Skocz do zawartości

Typy na dzień 20.05.2012

Kodex

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

• 3 weeks later...

Dyscyplina: Piłka Nożna

Data: 20.05.2012, godz. 21.00

Spotkanie: Toulouse - Ajaccio

Typ: 1

Kurs: 2,51

Bukmacher: Pinnacle

Analiza:

Dla obu drużyn to ogromnie ważne spotkanie. Toulouse zajmuje 8 pozycje z dorobkiem 56 punktów i ma jedynie dwupunktową stratę do 5 miejsca, które gwarantuje grę w kolejnej edycji LE. Ajaccio natomiast walczy o utrzymanie. W tym momencie zajmuje 18, spadkowe miejsce, z 38 punktami na koncie i z szansami na pozostanie w lidze. Szykuje się nam bardzo ciekawa kolejka, szczególnie w dole tabeli. O ligowy byt wciąż walczy aż 8 zespołów! To prawie połowa tabeli, więc emocji nie zabraknie do ostatnich minut kolejki. Kursy proponowane przez bukmacherów na zwycięstwo ekipy Toulousy przyjmuje z pocałowaniem ręki. Patrząc ogólnie na cały sezon nie dostrzegam zbyt wielu aspektów przemawiających za zwycięstwem gości w tym spotkaniu. W meczach wyjazdowych Ajaccio ma tragiczny bilans 2 zwycięstwa 6 remisów i 10 porażek - to nie może napawać optymizmem. Gospodarze z kolei charakteryzują się żelazną defensywą w meczach rozgrywanych na własnym obiekcie. W 18 spotkaniach 10 razy wygrywali, 5 razy dzielili się punktami i 3krotnie musieli uznawać wyższość rywala. Ajaccio nie prezentuje w tym momencie jakiejś znakomitej formy, więc nie sądzę by mieli duże szanse na zwycięstwo w tym meczu. Toulouse w ostatnim czasie złapało lekką zadyszkę, czego skutkiem jest brak wygranej w 5 kolejnych spotkaniach. Najwyższy czas by się przebudzić i powalczyć o Ligę Europejską.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 20:37 ]

:minus: 150

Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes godz. 21:00

typ:1

kurs: 1,80

Buk: Bet-at-home

Czwarty mecz półfinałowy pomiędzy Królami z LA a Kojotami z Phoenix,stan rywalizacji 3-0 dla hokeistów z LA. By awansować do finału potrzebne jest już tylko jeno zwycięstwo. W trzech poprzednich meczach Kings wygrali dwa razy na lodowisku w Phoenix 4-2,4-0 oraz u siebie 2-1. W play -off Los Angeles miało tylko małe problemy w pierwszej rundzie z Vancuver po wygraniu 3 pierwszych meczy gdy juz wszystko wydawało sie pewne przegrali u siebie 1-3,potrzebny był 5 mecz ,który Kings wygrali w dogrywce. Druga faza play-off to 4 zwycięstwa nas St.Louis 3-1,5-2,4-2,3-1. Półfinały jak już pisałem to trzy zwycięstwa nad Phoenix. Zespół z Los Angeles wygrał 7 ostatnich meczy w regulaminowym czasie gry,wszystko wskazuję na to,że tak będzie również w niedzielę.

Zespół Coyotes męczył sie najpierw z Chicago wygrywając 4-2,gdzie 5 z 6 meczy kończyło się dogrywką,następnie pokonali Nahville 4-1. Jednak w półfinale jak do tej pory nie umieli sprostać wymaganiom drużyny z Los Angeles.

Myślę,że bardzo dobra dyspozycja Jonathan Quicka,który skutecznie powstrzymuję ataki Kojotów pomoże ekipie " Królów" awansować po 19 latach do wielkiego finału. Zespół z Los ANgeles jest faworytem bukmacherów do wygrania Pucharu Stanleya.

http://obstawianie.com/nhl-playoffs-2012-vt122404.htm#1672629

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 21:19 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna Rumunia

20.05.2012 19:00

CFR Cluj - Steaua Bukareszt

typ: Steaua -1,5

kurs: 4.80

buk: Bet365

Ostatnia kolejka w rumuńskiej pierwszej lidze i starcie dwóch czołowych drużyn CFR Cluj i Steauy Bukareszt. Kursy na gości mocno pospadały i ja postanowiłem pograć ich nawet z ujemnym handicapem.

Cluj zajmuje pierwsze miejsce i nikt już im tego nie odbierze. Wprawdzie Vaslui traci do nich 3 punkty, ale w lidze rumuńskiej najpierw przy równej liczbie punktów liczy się bilans bezpośrednich spotkań. A ten lepszy mają gospodarze dzisiejszego spotkania, gdyż na wyjeździe zremisowali 1:1, a u siebie wygrali 2:0. Trener Ioan Andone zapowiedział, że w tym meczu da odpocząć swoim kluczowym zawodnikom i da pograć rezerwowym. Nie wierzę jednak, aby nawet zmiennicy mieli jakąś większa motywację do gry, a w ich głowach będą kołatały się myśli w jaki sposób świętować zwycięstwo w lidze.

Steaua na ten moment zajmuje 3 pozycję z dorobkiem 65 punktów. Mają jeszcze oni szansę na zajęcie drugiego miejsca, dającego start w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. Muszą jednak wygrać ten mecz i liczyć na potknięcie wicelidera Vaslui. Ostatnio zanotowali oni 6 zwycięstw z rzędu w tym niezwykle ważną wygraną w derbach z Dinamem 3:2, co podniosło ich morale.

Myślę, że kursy na to spotkanie będą jeszcze spadać. Biorąc pod uwagę fakt motywacji w obu zespołach i składy w jakich wyjdą to tego meczu warto postawić na gości nawet z handicapem.

http://obstawianie.com/rumunia-vt119650.htm#1672754

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 20:38 ]

:minus: 200

Dyscyplina: Tenis,Finał ATP w Rzymie

20.05.2012 16:00

Nadal - Djokovic

typ: 1

kurs: 1,75

buk: Unibet

Finał panów w Rzymie,wielu czekało na ten dzień i taką parę,na pewno nikt nie jest zdziwiony,że właśnie tych 2 zawodników awansowało do finału. Rafa jest tutaj piekielnie zmotywowany do zwycięstwa, zjada po kolei kolejnych zawodników,nie stracił jeszcze seta. Prawdziwy test przeszedł w ćwierćfinale gdzie po znakomitej grze pokonał będącego tutaj w świetnej formie Berdycha, wczoraj w bratobójczym pojedynku okazał się również lepszy w 2 setach od swojego dobrego kumpla Davida Ferrera,gdzie niektóre wymiany były po prostu kosmiczne(w I secie) . Serb z meczu na mecz w Rzymie rozkręca się to widać,jednak nie grał tutaj oprócz Monaco z którym seta stracił z zawodnikami preferującymi mączkę. Tomic,Tsonga to hard-hitterzy ,którzy najlepsze wyniki osiągają na kortach twardych no i Federer który jest graczem uniwersalnym potrafiącym grać na każdej nawierzchni. We wczorajszym półfinale Djoko grał z Federerem i wynik mógł być zgoła odwrotny,gdyby Federer nie popełnił tylu UE było ich w 2 setach prawie 40,mnósto piłek wyrzuconych w aut czy w siatkęa do tego 1 serwis Szwajcara który oscylował w granicach 45%,z takimi statystykami meczu wygrać niestety się nie da. Nadal popełnia mało błędów,jest do bólu regularny i myśle,że motywacja Hiszpana jest na dziś przeogromna by pokonać Serba i odebrać tytuł,który Rafa stracił w Rzymie w zeszłym roku. Panowie grali ze sobą niedawno w Monte Carlo w finale i Nadal pokazał Serbowi gdzie jest w tym roku on a gdzie jest Serb na mączce. Dziś może takiego pogromu nie będzie( 6-3,6-1 w Monte Carlo) jednak spodziewam się,że mecz również skończy się w 2 setach na korzyść Hiszpana,vamoos Rafa,po takim kursie biorę.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 20:38 ]

:plus: 75

Dyscyplina: Tenis ziemny 20.05.2012r. 16.00

Spotkanie: Rafael Nadal - Novak Djokovic

Typ: 2-0

Kurs: 2.90

Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

Dzisiaj konsekwentnie ponownie stawiam przeciwko Djokovicovi. Liczyłem na jego porażkę z Federerem. Jednak Szwajcar zawiódł i zagrał bardzo słaby mecz. W ogóle nie zagroził Novakovi. Zagrał tylko kilka dobrych piłek. Bardzo słabo z backhandu, który Djoko obijał jak się tylko dało. Mimo wszystko w drugim secie - kiedy to Djoko miał już w zasadzie wygrany mecz - Roger zdołał go przełamać w ostatnim momencie i pomęczyć jeszcze trochę. Novak wczoraj zagrał dużo odważniej. Dawno nie widziałem go na mączce tak grającego. Gdyby w Monte Carlo tak zagrał z Berdychem, to uniknąłby niepotrzebnych kłopotów. Mimo wszystko nie widzę go dzisiaj w starciu z Nadalem. Rafa to klasa sama w sobie. Jeśli dzisiaj zwycięży, to powróci na miejsce nr 2 w rankingu, co jest ważne przed zbliżającym się Roland Garros. Ponadto zbliży się do rekordów w mastersach należących do Federera. Rafie nigdy nie gra się łatwo z Djoko. Mam jednak nadzieje, że dzisiaj się nie przestraszy Serba i nie straci jakoś w głupi sposób seta. Dobrze, że oni grają po południu, a nie wieczorem. Mam nadzieje, że temperatura będzie wysoka, to wtedy szanse Nadala będą rosły z minuty na minutę. Serb dobrze serwuje - zwłaszcza mam na myśli wczorajszy mecz, bo w innych różnie z tym bywało. Skoro jednak Szwajcar z okropną dyspozycją, zdołał go wczoraj przełamać w najważniejszym momencie - kiedy Djoko miał skończyć ten mecz, to sądzę, że i Rafa sobie dzisiaj poradzi. Tym bardziej, że Hiszpan rozgrywa tutaj znakomite zawody. Vamos Rafa!!

http://obstawianie.com/atp-wta-rzym-vt122582.htm#1672782

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 21:18 ]

:plus: 190

Dyscyplina: Piłka nożna Rumunia

20.05.2012 19:00

CFR Cluj - Steaua Bukareszt

Typ: 1

Kurs: 3,14

Buk: Pinnacle

Mecz ostatniej kolejki ligi rumuńskiej, w którym zmierzy się lider Cluj z drużyną, która zajmuje 3. lokatę. Choć gospodarze mają zapewniony tytuł mistrzowski nie wierzę, aby odpuścili ten mecz swoim rywalom. Nawet jeśli trener da zagrać kilku zmiennikom to sądzę, że będą oni należycie zmotywowani, by pokazać, że będą potrzebni tej drużynie w przyszłym sezonie. W ostatnich meczach pomiędzy tymi drużynami mocno iskrzyło. Sędziowie w dwóch ostatnich meczach pokazali aż 3 czerwone kartki, wszystkie dla piłkarzy Cluj. Dla nich to nie będzie zwykły mecz. Wierzę, że zrobią wszystko by mistrzowska feta wypadła jak najlepiej i ukoronują wspaniały sezon zdobyciem 3 punktów w ostatnim meczu sezonu. Na pewno Steaua ma o co grać, bo ewentualne zwycięstwo z Cluj i potknięcie Vaslui da im awans na drugie miejsce premiowane grą w eliminacjach LM, ale taki splot wydarzeń jest mało prawdopodobny. Vaslui gra dziś u siebie z innym zespołem z Cluj - Universitateą i będzie zdecydowanym faworytem.

http://obstawianie.com/rumunia-vt119650.htm#1672793

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 20:39 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Coppa Italia g.20:45

Spotkanie: Juventus FC vs SSC Napoli

Typ: Powyżej 2.5 goli

Kurs: 2.00

Bukmacher: Betsafe

Analiza:

Na Stadio Olimpico w Rzymie dojdzie do ostatniego rozstrzygnięcia we Włoszech. Czy po tym jak Juventus wygrał ligę wygrał również krajowy puchar, czy może jednak to Napoli zdobędzie swój pierwszy tytuł od 1991 roku.

Zapowiada się więc naprawdę znakomite widowisko, ja mimo, że jest to finał postanowiłem zagrać powyżej 2.5 goli w tym spotkaniu. Wszyscy wiemy jaki potencjał w ofensywie mają jedni i drudzy. Napoli to Hamsik, Cavani, Lavezzi czy Pandev. Juventus natomiast to znakomita druga linia z Lichtsteinerem, Vidalem, Pirlo czy Marchisio i żegnającym się z Juventusem Del Piero w ataku.

W ostatnich meczach ligowych tych zespół, padało sporo bramek. W tym sezonie Juventus w Napoli zremisował 3-3, natomiast u siebie wygrał 3-0. Zresztą siedem ostatnich meczów między tymi ekipami kończyło się zdobytymi przynajmniej trzema bramkami w meczu. Dziś więc liczę na potrzymanie tej dobrej formy obu ekip i kolejny over bramkowy w ich bezpośrednim starciu.

Obaj trenerzy Walter Mazzarri i Antonio Conte podali już swoje kadry na to spotkanie. W Juventusie nie zobaczymy Giorgio Chielliniego, Paolo De Ceglie, Fabio Grosso, Eljero Elia i Milosa Krasica, szczególnie brak pierwszej dwójki będzie dość znaczący. W Napoli nie zagra natomiast Walter Gargano, Marco Donadel i Cristiano Lucarelli i oczywiście brak tego pierwszego to największe osłabienie drużyny.

Warto więc zwrócić uwagę, że obie ekipy największe osłabienia mają jeśli chodzi o graczy defensywnych. Chiellini i De Ceglie to przecież nominalni obrońcy a i Gargano też jest raczej defensywnym pomocnikiem, niż zawodnikiem reżyserującym grę z przodu. Myślę, że może to mieć znaczenie stąd też mój typ na powyżej 2.5 goli w meczu finałowym.

http://obstawianie.com/puchar-wloch-vt117686.htm#1672795

Dyscyplina: Hokej na lodzie, NHL

Data: 20.05.2012, godz. 21.00

Spotkanie: Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes

Typ: Los Angeles Kings (-1.5)

Kurs: 2.30

Bukmacher: Bwin

Analiza:

Kolejny raz stawiam na Króli i myślę, że nic nowego napisac się nie da. Dalej świetnie gra Quick. Obrona wygląda imponująco, w ataku ostatnio brakło trochę skuteczności dlatego trochę nerwówki było. Wszystko zależy od psychiki i nastawienia gospodarzy. Jeżeli nie rozluźnią się i dopiszą sobie kolejnego zwycięstwa przed meczem to powinni spokojnie poradzic sobie z Kojotami. Moim zdaniem tak nie będzie. Oni dostali szansę gry w PO i prezentują się niemal cudownie. Tylko jedna porażka z Vancuver na 12 meczy w PO. Wtedy przegrali w meczu nr 4. Dzisiaj myślę , że wyciagną wnioski i zagrają maksymalnie skoncentrowani. Nie bedą odkładali tego na mecz nr 5. Z całym szacunkiem dla gości, ale pokazali, że nie mają szans i nie mają argumentów, żeby zagrozic Królom. Ani w obronie nie dają sobie rady, ani w ataku nie mają pomysłu. 3 bramki strzelone w 3 meczach i 10 straconych mówią szybko. W moim odczuciu oni już się poddali, ale i tak nikt nie będzie miał do nich o to pretensji gdyz i tak zaszli daleko, a w dodatku przegrac nawet 4-0 z Królami w tych PO to nie jest nic aż tak tragicznego.

http://obstawianie.com/nhl-playoffs-2012-vt122404.htm#1672799

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 21:17 ]

Spotkanie.Przemyslaw Pawlicki-Piotr Pawlicki (Unia Leszno - Lotos Gdansk Polska Ekstraliga Żużel)

Typ.1

Kurs.1.70

Bukmacher.Betsafe

Data.20.05.2012 g.18.00

Analiza.

W dniu dzisiejszym bedzie rozgrywana kolejna runda o Druzynowe Mistrzostwo Polski na Zuzlu i ze wszystkich propozycji ktore wystawili bukmacherzy ten typ wpadl mi najbardziej w oko.A mianowicie bratobojczy pojedynek w meczu pomiedzy zepolami Unia Leszno - Lotos Gdansk .Wiadomo,faworyt jest tu jeden i tylko zagadka jest w jakich rozmiarach dzisiaj Unia zwyciezy.Natomiast w pojedynku kto zrobi wieksza ilosc oczek faworytem jak dla mnie jest starszy z braci Pawlickich ,a co za tym idzie z wiekszym dowiadczeniem.Dotychczas Piotr jezdzil na juniorce,a w tym meczu pojedzie z Jarkiem Hampelem i pewnie dlatego taki kurs wyrownany.Bukmacherzy wychodza z zalozenia,ze Jarek w kadym biegu bedzie ciagnal mlodego do mety,badz go asekurowal.Natomiast starszy z braci pojedzie w parze z Jurica Pavlicem i ta para jest bardzo wyrownana i trudno wskazac kto tu bedzie wygrywal...Jednak takie rozstawienie par wcale nie oznacza,ze Piotr bedzie bardzo dobrze punktowal w tym meczu,bo jesli zostatnie na starcie to Jarek nic nie pomoze,natomiast para Pavlic-Prz.Pwlicki jest tak wyrownana,ze moga wszystko wygrywac po 5-1...Natomiast wczoraj Przemysław Pawlicki zwyciężył w holenderskim Blijham Rundzie Kwalifikacyjnej Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów a trzeci był Piotr Pawlicki.A oto jak dotad w meczach Unii punktowali bracia Pawliccy...

Z Unia Tarnow wyjazd- Przemek-6 pkt,Piotr-0 pkt

Z Sparta Wroclaw dom-Przemek-10 pkt,Piotr-5pkt

Z Rzeszowem wyjazd-Przemek-6pkt,Piotr 4pkt

Z Czestochowa dom-Przemek-10pkt,Piotr-11pkt

Tak wiec jak widac,na 4 pojedynki,tylko raz mlodszy z braci byl lepszy od bardziej doswiadczonego brata,a w dodatku byl to pierwszy mecz sezonie.Mysle,ze dzisiaj bedzie podobnie i to Przemek wyjdzie zwyciesko z tej konfrontacji.

http://obstawianie.com/speedway-ekstraliga-2012-iii-liga-vt121896.htm

:plus: 70

Dyscyplina: Piłka nożna, Francja

Sptkanie: Auxerre- Montpellier g 21:00

typ: Montpellier HE -1

kurs: 2,75

bukmacher: Bet365

Dzisiaj o godzinie 21:00 na Stade l'Abbe-Deschamps odbędzie się decydujące spotkanie o mistrzostwo Francji pomiędzy Auxerre a Montpellier. Zespół gospodarzy nie walczy już kompletnie o nic, zajmuje aktualnie 20, ostatnią pozycję i nie zależnie od wyniku tego spotkania żegna się w tym sezonie z Ligue 1. Zespół gości to niespodzianka sezonu, pare miesięcy temu nikt nie spodziewałby się, że to właśnie Montpellier będzie tak blisko zdobycia mistrzostwa Francji. Przed ostatnią kolejką zajmują 1 miejsce z przewagą dokładnie 3 punktów nad psg. Teretycznie więc wystarczy remis, jednak grając z tak słabym przeciwnikiem na pewno nie będą ryzykować i od razu ruszą do ataku aby zapewnić sobie pewną przewagę. Jestem pewien, że zespół spadający do 2 ligi nie jest wstanie pokonać dzisiaj drużyny, która jedzie dzisiaj po mistrzostwo. Stawiam na pewne i spokojnie dopełnienie formalności i zwycięstwo minimum 2 bramkami.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 20:42 ]

NBA, 20.05.12 21:30

Indiana Pacers - Miami Heat

Chalmers under 12,5pt @ 1,86 Betsson

Decydujący mecz tej serii? Wielu tak twierdzi, a moje zdanie możecie przeczytać wyżej. Decydującym meczem był ten w piątek i okazało się, że Indiana wysuwa się na prowadzenie i dumnie kroczy po finał Wschodu. Zdaje sobie sprawę z tego, że to odważne słowa, ale już tyle razy zawiodłem się na Miami i ich wielkich aspiracjach, że postanowiłem z tym skończyć. Zagrali gorzej niż Charlotte Bobcats i w sumie to tylko Chalmers trzymał poziom przez całe spotkanie. W pierwszych dwóch odsłonach MVP grał jak MVP, a w drugiej zabawił się w Wade'a. Cóż, jak ktoś, kto ma być najlepszy na parkiecie, zdobywa tyle samo punktów co i strat (5 punktów i 5 strat) to nie ma co liczyć na zwycięstwo. Miami powinno się cieszyć, że ostatecznie przegrali 19punktami, a nie 29-ma na przykład.

Ale dość o pierwszym spotkaniu w Indianapolis. Za 30min znów zobaczymy obie ekipy i zdaje się, że zobaczymy powtórkę z drugiego spotkania w Miami, albo powtórkę z pierwszej połowie ostatniego meczu. Raczej żadna z drużyn nie osiągnie wielkiej przewagi na dłuższą metę. Choć większe szanse daje Indianie, zresztą uważam, że spokojnie ten mecz wygrają, to Heat powinni wyjść z zupełnie innym nastawieniem niż ostatnio. Tu kłania się Spoelstra - Battier i Pittman w pierwszej piątce. ( :lol: ) Ten pierwszy pokazał po raz kolejny, że nie nadaje się do tej ligi. 0-6 za 3 i w sumie 0-7 z gry. Ale to nic, bo z tych 7 rzutów, co najmniej 4 były z pozycji czystych jak łza. No cóż, nie wiem czemu Spoelstra ciągle i ciągle na niego stawia. Defensorem niezłym był 2-3 sezony temu, a teraz jest tylko cieniem. Pittman? Kto to jest ja się pytam? Zresztą, zagrał 3 minuty, dostał dwa bloki i raz sfaulował. Ot taki występ. Nie wiem gdzie ma oczy Eric, który robi takie zagrywki w najważniejszym spotkaniu sezonu, no ale niech mu będzie. Sprawę Wade'a odpuszczam, bo on się chyba sam nie spodziewał, że może nie rzucić punktu w pierwszej połowie (btw. pierwszy raz w jego karierze w PO). Jedynym zawodnikiem, podkreślam, jedynym, który grał na poziomie drużyny mistrzowskiej był Mario Chalmers. 10-15 z gry, 4-4 z linii rzutów wolnych, 6 zbiórek, 5 asyst i tylko jedna strata! Ładny mecz panie Chalmers. No ale to chyba pierwszy i ostatni w tym sezonie. Stąd też mój typ. Rozgrywający Heat ma ogólnie bardzo mały wpływ na grę Miami. Poza tym, że wprowadza piłkę na połowę przeciwników i czasem dostaje dobre podanie na czystą pozycję to chyba koniec jego roli. Za rozgrywanie bardziej odpowiada Wade, a pomaga mu Lebron. Dlatego też Mario w sezonie regularnym miał średnią 9.8PPG. Podobnie w play-offach, no ale teraz wzrosło to do blisko 12 punktów, bo przecież zdobył dwa dni temu 25 punktów. Tak to już w zespole Miami jest, że nie ma normalnego porządku, jak w każdej innej drużynie, gdzie grą steruje PG, a pomaga mu SG. Tu grą steruje SG, a pomaga mu SF/PF, a PG jest dodatkiem do całości. Stąd też, ten jeden wyjątkowy mecz nie powinien powtórzyć się dziś i jeśli zdobędzie 12 punktów to i tak będzie sporo jak na niego. Dużo będzie zależało także od postawy BIG2, bo jeśli znów Wade będzie rzucał ze skutecznością 20%, albo w jego ślady pójdzie LBJ, to może Mario znów będzie próbował penetracji, rzutów z wyjścia po pick'n'rollu - możliwe. Ale nawet jeśli, to 10-15 z gry mu się nie zdarzy i widzę bardzo duże szanse w powodzeniu tego typu.

http://obstawianie.com/nba-2011-2012-vt121403,325.htm#1672862

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-05-22, 21:16 ]

:plus: 86

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...