duncan Napisano 20 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Maj 2012 ATP - DUSSELDORF Miejsce: Düsseldorf, Niemcy Ranga: World Team Cup Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €800,000 Strona oficjalna: http://www.world-team-cup.com/ ATP - NICEA Miejsce: Nicea, Francja Ranga: ATP World Tour 250 Uczestników: S-28 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €398,250 Strona oficjalna: http://www.opennicecotedazur.com/ WTA - BRUKSELA Miejsce: Bruksela, Belgia Ranga: Premier Uczestników: S-30 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $637,000 Strona oficjalna: http://www.wta-brusselsopen.com/ WTA - STRASBOURG Miejsce: Strasbourg, Francja Ranga: International Uczestników: S-32 D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $220,000 Strona oficjalna: http://www.internationaux-strasbourg.fr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soren Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis WTA Bruksela 21.05.2012 14:30 Cibulkova - McHale typ: McHale -1,5 seta kurs: 3.50 buk: Pinnacle W pierwszej rundzie turnieju głównego w Brukseli dojdzie do pojedynku Dominiki Cibulkovej i Christiny McHale. Faworytką dla bukmacherów jest Słowaczka, lecz ja się z tym nie zgadzam. Wiadomo, że głównymi atutami Cibulkovej jest szybkość i zwrotność na korcie. Jest to jednak zawodniczka, która potrafi popełniać masę błędów. Świetnie to było widać w ćwierćfinałowym mecz z Na Li, kiedy to Chinka grała słabe zawody, lecz Cibulkova popełniała błędy na potęgę, ostatecznie przegrywając 6:1 7:6. Wcześniej pokonała Knapp i Lucic, czyli zawodniczki w słabej formie. Zarówno w Stuttgarcie jak i Madrycie, kończyła swój udział w turnieju na pierwszej rundzie przegrywając odpowiednio z Amanmuradovą i Vinci. McHale to wielka nadzieja amerykańskiego tenisa. Zawodniczka grająca już na wysokim poziomie potrafi sprawić kłopoty najlepszym tenisistkom. Doświadczyła tego w Rzymie Maria Sharapova, wygrywając ostatecznie po bardzo wyrównanym meczu 7:5 7:5. Wcześniej Amerykanka pokonała Niculescu. W Madrycie także dotarła do drugiej rundy, wygrywając z Arvidsson i przegrywając w trzech setach ze Stosur. Wydaje mi się, że Christina jest w tej chwili w lepszej formie. Jeżeli tylko zagra na swoim wysokim poziomie to powinna w dwóch setach wygrać z Cibulkovą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panas89 Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ATP Dusseldorf 21.05.2012 15:00 Tipsarevic - Karlovic typ: Karlovic +1,5 seta kurs: 2.16 buk: Pinnacle Spotkanie dwóch zawodników którzy nie przepadają za kortami ziemnymi, no ale grać trzeba i na tej nawierzchni. Myślę że mimo nawierzchni ziemnej w której to serwis teoretycznie ma mniejsze znaczenie niż na szybszych kortach, to Karlovic i tak powinien przynajmniej jeden tiebreak wyserwować a w nim wygrać seta. Faworytem jest Tipsarevic, który dobre występy lubi przeplatać słabymi, jak np ostatni mecz w Rzymie z Wawrinką. Karlovicowi udało się pokonać w Rzymie Petzschnera, uległ natomiast będącemu w niezlej formie Guillermo Garcii-Lopezowi. Jak wszyscy wiemy najsilniejszą bronią Chorwata jest serwis, również bardzo mocny forehand i oczywiście gra przy siatce, z racji swojego zasięgu. Może i Karlovic tego spotkania nie wygra, raczej przegra ale myślę że jeśli przegra to w 3 setach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la frambuesa Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ziemny 22.05.2012r. 13.30 Spotkanie: Varvara Lepchenko - Urszula Radwańska Typ: 2-0 Kurs: 1.94 Bukmacher: Unibet Analiza: Przed nami pierwsza runda turnieju kobiet w Brukseli. Ula grała już w kwalifikacjach i moim zdaniem wypadła w nich przeciętnie. Ograła Alexę Glatch w trzech setach, ale ten mecz na dobrą sprawę powinna rozstrzygnąć szybko w dwóch, bo zwłaszcza na kortach ziemnych Amerykanka nie ma czym postraszyć rywalek. Podejrzewam, że jakby