duncan Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Sierpień 2012 ATP - CINCINNATI Miejsce: Cincinnati, USA Ranga: ATP World Tour Masters 1000 Uczestników: S-56 D-24 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $2,825,280 Strona oficjalna: http://www.cincytennis.com/'>http://www.cincytennis.com/ WTA - CINCINNATI Miejsce: Cincinnati, USA Ranga: Premier Uczestników: S-54 D-28 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $2,168,400 Strona oficjalna: http://www.cincytennis.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Sierpień 2012 Tenis, WTA Cincinatti, 18:00, 13.08.2012 Larsson - Dellacqua typ: -1,5 seta Larsson 3,09 Pinnacle Analiza Dzis w spotkaniu pierwszej rundy duzego turnieju na kortach twardych w Cincinatti, bedziemy mieli na korcie pojedynek kwalifikantek, Szwedka Johanna Larsson spotka sie z bardzo doswiadczona, Australijka, Casey Dellacqua. Bumacherzy nie sa w stanie dzis jednoznacznie okreslic faworytki dzisiejszego spotkania, ja jednak nie mam z tym problemu. Jak dla mnie spora faworytka dzisiejszego meczu jest Szwedka, a juz pisze dlaczego. Australijka swoje najlepsze lata ma juz dawno za soba. Mimo, ze Casey ma dopiero 27. lat jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby udalo jej sie wdrapac do swiatowej czolowki. Przede wszystkim Casey lepiej radzi sobie w grze podwojnej. Pierwsza runda na Wimbledonie, druga podczas ITFu w Bronx, to jej ostatnie wyniki, mizerne. Tutaj udalo jej sie przejsc kwalifikacje, choc nie bez problemow. Pokonala Hradecka oraz Czink, szczegolnie z Wegierka niemiala latwo, choc wygrala w dwoch setach. Szwedka to zawodniczka mlodego pokolenia, przed ktora na pewno pasmo sukcesow, gdyz w moim odczuciu jest to zawodniczka utalentowana. Szczegolnie jej topspinowe zagrania moga robic wrazenie. Szwedka bez wiekszych problemow przeszla tutaj kwalifikacje, pokonujac Glatch oraz Safdar. W tych pojedynkach oddala rywalkom zaledwie 6. gemow, co pokazuje, ze Szwedka czuje sie tutaj naprawde dobrze. Uwazam, ze jest faworytka dzisiejszego meczu i bedzie sie dzis cieszyc z awansu do drugiej rundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Sierpień 2012 Tenis, WTA Cincinatti, 1:00, 14.08.2012 Pervak - U. Radwanska typ: 2-0 4,50 Betsson Analiza Dzis w nocy w spotkaniu pierwszej rundy turnieju wta w Cincinatti, nasza rodaczka, Urszula Radwanska spotka sie z Kazaszka, Ksenia Pervak. Faworytka bukmacherow i to zdecydowana jest nasza zawodniczka, zupelnie nie rozumiem dlaczego. Jak dla mnie kursy na dzisiejszy mecz powinny oscylowac wlasnie w tych granicach, lecz w druga strone. No bo w jakiej formie jest nasza zawodniczka? Slabej. Przeszla tutaj co prawda kwalifikacje, wygrywajac z Robson i Lucic dosc gladko, ale po Brytyjce widac bylo zmeczenie Igrzyskami i walka w mikscie, Lucic to zawodniczka wiekowa, ktora powoli dobiega ku "koncowi". A co nasza Ula osiagnela w Montrealu? Przegrala w kwalifikacjach z Tatishvili, jako lucky loser rowniez ulegla w pierwszym meczu Makarovej. Zupelnie nie rozumiem tych kursow, Ula jest w slabej formie, a Pervak wydaje sie byc w duzo lepszej. Tak, Kazaszka osiagnela druga runde w Montrealu, wygrala z kim? Z Tatishvili w dwoch setach, z ta sama, co na tych samych zawodach przegrala Ula 4:6 0:6. W drugiej ulegla Kvitovej, dzisiejszej finalistce turnieju, w trzech partiach po ogromnie ciezkim boju. Kazaszka pokazala ze jej forma zwyzkuje. Ponadto Pervak bardzo dobrze czuje sie na hardzie, co potwierdzila chocby w Montrealu. Ponadto bilans spotkan pomiedzy obiema zawodniczkami rowniez przemawia za Kazaszka, tak wysokie kursy biore z pocalowaniem reki. Uwazam, ze to Pervak bedzie dzis cieszyc sie z awansu do drugiej rundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 15 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Sierpień 2012 Tenis, WTA Cincinatti Debel, 1:00, 16.08.2012 Dushevina/Suarez - Martinez Sanchez/Llagostera Vives typ: 2-0 4,70 Bet-at-home Analiza Dzisiejszej nocy w spotkaniu drugiej rundy turnieju deblowego wta w Cincinatti, Hiszpanki Llagostera Vives i Martinez Sanchez zmierza sie z para argentynsko-rosyjska, Paola Suarez i Vera Dushevina. Zdecydowanymi faworytkami bukmacherow wydaja sie byc Hiszpanki, lecz chyba tylko dlatego, ze graja ze soba od wielu lat. Hiszpanki jednak osiagaja coraz mniej deblowych sukcesow, sa juz wiekowe. Ponadto Hiszpanki na kortach twardych nie radza sobie zbyt dobrze. I tak nalezy wspomniec porazke w I rundzie w Montrealu z para Jans/Mladenovic. Zdecydowanie lepiej radza sobie na kortach ziemnych, co oczywiscie nie dziwi, to Hiszpanki, wychowane na takiej nawierzchni kortu. Dla pary Dushevina/Suarez jest to pierwszy turniej razem, ale obie to bardzo dobre deblistki. Suarez w parze z Gisela Dulko swiecila ostatnio dobre wyniki. Dushevina to zawodniczka ktora czesto zmienia partnerki, ale potrafi szybko sie przystosowac i gra naprawde dobrze debla. Ma na swoim koncie kilka tytulow deblowych. Tutaj w pierwszej rundzie pokazaly, ze nie przeszkadza im brak zgrania i pewnie ograly rowniez niezle deblistki, szczegolnie na szybszych kortach Chuang i Husarova, w dwoch partiach. Hiszpanki o maly wlos nie pozegnalyby sie z turniejem juz w pierwszym meczu, wygraly po supertiebreaku z Govortsova i Kudryatseva, raczej deblem drugiej klasy. Natomias Dushevina i Suarez to czolowe zawodniczki deblowe i mysle, ze juz dzis Hiszpankom latwo nie bedzie i pozegnaja sie z turniejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 16 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2012 Dyscyplina: ATP - SINGIEL: Cincinnati (USA), twarda 16.08.2012 23:30 Spotkanie: Raonic M. (Can) - Berdych T. (Cze) Typ: Raonic Kurs: 2.10 Bukmacher: Unibet Analiza: Ciężko jest stawiać przeciwko Berdychowi ,ale jednak jestem zmuszony do takiego typu. Kursy wyraźnie spadają na Raonica i się wcale nie dziwię, mimo to atrakcyjny przelicznik 2.10 i tak się zdecydowałem. Po pierwsze , najważniejsze to fakt ,że Raonic w pierwszej rundzie tego turnieju rozgrywanego na kortach twardych w Cincinnati ograł Gasqueta łatwo ,bo w dwóch setach 2-0 , z którym to Berdych całkiem niedawno , też na twardej nawierzchni , lecz w Toronto uległ 0-2 i to łatwo 6-4,6-2. To jest dla mnie poważny argument przemawiający za tymże typem. Nie jest to jedyne uzasadnienie mojego typu.Berdych nie jest w optymalnej formie na wimbledonie odpadł niespodziewanie w pierwszej rundzie , także na olimpiadzie nie zabłysnął poległ w pierwszej rundzie też dosyć sensacyjnie z Darcisem. Raonic tutaj w Cincinnati w ostatniej rundzie pokonał Baghdatisa 2-1 , musiał się wysilić i wznieść na wyżyny swoich umiejętności gdyż początek meczu nie układał się dla niego za dobrze , gdyż przegrywał 1-0 ,ale wyciągnął mecz, myślę ,że z czasem i przebiegiem meczu Raonic nabierze pewności i pokona Berdycha, który od swojej szczytowej dyspozycji jest daleko za "murzynami". Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rafael86 Napisano 17 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Sierpień 2012 Juan Martin Del Potro - Jeremy Chardy (1) 1.35 JMDP wczoraj trochę narzekał na lewy nadgarstek, był przez sporą część spotkania tak jakby myślami gdzieś indziej. Jednak w decydujących momentach podkręcał tempo i wchodził na poziom absolutnie światowy. Chardy gra swój najlepszy tenis w tym turnieju, ale ogólnie z będącym w bardzo dobrej dyspozycji del Potro raczej nie ma czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi