b@rto Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Październik 2011 Typy wraz z analizami Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie. Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba. W przypadku nie podania kursu analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu. Przypominam o zmianach od września i października: http://obstawianie.com/regulamin-i-zasady-vt7376.htm#1584415 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Listopad 2011 30.11.2011 godz. 19:00 Metalist Kharkiv - FK Austria Wien typ:1 kurs: 1,60 buk: Expekt W piątej kolejce Ligi Europejskiej grupy G dojdzie do spotkania w Charkowie,gdzie miejscowy Metalist będzie podejmował Austrię Wiedeń. Gospodarze doskonale sobie radzą w tej grupie, zdobyli bowiem 10 punktów i prowadzą w grupie. Ale po kolei, w pierwszej kolejce pokonali właśnie rywala z Wiednia na ich stadionie 2-1,następnie zremisowali z Alkmaar na własnym stadionie 1-1,później rozegrali dwumecz ze szwedzkim Malmo wygrywając dwukrotnie , na wyjeździe 4-1 i u siebie 3-1. Zespół z Charkowa potrzebuje jeszcze jednego zwycięstwa by mieć pewny awans do nastepnej rundy. Doskonałą okazją do tego jest jutrzejszy mecz,który sądzę że pewnie wygrają gospodarze. Metalist również znakomicie prezentuję sie w lidze ukraińskiej,gdzie zajmuję trzecią pozycję za Dynamem i Szachtarem,tracąc do lidera tylko 5 punktów. W 18 meczach zdobył 41 punktów i przegrał tylko jedno spotkanie. Zespół z Wiednia w LE zdobył 5 punktów wygrywając z Malmo 2-1 i dwukrotnie remisując z Alkmaar 2-2. Co prawda w lidze austrickiej prowadzą ale cztery zespoły mają taką samą ilość punktów. Jednak w ostatniej kolejce zremisowali ze słabym Wienner 2-2. Dal mnie zwycięzcą tego spotkania może być tylko Metalist ,kurs może nie jest powalający,ale ten mecz wydaję mi się pewny. http://obstawianie.com/liga-europejska-2011-2012-vt120075,50.htm#1620612 [ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-12-05, 09:03 ] 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokocz Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Listopad 2011 Dyscyplina: Koszykówka Mecz: Bilbao - Nancy Data: 30.11.11r 21:00 Typ: 2 Kurs: 5.53 Bukmacher: Pinnacle Analiza: Dzisiaj o godzinie 21:00 rozegrane zostanie jedno z wielu spotkań Euroligi mężczyzn, czyli mieszanki najlepszych drużyn koszykarskich Europy. W jednym z nich dojdzie do starcia hiszpańsko-francuskiego, z którego według mnie górą wyjdą Francuzi, za których bukmacherzy płacą ładne pieniążki W lidze francuskiej Nancy jest wiceliderem, który po 8 spotkaniach wygrał 7. Bilans bardzo dobry, tym bardziej, że pokonali oni takie zespoły w swojej lidze jak: SIG Strasbourg 67:62, Cholet 96:88, Asvel Villeurbanne 92:77, JSF Nanterre 85:64, Paris Levallois 82:64. Bilbao nie jest w tak dobrej formie jak ich dzisiejsi przeciwnicy, jednak to oni są zdecydowanym faworytem w tym meczu. W ACB lidze po 9 meczach, zajmują miejsce w środku tabeli. Zdołali wygrać 4 mecze oraz 5 razy ponieśli porażki. Bilans nie najlepszy. W swoich spotkaniach grali z takimi drużynami jak: Real Madrid i wygrali 86:82, MMT Estudiantes, także wygrana 72:66, FC Barcelona i porażka 72:91. Bilbao to zespół, która gra dobrze na własnym parkiecie, gdzie odniósł jak dotąd swoje wszystkie wygrane w lidze (4-1 u siebie oraz 0-4 na wyjazdach). W Eurolidze u siebie już przegrali mecz z Fenerbache 70:73, lecz i wygrali z Olympiakosem 76:61. Warto też wspomnieć, że w pierwszym meczu pomiędzy tymi drużynami, wygrało Nancy 87:73, więc dużo. Podsumowując, jest to bardzo wyrównany mecz, w którym wygrać (przynajmniej według mnie) może każda z drużyn, jednak ja ostatni raz w tym miesiącu zaryzykuje i mam nadzieję, że z dobrym skutkiem. Oglądałem już mecze Bilbao w Eurolidze i grają "swoje", jednak czy to wystarczy oraz czy dzisiaj także zaprezentują się z dobrej strony? Nie wiem i nikt tego nie wiem, więc warto zaryzykować po bardzo ciekawym kursie. http://obstawianie.com/euroliga-2011-12-vt120658.htm#1620920 [ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-12-05, 09:03 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Listopad 2011 Data: 30.11.2011/godz. 19.00 Dyscyplina: Hokej - Szwecja, HockeyAllsvenskan Spotkanie: Örebro HK - VIK Västerås HK Typ: over 5,5 Kurs: 1,95 Bukmacher: Expekt Jakoś lepiej wychodzi mi typowanie underów, ale tym razem postawię na over bramkowy. W tym spotkaniu powinno być sporo bramek, mam tu na uwadze głównie strzelanych przez zespół gospodarzy. Zespół ten to lider HockeyAllsvenskan z 63 pkt. na koncie i 15 wygranymi w ostatnich 16 meczach. Zespół gospodarzy w ostatnich 6 grach strzelił 34 gole, co ciekawe sporo też traci. Goście to 3 siła ligi, mają na koncie 50 pkt., ale to jest też 2 atak ligi. Gospodarze w 25 grach strzelili 100 goli, a goście 83. Zespół w ostatnich 4 grach uzyskał 19 bramek i liczę, że i dzisiaj będzie w stanie coś ustrzelić. Na jednym z wiodących portali typuje się tutaj wynik 4:4. Według mnie 6 goli nie powinno być problemem dla dwóch najlepszych ekip pod względem ataku w lidze. Co prawda dla granicy u/5,5 gospodarze mają aż 11 underów, a goście 14 na 25 rozegranych spotkań, ale w tym sezonie w meczu pierwszej rundy między tymi zespołami padło 7 goli, Orebro wygrało 4:3. Gospodarze u siebie strzelili 54 gole w 12 grach, a goście na wyjazdach 55 takze w 12 meczach. To pokazuje, że w tym spotkaniu obaj bramkarze powinni mieć sporo pracy. http://obstawianie.com/liga-szwedzka-2011-2012-vt120292.htm#1620948 [ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-12-05, 09:04 ] 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Listopad 2011 Piłka nożna, Liga Europejska 30.11.11 19:00 Celtic Glasgow - Atletico Madryt Typ: ponad 3,5 gola w meczu Kurs: 3.30 Sportingbet Przedostatnia kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej, o godzinie 19:00 na Celtic Park w Glasgow zmierzą się zespoły miejscowego Celticu i Atletico Madryt. Zacząć należy od tego że obie ekipy rozgrywki te traktują poważnie i jest to dla nich bardzo ważne spotkanie, obie mają szansę na awans. W gorszej sytuacji są gospodarze, którzy mają na koncie pięć punktów i przed sobą wyjazdowy pojedynek z Udinese, tak naprawdę więc ich szanse są niewielkie, ponieważ na wyjazdach spisują się o wiele słabiej niż u siebie a do tego Udinese u siebie to bardzo mocna ekipa i pomimo tego że Ligę Europejską traktują średnio poważnie ciężko spodziewać się by Celtic mógł we Włoszech zdobyć punkt, nie mówiąc już nawet o trzech... Jednak dzisiaj u siebie powinni powalczyć o komplet punktów, choć oczywiście nie są faworytami, jednak są ostatnio w dobrej dyspozycji, dobry dwumecz z Rennes, odrobienie sporej części straty do Rangersów w lidze... dziś powinno być ciekawie. Atletico przyjeżdża po przegranych derbach z Realem, na koncie mają jednak siedem punktów i na dwie kolejki przed końcem są w dobrej sytuacji, mając w zanadrzu mecz z Rennes, które nie ma już szans na awans. Dziś są faworytami jednak na Celtic Park nie będzie łatwo, rzadko udaje się tu komuś zwyciężyć, ja liczę że dziś będziemy świadkami dobrego meczu i kilku bramek, dla obu drużyn to ważny mecz a jako że Celtic wręcz musi spróbować zaatakować, liczę że padnie w tym meczu szybko bramka dla którejś z drużyn a wtedy o wysoki wynik jestem spokojny, powinno być ciekawie... http://obstawianie.com/liga-europejska-2011-2012-vt120075,50.htm#1621068 [ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-12-05, 09:04 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soren Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Listopad 2011 Biatholn bieg indywidualny mężczyzn 30.11.2011 17:15 Zwycięzca biegu? typ: Emil Hegle Svendsen kurs: 3.00 buk: Unibet Dzisiaj o godzinie 17:15 rozpoczną się pierwsze zawody biathlonowego Pucharu Świata.Pierwszymi zawodami będzie bieg indywidualny mężczyzn na 20 km.Faworytów jest kilku lecz ja zwycięzcę upatruję w świetnym Norwegu Emilu Hegle Svendsenie.Jest to zawodnik świetnie biegający.Jednak w biegu indywidualnym trzeba także dobrze strzelać,gdyż każde pudło to jedna minuta dodana do czasu,a zawodnicy na strzelnicy pojawią się 4 razy.Co gorsza w Ostersund panują trudne warunki wietrzne dla biathlonistów,wiatr jest bardzo silny i na strzelnicy trzeba się mocno skupić.Dlaczego więc stawiam na Svendsena.Ponieważ jest to jak już wspomniałem zawodnik,który w biegu potrafi sporo nadrobić.Potrafi także dobrze strzelać.Świetnie przekonaliśmy się o tym w tamtym sezonie,gdzie wygrał tu rok temu bieg indywidualny oraz sprint.Wprawdzie miał wtedy dwa pudła,lecz pobiegł wyśmienicie i drugiego na mecie Bjorndalena wyprzedził o prawie 20s.Myślę,że dziś głównymi jego rywalami będą Boe,który także potrafi świetnie biegać,Bjorndalen,lecz on już ma swoje lata i nie jest chyba w takiej formie.Kolejnym zawodnikiem może być martin Fourcade,lecz on w ostatnich zawodach pucharu IBU,pokazał,ze nadal ma kłopoty ze strzelaniem,pudłując,aż 4 razy.Innymi groźnymi zawodnikami mogą być Niemcy Greis i Peiffer oraz Ferry.Myślę jednak że pierwsze zawody wygra Svendsen. http://obstawianie.com/sporty-zimowe-vt292,50.htm#1621097 [ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-12-05, 09:06 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi