.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 2 weeks later...

Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Europy

Spotkanie:Stuttgart-Genk

Typ: Genk lub remis

Kurs:2.50

Godz:21:05

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Oba zespoły do tego spotkania podejdą całkiem odmiennie niż by to wygladało . Kursy wystawione na Genk w okolicy czystej 7 to jest absurd i za drobne trzeba to pograć . Drużyna niemiecka w tym momencie z pewnością będzie chciała odpaść z tych rozgrywek i zaczać ratować w lidze niemieckiej bo sytuacja nie wygląda za dobrze . Genk jedzie tego spotkania nie przegrać a zaliczyc solidny wystep strzelając minimum 1 bramkę drużyna Belgi ma siłe rażenia i w Lidze Europy w fazie grupowej bardzo dobrze się zaprezentowali 1 miejsce bez porażki wyszli z trudnej grupy jak by nie patrzeć chodz przeciwnicy do arcy trudnych nie należeli . Stuttgart totalnie bez formy 4 ostatnie bez barwne porażki z czego 2 u siebie . Formę stracił Ibisevic głowny motor tej drużyny w ataku . Do tego dochodzi fakt że gospodarze w fazie grupowej nie wygrali spotkania u siebie 1 porazka 2 remisy . Po takim kursie to aż nie skorzystać . Pozdrawiam

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736305

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:45 ]

:plus: 150

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska

Spotkanie: Ajax Amsterdam - Steaua Bukareszt

Typ: 1 & over2.5

Kurs: 2.20

Bukmacher: Gamebookes

Godzina: 19:00

Analiza:

Do Amsterdamu przyjadą goście z Rumunii, Ajax Amsterdam podejmie Steaue Bukareszt. Ajax do Ligi Europejskiej trafił przez zajęcie trzeciego miejsca w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Chociaż to na pocieszenia, choć grał w "grupie śmierci" i ostatecznie wyeliminował Londyńską Chelsea z dalszej gry w pucharach europejskich, która przeszła do historii tym wyczynem. Triumfator z poprzedniego sezonu odpada już w fazie grupowej następnego sezonu. Steaua Bukareszt wygrał grupę E Ligi Europejskiej. W tej konfrontacji Ajax jest faworytem spotkania, grają dobrą piłkę, która jest na wyższym poziomie niż liga rumuńska. Grając u siebie zazwyczaj wypadają dobrze, no może oprócz ostatniego spotkania zremisowanego 1-1 z Rodą. W tym meczu zabrakło szczęścia piłkarzom ze stolicy Holandii i nie udało się wygrać, ale z drugiej strony nie musieli grać na "110%" co mogło by przynieść niepotrzebne kontuzje przed meczem w LE. Ajax powinien podejść do tego meczu z nastawieniem: " Wygrywamy wysoko u siebie i w rewanżu spokojnie kontrolujemy wynik". Według mnie tak powinien wyglądać ten pojedynek.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736331

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:46 ]

:minus: 100

Gość mateusz55522

Dyscyplina: Piłka Nożna (Copa Libertadores)

Spotkanie: Boca Juniors vs Toluca

Typ: 1

Kurs: 1.48

Godz: 14.02.2013 01:00

Bukmacher: Bwin

Analiza:

Dodawając typ na Boce argumentem podstawowym był zespół z Meksyku.Kluby z tego kraju mają tradycję w olewaniu tego pucharu wystawiając rezerw.Na tą chwilę z tego co czytałem to trener gości ma sprawdzać jakieś nowe ustawienie i nową parę napastników.co moim zdaniem jest sygnałem, że olewamy puchar i mecze w nim taktujemy jako przegląd stajni.Kolejny argument, który przemawia za Boca to forma gości.W rodzimej lidze po 6 kolejkach mają tylko 5 punktów i 3 przegrane z rzędu.Miałem przyjemność oglądania tego zespołu w lidze gdzie przegrali u siebie z Pumas.Mecz był na słabym poziomie a Toluca beznadziejnie w ofensywie i obronie również.Kolejny argument to trminarz Toluci.Cztery dni po tym spotkaniu jadą do Club Americy czyli vice lidera.I patrząc po wynikach szykuję się oklep.I moim zdaniem trener gości w głowie to ma raczej tamto spotkanie bo jak tam przegrają to będzie myślał ale o poszukiwaniu pracy w nowym zespole.Boca w poprzednim sezonie w Copa Libertadores grało w finale gdzie nie znacznie ulegli Corinthiansowi.Z tego co czytałem ma wrócić w ich szeregi król Riquelme.Pewnie znowu przyśpie przy ich meczu jak to bywało wcześniej.