zagrały na hardzie to Glatch ograłaby łatwo młodszą Radwańską. Później Ula miała teoretycznie bardziej wymagającą rywalkę, bo Lenka Wienerova na clayu grać potrafi i to dość dobrze. Z jej dyspozycją ostatnio jest jednak bardzo słabo i to zwycięstwo Radwańskiej nie dziwi. Przed czteroma tygodniami w Tunis Lenka przegrała z Sandrą Zaniewską, mało znaną jeszcze szerszemu gronu kibiców Polką. W Brukseli Wienerova prezentowała się średnio i Ula musiała, to po prostu wygrać. W turnieju głównym nie będzie już tak łatwo. Życzę jak najlepiej Polce, ale w starciu z Lepchenko jej po prostu nie widzę. Co prawda Varvara lubi szybsze nawierzchnie, ale przed rokiem na Roland Garros ograła Flavię Pennettę. Dobrze zagrała przed rokiem w Brukseli, gdzie odpadła w drugiej rundzie po wyrównanym meczu z Caroline Wozniacki. Generalnie rzecz biorąc Amerykanka gra z dużo lepszymi tenisistkami, jest w lepszej dyspozycji i jeśli nie będzie się męczyć sama z sobą, to ogra Ulę w dwóch setach. W Madrycie Lepchenko grała z Agą i uległa 4-6 4-6 starszej Radwańskiej. Skoro dla numeru trzy na świecie nie był to spacerek, to tym bardziej nie będzie miała łatwego zadania Ula. Sądzę, że po takim kursie (chociaż były wyższe, ale już pospadały) trzeba spróbować na 2-0 dla Lepchenko. Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzosz1987 Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis- Roland Garros (Francja) - Kwalifikacje Spotkanie: Gastao Elias - Nicolas Devilder Typ: Nicolas Devilder Kurs: 3.25 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dziś rozpoczynają się kwalifikacje do wielkoszlemowego Roland Garros. Zapowiada się już dziś kilka ciekawych pojedynków w tym mecz Portugalczyka Gastao Eliasa z Francuzem Nicolasem Devilderem. Faworytem bukmacherów jest ten pierwszy. Na zwycięstwo Portugalczyka buki płacą 1.33 za postawioną złotówkę, na Francuza już 3.25 za postawioną złotówkę. Patrząc tylko na kursy łatwo więc wskazać faworyta. Dla mnie jednak nie jest to tak oczywiste i większe szansę dawałbym jednak Devilderowi. Francuz ma naprawdę dobre statystyki jeśli chodzi o grę na cegle. Wygrał 63.72 % meczów na tej nawierzchni, w tym sezonie rozegrał już 28 spotkań na cegle z czego wygrał, aż 20. Owszem większość były to turnieje mniejszej rangi cz Challengery ale przecież to są dopiero kwalifikacje. Statystyki więc wyglądają więc naprawdę imponująco jak na zawodnika z trzeciej setki rankingu ATP. Jego dzisiejszy rywal Gastao Elias nie jest jakimś wielkim zawodnikiem jeśli chodzi o cegłę, ba ma dużo słabsze statystyki niż Francuz. 53.33 % zwycięstw na tej nawierzchni, w tym roku rozegrał 20 spotkań z czego wygrał połowę. I co najważniejsze również nie były to turnieje z najwyższej półki. W rankingu ATP Portugalczyk jest klasyfikowany pod koniec drugiej setki więc jak dla mnie nie ma w tym spotkaniu zdecydowanego faworyta (jak pokazują kursy u bukmacherów), szansę oceniam po równo, choć lepsze statystyki ma Francuz i też na niego postanowiłem zagrać w tym pojedynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rafael86 Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Maj 2012 Monica Niculescu - Sania Mirza (1) 2.00 Typ dnia. Mirza ogólnie w słabej formie od kilku lat, z nielicznymi przebłyskami. Do tego na mączce porusza się jak słoń w składzie porcelany. Niculescu ten sezon ma słabszy niż poprzedni, ale generalnie to solidna zawodniczka. Świetnie broni, do tego gra bardzo sprytnie, a mączka to jej ulubiona nawierzchnia. Kurs znakomity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panas89 Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis- ATP Nicea Spotkanie: Thomaz Bellucci - Donald Young Typ: +1,5 seta Young Kurs: 3.50 Bukmacher: Pinnacle 22.05.2012 17:00 Analiza: Kurs mocno przesadzony na zwycięstwo Bellucciego. Potrafi on przeplatać dobre spotkania, zupełnie nieudanymi z kilkadziesięcioma niewymuszonymi błędami. Young nie wygrał od 8 spotkań, prawdą jest że dopiero uczy się grać na nawierzchni ziemnej. Kiedy wyjdzie mu parę dobrych zagrań potrafi pójść za ciosem i kontynuować wymiany winnerami. Ma dobry serwis, zwłaszcza ten ze strony przewag. Jednak dzisiaj nie musi on być wcale skuteczny ponieważ obydwaj zawodnicy są leworęczni. Obydwoje wolą grać forehandem, delikatnie mówiąc backhandy nie są ich najmocniejszami stronami. Nie spodziewam się pogromu ze strony Bellucciego. Young napewno będzie dla niego niewygodnym przeciwnikiem, myślę że jest w stanie urwać seta chimerycznemu Brazylijczykowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panas89 Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis- ATP Nicea Spotkanie: Nikolay Davydenko - Denis Istomin Typ: 2 Kurs: 2.55 Bukmacher: Betclic 23.05.2012 14:00 Nie wiem czym Davydenko imponuje że kursy na niego w okolicach 1.5, ale caly czas rosną, dlatego lepiej już teraz zagrać na Istomina, dla mnie jest on faworytem tego spotkania. Istomina bardzo ciężko przełamać, ma bardzo dobry serwis, w przeciwieństwie do Davydenki który dał się przełamać we wczorajszym meczu z Ebdenem aż 3 razy w 2 setach. Istomin dał się przełamać o wiele lepszemu Falli na cegle 2 razy tylko w 2 secie, w 1 i 3 secie wszystkie gemy serwisowe na jego korzyść. Istomin imponuje grą z głębi kortu, dobrze gra przy siatce z racji swojego zasięgu ramion. Posiada bardzo mocny forehand, no i jest bardzo waleczny. Davydenko lata świetności ma już za sobą, możliwe że to już jego ostatni sezon w rozgrywkach ATP. Istomin może dużo spotkań w ostatnich tygodniach na cegle nie wygrał, ale prezentował się naprawdę solidnie w wielu meczach, np. wyrównany 3 setowy mecz z Seppim w Rzymie, który jak pamiętamy odpadł dopiero z Federerem, równie dobry występ z Verdasco w Rzymie w 1 secie nie dużo brakowało mu do zwycięstwa w tym secie. Duże value na korzyść Istomina. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la frambuesa Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ziemny 23.05.2012r. 11.30 Spotkanie: Simona Halep - Monica Niculescu Typ: 2-0 Kurs: 2.00 Bukmacher: William Hill Analiza: Druga runda turnieju w Brukseli. Na kilka dni przed rozpoczynającym się Roland Garros żadna z tych dwóch tenisistek z pewnością nie będzie się oszczędzać. W Paryżu bowiem z całą pewnością nie odegrają kluczowej roli, ale mają szansę jeszcze pograć w Brukseli i lepiej się przygotować do bardzo ważnego startu we Francji. Simona Halep w tym roku jest w dobrej dyspozycji. Nie przegrywa głupio spotkań, a na clayu prezentowała się przyzwoicie. Dobre starty w Barcelonie i Fes, które mogły być jeszcze lepsze. Później dwie porażki z Vanus Williams, ale w tych dwóch spotkaniach pokazała się z bardzo dobrej strony. W Brukseli w pierwszej rundzie ograła zawsze solidną Jelenę Jankovic. Sądzę, że dzisiaj o wiele łatwiej niż z Serbką poradzi sobie z Monicą Niculescu. Rumunka w tym sezonie gra bardzo słabo. Wczoraj wygrała po raz pierwszy dość pewnie. Wcześniej notowała pasmo słabych występów. Sądzę, że jedna jaskółka wiosny nie czyni i dzisiaj znowu Niculescu gładko przegra. Simona Halep jest w zdecydowanie lepszej dyspozycji i oby udowodniła to na korcie. Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi0984 Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ziemny 24.05.2012r. 16.30 Spotkanie: Radwanska A. - Van Uytvanck Typ: Poniżej 17.5 gema Kurs: 1.92 Bukmacher: Pinnacle Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie zawodniczki numer jeden tego turnieju a zawodniczki, która w rankingu WTA jest bardzo daleko. Już dziś Agnieszka pokazała, że takie mecze to dla niej spacerek i dodatkowa forma do treningu i ćwiczenia różnych zagrań. Młoda belgijka dość niespodziewanie doszła tak daleko w tym turnieju. Nie sądzę aby ona mogła zaszkodzić jakoś naszej zawodniczce, wręcz przeciwnie myślę, że Uytvancka dostanie jutro bardzo dobrą lekcję z tenisa od swojej starszej zawodniczki. Stawiam w tym meczu poniżej 17.5 gema, czyli Radwańska może nawet oddać rywalce 5 gemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la frambuesa Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ziemny 25.05.2012r. 14.00 Spotkanie: Agnieszka Radwańska - Kaia Kanepi Typ: Radwańska -1.5 seta Kurs: 1.88 Bukmacher: Pinnacle Sports Analiza: Przed nami półfinał turnieju kobiet w Brukseli. Agnieszka potwierdza swoją wysoką formę i prawdopodobnie zmierza tutaj po kolejny tytuł w swojej zawodowej karierze. Mam nadzieje, że nie odpuści już sobie tego turnieju ze względu na zbliżający się Roland Garros. Skoro jest już okazja na tytuł to liczę, że powalczy do końca. Z Kanepi zawsze grało jej się łatwo. Ogrywała ją już trzy razy bez straty seta. Tym bardziej nie wyobrażam sobie, aby dzisiaj Agnieszka miała mieć jakieś problemy. Aktualnie gra Agi to światowy top. Moim zdaniem jej wysokie miejsce w rankingu jest jak najbardziej zasłużone. Kanepi jest ostatnio w dość dobrej dyspozycji i na clayu zawsze dobrze jej się gra. Mimo wszystko dzisiaj wyraźną faworytką jest nasza tenisistka i to od niej zależy przebieg meczu. Jeśli Aga wyjdzie z zaangażowaniem na kort, to powinno się to szybko skończyć w dwóch setach. Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi0984 Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ziemny 26.05.2012r. 16.30 Spotkanie: Cornet - Schiavone Typ: +1,5 seta Cornet Kurs: 2.10 Bukmacher: Unibet Jutro o godzinie 15:00 w Strasbourg dojdzie do fiinały pomiędzy Cornet a Schiavone. Przyznam szczerze, że dziwi mnie Schavione, że mimo słabej formy jaką ostatnio prezentowała zdołała dojść tutaj aż do finału. Drugą zawodniczką, która zagra w finale będzie francuzka Cornet. Francuzka to młoda bardzo dobra zawodniczka, ten sezon ma naprawdę dobry na mączce i każdy kto z nią gra powinien się jej bać. W tym turnieju odprawiła już z kwitkiem bardzo dobre zawodniczki takie jak: Peer oraz Garrigues. W jutrzejszym finale liczę na niespodziankę dlatego też wybrałem bardzo fajny typ moim zdaniem na +1.5 seta Cornet. Włoszka dziś omało nie przegrała seta z niespodzianką tego turnieju Stephens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la frambuesa Napisano 26 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis ziemny 26.05.2012r. 15.00 Spotkanie: Francesca Schiavone - Alize Cornet Typ: 2-0 Kurs: 1.68 Bukmacher: Unibet Analiza: Przed nami finał turnieju kobiet w Strasburgu. Faworytką do zwycięstwa jest oczywiście Francesca. Parę dni temu pisałem, że Schiavone zmierza tutaj po tytuł. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że go dzisiaj zdobędzie. Włoszka przez turniej we Francji przeszła sobie spacerkiem. Nie straciła nawet seta. Zresztą na dobrą sprawę nie miała z kim, bo poziom turnieju nie był zbyt wygórowany. Skoro Francesca jest już w finale i nie odpuściła sobie grania przed Rolandem to zgarnie już ten tytuł. W Paryży prawdopodobnie nie odegra znaczącej roli, aczkolwiek ja ją widzę wysoko w tym turnieju. Wszystko będzie zależało od drabinki. Francesca z Alize ma h2h 7-1. Z historii pojedynków jasno wynika, że to Schiavone dyktowała zawsze warunki na korcie. Włoszcze zawsze łatwo grało się z Cornet i jeśli dzisiaj zagra na maksimum swoich możliwości, to będzie to szybki mecz i łatwe zwycięstwo dla Francesci. Alize jakimś cudem doczłapała się do finału i zapewne łatwo się nie podda, ale czy ma jakiekolwiek argumenty na Schiavone?! Nie sądzę. To Włoszka musiałaby się mocno posypać i oddać ten tytuł. Mam nadzieje, że tak się jednak nie stanie i będzie 2-0 dla faworytki. Moim zdaniem Parmentier mogłaby bardziej zagrozić Schiavone i tak po cichu liczyłem, że to ona znajdzie się w finale, bo prezentowała się trochę lepiej niż Cornet w ostatnim czasie. Nie ma jednak co gdybać... trzeba czekać na mecz i mam nadzieje, że Włoszka nie zawiedzie. Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzosz1987 Napisano 26 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Maj 2012 Dyscyplina: Tenis -WTA - SINGIEL: Brussels (Belgia), ziemna g.15.30 Spotkanie: Agnieszka Radwanska - Simona Halep Zakłady na gemy z handicapem Typ: Simona Halep +5.5 Gamów Kurs: 1.909 Bukmacher: Sportingbet Analiza: W meczu finałowym w Brukseli Agnieszka Radwańska zmierzy się z Simoną Halep. Rumunką, która bardzo dobrze czuje się na kortach ziemnych (72.09 % zwycięstw na tej nawierzchni) i potwierdza to również w tym turnieju. Najpierw Rumunka pokonała w trzech setach Jelenę Jankovic a następnie Monicę Niculescu, Dominikę Cibulkovą i wreszcie Sofię Arvidsson. Rywalki miała więc dość wymagające w porównaniu z Polką, która najpierw bez większych problemów pokonała Lesya Tsurenko i Alison Van Uytvanck, wczoraj natomiast zagrała dość przeciętne zawody z Kaią Kanepi. Owszem wygrała 76(8) 63 ale Isia raczej nie grała na sto procent swoich możliwości. Słabo wyglądał serwis Polki, Estonka miała, aż 14 break pointów z czego wykorzystała raptem 4. Dlatego jakoś nie widzę by Agnieszka Radwańska w tym meczu łatwo i szybko wygrał, owszem jest faworytką i ma spore szansę na wygranie ale według mnie nie będzie to łatwe spotkanie. Rumunka gra tu bardzo dobrze, nieźle wygląda jej pierwszy serwis więc okazji na przełamanie, aż tak wielu nie powinno być. Zresztą jak już wspomniałem sam Agnieszka nie serwuje tutaj najlepiej i według mnie również jakieś przełamanie po stronie Rumunki będą. Mój typ to +5.5 gemów na korzyść Halep. Nie wydaje mi się by Polka po tym co wczoraj zaprezentowała mogła tutaj zdominować swoją rywalkę. Według mnie Radwańska będzie chciała wygrać jak najmniejszym nakładem sił, bo wie, że już na początku French Open ma dość ciężka drabinkę turniejową (bodaj w drugiej rundzie trafia na Venus Williams) i granie handicapów w stronę Radwańskiej w tym meczu mija się (według mnie) z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 26 Maj 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Maj 2012 Radwanska A. - Halep S godz. 15:30 typ: 2-0 kurs: 1,62 Buk : Betsson W dzisiejszym finale w Brukseli rozstawiona z "jedynką" Agnieszka Radwańska zmierzy się z Rumunką Simoną Halep. Faworytką tego spotkania jest oczywiście "Isia" ,dlatego stawiam na szybkie zwycięstwo w dwóch setach. Po niespodziewanej porażce w Rzymie z Cetkovską,która jej wyraźnie nie leżała i odpadnięciu w pierwszym swoim meczu, w Brukseli już wszystko wygląda dobrze. Co prawda turniej jest słabiej obsadzony,bo już jutro zaczyna się French Open i wiele zawodniczek odpoczywało przed tak ważnym turniejem. Radwańska w trzech meczach na kortach w Brukseli nie straciła seta i myślę,że tak zakończy ten turniej bez straty seta,małe problemy pojawiły się wczoraj ,bowiem Aga przegrywała już 1-5,jednak udało jej się wygrać w tie-breaku . Tak więc widać,że zależy jej na końcowym zwycięstwie i nie odpuszcza żadnych piłek. Po za tym setem,straciła jeden gem z Tsurenko, trzy gemy z Van Uytvanck, Alison oraz trzy gemy w drugim secie we wczorajszym meczu z Estonką. Myślę,że to będzie trzeci wygrany turniej Radwańskiej w tym roku. Rumunka do tej pory nie zachwycała dochodziła wyżej w słabiej obstawionych turniejach,półfinał w Fez,ćwierćfinał w Barcelonie. Na poprzednich dwóch turniejach w Madrycie oraz Rzymie przegrała dwukrotnie w pierwszej rundzie z Venus Williams. W Brukseli w pojedynku z Cibulkovą przegrała pierwszego seta 6-0,jednak udało jej się wygrać. Sądzę,że Agnieszka będzie chciała szybko wygrać i lecieć jak najszybciej do Paryża,na pewno nie zagra tam jutro swojego pierwszego meczu,będzie to zapewne poniedziałek być może nawet wtorek. Będzie miała krótką przerwę na regenerację więc nie powinno być dzisiaj problemu w spotkaniu z Simoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi