Skocz do zawartości

Typy na dzień 28.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

a

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 4 weeks later...

Kto zastąpi papieża Benedykta XVI 28 Lut 23:00 CET

typ: Angelo Scola

kurs: 4,00

Buk: William Hill

Analiza skopiowana z Wikipedii.

"Angelo Scola (ur. 7 listopada 1941 w Malgrate), włoski duchowny katolicki, były patriarcha Wenecji, arcybiskup metropolita Mediolanu, kardynał Kościoła rzymskokatolickiego.

Studiował na Katolickim Uniwersytecie Najświętszego Serca w Mediolanie (obronił doktorat z filozofii, 1967) oraz w seminariach w Saronno i Venegono koło Mediolanu. Przyjął święcenia kapłańskie 18 lipca 1970 w Mediolanie z rąk biskupa Teramo-Atri Abele Conigliego. Kontynuował studia w Szwajcarii, obronił doktorat z teologii na Uniwersytecie we Fryburgu na podstawie pracy o Tomaszu z Akwinu. Przez pewien czas przebywał w Monaco i Francji, po powrocie do Włoch aktywnie działał w ruchu Communione e Liberazione ks. Giussaniego. Wykładał na Uniwersytecie we Fryburgu, a także w Instytucie Badań nad Małżeństwem i Rodziną im. Jana Pawła II przy Papieskim Uniwersytecie Laterańskim w Rzymie.

20 lipca 1991 został mianowany biskupem Grosseto, sakry udzielił mu 21 września 1991 prefekt watykańskiej Kongregacji ds. Biskupów kardynał Bernardin Gantin. Po czterech latach pracy w diecezji zrezygnował i przeszedł do Kurii Rzymskiej. Był rektorem magnifico Papieskiego Uniwersytetu Laterańskiego oraz prezydentem Instytutu Badań nad Małżeństwem i Rodziną. 5 stycznia 2002 zastąpił kardynała Ce na funkcji patriarchy Wenecji.

W październiku 2003 Jan Paweł II wyniósł go do godności kardynalskiej, nadając tytuł prezbitera Ss. XII Apostoli. Kardynał Scola został mianowany relatorem generalnym XI sesji zwykłej Światowego Synodu Biskupów, planowanej w Watykanie na październik 2005. Był wymieniany w gronie faworytów do następstwa po zmarłym w kwietniu 2005 Janie Pawle II (tzw. papabile).

28 czerwca 2011 zastąpił emerytowanego kardynała Dionigiego Tettamanziego na stanowisku arcybiskupa metropolity Mediolanu. Ingres odbył się 25 września 2011."

Arcybiskup Mediolanu jest intelektualnie szczególnie bliski Benedyktowi XVI. Wykładał na kilku uczelniach, był rektorem Papieskiego Uniwersytetu Laterańskiego i kierował działającym tam Instytutem Badań nad Małżeństwem i Rodziną imienia Jana Pawła II.

Włoska agencja ANSA twierdzi, że po dwóch cudzoziemcach nadeszła kolej na Włocha, dlatego „gwiazda kardynała Scoli błyszczy coraz jaśniej”.

http://obstawianie.com/polityka-i-inne-spacjaly-vt121096.htm#1740421

Proszę mnie nie karać za kopiowanie ;) ale temat z zupełnie innej beczki.

Dyscyplina: Piłka nożna, KOSTARYKA: Primera División - Torneo de Verano

Spotkanie: Zeldon - Saprissa

Typ: 1

Kurs: 2,55

Godz: 04:00

Bukmacher: Bet365

Przed nami ostatni dzień typowania w miesiącu lutym. Jak wiadomo czołówka bardzo ostro walczy o zajęcie podium.

Jednak dzień przed koncem konkursu w grze pozostało ok 8 zawodników. Można powiedzieć, że jutro wszystko się rozstrzygnie.

Postanowiłem że postawię wszystko na 1 szale, albo przegram albo wygram:)

Z pośród listy wybrałem mecz z Kostarykańskiej ligi. Po miedzy Zeledon a Saprissa. Nie wiem dlaczego

ale kursy bardzo szybko się zmieniły z 1,91 podskoczyły nawet do 2,55. Jednak mnie to nie odstraszyło.

Gospodarze zajmują fotel wicelidera ze stratą 4 punktów do 1 miejsca po 8 kolejkach. Natomiast goście znajdują się

na 9 lokacie z dorobkiem 9 punktów. Zeledon dobrze rozpoczął sezon bez przegranej w domu. Obecnie ich bilans rozgrywek

na własnym stadionie to 3/3 wygrane. Goście zaś na wyjazdach nie zachwycają, odnieśli bowiem 1 zwycięstwo, 1 remis oraz 1 porażkę.

Obie ekipy strzeliły do tej pory po 13 goli, jednak gospodarze stracili o polowe mniej bramek niż goście 7 do 14.

Statystycznie rzecz biorąc gospodarze mają duże szanse na wygraną, na co bardzo liczę.

Mój typ 2:1

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,25.htm#1740640

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:43 ]

:minus: 150

Dyscyplina: Tenis, WTA Florianopolis

Spotkanie: Kristina Mladenovic vs Melinda Czink

Typ: Kristina Mladenovic 2:0

Kurs: 1.96

Bukmacher: Unibet

Godzina: 19:00

Analiza:

Ćwierćfinał turnieju w amerykańskim Florianopolis.Na przeciw siebie staną dziś rozstawiona z numerem 7 Kristina Mladenovic oraz Melinda Czink.Faworytem spotkania jest Mladenovic i nie ma co się dziwić.Młoda Francuzka od czasu turnieju w Paryżu prezentuje na prawdę super tenis który z taką rywalką jak Czink powinien spokojnie wystarczyć.Mladenovic w tym turnieju na razie się zbytnio nie namęczyła pokonując Annę Keothavong 6:3, 6:4 oraz z Tatjaną Malek 6:2, 6:1 co jest dobrym wynikiem.Czink na natomiast bardzo szczęśliwie znalazła się tak daleko w tym turnieju.Najpierw w 1 rundzie przeciwko Yaroslavie Shedovej męczyła się wygrywając w 3 setach po czym w meczu z 16-letnią Haddad Maią z Brazylii przeżyła prawdziwy horror.W 3 secie pomimo tego iż młoda Brazylijka musiała korzystać z usługi lekarzy Haddad Maia miała 2 piłki meczowe przy stanie 6:5 dla niej i serwisie Czink.I chyba tylko jej małe doświadczenie spowodowało to że Czink może się dziś mierzyć z Mladenovic.Kristina na pewno gra bardziej solidny tenis i patrząc na to że Czink męczy się praktycznie z każdą rywalką, Kristina powinna ograć ją szybko 2:0.Melinda i tak chyba wyczerpała już zapas szczęścia w tym turnieju gdyż na prawdę tylko przez nerwy Haddad Maji znalazła się w 1/4 turnieju we Florianopolis.Mladenovic ma bardzo dobry procent wygrywanych piłek po pierwszym serwisie ale również drugie podanie nie jest najgorsze.Zupełnie inaczej jest z Czink która w meczu z Haddad miała tylko 60% wygranych po pierwszym serwisie i zaledwie 41% wygranych przy drugim podaniu.Statystyki i obecna dyspozycja chyba nie kłamią i ewidentnie wskazują kto pojawi się w półfinale tego turnieju.Rywalką zwyciężczyni tego pojedynku będzie albo Babos albo Niculescu gdyż one również dziś wieczorem powalczą o 1/2.Myślę że ten turniej to ogromna motywacja dla Mladenovic by zajść do finału a może nawet go wygrać.W dolnej drabince gdzie znajduje się Kristina poodpadały już najmocniejsze rywalki tak więc Francuzka nie ma się chyba kogo bać.Dziś powinna ona zrobić pierwszy krok w kierunku finału i myślę że Melina nie będzie dla niej groźna rywalką i przewiduje łatwe 2:0 w stronę Kristiny.

http://obstawianie.com/atpdubajacapulcodbeach-wtafloripaklumpuracapulco-vt124691.htm#1740693

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:43 ]

:plus: 96

Dyscyplina: Biegi narciarskie, 4x5 km M Relay kobiet, g.12:45

Spotkanie: Włochy - Polska (lepsza pozycja końcowa) ?

Typ: 1

Kurs: 2,22

Bukmacher: Betsafe

Według bukmacherów większe szansę osiągniecia lepszego wyniku w dzisiejszej sztafecie mają Polki z Justyną Kowalczyk w składzie. Ja jednak wcale nie byłbym tego taki pewien, Włoszki biegną u siebie i myślę, że celują tutaj nawet w medal, Polki natomiast chcą poprawić wynik z Oslo gdzie zajęły ósme miejsce. Wydaje się, że plan naszych biegaczek jest dość prosty, na pierwszej zmianie Kornelia Kubińska ma nie stracić za wiele do najlepszych, na drugiej Justyna Kowalczyk ma wypracować przewagę (lub dogonić najlepszych) natomiast na dwóch ostatnich zmianach Paulina Maciuszek i Agnieszka Szymańczak mają nie stracić za wiele z tego co uda się wypracować Kowalczyk. Tak zapewne wygląda plan naszych dziewczyn w teorii w praktyce z realizacją tego może być bardzo ciężko.

Na pierwszych dwóch zmianach będziemy mieli bieg stylem klasycznym wydaje się więc, że Kubińska na swojej zmianie nie powinna wiele stracić (może nawet zyskać) do Włoszki Luci Scardonii, która wybitną zawodniczą na pewno nie jest. Na drugiej mamy oczywiście Kowalczyk, która na pewno zyska coś nad Włoszką Virginią De Martin Topranin ale czy będzie to na tyle duża przewaga by utrzymały ją na dwóch ostatnich zmianach Maciuszek i Szymańczak? Mogą być z tym problemy tym bardziej, że De Martin Topranin nieźle radzi sobie w "łyżwie" w La Clusaz na 10 km zajęła 13. miejsce, a i w sztafecie, która tam się odbyła na swojej zmianie straciła 27 sekund do najlepszej Johaug, tutaj już na Mistrzostwach Świata zajęła 19. miejsce w Skiathlonie.

Załóżmy więc, że po dwóch zmianach nasza sztafeta ma przewagę na Włoską ok 40 sekund czy są wstanie utrzymać (nie mówię już o całej przewadze) tyle z tych 40 sekund by zająć wyższe miejsce niż Włoszki na mecie Maciuszek i Szymańczak? Może być z tym bardzo ciężko bowiem na dwóch ostatnich zmianach u Włoszek pobiegną Debora Agreiter i Marina Piller. Dwie ostatnie zmiany będą odbywały się stylem dowolnym więc może warto porównać bieg Polek i Włoszek na dystansie 10 km tą właśnie techniką podczas wtorkowego biegu. Agreiter zajęła tam 16 miejsce natomiast biegnąca na tej samej zmianie u nas Maciuszek 34 miejsce tracą do Włoszki 46 sekund! Piller zajęła natomiast miejsce 20, a Szymańczak, która u nas będzie kończyć zmianę 36 miejsce tracą do Włoszki 41 sekund ! Oczywiście dzisiaj dystans będzie o połowę krótszy ale według mnie Włoszki są wstanie pobiec na dwóch ostatnich zmianach szybciej od Polek nawet o nieco więcej niż 40 sekund. Myślę, więc, że mimo iż nie jest to patriotycznie to jednak warto w tej rywalizacji postawić na Włoszki.

http://obstawianie.com/sporty-zimowe-vt292,175.htm#1740718

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:44 ]

:plus: 122

Dyscyplina: EUROPA: Nextgen Series - Play Offy

Spotkanie: Olympiakos U19 -Anderlecht U19

Typ: Anderlecht U19

Kurs:3.50

Godz:18:00

Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Na dzisiaj potrzebowałam ogromnego Value i znalazłam w postaci meczu z serii w stylu LM do 19 lat .Kurs wystawiony przez bukmacherów jest tylko i wyłącznie do pobrania na drużyne Belgijską . Jak wiemy Belgijska młodzież obecnie zachwyca w Europie bo własnie z tamtych szkółek wywodzą się tacy zawodnicy jak Hazard . Kurs adekwatny to maksymalnego w konkursie a jest to spore value na zwycięstwo jak wiemy w takich meczach każdy zawodnik gryzie trawę aby pokazać się europejskich skautom . Ostatnio Anderlecht podczas turnieju towarzyskiego również zachwycił i wygrał z Milanem 0:3 w tabeli w swojej grupie zajęli 2 miejsce i nie przegrali z taką potęgą młodzieżówki jak Barceloną podwójny remis .Uważam że Anderlecht dzisiaj może pokazać pazur i zapewnic sobie pewną zaliczkę przed rewanżem u siebie . Pozdrawiam

http://obstawianie.com/rozgrywki-mlodziezowe-vt7708,25.htm#1740733 // Nie było tematu do nextgen dlatego wsadziłam tutaj ;)

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:45 ]

:minus: 200

Dyscyplina.Hokej na lodzie - Szwecja - Szwedzka Elitserien

Spotkanie.Brynäs IF - MODO Hockey

Typ.x

Kurs.4,10

Bukmacher.Betsson

Data.28.02.2013 g.19.00

Analiza.

Dzisiaj swoje mecze rozgrywa liga Szwedzka w hokeja a ja wybralem spotkanie pomiedzy zespolami Brynäs IF - MODO Hockey i typ.ze spotkanie po 3 tercjach zakonczy sie remisem.Typ ryzykowny ale wedlug mnie z bardzo duzym prawdopodobienstwem.Po pierwsze oba zespoly to sasiedzi w tabeli...Brynäs IF 8 miejsce 69 pkt a Modo 7 miejsce 69pkt.Po drugie ostatnio taka sama forma czyli na 6 meczy obie ekipy wygraly zaledwie po 1 razie notujac po 5 porazek.po trzecie historia spotkan obu zespolow...

10/01/13 ELIT MODO - Brynas 3:1

17/11/12 ELIT Brynas - MODO 5:6 (OT)

19/10/12 ELIT MODO - Brynas 2:1

25/09/12 ELIT Brynas - MODO 2:1 (OT)

Na 4 ostatnie spotkania zanotowalismy 2 remisy,a co najwazniejsze wtedy gdy gospodarzem tak jak dzisiaj byla ekipa Brynas,a pozostale spotkania byly dosc zaciete...Po czwarte ekipa Brynas na ostatnie 5 meczy zanotowala 4 remisy,a ekipa Modo zremisowala w ostatnim swoim meczu.Licze ,ze dzisiaj obie ekipy podtrzymaja serie remisow.Polecam ten typ za drobne.

http://obstawianie.com/liga-szwedzka-2012-2013-vt123444,25.htm#1740797

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:47 ]

Dyscyplina: PORTUGALIA: Segunda Liga

Spotkanie:Naval - Leixoes

28.02.2013 21:00

Typ: 2

Kurs: 2.99

Bukmacher: Pinnaclesports

Analiza: Dzisiaj o godzinie 21.00 odbędzie się spotkanie w Portugalskiej Segunda Liga

Naval podejmie na własnym stadionie Leixoes. Gospdoarze plasują się na 9 pozycji

w lidze, natomiast goście zajmują 3 pozycje. Sytuacja w konkursie jest arcyciekawa,

więc dziśpostanowiłem całkowicie zaryzykować. Goście na ostatnich 5 meczy wygrali 4.

Nie ma co mówić, ale majabardzo fajną passę i sąw dobrej dyspozycji. Jeśli dzisiaj

wygrają mają szansę zbliżyć się punktami do drugiego miejsca. Stawiam na wygraną

gości ponieważ w perspektywie tabeli są lepszym zespołem i zdecydowanie stać ich na

zwycięstwo. Mój typ to 1:2

http://obstawianie.com/portugalia-vt119663,75.htm#1740839

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:47 ]

Dyscyplina: Koszykówka, Euroliga mężczyzn, godz. 20.45

Spotkanie: Regal FC Barcelona - BC Khimki

Typ : Regal FC Barcelona over 83,5

Kurs: 2.37

Bukmacher: WilliamHill

Analiza: Co prawda w ostatnich meczach euroligowych Barcelony padało sporo punktów, bo kilka razy pod rząd ponad 150, ale ostatnio Barcelona grała na wyjazdach. Gospodarze są pewnym awansu do rundy playoff. Ale zespół też walczy o jak najlepsze rozstawienie i nieliczyłbym na taryfęulgową dla gości.

Khimki to drużyna głównie własnej hali, w tym sezonie w Eurolidze pokonywali już Real Madryt czy ich dzisiejszego przeciwnika - Barcę Regal u siebie 78:65. Koszykarze moskiewskiej drużyny są w dość trudnej sytuacji, czekają na nich trudne wyjazdy - do Izraelu oraz do Grecji. A ostatni mecz euroligowy przegrali u siebie z Olympiacosem 82:87.

Barcelona zapewne będzie się chciała zrewanżować za porażkę w Rosji. To ekipa, która znakomicie prezentuje się w defensywie, w tym sezonie ten zespół średnio tracił zaledwie 66pkt./mecz. Średnio rzucają ponad 80pkt./mecz. Khimky na wyjazdach gra fatalnie, to zupełnie inna drużyna niż na własnym parkiecie. Tak czy inaczej gospodarze na dzisiaj to główny faworyt do wygrania Euroligi. Trzeba też wspomnieć o przyjściu znakomitego Olesona z Caja Laboral. Barcelona to spotkanie wygra, pytanie jak wysoko, ja stawiam, że będzie tutaj sporo punktów.

http://obstawianie.com/euroliga-2012-2013-vt123533.htm#1740879

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:48 ]

Dyscyplina: Piłka nożna - Gwatemala, Clausura

Spotkanie: Halcones - Comunicaciones

Typ: 2DNB

Kurs: 2,10

Godz: 22:15

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Jak dla mnie te kursy są mega śmieszne. W sumie zawsze jak Los Cremas grają na wyjeździe to są takie duże kursy, ale oni z całej ligi na wyjazdach grają najlepiej ze wszystkich. Do tej pory w lidze nie stracili bramki (na 6 spotkań, a grali m.in z Heredią, Municipalem) a strzelili ich 9. Gospodarze z siedmiu bramek straconych do tej pory tylko jedną stracili u siebie, ale prócz Municipalu to nie mieli wymagających rywali a bramkę strzeliło im Xelaju. Ogólnie H2H lekko na korzyść gości, bo w Gwatemali zespoły na wyjazdach grają mega słąbo a oni należą do wyjątków. Na 8 spotkań na stadionie Estadio Comunal de la Mesilla gospodarze wygrali trzykrotnie z tego dwa razy wtedy, gdy Los Cremas nie byli w dobrej formie i osiągali wyniki max na środek tabeli. Ostatnia ich wygrana to zwycięstwo 2:0 jednak było jasne już wcześniej, że goście zwyciężą w rozgrywkach. Trzykrotnie wygrywali właśnie goście (0:1/0:1/2:3) i dwukrotnie padł remis (1:1 i 2:2). W dzisiejszym spotkaniu nie wystąpi obrońca gospodarzy Geraldo Arias, który przydaje się w obronie jak i w ataku (w tym sezonie 7 bramek). Myślę, że to dodatkowy atut przemawiający za gośćmi. Comunicaciones w śmiesznie brzmiącym mieście Huehuetenango są już od wczoraj, więc będą wypoczęci, na mecz nie pojechali pomocnik Limenza (młody, ale mało znaczący jeszcze gracz) i napastnik Suarez (w 5 meczach 4 bramki, więc ważne ogniwo, ale jest do zastąpienia, w ataku są jeszcze Montepeque i Pezzarossi, poza tym wiele dają im pomocnicy, którzy potrafią strzelić i dograć piłkę do napastnika - Arreola, Contreas, Marquez). Do składu po urazach wrócili właśnie wcześniej wspomniany Arreola (29/8 - liczona też Apertura) i Figueroa (21/3 - taki koleś od destrukcji bardziej). Myślę, że stać dziś gości na zwycięstwo i pobieram wysoki kurs na to zdarzenie, bo jak dla mnie promocja i ja na pewno z niej skorzystam.

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-amerykanskie-vt119688,25.htm#1740883

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:49 ]

zwrot

Dyscyplina: Koszykówka, Euroliga mężczyzn

28.02.2013 20:45

Spotkanie: Siena - Fenerbahce

Typ : 2

Kurs: 3.50

Bukmacher: Bwin

Analiza:

Witam. Na wstępie napiszę że w sporcie zdarzyć może się wszystko. Tego będę się trzymał w tej analizie. Dziś o godzinie 20:45 rozpocznie się ciekawie zapowiadające się spotkanie w koszykarskiej Eurolidze mężczyzn. Na parkiet we włoskiej hali wybiegną drużyny Sieny oraz tureckie Fenerbahce. Faworyt owego spotkania? Wydają się nim być gospodarze, a mianowicie Siena a kursy bukmacherskie w granicach 1.30 to potwierdzają. Ale ja się teraz zapytam... Ile razy kurs 1.30 wam nie wszedł? Ile razy kurs w granicach 1.30 zepsuł kupon? Myślę że prawdziwemu hazardziście nie jeden, nie dwa razy. Tak więc dziś liczę na niespodziankę. Niespodziankę która spowoduje zwycięstwo Fenerbahce. W pierwszym meczu dzisiejsi gospodarze wygrali spotkanie sześcioma punktami. Ale czy dziś im się uda? Myślę że nie. Zapraszam na jak już napisałem ciekawie zapowiadające się spotkanie które rzpocznie się już za kilka minut bowiem 20:45 czasu polskiego.

http://obstawianie.com/euroliga-2012-2013-vt123533,50.htm#1740889

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-03-01, 08:49 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...