bodzios861 Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Styczeń 2012 Witam Jest tu jakiś mądry na sali ?? A więc sprawa wygląda tak: Mam partycję C na niej system Vista ( nie posiadam płytki instalacyjnej ani żadnych plików startowych) a che się jej pozbyć tzn. zrobić format lecz nie mogę tego zrobić z poziomu systemu w wierszu poleceń też się nie da, zainstalowalem na partycji E windows 7 przelaczylem sie na system z partycji E i nadal nie moge zrobic formata partycji c z vistą. Ma ktoś jakiś pomysł jak się do tego zabrać ?? Oczywiście oczekuję mądrych wpisów (nie wiesz jak to zrobić nie zabieraj głosu ) Ewentualnie posiadam na stanie płytkę z windowsem xp ale nie da się z niej ruszyć (niby jest bootowanie z płyty kopiuje pliki systemowe itd. ale póżniej wyskakuje niebieski ekran z komunikatem ze jest jakiś błąd oraz coś typu STOP i jakieś tam symbole ( że niby jakiś problem z dyskiem) ... kierva normalnie nie mam pomysłu jak to ogarnąć dawniej był xp i człowiek wiedział co ma robić to potworzyli jakieś visty 7 i już człowiek się gubi POMOCY !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebigi Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Styczeń 2012 nie wiem bym musiał to zobaczyć bo ciężko tak na odległość robić formata, ale może partycja padła ?? Bo po bootowaniu płyty systemowej powinien normalnie formatować partycje które tylko chcesz ... Laptop był wgrany z Vistą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel87 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 http://www.torrentmania.info/showthread.php?2598-Usuwanie-Windows-Vista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eltondi Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 zeruj dysk, po co Ci taki burdel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzios861 Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 Laptop był wgrany z Vistą ? tak _________ dowiedziałem się że na dyskach SATA nie będę mógł wgrać xp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odrzanski Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 Rozwiązaleś juz problem ? Bo jak coś to moge spróbowac to rozkminic Jak juz Ci pisalem wczesniej nie mozesz dysku C formatowac z poziomu windowsa na innym dysku, poniewaz na C znajduja sie pliki rozruchowe, ale mozna z tym powalczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozak Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 Laptop był wgrany z Vistą ? tak _________ dowiedziałem się że na dyskach SATA nie będę mógł wgrać xp. Mozesz wgrac Xp na dysku SATA tylko musisz miec xp z odpowiednim dodatkiem do dyskow sata bo inaczej nie bedzie ci wykrywalo zadnej partycji w instalatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzios861 Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 Mozesz wgrac Xp na dysku SATA tylko musisz miec xp z odpowiednim dodatkiem do dyskow sata bo inaczej nie bedzie ci wykrywalo zadnej partycji w instalatorze. Masz może jakiś namiar na taki dodatek ?? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozak Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 Kilka dni temu pobieralem z chomika calego xp wlasnie do formatu laptopa : http://chomikuj.pl/Foround/Windows+Systemy/Windows.XP.Professional.SP3.VLK.PL.SATA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giwerka77 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 A nie masz jakiegokolwiek windowsa na płytce? Najprostszym rozwiązaniem byłoby "zacząć" instalacje windowsa, sformatowac dysk z poziomu instalacji, restart kompa wtedy Ci odpali z Visty, i szybki format z poziomu systemu. ** Z pozimu systemu normalnie nie da się sformatować partycji na której jest nawet nieużywany windows, musiałbyś zdjąć ochrone z kilku tysięcy plików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzios861 Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2012 Temat do zamknięcia dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi