mbmartin Napisano 11 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Listopad 2012 Dyscyplina: Koszykówka, EUROPA: ABA LeagueSpotkanie: Zadar - Igokea Data 10.11.2012 19:00 Typ: 2 pech 61-60 Kurs: 1,67 Bukmacher: Pinnacle Sports Analiza: Dziś nie gram na underdoga , a na faworyta tego meczu , wprawdzie minimalnego ,ale według mnie tak nie będzie , gdyż Igokea prezentuje się w ostatnich meczach wyśmienicie , ostatnio przerwali passę zwycięstw ,ale przegrywając tylko minimalnie dwoma punktami. Wprawdzie kursy mocno spadły od rana ,ale mimo to warto ich grać myślę ,że nawet z handicapem. Przejdę do porównań , jak zwykle moja analiza nie może się bez nich obejść, Igokea wygrała całkiem niedawno z Union Olipija 87-82 ,a Zadar z nimi przegrał bardzo wysoko 66-78 ,ale co ciekawe można zauważyć ,że ta ekipa wygrała z Cedevitą wysoko 83-67 , z którym Igokea w ostatniej kolejce przegrała, lecz ostatnio przegrali 80-71 z Siroki , które Igokea pojechało 69-63 na wyjeździe. Ponadto nie mogę niestety więcej meczy porównać ,ale według mnie to Cedevita wówczas miała słaby dzień , zawodzili pod każdym względem. Fakt przed rokiem Zadar wygrał wysoko 89-65 ,ale teraz to całkiem inna drużyna , myślę ,że będzie to wyrównany mecz ,ale to Igokea okaże się lepsza , gdyż z taką formą jaką obecnie prezentują nie mogą tego spotkania przegrać ,a jeśli wygrają to obejmą prowadzenie w lidze ,a więc jest o co walczyć. W tym sezonie Zadar wygrało zaledwie 2 mecze , a przegrało aż 5 , Igokea ma 6 zwycięstw i ostatnio zaliczyli niestety wpadkę ,ale dzisiaj to odpracują i bardzo liczę na ich wygraną w dzisiejszym pojedynku. stawka 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 11 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Listopad 2012 Dyscyplina:Piłka nożna - Liga Francuska Spotkanie: Montpelier - PSG Typ: Obie drużyny strzelą Kurs: 1.80 Godz: 21:00 Bukmacher: Betsson Analiza: Dzisiejszego wieczoru czeka nas nie lada mecz. Na Stade de la Mosson bowiem aktualny Mistrz Kraju, Montpellier podejmie wicemistrza i głównego kandydata do tytułu w aktualnym sezonie PSG. Co do składów to PSG zagra bez Ibrahimovicia ,który będzie pauzował za czerwoną kartkę zdobytą w ostatnim spotkaniu z St. Etienne ponadto nie zobaczymy Nene, Sissoko, Bodmera i Jalleta , co do Thiago Motty to nie jestem pewien z pewnych źródeł wynika ,że wraca po kontuzji zaś z niektórych ,że jeszcze nie wystąpi z powodu problemów zdrowotnych. Zaś w drużynie gospodarzy trener Rene Girard na pewno nie wystawi do gry Karima Ait Fany, a także pod znakiem zapytania można postawić występy Benjamina Stambouliego oraz Marco Estrady. PSG jest wiceliderem Ligue 1 ,ale do Maryslii tracą zaledwie 1 punkt , Mistrz Francji Montepellier w tym sezonie poczyna sobie słabo ,bo jest dopiero na 16 miejscu , także w lidze mistrzów mają już nikłe szanse na awans, gdyż w ostatniej kolejce LM ulegli Olimpiakosowi Pireus 1-3. Zaś PSG rozgrywał także swój mecz w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Pewne zwycięstwo nad Dinamem Zagrzeb i tylko remis wystarcza im by awansować do kolejnej fazy pucharowej. Mój typ to ,że obie drużyny strzelą gola , myślę ,że jest to spokojnie możliwe. W ostatnich 10 meczach Montpellier strzeliło przynajmniej gola , fakt ,że te mecze różnie się kończyły ,ale uważam ,że na własnym boisku są w stanie tego dokonać po raz kolejny. PSG w ostatnich 10 meczach tylko w meczu LM z Fc Porto nie strzeliło gola ,a w pozostałych meczach strzelało sporo bramek. Fakt PSG należy do jednej z najlepszych defensyw ligi , gdyż stracili najmniej bramek ,bo tylko 7 w 11 meczach ,ale w dzisiejszym meczu ten dorobek niestety dla nich się pogorszy. Myślę ,że typ godny uwagi i polecam. stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 12 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Listopad 2012 Dyscyplina:Piłka nożna - Liga FrancuskaSpotkanie: Montpelier - PSG Typ: Obie drużyny strzelą Kurs: 1.80 Godz: 21:00 Bukmacher: Betsson Analiza: Dzisiejszego wieczoru czeka nas nie lada mecz. Na Stade de la Mosson bowiem aktualny Mistrz Kraju, Montpellier podejmie wicemistrza i głównego kandydata do tytułu w aktualnym sezonie PSG. Co do składów to PSG zagra bez Ibrahimovicia ,który będzie pauzował za czerwoną kartkę zdobytą w ostatnim spotkaniu z St. Etienne ponadto nie zobaczymy Nene, Sissoko, Bodmera i Jalleta , co do Thiago Motty to nie jestem pewien z pewnych źródeł wynika ,że wraca po kontuzji zaś z niektórych ,że jeszcze nie wystąpi z powodu problemów zdrowotnych. Zaś w drużynie gospodarzy trener Rene Girard na pewno nie wystawi do gry Karima Ait Fany, a także pod znakiem zapytania można postawić występy Benjamina Stambouliego oraz Marco Estrady. PSG jest wiceliderem Ligue 1 ,ale do Maryslii tracą zaledwie 1 punkt , Mistrz Francji Montepellier w tym sezonie poczyna sobie słabo ,bo jest dopiero na 16 miejscu , także w lidze mistrzów mają już nikłe szanse na awans, gdyż w ostatniej kolejce LM ulegli Olimpiakosowi Pireus 1-3. Zaś PSG rozgrywał także swój mecz w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Pewne zwycięstwo nad Dinamem Zagrzeb i tylko remis wystarcza im by awansować do kolejnej fazy pucharowej. Mój typ to ,że obie drużyny strzelą gola , myślę ,że jest to spokojnie możliwe. W ostatnich 10 meczach Montpellier strzeliło przynajmniej gola , fakt ,że te mecze różnie się kończyły ,ale uważam ,że na własnym boisku są w stanie tego dokonać po raz kolejny. PSG w ostatnich 10 meczach tylko w meczu LM z Fc Porto nie strzeliło gola ,a w pozostałych meczach strzelało sporo bramek. Fakt PSG należy do jednej z najlepszych defensyw ligi , gdyż stracili najmniej bramek ,bo tylko 7 w 11 meczach ,ale w dzisiejszym meczu ten dorobek niestety dla nich się pogorszy. Myślę ,że typ godny uwagi i polecam. stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 12 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Listopad 2012 Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa Data: 12.11.2012 18;30 Spotkanie: GKS Belchatow - Pogon Szczecin Typ: Obie drużyny strzelą gola Kurs: 1,93 Bukmacher: Betsson Analiza: Trzy poprzednie mecze,które rozgrywane na stadionie przy ul. Twardowskiego w Poniedziałek, szczecinianie przegrywali: 0:2 z Lechią Gdańsk, 0:3 z Legią Warszawa, 0:3 ze Śląskiem Wrocław. Czy w końcu przełamią kiepską serię bez strzelonego gola? Myślę ,że tak ,a odpowiedź jest prosta: GKS Bełchatów to ostatnia drużyna w tabeli - w 10 spotkaniach zdobyła zaledwie 4 pkt i 6 goli,ale dziś w składzie zadebiutuje pozyskany kilka dni temu chorwacki napastnik Marko Šimić , który mam nadzieję poprawi ten kiepski blians. Pogoń jest lepsza - 11 pkt, bramki 12-14 , lecz w ostatnich kolejkach zespół prowadzony przez Artura Skowronka gra bardzo przeciętnie i spada w dół ligowej klasyfikacji (13. lokata). W Bełchatowie na prawą obronę wraca Raul Gonzalez, po kontuzji w pomocy zobaczymy Miro Božoka a na lewej flance Alana Stulina. Przed Šimiciem piłkę ma rozgrywać Łukasz Madej. Natomiast w Pogoni po przymusowej pauzie do składu na poniedziałkowe spotkanie wracają Maciej Dąbrowski i Maksymilian Rogalski. Nie zagra natomiast kontuzjowany Hernani. Myślę ,że przed własną publicznością ekipa Bełchatowian się przełamie i myślę ,że może tutaj paść niespodziewany przez większość ludzi rezultat korzystny dla gospodarzy. Typuję tutaj wynik 2-1 dla GKS-u , chociaż Portowcy także mają nadzieję na przełamanie fatalnej passy , a więc spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie , typuję w tym