duncan Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Lipiec 2012 ATP - HAMBURG Miejsce: Hamburg, Niemcy Ranga: ATP World Tour 500 Uczestników: S-32 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €900,000 Strona oficjalna: http://bet-at-home-open.com/ ATP - ATLANTA Miejsce: Atlanta, USA Ranga: ATP World Tour 250 Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $477,900 Strona oficjalna: http://www.bbtatlantaopen.com/ ATP - GSTAAD Miejsce: Gstaad, Szwajcaria Ranga: ATP World Tour 250 Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €358,425 Strona oficjalna: http://www.creditagricolesuisseopengstaad.ch/ WTA - CARLSBAD Miejsce:Carlsbad, USA Ranga: Premier Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $740,000 Strona oficjalna: http://www.mercuryinsuranceopen.com/ WTA - BASTAD Miejsce: Bastad, Szwecja Ranga: International Uczestników: S-32 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $220,000 Strona oficjalna: http://women.swedishopen.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Lipiec 2012 ATP - SINGIEL: Hamburg (Niemcy), ziemna Delbonis F. (Arg) - Robredo T. (Esp) 16.07.2012 12:00 Typ : Delbonis Kurs 3.31 Pinnaclesports Dosyć duży kurs na Delbonisa , który całkiem niedawno ograł Robredo w Brunszwiku 7-5, 2-1 i krecz Tomiego. Wtedy też był podobny kurs. Argentyńczyk już rozegrał 2 mecze kwalifikacyjne do tego turnieju i pokonał Heliovaare 2-0 (6-4,6-2) oraz Knittela (6-4,6-3) . Dzisiaj jednak nie jest stawiany w roli faworyta tego spotkania, bo to Robredo jest wyżej rozstawionym tenisistą w tym turnieju. Zresztą ostatnie mecze to niezłe wyniki , ugrał nawet seta z Ferrerem , ale w kolejnym trzecim secie został zmiażdżony do 0 i nie miał nic do powiedzenia. W turnieju w Bastad dotarł ,aż do półfinału po drodze pokonując Ungura i Souze-J-O po 2-0 ,a tak jak już wcześniej wspomniałem został pokonany przez Ferrera. Dziś nie jestem w pełni przekonany co do tego typu ,ale poprzedni mecz , który rozegrali całkiem nie dawno utwierdza mnie w tym przekonaniu ,że warto grać na Federico po tak atrakcyjnym kursie. Delbonis z ostatnich 10 meczów wygrał połowę . Robredo zaś tylko 2 razy schodził przegrany , właśnie z Delbonisem i Ferrerem. Federico bardzo dobre mecze przeplata bardzo słabymi. W ostatnim czasie przegrywa z niżej notowanymi rywalami , a wygrywa z faworytami. Mam nadzieję ,że i tak tym razem będzie i Argentyńczyk wygra to spotkanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Lipiec 2012 Kevin Anderson - Paolo Lorenzi DW 2:0 1.55 Spotkanie pierwszej rundy turnieju ATP rozgrywanego na nawierzchni twardej w Atlancie pomiędzy rozstawionym z piątką reprezentantem RPA Kevinem Andersonem a Włochem Paolo Lorenzim. Na tej nawierzchni każdy inny wynik niż łatwe zwycięstwo Andersona, będzie sporym zaskoczeniem, tenisista ten właśnie na tego typu kortach osiąga najlepsze rezultaty, posiada on świetny serwis, forehand, siła, to na tym opiera się jego tenis i na tej nawierzchni przynosi on zamierzone rezultaty. Natomiast Paolo Lorenzi to przede wszystkim specjalista od gry na ziemi, większość sezonu gra właśnie w turniejach na tej nawierzchni, na pozostałych czuje się dużo gorzej, gra mało i nie osiąga sukcesów, jest to tenisista, który od trzech sezonów zajmuje miejsce w okolicach setnego, przychodzi trochę lepszy okres potrafi być w tej setce, przy nieco słabszym spada do pierwszej połowy drugiej setki. Ma już 31 lat, zawsze jego poziom to były challengery w tym roku nieco więcej pogrywa na wyższym poziomie, ale nie wygląda na to by nagle mógł czymś jeszcze zaskoczyć, a ma czym się martwić w okresie sierpień-wrzesień ma sporo punktów do obrony za zeszły rok, co może się znów skończyć spadkiem na początek drugiej setki. Na hardzie jego bilans w pojedynkach na poziomie ATP to 2:12 (w tym roku 0:2, nie licząc kwalifikacji, tylko turnieje główne), zbyt dobrze nie wyglądają też te statystyki z przed lat, z poziomu challengerowego, bilans ten wynosi 45:40 (w tym roku 4:1, grał tylko w Guadalajarze, gdzie w niezbyt mocno obsadzonych turnieju dotarł do finału). Wygląda to wszystko bardzo słabo przy osiągnięciach o rok młodszego Andersona, który jest 33 w rankingu ATP, w tym roku wygrał turniej w Delray Beach, na hardzie ma bilans 11:6, a w karierze 65:45. W turnieju w Atlancie Anderson grał już dwukrotnie, w 2010 roku osiągnął półfinał, a w zeszłym roku ćwierćfinał, Lorenzi gra po raz pierwszy. Nigdy w karierze do tej pory nie grali oni przeciwko sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość King_Roger Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Lipiec 2012 M.Bachinger - R.Haase 2.20 Zdecydowałem się wybrać na dzisiejszy dzień spotkanie ATP w Hamburgu pomiędzy Niemcem a Holendrem. Bachinger, można powiedzieć solidny chalangerowiec, a i w turniejach ATP radzi sobie bardzo przyzwoicie, szczególnie w pierwszych rundach. Poprzedni tydzień miałem okazje oglądać jego mecze w chorwackim Umagu i cóż mogę powiedzieć, grał przyzwoicie, aczkolwiek zdarzają mu się dość często momenty przestoju, dekoncentracji i efektem tego są stracone sety. W Umagu pokonał Joao Souse, w drugiej rundzie Klizana, no a w ćwierćfinale przegrał po walce z późniejszym finalistą Marcelem Granollersem, wygrywając pierwszego seta do 1, by przegrać trzeciego do 5. Na cegle Niemiec czuje się dość dobrze, w tym sezonie 13 wygranych i 8 porażek. Aktualnie w rankingu 115. Jego rywal ostatnie 4 występy to same porażki w I rundach, w zeszłym tygodniu porażka z Rosolem, aktualnie kiepsko z formą, choć gracz niezwykle groźny i zawsze trzeba na niego uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Lipiec 2012 Kevin Anderson - Paolo Lorenzi DW 2:0 1.55 6:4 6:3 Łukasz Kubot - Ivan Dodig 1 1.41 Unibet Łukasz na ziemi potrafi grać, trzecia runda French Open, kilka niezłych występów, choć na pewno mogło by być lepiej. Dodig bardzo przeciętny sezon, a na ziemi już w ogóle mizerny, bilans 3:7, wygrał tylko z kończącym karierę Ljubicicem, Ungurem i Kunitsynem, czyli naprawdę nikogo mocnego nie pokonał, a przegrywał z Verdasco, Brandsem, Seppim, Troickim i Mayerem. Na French Open całe 5 gemó ugrał przeciwko Haase, a tydzień temu u siebie w Umag, nie był w stanie podjąć walki z Berlocqiem (4:6 0:6). Na ziemi Dodig nic nie gra, lepiej chyba Łukasz trafić nie mógł, jest spora szansa na przejście do następnej rundy. h2h 2:0 na korzyść Łukasza, ale nie grali ze sobą na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Lipiec 2012 Łukasz Kubot - Ivan Dodig 1 1.41 Unibet 3:6 6:3 6:4 Erakovic - Keothavong 1 1.44 WilliamHill Spotkanie pierwszej rundy turnieju WTA rozgrywanego na nawierzchni twardej w Amerykańskim Carlsbad pomiędzy 24-letnią reprezentantką Nowej Zelandii Mariną Erakovic a 29-letnią reprezentantką Anglii Anne Keothavong. Erakovic jest według mnie zdecydowanie lepszą tenisistką, dużo bardziej utalentowaną, już w 2008 roku była w okolicach 50 miejsca w rankingu WTA, później straciła długi okres i wróciła w zeszłym sezonie w świetnym stylu, przesuwając się z czwartej setki na 60 miejsce w rankingu WTA, w tym sezonie nadal idzie w górę, zajmowała już nawet 39 miejsce, a obecnie jest 47. Jej rywalka Anne Keothavong najlepszy okres miała 3 lata temu, udało się jej wtedy awansować na chwilę do top50, ale jednak jej poziom to końcówka setki, jej przełom, obecnie jest nieco lepiej, miejsce 73, ale to dzięki występom w turniejach niższej rangi gdzie potrafi zrobić wynik, jednak w turniejach rangi WTA dostaje w tym roku ciągłe baty, na Wimbledonie jedynie udało się pokonać Hiszpankę Pous-Tio a tak to praktycznie same porażki i to często bardzo wyraźne. Tegoroczny bilans zwycięstw do porażek to 18/18 a rywalki 18/23. Marinie rzadko zdarzały się jednak porażki z słabszymi rywalkami, grała w dużych turniejach i gdy przegrywała to nie z byle kim, choć jej bilans tegoroczny (3/6) na hardzie nie jest zadowalający do tej pory porównując go do zeszłorocznego (19/7). Keothavong tak jak w zeszłym roku i w tym jest na minusie (9/11). Dobre podanie i forehand Erakovic powinny dać jej awans do drugiej rundy, to niestety dla Keothavong szykuje się kolejne w tym roku odpadnięcie jej w pierwszej rundzie turnieju WTA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Lipiec 2012 ATP - SINGIEL: Hamburg (Niemcy), ziemna 17.07.2012 19:30 Almagro N. (Esp) - Kamke T. (Ger) Typ: Kamke Kurs 4.30 Bukmacher: Pinnaclesports W pierwszej rundzie turnieju atp rozgrywanego na kortach w Hamburgu zmierzą się Hiszpan Nicolas Almagro z zawodnikiem gospodarzy Niemcem Tobiasem Kamke. Zdecydowanym faworytem jest Almagro jednak ja jestem skłonny postawić przeciwko niemu z takiego względu ,że Kamke znajduje się w dobrej dyspozycji ,a to kolejny turniej w Niemczech , w którym on występuje , w poprzednich w Brunszwiku dotarł aż do 5tej rundy po drodze pokonując Hellera, Gila ,Zeballosa i Phau , dopiero w finale przegrał z Beluccim 6-7,3-6 , który także jest dobrze dysponowany na tej nawierzchni. W Stuttgarcie odpadł już Kamke w drugiej rundzie z Monaco dosyć łatwo 2-6,3-6 , oczywiście dla Almagro 10tej rakiety świata obaj są w zasięgu . Almagro ostatni turniej rozegrał w Szwecji tam jednak z wielkimi trudami pokonywał swoich rywali w drodze do finału. Wygrana z Minarem 2-1 (1-6,7-6,6-4) z Gimeno Traverem 2-1 (7-6,4-6,6-3) , jedynie w półfinale łatwo pokonał Hajka 2:0 (6-4,6-3) , który nie zagrał meczu w granicach swoich możliwości , w finale Almagro dostał baty od Ferrera 0:2 (2-6,2-6). Myślę ,że i Minar i Gimeno Traver byliby w zupełności w zasięgu Kamke i on także by sobie z nimi poradził , uważam ,że z Hajkiem również. Twierdzę ,że ten mecz będzie stał na wysokim poziomie i to Tobias ulubieniec gospodarzy dopingowany przez swoich kibiców okaże się w tym meczu lepszy , a bukmacherzy są bardzo hojni i oferują bardzo atrakcyjny kurs na Kamke . Myślę ,że szanse w tym meczu będą wyrównane i mecz rozstrzygnie się jednak na korzyść naszego zachodniego sąsiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Lipiec 2012 ATP - SINGIEL: Gstaad (Szwajcaria), ziemna Lopez F. (Esp) - Hajek J. (Cze) 18.07.2012 11:00 Typ: Hajek Kurs 2.18 Bukmacher: Pinnacle Atrakcyjny kurs , który do jutra jeszcze pewnie spadnie. Co tu pisać wiele , po pierwsze Hajek jest w swojej życiowej formie i to widać po wynikach.Wygrał turniej w Marburgu, dotarł do ćwierćfinału w Brunszwigu odpadając dopiero z Beluccim i także ćwierćfinał w Bastad , gdzie pokonał w tym turnieju łatwo Nieminena 2-0(6-1,7-6) , z którym Lopez co ciekawe całkiem niedawno przegrał na Wimbledonie. Już w pierwszej rundzie tutaj w Gstaad Feliciano męczył się z Ungurem i ledwo co udało mu się uniknąć porażki . W decydującym secie wygrał 9-7 w tb. Hajek nawet się "nie spocił" ,że tak powiem . Grał z Rogerem-Vaselinem , i prowadząc 4-1 Hajek wygrał mecz gdyż Francuz skreczował. W ostatnim turnieju w Bogocie natychmiast w pierwszej rundzie odpadł Lopez przegrywając 2-0 z Andreozzim i byla to nie mała niespodzianka. Dla mnie przemawia za typem na Hajka przede wszystkim aktualna dyspozycja i te wyniki , które także o czymś świadczą , Lopez bardzo słabiutko gra na swojej preferowanej nawierzchni , zaś Hajek pokonuje rywali i tylko z najlepszymi przegrywa. Dziwi mnie tak wysoki kurs na Czecha ,dlatego gram już dzisiaj i jestem niemalże pewien ,że się nie zawiodę i Hajek udowodni Lopezowi ,że jest w całokształcie znacznie lepszy. Obaj panowie jeszcze nie grali ze sobą , a więc to będzie ich pierwszy pojedynek. Z Ostatnich 10 meczy Lopez wygrał zaledwie 3 , zaś Hajek wygrał aż 8 meczy spośród dziesięciu. Myślę ,że tutaj spokojnie może paść rezultat 2-0 dla Czecha ,ale ja pokuszę się o zwykłe zwycięstwo gdyż kurs jest mimo wszystko bardzo wysoki. Polecam wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Lipiec 2012 Erakovic - Keothavong 1 1.44 WilliamHill 6:4 6:0 Ryan Harrison - James Blake 1 1.27 / DW 2:0 1.735 PinnacleSports Pojedynek pierwszej rundy turnieju ATP rozgrywanego na nawierzchni twardej w Atlancie(USA), w którym zmierzą się dwaj reprezentanci gospodarzy, rozstawiony z numerem szóstym Ryan Harrison oraz doświadczony James Blake. Młody zaledwie 20-letni Harrison to wielka nadzieja amerykańskiego tenisa, robi ogromne postępy, choć nadal zdecydowanie najlepsze wyniki uzyskuje nadal w turniejach u siebie w Stanach Zjednoczonych. Obecnie jest na najwyższym w karierze 43 miejscu w rankingu ATP. Jego rywal James Blake jest 13 lat starszy, przed 6 laty był nawet 4 na świecie, ale obecnie to już cień tamtego gracza, wypadł z pierwszej setki, choć to i tak nie koniec, ma do końca roku jeszcze trochę punktów do obrony, jeśli jego forma będzie nadal na tym poziomie to spadnie jeszcze sporo niżej. A sytuacja wygląda tak że gra w tym roku już dużo mniej niż wcześniej i z o wiele gorszym skutkiem, na poziomie ATP ma w tym roku bilans 0:6, a challengerowym 3:2. Wygrał w tym roku tylko łatwo z nienotowanym w rankingu ATP wtedy Styslingerem i po ciężkich bojach z Kudlą i Ducloisem, czyli naprawdę nie ma się czym pochwalić, ostatnie jego wyniki to przede wszystkim wyraźnie porażki bez podjęcia walki, choć tak naprawdę gra jeden turniej na cztery tygodnie, czyli naprawdę niewiele. Teraz trafia na swojego dużo młodszego rodaka, który jest w formie, osiąga u siebie na kortach szybkich świetne wyniki, więc nie widzę innej opcji niż łatwa wygrana Harrisona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Lipiec 2012 ATP - SINGIEL: Atlanta (USA), twarda Roddick A. (Usa) - Mahut N. (Fra) 19.07.2012 01:00 Typ: Mahut Kurs 3.90 BUkmacher Pinnacle Po tak atrakcyjnym kursie gram na Francuza mimo tego ,że nie jest faworytem tego meczu. W ostatnim meczu na Roland Garosie Mahut pokonał Roddicka 3-1. Teraz zmiana nawierzchni na twardą i myślę ,że dużo się jednak nie zmieni. Dla Roddicka będzie to pierwszy mecz na tej nawierzchni , poprzedni turniej to wimbledon gdzie odpadł z Ferrerem 3-1 w trzeciej rundzie . Mahut dotarł ledwo do drugiej rundy,ale jeszcze miał inny turniej w Newport , gdzie pokonał w pierwszej rundzie Chiudeniliego 2-0 , w drugiej odpadł z Isnerem 6-2,7-6 . Myślę ,że będzie to nie łatwy mecz dla Roddicka i twierdzę ,że sporo się natrudzi z Mahutem. Francuz w pierwszej rundzie tego turnieju pokonał Capdeville 2-1 , a więc tak jakby zdołał się już oswoić z tą nawierzchnią twardą. Myślę ,że mecz nie zakończy się łatwym zwycięstwem dla któregoś z tych tenisistów. Jednak typuję na Mahuta ,gdyż po takim kursie jestem skłonny zaryzykować , sądząc i patrząc na ostatni rezultat , w którym to Nicolas był lepszy od Andiego. Stawka jednak nie za duża , ale mimo wszystko uzasadniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Lipiec 2012 Tenis, Carlsbad, 20-00, 19.07.2012 Oudin - U.Radwanska typ: 2-0 4,30 Betsson Analiza Dzis w spotkaniu drugiej rundy turnieju na kortach twardych w amerykanskim, Carlsbad, nasza rodaczka Urszula Radwanska spotka sie z Amerykanka Melanie Oudin. W pierwszych swoich spotkaniach na tym turnieju, Polka ograla Daniele Hantuchova ktora jest bez formy od dobrych kilku tygodni, natomiast Amerykanka wygrala ze swoja rodaczka, Stephens. Mlodsza z siostr Radwanskich notuje ostatnimi czasy naprawde niezle wyniki, wyraznie awansowala w rankingu. Jej dobra dyspozycja musi sie jednak kiedys skonczyc. Juz tydzien temu przegrala nieoczekiwanie z Vandeweghe. Oudin natomiast o ile na poczatku sezonu byla kompletnie bez formy, to teraz gra coraz lepiej, wygrala turniej na kortach trawiastych w Birmingham, tutaj do turnieju dostala sie jako lucky loser, ale sadze, ze odpuscila po prostu spotkanie z Larcher de Brito, gdyz wiedziala ze i tak zagra w turnieju glownym. Jej dodatkowym atutem w dzisiejszym spotkaniu jest to, ze zagra przed wlasna publicznoscia. Sadze, ze naszej zawodniczce przydarzy sie dzis kolejna "wpadka" tym bardziej, ze Ula nie jest stabilna psychicznie. Uwazam, ze to reprezentantka gospodarzy zamelduje sie dzis w kolejnej rundzie turnieju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Lipiec 2012 ATP - SINGIEL: Atlanta (USA), twarda Isner J. (Usa) - Bemelmans R. (Bel) 20.07.2012 01:00 Typ: Bemelmans Kurs 6.00 Bukmacher : Sportingbet Bardzo atrakcyjny kurs na Bemelmansa , w meczu którym według mnie nie ma wyraźnego faworyta. Obaj prezentują wysoką formę. Isner wygrał turniej w Newport pokonując po drodze Bubke , Mahuta , Van Der Merve, Harissona oraz w finale Hewitta. W Atlancie będzie to dla niego pierwszy mecz, skolei Bemelmans musiał przechodzić przez kwalifikacje , nie miał w nich najmniejszych kłopotów gdyż swoich rywali odsyłał bez zdobyczy setowych. W ostatnim pojedynku gładko wygrał z Ramem 6-1,6-3 , który w Newport dotarł aż do półfinału . Taki wynik może o czymś świadczyć , ja zdecydowanie jestem przekonany ,że Bemelmans pokona Isnera , który dysponuje piekielne zabójczym serwisem i zapewne ciężko będzie o przełamania w tym meczu, jednak uważam ,że spotkanie się potoczy na korzyść Belga. Do tej pory rozegrali przeciwko sobie jedno spotkanie i zwyciężył wtedy Isner 2-0 ,ale było to w zeszłym roku i do tej pory sporo się zmieniło. Widzę ogromny potencjał po stronie Bemelmansa i upatruję w nim wielki talent , aktualnie sklasyfikowany jest na 125 pozycji i jest to jego najwyższa pozycja w rankngu atp do tej pory , pnie się jednak z formą w górę i myślę ,że za niedługo wkroczy do pierwszej "setki" .O 3 lata starszy Isner jest 11 rakietą świata ,ale według mnie ranking nie gra na korcie i tutaj bardzo wiele będzie zależało od przygotowania do spotkania i pełnej koncentracji , gdyż przełamań w tym meczu za wiele nie ujrzymy i okazji do nich również. Uważam,że Bemelmans wygra to spotkanie i tego się będę trzymał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 20 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Lipiec 2012 Tenis, Hamburg ATP, 14-30, 20.07.2012 Haas Tommy - Florian Mayer typ: 0-2 3,10 Unibet Analiza Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju atp na kortach ziemnych w Hamburgu, zmierza sie dwaj reprezentanci gospodarzy, starszy, bardziej doswiadczony i utytulowany Tommy Haas zagra ze swoim mlodszym rodakiem, Florianem Mayerem. Nieznacznym faworytem bukmacherow wydaje sie byc ten mlodszy. Nie ma sie czego dziwic, Tommy zmierza juz niestety do konca swojej kariery, oczywiscie prezentuje niezla dyspozycje, ale nie na granie w czolowych rundach turniejow. W Stuttgarcie tydzien temu Tommy przegral gladko w dwoch setach z Cervenakiem. Tutaj pokonal juz Klizana oraz Gilles Simona, ktory jednak jest calkowicie bez formy. Tommy zdecydowanie preferuje szybsze nawierzchnie, w Hamburgu mamy doczynienia z ceglana maczka, na ktorej z kolei bardzo dobrze czuje sie mlodszy Niemiec. Florian Mayer ogrywal tutaj gladko Horacio Zeballosa oraz Roibna Haase. Obaj panowie o dziwo jeszcze sie na korcie nie spotykali. Dzis bedzie wiec szansa do skrzyzowania rakiet. Za Mayerem przemawia praktycznie wszystko, poza mniejszym doswiadczeniem, ale sadze, ze w dzisiejszym meczu nie bedzie ono takie istotne. Mayer powinien wygrac to spotkanie w dwoch partiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gromsky86 Napisano 20 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Lipiec 2012 Tenis, Hamburg ATP, 14-30, 20.07.2012Haas Tommy - Florian Mayer typ: 0-2 3,10 Unibet Analiza Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju atp na kortach ziemnych w Hamburgu, zmierza sie dwaj reprezentanci gospodarzy, starszy, bardziej doswiadczony i utytulowany Tommy Haas zagra ze swoim mlodszym rodakiem, Florianem Mayerem. Nieznacznym faworytem bukmacherow wydaje sie byc ten mlodszy. Nie ma sie czego dziwic, Tommy zmierza juz niestety do konca swojej kariery, oczywiscie prezentuje niezla dyspozycje, ale nie na granie w czolowych rundach turniejow. W Stuttgarcie tydzien temu Tommy przegral gladko w dwoch setach z Cervenakiem. Tutaj pokonal juz Klizana oraz Gilles Simona, ktory jednak jest calkowicie bez formy. Tommy zdecydowanie preferuje szybsze nawierzchnie, w Hamburgu mamy doczynienia z ceglana maczka, na ktorej z kolei bardzo dobrze czuje sie mlodszy Niemiec. Florian Mayer ogrywal tutaj gladko Horacio Zeballosa oraz Roibna Haase. Obaj panowie o dziwo jeszcze sie na korcie nie spotykali. Dzis bedzie wiec szansa do skrzyzowania rakiet. Za Mayerem przemawia praktycznie wszystko, poza mniejszym doswiadczeniem, ale sadze, ze w dzisiejszym meczu nie bedzie ono takie istotne. Mayer powinien wygrac to spotkanie w dwoch partiach. bzdura totalna, grali ze sobą 3krotnie,było to jednak dość dawno bo ostatni raz 5lat temu i 3:0 prowadzi Haas nie oddając Mayerowi nawet seta, grali ze sobą również na cegle we Francji na Rolandzie gdzie gładziutko wygrał starszy z Niemców,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Lipiec 2012 Tenis, 16-30, 21.07.2012 ATP Hamburg Tommy Haas - Marin Cilic typ: -1.5 seta Tommy Haas 5,05 Pinnacle Analiza Dziś w drugim spotkaniu polfinalowym turnieju atp na kortach ziemnych w Hamburgu, reprezentant gospodarzy, Niemiec, urodzony wlasnie w tym miescie, Tommy Haas spotka sie z Chorwatem, Marinem Cilicem. Chorwat to ubieglotygodniowy zwyciezca z turnieju w Umagu. Miedzy tymi turniejami mial zaledwie niecaly dzien przerwy. Chorwat ma prawo czuc sie troche podmeczony. Rozegral w Chorwacji piec spotkan, tutaj juz w przeciagu praktycznie 1,5 tygodnia. Mimo, ze Cilic ma juz na swoim koncie kilka tytulow na koncie na ziemi, to nadal nie przekonuje mnie do gry na korcie ceglabnym. Slabo sie porusza, oczywiscie jest to wina wzrostu, gra ofensywnie, lepiej radzi sobie, wiec na szybkich nawierzchniach. tommy Haas rowniez nie specjalnie przepada za ceglana maczka, ale gra tutaj na wlasnym kortach, na ktorych sie wychowal i jak do tej pory prezentuje bardzo dobra dyspozycje. Jesli dzis zagra na miare swoich mozliwosci, mysle, ze ma ogromne szanse sprawic niespodzianke i pokonac Chorwata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi