duncan Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Styczeń 2013 WTA - PARYŻ Miejsce: Paryż, Francja Ranga: Premier Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $690,000 Strona oficjalna: http://www.opengdfsuez.com/ WTA - PATTAYA Miejsce: Pattaya, Tajlandia Ranga: International Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $235,000 Strona oficjalna: http://www.pentanglepromotions.com/Ptt-Pattaya-Open/Ptt-Pattaya-Open-2013/en/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noname007x Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Styczeń 2013 Puig – Voegele @ over 21 (1,91 MarathonBet) 5/10j Obie mają pojęcie o grze w hali, co pokazał zeszły sezon. Żadna z nich 2 poprzednich rundach kwalifikacji nie miała najmniejszych kłopotów z wygraniem swojego spotkania. Statystyki na zbliżonym poziomie, ale warto wspomnieć, że Voegele miała bardziej wymagające rywalki. W podobnych okolicznościach grały w październiku ubiegłego roku, wtedy dość wyraźnie wygrała Portorykanka (6/2, 6/4). Mimo tego uważam, że na dzień dzisiejszy obie prezentują podobny poziom i powinien to być długi, wyrównany mecz. AKO: 1,95 | 5/10 Wang – Amanmuradova @ 2 (1,5 WilliamHill) Amanmuradova lubi grać w Pattaya. Dobry start w Australii, gdzie przeszła 3 rundy kwalifikacji, odpadając dopiero w 2 rundzie turnieju głównego z Vinci. Tutaj w Pattaya w 1 rundzie kwalifikacji wygrała w 3 setach z Solovievą, z którą przegrała Wang 2 tygodnie temu w kwalifikacjach do AO. Chince nie udało się jeszcze w tym sezonie przebrnąć kwalifikacji, 2 runda w Shen Zhen, 2 runda AO i prawdopodobnie w Pattaya także skończy się na drugim spotkaniu. Amanmuradova jest lepszą zawodniczką, w dodatku wydaje się być w przyzwoitej formie. Barthel – Radwańska 1 @ (1,3 WilliamHill) Barthel w hali jest bardzo groźna, dzięki swojemu ofensywnemu stylowi gry. Po dobrym otwarciu sezonu (półfinał w Auckland i finał w Hobart) na AO w 1 rundzie przytrafiła jej się mała wpadka. W Paryżu zapewne nie zamierza powtórzyć sytuacji i przegrać już w 1 rundzie. Tym bardziej, że Radwańska nie jest w wielkiej formie, jest słabszą zawodniczką i warunki gry zdecydowanie bardziej będą pasować Niemce. Barthel powinna zrewanżować się Polce za ubiegłoroczne Igrzyska Olimpijskie, w których z nią przegrała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujek1982 Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Styczeń 2013 Pavlyuchenkova/Safarova-Jurak/Marosi 2 2,75 Bet365 Witam.I runda gry podwójnej w Paryżu.Osobiście daje duże szanse parze chorwacko-węgierskiej na zwycięstwo w tym meczu.Typowe deblistki,które w tym sezonie grają naprawde dobrze,3 porażki doznane w tym roku to pojedynki z najlepszymi w tej dziedzinie na ten moment jak dla mnie.Dwukrotnie z Errani/Vinci i w Melbourne z Petrovą i Srebotnik.Marosi coraz starsza,a grają już ze sobą długo.Licze na to że przeciwniczki skupią się na singlu.Ostatni dzwonek powoli żeby coś ugrać.Kurs jak dla mnie przesadzony.Gram też na wynik 0-2 po kursie 4.5.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fremen Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Styczeń 2013 Vinci - Barthel 1 1,72 Betsafe Spodziewałem się odrobinę niższych kursów. W moim odczuciu Roberta jest większą faworytką i taki kurs trzeba pobrać. Barthel ma niesamowity potencjał do gry w hali, lecz nie może odnaleźć się z formą. Gra jakby na pół gwizdka, jest bardzo nieregularna. Ostatnie spotkanie z naszą Ulą - przeciętne. Vinci natomiast pewnie rozprawiła się z Halep, serwis na bardzo dobrym poziomie, w tym 7 asów. Dodatkowo wszyscy powinni wiedzieć, że na hali czuje się jak ryba w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noname007x Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Styczeń 2013 AKO: 2,03 | 6/10j Suarez-Navarro – Zakopalova 2 @ (1,49 Pinnacle) Hiszpanka to zawodniczka, która jest groźna przede wszystkim na kortach ziemnych, ewentualnie na wolnych kortach twardych. Na pewno nie jest to tenisistka, która dobrze czuje się w szybkiej hali. Jestem mocno zaskoczony jej wygraną w 1 rundzie z Niculescu. Meczu nie widziałem, ale patrząc na statystyki to wydaje mi się, że mecz stał na bardzo niskim poziomie. Jeśli chodzi o Zakopalovą to jest zawodniczką, która potrafi odnaleźć się prawie na każdej nawierzchni. Oprócz słabego meczu w 2 rundzie AO prezentuje się w tym sezonie bardzo solidnie. W tym roku zdążyła już zaliczyć finał turnieju WTA. Mowa oczywiście o Shen Zhen, w decydującym meczu przegrała w 3 setach z Li Na. W Paryżu broni punktów za półfinał z ubiegłego roku. Moim zdaniem nie powinna mieć problemów z awansem do ćwierćfinału. Cibulkova – Bartens 1 @ (1,36 Pinnacle) Cibulkova po świetnym turnieju w Sydney niespodziewanie odpadła z Australian Open w 2 rundzie. Często tak bywa, że po bardzo dobrym turnieju, przychodzi czas na słabszy. Zapewne trochę odpoczęła, potrenowała i ma zamiar zrobić dobry wynik w Paryżu. Na „dzień dobry” rywalka średniej klasy, która ma za sobą już 4 spotkania w tym turnieju. Co ciekawe w decydującej rundzie kwalifikacji przegrała, jednak do turnieju głównego udało jej się „wskoczyć” jako LL. W 1r. pokonała Tamire Paszek, która w tym sezonie jest w wyjątkowo słabej dyspozycji. Różnica klas ogromna, do tego Słowaczka potrafi grać w hali. Myślę, że będzie łatwo i szybko w stronę Cibulkovej. Mladenovic(+1,5 sets) – Wickmayer 1 @ (1,75 Unibet) | 3/10j Mladenovic sprawiła chyba największą niespodziankę w 1 rundzie, eliminując Goerges. Pokazała w tym spotkaniu sporo pozytywnego tenisa oraz niesamowity charakter. Posiada bardzo dobre warunki fizyczne i dobrze odnajduje się w szybkiej, paryskiej hali. Gra przed własną publicznością bardzo ją motywuje i myślę, że minimum 1 seta z Wickmayer powinna wygrać. Belgijka to wymagająca rywalka, która w dwóch ostatnich latach grała tutaj solidnie. Jednak w 1 rundzie nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia i wydaje się, że jest do „ugryzienia”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fremen Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Styczeń 2013 Barthel - Bartoli 2 1,79 Betsafe Wczoraj Vinci zagrała bardzo słabe spotkanie i przegrała 1:2. Mona również nie zagrała niczego nadzwyczajnego, chociaż miała kilka wybornych momentów. Ogólnie mecz na słabym poziomie. W tym meczu nie widzę większych szans dla Barhel. Bartoli broni sporo punktów za ubiegłoroczny finał i jest niezwykle zdeterminowana by w tym roku triumfować w Paryżu. Mchale postawiła jej spory opór, ale tylko w 1 secie, gdzie zagrała solidnie i narobiła Marion sporo kłopotów, jednak koniec końców wygrała w 2 setach. Szczególnie ta pierwsza partia stała na wysokim poziomie. Obie grały bardzo mocno i płasko. Jeśli chodzi o taką grę - typowo siłową Marion czuje się w niej znakomicie. Barthel nie będzie wytrzymywała wymian, jak jej wszystko będzie wracać. Dodatkowo te jej przestoje... Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soren Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Styczeń 2013 Dyscyplina: Tenis WTA Pattaya 01.02.2013 10:00 Morita - Bratchikova typ: dw 2:0 kurs: 2.00 buk: Bet365 Mam nadzieję, że w Tajlandii nie będzie już padało i mecze ćwierćfinałowe zostaną rozegrane bez kłopotów. Ja upatrzyłem sobie pojedynek pomiędzy Ayumi Moritą, a Niną Bratchikovą. Japonka ma 23 lata i w tym sezonie bardzo dobry bilans 9 zwycięstw i 3 porażek. W Pattayi gra czwarty rok z rzędu i w tym sezonie osiągnęła najlepszy wynik. Ayumi bardzo dobrze zaprezentowała się w Australii. Najpierw osiągnęła 1/16 w Hobart, przechodząc kwalifikacje, w których bez problemów pokonała Lucie Hradecką 6:2 6:2 czy Marinę Erakovic 6:3 6:0. W pierwszej rundzie turnieju głównego z Hantuchovą mimo, że przegrała pierwszego seta 6:1. W drugiej rundzie musiała uznać wyższość świetnie grającej w tym sezonie Na Li ugrywając zaledwie jednego gema. Podczas Australian Open dotarła do trzeciej rundy. Najpierw bez najmniejszych kłopotów pokonał Tatishvili 6:3 6:3, a w kolejnej rundzie utalentowaną Niemkę Beck 6:2 6:0. Jej przygoda musiała się skończyć na trzeciej rundzie, gdyż trafiła na Serenę Williams, ale potrafiła wygrać cztery gemy, co mimo wszystko należy uznać za sukces. Tutaj na razie poczyna sobie bardzo dobrze. W pierwszym przerywanym meczu sprawiła niemałą niespodziankę ogrywając Anę Ivanovic 6:3 5:7 6:3. W drugim spotkaniu pokonała swoją rodaczkę Date Krumm 4:6 6:4 6:1. Można pomyśleć, że Kimiko ma już 43 lata, lecz w tym roku prezentuje się naprawdę bardzo dobrze. Nina Bratchikova jest o 5 lat starsza od Japonki. W Tajlandii grała tylko raz w 2005 roku, lecz nie przebrnęła kwalifikacji. W tym sezonie legitymuje się bilansem 4 zwycięstw i 4 porażek. Brała udział w turnieju w Hobart. W pierwszych dwóch rundach kwalifikacyjnych wygrała z Savinykh i Jones, obie pokonując w trzech setach. W decydującym meczu w walce o turniej główny uległa Davis 6:3 4:6 1:6. Jednak zagrała w pierwszej rundzie dzięki wycofaniu się jednej z zawodniczek. Na niewiele się to zdało, gdyż przegrała z Cirsteą w trzech setach. W Australian Open przegrała w pierwszej rundzie z Flipkens 6:4 6:3. Tutaj wygrała najpierw z Peer 6:3 6:3, lecz Izraelka jest w słabiutkiej formie. W następnej rundzie pokonała Hantuchovą, która przy stanie 6:2 3:0 poddała mecz. Trochę dziwią mnie tak wysokie kursy na Japonkę. Uważam ją za zawodniczkę lepszą i będącą w lepszej formie, dlatego stawiam, że wygra to spotkanie bez straty seta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noname007x Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Luty 2013 Bartens – Safarova 2 @ (1,75 NordicBet) | 4/10j Lekka przesada ze strony bukmacherów wystawiając taki kurs na Safarovą. Jakby nie patrzeć jest ona wyraźną faworytką tego meczu. Czeszka bardzo dobrze czuje się w paryskiej hali, dwukrotnie była tutaj w finale. W zeszły roku odpadła w 1 rundzie, ale grała z późniejszą triumfatorką tych zawodów – Angelique Kerber. Przeciw Bartens grałem już w poprzedniej rundzie, gdy grała z Ciublkovą. O dziwo wygrała to spotkanie w 2 setach. Dzisiejsze spotkanie z Safarovą będzie jej 6. pojedynkiem w turnieju. Myślę, że lekkie zmęczenie może dawać o sobie znać. Na pewno nie będzie tak „świeża” jak w poprzednich spotkaniach. Oczywiście Safarova miewa słabsze dni, ale po takim kursie naprawdę warto zaryzykować. Mladenovic(+1,5 sets) – Kvitova 1 @ (1,86 Pinnacle) | 4/10j Mladenovic wyrzuciła już z turnieju 2 utytułowane rywalki, czas na kolejną ? Kto wie, ale na pewno czeka ją bardzo trudne spotkanie. Kvitova powoli odbudowuje formę, w dodatku szybka hala w Paryżu sprzyja jej stylowi gry. To samo można powiedzieć o Francuzce, która świetnie odnajduje się na tak szybkiej nawierzchni. Czeszka miewa przestoję, w których popełnia masę niewymuszonych błędów i to może być ogromna szansa dla Mladenovic. Minimum seta powinna ugrać w tym spotkaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fremen Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Luty 2013 Bertens - Safarova 2 1,63 Nordicbet Podzielam typ na Lucie. Kursy już pospadały. Nie ma co się rozpisywać. Nawierzchnia twarda, w końcu trochę formy jest, no i widać zaangażowanie. Widziałem pojedynek z Cornet; stał na dobrym poziomie, owszem miała przestoje ale na Bertens wystarczy. Sevastova - Cirstea over 21 1,91 Betsafe Sevastova i Cirstea zdecydowanie są w formie. Sorana już na AO pokazała, że jest trochę lepiej niż chociażby na koniec sezonu 2012. Tutaj w Pattaya gładko rozprawiła się z Mattek i Rodionovą, ale teraz może mieć trochę ciężej. Nie mówię, że w pojedynku z Sevastovą przegra, ale na pewno spotka się z większym oporem niż w poprzednich meczach ponieważ ewidentnie widać, że jej rywalka również jest w formie. Obie po słabej końcówce ubiegłego sezonu, teraz jakby chcą podgonić trochę w wynikach. Over bardzo prawdopodobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoskiZS Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Luty 2013 Dyscyplina: Tenis WTA Paris Spotkanie: Kiki Bertens - Lucie Safarova Typ: Kiki Bertens + 2,5 ( Handicap 2-drogowo ) Kurs: 2,00 Godz: 14:00 Bukmacher: Bet365 Analiza: Przed nami pierwszy z pojedynków ćwierćfinałowych turnieju WTA w Paryżu.Będzie to drugie spotkanie tych zawodniczek.Pierwszy z pojedynków odbył się na nawierzchni trawiastej podczas ubiegłorocznego Wimbledonu.Tamto spotkanie zdecydowanie na swoją korzyść roztrzygneła młodsza zawodniczka z Holandii (6-3 , 6-0) . Tutaj w Paryżu Bertens nie przebiła sie przez kwalifikacje doznając porażki z Francuzką Razzano,dopuszczono ją jednak do 1 rundy i radzi sobie całkiem przyzwoicie.Pokonała Paszek i Cibulkovą. Co do Safarovej to początek sezonu nie był zbyt udany.Szybkie porażki na Antypodach,a tu w Paryżu mało przekonywujące według mnie zwycięstwa ze słabymi na hali Dominguez Lino i Cornet. Liczę na wyrównany pojedynek ze wskazaniem na Kiki.Zabezpieczam się handicapem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Travica Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Luty 2013 Tenis, WTA - SINGIEL: Paris 01/02/2013, Godz. 20:15 Mladenovic - Kvitova Typ: Mladenovic (+3,5 games) :plus: Kurs: 2,23 Bukmacher: PinnacleSports Dziś wieczorem Kristina Mladenovic stanie do walki o awans do kolejnej rundy. Jej rywalką będzie Petra Kvitova. Francuzka wyrzuciła już z turnieju dwie utytułowane rywalki. Czy Czeszka będzie kolejną? Kristina w 1R pokonała Goerges 7-5 5-7 7-6(4), by następnie w 2R odprawić z kwitkiem Wickmayer 6-4 6-4 . W meczu z Goerges 72% pierwszego podania, w meczu z Wickmayer 74%. Dziewczyna złapała formę. Lubi grać w hali, ma świetny bilans 57/23/. Kvitova stara się powoli odbudowywać formę. Idzie to wszystko mozolnie... AO zakończyła na 2R przegrywając ze Stephens 6-4 6-3. Czeszka popełnia masę niewymuszony błędów. Serwis też nie funkcjonuje najlepiej. Zdarzają jej się liczne przestoje podczas który oddaje punkty seriami. Właśnie tutaj może nadarzyć się ogromna szansa dla francuskiej zawodniczki. Na pewno będzie to ciężki mecz, ale jeśli zagra na podobnym poziomie co w poprzednich rundach to myślę, że powinna uporać się z nierówno grającą rywalką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Travica Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2013 Tenis, WTA - SINGIEL: Paris 02/02/2013, Godz. 15:00 Errani - Bertens Typ: Bertens (+3,5 games) Kurs: 2,02 Bukmacher: PinnacleSports Czytałem kilka analiz na temat tego meczu i szczerze to zdziwiłem się tym co przeczytałem.. Użytkownicy pisali, że Errani zagrała świetne zawody... Jestem zupełnie innego zdania. Włoszka w 1R przeszła Rybarikovą, która przy stanie 4:0 w pierwszym secie kreczowała. Wczoraj zmierzyła się z Suarez Navarro i gdyby Hiszpanka miała chłodną głowę to Errani nie byłoby już w tym turnieju. Mecz zakończył się wynikiem 7-5 4-6 7-5. Włoszka w pierwszym secie prowadziła już 3:0 by za kilka minut zrobiło się 3:5 dla rywalki i uratowało ją tylko to, że Navarro się podpaliła. W 3 secie to samo. Hiszpanka miała 4:5 po czym znowu spanikowała i rezultatem była porażka w całym meczu. Sara podarowała rywalce aż 23 breakpointy. Drugą sprawą jest to, że Hiszpanka wykorzystała zaledwie 7, lecz to ma bardzo duże znaczenie w kontekście dzisiejszego spotkania. Bertens w Paryżu gra bardzo dobrze. Wystąpiła ona w kwalifikacjach, przegrała z Razzano, ale otrzymała dziką kartę i odpłaca się organizatorom za danie jej drugiej szansy. Pokonała Paszek 6-4 7-5, Cibulkovą 7-5 6-4, Safarovą 6-1 7-5. Holenderka posiada lepszy serwis niż rywalka, solidnie trzyma swoje podanie. W meczu z Safarovą dała jej tylko 5 szans na przełamanie, co przy 23 Errani jest znakomitym wynikiem. Bertens w każdym z meczów ma około 75% wygranych punktów po pierwszym serwisie oraz blisko 50% po drugim. Dla porównania Errani we wczorajszym meczu 55% pierwsze podanie i 40% drugie. Podsumowując to szczerze nie rozumiem kursów jakie oferują nam bukmacherzy. Wystawiają je bardziej ze względu na nazwisko zawodniczki i pozycję w rankingu niż aktualną dyspozycję. Liczę na Kiki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi