duncan Napisano 7 Październik 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 7 Październik 2007 ATP - WIEDEŃ Miejsce: Wiedeń, Austria Uczestników: 32 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: 642,750€ Strona oficjalna: www.ba-ca-tennistrophy.at Ubiegłoroczny finał singla: (1)I Ljubicic (CRO) d. (5)F Gonzalez (CHI) 6:3 6:4 7:5 Ubiegłoroczny finał debla: (4)Pala/Vizner d. (3)Knowle/Melzer 6:4 3:6 12:10 (Match TB) ATP - SZTOKHOLM Miejsce: Sztokholm, Szwecja Uczestników: 32 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: 680,250€ Strona oficjalna: www.stockholmopen.se Ubiegłoroczny finał singla: (2)J Blake (USA) d. (5)J Nieminen (FIN) 6:4 6:2 Ubiegłoroczny finał debla: (2)Hanley/Ullyett d. O Rochus/Vliegen 7:6(2) 6:4 ATP - MOSKWA Miejsce: Moskwa, Rosja Uczestników: 32 Nawierzchnia: Carpet Pula nagród: 1,000,000$ Strona oficjalna: www.kremlincup.ru Ubiegłoroczny finał singla: (1)N Davydenko (RUS) d. M Safin (RUS) 6:4 5:7 6:4 Ubiegłoroczny finał debla: (1)Santoro/Zimonjic d. (2)Cermak/Levinsky 6:1 7:5 WTA - MOSKWA Miejsce: Moskwa, Rosja Uczestników: 28 Nawierzchnia: Carpet Pula nagród: 1,340,000$ Strona oficjalna: www.kremlincup.ru Ubiegłoroczny finał singla: Anna Chakvetadze (RUS) d. (5)Nadia Petrova (RUS) 6:4 6:4 Ubiegłoroczny finał debla: (3)Peschke/Schiavone (CZE/ITA) d. Benesova/Voskoboeva (CZE/RUS) 6:4 6:7(4) 6:1 WTA - BANGKOK Miejsce: Bangkok, Tajlandia Uczestników: 32 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: 200,000$ Strona oficjalna: www.pentanglepromotions.com Ubiegłoroczny finał singla: Vania King (USA) d. (WC)Tamarine Tanasugarn (THA) 2:6 6:4 6:4 Ubiegłoroczny finał debla: King/Kostanic (USA/CRO) d. Diaz-Oliva/Grandin (ARG/RSA) 7:5 2:6 7:5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olisadebe Napisano 7 Październik 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 7 Październik 2007 Moya - Koubek 2,7 lub +1,5seta 1,8 Nie znoszę Koubka, bo zawsze uważałem go za beztalencie(po tym co zobaczyłem kiedyś w Sopocie). Jednak z każdym meczem na szybkich kortach zaskakuje na +. Ostatnio miał już wygraną z Grochem i SF w garści, ale trochę mu odbiło, naubliżał supervisorowi i został zdyskwalifikowany. Gra kątowo, dla mnie to męska Patty Schnyder Niestety bez serwisu. Moya to ciekawa postać, ale na hali nie jest tak groźny jak w USA. Tu gra się troche dłużej, trzeba wypracować punkt. Carlos jest zwolennikiem wykorzystywania swojej bomby z fh, ale Stefek będzie przebijał, aż Hiszpan nie zepsuje. Do tego śmierdzi mi trochę ostatnia porażka z 'Piekarzem'. Kurs najs Stepanek - Gabashvili 1,25 Radek to klasa. Dobry i groźny na każdych kortach. Gaba nie ma umiejętności, aby go pokonać nawet przy grze na życiowym poziomie. Kohlschreiber - Gimelstob 1,22 Niemiec gra fajny tenis. Dość komicznie gra fh, ale nadaje wielką rotację, która jest nieprzyjemna dla rywala. Z jednej strony siła, ale umie też bardzo urozmaicac grę. Skróty, loby... Czas Gimelstoba minął i jest dla mnie skreślony. Hernandez - Prpic Szwed przeszedł kwale, gra u siebie. Hiszpan na szybkich kortach nic nigdy nie ugrał, a kurs napewno będzie sprzyjał Spodziewam się ok. 3,00. Nie widziałem nigdy Szweda, ale wiem że baloniarski styl Oscara sprawi, że każdy przyzwoity przeciwnik na hali będzie go zabijał. EDIT: Prpica po 1,45 nie wziąłem, bo się nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olisadebe Napisano 8 Październik 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 8 Październik 2007 Moya - Koubek 2,7 lub +1,5seta 1,8 Stepanek - Gabashvili 1,25 Kohlschreiber - Gimelstob 1,22 Hernandez - Prpic 1,45 Bardzo ładnie to wyszło dziś Prpica po tak słabym kursie odpuściłem, ale reszta cieszy Ancic - Delic 1,42 SuperMario gra coraz częściej. Teraz przyjechał na halę do Szwecji i potyczka w 1r ze słabym Delicem jest dobrą rozgrzewką. Ancic to świetny serw, zabijający fh i dobra siatka. Jakie argumenty na walkę ze świetnym Chorwatem ma Delic?? Żadnych Kurs wysoki, ponieważ Mario rzadko gra, ale Delic ostatnio zanotował trzy sromotne porażki z zawodnikami, którzy z Ancicem nie mogliby nawet trenować Mertinak/Marach - Roitman/Starace 1,33 Mertinak i Marach mogą tworzyć zabójczą mieszankę. Uniwersalni gracze jeśli chodzi o nawierzchnie, dobrze kryją siatkę. Doświadczenie w deblu posiadają i napewno będą mieli pomysł na ten mecz. Druga para to nie tylko ceglarze, ale także debliści weekendowi. Ciężko im będzie ugrać więcej niż 7 gemów. Nawierzchnia i umiejętności wskazują na Mertinaków Chela - GGL 1,22 Kurs nędzny jak moje oceny w Liceum, ale chyba wezmę. Chela lubi szybkie korty, a GGL, mimo tego, że po Robredo jest najbardziej uniwersalnym graczem hiszpańskim, ostatnio gdzieś zgubił formę. W zeszłym tygodniu przerwał passę 9 kolejnych porażek, ale skakanie z nawierzchni na nawierzchnię nic mu nie da. 4 dni temu cegła, teraz hala, potem znów coś wymyśli. Chela nie grał od dobrego występu w USO, zobaczymy czy trenował, czy był na wakacjach Benneteau - Minar 1,41 Francuz zdobywa w hali duuuuużą część ze swoich rankingowych punktów. Trzyma się na linii końcowej, silny fh, niezły serwis. Minar natomiast to bardzo silne podanie i średniawka jeśli chodzi o wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 9 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Październik 2007 Santoro F. - Lapentti N. typ 1 - 1,45 Ekwadorczyk to zdecydowanie gracz na mączkę. Santoro na hardzie czuje się dużo lepiej, bo i styl gry prezentuje bardziej na beton pasujący. Zresztą Nicolasowi do umiejętności Magika naprawdę daleko. Kunitsyn I. - Hartfield D. typ 1 - 1,25 Pamiętam jak pod koniec tamtego sezonu Igorek nieźle mieszał w tych halowych turniejach. Dla przeciwnika gra na betonowych kortach może być stosowana na pewno jako rodzaj kary. Do tego wiadomo, że ściany, szczególnie w Moskwie, gospodarzom będą bardzo mocno pomagać... Ancic M. - Delic A. typ 1 - 1,35 Delic ma tylko serwis. Tyle że i nawet ten element Ancic ma lepszy. I nieważne, że Mario niewiele w tym sezonie gra. Z Delicem poradzi sobie łatwo. Karlovic I. - Massu N. typ 1 - 1,25 Massu przegrywa ostatnio wszystko jak leci. Nawet na ulubionej mączce. Karlovic ma świetne warunki do gry na hardzie. A jak wbije gwoździa serwisem to zwykle nie ma co zbierać. Massu na clay'u i w lepszej formie mógłby może i powalczyć, na betonie i bez formy nie ma żadnych szans. Kirilenko M. - Radwanska A. typ 1 - 1,65 Już kilka razy się ostro na tym przejechałem, ale ja dalej jestem sceptyczny co do gry Agi. To znaczy nie chce umniejszać jej ostatnich sukcesów, ale zawsze jakoś tam dopatruję się sporej ingerencji przypadku i szczęścia. Może trochę na siłę. Kirilenko po pierwsze gra u siebie, po drugie gra w mieście, gdzie się urodziła i mieszka. Jak już pisałem, w tym turnieju częściej i mocniej niż gdzie indziej ściany gospodarzom pomagają. Do tego naprawdę Maria ostatnio bardzo ładnie śmiga. Wiele widać podporządkowała temu turniejowi, bo nawet w Japonii zdecydowała się już odpaść w pierwszej rundzie . Ciężki mecz przed Isią. Sercem za Polką, ale rozsądek podpowiada Rosjankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olisadebe Napisano 9 Październik 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Październik 2007 Ancic - Delic 1,42 Mertinak/Marach - Roitman/Starace 1,33 Chela - GGL 1,22 Benneteau - Minar 1,41 W ostatniej chwili do tego grrrrrubasa, z racji przesadzonego kursu, dodałem Agę i ten kupon okazał się jednym z najpiękniejszych w mojej karierze :mrgreen: Co do dnia jutrzejszego, to napewno grrrrrubas zostaje w portfelu. Nie widzę nic wartego inwestycji. Proponuje jednak dwa mecze: Kohlschreiber - Cilic 1,35 Nie znosze typować przeciwko kwalifikantom, ale tym razem się skuszę. Cilic grał tu już 4 mecze i wszystkie były dość ciasne. Jego przeciwnicy z kwali to Rosyjskie nołnejmy, więc oczekiwałem od niego trochę więcej. Niemiec z kolei jest jednym z ciekawszych zawodników, których widziałem. Korty w Moskwie są dosyć wolne, więc serwis Cilica nie będzie robił tak dużej krzywdy. Cilic jest jeszcze nieoszlifowany, brakuje mu występów. Niemiec zleje go pomysłem na grę Bartoli - Dushevina 1,5 Marion gra tydzień w tydzień i ledwo już zipie. W meczu z Aloną w 1r wyglądała jednak na tyle solidnie, że wierzę, iż starczy jej jeszcze sił i woli walki na minimum jeden mecz. Gra oburąć z dwóch stron, poprawiła serwis, zmieniając nieznacznie ruch serwisowy. Nadal wygląda dziwacznie, ale jest dużo bardziej efektywny. Duszevina to tłuczek, bez specjalnych fajerwerków. Typ na czuja, kurs zawyżony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 10 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Październik 2007 Santoro F. - Lapentti N. typ 1 - 1,45 Kunitsyn I. - Hartfield D. typ 1 - 1,25 :cwaniak: Ancic M. - Delic A. typ 1 - 1,35 :cwaniak: Karlovic I. - Massu N. typ 1 - 1,25 :cwaniak: Kirilenko M. - Radwanska A. typ 1 - 1,65 Stepanek R. - Tursunov D. typ 1 - 1,75 Zdecydowanie źle wystawione kursy. Spodziewałem się w granicach 1,30 na Radzia, ale nie 1,75 . Jak gra ostatnio Stepanek to wiadomo. Zakładam, że od US Open wiele się nie zmieniło. Wskazywałby na to choćby urwany set samemu Rogerowi. A mecz na Flashing Meadows Radzia z Djoko był z serii tych, które na długo zapadają w pamięci. Skłonny jestem nawet zaryzykować stwierdzenie, że gdyby Czech wygrał ten pojedynek, to zagrał by z Federerem w finale. Bo forma rzeczywiście była wyborna. Co do Tursunova to jedyny argument po jego stronie to własna publika i pomagające ściany. Bo Rosjanin wyniki w tym sezonie ma naprawdę przeciętne. Właściwie wyszły mu dwa turnieje (Indianapolis i Bangkok), ale to i tak tylko dzięki temu, że na nikogo naprawdę liczącego się w nich nie trafił. W Indianapolis najtrudniejszym z rywali był będący wtedy w niezłej formie Dancevic, a w turnieju w Bangkoku Verdasco. Poza tym bieda i nędza. Jeśli Radziu zagra choć 70% tego, co jeszcze grał miesiąc temu to Tursunov nie ma żadnych szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olisadebe Napisano 11 Październik 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Październik 2007 Kohlschreiber - Cilic 1,35 Bartoli - Dushevina 1,5 Jutro fajne mecze i niezłe kursy. Sprawa wygląda następująco: Zvonareva - Safina 1,7 Bepa już nie płacze od jakiegoś czasu Poprawiła swoje nastawienie do gry i zrozumiała, że nie zawsze trzeba wygrywać. Ostatnie tygodnie przyniosły dobre wyniki i występy. W tym turnieju rozprawiła się z zagubioną Momo i zmęczoną Radwańską. Jutro gra z Dinarą, która tak naprawdę trochę szczęśliwie dotarła do tej fazy turnieju. Chakvetadze grała dziś przeciwko niej słabo, nie wytrzymywała wymian, nie była cierpliwa. Bepa nie popełni tego błędu, a poza tym jest na fali. Chan - Ula Radwańska 2,00 Ula dziś ograła Razzano. Kameralny turniej, mało kibiców, dobry turniej na początek drogi do pierwszej setki rankingu. Ula musi popracować nad psychiką i złapać trochę kortowego cwaniactwa. Wtedy będzie przeszkodą dla wielu rywalek. Jutro gra z Chan, która kojarzy mi się tylko z grą deblową, w której wraz z rodaczką odnosi sukcesy. Nic wielkiego nie gra, do tego ugrała dwa gemy z Knapp na USO Takie wyniki zobowiązują ją do porazki Blake - Nieminen 1,3 James broni tytułu. Dziś szybki mecz z Kanadyjczykiem. Nieminenowi nie leży gra Amerykanina, czterokrotnie z nim przegrał. James może przegrać tylko ze sobą. Ancic - Tojo 1,8 Ancic wraca niedługo do dychy Bombarduje serwisem i zabija fhem. Tojo poza siłą nie ma nic dobrego. Ancic lepszy na siatce, szybszy. Na dodatek serwis pracuje jak należy, w poprzedniej rundzie wygrał 25 na 26 rozegranych piłek po trafionym pierwszym podaniu :mrgreen: Mecz długi, ciasny, obfity w asy i TB, ale wygra to SuperMario. EDIT: Ostatecznie zagrałem dubla na dziewczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 12 Październik 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Październik 2007 To i ja coś skrobnę Jako że czas jest nie do typowania faworytów (koniec sezonu), nie ma nic bardziej opłacalnego niż obstawianie underdogów. Dziś osobiście obstawiłem wszystkich underdogów za małą płaską stawkę, ale jeden jest wyjątkowy: Haas - Monaco 2 3,2 (pinnacle) Jak gra Tommy Haas to wie każdy. Nazwisko znane, umiejętności znane, ale dziś ma spore problemy z kontuzjami. Z tego powodu wycofał się ostatniego dnia z Pucharu Davisa. W US Open zanotował niezły występ, ale to wcale nie musi być jego zasługa, bo z dobrych graczy pokonał tylko Blejka, który grał nieprzerwanie od miesiąca wtedy, więc nie dziwię się, że czegoś mu zabrakło do wygrania tego meczu (w końcu pięciosetowego). Za to w następnej rundzie trafił już na wypoczętego i zaciętego Davydenkę, który złoił go równo 6-3 6-3 6-4. Na dodatek seta urwał mu tutaj w Sztokholmie Albert Montanes. Do tego dziś staje na przeciwko Juana Monaco, który cały ten sezon ma udany i chyba jest to jego najlepszy sezon w karierze. Jest graczem głównie clayowym, bo to jego ulubiona nawierzchnia, ale na betonie też potrafi grać, co pokazał w US Open w meczu z Djokovicem. Oglądałem ten mecz i muszę powiedzieć, że zaimponował mi wtedy Monaco bardzo. Miał ogromne serce do walki, grał silnie i precyzyjnie. Zmusił Djoko do gry na 100%. Gdyby nie opanowanie i klasa Djokovica, Monaco by wygrał. Jednak jako, że głównie gra na clayu i nie miał tej nawierzchni opanowanej do końca, musiał uznać wyższość Djoko. Mimo to mecz ten był najlepszym meczem jaki widziałem w US Open. Podsumowując trzeba powiedzieć, że Tommy Haas nie zagra na więcej niż 80% możliwości, a Juan Monaco wcale nie jest leszczem na tej nawierzchni. W tej sytuacji wg. mnie Monaco ma o wiele większe szanse na wygranie tego meczu, jeśli tylko powtórzy choć 80% tego, co pokazał na US Open, a więc dla nie jest to oferta nie do odrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 12 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Październik 2007 Stepanek R. - Tursunov D. typ 1 - 1,75 :cwaniak: Wawrinka S. - Lopez F. typ 1 - 1,70 Lopez to "dziwny" Hiszpan, bo dość dobrze radzi sobie na szybkich nawierzchniach. Już rozumie hard, ale Feliciano także na trawie potrafi namieszać. I o dziwo twierdzi uparcie, że jego ulubionym typem kortów są korty betonowe. Lopez to przede wszystkim dobry, silny, wyrzucający serwis. Tyle że dla mnie Hiszpan jest bardzo nierówny. I to nawet nie chodzi o to, że ma jakieś tam wahania formy na przestrzeni miesiąca, ale że rzadko zdarza mu się zagrać cały jeden dobry turniej. I dlatego 1/4 finału to jest dla Hiszpana zwykle ta granica nie do przejścia. Po prostu dalej już brakuje umiejętności i stabilizacji w grze. A jeśli chodzi o Stasia to było w tym sezonie słabo, słabo, bardzo słabo i nagle Wawrinka zaskoczył i zaczął grać świetny tenis. Backhand Szwajcara zaczął w końcu funkcjonować tak jak należy, do tego dołączył serwis, dokładność i cierpliwość w wymianach i wszystko to razem wzięte stworzyło tenis groźny dla każdego. Wczoraj Stasiu ograł Nalbę, kóry nawet bez formy jest graczem nieprzeciętnym. Lopez to słabszy przeciwnik niż wczorajszy rywal. Myślę, że Szwajcar da sobie rade. Karlovic I. - Clement A. typ 1 - 1,65 Clement potrafi grać z Karlovicem. To znaczy grali w tym sezonie trzy razy na szybkich nawierzchniach i dwa razy górą był Francuz. I w zasadzie trudno to jakoś racjonalnie wytłumaczyć. W zasadzie pojedynek Dawida z Goliatem jeśli chodzi o warunki fizyczne. To, że Francuz ograł Ivo na US Open zwaliłbym raczej na mniejsze doświadczenie Karlovica w graniu pięciosetowych pojedynków. No nie ważne w sumie. Nie chce mi się wierzyć, że dziś bombardujący serwisem dwumetrowy Chorwat nie poradzi sobie z filigranowym Clementem, który to jeszcze Clement jakoś niespecjalnie się ostatnio prezentuje. No nie mieści mi się to w głowie i tyle Ancic M. - Johansson T. typ 1 - 1,75 Ancic powolutku z pewnością będzie wracał to czołówki. Jeden i drugi ma wielki argument w postaci serwisu. Tyle że cała reszta tenisowego rzemiosła zdecydowanie przemawia na rzecz Mario. I tyle. Zaryzykuje. Blake J. - Nieminen J. typ 1 - 1,30 Powtórka finału sprzed roku. Blake wyraźnie nie leży Jarkko. 4 mecze grali i wszystkie wygrał Amerykanin. Do tego Nieminen ostatnio kiepściutko się prezentuje. Mathieu P.-H. - Serra F. typ 1 - 1,25 Mathieu po chwilowym kryzysie chyba znów wrócił do niezłej gry. Serra bardzo przeciętnie w tym roku. W porównaniu do młodszego od siebie o rok rodaka można powiedzieć, że wręcz słabo. I dlatego zdecydowanym faworytem Mathieu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi