Gość Hatak Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Marzec 2012 Gruzja, Umaglesi Liga – 8.3.2012 12:00 Mecz: Gagra – Dinamo Tbilisi W 22 kolejce Umaglesi Liga FC Gagra zespół zajmujący przedostatnią pozycję podejmuje u siebie chyba najsławniejszy klub z Gruzji Dinamo Tbilisi zajmujące obecnie 2 lokatę. Dla przeciętnego kibica piłkarskiego wynik z góry jest przesądzony, czyli zwycięstwo Dinamo. W tym przypadku to proste myślenie wydaję się rozsądne, a więc poprzyjmy tą tezę liczbami. Zawodnicy z Tbilisi po trzech kolejkach rundy rewanżowej są niepokonani, wygrali u siebie z Sioni Bolnisi 1:0 i z Baia Zugdidi 5:1, a na wyjeździe pokonali Rustavi 2:0. Gagra przeciwnie przegrała 3 spotkania, u siebie nie dali rady liderowi Zestafoni przegrywając 0:1, a na wyjeździe dostali srogie lanie od Torpedo Kutaisi 2:5 i polegli w starciu z FC Gori 0:1. Ostatnie dwa spotkania tych drużyn na terenie Gagry zakończyły się zwycięstwami Dinamo, a w ostatnim ligowym spotkaniu tych zespołów Dinamo wygrało u siebie 3:0. Ostatecznie wszystko rozstrzygnie się na murawie, ale jak dla mnie zdecydowanym faworytem jest Dinamo Tbilisi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 24 Listopad 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Listopad 2012 Dyscyplina: Piłka Nożna, Umaglesi Liga 2012/2013 Spotkanie: Merani Martvili - Torpedo Typ: Merani Martvili 1 DNB Kurs: 4.50 Godz: 11.00 Bukmacher: Bet365 Analiza: Jestem zmuszony napisać analizę już teraz, bo spotkanie o godzinie 11, a rano może być różnie. Przed nami 16 kolejka gruzińskiej Umaglesi Liga 2012/2013. Do końca pozostało zaledwie 6 spotkań. Spośród szerokiej gamy spotkań przewidzianych na całą sobotę wydaje mi się, iż udało mi się znaleźć perełkę jaką jest ten typ. Ekipa Merani Martvili miała na ten sezon postawione z pewnością inne cele niż walka o utrzymanie, jednakże wyniki zweryfikowały wszystko i sytuacja na chwile obecną jest dosyć kiepska. Kibice Merani Martvili z trudem przypominają sobie kiedy to ich ukochana drużyna zdobyła komplet punktów, ostatnie wyniki z pewnością nie przynoszą chluby. Po zwycięstwie nad słabeuszem Poti 6.X drużyna gospodarzy odnosi fatalne wyniki, przez co zajmuje 10 miejsce wyprzedzając tylko Dinamo Batumi i wspominany wcześniej Poti. Aktualna forma także nie zachwyca, jednak jeżeli drużyna ma coś zmienić w swoich wynikach to taki mecz jak jutro musi po prostu wygrać. Patrząc na H2H obydwu drużyn widzimy ciekawą zależność.. Torpedo aktualnie nie bije się w lidze już praktycznie o nic, w tym sezonie to topowa drużyna plasująca się aktualnie na trzeciej pozycji. Ostatnie wyniki to przekładanka meczów lepszych z gorszymi (bilans 2W-1D-2L).. W mojej opinii zwycięstwo w tym spotkaniu odniosą gospodarze, którzy tym zwycięstwem rozpoczną bój o utrzymanie w lidze. Z pewnością otuchy doda im fakt, iż mają przed sobą już teraz łatwe mecze dzięki którym zaczną zdobywać komplety oczek. WYNIK: 2-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi