Skocz do zawartości

problem z lapkiem

bodzios861

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Jest tu jakiś mądry na sali ??

A więc sprawa wygląda tak:

Mam partycję C na niej system Vista ( nie posiadam płytki instalacyjnej ani żadnych plików startowych) a che się jej pozbyć tzn. zrobić format lecz nie mogę tego zrobić z poziomu systemu w wierszu poleceń też się nie da, zainstalowalem na partycji E windows 7 przelaczylem sie na system z partycji E i nadal nie moge zrobic formata partycji c z vistą.

Ma ktoś jakiś pomysł jak się do tego zabrać ??

Oczywiście oczekuję mądrych wpisów %-) (nie wiesz jak to zrobić nie zabieraj głosu :p)

Ewentualnie posiadam na stanie płytkę z windowsem xp ale nie da się z niej ruszyć (niby jest bootowanie z płyty kopiuje pliki systemowe itd. ale póżniej wyskakuje niebieski ekran z komunikatem ze jest jakiś błąd oraz coś typu STOP i jakieś tam symbole ( że niby jakiś problem z dyskiem) ... kierva normalnie nie mam pomysłu jak to ogarnąć dawniej był xp i człowiek wiedział co ma robić to potworzyli jakieś visty 7 i już człowiek się gubi :/ POMOCY !!!

nie wiem bym musiał to zobaczyć bo ciężko tak na odległość robić formata, ale może partycja padła ?? Bo po bootowaniu płyty systemowej powinien normalnie formatować partycje które tylko chcesz ...

Laptop był wgrany z Vistą ?

Laptop był wgrany z Vistą ?

tak

_________

dowiedziałem się że na dyskach SATA nie będę mógł wgrać xp.

Mozesz wgrac Xp na dysku SATA tylko musisz miec xp z odpowiednim dodatkiem do dyskow sata bo inaczej nie bedzie ci wykrywalo zadnej partycji w instalatorze.

A nie masz jakiegokolwiek windowsa na płytce? Najprostszym rozwiązaniem byłoby "zacząć" instalacje windowsa, sformatowac dysk z poziomu instalacji, restart kompa wtedy Ci odpali z Visty, i szybki format z poziomu systemu.

** Z pozimu systemu normalnie nie da się sformatować partycji na której jest nawet nieużywany windows, musiałbyś zdjąć ochrone z kilku tysięcy plików %-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...