duncan Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Lipiec 2012 ATP - STUTTGART Miejsce: Stuttgarth, Niemcy Ranga: ATP World Tour 250 Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €358,425 Strona oficjalna: http://www.mercedescup.iwebfree.de/cms/iwebs/default.aspx ATP - NEWPORT Miejsce: Newport, USA Uczestników: S-32 D-16 Nawierzchnia: Trawa Pula nagród: $398,250 Strona oficjalna: http://www.tennisfame.com/ ATP - BASTAD Miejsce: Bastad, Szwecja Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €358,425 Strona oficjalna: http://men.swedishopen.org/en/default.aspx ATP - UMAG Miejsce: Umag, Chorwacja Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €358,425 Strona oficjalna: http://www.croatiaopen.hr/tenis/home.aspx WTA - STANFORD Miejsce:Stanford, USA Ranga: Premier Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $740,000 Strona oficjalna: http://www.bankofthewestclassic.com/ WTA - PALERMO Miejsce: Palermo, Włochy Ranga: International Uczestników: S-32 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $220,000 Strona oficjalna: http://www.countrytimeclub.com/internazionali/index.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 8 Lipiec 2012 ATP Stuttgart (GER) - Qualification - Clay, Świat 14:00 8 Lipca 2012 Andrey Golubev (KAZ) - Julian Reister (GER) Typ: Julian Reister (GER) Kurs 2.62 Bukmacher: Bet365 Kursy już lecą w dół , więc warto jak najszybciej zagrać ten zakład. Wcale się nie dziwię ,bo Reister będzie grał przy dopingu własnej publiczności. W rankingu dzieli ich aż ponad 300 pozycji ,ale według mnie to nie ranking tutaj gra. Golubev to 146 gracz rankingu Atp i obecnie nie znajduje się w wysokiej formie. Kazach dochodzi maksymalnie do drugiej rundy turniejów i nie zdziwiłbym gdyby odpadł z Niemcem. Kazach najwyżej był w rankingu atp na 33 pozycji,ale było to w 2010 roku. Reister zadebiutował w wielkim szlemie w 2010 roku podczas Roland Garros pokonując w pierwszej rundzie rozstawionego z 27 numerem Feliciano Lopeza , a w drugiej rundzie wyeliminował Oliviera Rochusa. Jak widać potencjał ma ten tenisista. Mierzący 188cm Reister w tym roku jeszcze nic nie wygrał. Ostatnio w Brunszwiku doszedł do drugiej rundy przegrywając 2-1 z Hajkiem. Tutaj w Stuttgarcie w pierwszej rundzie pokonał Bohliego gładko 2-0 i pewnie zmierza po kolejny triumf , Golubev także w Brunszwiku doszedł do drugiej rundy tam został wyrzucony przez Zeballosa 2-0. Tutaj w Stuttgarcie pokonał w pierwszej rundzie rodaka Niemca Struff J-L. gładko 2-0 (6-4,6-2) . Dziś nie będzie miał łatwego meczu , myślę ,że szanse w tym meczu są 50 na 50 , z tym ,że przewaga publiczności i doping kibiców pomoże Reisterowi w jakimś stopniu by pokonać Kazacha , któremu do życiowej formy sporo brakuje . Warto grać jak najszybciej , gdyż kursy już poleciały w dół ,a obawiam się ,że to dopiero początek i jeszcze mogą się zredukować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Lipiec 2012 ATP - Bastad (SWE), claycourt, Świat Jan Hajek - Federico Delbonis 2012-07-09 13:00 Jan Hajek - Federico Delbonis H(0 - 3) Typ: Delbonis +3 Kurs 1.57 Bukmacher Tobet Kursy strasznie lecą w dół na Delbonisa, nie wiem zbytnio ,dlaczego tak się dzieje ,ale Tobet wystawił bardzo ciekawy handicap. Myślę ,że Delbonis seta ugra i dodatkowo handicap +3 pomoże. Hajek znajduje się dobrej dyspozycji wygrał turniej w Marburgu: 01.07.12 Hajek J. (Cze) Haider-Maurer A. (Aut) 2 : 0 30.06.12 MAR Copil M. (Rou) Hajek J. (Cze) 1 : 2 29.06.12 MAR Hajek J. (Cze) Gabashvili T. (Rus) 2 : 0 27.06.12 MAR Hajek J. (Cze) Crivoi V. (Rou) 2 : 0 26.06.12 MAR Hajek J. (Cze) Ignatik U. (Blr) 2:1 Co ciekawe z łatwymi rywalami strasznie się męczył i wygrywał po 2:1 ,a trudniejszych ogrywał z wielką łatwością 2-0 , także w finale. Ostatni mecz to jednak solidna porażka z Beluccim 0-6,3-6 . W pierwszej rundzie ograł Reistera ,ale sporo się natrudził , gdyż przegrał pierwszego seta ,a w drugim bodajże przegrywał 3-1 , Niemiec nie zniósł trudu tego spotkania , myślę ,że nie wytrzymał psychicznie, pewnie czuł zbyt wcześnie ,że mecz jest już wygrany ,a tak się nie stało. Dzisiejszym przeciwnikiem jest Delbonis, który także grał w Brunszwiku. W pierwszej rundzie niespodziewanie wygrał z Robredo 7-5, 2-1 i krzecz Hiszpana. W drugiej rundzie podobnie jak Hajek przegrał 0-2 z Bautistą 1-6,6-7 . Myślę ,że w dzisiejszym spotkaniu nie ma faworyta , mecz 50 na 50 ,ale typuję +3 gema dla Argentyńczyka, które powinno wystarczyć w zupełności . W przypadku wyniku 7-6,6-4 otrzymam zwrot ,ale myślę ,że tak się nie stanie i typ jednak bedzie na + . Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Lipiec 2012 ATP - Bastad (SWE), claycourt, Świat Filippo Volandri (ITA) - Michael Ryderstedt (SWE) 2012-07-10 12:30 Czy Michael Ryderstedt (SWE) wygra co najmniej jednego seta? Typ: Tak Kurs 1.83 Bukmacher Bwin Mecz 79tego w rankingu atp tenisity Volandriego z 340 Ryderstedtem. Dzieli ich w rankingu wielka przepaść ,ale nie w jutrzejszym meczu. Szwed gra u siebie ponadto w ostatnich 10 meczach ,bo do tylu mam wgląd w każdym z tych 10ciu meczy ugrał seta ! , a więc nawet porażki były 2-1. Bilans nie jest imponujący ,bo spośród tych 10 meczy tylko 4 wygrał ,ale dla mnie przemawia fakt taki ,że w każdym meczu wygrał seta, przejdę może do Volandriego , którego bilans ostatnich 10 meczy jest bardzo kiepski ,bo zaledwie 3 zwycięstwa i byłbym skłonny postawić tu na zwycięstwo Szweda ,ale kurs ,że ugra Michael seta mnie zadowala w zupełności i nie będę aż tak zachłanny także ,dlatego ,że dla Volandriego jest ulubiona nawierzchnia. Co ciekawe w aż 9 meczach na 10 Volandri oddał conajmniej seta , a więc tutaj mamy bilans 90% , a u Ryderstedta 100% co daje nam jakieś 95% prawdopodobieństwa ,że typ okaże się trafny ,tak można wywnioskować ze statystyk. Myślę ,że spokojnie Ryderstedt wygra minimum seta , dla mnie te statystyki są w zupełności przekonujące i myślę ,że was też przekonają do zagrania tego typu, co więcej mecz rozgrywany jest w Bastad w Szwecji ,a więc doping kibiców powinien dać wsparcie Szwedowi i lekko proponował bym nawet grę na zwycięstwo Ryderstedta. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Lipiec 2012 Vasek Pospisil(+1,5 seta) - Lleyton Hewitt 1 1.59 Spotkanie pierwszej rundy turnieju ATP w Newport na nawierzchni trawiastej. Vasek Pospisil to młody (22-letni) i wysoki (193cm) tenisista reprezentujący Kanadę, który zajmuje od kilku tygodni w rankingu ATP zajmuje miejsce w okolicach setnego. Lleytona Hewitta nie trzeba nikomu przestawiać, to były lider rankingu (z przed 11 lat), który obecnie grywa coraz rzadziej i z coraz słabszymi wynikami, zajmuje miejsce w trzeciej setce rankingu. Vasek Pospisil nie wygrał jeszcze w tym roku pojedynku w turnieju ATP, gra dobrze, potrafi przejść kwalifikacje do dużych imprez, dobrze poczyna sobie w challengerach, ale jednak bilans to 0-9, choć nie jednemu wyżej klasyfikowanemu tenisiście napsuł krwi. Imponuje zwłaszcza jego gra na trawie w tym sezonie, widać że lubi na niej grać i mu służy. Najpierw challenger w Nottingham i po pokonaniu de Voesta (14 asów, 83% piłej wygranych po pierwszym podaniu) przegrał z Berankisem (16 asów, 70% piłek wygranych po pierwszym podaniu), następnie w turnieju ATP w Londynie urwał seta Nalbandianowi (9 asów, 77% piłek wygranych po pierwszym podaniu). Kolejny był turniej w Eastbourne, dostał się do turnieju głównego, znów imponował pierwszym podaniem, dwie pierwsze rundy przeszedł bez problemu z słabszymi rywalami (m.in. Przysiężnym), by w decydującym meczu pokonać Rosola (11 asów, 83% piłek wygranych po pierwszym serwisie), w pierwszej rundzie turnieju głównego odpadł po bardzo wyrównanym boju z Harrisonem, znów świetnie serwował (11 asów i 75% wygranych piłek po pierwszym podaniu). W pierwszej rundzie Wimbledonu trafił na świetnie dysponowanego Querreya, z którym przegrał po walce w czterech setach, a statystyki ze spotkania po raz kolejny prezentowały się bardzo przyzwoicie. Lleyton Hewitt grał w tym roku znów bardzo mało, tylko u siebie w Australii w styczniu, a potem dopiero na Roland Garros (porażka w 1r w czterech setach z Klizanem), w Londynie gdzie był bez szans z Karlovicem, oraz w pierwszej rundzie Wimbledonu w trzech setach przegrał z Tsongą. Wiem że turniej w Newport jest specyficzny, (Pospisil nie grał tu nigdy, Hewitt wraca po... 14 latach) jednak dobre występy podczas czterech tygodni na kortach trawiastych w Europie powinny zaprocentować, nie zdarzył mu się nawet jeden słabszy mecz, zawsze trzymał dobry poziom, może być ciężko wygrać spotkanie z doświadczonym Hewittem, który na trawie od zawsze czuł się świetnie, jednak wygranie seta jest jak najbardziej w zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Lipiec 2012 Tenis, ATP Newport, 17-00 10.07.2012 Becker, Benjamin - Goffin typ: 2-0 3,50 Bet365 Analiza Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju na kortach trawiastych w Newport, Belg, David Goffin spotka sie z Niemcem, Benjaminem Beckerem. Nieznacznym faworytem bukmacherow jest Goffin, ja jednak mam nieco odmienne zdanie na temat tego spotkania. Niemiec aby spotkac sie dzis w turnieju glownym, musial przebijac sie przez trzy rundy kwalifikacji, wygrywal kolejno z Klaasenem, Wolmarnsem oraz Kuznetsovem. Niemiec na Wimbledonie zdolal wygrac jedno spotkanie, z Amerykaninem, Jamesem Blakiem, przegral w II rundzie z Radkiem Stepankiem. Belgowi udalo sie wygrac na Wimbledonie dwa spotkania, ogrywal Tomica oraz Levine i przegral 0-3 w III rundzie z Mardym Fishem. Niemiec na trawie czuje sie jak ryba w wodzie, jego styl gry tak jakby byl idealnie przystosowany do tej nawierzchni kortu. Niemiec znakomicie serwuje, niezle gra przy siatce i zdecydowanie preferuje ofensywny styl gry. Belg, mimo, ze dobrze zaprezentowal sie na Wimbledonie, do gry na trawie jakos mnie nie przekonuje. Jesli Niemiec zagra dzis na swoim normalnym poziomie mysle, ze to on powinien zameldowac sie w kolejnej rundzie turnieju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 11 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Lipiec 2012 13-00, 11.07.2012 ATP Bastad Jan Hajek - Jaarko Nieminen typ: 2-0 4,35 Unibet Analiza Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju na kortach ziemnych w Szwedzkim, Bastad, Fin Jaarko Nieminen spotka sie z reprezentantem Czech, Janem Hajkiem. Nieznacznym faworytem bukmacherow wydaje sie byc bardziej doswiadczony reprezentant Finlandii, kursy na niego sa jednak coraz wyzsze. Fin zdecydowanie swoje najlepsze lata ma juz dawno za soba. W turniejach nie wygrywa wiecej niz po jednym spotkaniu. Podczas ostatnich siedmiu turniejow odniosl tylko trzy zwyciestwa i az czterokrotnie odpadal juz w pierwszych, swoich spotkaniach. Na clayu odpadal juz w I rundzie w Barcelonie i Rzymie. Fin wraca z Wimbledonu i kolejna zmiana nawierzchni moze stanowic dla niego pewien problem w przystosowaniu sie. Fin jest juz wiekowy, z kondycja rowniez nie jest najlepiej, w dzisiejszym spotkaniu przemawia za nim jedynie ogranie i doswiadczenie, a to uwazam, ze moze byc za malo. Czech jest w bardzo dobrej dyspozycji, wygral challengera w Marburgu, byl w cwiercfinale w Brunszwiku(gdzie przegral po zacietej walce z pozniejszym zwyciezca, Belluccim), byl w finale w Koszycach, wszystko to poziom challengerowy, jednak Czech nie mial innych turnieji gdzie mogl rywalizowac na swojej ulubionej nawierzchni, czyli clayu. Czech w pierwszej rundzie ogral w dwoch setach groznego Argentynczyka, DelBonisa. Fin z racji rozstawienia pierwsza runda mial wolna, nie zdazyl sie wiec przyzwyczaic do kortow ziemnych na nowo. Hajek swietnie czuje sie na maczce, jest w bardzo dobrej dyspozycji i mysle, ze to on dzis zamelduje sie w kolejnej rundzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 11 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Lipiec 2012 11.07.2012 11:00 Atp Bastad Volandri F. (Ita) - Zopp J. (Est) Typ: Jurgen Zopp wygra 2-0 Kurs 3.20 Bukmacher: Bwin Dziś ponownie stawiam przeciwko Włochowi i mam nadzieję ,że tym razem się powiedzie. Volandri nie zachwyca , z ostatnich 10 meczy wygrał zaledwie 4 . Tutaj w Bastad w pierwszej rundzie ograł zawodnika gospodarzy Ryderstedta , który mu się nie sprzeciwił 6-4,6-2 . Zaś Jurgen Zopp z ostatnich 10ciu meczy wygrał 7 , w pierwszej rundzie także ograł zawodnika gospodarzy Lindella łatwiutko 6-2,6-2 . Dziś będzie miał trudniejsze zadanie z Volandrim ,ale uważam ,że dyspozycja Estończyka jest znacznie lepsza. Zopp w wimbledonie dotarł do 4tej rundy , Volandri zaś odpadł już w pierwszej . Teraz jednak zmiana nawierzchni na clay , który bardziej odpowiada Włochowi , jednak z formą jest kiepsko , kondycja też nie taka jaka powinna być , przegrywa z tenisistami niżej notowanymi w Monzie odpadł w trzeciej rundzie z Maximo Gonzalezem 6-4,6-2. Wcześniej w Prostejovie odpadł już w pierwszej rundzie z Capkovicem i też była to nie mała niespodzianka. Estończyk zaś wygrywa to co ma wygrywać. Odpadł wprawdzie w Brunszwiku w drugiej rundzie z Bollelim ,ale nie był typowany w tym meczu do zwycięstwa. Dziś nie ma wyraźnego faworyta w tym meczu , a ja typuję na gładką przeprawę Zoppa 2-0 , uważam ,że takim rezultatem zakończy się to spotkanie i nie będzie miał kłopotów Estończyk z pokonaniem Włocha. Kursy od wczoraj już znacznie spadły ,ale mimo to warto grać na 2-0 po takim okazyjnym kursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darak Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Lipiec 2012 12.07.2012 15:30 ATP Bastad Daniel Gimeno Traver-Alessandro Giannessi typ: 1 kurs 1,60 bukmacher Expekt Typ głównie przeciwko Włochowi, któremu cudem udało się prześlizgnąć przez pierwsze 2 rundy. W 1 rundzie pokonał on Michała Przysiężnego, który ostatnio jest zdecydowanie pod formą. Mecz przypominał spektakl rodem z WTA, gdzie w 2 setach było ok 10 przełamań. W 2 rundzie Giannesi miał przyjemność grać z Niemcem Berrerem, który robił wszystko by tego meczu nie wygrać. Pod koniec meczu Włoch doznał kontuzji i grał praktycznie na jednej nodze,przegrywał w tajbreku 5:2 żeby wygrać ostatecznie 7:5. Dziś trafia na w miarę ogarniętego grajka i przygoda włoskiego farciarza dobiegnie dziś końca. Istnieje duże prawdopodobieństwo kreczu, dlatego lepiej zagrać w buku gdzie krecz po 1 piłce = wygrana rywala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Lipiec 2012 Tenis, 14-10, ATP Debel Stuttgart Emrich/ Phau - Brown/KAs typ: 2 1,53 Bet365 Analiza Dzis w spotkaniu drugiej rundy turnieju deblowego atp w stuttgarcie bedziemy swiadkami pojedynku niemieckiego. Kas i Dustin Brown zmierza sie z rodakami, Emrichem i Phauem. Brown i Kas to para rozstawiona w tym turnieju z numerem pierwszym. Dziwia mnie troche kursy zaproponowane na to spotkanie przez bukmacherow. Wydaje sie bowiem, ze Niemiec o jamajskich korzeniach, Dustin Brown wraz ze swoim partnerem sa zdecydowanymi faworytami dzisiejszego pojedynku. Maja oni na swoich kontach o wiele wiecej sukcesow deblowych od swoich dzisiejszych przeciwnikow. Obaj swietnie serwuja, bardzo dobrze czuja sie w grze na male pola i w grze pod sama siatka jak i przy niej. W pierwszej rundzie ograli oni bez wiekszych problemow, Struffa i Kerna. Ich dzisiejsi przeciwnicy pokonali z kolei Schwanka i Bellucciego. Para rozstawiona z numerem pierwszym w tym turnieju jest dla mnie para deblowa duzo lepsza, o wiekszym potencjale deblowym i mimo, ze moze im nieco przeszkadzac brak zgrania ze soba, to mysle, ze nie powinni oni miec wiekszych problemow z awansem do kolejnej rundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbmartin Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Lipiec 2012 ATP - SINGIEL: Bastad (Szwecja), ziemna Ferrer D. (Esp) - Robredo T. (Esp) Liczba setów Typ: Więcej niż 2.5 13.07.2012 13:00 Kurs 3.75 Bukmacher: Bet365 Zaskakująco ładny kurs mamy na zwycięstwo Robredo w tym spotkaniu. Ja szukałbym w tym meczu sensacji , Tommy powraca do dobrej formy, wygrał ostatnio 2 turnieje we Włoszech , konkretnie Caltanissetta i Mediolan. Tutaj w Bastad w łatwy sposób pokonał swoich rywali Ungura 6-4, 6-2 w pierwszej rundzie i w drugiej Souze 6-3 , 6-1 . Ferrer oczywiście należy do czołówki światowej i na tej nawierzchni jest bardzo niebezpieczny. Jest zdecydowanym faworytem tego meczu ,ale ja myślę ,że Hiszpanie powalczą w trzech setach. David gładko w 1/16 turnieju pokonał Bolleliego 6-4,6-3 i nie było tutaj niespodzianki , a w dzisiejszym meczu rodaków uważam ,że dojdzie do najciekawszego spotkania spośród wszystkich dzisiejszych meczy rozgrywanych w Szwecji. Ferrer jest unikalnym tenisitą bardzo dobrze sobie radzi na każdej nawierzchni , jednak dla obu zawodników nawierzchnia ziemna jest ulubiona i najlepiej im się na niej gra. Co widać po osiąganych sukcesach . Robredo w wysokiej formie i sądzę,że po takim kursie ,że ugra seta myślę,że warto się pokusić , bo w tak dobrej dyspozycji Robredo jest w stanie powalczyć nawet o zwycięstwo. Myślę jednak ,że mecz zakończy się rezultatem 2-1 dla któregoś z Hiszpanów. Na pewno będzie to ciekawe widowisko i z chęcią zobaczę tą potyczkę. H2H 4-2 na korzyść Ferrera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Lipiec 2012 Tenis, Bastad ATP, 14-00, 13.07 Jan Hajek - Jurgen Zopp typ: -1.5 seta Jan Hajek 2,52 Pinnacle Analiza Dzis w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju ATP w szwedzkim, Bastad, Czech Jan Hajek spotka sie z reprezentantem Estonii, Jurgenem Zoppem. Faworytem bukmacherow wydaje sie byc reprezentant naszych poludniowych sasiadow i chyba w rzeczywistosci tak jest. Czech w drodze do cwiercfinalu nie stracil nawet jednego seta, pokonal DelBonisa oraz Jaarko Nieminena. Estonczyk natomiast w pierwszym meczu pokonal reprezentanta gospodarzy Lindella a w drugiej po trzysetowym pojedynku Wlocha, Filippo Volandriego. Nie ma co ukrywac, ze Jurgen Zopp zdecydowanie bardziej preferuje szybsze nawierzchnie. Mimo, ze dotarl tu juz do cwiercfinalu to maczka zalicza sie do najmniej lubianych kortow przez Zoppa. Jurgen swietnie serwuje, gra ofensywnie, zdecydowanie lepiej czuje sie na nawierzchniach szybszych. Jan Hajek wprost przeciwnie. Czech na ceglanej maczce sie wychowal, czuje sie tutaj jak ryba w wodzie. Hajek wygral 9 turniejow challengerowych na tej nawierzchni kortu. W ostatnich tygodniach rowniez zalicza na tej nawierzchni bardzo dobre wyniki. Jesli dzis zagra na swoim poziomie, to on bez wiekszych problemow powinien zameldowac sie w kolejnej rundzie turnieju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość King_Roger Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Lipiec 2012 Lindstedt R./Tecau H. - Ebelthite C./Murray J 1.30 7:6 6:3 Kurs może nie jest za wysoki, choć wszystko zależy kto za jaką stawkę gra. Moim zdaniem para szwedzko-rumuńska bez najmniejszych problemów poradzi sobie ze swoimi dzisiejszymi przeciwnikami. Ebelthite C./Murray J rozegrali w tym sezonie tylko jedno spotkanie i to tutaj w Bastad, gdzie pokonali w dwóch setach Gila i Gimeno-Travera, dość łatwo 6:2 6:1. Natomiast para Lindstedt R./Tecau H. to marka sama w sobie. Wystarczy wspomnieć tylko: finał Wimbledonu przed tygodniem i dość zaskakująca porażka w 5-ciu setach, finał Madryt, zwycięstwo w Bukareszcie, finał w Roterdamie, półfinał w AO, ograni, znają się i grają ze sobą od dłuższego czasu, to jest podstawą w grze deblowej. Bronią również tytułu z przed roku, gdzie jak burza przebrnęli przez cały turniej, tylko w I rundzie tracąc seta. W finale pokonali 6:3 6:3 swoich rodaków Simona Aspelina i Andreasa Siljestroma. Przewiduje łatwe zwycięstwo pary Lindstedt R./Tecau H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość King_Roger Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Lipiec 2012 Lindstedt R./Tecau H. - Hanley P./Knowle J. 1.45 O parze Lindstedt R./Tecau H. pisałem w moim poprzednim poście, więc nie widzę sensu by powtarzać. Najważniejsze, że typ okazał się trafiony. Dziś para, którą uważam za zwycięzcę całego turnieju zmierzy się z parą Hanley P./Knowle J. Zmierzy się nr 1 z nr 3 z rozstawienia i przewiduje tutaj ciekawe spotkanie, z możliwym 3 setowym rozstrzygnięciem na korzyść bardziej doświadczonych Lindstedt R./Tecau H. Przeciwnicy również doświadczeni w grze deblowej, chociaż razem występują dopiero od tego roku, gdzie zagrali w sumie 6 pojedynków, 4 wygrywając, wszystkie na nawierzchni ceglanej. Dotarli do półfinału turnieju w Nicei, gdzie w 3 setach przegrali z parą Marach/Polasek 4:6 7:5 7:10. W Bastad, dwa szybkie zwycięstwa bez straty seta, choć przeciwnicy to bardziej zawodnicy skupiający się na singlu, a w debla grający tylko z "doskoku", kolejno: - Oliver Charroin/Denys Molchanov 6:2 6:0 - Joao Souza/Horacio Zeballos 6:2 6:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi