Skocz do zawartości

Wszystko o ACTA

Mazur

Rekomendowane odpowiedzi

Miała być druga Irlandia a jest druga Białoruś z tukaszenką na czele .

Białoruś nie została rozsprzedana jak Polska LOL

Ale taki sam reżim

A co do końca świata i przepowiednią majów to polecam poszperać w necie jeśli Acta wam nie zabroni i poczytać że majowie sami mówią że to absurd i oni nic o tym nie wiedza

Ty chyba kpisz :rotfl:

W Polsce jest reżim? W Polsce jest rozbestwienie i swawola.

Na Białorusi jakbyś napisał, że jest reżim, pod 24 godzinach ślad by po Tobie zaginął.

Przeprowadź się tam jak tak Ci tu źle.

w Polsce nie ma prawa, niestety nigdy nikt w tym kraju nie potrawil rządzić a to co dzieje sie w ostatnich latach to jest porostu poezja nie na daremno sejm jest na wiejskiej.Jagby byla druga bialorus to polowa polityków siedziała by w wiezieniu i nigdzie bys nie pojechał tak jak pisze Darecki79, w tym kraju możesz robic co chcesz a wszelkiego rodzaju acty ustawy hazardowe to jedna wielka kpina w tym kraju brakuje kasy- państwo paradoksów.

Gość Waciak

Mam nadzieję, że to wejdzie :)) Mam dość już nielegalnego napierdalania filmów, gier i muzy :)) Sumienie mnie gryzie :k:

Tusk: Zawieszamy ratyfikację ACTA

Tusk: Zawieszamy ratyfikację ACTA

Podjąłem definitywną decyzję o zawieszeniu procesu ratyfikacji umowy ACTA - powiedział dziś premier Donald Tusk. Jak dodał, jest rozgoryczony na urzędników, bo włożył dużo energii w to, aby kwestie wolności w internecie były przedmiotem nieustannego dialogu..

Dokonałem precyzyjnego, dokładnego przeglądu całej dokumentacji i wysłuchałem bardzo szczegółowych informacji moich ministrów odpowiedzialnych za prace nad ACTA, przede wszystkim ministra Zdrojewskiego i ministra Boniego - podkreślił.

Tusk przyznał, że podczas konsultacji ws. ACTA środowiska reprezentujące interes i punkt widzenia internautów nie były właściwie reprezentowane, a konsultowano się głównie z organizacjami związanymi z nadawcami i twórcami.

- Podzielam opinię tych, którzy twierdzili od początku, że konsultacje nie były pełne - mówił premier, argumentując swoją decyzję. - Przeważały instytucje, organizacje i środowiska związane z nadawcami i twórcami, niż z użytkownikami i nabywcami w internecie - przyznał.

Premier powiedział, że argumenty domagające się ponownego przeprowadzenia konsultacji i zawieszenia procesu ratyfikacji uznaje za uzasadnione.

Wiceszef SLD, europoseł Marek Siwiec jest zdania, że Parlament Europejski prawdopodobnie odrzuci ACTA. Według Siwca, w PE jest coraz więcej przeciwników tej umowy. Jeśli europarlament opowie się przeciwko niej, ACTA prawdopodobnie nie będzie obowiązywać na terenie UE.

więcej poczytasz tutaj http://fakty.interia.pl/raport/internauci-przeciwko-acta/news/ue-pogrzebie-acta-zostanie-obalona,1757692