sados20 Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Kwiecień 2011 W grze w Lotto skreślamy 12 liczb z puli 49. To maksymalna ilość na jaką pozwala regulamin Totalizatora Sportowego. Gramy metodą chybił - trafił. Możemy trafić "szóstkę" czyli wygraną I stopnia, "piątkę", czyli wygraną II stopnia, "czwórkę" czyli wygraną III stopnia lub "trójkę" - wygraną IV stopnia. Za "Trójkę" wygrana jest stała i wynosi 20 złotych pozostałe wygrane są wypłacana różnie, w zależności pozostałych trafionych "czwórek", "piątek" i "szóstek" w danym losowaniu. Dzięki temu, że gramy systemem, wygrane zwielokrotniają się! I tak: Trafiając 3 z 12 liczb otrzymam 84 "trójki". Trafiając 4 z 12 liczb otrzymamy 28 "czwórek" i 224 "trójki". Trafiając 5 z 12 liczby otrzymamy 7 "piątek", 105 "czwórek" i 350 "trójek". Trafiając 6 z 12 liczb otrzymamy 1 "szóstkę", 36 "piątek", 225 "czwórek" i 400 "trójek". Dlaczego aż tyle? To proste! Załóżmy, że Lottomat wybrał dla nas liczby 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12. Jeżeli rozpiszemy te liczby na wszystkie możliwe szóstki otrzymamy: 1, 2, 3, 4, 5, 6 1, 2, 3, 4, 5, 7 1, 2, 3, 4, 5, 8 1, 2, 3, 4, 5, 9 1, 2, 3, 4, 5, 10 1, 2, 3, 4, 5, 11 1, 2, 3, 4, 5, 12 . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7, 8, 9, 10, 11, 12 Gdyby te wszystkie "szóstki" rozpisać na wszystkie możliwe kombinacje, okazałoby się, że będzie ich dokładnie 924. Za każdą z nich trzeba zapłacić 3 złote, co daję całkowitą cenę kuponu, czyli 2772 złote. Wśród nich właśnie, przy trafieniu trzech liczb będą aż "84" trójki i taka sama ilość wygranych wyższego stopnia według tabeli powyżej. Czy taki system ma prawa bytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Maj 2011 do systemu ktory w pozniejszym czasie przyniesie napewno zysk jest potrzebny spory kapital Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Maj 2011 Załóżmy, że Lottomat wybrał dla nas liczby 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12. Od kiedy to lottomat losuje 12 liczb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Maj 2011 Większych głupot nie czytałem ostatnio niz te twoje wyliczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiqenFrajer Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Maj 2011 Poczytaj moje analizy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2011 Większych głupot nie czytałem ostatnio niz te twoje wyliczenia _________________ wyliczenia sa dobre, tylko trzeba pomyslec o co koledze chodzi System jak to system ma wady i zalety, jesli przyjmiesz ze trafienie chociaz 3 liczb z tych Twoich 12 jest proste to mozesz pomazyc Loteria, zmniejszasz ino mozliwosc przegranej ale musisz miec duzo gotowki, bo jezeli nie trafisz przynajmniej 4 z 12 liczb to bedziesz w plecy zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2011 Od kiedy to lottomat losuje 12 liczb? Nie mogę się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2011 Ja tak to zrozumiałem z tego co jest napisane;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2011 Z tego co pamietam z matematyki to prawdopodobieństwo trafienia 6 przy 12 skreślonych liczbach będzie wynosić 1: (43!/(6! x(43- 6)!)) Chyba tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sados20 Napisano 3 Maj 2011 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Maj 2011 Właśnie ja wiem że dużo trzeba zainwestować,ale w grupie lepiej... i dlatego jest taka strona,ale jej nie napiszę tutaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi