Skocz do zawartości

Temat polityczny

Pietaszek890

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem kandydatem na posła do Sejmu RP w zbliżających się wyborach. Postanowiłem zainteresować się nową Ustawą Hazardową. 

Jestem absolutnie świadomy szkód jakie ta ustawa niesie dla środowiska pokerowego, pasjonatów zakładów bukmacherskich, polskiego sportu (klubów piłkarskich) i wreszcie, także dla budżetu państwa. Nie będę tutaj opisywał absurdów w niej zawartych, ponieważ po przeczytaniu wielu forów bukmacherskich i pokerowych wiem, że wszyscy zainteresowani doskonale je znają. Ustawa bezwzględnie nadaje się do wyrzucenia. Należy niezwłocznie napisać nową idąc w kierunku uwolnienia internetu dla pokera i zakładów bukmacherskich.

Dlatego zwracam się do Was z prośbą o głosy - głównie do tych, którzy mieszkają w mieście KRAKOWIE, powiecie KRAKOWSKIM, powiecie MIECHOWSKIM, i powiecie OLKUSKIM. Wszystkich, którzy mieszkają w innych regionach Polski zachęcam do głosowania na Ruch Palikota, ponieważ jest to jedyna dzisiaj REALNA siła polityczna, która może doprowadzić do zmiany tej szkodliwej Ustawy.

Jeżeli dzięki Waszym głosom - a wiem, że to całkiem pokaźny elektorat - dostanę się do Sejmu, będziecie mieli tam swojego człowieka, który rozumie problem i będzie przy każdej okazji przypominał o potrzebie zmian w polskim prawie, aby tak jak inne dziedziny życia obecne w internecie, znalazła się tam także rozrywka związana z hazardem.

Jeżeli „Wolne Konopie” potrafiły się zorganizować i najprawdopodobniej będą miały w Sejmie swoich ludzi, to czemu ma być inaczej z pokerzystami i „bukmacherowcami”?

Z poważaniem

kandydat na posła do Sejmu RP

Włodzimierz Pieszczek

okręg wyborczy nr 13: miasto KRAKÓW, powiat KRAKOWSKI, powiat MIECHOWSKI, powiat OLKUSKI

Ruch Poparcia Palikota

lista nr 4

miejsce 11

www.absmak.blog.onet.pl

www.facebook.pl

Kraków do boju :))

Da rade !
:mrgreen:

Myślisz, że w innych partiach nie ma takich asów ? Także głosuję na Palikota bo tylko on i jego partia może pogonić tych nierobów. Czy będzie lepszy ? to się okaże ale wprowadzi coś nowego - dość tylko jednego - po i pis. SLD także wielka pomyłka. Jak widzę tego sztucznego plastikowego Napieralskiego to aż mnie skręca - z ryja już fałszywy. Palikot wyborów nie wygra ale ma największe szanse z tych mniejszych na wejście dlatego oddaje mu głos :))

Da rade !
:mrgreen:

Myślisz, że w innych partiach nie ma takich asów ? Także głosuję na Palikota bo tylko on i jego partia może pogonić tych nierobów. Czy będzie lepszy ? to się okaże ale wprowadzi coś nowego - dość tylko jednego - po i pis. SLD także wielka pomyłka. Jak widzę tego sztucznego plastikowego Napieralskiego to aż mnie skręca - z ryja już fałszywy. Palikot wyborów nie wygra ale ma największe szanse z tych mniejszych na wejście dlatego oddaje mu głos :))

Myślę, że nie mają takich prostaków jak ten gość. Już nawet nie chodzi o tego pana. Popierając palikota popierasz lewackie poglądy z kandydatami z lewego ścierwa. Popierasz Biedronia, popierasz babke, która ma kutasa i także startuje z list od palikota. Mam wrażenie, że nastała moda na głosowanie na kogoś innego, fajnego. Szczególnie u młodych. Kilku moich znajomych też śmiało się wypowiada, że głosuje na palikota. Szkoda tylko, że większość z nich nie zna programu jego partii oraz ich lewackich kandydatów. Sam w sobie palikot jest osobą interesującą i oryginalną w naszej polityce, co pewnie przyciąga młodych ludzi. Jednak jeśli się spojrzy troszkę w głąb tej partii to pozna się ciekawe poglądy i osoby z niej startujące :mrgreen:

http://latarnik.nq.pl/

I jeszcze link na kogo zagłosować, podajcie swoje procenty :))

U mnie:

Ruch Palikota: 58%

PiS: 46%

PSL: 41%

SLD: 40%

PO:39%

oczywiście innych partii nie ma.....

http://www.wybory.xaa.pl/test.html - zdecydowanie najlepszy test polityczny w sieci.

Palikot teraz ukrócił język. Mówi to co ludzie chcą słyszeć, a jak już go wybiorą to zrobi koalicje z PO i cały czar pryśnie jak bańka mydlana. Nie można powiedzieć bo Palikot sam w sobie jest osoba interesującą, ale ta jego partia jest o du*e rozbić. Ma bardzo dobry marketing polityczny, skutecznie przekonuje ludzi, że on jest najlepszą opcją.... i niestety mu się to udaję. No cóż otwórzcie oczy i dokonajcie słusznego wyboru 9 października. Dziś TÓskobus w moim mieście ;)

Wyniki:

PO, PiS, Ruch Palikota, PSL, SLD oraz Mniejszość Niemiecka biorą udział w podziale mandatów poselskich - podała PKW na podstawie danych ze 100 proc. obwodów. PO w wyborach uzyskała 39,18 proc.; PiS - 29,89 proc.; Ruch Palikota - 10,02 proc.; PSL - 8,36 proc.; SLD - 8,24 proc.

Szef PKW Stefan Jaworski poinformował na poniedziałkowej wieczornej konferencji prasowej, że w skali kraju oddano 14 mln 369 tys. 503 głosy ważne. Zapowiedział, że oficjalne ogłoszenie wyników wyborów nastąpi we wtorek wieczorem.

Jaworski poinformował także, że na podstawie danych ze 100 proc. obwodowych komisji wyborczych w Sejmie znajdzie się 5 ugrupowań, które w skali całego kraju przekroczyły 5-procentowy próg wyborczy i wezmą udział w podziale mandatów w Sejmie.

Są nimi: Platforma Obywatelska z poparciem 39,18 proc. (5 mln 629 tys. 773 głosy), Prawo i Sprawiedliwość - 29,89 proc. (4 mln 295 tys. 016 głosów); Ruch Palikota - 10,02 proc.( 1 mln 439 tys. 490 głosy); Polskie Stronnictwo Ludowe - 8,36 proc. (1 mln 201 tys. 628 głosów) oraz Sojusz Lewicy Demokratycznej - 8,24 proc. (1 mln 184 tys. 303 głosy).

W podziale mandatów bierze udział także lista numer 11, zgłoszona przez Mniejszość Niemiecką, która uzyskała 0,19 proc (28 tys. 14 głosów).

Do parlamentu ostatecznie nie wejdą: Polska Jest Najważniejsza, która uzyskała 2,19 proc. (315 tys. 393 głosy), Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego z wynikiem 1,06 proc. (151 tys. 837 głosy), Polska Partia Pracy - Sierpień '80 - 0,55 proc. (79 tys. 147 głosów); KW Prawica - 0,24 proc. (35 tys. 169 głosów) oraz KW Nasz Dom Samoobrona Andrzeja Leppera - 0,07 proc. (9 tys. 733 głosy).

Taki rozkład głosów oznacza, że PO powinna uzyskać w Sejmie 206 mandatów, a PiS - 158. Ruch Palikota dostanie 40 mandatów, PSL - 28, a SLD - 27. Komitet Wyborczy Mniejszość Niemiecka uzyskał 1 mandat.

interia.pl

i na koniec śmieszny filmik %-)

http://www.youtube.com/watchv=qNNX_k9cNrE&feature=player_embedded

- Sami krzyża nie będziemy ściągać, ale zwrócimy się do marszałka Grzegorza Schetyny o to, by szanował konstytucję - powiedział w "Kropce nad i" Palikot. Zapowiedział, że będzie walczył o świeckie państwo, gdyż w przeciwieństwie do Donalda Tuska, chce dotrzymywać obietnic. - Jeśli Sejm nie zgodzi się na to, by ściągnąć krzyż ze ściany w sejmowej sali obrad, to sprawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego - zapowiedział Palikot.

W rozmowie z Moniką Olejnik Janusz Palikot powiedział, że nie wyklucza tez możliwości powołania koalicji RP z PO. - Byłby to rząd dobrych fachowców - stwierdził Palikot.

Źródło wp.pl

:fp:

No i niestety, wygralo PO. Frekwencja ok 50%, PO glosow ok. 40% wiec w duzym zaokragleniu mamy 20% baranow w tym kraju %-) Jeden na pieciu z nas ma klapki na oczach i jest widocznie slepy na to co sie dzieje, albo boi sie sprobowac czegos nowego :bz:

Ciekawie sie dzieje w SLD, tam teraz glowy poleca. Taki wynik to dla nich tragedia, mowilo sie ze Napieralski zejdzie ze swiecznika jak bedzie mniej niz 15% %-) Kaliszowi tez troche geba sie skrzywila jak uslyszal werdykt...

Wielki sukces Palikota, bo z taka "ekipa" w partii i od razu 10% to trzeba pogrubiona czcionka nazwac glosno sukcesem :)) Chyba rosnie poziom tolerancji w Polsce, tylko szkoda, ze nigdzie tego nie widac :p I tak nie zalegalizuje zioła i tak, ale przynajmniej duzo mlodych ludzi pokazalo ze bardzo im na tym zalezy :D Przynajmniej bedzie jakis nacisk, cos sie bedzie dzialo, czyli przeciwnie do rzadow Platformy.

Ogolnie Wybory Parlamentarne 2011 oceniam jako gówniane %-) Kolokwializm celowy :)) Za 4 lata znow ten sam badziew bedzie, jak nie gorzej, bo PO nie ma i nie wiem czy bedzie miala jakikolwiek plan unikniecia przynajmniej w malym stopniu zblizajacego sie kryzysu. W spotach znow pokaza moherow i kiboli, zeby ludzie ze strachu po raz kolejny na nich zaglosowali. A mowia, ze to PiS prowadzi kampanie nienawisci :fp: I tak do usranej smierci te nieroby beda kosic piekny hajs za siedzenie w Sejmie i pier***nie smutkow, co chwila dorzucajac jakas sexy ustawe, ktora ma teoretycznie "naprawic jakis problem", a w rzeczywistosci tylko ograniczy nasza wolnosc. Niedlugo zaproponuja calkowity zakaz palenia tytoniu, sprzedaz alkoholu od 25 lat czy zakaz sadzenia jakichs roslinek w domu bo jedna czy druga babcia sie tym przytrula czy cos %-) I 20% elektoratu bedzie psioczyc, rzucac miesem, a w nastepnych wyborach znow oddadza glos na PO. Pieprzeni hipokryci. Szkoda mi Korwina, jest facet zbyt radykalny, zbyt ostry, zeby porwac tlumy. 1-2% poparcia to max na co moze liczyc w tym kraju. I prawdopodobnie z powodu niskich notowan w koncu sobie odpusci. Jedyny gosc, ktora ma przygotowany juz teraz plan dzialania na wypadek fali kryzysu, ktora uderzy na pewno, tylko jeszcze niewiadomo kiedy...

Eee a moze niepotrzebnie sie przejmuje, moze lepiej olac te Tuskokaczobusy? Tylko czy takie podejscie ma sens w naszym "demokratycznym" kraju? %-)

I tak nie zalegalizuje zioła i tak, ale przynajmniej duzo mlodych ludzi pokazalo ze bardzo im na tym zalezy Przynajmniej bedzie jakis nacisk, cos sie bedzie dzialo, czyli przeciwnie do rzadow Platformy.

Jeśli ktokolwiek chodź trochę wierzy że Palikot zalegalizuje zioło to naprawdę ma coś nie tak z glową . W tym kraju nigdy to nie przejdzie. Był to normalny chwyt wyborczy . Wielu ludzi zajaranych tym że legalnie będą palić ziółko rozczaruje się , kosztem tego mają transwestyte , geja , i Wande Nowicką feministke znana z powiedzenia że wstydzi się że Ojciec Święty był Polakiem . Nacisk to bedzię ale na szerzące się multi-kulti .

Eee a moze niepotrzebnie sie przejmuje, moze lepiej olac te Tuskokaczobusy? Tylko czy takie podejscie ma sens w naszym "demokratycznym" kraju?

Dla mnie szacunek że przejmujesz się losem naszej Ojczyzny oby tak dalej

- Sami krzyża nie będziemy ściągać, ale zwrócimy się do marszałka Grzegorza Schetyny o to, by szanował konstytucję - powiedział w "Kropce nad i" Palikot. Zapowiedział, że będzie walczył o świeckie państwo, gdyż w przeciwieństwie do Donalda Tuska, chce dotrzymywać obietnic. - Jeśli Sejm nie zgodzi się na to, by ściągnąć krzyż ze ściany w sejmowej sali obrad, to sprawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego - zapowiedział Palikot.

W rozmowie z Moniką Olejnik Janusz Palikot powiedział, że nie wyklucza tez możliwości powołania koalicji RP z PO. - Byłby to rząd dobrych fachowców - stwierdził Palikot.

Źródło wp.pl

:fp:

Ściągać krzyże ze wszystkich ścian oprócz kościelnych ;)

Pisałem przecież o tym, że Palikot to pewnie wejdzie w koalicję z PO. Nie spodziewałem się jednak, że ciemnogród znów zagłosuje tak licznie na tych złodziei. Teraz to strach się bać co będzie dalej, cztery lata rządów, większość w sejmie, prezydent "ktury" wszystko podpisze. Ludzie nie zdają sobie sprawy z konsekwencji jakie to może mieć na Polskę. Przynajmniej kilku ekspertów uważa, że Polskę w końcu dopadnie kryzys, maks 2-3 lata i ludzie wyjdą na ulicę %-) To chyba jedyna nadzieja, żeby tutaj się coś zmieniło. Ogólnie wynik Palikota nie dziwi, po tym co dało się pooglądać w necie. Wystarczyło spojrzeć na statystyki wyborców 1/3 tego 10% wyniku to głosy osób poniżej 25 roku życia. Dzieciakom się chciało legalnie palić, ale o sprawach o których pisałem na pierwszej stronie zapomnieli. I dzięki temu Palikot sobie wszedł do sejmu z bandą jakiś "nieogarów". Transeksualna Anna czy pedałek Biedroń. I tutaj też, żeby ukrócić komentarze naprawdę nie mam nic do takich ludzi, tylko jeżeli mają rządzić moim państwem takie osoby to chyba lekka przesada. Niech sobie żyją i robią co chcą, ale niech nie decydują o najważniejszych sprawach w tym kraju. Kończąc wybory były takie jakie niestety przewidziałem czyli wygrana PO. Liczyłem jednak, że Nardów chociaż troszkę się przebudzi i ten wynik będzie w granicach 25-30%.