---perpan--- Napisano 27 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Czerwiec 2011 LIGI ŁOTEWSKIEZAPRASZAMY DO PISANIA ANALIZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soren Napisano 10 Listopad 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Listopad 2011 Piłka nożna Virsliga 10.11.2011 15:30 Olipms Ryga - Spartaks typ: 1 połowa - 2 kurs: 2.65 buk: Expekt Po raz kolejny w tym tygodniu mamy bardzo ubogą ofertę.Ciężko coś z niej wybrać i przez to postanowiłem zagrać baraże w łotewskiej Virsliga.O godzinie 15:30 zmierzą się ze sobą Olimps Ryga i Spartaks. Olipms to drużyna założona na bazie piłkarzy z zespołów Skonto-2 Ryga, Metalurgs-2 Lipawa i Ventspils-2.W drużynie grają bardzo młodzi zawodnicy,którzy dopiero wchodzą w dorosłą piłkę.Trzeba powiedzieć,że najstarszym zawodnikiem jest 30 letni obrońca Kalinins,a drużyna składa się głównie z 16,17,18 i 19 latków.Oczywiście nie mieli oni jakichkolwiek szans na zajęcie miejsca gwarantującego im pozostanie w najwyższej klasie rozgrywkowej.Po 32 rozegranych meczach mają bilans 1 zwycięstwa,3 remisów i 28 porażek.Ich bilans bramkowy wynosi 19:117. Drużyna Spartaks zajęła 3 miejsce na zapleczu Virsliga.Pokazali oni pod koniec sezon,że bardzo chcą wywalczyć awans do pierwszej ligi.W ostatnich meczach pokonali mistrza 1 ligi Metta/LU na wyjeździe 2:1,wicemistrza Metalurgs Lipawa II 3:1 czy w ostatniej kolejce Ogres/FK33 aż 12:0.Na koniec rozgrywek mieli na swoim koncie 52 punkty.Zanotowali oni 16 zwycięstw,4 remisy i 4 porażki,a ich bilans bramkowy wynosi 74:20. Goście bardzo chcą awansować.Myślę,ze im to się uda,a już w pierwszym meczu zaatakują młody zespół rywala i będą prowadzić już po 45 minutach gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esiek81 Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Czerwiec 2013 Dyscyplina:Piłka nożna,ŁOTWA: Virsliga Spotkanie:FC Jurmala -Jelgava 4-2 Typ:2 Kurs:3.40 Godz:18:00 Buk:Expekt Po wspaniałym początku sezonu, Jurmala przegrała ostatnie 6 meczów z rzędu z bilansem bramkowym 00:17 . W ostatnim meczu przegrali ze Skonto 0-5.Mają problemy finansowe z tego powodu czterech graczy już opuściło klub.Przed tym meczem trener FC Jurmala ogłosił, że zespół na ich miejsce kupi kilku nowych graczy w nadchodzących tygodniach, ale nawet jeśli jakiś nowy gracz będzie grał w dzisiejszym meczu,to nie da im tyle co ci co odeszli. Klub grał ważną rolę w drużynie, a to zajmie czasu, aby je zastąpić. Może w następnych meczach będą grali lepiej,ale teraz dla mnie są najsłabszą drużyną w lidze łotewskiej.Jelgava nie gra o wile lepiej,ale ich postawa w ostatrnim meczu z Ventspils napawa optymizmem stracili gola dopiero w samej końcówce,a remis w tym meczu byłby sprawiedliwszym wynikiem.Myślę,że goście będą w stanie odnieść dzisiaj minimalne zwycięstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin985 Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Czerwiec 2013 Dyscyplina: Piłka nożna: Liga Łotewska, godz 18:00 / Data: 21.06.2013 FC Daugava - FK VentspilsTYP: over 2.5KURS: 1,80BUK: Paddy Power Analiza: Dzisiaj postanowiłem zagrać coś innego a dokładniej postanowiłem zagrać w lidze Łotewskiej. Powiem szczerze bez owijania w bawełnę że kompletnie się nie znam na tej lidze lecz jak przeglądałem dzisiejsze oferty to nic ciekawego nie ma więc postanowiłem zagrać mecz pomiędzy zespołem FC Daugava a zespołem Ventspils. Ja w tym meczu nie będę obstawiał zwycięzcę meczu lecz postanowiłem zagrać over 2.5 gola. Ale wszystko od początku. Zacznę od gospodarzy tego meczu. W lidze znajdują się na 4 pozycji z dorobkiem 20 oczek. Rozegrali o jeden mecz więcej od swoich dzisiejszych rywali. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 5 meczy w których to 2 mecze wygrali i zremisowali oraz jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 9 goli a stracili aż 6 bramek a więc sporo tracą i strzelają goli. Średnio wychodzi 3 gole na mecz na swoim boisku a więc taka liczba jaka jest potrzebna aby ten mój zakład wszedł. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 4 mecze wygrać i 1 mecz przegrać. A więc są w dość dobrej dyspozycji. Natomiast zespół gości w tabeli znajduje się na 3 pozycji z dorobkiem 21 oczek i ma o jeden mecz mniej rozegrany niż ich rywale w tym meczu. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie 4 mecze w których to 2 mecze wygrali i również 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 4 gole i stracili ich aż 7 a więc jak by nie patrzeć wychodzi średnia powyżej 2.5. a więc i tutaj jest to czego oczekuję w tym meczu. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 4 mecze wygrać a i jeden mecz wygrać po dogrywcę. A więc formę również mają dość dobrą więc mecz zapowiada się bardzo interesująco. Postanowiłem dać over 2.5 bo kurs jest interesujący a przecież ostatnie 4 mecze pomiędzy oboma zespołami kończyły się over 2.5 więc i sądzę że w tym meczu może paść powyżej 2 goli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Sierpień 2013 Dyscyplina: Piłka nożna, ŁOTWA: Virsliga, godz. 16.00 Spotkanie: Skonto Ryga ₋ Fc Daugava Typ: 1 Kurs: 1.91 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Łotewska Virsliga. Daugavpils to obrońca tytułu, ale w tym sezonie ten zespół jest słabszy i raczej z marnymi szansami na obronę, choć do końca jeszcze sporo kolejek. Skonto to lider ligi, mający 5 pkt. przewagi nad tym rywalem. 1. Skonto 13 9 4 0 38:4 31 pkt. 4. Daugavpils 13 8 2 3 24:14 26 pkt. Aktualną formę pokazują ostatnie wyniki obu ekip. Goscie po eliminacjach Champions League ograli słabiutki Spartaks 3:2, ale problemów mieli co niemiara, bo gola na 3:2 strzelili dopiero w końcówce meczu. A trzeba zaznaczyć, że w LM zostali ośmieszeni przez Elfsborg. Wyniki 1:7 i 0:4 chluby nie przynoszą. Daugavpils w tej chwili jest na 4 miejscu w tabeli i dzisiaj na pewno nie jest faworytem. Skonto gra świetnie. Ten zespół stracił tylko 4 gole w tym sezonie, w tym na swoim boisku jednego. Co prawda Skonto zostało wyeliminowane z LE przez FC Slovan Liberec. Wyniki to 2:1 u siebie oraz 0:1 na wyjeździe. To pokazuje, że zespół grał jak równy z równym ze znacznie lepszym zespołem z silniejszej ligi, a ostatnio w lidze zremisowali na wyjeździe z rywalem do tytułu Ventspils 0:0. W pierwszej rundzie było 4:1 dla Skonto i dzisiaj także 3 pkt. zostaną w Rydze. To na pewno jest lepszy zespół od gości, szczególnie w tym okresie sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Wrzesień 2013 Daugava Ryga - Skonto Ryga 2 2.00 / EH(1:0) 2 4.20 PaddyPower Dziś na Łotwie spotkanie derbowe pomiędzy zajmującym czwarte miejsce zespołem Daugavy a liderem Skonto. Gospodarze tego meczu spisują się bardzo dobrze w tym sezonie zajmują bardzo wysokie jak na nich trzecie miejsce w lidze, 11 zwycięstw, 6 remisów oraz 4 porażki dały 39 punktów, bilans bramkowy 31:16. Natomiast Skonto walczy o mistrzostwo, spisują się w tym sezonie znakomicie, w lidze mają na koncie 15 zwycięstw i 6 remisów, co daje 51 punktów, zdobyli aż 60 bramek tracąc zaledwie 7. Wygrywają wszystko jak chcą, mieli tylko dwa remisy na przełomie lipca i sierpnia m.in. w szlagierowym meczu z Ventspils na wyjeździe 0:0 z którymi to walczą o mistrzostwo. Jednak pamiętać trzeba że walczyli wtedy właśnie z dobrym czeskim zespołem Slovanem Liberec w kwalifikacjach ligi europejskiej i walczyli dzielnie, odpadli po równej walce, u siebie wygrali 2:1 a na wyjeździe ulegli 0:1. Na krajowym podwórku mieli ostatnio jedyną wpadkę i na pewno w derbach będą chcieli zmazać tą plamę, oczywiście byli w tym meczu zdecydowanie lepsi, jednak rywale mieli sporo szczęścia. Dziś spotkanie które wyzwala w tej słabej lidze specjalne emocje także Skonto powinno pokazać 100% możliwości, w lipcu pokonali u siebie Daugavę 5:0, a jako że na wyjazdach spisują się wyśmienicie (8 zwycięstw, 2 remisy, bramki: 30:3) powinni poradzić sobie z tym rywalem, który lepiej gra na wyjazdach niż w domu (4 zwycięstwa, 4 remisy, 2 porażki, bramki 11:6). Kursy w okolicach 2 na wygraną i 4 na wygraną z handi są jak najbardziej do pokrycia i wydają się zbyt wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 30 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Wrzesień 2013 Daugava Ryga - Skonto Ryga 2 1.73 Sbobet / AH(1,5:0) 2 3.15 marathonbet Spotkanie miało się odbyć w piątek, niestety ze względu na fatalne warunki atmosferyczne zostało przełożone na dziś. Od kiedy podałem typ kursy już ostro poszły w dół jednak ja nadal jeste, pewny tego typu i go gram. Jest to spotkanie derbowe pomiędzy zajmującym czwarte miejsce zespołem Daugavy a liderem Skonto. Gospodarze tego meczu spisują się bardzo dobrze w tym sezonie zajmują bardzo wysokie jak na nich trzecie miejsce w lidze, 11 zwycięstw, 6 remisów oraz 4 porażki dały 39 punktów, bilans bramkowy 31:16. Natomiast Skonto walczy o mistrzostwo, spisują się w tym sezonie znakomicie, w lidze mają na koncie 15 zwycięstw i 6 remisów, co daje 51 punktów, zdobyli aż 60 bramek tracąc zaledwie 7. Wygrywają wszystko jak chcą, mieli tylko dwa remisy na przełomie lipca i sierpnia m.in. w szlagierowym meczu z Ventspils na wyjeździe 0:0 z którymi to walczą o mistrzostwo. Jednak pamiętać trzeba że walczyli wtedy właśnie z dobrym czeskim zespołem Slovanem Liberec w kwalifikacjach ligi europejskiej i walczyli dzielnie, odpadli po równej walce, u siebie wygrali 2:1 a na wyjeździe ulegli 0:1. Na krajowym podwórku mieli ostatnio jedyną wpadkę i na pewno w derbach będą chcieli zmazać tą plamę, oczywiście byli w tym meczu zdecydowanie lepsi, jednak rywale mieli sporo szczęścia. Dziś spotkanie które wyzwala w tej słabej lidze specjalne emocje także Skonto powinno pokazać 100% możliwości, w lipcu pokonali u siebie Daugavę 5:0, a jako że na wyjazdach spisują się wyśmienicie (8 zwycięstw, 2 remisy, bramki: 30:3) powinni poradzić sobie z tym rywalem, który lepiej gra na wyjazdach niż w domu (4 zwycięstwa, 4 remisy, 2 porażki, bramki 11:6). Kursy w okolicach 2 na wygraną i 4 na wygraną z handi są jak najbardziej do pokrycia i wydają się zbyt wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Maj 2014 Dyscyplina:Piłka nożna,ŁOTWA: Virsliga Spotkanie:FC Liepaja - Jelgava Typ:1 Kurs:2.37 Godz:17.00 Buk:bet365 Spotkanie w ramach Łotewskiej Virsligi, trzecia w tabeli FC Liepaja podejmuje na własnym stadionie czwartą w tabeli Jelgavę. Moim typem na to spotkanie jest wygrana drużyny gospodarzy. FC Liepaja wygrała ostatnie trzy z czterech spotkań ligowym w tym mecz u siebie 2-0 ze Spartaksem gdzie to rywale byli faworytami. Ich przeciwnicy z ostatnich czterech spotkań ligowym wygrali dwa, jedno zremisowali ( z ostatnim zespołem tabeli ) i jedno przegrali. Forma ligowa minimalnie lepsza u drużyny na którą stawiam. Ostatnie dwa bezpośrednie spotkania między tymi dwiema ekipami zakończyły się zwycięstwem Jelgavy 3-2 i 1-0, gospodarze na pewno będa chcieli w końcu pokonać swoich rywali. Mecz będzie na pewno bardzo zacięty gdyż Liepaja na własnym stadionie w tym sezonie ma bilasn cztery wygrane, zero remisów i jedna porażka. Natomiast goście to liderzy tabeli jeśli patrzeć tylko na spotkania wyjazdowe, do tej pory wygrali wszystkie cztery które rozgrywali. Dziś liczę na wysoką mobilizację gospodarzy i przełamawie dwóch serii ( meczy bezpośrednich i wygranych spotkań wyjazdowych Jelgavy ), gdyż jak wiemy każda seria kiedyś się kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunczyk Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Maj 2014 Dyscyplina: Piłka nożna - Łotwa, Virsliga Spotkanie: FC Daugava Daugavpils - FK Spartaks Jurmala Typ: 1 Kurs: 1.72 Data: 14.05.2014 Godz: 17:00 Bukmacher: Betfair Analiza: W ramach 10 kolejki łotewskiej Virsligi na stadionie Celtnieks w Dyneburgu rozegrane zostanie dziś spotkanie pomiędzy miejscowym zespołem FC Daugava a Spartaksem Jurmala. Gospodarze to ścisła czołówka łotewskiej ekstraklasy w ostatnich kilku latach - mistrz z 2012 roku, 3 miejsce w 2011 i 2013, zdobywca Pucharu Łotwy w 2008. W obecnych sezonie zajmuje 5 miejsce, mając jeden zaległy mecz do rozegrania. Trzeci w tabeli Metalurgs Lipawa wyprzedza ich o 4 punkty, ale o 2 mecze więcej za sobą, więc miejsce na podium jest jak najbardziej w zasięgu. W ośmiu rozegranych spotkaniach Daugava odniosła 5 zwycięstw i poniosła 3 porażki. Pierwszy mecz tego sezonu to jedyna porażka na własnym stadionie: 1:2 z FK Jelgava. Potem przyszła seria 5 zwycięstw, a ostatnie 2 mecze to wyjazdowe porażki z rządzącymi w łotewskiej lidze FK Ventspils i Skonto Ryga. Spartaks Jelgava to klub założony w 2007 roku, obecny sezon jest ich trzecim w najwyższej klasie rozgrywek. W debiucie w 2012 roku zajęli 5 miejsce (49 punktów w 36 meczach), w kolejnym sezonie było już gorzej: 7 miejsce i 25 punktów na 27 spotkań. W tym roku również jak na razie zajmują 7 pozycję. Z ośmiu rozegranych spotkań 2 wygrali, 2 zremisowali i 4 przegrali (gole 8:8). Na wyjazdach raz wygrali, raz przegrali i 3 razy przegrali (gole 3:5). W krótkiej historii bezpośrednich spotkań górą zdecydowanie dzisiejsi gospodarze: 05.10.13 VIR Spartaks FC Daugava 0 : 2 28.07.13 VIR FC Daugava Spartaks 3 : 2 28.04.13 VIR Spartaks FC Daugava 0 : 2 22.09.12 VIR Spartaks FC Daugava 0 : 3 29.07.12 VIR FC Daugava Spartaks 3 : 2 16.05.12 VIR Spartaks FC Daugava 2 : 2 31.03.12 VIR FC Daugava Spartaks 1 : 0 Bilans: 6 zwycięstw Daugavy i 1 remis, gole 16:6. Uważam, że inne rozstrzygnięcie niż wygrana gospodarzy byłaby dziś dużą niespodzianką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodpressure Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Maj 2014 Dyscyplina:Piłka nożna,ŁOTWA: Virsliga Spotkanie:FC Liepaja - Jelgava Typ:Remis do przerwy Kurs:2.37 Godz:17.00 Buk:Bet365 Dzisiaj postatnawiam iść na całość. Z braku ciekawej oferty na dzisiaj zagłębiam się w łotewską pierwszą ligę piłki nożnej. Moją uwagę przykuwa mecz trzeciej z czwartą drużyną w tabeli. Liepaja dotychczas w 10 spotkaniach odniosła sześć zwycięstw, remis i trzy porażki. Na własnym boisku notują bilans 4-0-1, ale.. bilans w spotkaniach u siebie do przerwy wynosi 0-5-0. Ciekawa seria, która pewnie niedługo się skończy, jednakże mam nadzieję, iż nie stanie się to dzisiaj . Ich rywal to aktualnie lider w klasyfikacji meczów wyjazdowych. Jelgava po 9 meczach notuje bilans 5-2-2 i traci zaledwie dwa punkty do swoich rywali. Można się zatem spodziewać wyrównanego meczu. W moim dzisiejszym wyborze kieruję się przede wszystkim ciekawą serią gospodarzy. Kurs na remis do przerwy na Bet365 wynosi 2.37, jak dla mnie interesujący. Dodam jeszcze tylko, że w pierwszym meczu tych zespołów, w pierwszej kolejce Jelgava wygrała 3-2. Była to jedyna porażka Liepaji w obecnym sezonie na własnym stadionie, ale co jest bardziej interesujące - do przerwy w tamtym meczu wynik wynosił 1-1. Osobiście mam zamiar to postawić, polecam dla odważnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balonik19821 Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Maj 2014 Dyscyplina: Piłka nożna - ŁOTWA: Virslīga Spotkanie: Metta/LU – Skonto Ryga Typ: 2 (handicap azjatycki Skonto -3,5) Kurs: 3,1 Data: 14.05.2014 Godzina: 19:00 Bukmacher: Bet365 Na wstępie muszą stwierdzić, że bardzo zdziwił mnie kurs wystawiony przez Bet365, gdyż w innych bukach kurs na taki handicap jest albo słaby albo w ogóle niedostępny, a typ jak dla mnie bardzo pewny. Gospodarze zajmują ostatnie miejsce w lidze łotewskiej z zaledwie 4 punktami na koncie. W ostatniej kolejce gospodarze nawet przegrali u siebie z Daugavą Ryga i tym samym to oni zostali najgorszą drużyną w lidze. Metta w 3 ostatnich meczach przed własną publicznością zanotowała 3 porażki każdą przewagą dwóch bramek, a były to drużyny dość przeciętne jak na ligę łotewską. Skonto z kolei to wicelider, który w tym sezonie zanotował już co prawda dwie porażki, ale były to przegrane z liderem, czyli Ventspilsem oraz w pierwszym meczu sezonu z FK Liepaja obie po 1-0. W 3 ostatnich meczach goście jednak odnieśli 3 zwycięstwa w tym jedno na wyjeździe aż 6-1 z Daugavą Ryga, czyli ostatnim pogromcą ich dzisiejszych rywali. Różnica klas między Ventspilsem i Skonto a resztą drużyn z ligi jest spora dlatego liczę dziś na wysokie zwycięstwo gości. Skoro Daugava ograła gospodarzy dwiema bramkami to wicelider powinien wygrać dziś co najmniej 4 tym bardziej, że Ventspils wygrał dziś swój mecz 6-0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowix Napisano 9 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Czerwiec 2014 Piłka nożna, Łotwa, Virsliga, godz. 16:00 Spotkanie: FC Daugava - Skonto Ryga Typ: 1 Kurs: 3,80 Buk: Bet365 Analiza: O godzinie 16:00 zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy FC Daugava, a Skonto Rygra w ramach Łotewskiej Virsligi. W tym meczu widzę value na gospodarzy. Kursy 1,8 na gości na prawdę mocno mnie zdziwiły. Dałbym tuta równe szanse dla obu ekip, a nawet z lekką przewagą na gospodarzy. I właśnie w moim typie zdecydowałem zagrać za zespół FC Daugava. W ligowej tabeli plasują się na wysokim 4 miejscu z 26 punktami na koncie [8-2-3]. Do lidera Ventspils tracą już 10 punktów, jednak do trzeciego Liepaja ta strata to tylko 2 punkty, taką samą stratę mają do dzisiejszego rywala, który ma 28 punktów i zajmuje miejsce wicelidera. Gospodarze ostatnio są w dobrej dyspozycji. Wygrali 3 spotkania i 2 zremisowali. Ostatnią porażkę ponieśli miesiąc temu ze... Skonto Ryga. Czas na rewanż, zwłaszcza, że FC Daugava bardzo dobrze spisuje się przed własną publicznością. Na własnym obiekcie wygrali 5 z 7 meczy, notując remis i porażkę, która zaznali... na inaugurację rozgrywek pod koniec marca tracąc bramkę w ostatnich minutach. Od tamtej pory wygrywali po prostu mecz za meczem. Pokonywali m.in lidera Ventspils oraz 3 drużynę FK Liepaja. Czas na pokonanie kolejnej ekipy z "trójki". Przejdę teraz do zespołu gości. Jak już wspomniałem zajmują drugie miejsce w lidze z 28 punktami [9-1-2]. Są ostatnio w równie wysokiej formie co gospodarze. Zremisowali ostatnie spotkanie ale wcześniej wygrali 5 spotkań. Ostatnią porażkę zaznali pod koniec kwietnia przegrywając z Ventspils. Przed własną publicznością grają świetnie [5-1-0]. Jednak już na wyjazdach trochę gorzej. Wygrali 4 razy i ponieśli 2 porażki. Co ciekawe przegrali ze wspomnianym Ventspils i FK Liepaja, a więc dwoma zespołami z czołówki. Ułożyło się to ciekawie bo gospodarze nie wygrali z czołówki jeszcze ze Skonto, a Skonto nie przegrało jeszcze z czołówki z Daugavą. Widać zatem że gospodarze przed własną publiką mają patent na wygrywanie z najlepszymi zespołami ligi. Natomiast Skonto, widać że ma problemy z tymi z czołówki. Dość ciekawie wygląda H2H ponieważ FC Daugava nie wygrała spotkania ligowego ze Skonto od 2008 roku notując aż 6 remisów i porażkę. Już po tym widać że goście nie będą mieli łatwej przeprawy. Będzie to trudny teren do wywalczenia punktów. Zwłaszcza, że gospodarze grają u siebie bardzo dobrze i mają patent na mocne zespoły z czołówki. Mój typ to czysta 1. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maer Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Czerwiec 2014 Dyscyplina: Piłka nożna - Łotwa ( Virsliga ) Spotkanie: FK Liepāja - FK Daugava Daugavpils Typ: 1 Kurs: 2.15 Data: 21.06.2014 Godzina: 16.00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Zapraszam bardzo serdecznie na rozgrywki łotewskiej Virsligi. W mieście Lipawa liczącym prawie osiemdziesiąt trzy tysiące mieszkańców na Stadion Daugava mogącym pomieścić pięć tysięcy widzów odbędzie się spotkanie o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Futbola Klubs Liepāja założonego w 2014 roku o barwach biało-zielono-czerwonych który kontynuuje tradycję założonego w 1909 roku i rozwiązanego w roku 2014 Futbola Klubs "Liepājas Metalurgs" a w gości z Dyneburga liczącego ponad sto tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1909 a reaktywowana w 2001 roku o barwach niebiesko-białych a mianowicie Futbola Klubs Daugava Daugavpils. FK Liepāja rozegrała w tym sezonie ligowym 15 spotkań w których zdobyła 31 punktów po 10 zwycięstwach, 1 remisie oraz 4 porażkach co obecnie daje 4 pozycje w tabeli łotewskiej Virsligi, bilans bramek 36-21. FK Daugava Daugavpils zdobyła 32 oczka lecz w swoich 16 meczach ligowych rozegranych w tym sezonie ligowym po 10 zwycięstwach, 2 remisach oraz 4 porażkach i zajmuje 3 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 22-19. Gospodarze u siebie zagrali w tym sezonie ligowym 8 razy zdobywając 21 oczek po 7 wygranych oraz 1 porażce, bilans bramkowy na swoim Stadion Daugava 19-5. Goście zdobyli 10 punktów w swoich 6 wyjazdowych spotkaniach w tym sezonie ligowym po 3 zwycięstwach, 1 remisie oraz 2 przegranych, bilans bramek w delegacjach 5-6. Mecz zapowiada się ciekawie gdyż oba zespoły sąsiadują ze sobą w tabeli ligowej i dzieli ich tylko jedno oczko a w ostatnich 18 spotkaniach pomiędzy tymi zespołami rozegranymi w Lipawie 11 razy wygrywali gospodarze, padły 4 remisy oraz 3 razy wygrywali goście, bilans bramkowy w tamtych meczach 33-13 na korzyść FK Liepāja który wcześniej grał jako Futbola Klubs "Liepājas Metalurgs". Mój typ w tym spotkaniu to kolejna wygrana gospodarzy z tym rywalem u siebie, Futbola Klubs Liepāja w tym sezonie gra u siebie bardzo dobrze wygrywając między innymi z dobrym Ventspils i to 2:0 czyli u siebie potrafią być bardzo groźni nawet dla najlepszych i do tego na swoim terenie strzelili już aż 19 goli a Futbola Klubs Daugava Daugavpils początek sezonu wyjazdowego miała słaby lecz ostatnio wygrali 2 razy z rzędu lecz nie były to zespoły u siebie tak dysponowane jak ich rywal w tym spotkaniu i moim zdaniem w Lipawie goście poniosą porażkę a drużyna FK Liepāja dopisze sobie w tabeli ligowej 3 oczka więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maer Napisano 21 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Czerwiec 2014 Dyscyplina: Piłka nożna - Łotwa ( Virsliga )Spotkanie: FK Liepāja - FK Daugava Daugavpils Typ: 1 Kurs: 2.15 Data: 21.06.2014 Godzina: 16.00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Zapraszam bardzo serdecznie na rozgrywki łotewskiej Virsligi. W mieście Lipawa liczącym prawie osiemdziesiąt trzy tysiące mieszkańców na Stadion Daugava mogącym pomieścić pięć tysięcy widzów odbędzie się spotkanie o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Futbola Klubs Liepāja założonego w 2014 roku o barwach biało-zielono-czerwonych który kontynuuje tradycję założonego w 1909 roku i rozwiązanego w roku 2014 Futbola Klubs "Liepājas Metalurgs" a w gości z Dyneburga liczącego ponad sto tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1909 a reaktywowana w 2001 roku o barwach niebiesko-białych a mianowicie Futbola Klubs Daugava Daugavpils. FK Liepāja rozegrała w tym sezonie ligowym 15 spotkań w których zdobyła 31 punktów po 10 zwycięstwach, 1 remisie oraz 4 porażkach co obecnie daje 4 pozycje w tabeli łotewskiej Virsligi, bilans bramek 36-21. FK Daugava Daugavpils zdobyła 32 oczka lecz w swoich 16 meczach ligowych rozegranych w tym sezonie ligowym po 10 zwycięstwach, 2 remisach oraz 4 porażkach i zajmuje 3 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 22-19. Gospodarze u siebie zagrali w tym sezonie ligowym 8 razy zdobywając 21 oczek po 7 wygranych oraz 1 porażce, bilans bramkowy na swoim Stadion Daugava 19-5. Goście zdobyli 10 punktów w swoich 6 wyjazdowych spotkaniach w tym sezonie ligowym po 3 zwycięstwach, 1 remisie oraz 2 przegranych, bilans bramek w delegacjach 5-6. Mecz zapowiada się ciekawie gdyż oba zespoły sąsiadują ze sobą w tabeli ligowej i dzieli ich tylko jedno oczko a w ostatnich 18 spotkaniach pomiędzy tymi zespołami rozegranymi w Lipawie 11 razy wygrywali gospodarze, padły 4 remisy oraz 3 razy wygrywali goście, bilans bramkowy w tamtych meczach 33-13 na korzyść FK Liepāja który wcześniej grał jako Futbola Klubs "Liepājas Metalurgs". Mój typ w tym spotkaniu to kolejna wygrana gospodarzy z tym rywalem u siebie, Futbola Klubs Liepāja w tym sezonie gra u siebie bardzo dobrze wygrywając między innymi z dobrym Ventspils i to 2:0 czyli u siebie potrafią być bardzo groźni nawet dla najlepszych i do tego na swoim terenie strzelili już aż 19 goli a Futbola Klubs Daugava Daugavpils początek sezonu wyjazdowego miała słaby lecz ostatnio wygrali 2 razy z rzędu lecz nie były to zespoły u siebie tak dysponowane jak ich rywal w tym spotkaniu i moim zdaniem w Lipawie goście poniosą porażkę a drużyna FK Liepāja dopisze sobie w tabeli ligowej 3 oczka więcej. 0:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi