Skocz do zawartości

Walka o typera - 11.07.2011

---perpan---

Rekomendowane odpowiedzi

Typy wraz z analizami

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie.

W przypadku nie podania kursu analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Regulamin konkursu

1. Każdy uczestnik konkursu musi podać od 9 do 14 typów miesięcznie, podanie mniejszej ilości typów lub przekroczenie limitu 14 typów powoduje dyskwalifikacje z konkursu,

2. Rangę typera zdobędzie osoba, która uzyska największy zysk, czyli takie samo kryterium jak obecnie w PD oraz uzyska skuteczność typów na poziomie co najmniej 70% lub zajmie miejsce w przedziale 1-3 ale uzyska skuteczność na poziomie 80%,

- dodatkową nagrodą dla każdego uczestnika będzie punkt reputacji za każdą trafioną analizę,

3. Minimalny kurs wynosi 1,30

4. Maksymalny kurs to 4,0. Jeśli Twój typ ma kurs większy niż 4,0 to do statystyk zostanie policzony właśnie jako 4,0.

5. Jeśli analiza będzie słaba pod względem merytorycznym, opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy.

Spotkanie: Brown D. (Ger) - Dasnieresde Veigy J. (Fra)

typ: 1

kurs: 1.85

Data: 11.07.2011 godz: 11:00

buk: Bwin

Wiele spotkań na dziś nie ma ale coś się znalazło. Aż dziw, że kursy na to spotkanie tak wysokie. Kwalifikacje do turnieju ATP w szwedzkim Bastad wkraczają w ostatnią rundę. Spotkanie, które wybrałem to pojedynek Dustina Browna czyli Jamajczyka grającego dla Niemiec oraz challengerowca Dasnieres de Veigy Jonathan (aż nie wiadomo jak wymienić to imię i nazwisko %-) ). Nie wiem, czemu bukmacherzy wystawili równorzędne kursy na obu graczy bo dla mnie faworyt jest jeden i jest nim Jamajczyk. Nie opieram się tu na pozycji w rankingu a na ogólnym przeglądzie obu zawodników. Oglądałem Browna nie raz w akcji. Jego gra bazuje w większości na grze servis&volley. Jeśli pierwszy serwis będzie siedział, to nie powinien on mieć problemów z pokonaniem o 3 lata młodszego zawodnika z Francji. Prawdę mówiąc z Francuzem spotykam się pierwszy raz ale patrząc na jego karierę, to rzadko występuje w turniejach ATP nie mówiąc już o Wielkich Szlemach, gdzie Brown grał nie raz. Chłopak nie wystąpił nigdy podkreślam nigdy w turnieju rangi ATP a jego kariera ma już kilka lat. Dlaczego tym razem ma się mu udać ? Obaj zawodnicy spotkali się już dwukrotnie. H2h obu to 1:1 z tym że ostatnie spotkanie, niecałe 2 lata temu gładko wygrał Brown. Co ciekawe był to finał jednego z Challengerów. Dotychczasowe wyniki w pierwszych dwóch rund kwalifikacji również są za Dustinem. Francuz niby pokonał w swoich meczach gładko rywali wygrywają po 2:0 każdy mecz ale zawodnicy byli odpowiednio na 900+ i 1600+ miejscu w rankingu także zostawię to bez komentarza. Natomiast Jamajczyk pierwszy mecz trochę trudno mu szło ale wygrał 2:1 z Patience który komuś kto trochę więcej interesuje się tenisem na pewno o uszy się obił a drugie spotkanie bardzo ważne wygrał po kreczu z Granollers-Pujol. W meczu tym Brown wygrał 1 seta i prowadził w drugim 3:0. Także na pewno zachował dużo sił i przystąpi do dzisiejszego meczu bardziej świeży niż Francuz, który musiał rozgrywać pełne mecze w swoich potyczkach. Kurs piękny i biore go z pocałowaniem ręki bukmacherów.

http://obstawianie.com/atp-newport-wta-budapeszt-bastad-vt119711.htm#1580317

[ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-07-16, 15:50 ]

:minus:

15:05

Stakhovsky, S - Pospisil, Jaroslav

typ: Stakhovsky, S -1,5

kurs: 1,85

buk: Unibet

W rozpoczynającym się dzisiaj turnieju w Stuttgarcie zagrają w pierwszej rundzie Ukrainiec Stahovsky,który jest obecnie 45 w rankingu ATP oraz Czech Pospisil plasujący się na 131 miejscu. Ja stawiam na decydowane zwycięstwo Ukraińca 2-0,nie daję żadnych szans na ugranie seta Pospisilowi.

Czech grał ostatnio w turnieju w Brunszwiku dotarł nawet do 3 rundy gdzie przegrał z Hajkiem

4-6 4-6,jednak jego wcześniejsi rywale nie byli chyba zbyt wymagający, ja osobiście o nich wczesniej nic nie wiedziałem.W Wimbledonie Czech odpadł w pierwszej rundzie gładko przegrywając z Hanescu 3-0 , wczesniej odpadł także w pierwszej rundzie w Londynie. Pospisil co najwyzej w obecnej formie to może pograć w chelengerach ale i tam nic nie zwojował przez ostatnie miesiące.

Stahovsky ostatnie spotkanie rozegrał na Wimbledonie przegrywając 3-0 w drugiej rundzie z Ljubicicem. Ukrainiec dpbry wynik osiągnął w Rolland Garos gdzie przeszedł 2 rundy pokonując Nishikori oraz Gueza, odpadł dopiero po porażce z Ferrerem.

Uważam,że Ukrainiec nie będzie miał większych problemów z pokonaniem w dwóch seta Pospisila.

http://obstawianie.com/atp-stuttgart-vt119754.htm#1580333

[ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-07-16, 15:51 ]

:minus:

Mecz: Gojnea, Madalina - Amanmuradova, Akgul

Data: 16:00

Typ: 1 set - Amanmuradova

Kurs: 2.20

Bukmacher: Bwin

Analiza: Dzisiaj o godzinie 16:00 na kort w Palermo wyjdą dwie równorżedne zawodniczki, które zmierzą się w turnieju WTA. W pojedynku, w którym konkurować będą Madalina Gonjea i Akgul Amanmuradova, bukmacherzy w roli faworytki stawiają Gonjeę, jednak ja postawie dzisiaj na jej przeciwniczkę. Jest ona (Amanmuradova) 98 w rankingu WTA, podczas gdy jej dzisiejsza przeciwniczka plasuje się na 149 pozycji. Gonjea nie jest sławną zawodniczką i nie radzi sobie jeszcze z lepszymi przeciwniczkami, więc dzisiaj z wyżej notowaną zawodniczką raczej sobie nie poradzi. Amanmuradova też ostatnio nie przezentuje wysokich lotów tenisa, a wygrała tylko z powodu skreczowania jej przeciwniczki, jednak dzisiaj trafiła na "łatwego" rywala, więc powinna to wykorzystać, na co liczę. Jeszcze te zawodniczki nie grały ze sobą, więc to raczej wróżenie z fusów, lecz stawiam że lepiej w mecz wejdzię Akgul Amanmuradova!

[ Komentarz dodany przez: b@rto: 2011-07-16, 15:51 ]

:plus: 120

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...