duncan Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Grudzień 2012 ATP - BRISBANE Miejsce: Brisbane, Australia Ranga: ATP World Tour 250 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $436,630 Strona oficjalna: http://www.brisbaneinternational.com.au/'>http://www.brisbaneinternational.com.au/ ATP - CHENNAI Miejsce: Chennai, Indie Ranga: ATP World Tour 250 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $385,150 Strona oficjalna: http://www.aircelchennaiopen.org/2013/ ATP - DOHA Miejsce: Doha, Katar Ranga: ATP World Tour 250 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $1,054,720 Strona oficjalna: http://www.qatartennis.org/ WTA - SHENZHEN Miejsce: Shenzhen, Chiny Ranga: International Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $500,000 Strona oficjalna: http://www.shenzhenopentennis.com/2013/chs/ WTA - BRISBANE Miejsce: Brisbane, Australia Ranga: Premier Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $1,000,000 Strona oficjalna: http://www.brisbaneinternational.com.au/ WTA - AUCKLAND Miejsce: Auckland, Nowa Zelandia Ranga: International Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $235,000 Strona oficjalna: http://www.asbclassic.co.nz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemiczny Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Styczeń 2013 Zawody: Tenis - Debel Chennai(Indie) 01.01 godz. 16:15 Wydarzenie: Ratiwatana Sa. / Ratiwatana So.(+1,5) - Paes L. / Roger-Vasselin E. Typ: 1 Kurs: 1.85 Bukmacher: Bet-at-home Na początek roku zaczniemy z tenisowego debelka. W 1 rundzie turnieju w Indyjskim Chennai spotkają się dobrze znana para bliźniaków z Tajlandii bracia Ratiwatana oraz jeden z najlepszych deblistów świata Leander Paes w parze z Francuzem Roger-Vasselin-em. Prawie już 40 letni Indyjczyk z Francuzem jeszcze nigdy nie grał do tej pory w karierze, a jak wiadomo w deblu trzeba się z partnerem rozumieć, to na pewno będzie jeden z minusów w tym meczu tej pary, ale doświadczenie powinno być zdecydowanie za nimi. Para bliźniaczych Tajlandczyków co prawda nie jest tak słynna jak amerykańscy bracia Bryanowie to w minionym roku całkiem nieźle sobie radzili. W dużych turniejach co prawda nie błysnęli, ale wygrali trochę turniejów challengerowych co dało im awans może nie do ścisłej ale szerokiej czołówki deblistów świata. Tajlandczycy już zapewne na początku roku będą chcieli poprawić swoją pozycję i ten turniej będzie do tego doskonałą okazją, ich przeciwnicy rozstawieni są z numerem drugim, ale to głównie dzięki wysokiej pozycji Paesa w rankingu. Moim zdaniem patrząc na ich występy w końcówce sezonu gdzie radzili sobie całkiem nieźle mają szansę ten mecz wygrać i wysoki kurs 3.0 na pewno kusi. Ja jednak postawię asekuracyjnie, że zdobędą przynajmniej seta w tym meczu. Zachęcam do swojego typu i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziarnoo Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Styczeń 2013 Dyscyplina: Tenis – ATP Doha Spotkanie: David Ferrer – Dustin Brown Typ: 2(+6) Kurs: 2.13 Bukmacher: Pinnacle W pierwszej rundzie katarskiego turnieju David Ferrer – aktualny nr 5 w rankingu zmierzy się z Dustinem Brownem, zajmującym odległe 167 miejsce. Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jak i całych zawodów jest Hiszpan, jednak nie sądzę, by dzisiaj zmiażdżył rywala, pokonując go różnicą sześciu gemów. Jest to jego pierwszy mecz w Doha w obecnym sezonie, dlatego nie ma się co spodziewać idealnego występu. Sprawa Browna w tej kwestii wygląda nieco inaczej, gdyż startował on w kwalifikacjach, rozegrał już 3 mecze i jego aklimatyzacja w Katarze powinna wyglądać lepiej. Kolejnym atutem jest wzrost Niemca – jest on wyższy od przeciwnika o 12 cm, a jak wiemy ma to wpływ w pojedynkach na hardzie, szczególnie przy zagrywce. Zawodnicy zmierzyli się w ubiegłym roku na korcie Wimbledonu i Dustin po trzysetowym pojedynku przegrał różnicą zaledwie pięciu gemów – nie obrażę się, jeśli taki wynik się powtórzy. Liczę, na dobrą postawę Niemca i pokrycie handicapu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Styczeń 2013 WTA, Brisbane 03:30 Mecz: Stephens Sloane A. - Arvidsson Sofia typ: 1 kurs: 1.72 buk: betclick Spotkanie bardzo ciekawe przynajmniej dla mnie bo ja rozwój Sloane śledzę od dłuższego czasu. To w jakim tempie ta zawodniczka stała się tenisistką potrafiącą wygrywać z najlepszymi zawodniczkami jest godne podziwu. Amerykanie wierzą, że to właśnie ona w przyszłości może zastąpić siostry Williams. Na pewno ma predyspozycje by być najlepszą z Amerykanek bo konkurencji nie ma zbyt wielkiej w swoim przedziale wiekowym. Wygrana w 1 rundzie z Cibulkovą to świetny rezultat. Wiedziałem, że powalczy ostro ale prawdę mówiąc zaskoczony jestem, że potrafiła wygrać i to w tak dobrym stylu. Sofia wcale nie gorzej w pierwszej rundzie bo pokonana Sam Stosur na własnych kortach to na pewno trochę sensacja. Pytanie, czy Sam jest w jakiejkolwiek dobrej formie na początku sezonu ? Według mnie nie. Zawsze miałem mieszane odczucia co do jej kariery singlowej. Dużo lepiej oglądało mi się ją w deblu i tak chyba już pozostanie, więc wygrana na początku sezonu Szwedki z nią po części jest zaskoczeniem po części nie. Sloane już zdobyła tutaj sporo punktów bo patrząc podług ostatniego roku gdzie ledwo grała w kwalifikacjach to teraz jest w drugiej rundzie a według mnie zajdzie jeszcze dalej. To na pewno ją motywuje, bo jak najlepsze rozstawienie przed zbliżającym się Australian Open to na pewno priorytet. Kursy są odpowiednio dobrane i dlatego nie jest to value jak na WTA ale jest to dobry kurs do gry na Amerykankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Styczeń 2013 WTA, Brisbane 03:30Mecz: Stephens Sloane A. - Arvidsson Sofia typ: 1 kurs: 1.72 buk: Betclic izzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rafael86 Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Styczeń 2013 Kubot - Bolelli (1) 1.65 Widziałem Kubota wczoraj i zrobił na mnie dobre wrażenie. Widać, że przygotował niezłą formę i potrafi wykorzystać swoje najlepsze atuty, czyli return i ofensywną grę przy siatce. Bolelli - zdecydowanie lepszy na nawierzchniach ziemnych, do tego szczyt swojej formy miał kilka lat temu i ostatnio raczej tylko incydentalnie nawiązuje do tamtego okresu. Myślę, że Łukasz grając na tym poziomie co wczoraj spokojnie wypunktuje Włocha i zamelduje się w rundzie. Stebe - Wawrinka (over 20) 1.68 Wawrinka umiejętności zawsze miał duże, ale z wykorzystaniem ich często miał problemy. Dlaczego ? Psychika to tutaj słowo klucz. Cały rok 2012 był dla Staśka przeciętny - owszem miewał bardzo dobre występy, ale też wiele takich, w których okropnie się męczył z graczami z niższej półki. Stebe przeszedł kwalifikacje, wygrał w 1 rundzie. Jest więc zaprawiony w boju, w rytmie meczowy i zna korty. Do tego niezłe już umiejętności. Wypłynął na "szerokie wody" w zeszłym sezonie i uważam, że w tym roku będzie kontynuował marsz w górę rankingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemiczny Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Styczeń 2013 Dyscyplina: Tenis - WTA Brisbane(Australia) Spotkanie: S.Williams - S.Stevens Typ: poniżej 18,5 gema w meczu Kurs: 1.75 Godzina: 03.03 godz. 10:00 Bukmacher: PinnacleSports Na jutrzejszy ranek ćwierćfinał turnieju WTA w australijskim Brisbane. Spotka się w nim aktualnie 3 rakieta świata amerykanka Serena Williams z wschodzącą gwiazdą amerekańskiego tenisa 38 w rankingu Sloane Stephens. Serena w pierwszych dwóch rundach pokazała, że utrzymała formę z końcówki tamtego sezonu rozbijając w 1 rundzie Amerykankę Lepchenko 6-2,6-1 i w 2 rundzie Francuzkę Cornet 6-2,6-2 i moim zdaniem jest ponownie zdecydowaną faworytką do miażdżenia każdej przeciwniczki z podobnym rankingiem do wspomnianych. W spotkaniu ze swoją rodaczką zapewne też nie będzie chciała przedłużać meczu i wygra go szybko i pewnie bo już w półfinale może napotkac o wiele lepszą rywalkę Viktorię Azarenko, dlatego trzeba oszczędzać siły. Jeśli chodzi o Stephens to solidnie rozpoczęła sezon pokonując w tym turnieju takie rywalki jak Arvidson i Cibulkovą, ale nie są one nawet cieniem Sereny z którą spotkanie to tak jak zderzenie z walcem. Według mnie Stephens stać na ugranie maksymalnie 6 gemów w tym meczu, a jak Williams się rozpędzi to może być jeszcze mniej, bo z takimi przeciwniczkami, że tak powiem ona się nie patyczkuje. Reasumując fajny kursik do złapania na amerykańską gwiazdę dlatego warto go złapać. Zachęcam do swojego typu i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Styczeń 2013 ATP Doha Mecz: Brands Daniel - Monfils Gael typ: Monfils -1,5 seta kurs: 1.70 buk: Unibet godz: 13:30 Monfils w końcu powrócił po kolejnej już kontuzji i długiej absencji. Jakie ten chłopak ma problemy ze zdrowiem to naprawdę jest niewyobrażalne ale może w tym sezonie będzie lepiej. W Doha zaczął bardzo dobrze bo o ile pierwszy mecz miał dość łatwy i wygrał go gładko 2:0 o tyle już Kolba w drugiej rundzie rywalem łatwym nie był, tym bardziej dla powracającego Monfilisa a mimo to Francuz pokazał, że od początku sezonu chce wrócić na najwyższe pozycje. On tutaj ma szczególnie wiele do zdobycia, bo rok temu był w finale w Doha. Gdy przez tyle czasu nie grał, spadł aż na 77 pozycję, a nie wyrównanie finału z przed roku może go kosztować stratę kolejnych punktów i spadek w rankingu a przecież AO i dobre rozstawienie za pasem. Przeciwnika ma dużo słabszego niż w poprzedniej rundzie, bo Daniel Brands to żaden nadzwyczajny gracz. Do tego swoje już tutaj zagrał i to nie mało, bo grając od kwalifikacji zagrał już 5 meczy w tym aż 3 razy miał 3 setówki, z rywalami co by nie mówić śmiesznymi. Jedyne co to może dziwić pokonanie Chardego ale to początek sezonu to można to też tym wytłumaczyć. Reszta to wszystko co przemawia za Francuzem. To był i niewątpliwie jeszcze cały czas jest jeden z najlepszych i najmłodszych Francuskich zawodników. Ja ciągle, wierzę, że coś uda mu się jeszcze ugrać większego na światowym forum, bo predyspozycje, i przede wszystkim wole walki ma wielką. Pamiętam niezliczoną ilość akcji na przykład w meczach z Nadalem, jakie piłki Monfilis bronił, jak się wyginał, i wyjmował zagrania nie do odbioru. Po prostu chłopak ma talent. Kurs na DW tudzież handicap setowy do wzięcia bo aż żal nie brać. Myślę, że Monfilis załatwi szybko to spotkanie a Brands dostanie może 6-7 gemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Styczeń 2013 ASB Classic Mecz: Radwanska - Wickmayer typ: Radwanska kurs: 1.30 buk: Pinnacle Ja tu innego rozwiazania nie widze, Wickmayer niby osiagnela final i mozna przeczytac wiele zachwytow nad jej forma ale prawda jest taka ze jej rywalki byly w kiepskiej formie, z Flipkens ktory stara sie grac techniczny tenis i jest z 2 klasy gorsza od Agi, miala dosc duze problemy, Flipkens okropnie rozgrywala najwazniejsze pilki meczu wywalajac je najczesciej poza kort lub w siatke, wczoraj natomiast rywalka(Barthel) wrecz oddala jej TB w 3 secie (2-3dfy + olbrzymie kiksy przy decydujacych pilkach), jedynie na duzy plus u Yaniny mozna zaliczyc 1 serwis ktory przynosil sporo bezposrednich pktow jak i wielu przypadkach ustawial wymiane. A u Agi ?? szczyt formy to na pewno nie jest ale zeby ja pokonac trzeba prezentowac duza regularnosc i troche urozmaicenia w grze a tego w moim odczuciu brakuje Belgijce. Oczywiscie to final pan i wszystko moze sie zdarzyc ale jakos trudno mi uwierzyc w porazke Polki z malo urozmaiconym tenisem Belgijki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chemiczny Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2013 Dyscyplina: Tenis - WTA Brisbane(Australia) Spotkanie: S.Williams - A.Pavlyuchenkova Typ: poniżej 19 gemów w meczu Kurs: 1.6 Godzina: 05.01 godz. 10:00 Bukmacher: PinnacleSports Finał turnieju WTA w Australijskim Brisbane w którym zagrają Amerykanka Serena Williams i Rosjanka Anastasia Pavlyuchenkova. Rosjanka aktualnie 36 w rankingu światowym niespodziewanie znalazła się w tym finale pokonując po drodze tak solidne zawodniczki jak Kerber czy Kvitova. Teraz jednak spotka się z o wiele bardziej wymagającą przeciwniczką. Serena w drodze do finału nie straciła żadnego seta i dodatkowo miała więcej czasu na regenerację sił, bo w półfinale wygrała walkowerem z Azarenką. Nie przewiduję w tym meczu nic innego jak gładkie i szybkie zwycięstwo Amerykanki, która oprócz pojedynku ćwierćfinałowego gdzie straciła 7 gemów nie pozwalała na zbyt dużo przeciwniczkom. Myślę że linia na 19 gemach jest odpowiednia i bardzo bezpieczna żeby ją zagrać, biorąc nawet pod uwagę dwa ostatnie mecze jakie zawodniczki rozegrały między sobą, w tamtym roku Serena wygrała 6-2,6-1, a rok wcześniej 7-5,6-1. Tylko cud moim zdaniem mógłby sprawić, że Rosjanka wygra 8 gemów i przebije tą linię gemową. Mając w nogach półfinałowy 3 setowy pojedynek nie powinna sprawić większych problemów Serenie i po krótkim meczu cieszyć się z osiągniętego finału WTA, bo dawno już jej się to nie udało Zachęcam do swojego typu i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zahorski Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2013 WTA - DEBEL: Brisbane (Australia), twarda Groenefeld A-L. / Peschke K. - Mattek-Sands B. / Mirza S. 05.01.2013 11:15 typ Groenefeld A-L. / Peschke K. -1.5 HE, czyli 2-0 kurs 2.9 Bet at home To jest dobry typek, tak mi się wydaje. Typuję tutaj zwycięstwo Groenefeld A-L. / Peschke K. ponieważ, ta para jest bardzo ograna, zwłaszcza Peschke, która ma już za sobą spore doświadczenie na kortach w grze deblowej, grała z Srebotnik tworząc bardzo dobrą parę, która była numerem jeden na tamten czas. Teraz Peschke gra z Groenefeld i też bardzo dobrze sobie radzą, należą jak dla mnie przynajmniej do najlepszej trójki par deblowych na obecną chwilę. Bardzo dobrze się spisują w tym 2013 roku, o czym świadczą ostatnie wyniki, zwłaszcza z parą włoszek; Errani/ Vinci, które dla mnie są w trójce najlepszych deblów, przynajmniej były, zobaczymy jak będą grać w przyszłości. Wracając do meczu Para Groenefeld A-L. / Peschke K. wygrała 2-0 i to w dobrym stosunku 6-4. 6-1. To świetny wynik, a nie były one faworytkami w tym meczu. Wcześniej wygrały 2-0 z Amanmuradova A./King V. także bardzo wysoko, 6-2, 6-1, choć ta para nie należała do bardzo wymagających. Dziś zagrają na twardej powierzchni, na której dzisiejsze faworytki grają zawsze i dobrze im to wychodzi. Jeżeli chodzi o przeciwniczki, a mianowicie Mattek-Sands B. / Mirza S. to także bardzo dobra para, ostatnio wygrały po kreczu Hantuchova D. / Srebotnik K a wcześniej bardzo dobrze grając wygrały 2-0 z bardzo dobrą parą Huber L./Martinez Sanchez M. J. 2-0, w stosunku 6-2 6-3. To jest wymagająca para, ale też nie tak bardzo. Grają także na ziemnej i trawiastej powierzchni, na której idzie im bardzo dobrze, choć na twardej radzą sobie nieźle. To będzie ciężki mecz, jeżeli jednak moje faworytki zagrają tak jak w innych ważnych meczach, jestem spokojny o wynik. Stawiam 6-4, 7-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi0984 Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2013 Dyscyplina: Tenis - WTA Brisbane(Australia) Data i godzina: 05.01 godz. 10:00 Spotkanie: S.Williams - A.Pavlyuchenkova Typ: poniżej 18.5 gema w meczu Kurs: 1.78 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: Finał turnieju kobiet na twardych kortach w Brisbane. Serena bez większych problemów awansowała do tego finału w meczu półfinałowym nawet nie musiała grać gdyż Azarenka oddała mecz bez walki. Z kolei awans do finału Pavlyuchenkovej jest dla mnie sporym zaskoczeniem. W drodze do finału Rosjanka pokonała dwie zawodniczki rozstawione. Obie zawodniczki spotkały się już trzy krotnie na korcie zawsze góra była Amerykanka. W ostatnim meczu po prostu zmiażdżyła swoją rywalkę wygrywając 6:2 6:1. Rosjanka miewa bardzo częste kłopoty z drugim serwisem i popełnia mnóstwo podwójny błędów, zdarzają się mecze ze popełnia nawet ponad 20 taki błędów, a są też spotkania gdy ma ich na koncie tylko 5. Dziś będzie ich chyba znacznie więcej bo przy drugim serwisie będzie musiała mocno ryzykować, ponieważ return Williams jest zabójczy i zwykły balonik na drugą stronę to będzie oznaczało dla niej tylko stratę punktu. Serena rozegrała tutaj tylko 3 mecze i 6 setów zaś jej rywalka 4 mecze i 10 setów więc powinna być już lekko zmęczona trudami tego turnieju Rosjanka choć to jest finał i każdy potrafi się zmobilizować. Stawiam w tym spotkaniu under 18.5 gema wydaje się to bardzo rozsądny typ przy wyniku 6:3 6:3 łapiemy plusa a na wynik 6:3 może się składać tylko jedno przełamanie. Liczę jednak, że jeden z setów będzie dość wysoko wygrany przez Serene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cristiano261 Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Styczeń 2013 Dyscyplina: TENIS, DOHA Data i godzina: 05.1.2013, 16.45 Spotkanie: Davydenko – Gasquet Typ: 1 Kurs: 1.57 Bukmacher: Pinnacle Finał w Doha zapowiada się interesująco. Davydenko, odkrycie i rewelacja tego turnieju, nie stracił jeszcze nawet swojego podania, co dowodzie rewelacyjnej formie. Wczoraj pokonał D. Ferrera w nieco ponad godzinę i Hiszpan nie maił za wiele do powiedzenia. Z kolei Francuz, męczył się nieco w tym turnieju, jego zwycięstwa nie były przekonujące. Wystarczy powiedzieć, że był blisko odpadnięcia z mało znanym zawodnikiem Zemlą. Sprawa finału wygląda następująco – jak Rosjanin zagra na sowim poziomie ze wczorajszego meczu, to nie będzie mieć problemów z wygraną, natomiast jeżeli jego wygrywająca „maszynka” zatnie się, to może być różnie. Ja stawiam na pierwszą opcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi