Skocz do zawartości

Temat polityczny

Pietaszek890

Rekomendowane odpowiedzi

no co Ty mówisz? jeżeli ktoś kończy geografię, historię, awf, to po to żeby później mieć pracę jako nauczyciel (w 95%), a nie po to żeby poszerzyć zakres wiedzy, zakres wiedzy to się poszerza na studiach podyplomowych :))

• 3 weeks later...

Roman Kołtoń

Sylwetki pani minister Muchy... Od siebie mogę dodać ciekawą anegdotkę. Na naradzie w sprawie Superpucharu między Legią a Wisłą...

Roman Kołtoń

Minister Mucha była łaskawa postawić jedno, jakże ważne pytanie: "Kto wybrał drużyny do tego meczu?". Nawet nie chodzi mi o to, że nie wie

:fp:

w sumie w tym temacie będzie pasował ten dowcip :D :D :D

Polski minister udał się w oficjalną podróż do Francji. Jednym z punktów wizyty była kolacja u francuskiego odpowiednika. Widząc jego wspaniałą willę, z obrazami wielkich mistrzów na ścianach, pyta się, jak on zapewnia sobie taki poziom życia ze skromnej pensji urzędnika republiki.

Francuz zaprasza go do okna:

- Widzi pan tę autostradę?

- Tak.

- Ona kosztowała 20 miliardów franków, firma wypisała fakturę na 25, a różnicę przekazała mi. Dwa lata później minister francuski udaje się do Polski i odwiedza swojego polskiego odpowiednika. Kiedy podjeżdża pod domostwo ministra, jego oczom ukazuje się najpiękniejszy pałac jaki widział w życiu. Pyta od razu:

- Nie rozumiem, dwa lata temu stwierdził pan, że prowadzę książęce życie, ale w porównaniu do pana... Polski minister podchodzi do okna:

- Widzi pan tam autostradę?

- Nie.

- No właśnie.

%-)