Reasumując, gra w Copa Libertadores dla Boci to taki zaszczyt jak dla Milanu Liga Mistrzów a gra Toluci w Copa Libertadores to tak jak gra Napoli w lidze europejskiej.Wygra ten zespół, który bardziej zależy a nim jest Boca, która gra na swoim obiekcie, pewnie przy pełnym stadionie.Nie widzę, tutaj szans dla Toluci.Co do Handicapow to radze się wstrzymać do meczu.Bo jeśli wyjdą w całkowitym rezerwowym składzie to pewnie powtórzy wyniki Chivas na wyjeździe w poprzedniej edycji. 1:0, 5:0, 3:0 w plecy.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:46 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska(faza pucharowa), godz 21:00

Newcastle – Metalist Kharkiv

TYP: 1

KURS: 2,15

BUK: Expekt

Analiza:

Jutro o godzinie 21 rozpoczną się mecze w lidze europejskiej a ja wybrałem mecz między Newcastle a zespołem Metalist. Zespół Angielski zmierzy się z zespołem Ukraińskim. Kursy na ten mecz są wysokie dlatego też wybrałem ten mecz bo na zwycięstwo Newcastle jest około 2,05. A więc wysoki kurs. Gospodarze tego meczu w lidze angielskiej znajdują się na 16 pozycji z dorobkiem 27 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to sześć meczy wygrali, jeden mecz zremisowali i sześć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 17 goli i stracili 18 bramek. Na wyjeździe grają zdecydowanie gorzej ponieważ rozegrali oni 13 meczy w których to jeden mecz wygrali, pięć meczy zremisowali i siedem meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 17 goli i stracili 28 bramek. A więc jak widać w tym sezonie zawodzą ale może w lidze europejskiej zaczną grać. Natomiast goście tego meczu w lidze Ukraińskiej mają przerwę zimową i dlatego Newcastle mają szanse na zwycięstwo bo są cały czas w rytmie meczowym. Goście w lidze ukraińskiej są na 4 pozycji z dorobkiem 36 oczek. Na własnym stadionie w tym sezonie rozegrali oni 9 meczy w których to 6 meczy wygrali, 1 mecz zremisowali i 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 19 goli i stracili 6 bramek. Na wyjeździe rozegrali także 9 meczy w których to wygrali 5 meczy, 2 mecze zremisowali i również 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 16 bramek i stracili 9 goli. A więc jak widać źle w lidze Ukraińskiej się nie spisują ale nie ma co porównywać obu lig ze sobą bo to jest przepaść.

Newcastle w ostatnich pięciu meczy wygrali dwa mecze, jeden mecz zremisowali i dwa mecze przegrali. Wygrali oni między innymi z Chelseą 3:2 i z Aston Villa 2:1. Przegrali oni ostatni mecz na wyjeździe z zespołem Tottenham 2:1. Natomiast goście tego meczu w ostatnich pięciu meczach wygrali trzy mecze, jeden zremisowali i jeden mecz przegrali. Ostatni mecz rozegrali 30 stycznia z zespołem Odd Grenland i zremisowali 1:1. Był to mecz towarzyski. A więc może im brakować rytmu meczowego i mogą ten mecz przegrać.

Moim zdaniem ten mecz powinien być zacięty lecz uważam że zespół gospodarzy jest lepszym zespołem od swoich rywali. I dlatego postawić warto na zespół gospodarzy bo Newcastle ma duże szanse aby wygrać ten mecz ja stawiam wynik 2:1 dla zespołu gospodarzy ;)

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736501

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:47 ]

Dyscyplina: Koszykówka NBA

Spotkanie: LA Clippers - Houston Rockets

Typ: powyżej 216,5

Kurs: 3,40

Godzina: 04:30

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Jestem trochę monotonny w swoich typach i oczekiwaniach co do formy rzutowej Houston, ale to jedyna rzecz, której raczej można być pewnym i na której rzadko się zawiedziemy.

Po wczorajszym niepowodzeniu (chociaż nawet, gdybym doczytał o kontuzjach, nie zrezygnowałbym z typu na Denver-moim zdaniem o klasę przewyższają Toronto, ale Raptorsom niestety wyszedł świetny mecz) staram się dziś szukać wyższego kursu, ponieważ mamy połowę miesiąca i warto nieco zwiększyć swój zysk, aby przyzwoicie zakończyć pierwszą część konkursu.

216,5 w tym spotkaniu to dla mnie za taki kurs świetna linia. Zazwyczaj buki wystawiają tę linię jako podstawową w spotkaniach z Houston. Dziś to linia maksymalna za najwyższy kurs, a powodem tego jest fakt, iż Harden i spółka grają na wyjeździe, gdzie nie idzie im najlepiej, i na dodatek z mocnymi Clippersami.

Należy jednak zauważyć, że Clippersi to również ofensywny zespół, który pierwszą kwartę sezonu znajdował się na czele ligi w ilości zdobywanych punktów i dopiero niedawno zaczął grać koszykówkę bardziej wyważoną. Jednak nie w spotkaniu z Houston, gdzie miesiąc temu padł wynik 109:117. W tego typu spotkaniach zapomina się o defensywie i aby odgryźć się na rywalu, również uskuteczniane są szybkie przejścia z obrony do ataku i wybierane najprostsze i najszybsze rozwiązania w ofensywie (zwłaszcza, że Rakiety nie bronią rewelacyjnie).

Jeśli oba zespoły zagrają na swoim stałym poziomie ofensywnym i na swojej skuteczności, to o przekroczenie linii jestem spokojny, i mam nadzieję, że dzisiejszej nocy tak właśnie się stanie.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,225.htm#1736515

:minus: 200

Dyscyplina : Hokej, NHL, godz. 01.00

Spotkanie : Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators

Typ : Pittsburgh Penguins

Kurs : 1.82

Buk : Expekt

Senatorowie u siebie pozdobywali ładną liczbe pkt, ale teraz na takim cięzkim terenie będzie im bardzo cięzko. Do tej pory bez szału w ataku, w obronie nie ma kolektywu i nie wyglądają pewnie w tej formacji. Większość do tej pory zawdzięczają swojemu goalie - Anderosnowi, któy wpuszcza tylko 1.33 gola na mecz w tym sezonie co jest świetnym wynikiem. Wczoraj obronił 42 strzały Szabel, ale one moim zdaniem nic nadzwyczajnego nie prezentuja ostatnio i nawet ten shoutout nie robi na mnie wielkiego wrażenia. Czy Anderson bedzie na tym pozimie ciągle bronił? Nie ma szans. W końcu zacznie większe ilości wpuszczac i dzisiaj jest moim zdaniem ten dzień. Na przeciwko świetna ofenwya Pingwinów, którzy są podrażnieni dwoma porazkami z Diabłami. NO ale Diabły sa świetnie zorganizowane w obronie i z nimi cięzko się grało Pingwinom. Dzisiaj z Senatorami powinno byc duzo lepiej. Tym bardziej, że Ci graja b2b. Ottawa pozwala oddawac rywalom sporo strzałów, dzisiaj bedzie podobnie, ale tacy zawodnicy jak Crosby, Malkin czy Neal znajdą w końcu sposób na Andersona i Pingwiny odniosa pewne zwyciestwo.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,25.htm#1736518

:plus: 82

Dyscyplina: Biathlon, Mistrzostwa Świata w Nowym Mieście

Spotkanie: Evgeny Ustyugow vs Bjorn Ferry

Typ: Bjorn Ferry

Kurs: 1.95

Bukmacher: Unibet

Godzina: 17:15

Analiza:

Bieg indywidualny na 20km mężczyzn.W wybranym przeze mnie starciu zmierzy się Bjorn Ferry oraz Evgeny Ustygow.Rosjanin nie jest w takiej formie do jakiej nas przyzwyczaił chociażby na początku sezonu.W sprincie zajął on 9 miejsce z 1 pudłem na koncie.Ferry strzelał bezbłędnie ale gorzej biega dlatego też zajął 13 miejsce tracąc prawie 15 sekund do Rosjanina.W biegu na dochodzenie Ustyugow kompletnie się pogubił notując aż 3 karne rundy.Bjorn po raz kolejny strzelał bezbłędnie i zajął 9 miejsce.W dzisiejszym biegu za niecelny strzał nie ma karnej rundy lecz do czasu zawodnika jest dopisywana minuta.Myślę że ot bardzo przemawia za Bjornem który bardzo dobrze strzela i mimo gorszego biegu powinien wygrać tą rywalizację z Rosjaninem który często myli się na strzelnicy.Ferry widać że jest solidnym zawodnikiem a na strzelnicy rzadko się myli co dziś może być bezcenne w biegu gdzie za pudło traci się aż minutę.To może być tylko atut Szweda a dla Rosjanina nie będzie to na pewno dobry bieg.3 pudła w biegu na dochodzenie pokazują że na strzelnicy jest bardzo nieregularny i może popełniać wiele błędów.Pozwala mi to twierdzić że to Bjorn jest faworytem tej rywalizacji.Liczę że Szwed znów zamelduje sie w TOP 10 rywalizacji a Rosjanin być może znajdzie się w pierwszej 20-stce ale myślę że specjalnie niczego fenomenalnego nie zaprezentuje tak więc polecam grać typ na Ferry;ego który na strzelnicy może być dziś bezbłędny co może być bardzo ważne w tym biegu.

http://obstawianie.com/sporty-zimowe-vt292,175.htm#1736582

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:52 ]

:plus: 95

Newcastle United - Metalist Kharkiv godz. 21:05

typ: obie strzelą (BTS)

kurs: 1,91

Buk: William Hill

Bardzo lubię w tym sezonie grać na zespoły z Ukrainy,zastanawiałem się czy dać BTS na Dnipro czy Metalist . Ostatecznie zdecydowałem się na piłkarzy z Charkowa,choć ten drugi mecz też mam na kuponie,podobnie wczoraj w przypadku Szachtara z Borussią.

Mecz zapowiada się na wyrównany pojedynek,gdyby nie długa przerwa zimowa pewnie postawiłbym na zespół gości.

Anglicy w tym sezonie grają bez rewelacji plasują się na 16 miejscu w tabeli z dorobkiem 27 punktów w 26 meczach ( 7-6-13 34-46). O wiele lepiej grają na własnym stadionie gdzie wygrali 6 spotkań,pokonując ostatnio m.in. Chelsea 3-2. Ostatnie cztery spotkania z udziałem Srok kończyły się strzeleniem goli przez oba zespoły, 3 razy był to wynik 2-1 ,takiego wyniku spodziewam się dzisiaj na korzyść któregoś z zespołów.

Ukraińcy mieli długą przerwę zimową i to może mieć zły wpływ na ich formę,jednak oglądając wczoraj inny zespół z Ukrainy , Szachtar ich gra nie wyglądała tak źle,co najważniejsze strzelili dwa gole. Myślę,że z Metalistem będzie podobnie. W lidze ukraińskiej Charków jest w pierwszej czwórce. Bardzo silnej czwórce trzeba dodać,bowiem wszystkie zespoły grają do tej pory w pucharach. Jest to ekipa dosyć dobra grająca na wyjazdach,więc myślę,że nie powinna mieć problemu ze strzeleniem choćby jednego gola.

Myślę,że Anglicy jak gospodarz też powinni zdobyć bramkę,żeby zachować minimalne szanse w rewanżu. Uważam,że BTS to bardzo dobry typ na to spotkanie,równie pewny w tym meczu wydaję mi się over 2,5 o podobnym kursie.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736585

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska

Spotkanie: Anzhi Mahachkala - Hannover 96

Kurs:1,70

Godz: 18:00

Bukmacher: BetGun

Analiza:

Po 2 miesiącach przerwy wraca Liga Europejska. Jeden z głównych kandydatów do zdobycia tego trofeum, czyli Anzhi Machaczkala zagra w 1/16 z Hannoverem 96. Gospodarze ostatni mecz ligowy grali 10 grudnia z Zenitem Sankt Petersburg, który zakończył się wynikiem 1-1. Aktualnie Anzhi Machaczkała zajmuje 2. miejsce w lidze. U siebie ta druzyna wygrała 8 na 10 rozegranych meczów ligowych, dwa razy zremisowała i ani razu nie przegrała a ich bilans bramek wynosi 22:9. W fazie grupowej Anzhi rywalizowała z Liverpoolem, Udinese oraz Young Boys Berno. Podopieczni Guusa Hiddinka zajęli 2 miejsce za Liverpoolem. Rosjanie wygrali 3 mecze ,1 zremisowali i 2 przegrali, ale na swoim stadionie wygrali wszystkie 3 mecze z Young Boys Berno 2:0, Liverpoolem 1:0 i z Udinese 2:0. Gorzej było w meczach wyjazdowych, ale przed własna publicznością Anzhi jest w tym sezonie niepokonana.

Natomiast Hannover zajmuje w tabeli ligowej 9 miejsce i ma już za sobą 4 mecze w rundzie rewanżowej Bundesligi z których wygrał 2 i dwa przegrał. W spotkaniach wyjazdowych Hannover grał w tym sezonie 10 meczów z których wygrał tylko 2 razy i aż 8 razy przegrał z bilansem bramek 16:25. Niemcy w fazie grupowej Ligi Europejskiej zajęli 1 miejsce, a ich przeciwnikami byli Levante, Helsingborgs i Twente. Hannover w fazie grupowej wygrał 3 mecze, 3 zremisowal i nie odniósł zadnej porażki.

Moim zdaniem Anzhi wypracuje sobie dzisiaj niewielką przewagę przed meczem rewanżowym.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736590

:plus: 70

Dyscyplina.Piłka Nożna - Europejskie puchary - UEFA Europa League

Spotkanie.Bayer Leverkusen - Benfica

Typ.obie druzyny strzela gola

Kurs.1,60

Bukmacher.William Hill

Data.14.02.2013 g.19.00

Analiza.

Dzisiaj rozgrywki wznawia Liga Europejska i zobaczymy wiele interesujacych spotkan.Ja do typowania wybralem spotkanie pomiedzy Bayer Leverkusen - Benfica .Obie ekipy bardzo dobrze spisuja sie w rodzimych ligach i tak...

Bayer Leverkusen w Niemczech jest na wysokim 3 miejscu i pod wzgledem ilosci punktow ustepuje hegemonom Bayernowi i Borussi...Takze pod wzgledem strzelania goli Aptekarze sa na 3 pozycji ustepujac takze tej dwojce...Natomiast Benfica w Portugalii jest na 2 miejscu z takim samym dorobkiem punktowym co FC Porto a w bramkach jest najlepsza bo strzelila dotad 46 goli w 18 spotkaniach...Tak wiec dzisiaj dojdzie do spotkania bardzo ofensywnych zespolow i mysle,ze stzreleni bramek przez oba zespoly to tylko kwestia pierwszej polowy.W obu zespolach graja przeciez swietni napastnicy-Aptekarze to Kiessling,Schurrle czy Castro.Natomiast Benfica to Cardozo,Lima czy Moreno.Tak wiec Aptekarze aby myslec o awansie beda chcieli wypracowac sobie tutaj solidna zaliczke,a i Benfica z takim potencjalem strzeleckim na pewno tez cos ustrzeli.Typuje tutaj sporo bramek i wynik 2-2...Polecam.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736605

Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Europy

Spotkanie: Basel - Dnipro

Typ: BTS

Kurs: 1,72

Godz: 21:05

Bukmacher: Bet365

Po 2 dniowych zmaganiach w LM, czas na wcale nie gorsza poziomem LE. LE rośnie w siłę i przez niektórych

jest uważana ja za dużo słabszy turniej niż LM, co jest nie prawdą. Dzisiaj polecam mecz Basel - Dniepro.

Szwajcarzy to silna drużyna o czym świadczy 2 lokata w lidze. Ukraińcy także zajmują 2 lokatę, jednak oni

ostatni mecz w lidze zagrali 1.12.2012 roku. Od tamtego czasu grali tylko mecze towarzyskie w których szlo

im bardzo dobrze. W tym sezonie obie drużyny grały w Fazach grupowych LE. Basel zakończyło swoje zmagania

na 2 miejscu w grupie G, natomiast Dnipro wygrało grupę F, przy czym ponieśli tylko jedną porażkę. Obie drużyny

są bramkostrzelne, więc myślę że BTS jest dosyć dobrym typem. Obie drużyny będą chcialy wygrać tą faze Play off, więc

mecz powinien być zacięty z dużą ilością bramek.

Mój typ: 1:2

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736620

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:53 ]

Dyscyplina.Piłka Nożna - Europejskie puchary - UEFA Europa League

Spotkanie: Tottenham Hotspur - Olympique Lyon

Kurs: 1,80

Bukmacher: Expekt

Data.14.02.2013 g.21.05

Analiza.

Dziś na White Hart Lane pojedynek wagi ciężkiej, bo chyba tak można nazwać starcie Tottenham Hotspur - Olympique Lyon w 1/16 Ligi Europy. Patrząc tylko na formę obu ekip, to zdecydowanym faworytem są tutaj gospodarze. Podopieczni Andre Villasa Boasa dwa ostatnie swoje mecze w Premier League rozstrzygnęli na swoją korzyść wygrywając zarówno z West Brom jak i Newcastle. Olympique Lyon w lutym natomiast zanotował dwie porażki po 1-3, najpierw na wyjeździe z Ajaccio, a w ostatnią niedzielę u siebie z Lille. Można więc napisać, że w zdecydowanie lepszych nastrojach do dzisiejszego pojedynku przystępują gracze Tottenhamu.

Jako, że rozpoczyna się faza pucharowa to już nikt nie decyduje się wystawiać mocno okrojone składy na mecze Ligi Europy, również Andre Villas Boas zapowiedział, że na mecz z Lyon wystawi najlepszych swoich graczy jakich ma obecnie do dyspozycji (wiadomo, że nie zagrają kontuzjowani Younès Kaboul , Sandro , Jermain Defoe). Spekuluje się więc, że Tottenham rozpocznie w następującym zestawieniu to dzisiejsze spotkanie: Friedel - Assou-Ekotto, Vertonghen, Gallas, Walker - Dembele, Parker - Bale, Holtby, Lennon - Adebayor.

Co do drużyny gości to w kadrze na to spotkanie nie ma takich piłkarzy jak Arnold Mvuemba, Yoann Gourcuff i Jimmy Briand, mimo to skład jakim najprawdopodobniej wybiegną na murawę również nie wygląda najgorzej: Vercoutre - Dabo, Lovren, Bisevac, Reveillere - Gonalons, Malbranque - Ghezzal, Grenier, Lacazette - Gomis.

Obie drużyny podchodzą więc do dzisiejszego spotkania bardzo poważnie, co więc powinno zdecydować o wyniku spotkania? Forma - tutaj lepiej jak już wspomniałem wygląda zespół gospodarze, atut własnego boiska - Tottenham lepiej spisuje się w lidze przed własną publicznością, a i Lyon na wyjazdach w Ligue 1 gra słabiej niż na własnym terenie. Indywidualności - tutaj oczywiście myślę o niesamowitym Gareth'a Bale'a, który w Anglii wyrasta na jedną z największych gwiazd tamtejszej ligi i na pewno w takiej formie jakiej się obecnie znajduje jest wstanie poprowadzić "Koguty" do zwycięstwa w dzisiejszym spotkaniu.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736624

:plus: 80

Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska

Spotkanie: Anzhi - Hannover

Typ: over 1,5 gola Anży

Kurs: 1,72

Godz: 18:00

Analiza:

Gospodarze po przerwie zimowej będą musieli zagrać o dużą stawkę, przeciwnikiem będzie Hannover 96. Pierwsza połowa sezonu w ich wykonaniu była bardzo dobra, o mistrza będą walczyć z CSKA, ale następny mecz dopiero 9 marca, więc mogą w pełni się skupić na rozgrywkach europejskich. Goście w tym sezonie w środku stawki w Bundeslidze, bezpieczna pozycja, pewnie powalczą o kwalifikacje do następnego sezonu w LE. Jak dla mnie Anzhi powinno dzisiaj wygrać, by mieć zaliczkę na mecz w Niemczech, by w rewanżu zagrać na 0 z tyłu i zapewnić sobie awans już u siebie. Do klubu dołączył jak dla mnie super zawodnik Willian (Szachtar), zobaczymy jak się spisze, bo umiejętności ma ogromne. Doszedł jeszcze rozgrywający Jescenko, który miał dobry sezon w Lokomitivie. Anzhi pozbyło się Samby, poszedł do QPR ale ta dziura jest jak najbardziej do załatania. Hannover w tym sezonie bardzo słabiutko na wyjazdach, wygrali jak dotąd tylko 2 razy. Guus Hiddink w przerwie zimowej poukładał ekipę, w sparingu z Dynamem zagrali już bardzo dobrze, było widać ogromny potencjał w przodzie (2:2). Jak dla mnie 3 punkty dzisiaj zostaną na stadionie w Machaczkali. Widzę, że ktoś mnie w typie wyprzedził, więc zagram over 1,5 gola dla Anży.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736630

:plus: 72

Gość Ciacholek

Dyscyplina : Koszykówka Euroleague , Panowie

Spotkanie : Maccabi Electra - Regal FC Barcelona

Typ : Regal FC Barcelona

Kurs: 1,50

godz: 20:00

Buchmaker : Bet-at-home

Analiza:

Obie drużyny podejdą do tego spotkania różnie . Na początku meczu powinna wygrywać drużyna Maccabi Electra ponieważ znamy ją z dynamicznej gry jak i szybkiej . Jednak Drużyna Regal Fc Barcelona na początku odpuśći , będzie grała bardzo spokojnie i rozważnie . Dopiero po 3 kwarcie zaczyna grać szybko . Mecz będzie bardzo wyrównany jednak postanowiłem postawić na drużynę z Hiszpanii .

Gość delpiero88

Dyscyplina: Tenis- WTA Doha

Spotkanie: Garcia/McHale-Hantuchova/Medina Garrigues

Typ: Garcia/McHale

Kurs: 4,00

Godzina: 17:30

Analiza:

Dzisiaj na godzinę 17:30 zaplanowane jest spotkanie pomiędzy deblami Garcia/McHale a Hantuchova/Medina Garrigues. Zaplanowany, ale najprawdopodobniej rozpocznie się pewnie po 18 gdyż Hantuhova jak i Mchale grają w pojedynkach singlowych. O ile Mchale zaraz skończy swój pojedynek, gdyż przegrywa z Azarenka 6-0, 5-0 to u Hantuchovej będzie chyba 3 set a więc co za tym idzie na pewno będzie dużo bardziej zmęczona. W pierwszych rundach Garcia/McHale wyeliminowały bez straty seta Dushevine/Jankovic, natomiast debel Hantuchova/Medina Garrigues uporał się również w dwóch setach z deblem Huber/Hsieh. Jednak zarówno pierwsza para jak i druga nie grają ze sobą na stałe. Dlatego dziwi mnie aż taka różnica kursów. Tym bardziej, że oglądałem spotkanie Garcia/McHale w pierwszej rundzie i muszę przyznać, że zagrały naprawdę dobrze. Fajnie i sprytnie zachowuje się właśnie Garcia, która w moim odczuciu stanowi 60% tego debla. Mchale zaraz odpada a więc skupi się jedynie na deblu, co również przemawia za moim typem. Jak dla mnie typ warty ryzyka nawet za trochę wqięcej niżeli niską stawkę.

http://obstawianie.com/atp-rotterdam-san-jose-sao-paulo-wta-doha-cali-vt124596.htm#1736683

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:54 ]

Gość Umytyp

Dyscyplina:Koszykówka Euroleague

Spotkanie:CSKA Moscow-Panathinaikos

Typ:Panathinaikos

Kurs:4.05

Godz.:17:00

Buk:Pinnacle

W dniu dzisiejszym o godz.17:00 CSKA Moscow zmierzy się z Panathinaikos.Obie drużyny idą łeb w łeb w rankingu Euroleague mając po cztery wygrane i dwie przegrane.CSKA Moscow jednak w rankingu znajduje się na pozycji trzeciej a Panathinaikos na czwartej dzięki lepszej różnicy punktowej.Panathinaikos jest drużyną która ma dzisiaj ogromne szanse na wygraną.Drużyna CSKA Moscow w tym roku nie jest w tak dobrej formie jak w sezonie 11/12 o czym świadczy przedostatni przegrany mecz z bardzo słabym przeciwnikiem jakim była Unicaja kursy na tą drużynę były bardzo wysokie.Jeśli drużyna przegrywa z taką drużyną to jasne,że sytuacja w drużynie zmieniła się na gorsze.W sezonie 11/12 drużyna CSKA Moscow miała 10 wygranych,0 przegranych zajmując piersze miejsce w tabeli,natomiast Panathinaikos zajęła w ubiegłym roku drugie miejsce.W pojedynkach między oba tymi zespołami ostatnio od 10.11.11 wygrywa CSKA Moscow,od tej daty rozegrali trzy mecze.Jednak Panathinaikos ostatni pojedynek przegrał zaledwie dwoma punktami.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:54 ]

Dyscyplina: Koszykówka, Euroliga, godzina 17:00

Spotkanie: CSKA Moskwa - Panathinaikos Ateny

Typ: I kwarta CSKA Moskwa (-2 pkt)

Kurs: 1.95

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Dziś o godzinie 17:00 w Eurolidze odbędzie się spotkanie: CSKA Moskwa - Panathinaikos Ateny. Faworytem oczywiście są Rosjanie kurs na ich zwycięstwo to 1.22. Obie ekipy znalazły się w grupie E z takimi ekipami jak: Real Madryt, Anadolu Efes, Zalgris Kaunas, Unicaja, Alba Berlin, oraz Brose Baskets. Zarówno Rosjanie jak i Grecy mają na swoim koncie po 4 zwycięstwa, oraz 2 porażki. Jednak CSKA na wyjeździe zagrało już 3 spotkania, a Panathinaikos tylko 2. Prawda jest taka, że Grecy oprócz pokonania u siebie Litwinów, wygrali ze słabymi przeciwnikami. Brose, Unicaja, czy Alba Berlin to raczej outsiderzy tej grupy i nie powinni robić większych problemów rywalom. Ogólnie 10 ostatnich spotkań wyjazdowych Koniczynek to 7 zwycięstw, oraz 3 porażki, a trzeba powiedzieć że oprócz Olimpiakosu Pireus liga grecka nie należy do najmocniejszych, jest według mnie słabsza od Rosyjskiej. CSKA Moskwa to gospodarz dzisiejszej konfrontacji, ostatnie 2 mecze ekipa ze stolicy Rosji przegrała bardzo zaskakująco 81:94 z Unicają, myślę że trochę zlekceważyli rywala, oraz 78:86 po dogrywce w Madrycie z Realem. Czas na przełamanie. U siebie CSKA Moskwa 3 mecze, porażka z Unicaja, oraz pewne zwycięstwa z Brose, jak i z wiceliderem grupy Anadolu Efes. Na wyjeździe porażka z Realem, oraz pewne zwycięstwa z Albą Berlin, oraz z Litwinami. Ostatnie 10 meczy CSKA u siebie to 8 zwycięstw, oraz 2 porażki. Ostatnie 3 konfrontacje między Grekami, a zespołem Rosyjskim to wygrane CSKA Moskwa. Według mnie CSKA będzie chciało się przełamać, a mecz na własnym parkiecie to najlepsze co mogło im się zdarzyć. Grecy nie są już tacy mocni jak kiedyś, myślę że CSKA pewnie wygra te spotkanie, ukazując swoją przewagę już w I kwarcie spotkania.

http://obstawianie.com/euroliga-2012-2013-vt123533,25.htm#1736689

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:55 ]

:plus: 95

Dyscyplina: Hokej - Norwegia, godz. 18.30

Spotkanie: Valerenga - Tonsberg

Typ: over 7,5

Kurs: 1.67

Bukmacher: WillimaHill

Analiza: Spotkanie, które ma jednego faworyta, ale też jest to spotkanie, które nie wniesie żadnych zmian do tabeli ligi norweskiej. Gospodarze ostatnio są w formie, w ostatnich 11 grach wygrali 10 razy. Pokonali wszystkich w lidze, łącznie z Tonsbergiem na wyjeździe 7:3. Valerenga to lider ligi, ma 8 pkt. przewagi nad 2 zespołem w tabeli na 5 kolejek przed końcem. Zespół u siebie strzelił 89 goli w 20 grach i wygrał 17 razy. Co ciekawe przegrał raz z Tonsbergiem 3:5. Goście to oczywiście zespół z ostatniego miejsca w lidze. Na 19 gier wyjazdowych stracili 119 goli. Zespół ten zanotował 19 overów na 40 gier dla tak postawionej granicy, a średnio w meczach z ich udziałem pada 8,2 gola/mecz. Granica na poziomie 7,5 gola wysoka, ale akurat goście w ostatnim czasie grają sobie luźne mecze. Świadczą o tym wyniki typu 2:9 z Spartą, 4:7 z Frisk i Rosenborgiem, 1:8 z Stavanger, czy wspomniane 3:7 z Valerengą. Gospodarze różnie mogą podejśc do tego spotkania. Ja wierzę, że 8 goli padnie, bo i 2-3 bramki mogą goście strzelić. Mecz tak naprawdęo pietrzuszkę, więc o twardej defensywy nie będzie.

http://obstawianie.com/liga-norweska-2012-2013-vt123460.htm#1736732

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:56 ]

:plus: 67

Piłka nożna: Liga Europejska

Data i godzina: 14.02.2013, 21;05

Spotkanie: Newcastle – Metalist

Typ: Newcastle/Newcastle (połowa meczu/cały mecz)

Kurs: 3,4

Bukmacher: Tobet

Po emocjach związanych z Ligą Mistrzów, czas na te mniej prestiżowe rozgrywki, czyli Ligę Europejską. W jednym z ciekawszych do typowania spotkań Newcastle podejmie Metalist Charków. Gospodarze w Premier League spisują się znacznie poniżej oczekiwań, gdyż zajmują dopiero 16 miejsce w tabeli i mają tylko 4 punkty przewagi nad strefą spadkową. Ostatnio jednak po wzmocnieniach w zimowym okienku transferowym gospodarze zaczęli grać znacznie lepiej. Co prawda w ostatnim meczu ligowym Newcastle przegrało z rozpędzonym Tottenhamem, ale wcześniej odniosło dwa zwycięstwa w tym z Chelsea 3-2. Ukraińcy niespodziewanie wygrały swoją grupę eliminacyjną, w której byli z Bayerem Leverkusen, Rapidem Wiedeń oraz Rosenbergiem. Metalist zajmuje 4 miejsce w lidze rodzimej a do 2 w tabeli Dnipro tracą tylko 2 punkty i wciąż pozostają w walce o zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów w przyszłym sezonie. W lidze ukraińskiej trwa jednak przerwa zimowa i to może zaważyć na wyniku tego pojedynku, gdyż goście dawno grali meczu o stawkę. Poza tym Sroki powoli się odradzają i z meczu na mecz grają zdecydowanie lepiej, o czym świadczy m.in. nie tak dawne zwycięstwo przed własną publicznością z Chelsea. Myślę, że gospodarze od początku zdominują to spotkanie i już w pierwszej połowie obejmą prowadzenie i nie oddadzą go do końca meczu. Dobre wyniki w Lidze Europejskiej w pewnym stopniu zrekompensują kibicom stracony już dla Newcastle sezon.

http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,75.htm#1736750

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:56 ]

Koszykówka:Euroleague

Maccabi Tel Aviv-Barcelona

Typ:Barcelona

Kurs:1.55

Buk:bet365

Dzisiaj o godzinie 20:05 odbędzie się spotkanie Maccabi Tel Aviv-Barcelona gdzie faworytem bukmacherów jest Barcelona też i taki jest typ tego spotkania.Barcelona od ostatnich czterech meczy Euroleague jest nie do pokonania,bardzo przyzwoite wyniki 85:66,90:79,73:59,76:68.Barcelona jest drużyną znajdującą się na pierwszym miejscu w tabeli ligowej natomiast Maccabi Tel Aviv szóste.W sezonie 11/12 Barcelona dostała się do półfinałów,gospodarze do ćwierćfinału.Faworyci są niepokonani przez drużynę Maccabi Tel Aviv od ostatnich sześciu rozegranych meczy.Barcelona ostatni ligowy mecz wygrała z drużyną Siena która zajmowała pierwsze miejsce w tabeli,lecz Barcelona weszła na jej miejsce,faworyci będą chcieli dzisiaj wygrać by nie martwić się,że znowu Siena będzie pierwsza.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-16, 02:57 ]

:plus: 55

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...