meczu ,że obie drużyny trafią do siatki , kurs bardzo ładny ,a typ bardzo optymistyczny , drużyny poziomem gry równe sobie , w składach kilka braków kilka powrotów ,a więc myślę ,że minimalnym faworytem są gospodarze i na pewno zobaczę ten mecz na antenie Eurosportu 2. Bilans dotychczasowych spotkań przemawia na stronę GKS-u , ostatnie 3 mecze rozgrywane między sobą to zwycięstwa 3-0 , 2-0 oraz 1-0 przez Bełchatowian , twierdzę ,że dziś tak łatwo nie będzie i stracą bramkę, gdyż w tym sezonie tracili w 10 meczach ,aż 19 bramek i mają najwięcej straconych bramek w lidze. Pogoń także ma sporo straconych bramek ,bo aż 14 co wychodzi ,że średnia na mecz to 1,4 gola , u GKS-u to 1,9 . Uważam ,że te średnie nieco pójdą do góry , chociaż GKS by musiało stracić 2 bramki . Wszystko jak najbardziej możliwe , liczę na otwartą grę obu zespołów i nie zabraknie bramek. GKS Bełchatów skład: Adam Stachowiak - Raul Gonzalez, Maciej Szmatiuk, Maciej Wilusz, Szymon Sawala - Tomasz Wróbel, Grzegorz Baran, Miroslav Božok, Alan Stulin - Łukasz Madej - Marko Šimić Pogoni Szczecin w składzie: Dušan Perniš - Przemysław Pietruszka, Emil Noll, Maciej Dąbrowski, Peter Hricko - Robert Kolendowicz, Takafumi Akahoshi, Maksymilian Rogalski, Edi Andradina, Adrian Budka - Adam Frączczak Info: Transmisję z Bełchatowa przeprowadzi telewizja Eurosport 2. Stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 12 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Listopad 2012 Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska EkstraklasaData: 12.11.2012 18;30 Spotkanie: GKS Belchatow - Pogon Szczecin Typ: Obie drużyny strzelą gola Kurs: 1,93 Bukmacher: Betsson Analiza: Trzy poprzednie mecze,które rozgrywane na stadionie przy ul. Twardowskiego w Poniedziałek, szczecinianie przegrywali: 0:2 z Lechią Gdańsk, 0:3 z Legią Warszawa, 0:3 ze Śląskiem Wrocław. Czy w końcu przełamią kiepską serię bez strzelonego gola? Myślę ,że tak ,a odpowiedź jest prosta: GKS Bełchatów to ostatnia drużyna w tabeli - w 10 spotkaniach zdobyła zaledwie 4 pkt i 6 goli,ale dziś w składzie zadebiutuje pozyskany kilka dni temu chorwacki napastnik Marko Šimić , który mam nadzieję poprawi ten kiepski blians. Pogoń jest lepsza - 11 pkt, bramki 12-14 , lecz w ostatnich kolejkach zespół prowadzony przez Artura Skowronka gra bardzo przeciętnie i spada w dół ligowej klasyfikacji (13. lokata). W Bełchatowie na prawą obronę wraca Raul Gonzalez, po kontuzji w pomocy zobaczymy Miro Božoka a na lewej flance Alana Stulina. Przed Šimiciem piłkę ma rozgrywać Łukasz Madej. Natomiast w Pogoni po przymusowej pauzie do składu na poniedziałkowe spotkanie wracają Maciej Dąbrowski i Maksymilian Rogalski. Nie zagra natomiast kontuzjowany Hernani. Myślę ,że przed własną publicznością ekipa Bełchatowian się przełamie i myślę ,że może tutaj paść niespodziewany przez większość ludzi rezultat korzystny dla gospodarzy. Typuję tutaj wynik 2-1 dla GKS-u , chociaż Portowcy także mają nadzieję na przełamanie fatalnej passy , a więc spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie , typuję w tym meczu ,że obie drużyny trafią do siatki , kurs bardzo ładny ,a typ bardzo optymistyczny , drużyny poziomem gry równe sobie , w składach kilka braków kilka powrotów ,a więc myślę ,że minimalnym faworytem są gospodarze i na pewno zobaczę ten mecz na antenie Eurosportu 2. Bilans dotychczasowych spotkań przemawia na stronę GKS-u , ostatnie 3 mecze rozgrywane między sobą to zwycięstwa 3-0 , 2-0 oraz 1-0 przez Bełchatowian , twierdzę ,że dziś tak łatwo nie będzie i stracą bramkę, gdyż w tym sezonie tracili w 10 meczach ,aż 19 bramek i mają najwięcej straconych bramek w lidze. Pogoń także ma sporo straconych bramek ,bo aż 14 co wychodzi ,że średnia na mecz to 1,4 gola , u GKS-u to 1,9 . Uważam ,że te średnie nieco pójdą do góry , chociaż GKS by musiało stracić 2 bramki . Wszystko jak najbardziej możliwe , liczę na otwartą grę obu zespołów i nie zabraknie bramek. GKS Bełchatów skład: Adam Stachowiak - Raul Gonzalez, Maciej Szmatiuk, Maciej Wilusz, Szymon Sawala - Tomasz Wróbel, Grzegorz Baran, Miroslav Božok, Alan Stulin - Łukasz Madej - Marko Šimić Pogoni Szczecin w składzie: Dušan Perniš - Przemysław Pietruszka, Emil Noll, Maciej Dąbrowski, Peter Hricko - Robert Kolendowicz, Takafumi Akahoshi, Maksymilian Rogalski, Edi Andradina, Adrian Budka - Adam Frączczak Info: Transmisję z Bełchatowa przeprowadzi telewizja Eurosport 2. Stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 13 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Listopad 2012 wtorek 2012-11-13 18:30 Koszykówka - Europejskie - EuroCup VEF Riga - Le Mans : Handicap ( 0 : 7 ) Wliczając dogrywkę Typ: Le Mans ( +7 pkt. handicap) Kurs 1.95 Bukmacher: Betsson Analiza: Moim celem było granie czystego zwycięstwa Le Mans ,ale jednak wybrałem rozsądniejsze rozwiązanie. Najwyższy kurs na to zdarzenie posiada bukmacher Betsson ,ale praktycznie wszędzie są już linie niższe 5,5 po podobnym kursie. Zespół ze Stolicy Łotwy podejmie dziś ekipę Le Mans . Dotychczas drużyny te nie grały jeszcze ze sobą ,a więc będzie to ich pierwsze spotkanie w historii. Obecny lider ligi francuskiej Le Mans ma na swoim koncie w lidze 5 zwycięstw i tylko jedną porażkę. Zespół Rygi jest na 4tej pozycji w lidze ,ale ma wszystkie mecze wygrane ,ale najmniej rozegranych w lidze. Faworytem według bukmacherów jest drużyna łotewska ,ale według mnie będzie to zacięte spotkanie i mecz rozstrzygnie się dopiero w ostatniej kwarcie. VEF Riga po pierwszej kolejce jest na pierwszym miejscu w grupie C w EuroCup , Le Mans niestety przegrało swoje pierwsze spotkanie i była to mała niespodzianka , Riga może nie ,aż tak niespodziewanie odniosła wygraną nad zespołem Artland , może nie było to zaskoczenie ,ale wygrali dosyć spokojnie 82-72 i według mnie to oni dziś powinni wygrać ,ale nie ma myślę możliwości takiej by była to znów tak wysoka wygrana różnicą 10 punktów. Poziom drużyn jest myślę wyrównany i może tutaj dojść zapewne do ekscytującej końcówki. Typ jak najbardziej myślę ,że będzie trafny i polecam grać póki linia jest jeszcze tak optymalna do stawiania. Pozdrawiam Stawka 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 14 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Listopad 2012 Koszykówka - Eurocup Spotkanie: Panionos-Zastal Typ: 2 (+9 pkt. Handicap) Kurs 1.87 Bukmacher: Betsson Godz: 14-11-2012 18:00 Analiza: Po raz kolejny dziś znów wypatrzyłem typ z dodatnim handicapie i znów myślę ,że mecz będzie toczył się do ostatniego gongu. Na parkiecie spotkają się ekipa Panionosu i Zastali , zdecydowanym faworytem jest wicelider greckiej ligi ,a więc Panionos, tam w lidze wodzą decydujący prym ostatnio pokonali wysoko na wyjeździe 60-82 Aris TT Bank. Zastal w lidze pokonała Koszalin jednym punktem 75-74 i aktualnie w lidze plasują się na trzeciej pozycji z dorobkiem 5 zwycięstw i 2 porażek. Jednak w EuroCup obie drużyny prezentują mizerną dyspozycję , przegrały dotychczasowy pierwszy mecz. Co ciekawe Panionos uległo wysoko , bo aż 84-65 w wyjazdowym meczu z Oostende, Zastal przegrała u siebie z faworyzowanym zespołem do wygrania tej grupy Unicsem Kazań 67-74 , jak dla mnie bardziej dotkliwa była porażka greckiej drużyny. Mimo ,że w lidze są niepokonani to na Europejskich parkietach grają bardzo słabo, dlatego dziś stawiam na Polaków. Kursy spadają na Zieloną Górę i wcale się temu zjawisku nie dziwię , nie zaprzeczam,że może to być bardzo trudny mecz dla Polaków i raczej skazywani są na porażkę , ja jednak z wielkim apetytem "połykam" ten kurs , skoro z Kazaniem przegrali zaledwie ,a może aż siedmioma punktami to dziś uważam ,że z zespołem niższej rangi nie poniosą dotkliwej porażki , zresztą Panionos pokazał w ostatnim meczu ,że chyba zależy im bardziej na lidze niż na tych europejskich rozgrywkach. Polecam. stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 14 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Listopad 2012 wtorek 2012-11-13 18:30Koszykówka - Europejskie - EuroCup VEF Riga - Le Mans : Handicap ( 0 : 7 ) Wliczając dogrywkę Typ: Le Mans ( +7 pkt. handicap) Kurs 1.95 Bukmacher: Betsson Analiza: Moim celem było granie czystego zwycięstwa Le Mans ,ale jednak wybrałem rozsądniejsze rozwiązanie. Najwyższy kurs na to zdarzenie posiada bukmacher Betsson ,ale praktycznie wszędzie są już linie niższe 5,5 po podobnym kursie. Zespół ze Stolicy Łotwy podejmie dziś ekipę Le Mans . Dotychczas drużyny te nie grały jeszcze ze sobą ,a więc będzie to ich pierwsze spotkanie w historii. Obecny lider ligi francuskiej Le Mans ma na swoim koncie w lidze 5 zwycięstw i tylko jedną porażkę. Zespół Rygi jest na 4tej pozycji w lidze ,ale ma wszystkie mecze wygrane ,ale najmniej rozegranych w lidze. Faworytem według bukmacherów jest drużyna łotewska ,ale według mnie będzie to zacięte spotkanie i mecz rozstrzygnie się dopiero w ostatniej kwarcie. VEF Riga po pierwszej kolejce jest na pierwszym miejscu w grupie C w EuroCup , Le Mans niestety przegrało swoje pierwsze spotkanie i była to mała niespodzianka , Riga może nie ,aż tak niespodziewanie odniosła wygraną nad zespołem Artland , może nie było to zaskoczenie ,ale wygrali dosyć spokojnie 82-72 i według mnie to oni dziś powinni wygrać ,ale nie ma myślę możliwości takiej by była to znów tak wysoka wygrana różnicą 10 punktów. Poziom drużyn jest myślę wyrównany i może tutaj dojść zapewne do ekscytującej końcówki. Typ jak najbardziej myślę ,że będzie trafny i polecam grać póki linia jest jeszcze tak optymalna do stawiania. Pozdrawiam Stawka 10/10 Koszykówka - EurocupSpotkanie: Panionos-Zastal Typ: 2 (+9 pkt. Handicap) Kurs 1.87 Bukmacher: Betsson Godz: 14-11-2012 18:00 Analiza: Po raz kolejny dziś znów wypatrzyłem typ z dodatnim handicapie i znów myślę ,że mecz będzie toczył się do ostatniego gongu. Na parkiecie spotkają się ekipa Panionosu i Zastali , zdecydowanym faworytem jest wicelider greckiej ligi ,a więc Panionos, tam w lidze wodzą decydujący prym ostatnio pokonali wysoko na wyjeździe 60-82 Aris TT Bank. Zastal w lidze pokonała Koszalin jednym punktem 75-74 i aktualnie w lidze plasują się na trzeciej pozycji z dorobkiem 5 zwycięstw i 2 porażek. Jednak w EuroCup obie drużyny prezentują mizerną dyspozycję , przegrały dotychczasowy pierwszy mecz. Co ciekawe Panionos uległo wysoko , bo aż 84-65 w wyjazdowym meczu z Oostende, Zastal przegrała u siebie z faworyzowanym zespołem do wygrania tej grupy Unicsem Kazań 67-74 , jak dla mnie bardziej dotkliwa była porażka greckiej drużyny. Mimo ,że w lidze są niepokonani to na Europejskich parkietach grają bardzo słabo, dlatego dziś stawiam na Polaków. Kursy spadają na Zieloną Górę i wcale się temu zjawisku nie dziwię , nie zaprzeczam,że może to być bardzo trudny mecz dla Polaków i raczej skazywani są na porażkę , ja jednak z wielkim apetytem "połykam" ten kurs , skoro z Kazaniem przegrali zaledwie ,a może aż siedmioma punktami to dziś uważam ,że z zespołem niższej rangi nie poniosą dotkliwej porażki , zresztą Panionos pokazał w ostatnim meczu ,że chyba zależy im bardziej na lidze niż na tych europejskich rozgrywkach. Polecam. stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 15 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Listopad 2012 Dyscyplina : koszykowka, euroliga Spotkanie : Panathinaikos Ateny-Real Madrid Data : 15-11-2012 20:45 Typ: 2 [-4,5 pkt. handicap] Kurs: 1.98 Bukmacher: Pinnacle Dziś stawiam zdecydowanie na faworyta tego spotkania , czyli zespół ze stolicy Hiszpanii Real Madryt. Spokojnie można grać na ich zwycięstwo jednak ja pokusiłem się na handicap -4,5 czyli muszą zwyciężyć różnicą minimum 5ciu punktów. Myślę ,że tak się stanie. W Eurolidze Real zajmuje pierwsze miejsce w grupie A z dorobkiem 4 zwycięstw i jednej jedynej porażki z Khimki. Panathinaikos jest czwarty i ma na koncie 2 zwycięstwa i 3 porażki , także z Khimki. Panathinaikos ostatnio w lidze pokonało wysoko 101-49 Isiliakos , ale w lidze także zaliczyli wpadkę z Ikarosem ulegając 72-68 ,a kurs na zwycięstwo Ikarosu wynosił nawet 34 do 1 ,a więc była to gigantyczna sensacja. W lidze europejskiej ekipie Panathinaikosu wiedze się dosyć przeciętnie , wygrane jedynie z outsiderami tej grupy zespołami Cantu i Union Olimpiji. Dziś jest czas by zrewanżować się za poprzednią porażkę 85-78 z Realem ,ale uważam ,że nie tym razem. Nie ma podstaw do tego by mogli dziś pokonać Real, który prezentuje optymalną formę w lidze hiszpańskiej ,a także w europejskiej. W lidze są niepokonani na swoim koncie mają 7 zwycięstw z rzędu i myślę ,że ta passa zostanie podtrzymana przez dłuższy okres. W ostatnich pięciu spotkaniach tych drużyn , tylko raz padł taki rezultat , który dziś mi by nie odpowiadał. Jednak ostatnie 4 spotkania to wygrane : 12.10.12 € Real Madrid Panathinaikos 85 : 78 17.12.09 € Panathinaikos Real Madrid 67 : 76 05.11.09 € Real Madrid Panathinaikos 80 : 70 31.01.08 € Real Madrid Panathinaikos 95 : 87 (83 : 83) W każdym z tych meczy wyraźnie wygrywał Real Madrid , także myślę ,że nic tak przełomowego w tym okresie czasowym się nie zmieniło , by mogła się stać niespodzianka ,bo każdy inny wynik niż zwycięstwo Realu będzie dla mnie takowym zaskoczeniem, twierdzę , więc ,że kurs jaki jest wystawiony na Real to promocja ,ale ja przykładam typ z handicapem , który także uważam za solidny. Zespół Realu jest w formie , ostatnie 4 zwycięstwa to wysokie wygrane: 11.11.12 ACB Real Madrid Bilbao 98 : 84 09.11.12 € Union Olimpija Real Madrid 76 : 89 04.11.12 ACB Murcia Real Madrid 64 : 79 01.11.12 € Real Madrid Cantu 80 : 66 Dla mnie jednym z argumentów jest fakt ,że Real przegrał minimalnie wyjazdowe spotkanie z Khimki 86-85 ,a skolei Panathinaikos u siebie podkreślmy to u siebie poległo Moskiewskiej ekipie 67-79. Ponadto: 01.11.12 € Fenerbahce Panathinaikos 73 : 64 25.10.12 € Fenerbahce Real Madrid 75 : 83 Widać różnicę klas,dlatego w tym spotkaniu nie będzie co "zbierać" z "koniczyn". Polecam. Stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 16 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Listopad 2012 Dyscyplina : koszykowka, euroligaSpotkanie : Panathinaikos Ateny-Real Madrid Data : 15-11-2012 20:45 Typ: 2 [-4,5 pkt. handicap] Kurs: 1.98 Bukmacher: Pinnacle Dziś stawiam zdecydowanie na faworyta tego spotkania , czyli zespół ze stolicy Hiszpanii Real Madryt. Spokojnie można grać na ich zwycięstwo jednak ja pokusiłem się na handicap -4,5 czyli muszą zwyciężyć różnicą minimum 5ciu punktów. Myślę ,że tak się stanie. W Eurolidze Real zajmuje pierwsze miejsce w grupie A z dorobkiem 4 zwycięstw i jednej jedynej porażki z Khimki. Panathinaikos jest czwarty i ma na koncie 2 zwycięstwa i 3 porażki , także z Khimki. Panathinaikos ostatnio w lidze pokonało wysoko 101-49 Isiliakos , ale w lidze także zaliczyli wpadkę z Ikarosem ulegając 72-68 ,a kurs na zwycięstwo Ikarosu wynosił nawet 34 do 1 ,a więc była to gigantyczna sensacja. W lidze europejskiej ekipie Panathinaikosu wiedze się dosyć przeciętnie , wygrane jedynie z outsiderami tej grupy zespołami Cantu i Union Olimpiji. Dziś jest czas by zrewanżować się za poprzednią porażkę 85-78 z Realem ,ale uważam ,że nie tym razem. Nie ma podstaw do tego by mogli dziś pokonać Real, który prezentuje optymalną formę w lidze hiszpańskiej ,a także w europejskiej. W lidze są niepokonani na swoim koncie mają 7 zwycięstw z rzędu i myślę ,że ta passa zostanie podtrzymana przez dłuższy okres. W ostatnich pięciu spotkaniach tych drużyn , tylko raz padł taki rezultat , który dziś mi by nie odpowiadał. Jednak ostatnie 4 spotkania to wygrane : 12.10.12 € Real Madrid Panathinaikos 85 : 78 17.12.09 € Panathinaikos Real Madrid 67 : 76 05.11.09 € Real Madrid Panathinaikos 80 : 70 31.01.08 € Real Madrid Panathinaikos 95 : 87 (83 : 83) W każdym z tych meczy wyraźnie wygrywał Real Madrid , także myślę ,że nic tak przełomowego w tym okresie czasowym się nie zmieniło , by mogła się stać niespodzianka ,bo każdy inny wynik niż zwycięstwo Realu będzie dla mnie takowym zaskoczeniem, twierdzę , więc ,że kurs jaki jest wystawiony na Real to promocja ,ale ja przykładam typ z handicapem , który także uważam za solidny. Zespół Realu jest w formie , ostatnie 4 zwycięstwa to wysokie wygrane: 11.11.12 ACB Real Madrid Bilbao 98 : 84 09.11.12 € Union Olimpija Real Madrid 76 : 89 04.11.12 ACB Murcia Real Madrid 64 : 79 01.11.12 € Real Madrid Cantu 80 : 66 Dla mnie jednym z argumentów jest fakt ,że Real przegrał minimalnie wyjazdowe spotkanie z Khimki 86-85 ,a skolei Panathinaikos u siebie podkreślmy to u siebie poległo Moskiewskiej ekipie 67-79. Ponadto: 01.11.12 € Fenerbahce Panathinaikos 73 : 64 25.10.12 € Fenerbahce Real Madrid 75 : 83 Widać różnicę klas,dlatego w tym spotkaniu nie będzie co "zbierać" z "koniczyn". Polecam. Stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 16 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Listopad 2012 Dyscyplina: CHALLENGER - SINGIEL: Champaign (USA), twarda Spotkanie: Sock J. (Usa) - Bogdanovic A. (Gbr) 16.11.2012 20:30 Typ: Bogdanovic Kurs: 3,00 Bukmacher: Bwin Popatrzyłem tylko na kursy i już wiedziałem ,dlaczego co i jak. Turnieju rozgrywany na kortach twardych w Ameryce w miejscowości Champaign zmierzą się Sock i Bogdanovic. Faworytem według bukmacherów jest tenisista grający u "siebie" , ale ja zdecydowanie jestem przekonany ,że wygra Brytyjczyk . Na pewno więcej sił zachował Sock , gdyż w ostatnim meczu rozegrał tylko 3 gemy i wygrał po kreczu Russela. W pierwszej rundzie pokonał Gabashviliego , który także skreczował ,ale już przy samej końcówce spotkania, w drugiej rundzie łatwo pokonał swojego rodaka Klahna 2-0(6-4,7-5). Dziś będzie mieć utrudnione zadanie stanie mu naprzeciw Bogdanovic , który dosyć łatwo ogrywał swoich rywali w tym turnieju , tylko w pierwszym meczu zagrał 3 sety z Wittenem , w drugiej niespodziewanie łatwo ograł Kudlę 6-3,6-2 , dodam tylko ,że Sock całkiem niedawno przegrał właśnie z Kudlą 3-6,6-2,6-7.Bogdanovic w trzeciej rundzie także łatwo rozprawił się z Buchananem 6-4, 6-3 . Do tej pory panowie spotykali się tylko raz i "górą" przed rokiem okazał się Bogdanovic zmuszając przeciwnika do porażki 0-2 (4-6,2-6) . Oceniam szanse tego typu bardzo wysoko , także stawka dla tego typu optymalna. Obaj panowie głównie ostatnie turnieje rozgrywają na kortach w Ameryce grając w chelengerach. Stawiam na underdoga i polecam póki kurs jeszcze duży. stawka 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 17 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Listopad 2012 Dyscyplina :EUROPA: Liga Bałtycka Spotkanie Siauliai - Ventspils Data : 17-11-2012 16:00 Typ: 2 Kurs: 2.50 Bukmacher: Willhill Być może się dziwicie ,że gram takie kursy ,ale dla mnie to promocja i warto z niej skorzystać. U niektórych bukmacherów kurs już wynosi ledwo co ponad 2 ,a w WillHill utrzymuje się po kursie 2.50. Mecz za pół godziny ,ale przejdźmy do konkretów. Litewski Siaulai zmierzy się z Łotewskim Ventspils. Łotewski Ventspils jest niepokonany i ma na swoim koncie 6 zwycięstw, Siaulai ma jedną porażkę i to właśnie z Ventspils , gdzie u siebie pokonali ich 83-75. W lidze litewskiej Siaulai wygrało wszystkie 4 mecze i zajmują 4te miejsce , 2 z tych meczów wygrali po dogrywkach. Obecna forma obu zespołów musi zachwycać ,ale dziś , któreś z tych zespołów musi przegrać. Ventspils w lidze jest dopiero 9ty ,ale ma rozegrane najmniej meczy i tylko 1 porażkę. Zresztą w tym roku obie ekipy grały ze sobą już 2 razy i to 2 razy lepszy był Ventspils i jeśli się dobrze przyjrzymy tej ekipie to trzeba wyczytać taki wniosek ,że są dziś faworytem w tym meczu , jednak kursy wskazują całkiem inaczej. Uważam ,że w lidze bałtyckiej to Ventspils podtrzymie passę 7 zwycięstw bez porażki , fakt będzie to bardzo ambitne zadanie przed nimi i może dojść do minimalnego zwycięstwa ,którejś z ekip ,ale wskazuję tutaj jak najbardziej na Łotewski zespół. Ostatnie 2 spotkania w tym roku: 16.10.12 LIG Ventspils Siauliai 83 : 75 04.02.12 LIG Ventspils Siauliai 96 : 87 stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 17 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Listopad 2012 Dyscyplina: CHALLENGER - SINGIEL: Champaign (USA), twardaSpotkanie: Sock J. (Usa) - Bogdanovic A. (Gbr) 16.11.2012 20:30 Typ: Bogdanovic Kurs: 3,00 Bukmacher: Bwin Popatrzyłem tylko na kursy i już wiedziałem ,dlaczego co i jak. Turnieju rozgrywany na kortach twardych w Ameryce w miejscowości Champaign zmierzą się Sock i Bogdanovic. Faworytem według bukmacherów jest tenisista grający u "siebie" , ale ja zdecydowanie jestem przekonany ,że wygra Brytyjczyk . Na pewno więcej sił zachował Sock , gdyż w ostatnim meczu rozegrał tylko 3 gemy i wygrał po kreczu Russela. W pierwszej rundzie pokonał Gabashviliego , który także skreczował ,ale już przy samej końcówce spotkania, w drugiej rundzie łatwo pokonał swojego rodaka Klahna 2-0(6-4,7-5). Dziś będzie mieć utrudnione zadanie stanie mu naprzeciw Bogdanovic , który dosyć łatwo ogrywał swoich rywali w tym turnieju , tylko w pierwszym meczu zagrał 3 sety z Wittenem , w drugiej niespodziewanie łatwo ograł Kudlę 6-3,6-2 , dodam tylko ,że Sock całkiem niedawno przegrał właśnie z Kudlą 3-6,6-2,6-7.Bogdanovic w trzeciej rundzie także łatwo rozprawił się z Buchananem 6-4, 6-3 . Do tej pory panowie spotykali się tylko raz i "górą" przed rokiem okazał się Bogdanovic zmuszając przeciwnika do porażki 0-2 (4-6,2-6) . Oceniam szanse tego typu bardzo wysoko , także stawka dla tego typu optymalna. Obaj panowie głównie ostatnie turnieje rozgrywają na kortach w Ameryce grając w chelengerach. Stawiam na underdoga i polecam póki kurs jeszcze duży. stawka 7/10 Dyscyplina :EUROPA: Liga BałtyckaSpotkanie Siauliai - Ventspils Data : 17-11-2012 16:00 Typ: 2 Kurs: 2.50 Bukmacher: Willhill Być może się dziwicie ,że gram takie kursy ,ale dla mnie to promocja i warto z niej skorzystać. U niektórych bukmacherów kurs już wynosi ledwo co ponad 2 ,a w WillHill utrzymuje się po kursie 2.50. Mecz za pół godziny ,ale przejdźmy do konkretów. Litewski Siaulai zmierzy się z Łotewskim Ventspils. Łotewski Ventspils jest niepokonany i ma na swoim koncie 6 zwycięstw, Siaulai ma jedną porażkę i to właśnie z Ventspils , gdzie u siebie pokonali ich 83-75. W lidze litewskiej Siaulai wygrało wszystkie 4 mecze i zajmują 4te miejsce , 2 z tych meczów wygrali po dogrywkach. Obecna forma obu zespołów musi zachwycać ,ale dziś , któreś z tych zespołów musi przegrać. Ventspils w lidze jest dopiero 9ty ,ale ma rozegrane najmniej meczy i tylko 1 porażkę. Zresztą w tym roku obie ekipy grały ze sobą już 2 razy i to 2 razy lepszy był Ventspils i jeśli się dobrze przyjrzymy tej ekipie to trzeba wyczytać taki wniosek ,że są dziś faworytem w tym meczu , jednak kursy wskazują całkiem inaczej. Uważam ,że w lidze bałtyckiej to Ventspils podtrzymie passę 7 zwycięstw bez porażki , fakt będzie to bardzo ambitne zadanie przed nimi i może dojść do minimalnego zwycięstwa ,którejś z ekip ,ale wskazuję tutaj jak najbardziej na Łotewski zespół. Ostatnie 2 spotkania w tym roku: 16.10.12 LIG Ventspils Siauliai 83 : 75 04.02.12 LIG Ventspils Siauliai 96 : 87 stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 18 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Listopad 2012 Dyscyplina : WŁOCHY: Lega A Spotkanie Cimberio Varese - Banco di Sardegna Sassari : Wynik gości Data : 18-11-2012 20:00 Typ: Over 80.0 pkt. Kurs: 1.85 Bukmacher: Betsson Bardzo wysoka linia ,ale mimo tego jestem skłonny do gry tego zdarzenia. Spotkania tych drużyn zawsze kończyły się wynikami over 160pkt. co na drużynę przypadało ponad 80 punktów , także myślę ,że w tym spotkaniu drużyna gości przekroczy tą magiczną liczbę. Poza tym to patrząc na ostatnie wyniki to jestem niemalże w 90% przekonany do trafienia tego typu. W ostatnich 4 spotkaniach w lidze tylko w jednym zdobyli mniej niż 80 punktów , a było to 78 punktów , w pozostałych zdobywali 100 , 93 czy 102 punkty. Widać po ostatnich wynikach ,że stawiają na ofensywę ,ponadto dziś zmierzą się z liderem ,a jest to spotkanie wieczoru , gdyż będzie grać lider z wice liderem i zapewne nie zabraknie tutaj emocji , uważam ,że całkiem możliwa tutaj będzie dogrywka ,ale to tylko minimalne szanse. Varese ma na swoim koncie komplet zwycięstw i także w dzisiejszym meczu są faworytem. Sassari zaliczyło tylko 1 porażkę i są tuż tuż za nimi. Spoglądając jednak na ostatnie wyniki Varese to praktycznie w ostatnich 5 meczach,ani razu nie oddali więcej niż 74 punkty ,ale jestem dobrej myśli ,bo z drużynami , które grają otwartą rozgrywkę jak np. drużyna Brindisi padł wynik powyżej 200 punktów! . Ponadto to mecz na szczycie i nie może zabraknąć tutaj pięknych akcji . Typuję over 80 punktów drużyny gości i jestem dobrej myśli , mecz za niespełna 30 minut , zachęcam do obejrzenia ciekawego widowiska. Polecam. stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 18 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Listopad 2012 Dyscyplina : WŁOCHY: Lega ASpotkanie Cimberio Varese - Banco di Sardegna Sassari : Wynik gości Data : 18-11-2012 20:00 Typ: Over 80.0 pkt. 85-84 Kurs: 1.85 Bukmacher: Betsson Bardzo wysoka linia ,ale mimo tego jestem skłonny do gry tego zdarzenia. Spotkania tych drużyn zawsze kończyły się wynikami over 160pkt. co na drużynę przypadało ponad 80 punktów , także myślę ,że w tym spotkaniu drużyna gości przekroczy tą magiczną liczbę. Poza tym to patrząc na ostatnie wyniki to jestem niemalże w 90% przekonany do trafienia tego typu. W ostatnich 4 spotkaniach w lidze tylko w jednym zdobyli mniej niż 80 punktów , a było to 78 punktów , w pozostałych zdobywali 100 , 93 czy 102 punkty. Widać po ostatnich wynikach ,że stawiają na ofensywę ,ponadto dziś zmierzą się z liderem ,a jest to spotkanie wieczoru , gdyż będzie grać lider z wice liderem i zapewne nie zabraknie tutaj emocji , uważam ,że całkiem możliwa tutaj będzie dogrywka ,ale to tylko minimalne szanse. Varese ma na swoim koncie komplet zwycięstw i także w dzisiejszym meczu są faworytem. Sassari zaliczyło tylko 1 porażkę i są tuż tuż za nimi. Spoglądając jednak na ostatnie wyniki Varese to praktycznie w ostatnich 5 meczach,ani razu nie oddali więcej niż 74 punkty ,ale jestem dobrej myśli ,bo z drużynami , które grają otwartą rozgrywkę jak np. drużyna Brindisi padł wynik powyżej 200 punktów! . Ponadto to mecz na szczycie i nie może zabraknąć tutaj pięknych akcji . Typuję over 80 punktów drużyny gości i jestem dobrej myśli , mecz za niespełna 30 minut , zachęcam do obejrzenia ciekawego widowiska. Polecam. stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 19 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Listopad 2012 Data: 19.11.12 (20:30) Dyscyplina: Koszykowka, WŁOCHY: Lega A Spotkanie: Cremona-Armani Milano Typ: over 150 pkt. Kurs: 2,06 Bukmacher: Pinnacle Nie za wysoka linia zachęciła mnie do zagrania tego typu. Podstawowym argumentem jest fakt ,że spośród ostatnich sześciu meczy tych drużyn , w aż pięciu padł wynik overowy ,dlatego jestem w jakimś tam stopniu przekonany, jednak w ostatnich meczach Cremona słabo punktuje spośród ostatnich pięciu meczy tylko w dwóch przekroczyła barierę 80 punktów ,a na tyle właśnie dzisiaj liczę. Cremona znajduje się na ostatnim miejscu w tabeli i właśnie w takim spotkaniu jak dziś będę na nich liczył . Przeciwnikiem jest Armani Milano ekipa , która znajduje się na 9tym miejscu w tabeli z dorobkiem 3 zwycięstw i 4 porażek. W ostatnim meczu Armani zapunktowało solidnie , przekroczyło barierę 100 puntków, a w meczu padł wynik 100-105 . Dziś na tyle nie liczę ,ale uważam ,że będzie przynajmniej 150 punktów co na kwartę wychodzi dokładnie 37,5 punkta. Nie jest to tak dużo , zważając na to iż spotkają się ekipy z dolnej części tabeli. Na pewno faworytem meczu jest Armani ,ale nie przekreślałbym tutaj szans Cremony , dlatego pierwszą myślą był ten over punktowy, zaś drugim był handicap punktowy. Jednak zdecydowałem się na to pierwsze , gdyż przeważnie pierwsza myśl jest najlepsza i z reguły trafna. Ostatnie 6 meczy tych drużyn pomiędzy sobą: 25.03.12 LEG Cremona Armani Milano 77 : 73 04.12.11 LEG Armani Milano Cremona 80 : 66 12.05.11 LEG Armani Milano Cremona 92 : 74 09.01.11 LEG Cremona Armani Milano 71 : 78 18.04.10 LEG Cremona Armani Milano 78 : 81 20.12.09 LEG Armani Milano Cremona 80 : 72 Nie określam tego typu jako pewniak ,ale nie mogę być nigdy w 100% przekonany do under / over , lecz w tym spotkaniu określam szanse tego typu na 80% , głównie z tego względu ,że jest to jedyne spotkanie dzisiejszego wieczoru w lidze Włoskiej , co zapowiada pewnie dobre spotkanie , jeśli jest wytyczone na taki termin . Twierdzę ,że nie zabraknie tutaj punktowania obu drużyn i podobnie jak wczoraj typ okaże się równie skuteczny co spowoduje ,że będę mógł się cieszyć. Mecz będę śledził na żywo. Polecam. stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 20 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Listopad 2012 Dyscyplina: Koszykówka - Eurocup Mecz: Spirou Charleroi - Buducnost Typ: Buducnost (-3pkt. handicap) Kurs: 2.13 Bukmacher: Pinnacle Data: 20.11.12 r. godz: 20:30 Analiza: Kursy już wyraźnie pospadały na ekipę gości , dlatego gram ten typ z handicapem,ale mimo wszystko kurs na samo zwycięstwo też jest dosyć ciekawy , jednak na singla wypatrzyłem ten o to typ. Buducnost ma na swoim koncie 1 zwycięstwo i 1 porażkę w dotychczasowej serii spotkań rundy wstępnej Eurocup. Porażka po dogrywce z Bilbao 85-78 oraz zwycięstwo z Lukoil Academic 75-72. Spirou Charleoi ma 2 porażki i to właśnie z Lukoil Academic , aż 93-75 oraz z Bilbao aż 69-85 obie te porażki były dotkliwe i bolesne, dziś także nie będzie łatwo z takim zespołem jak Buducnost , który znacznie lepiej sobie radził z tymi samymi drużynami. Buducnost ma na swoim koncie 3 zwycięstwa z rzędu i myślę ,że tą passę podtrzyma , gdyż zespół z jakim grają jest w ich zupełnym zasięgu. Ostatnie 3 spotkania Buducnost: 17.11.12 LEA Buducnost Zadar 76 : 60 14.11.12 € Buducnost Lukoil Academic 75 : 72 11.11.12 LEA Siroki Buducnost 70 : 76 Spirou jest w fatalnej dyspozycji z ostatnich 5 meczy wygrało zaledwie jedno i to bardzo szczęśliwie,bo zaledwie dwoma punktami. Pozostałe mecze to solidne porażki. Przedstawię te 5 ostatnich meczy: 18.11.12 ETH Spotter Leuven Spirou Charleroi 88 : 79 13.11.12 € Spirou Charleroi Bilbao 69 : 85 09.11.12 ETH Spirou Charleroi Liege Basket 74 : 72 07.11.12 € Lukoil Academic Spirou Charleroi 93 : 75 03.11.12 ETH Dexia Mons Spirou Charleroi 91 : 63 Zarówno w lidze belgijskiej jak i eurocup nie są mocarzami i trzeba się liczyć z tym ,że dziś znów odniosą porażkę, co dla mnie nie byłoby żadnym zaskoczeniem. Wprawdzie ostatnie spotkanie Spirou z Buducnostem zakończyło się zwycięstwem Belgów ,ale było to 8 lat temu ,a więc takie statystyki nie są aktualne i nic nie wnoszą. Dziś staną naprzeciw sobie dwie inne klasy i myślę ,że będzie to widoczne na parkiecie jak i na tablicy wyników. Polecam. stawka 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 21 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Listopad 2012 Data: 19.11.12 (20:30)Dyscyplina: Koszykowka, WŁOCHY: Lega A Spotkanie: Cremona-Armani Milano Typ: over 150 pkt. Kurs: 2,06 Bukmacher: Pinnacle Nie za wysoka linia zachęciła mnie do zagrania tego typu. Podstawowym argumentem jest fakt ,że spośród ostatnich sześciu meczy tych drużyn , w aż pięciu padł wynik overowy ,dlatego jestem w jakimś tam stopniu przekonany, jednak w ostatnich meczach Cremona słabo punktuje spośród ostatnich pięciu meczy tylko w dwóch przekroczyła barierę 80 punktów ,a na tyle właśnie dzisiaj liczę. Cremona znajduje się na ostatnim miejscu w tabeli i właśnie w takim spotkaniu jak dziś będę na nich liczył . Przeciwnikiem jest Armani Milano ekipa , która znajduje się na 9tym miejscu w tabeli z dorobkiem 3 zwycięstw i 4 porażek. W ostatnim meczu Armani zapunktowało solidnie , przekroczyło barierę 100 puntków, a w meczu padł wynik 100-105 . Dziś na tyle nie liczę ,ale uważam ,że będzie przynajmniej 150 punktów co na kwartę wychodzi dokładnie 37,5 punkta. Nie jest to tak dużo , zważając na to iż spotkają się ekipy z dolnej części tabeli. Na pewno faworytem meczu jest Armani ,ale nie przekreślałbym tutaj szans Cremony , dlatego pierwszą myślą był ten over punktowy, zaś drugim był handicap punktowy. Jednak zdecydowałem się na to pierwsze , gdyż przeważnie pierwsza myśl jest najlepsza i z reguły trafna. Ostatnie 6 meczy tych drużyn pomiędzy sobą: 25.03.12 LEG Cremona Armani Milano 77 : 73 04.12.11 LEG Armani Milano Cremona 80 : 66 12.05.11 LEG Armani Milano Cremona 92 : 74 09.01.11 LEG Cremona Armani Milano 71 : 78 18.04.10 LEG Cremona Armani Milano 78 : 81 20.12.09 LEG Armani Milano Cremona 80 : 72 Nie określam tego typu jako pewniak ,ale nie mogę być nigdy w 100% przekonany do under / over , lecz w tym spotkaniu określam szanse tego typu na 80% , głównie z tego względu ,że jest to jedyne spotkanie dzisiejszego wieczoru w lidze Włoskiej , co zapowiada pewnie dobre spotkanie , jeśli jest wytyczone na taki termin . Twierdzę ,że nie zabraknie tutaj punktowania obu drużyn i podobnie jak wczoraj typ okaże się równie skuteczny co spowoduje ,że będę mógł się cieszyć. Mecz będę śledził na żywo. Polecam. stawka 8/10 Dyscyplina: Koszykówka - EurocupMecz: Spirou Charleroi - Buducnost Typ: Buducnost (-3pkt. handicap) Kurs: 2.13 Bukmacher: Pinnacle Data: 20.11.12 r. godz: 20:30 Analiza: Kursy już wyraźnie pospadały na ekipę gości , dlatego gram ten typ z handicapem,ale mimo wszystko kurs na samo zwycięstwo też jest dosyć ciekawy , jednak na singla wypatrzyłem ten o to typ. Buducnost ma na swoim koncie 1 zwycięstwo i 1 porażkę w dotychczasowej serii spotkań rundy wstępnej Eurocup. Porażka po dogrywce z Bilbao 85-78 oraz zwycięstwo z Lukoil Academic 75-72. Spirou Charleoi ma 2 porażki i to właśnie z Lukoil Academic , aż 93-75 oraz z Bilbao aż 69-85 obie te porażki były dotkliwe i bolesne, dziś także nie będzie łatwo z takim zespołem jak Buducnost , który znacznie lepiej sobie radził z tymi samymi drużynami. Buducnost ma na swoim koncie 3 zwycięstwa z rzędu i myślę ,że tą passę podtrzyma , gdyż zespół z jakim grają jest w ich zupełnym zasięgu. Ostatnie 3 spotkania Buducnost: 17.11.12 LEA Buducnost Zadar 76 : 60 14.11.12 € Buducnost Lukoil Academic 75 : 72 11.11.12 LEA Siroki Buducnost 70 : 76 Spirou jest w fatalnej dyspozycji z ostatnich 5 meczy wygrało zaledwie jedno i to bardzo szczęśliwie,bo zaledwie dwoma punktami. Pozostałe mecze to solidne porażki. Przedstawię te 5 ostatnich meczy: 18.11.12 ETH Spotter Leuven Spirou Charleroi 88 : 79 13.11.12 € Spirou Charleroi Bilbao 69 : 85 09.11.12 ETH Spirou Charleroi Liege Basket 74 : 72 07.11.12 € Lukoil Academic Spirou Charleroi 93 : 75 03.11.12 ETH Dexia Mons Spirou Charleroi 91 : 63 Zarówno w lidze belgijskiej jak i eurocup nie są mocarzami i trzeba się liczyć z tym ,że dziś znów odniosą porażkę, co dla mnie nie byłoby żadnym zaskoczeniem. Wprawdzie ostatnie spotkanie Spirou z Buducnostem zakończyło się zwycięstwem Belgów ,ale było to 8 lat temu ,a więc takie statystyki nie są aktualne i nic nie wnoszą. Dziś staną naprzeciw sobie dwie inne klasy i myślę ,że będzie to widoczne na parkiecie jak i na tablicy wyników. Polecam. stawka 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 22 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Listopad 2012 Dyscyplina: Siatkówka (Liga Mistrzyń) Mecz: Rabita Baku K - Trefl Sopot K Typ: Powyżej 180.5 punktów Kurs: 3,20 Bukmacher: Betsson Data: 22.11.12 r. godz: 15:00 Analiza: Myślę ,że jak najbardziej stać nasze siatkarki na niespodziankę w tym meczu i bukmacherzy chyba poszaleli z tym kursem ,aż 12 na nasze siatkarki. Stawką 1/10 gram dziś na Trefl , a zaciekawił mnie jeden typ , który zaoferował co ciekawe bukmacher Betsson, a to over punktowy 180.5. Trochę wysoka linia jak na ten mecz ,ale myślę ,że naprawdę nasze pokażą dobrą siatkówkę. W ostatnim meczu uległy wprawdzie 0-3 ,ale powalczyły szczególnie w drugim i trzecim secie i myślę ,że dziś ten przynajmniej jeden set jest w zasięgu , wiem ,że to trudny teren ,ale w lidze ostatnio pokazują niezłą dyspozycję , fakt ,że Rabita Baku to zespół zdecydowanie lepszy umiejętnościowo ,ale przecież to kobiety ,a tutaj może wszystko sie zdarzyć. Nie celuję tutaj kursem , tylko jestem przekonany ,że Sopocianki ugrają tego seta ,a co za tym idzie wpadnie over punktowy , jeśli sety będą wyrównane po 46 punktów na set to over padnie przy czterech setach. Jeszcze w ubiegłym sezonie ugrywały z tym zespołem seta i to dwukrotnie , w pierwszym meczu nawet wygrały 3-1 , w rewanżu jednak uległy 3-1 i po decydującym secie przegrały ostatecznie 15-6 . W lidze polskiej Trefl znajduje się na 5tym miejscu dopiero ,ale ostatnie zwycięstwa pokazały ,że stać je i będą walczyć o czołowe lokaty , ostatnia seria 3 zwycięstw została podtrzymana i wygrały z Bydgoszczą 0-3 , obecnie w lidze mają 15 punktów i w sumie posiadają tyle samo punktów co druga , trzecia oraz czwarta drużyna tej ligi. Rabita Baku w lidze Azerskiej jest na drugim miejscu z kompletem trzech zwycięstw. Mógłbym zagrać +2,5 na nasze po kursie 2,40 , jednak zdecydowałem się na nieco ryzykowniejszy typ ,ale mimo wszystko twierdzę ,że padnie ten over , wkońcu liczę tutaj na przynajmniej 4 sety ,a być może konieczny będzie tb, Trefl jest w formie , Baku też i czekać nas będzie naprawdę ciekawe widowisko. Zachęcam do obejrzenia i polecam typ. stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 23 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Listopad 2012 Dyscyplina: Siatkówka (Liga Mistrzyń)Mecz: Rabita Baku K - Trefl Sopot K Typ: Powyżej 180.5 punktów Kurs: 3,20 Bukmacher: Betsson Data: 22.11.12 r. godz: 15:00 Analiza: Myślę ,że jak najbardziej stać nasze siatkarki na niespodziankę w tym meczu i bukmacherzy chyba poszaleli z tym kursem ,aż 12 na nasze siatkarki. Stawką 1/10 gram dziś na Trefl , a zaciekawił mnie jeden typ , który zaoferował co ciekawe bukmacher Betsson, a to over punktowy 180.5. Trochę wysoka linia jak na ten mecz ,ale myślę ,że naprawdę nasze pokażą dobrą siatkówkę. W ostatnim meczu uległy wprawdzie 0-3 ,ale powalczyły szczególnie w drugim i trzecim secie i myślę ,że dziś ten przynajmniej jeden set jest w zasięgu , wiem ,że to trudny teren ,ale w lidze ostatnio pokazują niezłą dyspozycję , fakt ,że Rabita Baku to zespół zdecydowanie lepszy umiejętnościowo ,ale przecież to kobiety ,a tutaj może wszystko sie zdarzyć. Nie celuję tutaj kursem , tylko jestem przekonany ,że Sopocianki ugrają tego seta ,a co za tym idzie wpadnie over punktowy , jeśli sety będą wyrównane po 46 punktów na set to over padnie przy czterech setach. Jeszcze w ubiegłym sezonie ugrywały z tym zespołem seta i to dwukrotnie , w pierwszym meczu nawet wygrały 3-1 , w rewanżu jednak uległy 3-1 i po decydującym secie przegrały ostatecznie 15-6 . W lidze polskiej Trefl znajduje się na 5tym miejscu dopiero ,ale ostatnie zwycięstwa pokazały ,że stać je i będą walczyć o czołowe lokaty , ostatnia seria 3 zwycięstw została podtrzymana i wygrały z Bydgoszczą 0-3 , obecnie w lidze mają 15 punktów i w sumie posiadają tyle samo punktów co druga , trzecia oraz czwarta drużyna tej ligi. Rabita Baku w lidze Azerskiej jest na drugim miejscu z kompletem trzech zwycięstw. Mógłbym zagrać +2,5 na nasze po kursie 2,40 , jednak zdecydowałem się na nieco ryzykowniejszy typ ,ale mimo wszystko twierdzę ,że padnie ten over , wkońcu liczę tutaj na przynajmniej 4 sety ,a być może konieczny będzie tb, Trefl jest w formie , Baku też i czekać nas będzie naprawdę ciekawe widowisko. Zachęcam do obejrzenia i polecam typ. stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 23 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Listopad 2012 Dyscyplina: Koszykówka, Euroliga Data i godzina: 23.11.2012, 19:00 Spotkanie: Besiktas-Brose Baskets Typ: Brose Baskets (+7 pkt. handicap) Kurs: 1,90 Bukmacher: Betsson Na dziś z oferty ligi europejskiej wypatrzyłem ten typ. Gram u bukmachera Betsson , który oferuje bardzo ładną linię po atrakcyjnym kursie. Besiktas ostatnio formą w lidze nie błyszczał zaś Brose przeciwnie. Co ciekawe drużyna turecka grała ostatnio z Partizanem Belgrad i uległa wysoko 87-72 , z którym to przed dwoma tygodniami drużyna z Niemiec wygrała 72-77 , a więc wnioskując po tym meczu można czegoś dostrzec. Drużyna z Niemiec po ostatniej solidnej porażce z Barceloną w eurolidze 66-86 na pewno dziś będzie chciała się odegrać , gdyż rywal jest w zasięgu na pewno. Brose Baskets na wyjazdach gra bardzo dobrze : Ostatnie mecze: BROSE BASKETS 12.11.12 BBL Ludwigsburg Brose Baskets 59 : 89 09.11.12 € Partizan Brose Baskets 72 : 77 28.10.12 BBL Giessen Brose Baskets 65 : 87 25.10.12 € CSKA Moscow Brose Baskets 76 : 67 14.10.12 BBL Artland Brose Baskets 78 : 72 Tylko w meczu z CSKA przegrana była wyższa niż 7 punktów ,ale też rywal innej klasy dla porównania Besiktas przegrał u siebie z CSKA 58-85 i praktycznie w każdej kwarcie byli miażdżeni. Ostatnie mecze Besiktasu u siebie: Ostatnie mecze: BESIKTAS 11.11.12 TBL Besiktas Gaziantep BB 83 : 69 02.11.12 € Besiktas CSKA Moscow 58 : 85 28.10.12 TBL Besiktas Tofas 72 : 55 14.10.12 TBL Besiktas Turk Telekom 61 : 60 12.10.12 € Besiktas Partizan 81 : 65 Fakt faktem ,że ostatnie spotkanie zakończyło się wyraźnym zwycięstwem Besiktasu i pewnie ,dlatego też kursy są takie ,a nie inne ,ale według mnie szanse na zwycięstwo oceniam 50 na 50 i tak dla jasności uważam ,że mecz się rozstrzygnie dopiero w ostatniej kwarcie, gdyż wątpie by Brose Baskets dało by sobie wygryźć taką szansę na dzisiejsze zwycięstwo, bo jeśli dziś wygrają to mają szanse zrównać się punktowo z Besiktasem , który ma na swoim koncie w tegorocznej eurolidze 3 zwycięstwa oraz 3 porażki . Brose ma 2 zwycięstwa i 4 porażki. Jest szansa by się zrewanżować za ostatni mecz i myślę ,że udowodnią,że ostatnio grają na wysokim poziomie.Polecam. stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 25 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Listopad 2012 Na dziś taki kupon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 26 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Listopad 2012 Data: 26.11.12 (20:30) Dyscyplina: Koszykowka, FRANCJA: LNB Spotkanie: Le Mans - Chalon/Saone Typ: Wynik gości Powyżej 73.0 pkt. Kurs: 1.88 Bukmacher: Betsson Jestem zaskoczony taką ładną linią na drużynę gości. Chalon/Saone w lidze znajduje się na 6tej pozycji z dorobkiem 5 zwycięstw i 2 porażek. Le Mans ma 6 zwycięstw i 1 porażkę i jest na wiceliderem ligi LNB. Przekonałem się co do typu ostatnimi wynikami Chalon/Saone , ekipa ta w ostatnich 10ciu spotkaniach , aż 9 razy przekroczyła barierę 73 punktów , a więc jest to 90% , tak więc linia , którą wystawił bukmacher Betsson nie jest wysoka tym bardziej zważając na to ,że spotkanie zapowiada się overowo. Le Mans skolei zdobywa mniej punktów w lidze i może ,dlatego bo też mało punktów tracą i z reguły są to mecz underowe. Jednak w ostatnich 5ciu spotkaniach tych ekip między sobą padły takie rezultaty: 16.06.12 LNB Chalon/Saone Le Mans 95 : 76 24.02.12 LNB Le Mans Chalon/Saone 77 : 80 12.11.11 LNB Chalon/Saone Le Mans 99 : 91(83 : 83) 19.02.11 LNB Chalon/Saone Le Mans 91 : 69 30.10.10 LNB Le Mans Chalon/Saone 65 : 71 Jak widać tylko w ostatnim, już bardzo dawno granym meczu nie padł over punktowy ekipy gości. Jednak było to dosyć dawno ,a mecze z tego roku wnioskują ,że według mnie faworytem jest Chalon/Saone mimo tego ,że grają na wyjeździe. Liczę tutaj na ciekawe widowisko . Pierwszą myślą było granie na ekipę gości ,ale zauważyłem taką linię 73 optymalną do typowania i myślę,że jak najbardziej w zasięgu tej drużyny. Polecam Stawka 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 27 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Listopad 2012 Data: 27.11.12 (19:04) Dyscyplina: SZWECJA: Ligan Spotkanie: Uppsala-08 Stockholm HR Typ: Stockholm (+8pkt. handicap) Kurs: 1.85 Bukmacher: Betsson Nie wiem skąd takie wysokie kursy na ekipę gości. Widzę większość bukmacherów się już połapała i widocznie można zauważyć sytuację spadków kursów na Stockholm. Jednak Betsson jeszcze nadal oferuję piękną linię +8 na 08 Stockholm HR . Jednym z głównych czynników pewnie tego spadku jest fakt ,że ekipa Stockholmu ograł wicelidera ligi ,a Upsala jest przeciwnikiem tak myślę mniej wymagającym. Faktem jest ,że grali u siebie ,a dziś na wyjeździe nie sprawia tego ,że mogliby być faworytem w dzisiejszym bezpośrednim pojedynku. Upsala w lidze znajduje się na trzecim miejscu z dorobkiem 8 zwycięstw i 4 porażek. Zaś 08 Stockholm jest w środku stawki na 6tym miejscu z bilansem tylko nieco gorszym ,bo 7 zwycięstw i 5 porażek ,ale jeśli dziś wygrają to zrównają się bilansem z ekipą Upsali. Upsala co ciekawe także wygrała ostatnio z Boras i to wysoko na wyjeździe 93-78. Jeśli się dziś pomylę co do dzisiejszego spotkania to ostatni raz gram tą ligę ,ale myślę ,że tak nie będzie. W ostatnich bezpośrednich pięciu spotkaniach tych drużyn ,aż 3 razy lepsza okazała się drużyna ze stolicy Szwecji Stockholm. 2 razy była lepsza Upsala . Przedstawię ostatnie 5 spotkań tych drużyn: 06.03.12 LIG Uppsala 08 Stockholm HR 86 : 76 24.01.12 LIG 08 Stockholm HR Uppsala 88 : 84 09.12.11 LIG Uppsala 08 Stockholm HR 75 : 76 28.10.11 LIG 08 Stockholm HR Uppsala 90 : 81 18.03.11 LIG 08 Stockholm HR Uppsala 84 : 95 Co ciekawe także Upsala uległa drużynie Norrkoping 87-94 z , którym to Stockholm wygrało 81-68 , wynik jest z tego sezonu , więc myślę ,że jest to jak najbardziej aktualne porównanie. Myślę ,że bezpośrednie pojedynki przemawiają do zagrania tego typu. Fakt faktem ,że nie ma w tym meczu faworyta jest dla mnie okazją by zagrać na Stockholm handicap +8. Polecam serdecznie. Stawka 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Listopad 2012 Data i Godzina: 28.11.2012 17:30 Spotkanie: Biathlon / Andreas Binbacher- Arnd Peiffer Typ: Birnbacher Kurs: 1,909 Bukmacher: Pinnacle Sports Typ na dzisiejszy dzień z biathlonu. W tym sezonie będzie to dla obu panów pierwszy start. Faworyta widzę jednego i jest nim Birnbacher. Na tym dystansie w poprzednim sezonie w trzech startach na trzy , był w każdym lepszy od Peiffera. Faktem jest ,że Peiffer jest dobry na krótkich dystansach ,a przy długich już nie wytrzymuje tempa , które na początku mocno nadgania by w końcowym dystansie tracić sporo. Dla udowodnienia Birnbacher jest wicemistrzem juniorów z 2000 roku na tym dystansie. Peiffer nigdy w takiej konkurencji nie zdobył żadnego medalu. Fakt jest mistrzem świata z zeszłego sezonu ,ale w sprincie. Na długich przewieszkach jest gorszy od swojego kolegi z reprezentacji. Przedstawię wyniki z zeszłego sezonu w biegu indywidualnym: W Ostersund Birnbacher 28miejsce 4 błędy Peiffer 40 miejsce 3 błędy Nove Mesto Birnbacher 8 miejsce 2 błędy Peiffer 9 miejsce 3 błędy Ruhpolding Birnbacher 4 miejsce 1 błąd Peiffer 7 miejsce 2 błędy Jak widać w każdym z tych startów lepsze był Birnbacher i uważam ,że także dziś będzie w pełni przygotowany do tego startu i okaże się lepszy i bardziej doświadczony od swego o 6 lat młodszego kolegi. Myślę ,że ten typ okaże się trafny , gdyż jako jeden z nielicznych mogę zaproponować ten zakład państwu.Polecam Stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 29 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Listopad 2012 Data i Godzina: 29.11.2012 17:30 Spotkanie: Puchar Świata Östersund - 15 km indywidualnie : H2H Tina Bachmann-Miriam Gössner Typ: Gössner Kurs: 2,22 Bukmacher : Betsson Zaskakująco wysoki kurs na to zdarzenie. Być może bukmacher przekonał się co do Bachmann dzieki ostatniem wyniku w sztafecie mieszanej tam , zaliczyła 10/10 , a co do dziś to będzie ważne ,bo za każdy błąd jest jedna minuta kary . Jednak z ostatniego sezonu z mistrzostw świata . Gossner spudłowała aż 5 razy ,a Bachmann ,aż 7 razy i to ona zajęła bardziej odległe miejsce od swojej koleżanki . Biegowo porównywalne , no być może z lekkim plusem dla Bachmann ,ale to strzelanie. Statystycznie Bachmann w poprzednim sezonie miała w pozycji leżącej 83% ,czyli całkiem nieźle ,ale za to w pozycji stojącej zaledwie 71% trafionych nabojów do celu. Miriam Gossner tą statystykę ma jednak gorszą ,bo 74% do 68% w stojącej . Jednak z roku na rok poprawiały to i myślę ,że w tym sezonie to lepsza okaże się Gossner , która moim zdaniem jest dużo bardziej utalentowaną biathlonistką młodego pokolenia i myślę następczynią Neuner. Widać po tych statystykach typ nie może przekonywać , tym bardziej ,że będzie to pierwszy start w sezonie i na pewno Gossner będzie chciała się pokazać ,bo powalczyć ze swoimi zawodniczkami o miejsce w kadrze. Wczoraj grałem Birnbachera i ostatnie strzelanie nie wypaliło . Dziś liczę na Gossner i bardzo się zawiodę jeśli typ nie wypali. Polecam niską stawką ,bo kurs obiecujący. Stawka 4/10 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 30 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Listopad 2012 Dyscyplina: Skoki Narciarskie Spotkanie: Niemcy-Słowenia Typ: Słowenia Kurs: 1.74 Godz. 17.00 30-11-2012 Bukmacher: Betsson Na dziś ze skoków zdecydowałem się na taki typ iż Słowenia okaże się lepsza od reprezentacji Niemiec. W składzie Słoweńców wystąpi Kranjec na pierwszej zmianie , który za przeciwnika będzie mieć Wellingera. W kwalifikacjach Słoweniec skoczył 124,5 zaś Wellinger ,aż o 8,5 metra dalej ,bo 133m ,a więc jako jedyny ze Słoweńców przegrałby w parze gdyby powtórzyły się wyniki z kwalifikacji. Pozostali Słoweńcy okazali się lepsi od swoich przeciwników. Tepes skoczył o metr dalej od Neumayera , Hvala okazał się lepszy od Freitaga o 6 metrów zaś Prevc był lepszy od Freunda o 11 metrów , a więc jak widać po wynikach z kwalifikacji , Słoweńcy będą się liczyć w dzisiejszym konkursie i myślę ,że spokojnie znajdą się na podium tego konkursu , a któż to wie , może nawet powalczą o zwycięstwo z Austriakami. Konkurs zapowiada się bardzo obiecująco i myślę ,że ten typ jest bardzo rozsądnym rozwiązaniem. Słoweńcy skaczą stabilnie i daleko co najważniejsze , myślę ,że nie mają takiego skoczka , który mógłby im zawalić konkurs. Kurs na zwycięstwo Słoweńców to około 4 , myślę ,że za niewielką stawkę można się pokusić także o zagranie na ich dzisiejsze zwycięstwo drużynowe. Najbardziej obawiam się Kranjca ,ale myślę ,że nie straci tak dużo w stosunku do młodego Wellingera, utalentowanego siedemnastolatka. Pozostali powinni być lepsi od konkurencji niemieckiej i tak jak w kwalifikacjach nie będzie niespodzianki.Polecam stawka 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Grudzień 2012 Dyscyplina: Biathlon Spotkanie: Pursuit 12,5 km (Oestersund/SWE) - 12:30 Typ: Alexis Boeuf (FRA) w Top 5 Kurs: 2.35 Godz. 12:30 02-12-2012 Bukmacher: Bwin Bardzo się zdziwiłem ,że tak ładny kurs można złapać na to zdarzenie. Alexis może to zawodnik , który nie ma na swoim koncie ogromnych sukcesów ,ale 6 lutego 2011r. w Presque Isle odniósł swoje pierwsze zwycięstwo w zawodach PŚ, wygrywając w biegu pościgowym. Właśnie do biegu pościgowego będzie startować z drugiego miejsca , traci do Kanadyjczyka 18 sekund. Za sobą ma Sumanna , który nie powinien być groźny oraz Grafa. Na dalszych pozycjach faworyci Svendsen oraz Martin Fourcade. Myślę ,że miejsce w czołowej piątce jest jak najbardziej możliwe , myślę ,że Leguelleca wyprzedzi już po pierwszym strzelaniu jeżeli będzie bezbłędnie , biegowo nie jest wcale tak źle , w biegu długim indywidualnym na 20km , mimo 3 karnych minu zajął 23 miejsce , tracąc na dystansie zaledwie 23 sekundy do Martina Fourcade , tym razem dystans jest o wiele krótszy ,bo 12,5km ,myślę ,że jeśli strzelanie będzie na poziomie i nawet popełni te 3 błędy na strzelnicy to mimo tego znajdzie się w czołowej piątce. Faktem jest ,że sporo biathlonistów jest w ścisłej grupie , która będzie walczyć o zwycięstwo i nikogo nie należy wykluczać . Oczywiście ze Svendsen i Fourcade będzie ciężko wygrać ,ale pozostali Ustyugov już traci sporo ,a mimo jest stawiany wśród faworytów, fakt 42 sekundy to nie jest jeszcze dużo ,ale z Boefem myślę ,że nie wygra. Pozostali są w zasięgu Francuza . Co ciekawe aż 20 zawodników mieści się w przedziale czasowym do minuty i tak naprawdę muszę przyznać ,że jest ścisk,ale uważam ,że jeśli będzie dobrze ze strzelaniem ,a myślę ,że tak będzie to nie powinno być problemu by Boef znalazł się nawet na podium. Dziś pokazał swój kunszt w biegu sprinterskim , pudłując raz zajął drugie miejsce. Uważam ,że jutro też potwierdzi swoją dyspozycję. Stawka 5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi