Skocz do zawartości

Propozycje na dzień 15.03.2011

Herr_Flick

Rekomendowane odpowiedzi

Typy wraz z analizami

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, ponieważ uzna, że jest zawartość merytoryczna jest słaba.

W przypadku nie podania kursu analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Data i godzina spotkania: 15.03.2011/ 20:45

Rozgrywki: Liga Mistrzow 1/8 rewanze

Spotkanie: Bayern Monachium - Inter Mediolan

Typ: 2

Kurs: 4.2 (4.0)

Bukmacher: Unibet

We wtorkowy wieczor o godzinie 20.45 w Monachium dojdzie do spotkania rewanzowego pomiedzy Bayernem Monachium a Interem Mediolan. Pierwsze spotkanie tych druzyn w mediolanie zakonczylo sie zwyciestwem Bayernu 1-0 po bramce Gomeza w 88minucie i wyraznym bledzie Cesara. Dzisiaj wiecej szans daje gosciom, ktorzy by awansowac do dalszej rundy musza wygrac w Monachium, przy wyniku 1-0 dla interu bedzie dogrywka. Kazde inne zwyciestwo Interu daje im awans. Wydaje mi sie ze to wlasnie Inter jest w lepszej formie. Wciaz walczy o Mistrzostwo Wloch. Widac w tej druzynie, ze po odejsciu Beniteza zespol wrocil na wlasciwe tory. Ostatnie bardzo dobre wyniki ( nie liczac piatkowej wpadki z Brescia - gdzie druzyna byla juz myslami na meczu z Bayernaem dala sobie w koncowce strzelic wyrownujaca bramke) w lidze m.in. 5-2 u siebie z Napoli czy 2-0 wyjazdowe z sampdoria swiadcza o dobrej atmosferze w druzynie i olbrzymim potencjale druzyny. Bayern przegral arcywazny mecz na wlasnym stadionie z BVB 1-3, nastepnie ulegl takze 1-3 na wyjezdzie Hannoverowi. Sobotnie zwyciestwo z Hamburgerem u siebie az 6-0 moze dawac nadzieje kibico. Ale pamietajmy o tym ze w Hamburgerze szpital i z trudem zawodnicy tego klubu ciulaja punkty. Ten wynik moze mylic i pewnie niektorych zmyli. Prawdziwy sprawdzian dla podopiecznych Van Gaala bedzie spotkanie z Interem. Poza tym klopoty w Bayernie. Wiadomo, ze po tym sezonie z praca w klubie pozegna sie obecny trener Louis Van Gaal. Z pewnoscia ewentualne niepowodzenie, bardzo go nie zmartwi. Co przemawia za Bayernem ? Ano to ze tylko LM im zostala, reszta tytulow juz zajeta. Ostatnio odpadli z Pucharu niemiec przegrywajac u siebie z Schalke 0-1, teraz odpadna z LM przegrywajac z Bayernem. We wtorkowy wieczor bedziemy ogladac upadek wielkiego Bayernu.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-1-8-finalu-vt118223,50.htm#1557755

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:00 ]

:plus: 300

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Bayern Monachium - Inter Mediolan

Typ: 1 (ahc 0:1)

Kurs: 2,60

Bukmacher: Bet365

Data: 15.03.2011 20:45

Już jutro kolejne emocje związane z Ligą Mistrzów. Ciekawsze spotkanie we wtorek to będzie na pewno potyczka na Allianz Arena gdzie w rewanżowym meczu spotkają się drużyny które występowały w poprzednim sezonie w finale czyli Bayern Monachium podejmować będzie Inter Mediolan. Pierwsze spotkanie dość niespodziewanie zakończyło się zwycięstwem Bayernu 1:0 po błędzie Cezara w końcówce meczu. Jakiego scenariusza może się spodziewać jutro ? Bayern wtedy po wygranej popadł w dołek, gdyż przegrał z Borussia Dortmund u siebie 1:3, Schalke w pucharze Niemiec także u siebie 0:1 oraz na wyjeździe z Hannoverem 1:3. Mecz ligowy w ten weekend według mnie był decydujący jaki Bayern przystąpi do meczu z Interem, no i na pewno przystąpi podbudowany i wierzący w swoje możliwości gdyż wygrali sobotnie spotkanie z Hamburgiem u siebie aż 6:0. Skład się nie zmieni z tamtego meczu, czyli zobaczymy Robbena, Ribery, Muller czy Gomeza. Inter tak na prawdę mnie swoją grą kompletnie nie przekonuje, od tamtego meczu z Bayernem wygrał 2 spotkania ligowe lecz w ostatniej kolejce zaledwie zremisował z przed ostatnią Brescią 1:1 na wyjeździe. Z resztą wyjazdy to bolączka Interu, w LM nie wygrali żadnego, Twente 2:2 oraz porażki z Tottenham 1:3 i Werder 0:3. Także kontuzje w składzie są, wciąż nie może grać Milito, Motta a wątpliwy jest także występ Lucio. Według mnie jutro Bayern znów pokaże siłę u siebie, dla mnie obrona obu ekip jest porównywalna, ale ofensywa zdecydowanie po stronie Bayernu. Inter musi zaryzykować, a Bayern w składzie którym ma R-R ( Robben-Ribery) powinien groźnie kontrować, choć nie zdziwi mnie też scenariusz jak sami narzucą grę Interowi. Mój typ na ten mecz 2:0 lub 3:1. Polecam !!!

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-1-8-finalu-vt118223,50.htm#1557989

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:01 ]

:minus:

Dyscyplina: Koszykówka, NBA

Spotkanie: Miami Heat - San Antonio Spurs

Typ: San Antonio Spurs (włącznie z dogrywką)

Kurs: 2,88

Bukmacher: Pinnacle

Data: 15.03.2011 1:00

Według buków wyraźnym faworytem meczu jest Miami, ja tak nie uważam. Jedyną przewagą Miami według mnie jest ich własny parkiet, reszta atutów po stronie San Antonio, które jest w tym sezonie póki co najlepszą drużyną ligi- bilans 54-12 robi wrażenie.

San Antonio wygrywa praktycznie mecz za meczem przez cały sezon, jedynie od czasu do czasu zdarza im się jakaś wpadka, a od początku lutego przegrali zaledwie 5 razy. Ich statystyki wyjazdowe są bardzo dobre, bo 23-9, aktualna forma też świetna, zresztą jak przez cały sezon.

Miami niedawno przerwało serię 5 porażek z rzędu i wygrali dwa mecze. Miami zwykle zawodzą w meczach z czołówką, np. w tym sezonie nie radzą sobie z Bostonem, z Dallas, z Chicago, z San Antonio zresztą też przegrali i to 95-125, czyli zostali rozgromieni.

Kurs na ten mecz jest bardzo dobry, warto to zagrać.

http://obstawianie.com/nba-2010-2011-vt10687,125.htm#1557885

Dyscyplina: Siatkowka - PLS

Spotkanie:Politechnika Warszawska-Resovia Rzeszów

Kurs:2.65

Bukmacher:Unibet

Godzina:20.00

Data:15.03.2011

Większosc osob zapewne stawiac bedzie na Resovie , ale oni juz maja niemar pewny udzial z 2 miejsca w polfinalach PLS. Otóz rozgrywki PLS wchodza w decydujaca 2 faze o miejsca 1-6, i Resovia ma bezpieczne 2 miejsce i nie ma szans by dogonic Skre ktora przewodzi wyraznie w stawce, za to ekipa z Warsazwy ma realne szanse na zajecie ostatniego premiowanego miejsca w Pólfinalach czyli pozycji numer 4 , gdzie aktualnie zajmuje je Zak-Sa(1 mecz mniej rozegrany jeszcze) i dlatego Akademicy nie moga sobie pozwolic na straty punktow nawet Tie-Break po ktorym by wygrali oddalac bedzie ich szans na ten awans bo zdobeda 2 a nie 3 punkty.W tym sezonie spotkali sie 4 krotnie i 3 razy byli góra zawodnicy z Podkarpacia i raz Akademicy , ale przegrane mecze Akademików nie były szybkimi meczami , tylko po walkach i nigdy nie mialy zakonczenia 3-0. Ostatnio w dobrej formie pokazali sie zmiennicy w Politechnice Zalinski i Wierzbowski , to dzieki nim odwrocil sie los meczu z Czestochowa gdzie przegrywali 2-0 i wyszli ogromna reka dzieki nim! i wygrali wtedy po ciezkim boju 3-2 ! To jesli pokazali sie z dobrej strony wtedy to moze teraz dostana szanse gry w 1 skladzie , w tamtrym meczu nie zagral Bartman , tym razem juz bedzie na boisku , wiec Akademicy zagraja w optymalnym pelnym skladzie , o sile Resovi nie trzeba wspominac , bo nie do zatrzymania jest Grozer , ale jesli zdolaja go wylaczyc z ataku moze byc bardzo ciekawie dzisiaj w meczu , takze ja mysle ze Akademicy beda dzisiaj 2 raz mocniej skupieni na wygranej niz kiedykolwiek.Dlatego ja dzisiaj stawiam na zwyciestwo zespolu z Warszawy !

http://obstawianie.com/plusliga-mezczyzn-2010-2011-vt10688,25.htm#1558064

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:02 ]

Hokej na lodzie, Swedish Elitserien 2010/2011

Data, godzina: 15-03-2011 19:00

Spotkanie: AIK - HV 71

typ: HV 71

kurs:2.35

buk: Expekt

analiza:

Ostatnia szansa dla HV na odbicie sie od dna w tej fazie rozgrywek i na podtrzymanie szans na awans do kolejnej rundy. Goscie dzisiejszego spotkania rozpoczeli play-offy tragicznie, przegrali 3. spotkania z AIK i sa o włos od pozegnania sie z walka o Mistrzostwo Szwecji. Sytuacja jest dosyc niecodzienna, bo goscie dzisiejszego spotkania jak wielu wiadomo to najlepsza druzyna po rundzie zasadniczej, a w meczach z AIK w tym sezonie przed rozpoczeciem rundy play-off wygrali 5 z 4 spotkan, w tym jedno po dogrywce.

AIK to 8. druzyna rundy zasadniczej, ktora na wlasnej tafli prezentowala sie do tej pory "średnio". W 27. spotkaniach rozegranych na wlasnym terenie odniesli 13 zwyciestw, przgrywajac 14 w tym 10. po regulaminowym czasie gry. HV rowniez nie gra wyjatkowo dobrze w meczach wyjazdowych : 28 spotkan poza własnym terenem i jedynie 9 zwyciestw.

Jednak nie dotychczasowe statystyki beda grały w dzisiejszym spotkaniu najwazniejsza role, a sytuacja w jakiej znalezli sie jedni z głównych pretendentów do tytulu. Jesli dzisiaj nie wygraja to zegnaja sie z rozgrywkami i bedzie to jedno z najwiekszych niespodzianek w hokejowej Europie. Ja jednak mysle, ze podobnie jak w przypadku Omska w KHL czy Liberca w czeskej rowniez hokeisci HV beda w stanie odrobic straty i wyjsc zwyciesko z obecnej sytuacji.

http://obstawianie.com/liga-szwedzka-2010-2011-vt11131,25.htm#1558123

Tenis WTA Indian Wells

godz: 21-00

Agnieszka Radwanska-Victoria Azarenka

typ: 2-1

5.0

Bet365

Analiza

Dziś w spotkaniu 1/8 finalu turnieju Indian Wells nasza najwyzej sklasyfikowana w rankingu WTA zawodniczka- Agnieszka Radwanska zagra z Bialorusinka Victoria Azarenka. Obie te zawodniczki naprzeciw siebie stawaly w swojej karierze jak dotad 6 krotnie, 2 razy gora byla Agnieszka, 4 krotnie wygrywala Victoria. Radwanska jako ze jest rozstawiona w tym turnieju, zreszta podobnie jak Bialorusinka w I rundzie miala wolny los. W II ograla grozna Czeszke Ivete Benesova w dwoch setach, w III natomiast stracila seta z Maria Kirilenko. Agnieszka w tym spotkaniu zagrala swietnie w I secie, ktorego wygrala do zera, deklasujac rywalke. Pozniej wiodlo juz sie jej gorzej, chyba za szybko poczula ze Rosjanka po deklasacji w I secie odda to spotkanie, tak sie jednak nie stalo. Victoria rowniez w I rundzie miala wolny los, w II ograla Makarova, w III natomiast mlodsza siostre Agnieszki- Ulę. Nie bylo to jednak latwe spotkanie dla Bialorusinki. Wygrala go co prawda w dwoch setach, jednak w kazdym z nich trwala zacieta walka (7-6 6-3). Ula postawila sie rywalce, choc w tym sezonie nie jest w najwyzszej formie. Swiadczyc to moze o tym ze Azarenka nie czuje sie najlepiej w tym turnieju. Dla Radwanskiej jest to natomast duza szansa by awansowac po raz kolejny w tym sezonie do cwiercfinalu. Azarenka po dosyc udanym turnieju w Australii nieco obnizyla loty. Zaliczyla II runde w Dubaju i odpadla w I w Doha. Radwanska byla natomiast w cwiercfinale w Dubaju, gdzie ulegla po niezlym spotkaniu Kuznetsovej. Radwanska jest zawodniczka bardzo regularna, grajaca kombinacyjny tenis. Azarenka natomiast najchetniej konczylaby wymiany po jednym uderzeniu i to moze sie okazac dla niej zgubne w tym meczu, gdyz napewno Agnieszka bedzie biegac do zagrywanych mocno pilek przez Victorie. Azarenka moze nie wytrzymac tego psychicznie, gdyz u niej z tym aspektem nie jest najlepiej. Sadze jednak ze bedzie to wyrownane spotkanie, tym bardziej, ze obie zawodniczki w rankingu dzieli zaledwie jedno miejsce. Agnieszka jest 10, Azarenka- 9.

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:02 ]

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-1-8-finalu-vt118223,50.htm#1558153

Piłka nożna, Liga Mistrzów, godz. 20:45

Manchester Utd - Marseille

Typ:rzuty rożne :arrow: powyżej 12

Kurs:3,25

Bukmacher:Bet365

Analiza:

Dziś o godzinie 20:45 odbędzie się mecz rewanzowy 1/8 Ligi Mistrzów . Gospodarze - Manchester Utd podejmie Marsylia . W pierwszym spotkaniu padł bezbramkowy remis i można powiedzieć że w ciut lepszej sytuacji są goście...eh jednak to Manchester jest gospodarzem, gdzie od 24 spotkań nie został pokonany i wygrał 9 spotkań ostatnich na własnym boisku. Własny teren dla Utd jest bardzo dużym atutem, ostatnio wygrał w Pucharze Anglii z Arsenalem 2-0 czy z Manchesterem City 2-1 w derbach. Wszyscy stawiają na Manchester, myślę,że są faworytami, ale ja jednak według mnie znalazłem lepszy typ po świetnym kursie 3,25 . rzuty rożne :arrow: sądzę,że będzie ich naprawdę sporo, choc w pierwszym spotkaniu było tylko 7 i aż 5 po stronie Marsylii. Dzisiaj Manchester jest gospodarzem i oglądałem wiele meczy w wykonaniu tej drużyny u siebie i preferuja oni szybką grę z wieloma akcjami i stałymi fragmentami. Gospodarze aby nie czekać na rzuty karne muszą trafić do siatki rywala, a wiec muszą atakować. Myślę że wynik szybko się otworzy strzelajac bramkę przez któryś zespół , 13 rogów to nie jest wcale tak dużo, a w szczególnosci gdy gra Manchester Utd na własnym boisku i potrzebuje zwycięstwa. Myślę,że warto zaryzykować choć ja jestem dobrej , a nawet bardzo dobrej myśli .;)

Gość delpiero88

Data i godzina spotkania: 15.03.2011/ 20:00

Rozgrywki: Plus Liga mężczyzn w siatkówce

Spotkanie: AZS Politechnika Warszawska v Resovia Rzeszów Zwycięzca 1. seta/Zwycięzca meczu

Typ: AZS Politechnika Warszawska/AZS Politechnika Warszawska

Kurs: 4,00

Bukmacher: Gamebookers

Dzisiaj o godzinie 18 planowane jest spotkanie pomiędzy zespołem AZSu Politechnika Warszawa a Resovią Rzeszów. Faworytem są goście jednak to Politechnice potrzebne są punkty. Gospodarze mają jeszcze szansę na awans do walki o medale jednak to spotkanie muszą wygrać i to najlepiej za 3 pkt. Goście mają już raczej zapewnione 2 miejsce w lidze, gdyż wątpię aby zespół mógł roztrwonić 8 punktową przewagę nad 3 w tabeli AZS Częstochowa. Dlatego stawiam, że Resovia w tym spotkaniu nie będzie w pełni zmobnilizowana i dlatego stawiam, że podstawieni pod ścianą gospodarze wygrają pierwszego seta i całe spotkanie.

http://obstawianie.com/plusliga-mezczyzn-2010-2011-vt10688,25.htm#1558193

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:03 ]

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-1-8-finalu-vt118223,50.htm#1558195

Dyscyplina: Piłka nożna

Spotkanie: Bayern Monachium vs Inter Mediolan

Typ: X2

Kurs: 2,10

Buk: Unibet

Data/godzina rozpoczęcia: 15-03-2011/20-45

Analiza:

Szczerze zdziwiło mnie ogormnie, ze jeszcze nikt nie zdecydował się na takie rozwiązanie jak jest zagranie na Inter z podpórką przy tym przyzwoitym kursie. Będę pierwszym, który Wam dobrze doradzi, jeżeli chcecie wygrac. A tak na poważnie, zagrają ze sobą zepsoły, z bardzo mocnymi skladami, w meczach pomiędzy tymi drużynami uważam, że jeden błąd któregoś z teamu zawodników moze zadecydowac o losie spotkania. Dziś może byc podobnie. Inter właśnie trzy tygodnie temu u siebie musiał uznac wyzszosc Bayernu po bramce w ostatnich minutach Gomeza. Spotkanie byo bardzo wyrównane. Jednak warto przypomniec, że w ubiegłorocznym finale Ligi Mistrzów to właśnie Włosi okazali sie lepszą druzyną. Od momentu ostatniego spotkania Bayernu z Interem zespół niemiecki rozergrał cztery spotkania, trzy w lidze, jedno w DFB Pokal. Co bardzo dziwne, aż trzykrotnie przegrali, odpowiednio z Borussią Dortmund, Schalke oraz Hanoverem. W ostatnim oficjalnym meczu zagrali juz lepiej i wygrali z Hamburgiem 6-0. Jeżeli te kluby wymienione przeze mnie potarfiły wygrac niby z wielkim Bayernem to dlaczego Inter, by nie powalczył. Włoski zespół w ostatniej kolejce dosc niespodziewanie zremisowal 1-1 z Brescią, ale już wcześniej udowodnili, ze potrafią grac na najwyższych obrotach i wygrac 5-2 z Genoą. W takich meczach, z taką rangą wszystko jest mozliwe. Zarówno Bayern i Inter przystąpią bardzo zmobilizowane. Inter Mediolan będzie dziś oslabiony brakiem: Diego Milito i Thiago Motty oraz niepewny jest wystep Lucio. Podobno cała drużyna Bayernu przystąpi do spotkania bez ządnych problemów kadrowych. Tak jak wcześniej wspomniałem o wyniku spotkania może zadecydowac mały błąd. Uważam, ze Inter jest w stanie przynajmniej zremisowac, jak i byc moze wygrac-powodzenia

Przewidywane składy:

Bayern: Kraft - Lahm, Gustavo, Badstuber, Pranjić - Ribery, Tymoshchuk, Schweinsteiger, Robben - Mueller, Gomez

Inter: Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Ranocchia, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Stanković - Sneijder - Pandev, Eto'o

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:03 ]

110

Piłka nożna, godz. 20:45

Spotkanie: Bayern Monachium vs Inter Mediolan

Typ: X

Kurs: 4.18

Buk: Pinnacle

Analiza: Na Allianz Arena Bayern Monachium zagra z Interem Mediolan w rewanżowym spotkaniu Champions League. Gospodarze po wygraniu pierwszego meczu 1:0 są w komfortowej sytuacji. Oni mogą czekać na to co zrobi Inter, a goście ostatnio grają średnio. Zresztą Bayern na własnym podwórku także, porażki z Hannoverem czy Dortmundem, ale w weekend 6:0 z HSV. Inter w ostatniej kolejce zremisował z Brescią, ale zespół z Mediolanu miał mnóstwo sytuacji do wygrania tego spotkania. W pierwszym spotkaniu było wszystko na remis, taki wyniek też obstawiałem, ale w ostatniej minucie błąd Cezara i goście wygrali. Dzisiaj także raczej nie liczyłbym na fajerwerki ze strony gospodarzy. Co prawda Ribery-Robben to siła wielka, ale defensywa gości jest dobrze zorganizowana, co pokazał mecz pierwszy. Ze swojej strony obstawiałbym 0:0, choć może obie ekipy pokuszą się o gola, remis bramkowy też wchodzi w grę, ale niezłą opcją wydaje się też under 2,5. Z pewnością obie ekipy nie odsłonią tyłów i nie należy spodziewać się otwartego meczu.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-1-8-finalu-vt118223.htm#1558234

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:04 ]

:minus::minus:

Spotkanie : San Martin : Libertad

Typ : over 3,5

Kurs : 4,05

Bukmacher : Betsson

Godzina : 23.15

Analiza :

Dzisiaj czeka nas ciekawa noc w Copa Libertadores. Na początek skupię się na meczu który odbędzie się już niedługo, a jego początek planowyany jest na godzinę 23.15. Potem pomyślimy jeszcze o jakiś analizach na noc, jak się znajdzie coś ciekawego. San Martin podejmie dzisiaj Libertad. Faworyta trudno wskazać. Obie drużyny spotkały się niedawno i wtedy u siebie Libertad zniszczył rywali wygrywając aż 5:1. Obie drużyny grają dośc dobrze - gospodarze mają sześc punktów i 6:5 w bramkach a goście punktów siedem i 8:3 w bramkach. Obrony u obu średnie chociaż ta Libertadu w ostatnim meczu zagrała całkiem dobrze i oparła się wielu atakom dzisiejszych gospodarzy. Średnie bramek obu drużyn są bardzo wysokie bo aż 3,67 i można przypuszczac że dzisiaj znowu sobie trochę postrzelają. Mają świetne napady, mają ofensywny styl gry, mają kiepskie obrony i przede wszystkim chyba walczą między sobą o pierwsze miejsce w grupie a to dodatkowo mobilizuje. A jeszcze większą motywację mają dzisiaj gospodarze no bo przecież muszą się zrewanżować za tą sromotną porażkę aż 5:1. Obie drużyny stać na strzelenie kilku bramek i pod względem ilości tych goli moim zdaniem możemy liczyć na podobny scenariusz co w niedawnym ich meczu, ale dzisiaj chyba te gole będą trochę bardziej równomiernie rozłożone, albo chociaż będą zmienione kierunki tych bramek i San Martin się zrewanżuje w dobrym stylu. Początek już niedługo

http://obstawianie.com/copa-libertadores-2011-vt117655,25.htm#1558288

[ Komentarz dodany przez: Herr_Flick: 2011-03-17, 15:04 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...