prawdziwapilka Napisano 30 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2012 No rozumiem doskonale Twoje zbulwersowanie co do moich wypowiedzi. Ale Ty chyba czujesz sie winny, ze podales tutaj ustawiony typ. Fajnie, "Jerzy" byl dzialaczem w Gorniku, zwolnili go i za kare bedzie teraz, razem z Toba, pokazywal jak okrutna jest polska pilka. W Twoim poscie widze, ze nie obejrzales nawet skrotu tego meczu. Bo co prawda Lech wygral jedna bramka - super, Twoje informacje sie sprawdzily. Ba, nawet strzelil w drugiej polowie - musze zaczac Ci wierzyc, bo naprawde miales info z pierwszej reki. Jurek przeciez sam byl przy skladaniu oferty, wiec wszystko bylo tak, jak mialo byc. Kurde, rzeczywiscie sie co do Ciebie pomylilem. Az tu nagle, bach. Jurek zwolniony, typow nie ma. Beda Twoje spostrzezenia i to co kiedys sie dowiedziales. Jakby to powiedziec - rewelacja. Super, ze zalozyles ten temat, ze wielu ludzi Ci uwierzylo, nawet Ci, o ktorych bym o to nie posadzal, ale powiedz mi, jaki masz w tym cel? Podanie jednego typu, zareklamowanie sie, niestety Jurek zostal zwolniony i temat sie konczy. Lech wygral bo mial wygrac, bo to bylo ustawione, tylko ja sie zastanawiam, czy wczoraj 22 pilkarzy to byli pilkarze czy najlepsi aktorzy. Bo zagrac pod scenariusz 1-0 dla Lecha i bramka w drugiej polowie, choc sytuacji na bramke, niemalze 100% bylo wiele, to trzeba naprawde popisac sie niesamowitym kunsztem aktorskim, ktorego nie powstydzilby sie pewnie sam Bogus Linda, albo nawet pojde dalej, Clint Eastwood. Ja juz nie napisze do Ciebie nic, bo i nie mam po co tu pisac. Chce zobaczyc co napiszesz za miesiac, albo czy w ogole cos napiszesz. Szkoda tylko, ze Jerzy stracil prace Nie zwróciłem uwagi na ten post kolegi wyżej i wolałbym się do niego ustosunkować. To co Ty opowiadasz o przebiegu meczu to są przecież kłamstwa. Nie wiem ilu z obstawiających ten mecz oglądało go, a ilu po prostu zna wynik, ale niech przemówią fakty. W pierwszej połowie meczu były dwie sytuacje: główka Ubiparipa i rzut wolny Kwieka. Do tego w 45. minucie Tonev bije rzut wolny z dobrej pozycji i zamiast dobrze ten wolny wykonać "przypadkowo" się pośliznął i spartolił. W pierwszej połowie były 2(!) celne strzały na bramkę. Komentator kończąc pierwszą połowę mówił coś w stylu, że "ma wielką nadzieję, że druga połowa będzie o wiele lepsza". To chyba dowodzi, że na boisku była totalna mizeria i nikt się nie kwapił do strzelania. W drugiej połowie jedyna groźna sytuacja, która mogła zagrozić Lechowi przy stanie 1:0, to była akcja Nakoulmy z 83. minuty. Jeden z graczy Górnika Zabrze uderzył na bramkę, piłkę odbił do boku Buric. Do piłki dobiegł Prejuce i kopnął piłkę w Burica, ale jak dobrze się przyjrzeć tej sytuacji, to nawet nie miał możliwości strzelić obok Burica. Dla mnie, tak subiektywnie, nie była to żadna 100% sytuacja. Nawet jeśli Górnik chciał strzelić tego gola na 1:1, to zostawało jeszcze 10(!) minut meczu, więc nie było żadnych obaw o wynik. Podsumowując jak dla mnie nie było w tym meczu nic ciekawego. Wynik wszedł tak jak było opisane a podejrzeń żadnych nie ma i nie będzie. Nie potrzeba było tutaj żadnych Bogusławów Lindów, ani Clintów Eastwoodów, żeby "zagrać" to tak jak "zagrali" Górnik z Lechem. Lech jakoś nie napierał specjalnie, ani nie gryzł trawy, Górnik się nie kwapił nawet do kontrowania... Jak dla mnie jeśli miały być punkty dla Lecha (tak jak to opisałem), to przebieg tego meczu bardzo dobrze to odzwierciedlał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prawdziwapilka Napisano 30 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2012 Nikt nie powiedzial, ze ustawki musza byc z wysokim kursem, a wielu z Was wychodzi z takiego zalozenia. Gdybyscie dostali info "z przyszlosci" ze w ta niedziele United ogra rywali to niewazne czy bylby to kurs 1.30 czy 2.50 poszlyby wysokie stawki na to, moge sie zalozyc Tu jest kwestia "zapewnienia" wygranej, nawet faworyta, bo im przeciez tez sie noga moze powinac. Bardzo dobre spostrzeżenie. 100% racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prawdziwapilka Napisano 30 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2012 Bardzo dobre spostrzeżenia. Fajnie, że wiele osób się udziela, czyta dokładnie i pozwala mi rozwiać potem wątpliwości z tym co zostało niedopowiedziane. Szacunek Munez. Na czerwono moje odpowiedzi. Chcieliśmy założyć blog, ale tam można modyfikować daty, godziny wpisu itd, więc nie byłoby to wiarygodne. Tutaj będzie przejrzyście tym bardziej, że (i piszę to z całkowitym przekonaniem) większość ludzi obstawiających u bukmachera to ludzie inteligentni i znający się na piłce lepiej niż niejeden "ekspert" telewizyjny. Niedługo powstanie nasz blog, na którym będziecie mogli poczytać o mechanizmach działania polskiej piłki. - Zmiana zdania? Nie. Całkowicie nie, bo chodzi o to, że teraz gdy będziemy pisać to modyfikacja dat postów jest bez znaczenia. Na tym forum jestem tylko użytkownikiem, a nie moderatorem czy administratorem. Nic w tym poście z jego datą nie zrobimy, a do tego jest wielu świadków, że ten post zamieściliśmy długo przed rozpoczęciem meczu. Dla przykładu: na blogu moglibyśmy napisać post z typem, już po meczu Lech-Górnik, a następnie zmienić datę tego postu na przeszłą. Wtedy moglibyśmy "udowadniać", że podaliśmy typ wcześniej bo "przecież był na blogu", ale to byłoby żałosne. Stąd nie jest to zmiana naszego zdania tylko całkowicie odmienny sposób postrzegania tych sytuacji. Jeśli chodzi o kolejne typy to jeśli zdarzy się, że po starej znajomości ktoś Jerzemu coś "szepnie", to typ się pojawi. - Jakby każdy tak "szeptał" to taka sprawa znowu wyszłaby na światło dzienne. Słuszna uwaga, ale tak jak pisałem, chcemy pokazać takie informacje jakie mamy, po prostu kibicom. Nikt tego nie robi, a powinni. Pokazuje się informacje centralom śledczym, dziennikarzom, właścicielom stacji telewizyjnych, a wszyscy w około dostają tylko niewielką część pełnej sytuacji. Ja wierzę, że kibice jako jedyni potrafią zrobić porządek z tym gównem, bo to Im należy się największy szacunek i w końcu przestaną godzić się na takie "ochłapy sportu" jakie są nam teraz prezentowane. Wiem dobrze, że wielu z Was chce zarobić jakąś kasę i będą okazje do tego - OBIECUJĘ! W tym temacie nadal będziemy pisali o różnych ciekawych rzeczach, więc prosimy go nie zamykać, chociaż nie będzie już typów. - Rozumiem. Niepotrzebny sarkazm z tym "rozumiem" . Już tłumaczę: Jedno, nie wyklucza drugiego. Wszystko zostanie zaprezentowane już niedługo. Można na piłce zarobić i obiecuję, że zrobimy coś, co pozwoli każdemu przytulić trochę grosza. Dodatkowo proszę pamiętać o tym, że w moich poprzednich postach uważny czytelnik znajdzie już drugi typ. Moim zdaniem ludzie tak naiwni nie są, ale może się mylę i ich plan "wypali". Górnik przystał na "ofertę" Lecha, bo utrzymanie w lidze już ma. Niestety nie mogę napisać co to za oferta. - Nie możesz czy nie wiesz?Bo ja to pierwsze to trochę nie bardzo to wszystko zgadza się z Twoją filozofią stworzenia tego tematu na forum. Niestety nie mogę. Ale to też na razie, bo z czasem na pewno to napiszę. Przy rozmowie o całej "ofercie" było niewielu ludzi i na razie nie powinienem się "wygadać". Przykro mi. My o tych rzeczach napiszemy i będziemy pisać głośno Warto dodać, że takie "uznane" firmy jak serwis "pilkanozna", serwis "sport", serwis "ekstraklasa" czy też zawsze "szokujący" portal "weszlo" tematu nie podjęli - "(..)nie podjęli(...)" . A dziwisz się im?Jakiś człowiek pisze do nich e-maila, że mecz jest ustawiony.I co? Mają napisać o tym artykuł? - Znaczy i się im dziwię, i nie dziwię. Masz oczywiście rację, że nikt nie będzie odpowiadał na "głupie maile nieznajomego". Jednak my wiadomość o tym meczu wysłaliśmy jakiś tydzień przed meczem. Było tam więcej szczegółów niż podaliśmy na forum oraz kilka nazwisk ludzi blisko klubów, których "warto" byłoby zapytać o ten mecz, bo mogą coś powiedzieć. Właściwie napisaliśmy całą ścieżkę dla mediów, co mogą zrobić, jak mogą to zrobić, do kogo się udać i jakie są szanse, że osiągną określone rzeczy. Nie wymagało to wielkiej fatygi, a na dowód podaliśmy przebieg niedzielnego meczu. Oczywiście planowaliśmy od początku, że ta informacja trafi też na fora, ale bez nazwisk, bo tutaj nikogo i tak to nie interesuje, a my możemy mieć za to dodatkowe problemy. To jest kilka rzeczy, które wyjąłem z Twoich wypowiedzi.Nie bardzo to wszystko się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munez Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2012 prawdziwapilka, dziękuję za odpowiedzi (I tu bez żadnego sarkazmu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prawdziwapilka Napisano 30 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2012 ... O tym meczu napiszemy jeszcze bo tutaj w kwestii Śląska Wrocław jest wiele do pisania (ich niby "gorsza forma", walka o stadion, pseudo-sponsorowanie przez "Polsat"). Ten mecz nie był czysty i między innymi z poprzedniej niedzieli mamy też informację o tym dzisiejszym meczu. Pozwólcie, że zacytujemy się sami. Powyższy cytat jest z postu, w którym wspomniałem o meczu Lech-Śląsk. Wytłuściliśmy nasze niektóre dokładne cytaty z tego wcześniejszego posta. Dzisiaj pojawił się artykuł na WP o sytuacji Śląska. Cytujemy z WP: "- Sytuacja finansowa Śląska Wrocław jest dramatyczna. Większościowy udziałowiec, Zygmunt Solorz, nie dał w tym roku ani złotówki na klub - poinformował cytowany przez serwis gazetawroclawska Włodzimierz Patalas, sekretarz miasta i dodał - Solorz zablokował też uchwałę o podniesieniu kapitału akcyjnego. To działanie szkodliwe dla spółki." Całość przeczytajcie KONIECZNIE na WP. Myślę, że to dodaje nam trochę wiarygodności. O PRZYPADKU ŚLĄSKA WROCŁAW BĘDZIEMY JESZCZE PISAĆ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budzik1193 Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Kwiecień 2012 Nie ma ustawek to temat ucichł . Kiedy powstanie blog ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ultra1337 Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Kwiecień 2012 Kolejka cudów ciągle trwa, grając za drobne troche kasy wpadło za wygranę Lechii, Łksu i mam nadzieje, że Zagłebia. Jak dzis Zagłebie wygra z Jaga to w poniedziałek zostawi 3 pkt w Gdańsku. Taka moja luźna myśl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budzik1193 Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Kwiecień 2012 http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/jacek-zielinski-otrzymal-gigantyczna-odprawe,1,5086683,wiadomosc.html Czyżby kolejne wycofywanie pieniędzy z klubu "pod stołem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi