Skocz do zawartości

Wszyscy jesteśmy kontrolowani...

urguruk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dzisiaj wpadł mi film do obejrzenia, trwa ponad 40 minut jest to referat Dr. Ratha na temat kartelu farmaceutycznego "I.G. Farben" którego historia sięga roku 1925.

Poniżej link do filmu:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RRucmT-IiQc

A tutaj adres strony gdzie znajdziecie więcej informacji w formie pisanej:

http://www.profit-over-life.org/

Możecie oczywiście wpisać w wyszukiwarce "I.G. Farben" i też dużo się dowiecie z informacji o których nic nigdy nie słyszeliście.

Możecie się nie zgadzać z tym co jest tutaj podane ale..

Nie dajcie się całe życie oszukiwać i manipulować.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji

Naprawde super. Zwazywszy, ze 99% z Was oglada durne programy w telewizji + wiadomosci, to takie cos nie jest dla mnie zadna manipulacja. Media od poczatku mojego zywota probuja wciskac ludziom do glow sam syf, zadnego przekazu, a co najgorsze - ludzie sie na to nabieraja. Wezcie wylaczcie telewizor i nie uzywajcie go przez (na probe) 2 tygodnie. Pozniej wlaczcie i posluchajcie sobie prezenterow w telewizji. Jak chcecie sie czegos dowiedziec, to zobaczcie naglowek w internecie, albo kupcie gazete i tam przeczytajcie co sie wydarzylo i nie kierujcie sie subiektywizmem dziennikarzy, bo maja w glowach bardziej nasrane niz Wy.

"Wszyscy jestesmy kontrolowani" - tez mi cos. Jak widze, ze ludzie w metrze tepo patrza sie na ekran "city centre" to tam mogloby byc napisane, ze pasta do zebow leczy prostate, a oni by w to uwierzyli, bo sa jak zombie. Rano nie mysla, bo jeszcze spia, a jak wracaja z roboty/szkoly to maja zlasowane mozgi. Potem wychowuja swoje dzieci w kretynski sposob, przekazujac im kretynskie zasady i nie dbaja o inteligencje swoich potomnych i sie tylko czlowiek wku**ia, ze musi obcowac z takimi debilami. Wiec nie mow mi co to jest manipulacja, bo wystarczy, ze znajdzie sie ktos odpowiednio ubrany, z odpowiednim logiem i w odpowiednim samochodzie, powie Ci to i owo, a Ty bedziesz mu wierzyl.

Tyle ode mnie - aczkolwiek watek IG Farben dosc ciekawy.